Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket!
Bmaas! Neked is nagyon boldog névnapot így utólag is!
Keresztelőnk múlt vasárnap megvolt, nagyon jól sikerült, Bence is jól viselte, hogy 16 ember volt körülötte és kézről-kézre járt, utána kicsit fáradt volt, de legalább jól aludt este.
Bocs, hogy eddig nem jöttem, de keresztelő előtt rengeteget készültünk, utána kipihentem és Tominak segítettem átolvasni, átnézni a szakdolgozatát (pénteken adta le), és annotációt írtunk hozzá németül, nem semmi volt...

Tegnap összeírtuk, mennyi mindent kell vennünk -névnapi ajándék, karácsonyi ajándék, karácsonyi díszek, fa stb-., a héten azt is mindet elintézzük, nem akarunk karácsony előtt pár nappal rohangálni Bencével a nagy tömegben.
Látom sok minden volt téma.
Oltás: Mi nem oltatunk influenza ellen. Eddig se, most se fogunk. Eszünk sok gyümölcsöt, iszunk sok teát mézzel, jól felöltözünk stb. Azt sem bánom, hogy tavaly nem oltattam H1N1 ellen. Kötelező oltásokkal úgy vagyok, hogy nem véletlenül kötelező! Gondoljatok bele, régen nem voltak, és mekkora járványok voltak, mennyien haltak meg. A gyerekorvosunk olvasott egy angol cikket, hogy Amerikában a szamárköhögés járványa terjedt, és rengetegen haltak meg benne, és sajnos mind 2-3 hónapos csecsemő volt, hiszen nem voltak beoltva és ők a legveszélyeztetettebbek, úgyhogy én úgy gondolom, oka van a kötelező oltásoknak és jobb is! Azt is hozzátette a doktornőnk, hogy ha nálunk is 95% alá esne a beoltottság, akkor bizony a pici babák hatalmas veszélynek lennének kitéve!
Egyébként a rotát is azért adattuk be, mert tavaly végigsöpört a családunkon. Kezdte a húgom, aztán anyum, aztán a Tomi (hál' Istennek én nem kaptam el, akkor már kismama voltam). Úgyhogy nem kockáztatunk, nem akarom, hogy kórházba kerüljön a kisfiunk! Ráadásul az, hogy egyszer már átestél rajta, nem feltétlen jelent védettséget...
Homeopátia Nekem használt, amikor kismama voltam, megfázásra homeogene 9-et és stodal szirupot szedtem, s meggyógyultam. Bence most hasfájásra aloe verás cseppet kap és használ neki, és ő még nem tud hinni benne, hogy attól múlik el... Ha én hiszek benne, és ez hat rá, akkor csodás képességeim vannak.

Egyébként én úgy gondolom, hogy lehet a gyógyszerek is akkor hatnak, ha hiszünk bennük... De nem is vagyok az a mindenre gyógyszert bekapkodós fajta, fejfájásra is csak akkor veszek be gyógyszert, ha már iszonyatosan fáj. A régi gyerekorvosom azért nem szerettem, mert minden hasonló tünetegyüttesre ugyanazt írta fel, akkor is, ha visszamentem hetenként, hogy csak rosszabbodik az állapotom...
Karácsonyfa gyerekkoromban mindig igazi volt. Egy volt a baj: akármilyen jó minőségűt, drágát vettünk, ugyanúgy hullott a levele, és még nyáron is azt porszívóztuk a szőnyegből. Plusz én nagyon sajnáltam, amikor ki kellett dobni.

Így már 5 éve műfenyőnk van, most is azt veszünk, de ha saját lakásunk lesz, igazit fogunk venni, mert imádjuk a fenyő illatot. Addig is ezt vázába tett fenyőágakkal oldjuk meg.
Babák gyönyörűek, látom mindenhol elég korán érkezett meg a Mikulás! Nálunk csak holnap jön.
Névnapi ajándékom: gyönyörű szép csokor a férjemtől, anyósoméktól polár szabadidő ruha, anyuméktól könyv, Bencétől pedig egy kis szánkózás az udvarban!

Úgy élvezte, olyan édes volt!!!
Sophie! Óriási gratula a kislányodhoz! Sok boldogságot, jó egészséget és sok tejcsit kívánok!
Csibucékkal mi lehet? Olvastam a blogját és aggódom, miért nem jelentkezik!
Babaimi! Te merre vagy, téged is hiányollak!
Dia! Fejfájást nagyon sajnálom! Azt hallottam, a császárosok nagyon érzékenyek az időjárás változásra. Én is majd akarok venni Bencének Duplo-t, LEGO-t, kiskoromban nekünk is volt, csak sajnos már nincs meg.
Ircsi! Örülök, hogy Ádám épségben hazaért! Katus nagyon édes! Blogodban lévő videót is megnéztem!
Bols, Melisch! Micsoda Mikulás rucik!
Napsi! Nagyon szép a kanapé!
Bmaas! A fényképes linkek nekem is jöhetnek priviben!
Hozok egy-két képet a keresztelőről mindjárt.
Claire! örülök, hogy a ti keresztelőtök is jól sikerült. Mi is római katolikusok vagyunk (vagyis csak én, Tomi református), de a keresztszülők nálunk is a húgaink, így egyik katolikus, egyik református. Amikor volt, előtte nap nagy hó esett le, izgultunk is, hogy gond nélkül ideérjenek a rokonok. Most is nagy hó van nálunk. Veszprémben a buszt az utasoknak kellett tolni fel az emelkedőn...
Szopi Nekem sem kemény a cicim,de ez nem jelenti azt, hogy nincs vagy kevesebb a tejcsim, csak egyszerűen beállt a kereslet-kínálat. Most abban a korban vannak a babáink, amikor minden érdekes, felfedezik a világot, így Bence is 5-10 percig szopizik, és ha meglát valamit, elkezd nézegetni, dumcsizni, vigyorogni, szopi közben felnéz rám és beszélget velem, de 1,5 óra múlva eszébe jut, hogy "halló, még éhes vagyok!" Hát eszünk, én alkalmazkodom hozzá, mert ha a fejem tetejére állok, akkor se fog enni, ha ő éppen inkább játszani szeretne, és úgy gondolja, 5 perc kaja elég volt. (egyszer lemértük kíváncsiságból, hát 5 perc alatt szopizott 95-öt, ez régebben 30 perc "teljesítménye" volt). Én nem gondolom, hogy örökletes dolog, hogy ki mennyi ideig tud szoptatni. Én már a család összes női tagját felülmúltam a szoptatás hosszúságának idejében. Ez ugyanolyan szerintem, mint a cicik mérete, attól sem függ, hogy valaki tud-e szoptatni vagy sem.
Sosem aggódom a tej miatt, ha néha kevesebb is volt, vagy egész napokat szopival töltöttünk, mert a fiatalembernek olyan kedve volt, hát szopiztunk, de nem aggódtam, stresszeltem, néztem az órát, a mérleget... Szerintem ez nagyon fontos!!! És nincs is semmi gondunk a szopival. (az elején még néztem az órát, a mérleget, de amikor pl. -50et mutatott, pedig láthatóan evett és amikor csak sírt és én az órát bámultam, na akkor elegem lett, és úgy döntöttem: Bencére fogok hallgatni, ő tudja mikor van szüksége evésre, mikor lakott jól, mennyi elég neki)
Nyilvánosan szoptatás: én már többször is szoptattam autóban pl, babaklubban is. Nekem nem okoz gondot, ha egy csendes helyen szopizunk, szolidan is lehet, nem dobom ki én se a cicijeim a város kellős közepén. Férfiak közül eddig a férjem és apum látta, másnak nem is engedném, meg apa is csak egy pillanatra jött be, nők, főleg anyák előtt nem zavartatom magam, ez teljesen természetes dolog. Szerintem.
Na hozok képeket. Aztán naptárt szerkesztek, míg Bence alszik.