A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Kata,
Én is pont ezzel a problémával kűzdök. Próbáltam már a fejést az igény szerinti szoptatást, aminek az lett a vége, hogy egész nap ültem a fotelban és szoptattam és teljesen ki voltam merülve. És természetesen ennek ellenére sem növekedett a tejcsi mennyisége. Én is tanácstalan vagyok, próbálkozom minden újabb ötlettel. Szerintem első körben próbálkozz a fejéssel, hátha azzal növekedni fog a mennyiség. Nekem a kórházi védőnő az mondta, hogy az első 4-5 hétben még semmi sincsen veszve. Nem kell véletlenül Ergamot szedned, mert az a tejképződést gátolja.

Kormi,
én is próbálkoztam az lll. oldalán lévő fejési technikával, de nekem azzal sem sikerül jobb eredményt elérnem, mint a géppel. Valószínű nem jól alkalmazom a módszert.

Nikk,
mi kényszerből szoktunk a Rákóczi úton "sétálni". Oda jár a nagyobbik fiam óvodába, és ha a férjem nem tud értemenni akkor mi magyünk.

Liv,
szerintem úgy etesd ahogy Dávid igényli. Talán próbáld meg először mindig bimbóvédő nélkül, és ha úgy nem akar csak akkor tedd fel. Nem érdemes magadat ezzel izgatni, nehogy aztán a stressztől a tejecske csökkenjen. Hátha csak idő kell az átállásra neki.

Nyugalmas napot mindenkinek!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dino,
Próbálkoztam a fejéssel, de pár cseppnél több tej nem jön. Attól tartok, így belekerülök egy ördögi körbe, mert a szervezetemnek talán úgy tűnik, hogy pont elég amennyi van, 2 szopi között viszont képtelenség Marcit felébreszteni, mert állandóan bealszik. Most Urtica-t szedek tejserkentőnek, valamennyire növekszik a mennyiség, de az a francos 30 gr mindig ott van
Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

LivKép,

Nem tudom, hogy próbáltad-e ezt: mielött a szájába teszed a cicid érintsd az egyik ujjadat a szájához. Ekkor nagyra nyitja, ha minden jól megy és akkor jobban rá tud harapni. Nálam ez bevált, mert Ö is egyik napról a másikra "elfelejtett" szopizni, valószínü, hogy a cumi miatt. Azóta nem is adok neki cumit.

KataKép,

Elvileg úgy lehetne pótolni, ha a baba többet szopizna, dehát ez könnyü mondani. Viszont, ha pótolnod kell, akkor esetleg próbáld meg injekciós tubusban adni neki. A kórházban így pótoltuk Gabrielnek. Ráadásul ezt lehet adni neki szoptatás közben, a melled mellett és így "nem veszi észre", hogy másképp is kap kajcit.

Moncsi
minike

Moncsi, naná, hogy próbáltam, mindig igy kezdjük.

Kép

Kép
liv

Lányok!
Nekem is volt problémám a bimbóvédővel.De leszoktunk róla.Az evést azzal kezdtük és amikor eltelt egy kis idő levettem.Mára már teljesen csak ciciből szopi van.Nem zavarja be a babát.Az ll-nél is azt mondták,hogy nem jó.
Most volt három napunk amikor egész nap szinte csak ettünk.Evett,alutt tíz percet és evett tovább.Éjjel is háromszor keltünk.De mostanra visszarendeződtünk.Nekem kb.két hetes volt a kislányom amikor pótólni kellett.De mára már oda jutottunk,hogy szépen eszik és 120-240g-ot fejek.Ez attól függ,hogy mennyit eszik épp az nap.Éjjel nem fejek mert fekve szopunk és én néha hamarabb elalszok mint ő.Ha még éhes szól átmegyünk a másik cicire és egyszer csak elalszik.
Nekem a tejhiánny miatt nagyon lelkiismertfurdalásom volt.Sírtam.De a dokim és az ll-ligások lelket öntöttek belém.Remélem sokáig tudok szoptatni.Ja és Beszti tanácsai is nagyon jók voltak.Szerintem csatlakozhatna valami szopis tanácsadókhoz.
Az elsődleges probléma,hogy a védőnők nem így állnak a dolgokhoz.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok Lányok!

Látom, mindenki küzd valamivel. Boti tegnap végigsírta a napot, úgy fájt a hasa - igaz, én is úgy fel voltam fújódva, mint egy lufiKép Mára a pocak rendben, de szörcsög, mint egy romlott búvárszivattyú, mert elkapta a takonykór. Bevetettük a porszívós orrszívót, és az működik, Szerencsére szopizni tud, csak éppen azt is szörcsögve.

LivKép
Néha Boti is úgy csinál, mintha az életben nem látott volna még cicit, és bénázik a szentemKépKép Az én taktikám emiatt már eleve az, hogy az első pár csepp tejet kifejem a bimbómra, és szétkenem azon, így maga a bőrfelület csúszóssá válik. Ekkor cuppantom rá Botit, és ha nem sikerült teljesen jól bekapnia az udvart is, azt a csúszós bőrnek köszönhetően a mutatóujjammal még csukott száj mellett is bele tudom tolni a szájába (feltéve, ha nem görcsösen szorítja a bimbót). Ez 2-3-4 mozdulat, és már eszik is. Lehet, hogy nem ezt írják a szakkönyvek, de nálam beváltKépKép

KataKép
Tejcsinél az is nagyon fontos, hogy Te sokat egyél, és igyál. Ebből lesz ugyanis a zsíros tejciKép bár gondolom ezt nélkülem is tudtad. Én magamból kiindulva mondom ezt, mert észrevettem, ha csalok a kajálással (egész nap csak keksz, és semmi normális kaja), akkor mintha tovább szopizna, hogy elérje a jóllakottságot. Ugyanez áll a folyadékra is. A csipkebogyó tea is bevált nálam, mióta rendszeresen azzal indítom a napom, van, hogy csak úgy a la natúr csöpög a cickómból a tej. Írod, hogy 3 óránként eteted, ő kéri így?
Ha továbbra is tanácstalan vagy, szerintem írj Besztinek, szerintem ő nagyon tájékozott mindenféle szopis kérdésben, vagy keress fel valakit a www.lll.hu weblapról, Beszti őket is mindig nagyon dícséri. Ők igazi szakemberek, és személyre szólóan tudják a problémákat orvosolni.
Drukkolok, hogy megoldódjon a szopi nálatok!

MacsekKép
XI. ker-ben lakom a Budafoki úton, és Gellért hegy a sétatér.

Egyedül szintén nem szeretem sétáltatni, így mi sokszor megyünk este sötétben, hármasban apával. De így mikor éri fény a gyereket??? Mostanában hétvégén a férjem egyedül viszi sétálni, mert igazából jól esik egy kis különlét a kisfickómtól. Ő meg azzal szekál, hogy így olyan "csonka család" vagyunk. Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel? Ti nem vágytok néha egy-két szabadon eltöltött órára, amikor nem kell a füleket hegyezni, cickókat élesíteni???

KormiKép
Eddig még nem is láttam vadászgörényeketKép Mit lehet kezdeni Szigfrid gerincsérvével? Gyógyítható?

JudyKép
A gyerkőc napi 6-szor eszik, és kb. éjféltől hatig, vagy hétig alszik. De most két napja beiktatta újra az éjszaka közepén esedékes kaját.

LauKép
Én sem mérem már mindig, de ezt is csak a lustaságom miatt. Héba-hóba feldobom a mérlegre, de kajci után már nemKépKép Viszont a kezdőértékek folyamatosan növekszenek, és ez nekem elég.

Csirkesz
(megyek szoptatni, mert hazatért a csonka család másik fele, egy éhesre levegőztetett deddelKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Latom a szoptatas tema elojott. Csatlakoznek...
Nalam az elso napokban veresre ragta a mellbimbomat a gyerek. Amikor beindult a tejem elkezdtem szoptatni. Igeny szerint, de kb 3 orankent. Igen am, de az amugy is fajdalmas bimbomat masfel oraig ragta a fiam. Ekkor sirva vegigtelefoinaltam a sogornoimet es mondtak, hogy hagyjam 10 percig az egyik cicin, majd 10 a masikon. 2 napig uvolteni fog, de begyogyul a cicim es megtanul gyorsabban enni a baba. (hozzateszem elso gyereknel senki sem csinalta meg, mert nem hagytak sirni) Hat muszaly alapon en is probat tettem es hagytam 2 orat uvolteni. Aztan szoptataskor rekord ido alatt szopizott a baba. Utana aludt es 3 ora mulva kert ujra enni. Szoval 2 nap helyett egyszer 2 orat sirt. Szerencsem volt mert tovabb nem hagytam volna szenvedni. Igen am de eddig nem bofizett, bukott, innentol viszont jott a bukas problema. Igeny szerinti szopival neha tul hamar adtam neki. Hallottam hogy ha fejlodik neha van megugras, ilyenkor kell 2 orankent etetni es akkor tobb lesz a tej.Kert is a 6dik heten 2 orankent, de akkor meg este ha sokat aludt a tejem vagy szetfolyt az agyon vagy kokemeny lett a mellem. Ekkor viszont nem tudta bekapni a szajaba mert annyira tele volt. Ilyenkor fejegettem szopi elott. Most ugy nez ki hogy minden jo, de most elalszik szopi kozben es utana mar nem eszik. Szerintem igy sokkal kevesebbet eszik. Elente 400, aztan 350 mostmar csak 200g-t hizik hetente. Tudom hogy ez nem rossz, de mi van ha folytatodik es tenyleg nincs eleg tejem, mert nem szopizik ugy mint 'regen'????
Aggodom rendesen. Pedig amiota nem faj a szopi azt hittem minden rendben lesz ...
csengo
Vendég

Sziasztok!
Mostanában én is aggódom, hogy kevés a tejcsi, ahogy írtam. Sajnos, még mindig két ciciből szoptatok, remélem, hogy változni fog. Bár én is a kezdő értékeket nézem, azok meg mindig növekszenek, igaz, nem olyan ütemben mint egy-két babánálKép

A környezetemben megint van 3 kismamaKép Olyan jó érzés volt, mikor megtudtam, hogy babát várnakKépKép Kicsit irigykedem, de egyelőre nem tervezünk még egy gyerkőcöt, azt hiszem, elég lesz kettő isKép

Kata: csak kitartást tudok kívánni, az első pár hét elég nehéz, de ha túljuttok rajta, nem lesz már semmi probléma a szoptatással semKép Mondom én, aki halálra aggódja magát, hogy a gyerek eleget egyen!Kép

Pocó: nagyon édes a babó!Kép

Lau
lau

Babs!

Nagyon örülök, hogy sikerült az önbizalomnövelés!KépKép Nekem ilyesmiben már nincs szükségem rá, a legnagyobb önbizalomnövelés, ha az ember látja, hogy a gyerekeinél beválnak a módszerek. Sok előnyöm van azzal, hogy Beninél 5,5 éve nagyon jó környezetben sikerült kezdnünk (szoptatásbarát gyerekorvos, védőnő), akkor és ott fel sem merült, hogy másképp kellene csinálni, én igazándiból azt hittem, hogy ez már mindenhol így van, mindenhol igény szerint szoptatnak, és csak anyukám tud arról mesélni, hogy anno ők ezt nem így csinálták. Ehhez képest nagyon fura volt látni, hogy máshol mennyire anyukám korabeli nézeteket vallanak még mindig, és időnként harcolni kell azért, hogy ne így legyen.
Tervezhetetlen, az biztos. Viszont nagyon kényelmes is, mert mindig mindenhol kéznél van.
Én még örülök is neki, ha szopzik, mert akkor "hivatalosan" is lustizhatok.KépKép

Noémi!

Én is egymellezek. Próbáltam néhányszor, hogy megkapja a másik mellet, ő evett is belőle, de nagyon sok visszajött olyankor mindig. A pelustelítettség alapján szerintem neki nem kell már a másik, elég az egy mell is, csak olyan kis hamizós, hogy azért ha kap, akkor eszikKépKép. Éjszaka pl. 11-től aludt 6-ig. (Ez még nála nem állandó, van, hogy 2-3-szor is ébred.)

Liv!

Az első és sürgős ötletem: hívj fel egy szoptatási tanácsadót. Én is tudom nagyából, hogyan lehetne leszoktatni róla (ötleteket), de ne tudom, mennyire lenne összefogott.
Cumija van?

Kata!

Az első fejésnél nem biztos, hogy jön pár cseppnél több. Ki kell fejni, aztán ez a mennyiség növekedni fog.
Azt hiszem, nálunk az hozta meg az első időkben az elegendő menyiséget, hogy Hanna nagyon sokat szopizott. Próbálkoztál már azzal, hogy ha "nyekereg-tekereg", akkor visszateszed az első mellre, aztán még utána megkaphatja megint a másodikat. A pótlás elhagyásának a lehetséges titka a sok-sok szoptatás. Ez akár egyébként azzal is járhat, hogy esetlegesen szinte egymást érik a szopik...
Egyébként 20 perc után te veszed el tőle a mellet, vagy ő engedi el? Mert ha ő egyébként még szívesen maradna mellen, akkor hagyjad. A 20 perc nem egy kőbe vésett szám, csak azért mondják, hogy a baba hozzájusson a hátsó tejhez is, mert egy újszülöttnek kb. ennyit kell szopiznia ahhoz, hogy a mellből ne csak az elsőtejet egye meg.
Nagyon sokan vannak, akiknél ilyen kis korban a babának nem elég a 20-20 perc, hanem több idő kell hozzá, hogy jóllakjanak. Ez igazándiból nem is gond, mert a mellet ekkor pont a legjobb inger éri ahhoz, hogy elegendő tejet termeljen. Az a tévhit, hogy ha ennél többet van mellen, akkor a mell "felázik"(?), nem igaz. Ha a baba jól van mellen, akkor akármennyit is szopizhat, semmi baja nem lesz a mellbimbónak.

Mindenkinek, aki szoptatási gonddal küzködik: hívjatok fel szoptatási tanácsadót!!!! http://www.lll.hu/telefon.shtml Ha valaki épp azon a környéken lakik, akkor elmehet egy szopis baba-mama klubba is, ott is tudnak segíteni (sajnos a Bp-i most volt, a jövő héten Esztergomban és Érden lesz szerdán).

Kriszti!

Célom...KépKép

Csirkesz!

Azért a "sok" evéssel vigyázni.KépKép A szoptatási időben csak kb. 500 Kcal többletenergiát igényel a szervezet.
Zsíros tejci: tudom, csak jó akartál, de ilyen nincs. Mint ahogy "vizes" tej sincs. A tej a baba igényeinek megfelelően termelődik mindig. Az persze igaz, hogy a mama táplálkozzon kiegyensúlyozottan, de érdekes módon ez nem a baba érdeke, hanem a mamáé. A tejtermelés érdekessége, hogy az anya szervezetéből elveszi a szükséges dolgokat (többek között éppen ezért fontos az anyatej a fejlődő országokban), igazándiból az anyánál alakulhatna ki hiányállapot. De ez azért csak nagyon rossz körülmények között élőknél van.

Csengo!

Ne haragudjKépKép (tényleg nem megbántani akarlakKépKép), de szerintem ez nem teljesen így van. Szerintem nem attól aludt 3 órát, hogy gyorsabban evett és végre jóllakott, hanem attól, hogy a 2 óra bőgés alatt annyira kifáradt...
Szóval én ezt a módszert senkinek sem ajánlanám. Teljesen normális, ha a z újszülött sokáig eszik. Tudom, hogy ez sebes mellel néha borzasztó (én is próbáltam). Idővel minden baba gyorsabban eszik, mert erősebb lesz, könnyebben kiszívja a szükséges mennyiséget. Fent írtam, hogy kb. 20 percet amúgy is egy mellen kell hagyni egy újszülöttet, különben nem biztos, hogy hozzájut a zsírdús, laktató hátsó tejhez...
A gyarapodás ütemének lassulása teljesen természetes, képzeld el mi lenne, ha végig 40 dkg-at hízna.KépKép Ez nem jelzi a tejmennyiség csökkenésést.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti:
Szinte fel sem kell hívni a szoptatási tanácsadót, annyi jó tanácsot adsz!!Kép Hiába, 3 gyerek után, főleg, ha nincs köztük nagy korkülönbség, tapasztalat bőven van márKép
Már arra is gondoltam, hogy lementem a hozzászólásaidat, mert tök jól jönnekKép
Nálunk is van olyan, hogy egy mell elég neki, főleg éjjel, de van, hogy 1,5 (!) órát is szopizik. Amit igazán nem bánok, egyelőre nem fárasztóKép

Lau
lau

Sziasztok!

Cat!
Október végefelé raktál fel, hogy mit ajánlott enni, és mit nem. Honnan gyűjtötted?
Meg lehet, tudni, hogy melyik gyümölcs, zöldség okoz a piciknél hasfáját?
Mert eddig nem volt hasfájós a picurkám, de tegnap óta hason jobban el van, mintha bántaná valami a hasát. ÚJdonságképpen az étrendembe jégcsap retek került. Ettől is eltiltom magam.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Csirkesz, megmondom őszintén, én egyelőre nem vágyom külön töltött időre Dávidtól. Ennek két fő oka lehet: ő egy angyal Kép, a másik pedig, hogy én 2,5 hetet töltöttem tulajdonképpen nélküle, amíg kórházban volt, és az nagyon rossz volt, most aztán egy pillanatra se akarom magára hagyni.

Szopi: én is gondoltam arra, hogy túlságosan tele volt tejjel és feszült a mellem, azért nem tudta rendesen bekapni a mellbimbóval együtt a bimbóudvart is, mert úgy rémlik, mintha pont akkor ellustálkodtam volna a fejést. (Mert amúgy minden szoptatás után fejek.) Ma kétszer csak bimbóvédővel volt hajlandó szopni, és úgy evett rendesen, utána pedig kétszer anélkül, gyorsan - sokat. Majd csak kialakul, hogy hogy lesz... Csak attól félek, nehogy megzavarja őt, hogy kétféle szopási technikát kell alkalmaznia.

Beszti! Cumi nincs. Várom az ötleteidet! De amúgy sokszor kérdezek az lll-en valakitől, most is ezt fogom tenni.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Lenne meg egy szopis kerdesem. Ti mit csinaltok ha gyerek szopi kozben kakal? Mert az enyem eleg sokszor kezdi szopi kozben a brekelest, aztan nyom, de kozben tepi a mellbimbomat es neha feluvolt. (Eddig azt csinaltam, hogy hagytam, ebbol az lett hogy kihanyt mindent, vagy pedig kivettem a cicit es a vallamra raktam a babat, mert igy szeret kakalni. Ez utobbi eset utan viszont mar nem evett tovabb.)

Ja es honnan tudjatok hogy mikor ures a mell, azaz mikor rakjatok at a masikra?

Koszi
csengo
Vendég

Sziasztok lányok!

Gyakran szoktalak Titeket olvasgatni, de írni már nincs erőm a két fiútól. Egy hónap alatt több, mint egy kilót híztak, szeretnek nagyon enni.

Olyan szépek a babás képek, amiket feltettetek. Gratulálok mindenkinek.

Liv régebbi kérdésére: Cattel ellentétben én azt szeretem, ha az ikrek egymás után esznek. Mivel egyedül vagyok itthon velük, ezért nem egyszerre szoptatom őket. Nagyon ügyesen szopiznak, ha szerencsém van a két szoptatás között van kb. másfél óra időm, amíg végezhetek egy kis házimunkát is.
Szerencsére nem hasfájósak, csak akkor sírnak, ha éhesek, így könnyű dologm van velük. De így is van minden nap kb. 10 perc, mikor teljesen kifárasztanak (pl. mikor harmadszor kell őket átöltöztetni, mert a világon mindenük pisis lett...Kép)

Pocó Kép én is tatabányai vagyok (Kertváros), bár mire az ikerkocsival bárhová eljutnék...Kép Bár jó lenne kismamikkal találkozni.
eszter28

Sziasztok!

Ugy tunik kezd rendezodni a problema nalunk is az evessel.
Adtam Zotyanak egy korty tapszert, teljesen elkeseredett. Fintorgott es kikopte.
Vissza tettem a cicire es evett meg. Ezt jatszottuk egesz szombaton.
Most minden evesnel megvan a 100 gramm es megint elkezdett hizni. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

MosziKép
Felteszem megint a táblát.

<!--attachment: szoptat_s_trend-126266.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.7**szoptat%f3s%e9trend%2edoc --><center><pre>
Kép
szoptatósétrend.doc (29.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Huh, elég volt elolvasni, amit írtatok a hétvégén!

Liv, én még mindig bimbóvédővel szoptatok, eszembe sem jutott, hogy le kellene róla szokni/szoktatni Lilit, pedig már ő is 7 hetes. Te miért akarod ennyire leszoktatni róla? A közelség miatt? Jó-jó, biztos jobb/természetesebb nélküle, de ha stresszt okoz Neked, a baba meg összezavarodik, akkor talán nem is lenne fontos nélküle szoptatni. De ez csak az én véleményem, lehet, hogy rosszul gondolkodom. Mondjuk Lili cumizik is...

Fejés: mivel az Avent mellszívómat egyszerűen nem tudtam használni, eladtam a múlt héten (de amúgy sem fejtem soha). Most szombaton mentünk vidékre családot látogatni, reggel szerettem volna kézzel fejni, hogy legyen Pipikének útravaló, de kb. 3 csepp jött ki!!! Úgyhogy ez nekem nem megy. Ezért is szeretnék valakitől venni lefejt/lefagyasztott tejcsit, hogy legyen itthon szükség esetén...

Sétáltatás: én a X.kerületben lakom az Újhegyi ltp-en. Van valaki a közelben?

Lili kb. 1 hete borzasztóan pöttyös (az arca). Mindenki azt mondta otthon, hogy biztos "erős a tejem", de úgy tudom, ilyen nincs. A különböző cikkek alapján mégis úgy tűnik, tejkiütésről van szó, úgyhogy ma elviszem orvoshoz. Már csak azért is, mert még mindig nagyon taknyos, éjszaka is kellett orrszívózni (gondolom, a szomszédok legnagyobb örömére - én ettől annyira tudok stresszelni, hogy beszólnak a szomszédok, de ha muszáj, akkor muszáj).

Üdv,
Andi
Vendég

Cat!
Köszi. Honnan gyűjtötted össze? Tapasztalat, vagy valami könyv alapján?

Séta: Újpalotai vagyok!

Lau! Nem sétálunk együtt, ha jó idő van?! Mikor szoktad sétáltatni Balázskát?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Annyira lefoglal Mózi, hogy fél élet mire mindig végigolvaslak benneteket Kép

Liv!
Én nagyon rossz példa lehetek, de Mózi áthúzta a számításaimat szopi terén sok mindenben. Könyveket vettem a szopiról, neten okosodtam, mégis: kezdetektől bimbóvédővel kell szoptatnom, és cumit is szoktunk adni a kicsinek. Ehhez képest magáétól a 6. héten bimbóvédő nélkül is evett (üvöltött , nem találtam sehol a bimbóvédőt, és cicire tettem...) Azóta igyekszem bimbóvédő nélkül szoptatni, teljesen más érzés Kép, viszont ha mérges, mert nem tudja bekapni jóla cicit, akkor bimbóvédő. A lefejt tejet az elejétől az Aventes cumisüvegből kapja, s most már a pocakjára édeskömény teát is, mert ez vált be neki, a gyógyszertől ugyanúgy fájt tovább a pocija.

Kata!
Mózi most 7 hetes, de ha 3 óránként eszik, akkor örülök, az elején jóval gyakrabban hamizott, s én azt vettem észre, hogy amikor óránként, kétóránként evett kevesebbet, akkor nem bukott utána, sokszor nem is büfizett, csak nagyokat pukizott és rotyizott.
Kata nekem a folyadékfogyasztás jelent sokat, napi min. 3 l, de inkább több Kép tea, víz(bevallom most már csapból), leves

Csengő!
Mózi szopi közben szinte mindig kakil, vagy pukizik. Utána meg szopizik tovább, közben el sem engedi a cicit. Utána várok, ha nem éjszaka van Kép, fél órát legalább, s csak akkor teszem tisztába, hogy ne bukizza visza a hamit.

Lányok!
Menzizik már valaki? Én teljesen be voltam pánikolva, hogy tuti a gyengéd házasélat próbálkozástól mindenféle sebeket szereztem be, és az a bűnös, mire a dokim teljes természetességgel mondta, hogy biztos menzizek, így jövő héten menjek inkább, akkor tud rákszűrni. Megjegyzem smmi alhasi görcs, mint régen... Bár a barátnőmnek sincs szülés óta, pedig előtte nagyon szenvedett.

kérdés:
mennyit kell egy kölyöknek enni naponta?
és mennyit kell gyarapodnia?

én nem nagyon aggódom, doki szerint fejlődik a kölök, de most, hoogy ti aggódtok, kezdek én is...

Mózi holnap 7 hetes, tegnap 4,73 kg volt, születéskor 3,3

pussz mindenkinek: zsófi

ui: tudom, hogy nincs erős meg gyenge tej, de emlékszem, hogy a barátnőm amikor lefejte az övét, akkor sárgás volt, az enyém meg fehér
papzso

Sziasztok Kép

Most kezdem harmadszorra ezt a hsz-t, remélem most be is tudom fejezni Kép

Nagyon köszi a tanácsokat, megpróbálok válaszolni is rájuk:
-Marci automatikusan ébred 3-3 1/2 óránként,
-a 20 percet természetesen a védőnő mondta, a "felázás" miatt (ebben is igazad volt Beszti)
-az én evészetemmel-ivászatommal nincs gond, hihetetlen mennyiségeket tudok bevágni,
-kérdezted Beszti, hogy Marci magától enged-e el? Hát nem, néha úgy érzem, cumizgatna ő éjjel-nappal megállás nélkül.

Magi bogarat "ületett a fülembe", lehet, hogy nekem is abból kellene kiindulni, hogy Marci kiköpi a pótlást, úgyhogy más lehetőség híján, maradok neki én Kép

Gyerkőc egyébként nagyon huncut, amint mellre teszem, jókat kortyol, az egyik oldalon még rendesen "dolgozik is", aztán a másik oldalon leginkább csak cumizgat. Noszogatom ahogy tudom, de egy idő után (kb. 1/2 óra) amikor leveszem, üvölt. Visszateszem, cumizgat. Egy olyan 1+1/2 óra kínlódás után szoktam belekanalazni a pótlást, szerintetek lehet, hogy azt tekinti desszertnek??

Most próbálom azt, hogy egyik oldalon is, másik oldalon is 10-10 perc, azután csere-bere, de ezt 1 szopi alkalmával szerintetek hányszor lehet megcsinálni, hogy azt a 30 gr-ot valahogy belediktáljam?

Engem is érdekelne, hogy honnan tudom mikor mennyit kellene ennie. Most kb. 60-70 grammot szopizik, erre igényli még a 30 pótlást.

Most ennyi jut eszembe.

Puszi, köszi
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hogy miért próbálok leszokni a bimbóvédőről? Nagyon egyszerű a válasz: mert Dávid mostanában utálja. Fintorog, kiköpi stb. Anélkül akar szopizni. Igy hát leveszem. Ezzel addig nincs is semmi gond, amíg be tudja kapni jól a mellbimbómat. Akkor van a gond, ha ez nem sikerül neki, tizedszerre sem. Akkor vagy üvölt, vagy vissza a bimbóvédő. Tegnap kétszer csak így sikerült, kétszer csak amúgy. Ma minden gond nélkül sikerült bimbóvédő nélkül. (Azzal már egyáltalán nem akar szopizni.) Azt hiszem, kezd rájönni, hogy ehhez jó nagyra kell nyitnia a száját.

Liv

Kép

Kép
liv

MosziKép
Én is kaptam a listát, itt a babaneten. Én úgy tudom, hogy ez egy gyűjtés valamelyik régi Kismama újságból.Kép Persze ki kell tapasztalni, hogy mi a jó és mi nem. Például az én gyerkőceimet a sajtok, tejtermékek nem bántják.

Én egyébként zuglói vagyok, a Telepes utcában lakom.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Magi: gratula!!Kép Látod, tudja jól a babókád, hogy mire van szüksége, és az az anyatej.

Moszi: már én is gondoltam ráKép általában délután viszem le Bazsit, mert Ákos ragaszkodik hozzá, hogy együtt menjünk, miután ő hazajött az oviból. De ha délelőtt viszed, akkor az is jó nekem, max. 2x megyünk leKép
XV. kerületi vagyok én is, ha valaki esetleg még errefelé lakik.

Hu, már lassan 3 órája alszik Bazsi, délelőtt lent voltunk a piacon, 10 körül, mikor feljöttünk, kiraktam az erkélyre, de még mindig durmolKép Mindkét ciciből csöpögött az előbb a tejcsim, szerintem fejek egy kicsit belőleKép

Tegnap este én is adtam pótlást Bazsinak, mert úgy tűnt, hogy kevés, 20 ml-t evett még utána pluszban, és kidőlt mint egy kisbéka. Aztán kb. ugyanennyit kifejtem a ciciből.

Kata: néha én is váltogatom szopizásnál a mellet, de nem mindig. Néha 3x is forgatom a gyerkőcötKép

Zsófi: jaj, nehogy elkezdj aggódni, annak itt vagyok énKép Azt, hogy mennyit KELL híznia egy gyereknek, nem lehet meghatározni, mivel nincs két egyforma felnőtt sem, ezért felesleges összehasonlítgatni. Balázs pl. még csak 4,60 kg, pedig 3,75-tel született. Mégsem tűnik vékonynak, olyan kis stramm kölyök. Ő inkább nőni fog, mint a bátyja, múltkor 2 hét alatt 4 centit!! Végülis, a szülei sem aprókákKépKép
Más baba megy nő 1 centit és hízik ezalatt 1 kilót.

Megyek, mert lassan ébredezik a cseppem, legalábbis remélemKép

Pusz
Lau
lau

Eszter: 1 kiló 1 hónap alatt ikreknél!! Hu, le a kalappalKép Nem semmi mennyiség termelődik akkorKép
lau

Na, voltunk tanácsadáson, Lili 5620 gramm nem egészen 7 hetesen (pénteken töltjük be). 4400 grammal született, így nem aggódom a gyarapodása miatt (mondjuk eddig sem tettem). Volt egy hét, mikor csak 5 percet szopizott alkalmanként, volt, hogy 15-öt, most az átlag olyan 20 perc, és mindig csak az egyikből eszik. Nincs mérlegünk, nem fejek, de így is minden oké, remélem, így is marad!
Vendég

Sziasztok!

Zsófi! Ne aggódj a gyarapodás miatt! Dóri két éve havi 20-30 dekákat hízott, ő szűk 4 hónaposan volt anni, mint Fani 2 hónaposan ( pedig a születési súlyuk szinte azonos volt ). Az egy dolog, hogy elvileg 1 kilót kell híznia 1 hónap alatt, de akkor sem lesz semmi baja, ha ennél jóval kevesebb jön össze. A lényeg, hogy hízzon.

Eszter! Én a Gálról fél nap alatt talán elérek Kertvárosba KépKépKép Nálam egyébként a fő probléma a különböző kor: amíg Fannit öltöztetem, Dóri már hét határon túl lenne szíve szerint...

Pocó

Kép
Kép
pocó

LauKép, köszi a dícséretet, de nem érdemlem meg.NAgy szerencsém van, ennyi az egész. Nem volt semmi problémám a szoptatással, egyszer volt mellgyuszim nemrég, aztán annyi. A babák sem hasfájósak. Most már kezd kevés lenni a tejem, régebben fejtem is, most a fagyasztott tejekből pótolok.
Szerintem sem lehet meghatározni, mennyit kell gyarapodnia egy babának. A fiaim 2 deka különbséggel születtek, most 30 deka van köztük. Peti erőszakosan, visítva követeli az adagját, minimum napi 100 grammal eszik többet a tesójánál. Pedig mindkét gyerekem ugyanúgy szeretem, ugyanúgy etetem, mégsem egyformák.

Szerintetek meddig lehet a tej mennyiségét növelni?
Nekem kb. 1200 gr. van naponta, de ez már kevésnek tűnik néha. Persze mindig mondják a tanácsadók, hogy a kereslet-kínálat elve alapján mindig lesz elég tej, de nem bírom elhinni, hogy pl. egy nő képes 3 liter tejet termelni, ha ennyi kell a babáinak. Mert már kipróbáltam mindent, sokat eszek, iszom a Laktoherbet, fejek, mégse növekszik túlzottan a mennyiség.

Nekem nagyon bevált az AVENT mellszívó, szerintem ha az nem lenne, a gyerekeim már rég tápszereznének.

PocóKép, hát igen, szép kis teljesítménytúra lenne.Kép A kétgyerekes problémádat kezdem megérteni, két egykorúval se könnyű, bár még alig mozdultunk ki itthonról.
eszter28

Eszter28Kép
Gratulálok a szép fejlődéshez, ez ikreknél nagyon klassz! Az enyémek október 6-án születtek 2700 és 2750 gr-al. 2550 és 2580 gr-al hoztuk ki őket 1 hetesen a kórházból. A tegnapi súlyuk 3750 és 3890 gr volt. Tehát Ők is több mint egy kilót híztak. Kiszámoltam a kérdésedre az én "tejhozamomat" és kb. napi 1400 gr körül van, tehát olyasmi mint Neked, de ez az én fiaimnak elég. Ők napi 7-szer 8-szor esznek kb. igény szerint, átlagban 90-100 gr-ot. Én emellett már nem tudok fejni, csak pár csepp jön ki.Kép

Az Urtica Urens homeos bogyót próbáltad ? Nekem az nagyon bejött. Mennyi időnként kérik a kaját a fiúk ? Mennyit esznek 1 etetésnél ? Nem tudod sűrűbben mellre tenni őket ? Tudom ezt ikrek mellett marha nehéz megoldani (tapasztalatKép), de például az elmúlt napokban az én fiaim is 2 óránként kérték a tejet, már majdnem sírva szoptattam, mert semmit nem pihentem, de lett jó sok tejem. Mára visszaálltak, és 3 óránként esznek csak.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok,

Kaptam egy nagyon szép kezes-lábast, vadiúj, Adams márkájú - csak az a baj, hogy 56-os, így már kicsi Lilire. Piros színű, apró virágok vannak rajta, tényleg nagyon csini, kapucnis és van hozzá rágombolható kiscipő, ugyanabból az anyagból. Ha van valaki, akinek picike kislánya van és érdekli a kis gúnya, 2500 Ft-ért eladnám. Nem tudom, mennyi lehetett a bolti ára, de én bundazsákot 7000 Ft-ért vettem Lilinek, úgyhogy szerintem megéri.
Van még egyszer-kétszer használt hálózsákom is eladó, meg kombidresszek és rugik, amiket már kinőttünk, vagy eleve nem volt jó Lilire. Nos, van érdeklődő?

Andi
Vendég

AndiKép
He-he, le sem tagadhatnánk, hogy tényleg egy napon születtek a babáink, és egyszerre fejlőnekKépKép Én pont ma raktam el az összes 56-os szerkót - bevallom, egy kicsit fájó szívvel. Olyan fura, hogy ilyen csöpp az egész gyerek, és máris kinövi a ruháit, és furi, hogy soha többé nem lesz ilyen mütyürke már.. na de így van ez rendjénKépKép Végignéztem a képeit, és ami lötyögött rajta az első napokban, az most már passzentosKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok

Nem tudom mi van ma,de a bébi nagyon nyügös.Csak kézben marad meg,ha meg elalszik nem elég mélyen és fél ora után felébred.

Magi:Gratulálok Kép Örülök hogy a baba elkezdett hizni.Ha igy haladtok tej is lesz böven.Kép Gondolom igy nem kell a tej.Kép Sok tejcsit kivánok neked.

Dino:Hát igen a kényszerüség visz engem is a rákoczi utra.Elég sokat szoktam járni a Kaiser's-be vásárolni,semmi más normális abc nincs felénk.

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Eszter Kép
A tej mennyiségét intenzív szoptatással lehet a leghatékonyabban növelni. Próbáld meg őket 2-2,5 óránként mellre tenni.
Mikor a fiúk nálunk még nem szopiztak rendesen, akkor én 3 óránkénti fejéssel szaporítottam a tejet... most meg már azon vagyok, hogy kevesebb legyen. A fiúk naponta olyan 900 gr-t esznek, és emellett még mindig van kb.500 gr felesleg.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pocó!
Azt hiszem meglesz az egy kiló, köszi. Mózi három hét alatt hízott 72 dkg-t. Kép

Ma nem tudom, hogy mi van, de nagyon nyűgös szegénykém, na meg a pocija is fáj, azért délután aludtunk mindketten két órát, s az jól esett.
Egyébként meglepődtem, hogy milyen hideg lett odakint. Sapkát meg kesztyűt kellett húznom a sétához...
papzso

Lau!
Én dél körül szoktam levinni Vikit, mert akkor a legmelegebb.
Délután mikor sétáltok, hány körül?

Andi!
Nekem is bevált az Avent mellszívó, bár nem gyakran fejek.

Ma voltunk doktor néninél. Szépen gyarapodunk: 4250-t mértekKép, és furcsa mód 51 cm-t, pedig a kórházban 52-nek mérték, de szólt az asszisztens, hogy másképp mérnek. Csak tudnám mit lehet máskép mérni a magassságon??? (2910-el született, és tegnap volt 5 hetes)
Doktor néni szerint éjszaka 5-6 óránként etessem csak, hiába még igényli a 3 órai kajcsit. Ettől teljesen lehidaltam. A másik észrevétele volt, hogy 2 hónapos kortól már adjak neki almát, mert kell a vitamin&#8230; Doktor néni ide vagy oda, ezeket biztos nem fogadom meg.
Lau! Tudtad, hogy a doki nénink januártól, de legkésőbb februártól nyugdíjba megy? Egy fiatal (középkorú) doki bácsink lesz. (Elsőre szimpi volt.Kép)

Kata! Mi 100, mostanában kicsit többet, ma éppen 120-t kajcsiztunk, azaz ő kajcsizott, annyit. Szerintem gyerekenként változik, hogy kb mennyit eszik.
Mennyit kellene enni? Szerintem ezzel ne foglalkozz, mert ugyanabba a csapdába jutsz, hogy neked mennyi zsírra, fehérjére, kalóriára van szükséged. Szerintem ezeket nem szabad komolyan venni, megnézed, és el felejted, legalábbis én ezt csinálom. Babámnak ennyi ez igénye, és kész.

Lányok, valakinek beszél már a babája, azaz gőgicsél? Mert az Manócskám már el kezdett, ami kicsit meglepő, hogy ilyen korán mondja a magáét. Kép

Lau!
Balázskának ha jól emlékszem volt szájpenésze. Elmúlt már? Mennyi idő alatt kell elmúlni?
Hogy kezeld/kezelted?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi! Nem vagytok egyedül, Fanni néha úgy mondja ( nem sír, nem hisztizik; mondja, gügyög ), hogy az egész lakás visszahangzik tőle KépKépKép Az a és az e a kedvenc "szavajárása", sőt az EEEEEEE-nek már valami jelentése is van, mert azt nagyon nyomatékosan tudja mondani Kép:KépKép

Yndi

Kép
Kép
yndi

Na ez erről a címről helyes KépKépKép

Kép
Kép
pocó

Folyt. köv.: szájpenész nekünk is volt, másfél hét alatt múlt el teljesen. Kenegetni kell folyamatosan, mert elég könnyen felülfertőződik a már Okés területeken.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Moszi:
Igazából nem is igen ismertem ezt a doki nénit eddig, februárban jöttünk csak hozzá. Nos, kicsit meg is bántam. Nekem nem mondott ilyeneket, de hallottam már, hogy 2 hónapos kortól szeret gyümölcsöt adatni a gyerekeknek. Kérdem én, mire fel?? Ha egyszer ilyen gyönyörűen hízik a picurka, akkor bőven elég neki az anyatej. Igen, tudom, hogy januárban nyugdíjba megy, szerencséreKépKép Láttam a doki bácsit és elsőre szimpi volt, majd kíváncsi leszek, hogy milyen orvos. Mert a doki néni is szimpi volt elsőreKép
Tőlem azt kérdezte a védőnő, hogy itatom-e teával vagy vízzel. Nem. Csak anyatejet kap, mi szerdán megyünk mérlegelésre, mondjuk nem hízunk ilyen rohamléptekkel mint Viki, de a heti 20-25 deka megvan.
Inkább nő,mert már 57 centinek mérték, de a legelső mérésnél 52 volt. Igaz, hogy a kórházban nálunk is 58 centit mértek születésnél, de én sem tudom, hogy mérhetik máshogyKép Szerintem mostanra már van 60 centi is, mert növi ki a ruháitKép
Szerencsére azt sem mondta nekem, hogy éjszaka ne etessekKép Mert akkor egyik fülemen be, a másikon ki. VÉgülis arra van, nem?Kép

Szájpenész még nem múlt elKép Ebben én vagyok a ludas, mert pár napig elfelejtettemKép kenegetni, és szépen megmaradt. De most már odafigyelek rá, remélem, hamar elmúlik majd.

Délutáni séta kb. 2 körül szokott lenni, olyan fél 2-től 3-ig. De múltkor pl. majdnem 3 volt, mire le tudtunk menni, és lenn voltunk fél 5-igKép
Most viszont itt az eső, fogalmam sincs, hogy mikor tudunk megint lemenniKép
Szerintem sms-ezzünk majdKép

Na, megyek, mert lassan kidőlök a sorbólKép

Jó éjt mindenkinek
Lau
lau

Lau!

Ja, csak el ne bizzam magam!KépKép
A legtöbb tapasztalatot egyébként épp a gondok adják. Ha meg tudom oldani, akkor meg még sikerélmény is van.KépKép
Az LLL-val is épp a szopis gondok miatt kerültem kapcsolatba. Sajnos én magam még nem vagyok képzett tanácsadó, de talán egyszer sikerül azzá lennem. Szóval a tanácsaimat is így fogadjátok azért, és ezért is írom mindig, hogy akinek gondja van, beszéljen szopis tanácsadóval.

Liv!

Érdekelne, hogy mit tanácsolt az LLL-es hölgy. Már kaptál választ?
Nálatok egy kicsit különleges az eset attól, hogy Dávid hol elfogadja a bimbóvédőt, hol nem - viszont ekkor meg nem tudja bekapni rendesen. Kicsit könnyebb lenne talán az eset, ha mindig elfogadná bimbóvédővel. Nehéz azt tanácsolni, hogy mindig próbáld anélkül, mert az tényleg nagyon nem jó, hogy egy csomó időt elvesz az, hogy a szájába próbálod ügyeskedni...

Csengo!

Ha szopi közbe kakil, és ettől rángatja a mellet, akkor én elvesezm őle, kakiljon nyugodtan. Aztán ha kész, akkor pelusozok, majd ha úgy látom, akkor még megkaphatja a cicit.

Eszter!

Nagyon ügyesek vagytok!KépKép
1. Az evéssel a tejmennyiség nem függ szorosan össze.
2. Inni természetesen kell.
3. Szerintem igenis képes termelni annyit, amennyi kell. Ikreknél is. Bár még nem próbáltamKép, így azt nem mondhatom, hogy nálam is úgy volt.Kép Viszont olyan hölgyet is ismerek személyesen, aki 13 (vagy 16) hónapig tandemszopiztatott (azaz két külöböző korú testvért szoptatott). Pedig ebben az esetben talán még több tejre is volt szükség, mert a nagyobbnak valószínű nagyobb volt az igénye, mint egy újszülöttnek.
Ahogy Cat írta: szoptatás. tudom ez ikreknél még nehezebb,pedig egy gyereknél is embertpróbáló tud lenni. Mindenesetre akárhogy is sikerül, akármennyi tejcsit is tudsz nekik adni, már nagyon jó!KépKépKép

Andi!

Tényleg nincs olyan, hogy erős tej, ettől függetlenül tejkiütés létezik.
Nálunk már biztos nem nyerő az 56-os. Elő kell vennem a 68-asokat, mert már azok sem nagyok. A pelusból is lecseréltük a minit midire, pedig van még több, mint 40 darab (elajándékozom), mert egyszerűen nem volt jó már.

Zsófi!

Nekem volt pont a napokban valami kis vérzés (1,5 héttel előtt már minden tiszta volt, a sárgás váladékozás is elmúlt). Mondjuk a menzeszemet meg se közelítette se mennyiségben, sem időtartamban. De nem hiszem még se, hogy más lehetett. Nátánnal is volt valami hasonló (miatt még a 6 hetes kontrollra is csak 8 hetesen tudtam elmenni), aztán mégis csak 1 éves korában kezdtem rendesen menstruálni...
Semmi gond, ha nem ugyanolyan szinű a tej, az "érett tej" (tehát az, ami a kolosztrum után a tejbelöveléstől termelődik) egyébként inkább kékesfehér, mint sárga.
És ha azt mondom,hogy én nem aggódom a gyarapodás miatt, akkor te se fogsz?KépKép (Azt se tudom, mennyi Hanna pontosan...)

Kata!

Védőnő: Kép. Reméltem, hogy nem ő a forrása...
"Felázás": időnként azt gondolom, hogy akkor az a védőnő még életében nem szopiztatott, aki ilyet mond.
Szóval: attól ugye, hogy valakinek valamije "felázik" (pl. jó sokat fürdik) még nem szokott gondja lenni. Még akkor sem, ha ezt óránként teszi.
Márpedig ha a baba szájában a mell jól van, akkor a mellbimbó csak "fürdözik" (ezt most csak én asszociálom, így leírva még nem hallottam), mi oka lenne sebesedni?
Az elején még előfordulhat, hogy a szokatlan ingert nem szereti a mell, ezért kisebesedik, de az sem azért, mert a baba szájában van a mell sokáig. Ha pár percet szopizná, már az is sok lenne.
Az első mellen azért hagyd 20 percig, a másikon már elég kevesebbet is. 1 szopi alkalmával akárhányszor megcserélheted. Mégis: biztos, hogy az a sírás oka, hogy még éhes? Szerintem erre az nem bizonyíték, hogy elfogadj a a pótlást. Mint írtam Noéminek, Hanna képes még a másik mellemet is kiszopizni, pedig utána sokat visszabukik és akkor sincs semmi baja, ha nem adom oda neki a másikat. Egyszerűen szeret enni, ha anya adja akkor el is fogadja.KépKép SZóval én azt is el tudom képzelni, hogy Marci egyszerűen szopizni szeret és zokon veszi, ha elveszed tőle, de nem azért mert éhes.
Pisis-kakis pelusokkal és a gyarapodással hogy álltok? Vagy már írtad? Akkor bocsi...Kép

Moszi!

Orvos: Kép, sőtKépKép. Árulja már el nekem, hogy milyen vitamin van az almában, ami a tejben nincs, és ami miatt mindenképpen kell adni? Éjszakai szopi: a tejcsimennyiség szempontjából nagyon jó az éjszakai szopi...
Szép a súlya!KépKép

Gyarapodás: most leírok egy átlag gyarapodási értékekek anyatejes babákra:
Szopis babáknál az átlag az elsö 3-4 hónapban hetente 115-220 g, negyedik hónaptól 85-140 g, második félévben 45-85 g.
De nem véletlenül irtam az átlagot. Föleg "idösebb" korban, 4-5 hónaposan nem feltétlenül igaz, hogy hetente megvan ez a gyarapodás, hanem az, hogy ha havonta megmérik, akkor 1 hére ilyen átlagok jönnek ki. Azaz lehet, hogy 1-2 hétig semmit nem hizik, aztán meg a dupláját a szükségesnek. (Azért az első hóapokban ne álljon meg a gyarapodásra egy hétre sem...)
Azt sem szabad elfelejteni, hogy ahogy a felnőttek is a gyerekek is különböző alkatúak, mind a felső határon, mind az alsó határon lévő gyarapodás normális! (Fura módon azzal, ha egy baba ducibb, jobban gyarapodik, nem szokott annyi gond lenni (főleg pl. a gyerekorvosoknak), mindha soványabb alkat, lassabban gyarapodik). Érdekes, hogy testvéreknél is hihetetlen eltérések lehetnek. Nálunk Nátán 3400 g-mal született, 15 hónaposan 8620 g (!) volt, Hanna 3800 g-mal született és majdnem 6 kg pedig még nincs 2 hónapos...KépKép És Nátán sem exrém módon vékony...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csajok, képzelhetitek, hogy néz ki az a kaki, amit a baba 5 napig gyűjtögetet. S mindez a nappaliban, a mérlegen, a pucér méretkezés közben landol, mert hát hol is máshol jutna az eszébe...

Megvolt vasárnap a keresztelő, az én csendes kis Benedekem pont a templomi részt sírta végig teli tüdőből. Olyan aranyos volt, teljesen el volt ragadtatva a sok embertől, volt olyan, hogy hozta be valaki a szobába, s az ajtónál előrehajolt, hogy tudjon kukucskálni. Mindenki elolvadt attól, ahogy vigyorog, meg gőgicsél.

Szájpenésszel mi is küszködünk, lassan egy hónapja. Azt hiszem, épp 5 perce jöttem rá, mivel fertőzheti folyton újra magát. Nonstop fertőtlenítem a cumisüvegét, ráadásul mostanában nem is használjuk, a mellem is folyton kenem, csak egy valami maradt ki, ami állandóan a szájában van, a saját ökle. Mindig a bal kezét tömi a szájába, s mindig az ajka bal oldalán jön elő a penész, innen gondolom, hogy ez lehet a ludas. Most kezdjem el kenegetni a kezét?

Az elmúlt két hétben szinte semmit nem nőtt a súlya (kb 10-15 dkg-ot), az egyes szopik alatt nem eszik túl sokat, a max kb 120 ml. Ellenben állandóan vigyorog, elégedett baba, s jócskán vannak hurkái. Most nem tudom, aggódjak-e vagy sem. Vigyem be holnap tanácsadásra? De anyatejen kívül más pótlást nem akarok adni neki, s az se lehet baj, hogy kevés lenne a tejem, naponta fagyasztok le egy adagot, s hiába kínálgatom, nem kell neki több. Nem tudom, hogy van-e összefüggés azzal, hogy kb szintén 2 hete állt át az emésztése a napi egyszeri kakiről a négynaponta egy kakira, s mindehhez nagyon megnőtt a pisimennyiség.

Csirkesz,
Kérdeztél Szigfrid gerincsérvjéről. Egy ideig injekciókkal (szteroiddal) jól kézben tartható, valahányszor kezd szétesni a mozgása, kap egy újabb adagot. Sajnos a doki szerint ez már nem fog így sokáig menni. Ha lebénul, akkor az orvosunk vállalja a műtétjét, csak nagyon kockázatos, ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 60 százalékosra becsüli a műtét sikerességének esélyét, ami azt jelenti, hogy 40 százalék az esély arra, hogy végleg lebénul. Tavaly egyszer már össze is állt az orvosi team a műtétre, de szerencsére kiderült, hogy még nem kellett megműteni. Állítólag ez lenne az első ilyen műtét az országban, s több állatorvos is kiváncsian várta az eredményét tavaly. Szegény Szigfridem, ő már csak ilyen első a bajban, annakidején nála diagnosztikáltak először egy ritka autoimmun betegséget, szerencsére túlélte, csak az izomzata nagy része sorvadt el. (Azóta tudom pl., hogy a görények koponyáján van egy csonttaréj, amihez a rágóizmaik rögzülnek, mert eltűnt az izomzata nagy része, s kitapinthatóvá vált a csonttaréj. Szegényke, azóta megküzd a rágással)

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

CatKép, köszi a homeós bogyó nevét, majd lehet, hogy kipróbálom. A Te fiaid is nagyon szépen fejlődnek, csak így tovább! Hát igen, a kis súllyal született babák igyekeznek behozni a lemaradást.
Az enyémek is nyolcszor szopiznak, kb. 3 óránként, de néha sűrűbben. Szopi után mindig kifejem a maradékot, régen még sok volt, most már általában pár csepp.Kép Jobb napokon 40-50 ml.

Orsi, szerintem ne dolgozz azon, hogy kevesebb legyen a tejed, inkább fejjél minél többet, fagyaszd le, meglátod, pár hét múlva nagyon jól jön az még.Kép

Beszti, köszi, próbálok bizakodni, hogy még egy ideig sikerül kielégítenem az igényeiket.

3 óránál sűrűbben nem szoptatok, ha nem nagyon muszáj, mert akkor úgysem laknak jól a babák, csak nyűgösködnek, visítoznak. Kép

Végre elkészítettem a fiúk albumát, ha valakit érdekel:http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=7348

LinatoKép, láttam, hogy a fiúk születési hossza nincs benne a táblázatban. Szóval 45 centivel születtek, nagyon kis picikék voltak. Az 50-es cuccok lötyögtek.

Szép napot mindenkinek!
eszter28

Ja, igen, Cat, még valamire nem válaszoltam: tegnap a babák 6 evésre 760 illetve 600 grammot ettek, plussz még az éjszakai két evés. Egy etetéskor már 100-130 gr. az adagjuk.
Ha megszoktam, hogy kb. 90 grammot esznek és utána két óra múlva nyűgösek, éhesek, akkor nem tudom, mi lehet a bajuk, szinte egész nap etetek. Nagyon szörnyű. Aztán rá kell jönnöm, hogy etetés után már nincs tej a mellemben, ők viszont már ennének jóval többet is. Ekkor előkapok egy csomag tejet a fagyasztóból és helyreáll a béke.

Szóval ezért mondom, hogy nálunk a 3
órás etetés bevált, akkor van gáz, ha sokkal hamarabb éhesek, mert tudom, hogy nincs elég tejem.
eszter28

Beszti,
Marcinak van rendesen pisis-kakis pelusa, gyarapszik is rendesen.
Tegnap megpróbáltam "bekeményíteni", elhatároztam, hogy nem adok pótlást. A szokásos 60-70 gr. után elnézegelődött, de alig 1 óra elteltével elkezdett ismét tekeregni. Akkor megint szoptattam, és ez így ment szinte egész nap.
Viszont megvolt az első fekete éjszakánk, Marci hajnal 4-ig rövidebb-hosszabb megszakításokkal üvöltött. Szerinted az viselte meg a hasát, hogy nem vártam ki a 2 órát és a félig megemésztett tejcire ette a köv. kis adagot? Ilyenkor inkább teát adjak neki és várjam meg a min. 2 órát?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Nos ma volt eloszor, hogy Zotya 130 g tejcsit szopott. Meg utana fejtem 80 g tejet.
Hat jo kis mennyiseg. Kép
Most oda vagyok a gyonyortol.
Tegnap este nala is nehezen ment az alvas.
23:30 korul aludt el.
21:30-tol magaban beszelgetett az agyban, majd ket ora mulva elaludt.
De meg az a jo benne, hogy nem sir el van magaval a sotetben. Kép

Igy viszont jo sokaig aludt. Kép

Magi
Vendég

Eszter28Kép
Gyönyörűek a fiúk, igazán büszkék lehettek rájuk!KépKép

Szerintem most van a 6 hetes ugrás, és a fiúknak nagyobb a kajci igényük. Szerintem a kínálat is fog hozzá alkalmazkodni. A non-stop szoptatást sajnos én is ismeremKépKép

BesztiKép
Most sajnos nekem is gondom van a szopizással.Kép Emiatt már nem is etetek egyszerre. Samu fiúnkkal nincs gond, nagyon szépen, ügyesen szopik. Van amikor 80 gr-ot eszik, de van amikor 130-at. Utánna büfizik, és bealszik, szépen gyarapodik. Olivér viszont 3 napja cirkuszol a cicin. Amíg ömlik a szájába a tej, addig nincs gond, de utánna elkezd cirkuszolni, amikor már szívnia kellene. Megeszik így 80 gr gyorsan ömlő tejet, és kilöki a cicit. Először azt hittük, hogy nincs tej a ciciben, de elkezdtem masszírozni, és spriccelt belőle. Egyszerűen lusta szopni. Kb. 1 órát játszottuk azt, hogy erőltettem neki a cicit, bekapta, 3-at szívott, kilökte és utánna üvöltött. Persze felhúzza magát, és még a kiszopott mennyiségből is jó sokat kihány. Utánna meg nem alszik, mert éhes. Át kellett tennem a másik cicire, és ott is kiszopta a gyorsan ömlő tejet, de amikor már küzdeni kell érte, azt nem teszi. Így megevett egyszerre 150gr-ot 2 mellből, tehát ez bizonyítja, hogy éhes, csak küzdeni nem akar. Próbáltam más tartásban is, de a bölcsőtartást utálja.Kép
Hogy tudom rávenni, hogy szopjon tartósan ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Moszmota
Mozit szuletesnel 57-nek mérték, én itthin már 55-nek. Szerintemm azért a különbség, mert születés után még csúcsfejűek, aztán kikerekdnek.. legalábbis szerintem

Beszti!
Uez volt nekem is, mármint menzi címszó alatt.

Tegnap Mózi egész nap nyűgös volt ma meg alszik mint a bunda, csak felsír, ha fáj a hasa, akkor egy kis vigasztaló szopi(1 perc sem Kép ) és alszik...

pusz mindenkinek:zsófi
papzso

HalihóKép

Megvagyunk mi is, de általában csak olvasni van időmKépKép
Gellért ma 4 hetes. Szépen gyarapszik, már 4380 gramm és 3110 volt a legalacsonyabb súlya.
Picit ő is hasfájós, általában délután nyügösködik, meg néha hajnalban. Nem sír, csak akkorákat nyög, hogy a másik szobában is hallják. Infacolt próbáltam, meg a chamomillát, de nem sok javulás.
Holnap jön a dokibácsi, megnézi mind2 fiút, nem semmi lesz, Gergő utálja az ilyen macerát, de a kétéves státuszvizsgálat muszáj.

Zsófi
Utánaszámoltam, 33 hónapja egyszer mensisztem, 2 terhesség, plusz 16 hó szoptatás. Az egy vérzés után már meg is fogant GellértKépKép Nem is hiányzik a dolog.

Mi egyébként Érden lakunk, itt nem is lehet sétálni nagyon, a kertben levegőzünk a két gyerekkel.

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lanyok!

A lusta szopas nalunk is volt.
Ugy oldottam meg, hogy az Avent 1-es cumibol nagyon nehezen jon a tej.
Igy amit lefejtem abbol adtam neki.
Azert az elejetol kezdve kuzdenie kell.
Minig az elejen azzal kezdtem 40-50 gram volt uvegbol, majd utana a cici, igy a szopast sem zavarta meg, mert orult, hogy konnyen jon a tej.
Ket napig csinaltuk, mostmar nem lusta szopni. Kép

Magi
Vendég

Yndi!
Én úgy tudtam, hogy később beszélnek a gyerekek. Ezek szerint Fanni és Viki is hamar ki akarja fejezni magát. Kép

Lau!
Nekem a doki néni javasolta, mikor kijött, hogy itassam limonádéval, vagy vízzel. De minek?
A babáknak a legfontosabb az anyatej.
Balázska szépen nő hosszra. Kép
Nem kell követni a mi roham léptékű hízásunkat, mert van hátránya is, pontosabban fürdésnél nehéz megmosni a kis nyakát a tokától, mert az szépen növeszti.
Szájpenész nálunk a nyelvéről múlik lassan, Nappal állandóan kenegetem, éjjel maradt kis, mert nem volt szívem emiatt felébreszteni. Magamat állandóan kenegetem, bár volt, hogy elfelejtettem és visszafertőzött.
Mikor kenegeted a kis száját? Szopi előtt vagy után? Én eddig szopi után kentem be, de tegnap a doki néni azt javasolta, hogy kisujjal kenjem be, és szopi előtt. Próbáltam, de úgy meg nagyon sok megy a kisszájába, és nem is könnyű. minden esetre most szopi előtt próbálom kenegetni.
Ha elmúlik a rossz idő majd írok, hogy sétáljunk együtt.

Lányok!
Hasfájás meddig tart? Mert úgy tűnik nálunk is jelentkezett, mert Viki csak hason nem nyűgös.
Másik kérdésem lenne, hogy mikor változik a baba emésztése, és ezáltal a széklete? Mert mostanában nem minden pelusban van kaki, de amiben van, az nagy mennyiség.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Látom jó sok ikres van köztetek. Kép
Bocsi, hogy ide írok, de Cat az ikresekhez nem nagyon jön mostanában. Kép

Cat!
Én is arrafele lakom, csak a Huszt utcában. Kép Te melyik részén laksz a Telepesen? Tegnap pont a fürdetés idejében nem volt víz.
Merre és mikor szoktatok sétálni?

Mindenkinek boldog babázást! KépKép Élvezzétek ki minden percét, nagyon gyorsan vége lesz ennek a kornak. KépKép

Eri
simones

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: