Vanilla hogy ilyesminek is pont egy nagy családot és pont ünnepek elött! Disznóság!
Csak Imi kapta el és nem ment végig mindenkin. Nagyon ügyelünk a higiéniára és általában nincs epidémia házon belül. Ez már csak azért is csodás, mert két szobával nehéz a nagy szeparálás, úgy kell müködnie, hogy a beteg és a környezete tudja mire kell ügyelnie, hogy a többit ne fertözze. Nagyvonalakban egész sikeresnek mondható a rendszer, a gyenge pont Dönci, mert ö két évesen még nem ügyel arra, hogy ne köhögje le telibe a vele szemben ülöt, viszont a kézmosás a mindene és az orrfújás is nagyon megy neki.
Dia mondtad, hogy gyenge a lego felhozatal a boltokban. Tegnap voltam a Müller-ben és nagy leárazások vannak. Lego Atlantis nagy szet 60-ról 30-ra, duplo vonatos starter 50-röl 40-re, lego ház kék tetövel szintén 35-röl 25-re, ha jól emlékszem, lego pizzaház és busz 50-röl 40-re és sok más lego cucc is legalább 10, de van amelyik még több Euroval van leengedve.
www.mueller.de
Ha valami kell, beszerzem és elküldöm. Mindig van hazafelé fuvar, elég jól müködik a magyar körökön belüli nemzetközi futárszolgálat.
Évi az albumok mind aktívak. Ismered a többi gyerekét is? Van egy csomó, ha érdekel, elküldöm a linkeket priviben. Nagyon jó visszanézni, hogy miböl lett a cserebogár.
Mivel évek óta digitálisan archiválom a fényképeket napra és hónapra pontosan szortírozva, azt is vissza lehet nézni, hogy mit csináltunk pl. a mai dátum szerint tavaly, tavalyelött, stb.
Továbbá felírok minden lényegesebb történést is a fényképekhez hasonló rendben. Ezen infók alapján megállapítottam, hogy az aktivitásaink évszakonként változóak, de évenként hasonlóak, pl. zömmel a téli hónapok ugyanazon napjain megyünk uszodába, vagy mindig január elején voltam a gyerekekkel az állatkertben. Visszatérö jelenségek.
Ma elpattanunk csokiért a Ritter Sport gyárba, viszek haza a népnek. Kell valakinek valami édes rémes? 2,5 kg csoki vegyesen (1-2 nagyon nagy tábla, sok normál 100 gr-os és egy-két doboz aprótáblás van benne) 10 Euro. Olyan csoki, mely nincs táblánként csomagolva, hanem mint törtcsoki szerepel (nincs összetörve, csak éppen nincs is táblánként, hanem együtt 5 tábla egy papírcsomagolásban), az még olcsóbb. Átlagosan 55 Cent egy tábla normál csomagolt csoki a bolti 89 helyett...
Aztán néha szokott nutella is lenni 2,5 kg-os vödörben, mely ugyan nem olcsó, mert olyan 6 Euro körül van, de sokkal finomabb, mint a nutella, lényegesen több mogyoró van benne.
No meg nápolyit szoktam venni, amit az olasz piacra gyártanak. Isteni! Abból is van több féle, mogyorós, ugyanez tejcsokival vagy étcsokival bevonva, kakaós és az is még bevonva vagy nélküle, stb.
Mi mindig meg szoktuk a hütö egyik zöldséges fiókját tölteni és rájárunk hónapokig. A gyerekek is tudják, hogy ebéd után ehetnek egy táblát együtt, többet nem is szoktak kívánni. Nincs eldugva, bármikor rájárhatnának, mégse teszik. Talán a biztonság tudata, hogy ott a csoki, nem hiánycikk, nem kell aggódni, segít.
Mentem fözni, utána mennem kell a suliba Eni matektanárjához konzultálni. Eni ma az osztállyal kirándulni ment az iskolamúzeumba.
Boriszka nagyon formás kislegény, csuda helyes kerek kobakja van!
Elszivárgok, mint a talajvíz. Annyi a dolgom, hogy ki se látszok belöle. Próbálom magam ütölérni, de mindig futok magam elöl.
Barbi