[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
!!!!Babaproject 2010!!!!! - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

csillag! köszi a tanácsot!

mia! gyönyörű neveket választottatok, bármelyik is lesz. nagyon szép képek a kisfiadról!

mona! igen hétfőn megyek 12 hetesre!tüneted? már te is 7 hetes vagy huhuuu!:)))

Kati! mert sokat görcsöltem, és nagyon fájtak,biztonság kedvéért megnézettem magam.

Pedi! sajnálom a rossz éjszakát! de örülök a jó híreidnek!!! szedek vitamint, femibiont meg folsavat,néha c vitamint de mandarint mindig eszek. nem parázok a vvtel eredménye miatt.

nita! továbbra is jobbulást!

itt is sok hó esett, most ónos eső én is dunántúli vok:)

KépKép
dike
 
 


megy az idő nálad is Dike:)))) :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Bettike, most csak Neked írok gyorsan. Sokféle lista és adagolás van fent a neten, én ilyet szopogattam a 37. héttől minden nap a szülésig.

Caulophyllum D4 vagy C4 vagy 5CH
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 3 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Adagolás: 2x5 golyócska

Ezt szedtem reggel is 5 golyót meg este is 5 golyót. Úgy kell "bevenni", hogy előtte és utána fél órán keresztül nem szabad enni és inni, illetve mentolos fogkrémmel fogat mosni. A golyócskákat a nyelv alá kell tenni és szép lassan hagyni, hogy elolvadjanak.
A D4, C4, 5CH mind ugyanazt jelenti, csak többféle cég gyártja és máshogy nevezi el a terméket.

Emellé érdemes még inni naponta 1-2 bögre málnalevél teát.

(majd még leírom azt is, hogy vajúdás alatt és szülés után mit lehet szedni)

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 

 
 

Bettike, még annyit akartam írni, hogy én BOIRON cég termékét vettem meg a gyógyszertárban, 80 golyócska van egy dobozban és kb 700 Ft körül van az ára.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


bettike: nagyon megy a drukk!!! gyere a hírekkel!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Bettike gyereeeee:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


nita: a blogjára már írt betti.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


köszi Kati már olvastam és írtam is neki....még ne adja fel hogy befordul a kislegyény.......Barni is későn fordult be.,kisebb sulyú babának van még esélye....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


sziasztok vagyok csak egész nap nem voltam itthon :)
Voltunk ma cirkuszban :) vagyis cirkuszi előadás volt de a sportcsarnokban :) oviban adták ingyen a belépőt:) ez állítólag a város vezetésének az ajándéka a gyerekeknek :) Gergő egy órát bírta:) azért ez elsőre igy egész jó volt :)Gergőnek is tettszett:) szerintem sem volt rossz

itt is délben elkezdett szakadni a hó :) most már minden tiszta fehér meg olyan hideg van hogy már fagy is meg:(:) most meg valami eső esik gondolom ama onos eső :(:(

Dike anyós is azt akarta hogy ő adjon a gyereknek nevet Mindenáron Gábort vagy Csabát akart a gyereknek.Namármost apja neve nem lesz az lett volna a Gábor a Csaba meg amúgy nem tettszik Bocs ha valakinek valakije csaba :):):)de ráhagytuk aztán úgyis az lett amit én mondtam szüléskor :)

nika70
Salgótarján
 
 


Nika itt is kaptak a gyerekek ilyen jegyet a cirkuszba....én nem tudtam elvinni mert api dolgozott Barnit meg még nem akartam vinni..

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Pedi, úgy örülök, hogy minden rendben volt tegnap az uh-n! Képet nem kaptatok? (vagy nem szeretnéd ide feltölteni?)
Azt hittem, hogy már nem fogsz dolgozni, de látom, hogy még be fogsz járni a munkahelyedre reggelente... ehhez bizony kell a kitartás! Anno Bencével én is a 28. hétig tanítottam, aztán el kellett mennem táppénzre, mert nem bírtam, de azért a 34. héten még bementem, hogy leérettségiztessem a diákjaimat. :)

Nika, nagyon ügyes Gergő, hogy egy órán át bírta a cirkuszt. Bevallom őszintén, én nem szeretem a cirkuszi előadásokat... főleg akkor nem, ha állatokkal bohóckodnak a porondon. Annyira sajnálom őket! Persze egy gyerek más szemmel nézi az ilyet...

Beze, ne haragudj, nem akartalak megijeszteni ezzel a pocakleszállós megjegyzéssel. :? Amit írtam, az a fejvégű babáknál szokott így lenni. azt nem tudom, hogy egy harántfekvéses babócánál mikor ereszkedik le a poci...

Nita, barnit még tényleg nem lehetne elvinni cirkuszba. Én sem mernék elmenni egy egy éves gyerkőccel.
Nálatok a fiúk szeretik a havat, szánkózást?

Bettike, olvastam a blogodba írt bejegyzést és nagyon sajnálom a dolgot. Mégis azt mondom, fogd fel úgy ezt az egészet, hogy semmi sem történik véletlenül. Ha a kisfiatok úgy döntött, hogy nem fordul meg, annak oka van és ezt el kell fogadni. Van még időd lelkileg készülni az egészre. Puszillak!

nálunk ma délelőtt kicsit nyűgösebb volt Gergő, de ez tuti a havazás miatt volt így. (a novemberi topikban is írták a friss anyucik, hogy mindenhol észre lehetett venni a babákon az időjárás változást.) Délután viszont már szépen aludt. Én viszont megint nem tudtam pihenni egy kicsit sem, mert Bence természetesen nem volt hajlandó szunnyantani... Jaj, pedig mennyivel könnyebben bírom a nap végét, ha 1-2 órára le tudok ülni a s@ggemre ebéd után.
Hiába volt itthon este Apa is, Bencusom mindent csak és kizárólag velem akar csinálni... Mondjuk ez tök logikus és nem is hadakozok ellene, csak egyelőre rettenetesen fárasztó... de tudom, hogy idővel sokkal jobb lesz! :D Ja, és hálát adok az égnek amiért Gergő jó kisfiú és van lehetőségem éjszakánként -még ha részletekben is - de aludnom. :D

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


csillag: Gergő akkor mondta ki hogy menjünk haza mikor a hiéna meg a leopárd lépett fel :):):) a kutyusok tetteszettek még neki aztán már unta:)

nika70
Salgótarján
 
 


Csillag, nem ijesztettél meg, és igazad van abszolút, tudom, hogy közeledik a vége. Ha nem harántban feküdne, én simán kihúznám szilveszterig, úgy is terveztem, hogy a karácsonyt még 2in1-ben töltöm, de a kisfiam másképp döntött. :(
Puszi nektek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Itt is esett mindenféle tegnap. Rengeteg hó, 9-től 14 óráig, aztán mikor készültem le a védőnöhöz, meg Regiért (14 órakor) elkezdett esni az ónoseső, ahogy takarítottam le az autót, már fagyott is rá a csapadék. Na gondoltam gyorsan spuri le, aztán mire leértem már eső esett. A védőnőnél meg egy első babás kismama volt, és vagy jó fél órát vártam mire beértem, de akkor már bent volt egy ideje. Úgyhogy igyekeztem Regiért, mert mire kiértünk már megint ónos eső esett, hát a lenti kis utcákban már 20-al alig bírtam menni, gyakorlatilag tükör jég volt minden. Fék 0. Úgyhogy gondoltam itt a vége, nem jutok fel a hegybe. De azért sikerült, kicsit az út oldalán felgyült havas részre kormányoztam, ott találtam kapaszkodót. Aki nem ilyen helyen lakik, az nem is tudja mennyire ki van szolgáltatva az ilyen időjárásnak. Ma apja vitte Regit is, ők voltak az elsők 6.45-kor. De reggel is tükörjég volt minden, az autó most kezd kiolvadni.

Előnye is van azért a nagy hónak, Regi nagyon élvezte, amíg takarítottam a két autót, addig hempergett benne, feküdt a hóban, ugrált, nagyon tetszett neki, hóembert is építettek a mamával. Az oviban nem viszik ki őket, nem tudom miért. :roll: Pedig egy kicsit kint is játszhatnának.

Védőnőnél minden rendben volt, bár összessen 11 kilót híztam, és ezt nagyon soknak találom. Regivel a végén voltam ennyi. Úgyhogy ünnepek ide vagy oda, visszafogom magam az étkezések során. Legalábbis a mennyiségen, meg az édességen. Pedig nem értem, mert akárhogy nézem magam a tükörben nem látszik, csak a nagy poci. De vékony mindenem, nem vizesedek. Ma megyek dokihoz, ha engedi a tornát, fogok tornázni, mert a védőnő szerint a mozgás hiánya miatt is lehet. 2 kilónál többet már nem szeretnék hízni. Már csakis annyit, amennyi a baba. Igaz tegnap jó sokat is ettem mielőtt mentem védőnöhöz, de ez is max fél--1 kilót jelent.
Megkaptam a beutólót az utolsó vérképhez, pont karácsony és két ünnep között kell mennem, gondolom össze-vissza lesznek a terhesgondozóban.

Csillagvirág
Az jó, ha tudsz egy kicsit aludni, én Regivel nem sokat tudtam, gyakran fent volt.

Beze
Neked mikorra tervezik a császárt? De legalább szép karácsonyi ajándékod lesz, a legszebb!

Bettike
Sajnálom, hogy nem fordult be, de barátnőmnek az utolsó napokban fordult meg, igaz nem tudom, hogy haránt vagy faros volt-e előtte. Az orvos biztos azért mondja, mert általában ilyenkor már nem fordulnak meg, nagyon pici a helyük.

Tegnap anyukámmal megvarrattam a terítőmet, nekiálltam, de nem volt itthon zöld vagy piros cérnám, meg nem is lett szép. Ablakdíszek már majdnem kész, még ma csinálok párat. Méhviaszlapokból csinálok. Közben eszembe jutott, hogy mit csináljak a megmaradt dirib-darabokból. Idén fényes papíros csomagolással készülnek az ajándékok, és arra méhviaszlapból készítek név kártyát, amit rákötök a csomagra. Kicsit aprólékos pecsetelő munka, de jól fog kinézni. És ez olcsóbb is mint az előző tervem. :) El is kezdem csomagolni az ajándékokat, már ami megvan.
Vendég
 


nem is mondtam csajok hogy másodikak lettek az ovisaink kaptak egy biciklit :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a velem együtt örülést Mindenkinek!

Nika! De örülök a 2.helynek, én már kérdeztem valamelyik nap az eredményt, csak nem kaptam rá választ.

Beze! Én is azt mondom, arra kell gondolni, gyönyörű Karácsonyotok lesz 4-ben. A kisfiad meg ki van fejlődve megfelelően, és ez a lényeg! :wink:

Csillag! Azért néha nem baj, ha nyűgösebb az a picuri, kell neki is egy kis "kényeztetés"! Bencével meg alakulni fog a dolog, hidd el. Minden kezdet nehéz, majd "belejön" Ő is a nagy tesó szerepbe. Esetleg egy képet nem készítettetek a gyönyörű havas tájról?

Brita! Na, most én vigasztallak Téged kg ügyben! Lehet, hogy Zalán nagyobb, mint Regi volt ennyi idősen, és az is lehet, hogy ennek függvényében már a lepény is nagyobb, és esetleg a magzatvíz is több. Tulajdonképpen a múltkori elkeseredésem után rájöttem, hogy úgysem tudok igazán mit kezdeni most azzal, hogy ennyit meg annyit szedek fel, a lényeg, hogy visszanyerjem a régi formám! Persze, most én is odafigyelek az étkezésekre, és szerencsére ebéd után már nem is nagyon tudok enni, így az esti étkezéseim elég szolidra sikerülnek. Viszont, ami jó hír, hogy a Salvus víz bevált a gyomorsavamra, ajánlom Neked is, ha még mindig küzdesz vele. Nagyon sós íze van, de csak egy dl-vel ittam ebéd után, és semmi bajom nem volt utána.

Nita! Jobbulást Neked!

Most megyek, mert éppen pogácsát sütök, kihasználtam, hogy ma nem kellett főznöm!
pedi
Kalocsa
 
 


pedi akkor még nem is volt eredmény ez teganp este derült ki :):):

nika70
Salgótarján
 
 


nika: gratulálok a fiataloknak a bicajhoz!!!

betti és beze, ti egyszerre fogtok szülni? de izgalmas!

hahóóóóóóó!!!!
hol jár mindenki?

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Hahóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!

Megjöttünk az első négyedben történő családi kiruccanásunkból. (egy kézzel pötyögök, mert Gergő úrfi épp szopizik. 8) )
Elmentünk beadni a papírokat a családi pótlékhoz meg az anyasági támogatáshoz, aztán felmentünk a szüleimhez ebédelni, meg szopiztatni egyet, utána pedig vettünk Bencének téli cipőt meg elmentünk bevásárolni egy ma nyíló Aldiba. Kaptunk ajándék csokikat, üdítőt, lufit, hotdogot és egy pohár forró kakaót.
Azt leszámítva hogy jól elfáradtam (fizikailag azért ez még sok volt), tök jól sikerült a napunk. Gergő is bírta az autókázást. :)

Tegnap este megmértem Gergő súlyát, szépen gyarapodott az elmúlt héten, már 3,95 kg és nőtt 3 cm-t. :D Képzeljétek, van olyan body, ami már nem jó rá... :shock: :shock: :shock:

Rita, ne aggódj a kilók miatt, rólam 2 kg már le is ment... pedig -főleg esténként, amikor nem kellene, szinte szó szerint zabálok. :oops: :oops: :oops: Napközben is mindig le-lecsusszan pár keksz vagy egy kis csoki... :oops: :oops: :oops: A szoptatás miatt viszont szépen lassan fogyok! Biztos így lesz Nálad is.
A két ünnep közötti dokihoz járást mi is kifogtuk. Gergőt dec. 27-én kell majd vinnünk csípő uh-ra meg hallásvizsgálatra.
Nekem is ekkor kellene mennem a 6 hetes kontrollra, de azt hiszem inkább majd január elején megyek.

Pedi, küldesz nekem egy kis pogit? Úgy megenném...
egy fénykép a mostani hóról itt van, a Gergő mappa vége felé:

www.picasaweb.google.hu/zimonyigabor

Nika, gratulálok a kis ovisaitoknak a bicajhoz!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Látom olvastátok már,bocsi de nem tudtam jönni,egyfolytában szarakodik a net,és mire jöttem volna elment.

26 hetesen már haránt feküdt,29 hetes uhn keresztben volt és utánna éreztem h valamerre elmozdult,de úgy látszik nem jó irányba.szoval én már nem hiszem h befordul,kicsi is a helye,meg lehet rövid a köldökzsinor is,és ha már igy döntött akkor maradjon igy,mert épp a forgolódástól a nyakára is tekeredhet a k.zsinor.

mindennek van miértje igy fogom fel,és kezdek szokni a gondolathoz.DE igazából nem is érdekel h milyen uton születik,csak egészségesen szülessen és legyen sok tejcsi neki.más nem számit.

KépKép
bettike83
 
 


betti: én is így gondolom, szerintem jól állsz a dologhoz!!! kitartás!

csillag: gratulálok a kiruccanásotokhoz! és a gyönyörű családhoz!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


kitartok én,bár nagyon irtozom az ilyentől,nem akartam kés alá feküdni,mészárszék :?

na de mindegy,túl kell élni.

KépKép
bettike83
 
 


és már sokan túl is élték...
és ezt senki nem szeretné, de ha kell... de tudod te ezt bettike drága!!!
két ünnep között leszel 38 hetes?

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


csillag! tényleg nagyon szépek vagytok!

nika! grat a 2. helyhez.

felhívtam a védőnőt, aki szerint menjek el a háziorvoshoz, és mutassam meg h milyen sok a baktérium, majd ő csinál vmit...a vas téma meg majd ráér..majd dec 17.én a dokim mond rá vmit.
utána felhívtam a szülésznőm is, aki egyben a dokim asszisztense is, annyira kedveeeeees!!!!!, és mondta h mindjárt megnézi,és visszahív. ő meg azt mondta h van baci de nem a vizeletben, hanem az hüvelyi,mert a mittomén mi a vizeletben meg negatív,ezzel ne törődjek. viszont a hematokrit alacsony, és ez csak alacsonyabb lesz, de h a vas önmagában jó, ezért ne vasat szedjek, hanem a hipnatalból kell 20 ml inni egy nap.egyenlőre ezt megfogadom, a bacit meg majd megkérdezem a dokit dec 17.én.
azt hittem ma felrobbanok a herbáriába..eddig femibion 800 szedtem, de most a 400ast vettem, mert 12 hét után az kell,és 6500 ft volt jéééézusom!

KépKép
dike
 
 


dike: szuper, hogy megnyugtattak téged! a házi orvossal ne foglalkozz, amíg babás vagy! ezért van a szülésznő és a doki is! egyébként, hogy vagytok?

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


persze kati,kell ez,és nem lesz semmi baj :)

KépKép
bettike83
 
 


elvagyunk köszi..nekem folyamatos a hasfájásom:(nem történik semmi kül...várom a hétfőt!:)

KépKép
dike
 
 


Na, itt vagyok én is!

Csillag! Gyönyörű a táj. Ha már volt rá lehetőség, megnéztem az egész albumot. Jaj, hogy Neked milyen nagyon szép fiacskáid vannak! Nekem Bence is nagyon elbűvölő kis srác! Gratulálok Nektek hozzájuk!

Bettike! Na, látod, így van! A lényeg, hogy minden rendben legyen. Az az igazság, hogy én is nagyon szeretnék természetes úton szülni, így is indulok Neki. De! Most még az én babám sem fejvégű, persze tudom, nekünk még nagyon sok időnk van. Viszont, úgy vagyok vele, ha mégsem adatik meg a természetes szülés csodája, nem fogok a kardomba dőlni, mert a gyermekem egészsége számomra mindennél fontosabb!

Nika! Értem. A lényeg, hogy van aji! :wink:

Kati! Te mit csináltál ma? Én tegnap már szoptatós párnával aludtam, a barátnőmtől kaptam. Nagyon kényelmes volt, de most is kétszer ébredtem arra, hogy hanyatt fekszem. :?

Dike! Igen, nagyon drága a Femibion, én csak a 12.hétig szedtem naponta, és azóta csak héba-hóba szedem, nem szeretnék óriás bébit, majd megnő idekint. A Hipp Natal-ban is benne van minden, amire most szükséged van. Én is gondoltam rá, ha elfogy a Femibion, akkor áttérek arra. Mondjuk én szedek pluszba C-vitamint, meg most a doki kérte, hogy szedjek vasat, a védőnő meg erőltette a D-vitamint.
pedi
Kalocsa
 
 


Na, Dike! Nem akarom Rád hozni a frászt, de én nagyon el voltam keseredve, amikor betöltöttem a 12.hetet, és bizony akkor sem tudtam megnyugodni. Akkor kezdődött az, hogy az időjárás változáskor nagyon megéreztem a pocim. Nekem utána is sokat fájt, szurkált, illetve, akkor kezdett csak igazán nőni a poci. Ezzel inkább csak azt szeretném Neked mondani, hogy nyugi! A hasfájás természetes. Azért gondolj csak bele, hogy az eddig kb tyúktojásnyi méhedbe beköltözött egy kis lény, aki napról napra növeszti azt! :wink:
pedi
Kalocsa
 
 


Szépséges estét Mindenkinek!

Köszönöm a dicséreteket a családom nevében is!

Bettike, örülök, hogy így állsz a dolgokhoz! Ez a beszéd! A lényeg, hogy mindketten egészségesek legyetek!
Én is úgy számolgattam, hogy ha a 38. héten csinálják a császárt akkor a két ünnep között lesz a nagy nap?

Dike, a 12. héttől én sem szedtem minden nap a Femibiont, sőt a dokim is azt tanácsolta, hogy egy héten 2-3 alkalommal bőven elég lesz. Egyébként osztom Pedi véleményét, miszerint ha elkezded inni a Hipp natalt, akkor a Femibion nem is kell.

Kati, magadról nem is nagyon írtál semmit... A hungarocell figuráid megérkeztek már? Nagyon kíváncsi vagyok rájuk!

Pedi, köszönöm a dicséretet Bencus nevében is! Ma este annyira aranyos volt, hogy még el is sírtam magam... Odabújt az ölembe (ami nála nagy szó, mert egyáltalán nem az a bújós gyerek) és szorosan ölelkeztünk, közben puszilgattam a kis nyakát meg arcocskáját, Ő meg mondta, hogy "Anya még bújizzunk!" És közben olyan forró volt a szívem a mellkasomban... azt hiszem teljesen összefonódtunk!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok!

Brita, 38 héten valamikor, de konkrét időpontom még nincs.

Pedi, Brita,igen, igazatok van, nekünk lesz a legszebb karácsonyi ajándékunk. :D

kati, aligha, én tuti karácsony előtt szülök, így már nem bírnám tovább, na meg Marcinak is elfogyott a hely.

Csillag, ez olyan szép volt, meg is hatódtam...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Pedi
Rákérdeztem a dokinál is a súlytöbbletre. Azt mondta: "sok....vizesedek?" Én : "nem" doki: "de vékony" Erre én: "igen, de a pocakom hatalmas" Aztán erre már nem mondott semmit. Azt mondta tornázzak nyugodtan. Már csak a mozgásban látom az utolsó esélyem. Nem tudok éhezni, mert ha nem eszem, nagyon éhes vagyok, ez van.
Hipp Natalt iszok én is, meg mellé még C vitamint. És még aloe gélt. Mást nem, szerintem sem szabad tulzásba vinni ezeket a magzatvédő vitaminokat.

Csillagvirág
A szoptatás valóban jól fogyaszt, viszont én is többet ettem, éreztem, hogy minden energiámat kiszívja egy-egy szoptatás során, utána ennem kellett.

Dike
Én is a Hipp Natalt iszom! Regivel is ittam, aztán a 34. hétre mégis rossz lett a vasam. Pedig a 2.-nál még teljesen jó volt. Most ugyanannyi volt a 2. labornál, kiváncsi leszek, hogy a 34. hetesnél megint nagyon leesik-e?

Most már lépek fürödni, aludni, csak megnéztem az Üvegtigrist. Holnap korán kelünk, én megyek még utoljára a városba turizni. Sötétítő függönyt akarok venni a konyhába, ha sikerül találni olyat, amilyet szeretnék. Na, Zalán baba meg ezerrel beindult a hasamban. Néha annyira mozog, hogy a gyomrom kavarog. De azért szeretem a kis mozgékony lábait, kezeit. :)
Vendég
 


jó reggelt!

beze: ennél nincs is csodásabb ajándék, mint a kisfiad karácsonyra. és hidd el, hogy a fa alatt el is fogod felejteni, hogy vágták a pocidat és minden fájdalom elillan, amikor a két gyermeked ott lesz veletek!!! csodás lesz!
már kérdzetem, de még nem írtál rá, hogy lexivel ki lesz, amíg bent leszel?

csillag: köszönöm kérdésed.jól vagyunk. kezdem magamat utálni, mert szinte nem csinálok semmit és annyira fájok estére. főleg egészen lent, hogy szinte menni is nehezemre esik. tegnaap is csak a fürdőt takarítottam ki és kész voltam. én nem vagyok ehhez hozzászokva.
a figuráim remélem készülőben vannak. írtam a csajna, hogy lassan küldheti. azt beszéltük, hogy december eleje, mert addigra kialakul a bogi-lak. lassan tényleg kialakul.

dike: osztom pedit, hogyezek után csak jobban fog fájni és az is normális lesz. ilyen alkat vagy. nekem ilyenkor kezdődött az, hogy többször olyan bőr égéseim voltak, hogy azt hittem szétszakad a hasam.
én is hipp natalozok. hébe-hóba. 2-3 naponta kortyolok belőle. és még finom is. és minden nap szedek c-vitamint. a vasamat 2 hét múlva újra megnézzük, mert most határ értéken volt. éppen nem kaptam csillagaot. de csak egy számon múlt összesen.

brita: annyira csodállak! éjfélkor még nekünk írsz, majd kellsz és mész egész nap!!!! nem vagy semmi!!! büszke lehetsz magadra. én is így szerettem volna, de nem bírom... pedig az előéletem tényleg nem ilyen. én, aki rendszeresen sportoltam, meg állandó mozgásban voltam. nálatok zalán szoba?

mia???

zsuzsi: remélem jól sikerült pannának az ovi. beszokott? ti zsófival összeszoktatok?


mi jól vagyunk. ma reggel egy nagy kő esett le a szívünkről, mert egy igen fontos sms-re ébredtünk. volt a páromnak egy nagyon nagy munkája. rengeteg anyagköltséggel. előleget nem vett fel, mert a fizetési határidőt is nehezen tudta lehúzni 90 napról 30 napra a vállalatnál, aki közbeszerzési pályázaton dolgoztatott. amikor számlázott nem kecsegtették sok jóval. majd fizetnek, majd fizetnek. a 30 nap is majd csaj 17én járt volna le, de ma reggel megjött a pénze.
nagyon örültünk, mert utálunk tartozni, de így mindenhonnan hitelre hozta el az anyagot, mert annyit nem tud finanszírozni ő sem.

ma nem tervezek semmi különöset.
bogim eddig nyugis. éjszaka nem volt annyira, de iszonylag jól aludtunk.

itt takony idő van. köd, meg fagy, meg eső szitálás.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Jó reggelt!

Jaj, Csillag! Engem is meghatott Bencéd! Azt hiszem, ezekért a pillanatokért érdemes élni, és meghozni minden áldozatot a kis lurkókért. Már én is annyira várom a picurkánkat. Persze, nagyon szeretem, hogy itt fickándozik a pocakomban, de olyan jó lenne a karomban ringatni! Már most imádom Őt!

Kati! Akkor én is örülök Veletek! :wink: Én babócám éjszaka elég nyugis volt, tegnap kimozogta magát. Néha már majd kirúgja a "ház oldalát"! :lol: Viszont nekem is fáj itt ott. Leginkább a hátam és a derekam, és én sem pörgök egész nap. Bár tegnap nem pihentem semmit. :?

Beze! Most végre először azt érzem a hangodon, hogy beletörődtél! És ez így van jól!

Brita! Akkor hajrá torna! Majd esetleg megosztanád velem, hogy mire tornázol? Vmit nekem is kellene minden nap, ha többet nem is egy 20percet, mert a heti egy jóga kevés. És ez a hát-és derékfájdalom aggaszt, mert mi lesz még ezután?!
pedi
Kalocsa
 
 


csajok nekem ma reggelre megjött :( :D:D:D de nem vagyok rossz kedvű :)

nika70
Salgótarján
 
 


nika: fel a fejjel! akkor majd ünnepek alatt összehozzátok a kistesót!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


pedi: én is szeretnék itthon tornázni valamit. kerestem a videómegosztókon valami anyagot, de nagyon silány...
én is imádom a kiscsajomat és annyira várom már.
tegnap néztem koraszülöttekről egy filmet és rájöttem, hogy az én tündérkém már nem is olyan kicsike! persze jó helyen van még, de elég sok esélye lenne már. de még maradjon 10 hetet. (de furi! már CSAK 10 hétről beszélünk)

ma vettem egy hálóinget a kórházra. ha császár lenne az mégis praktikusabb. éééés találtam egy pizsomát, aminek a teteje végig gombos és azt is megvettem. nagyon cuki. és vettem egy szopis melltartót, hogy felpróbálom, hogy jó-e. képzeljétek! itt a kínaiban árulnak. tök jó anyaga van. és nem került 5000be, mint a baba boltokba, csak 800 ft. volt. és van belőle fekete is, nem csak fehér. úgy örültem neki.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Sziasztok!

Itt nálunk t@kig ér a hó... nekem ez már sok(k). Végre ki tudnék mozdulni egy kicsit, erre a házból se tudok kimenni... és még mindig esik. A teraszon látom, hogy már több, mint 20 cm-es a hóréteg.

Kati, ügyesen vásároltál. A kínai boltokban tényleg lehet jó szoptatós melltartókat venni. Arra viszont ügyelj, hogy olyat vegyél ami most még nagy, mert nagyot fognak nőni a cickók a tej miatt. :wink:

Nika, örülök, hogy nem vagy szomorú, majd csak ideér valamikor Zsófi baba.

Rita, azért csak óvatosan kezdj el tornázgatni. Tudod, 30 hétig nem mozogtál, nehogy túlterheld magad! Annyit nem ér az az 1-2 kg.
A közlekedés itt is nagyon sz@r most. Te voltál nálunk, úgyhogy el tudod képzelni... ma emiatt a védőnő se jött ki hozzánk, csak bediktáltam Gergő súlyát meg megnyugtattam, hogy szép a köldöke a Fiatal Úrnak.

(Majd folytatom, csak eszünk gyorsan ebédet, mert a férjemnek el kell mennie dolgozni.)

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok!!!!!!

Virág Máté imádja a havat......Barnit meg még nem igazán érdekli!!!!!

Nika GRATULA A 2helyhez!!!!!!!!!!!:)))))
együtt pirizünk:)nekem is ma jött meg:):)

Kati nekem is kínaiból van szopis melltartóm.......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Gyors visszaolvasok,hogy kivel mizu!
Halljátok én ma az ovónőre kiakadtam,nem kicsit és szerintem nem csak én :twisted:
De majd leírom,előszőr olvasok!
Vendég
 


hát csajok nem is tudom mit gondoljak:(:)
tegnap volt egy csepp barnaság.aztán semmi.ma reggel éreztem hogy buggyan (bocsika) egy kis barna azt hittem megjött tettem fel tampont de mikor cserélni akartam majdhogynem tiszta volt.most nem tudom mi van
Ha reggelre nem jön meg rendesen akkor ellövök egy tesztet.

nika70
Salgótarján
 
 


Köszönöm a képdicsiket! :wink:

Nika:gratulálok a 2.helyhez :wink: pirit meg sajnálom,de hamarosan úgyis beköltözik a pociba a kiscsaj :wink: :wink:

Virág:nől ám Gergő baba,de ez így a jóóó :wink: Biztos nagyon édes lehet,kis cuki :wink:
Olyan nagy a hó nálatok? :shock: itt valamelyik nap ónos eső esett,tök durva volt,de másnap esett eső és elmosta,így most sártenger van,de legalább nem csúszik :roll:

Kati: jó árban vetted a melltartót,nem is tudtam,hogy lehet ott is kapni ráadásul ilyen jó árban :!:

Szóval ma mikor hoztam el az oviból Tomit, az ovónő elkezdett kiabálni egy kisgyerekkel,nemtom miért,de én megilyedtem tőle,komolyan!
Torka szakadtából üvöltött vele,akik a folyóson álltak mind odajöttek az ajtóhoz,hogy mi ez a nagy kiabálás,még az intézmény vezető is bement,hogy mivolt utána nemtudom,gyorsan fogtam Tomi kezét és eljöttünk!!!!
Nagyon durva volt,egyébként máskor is volt már rá példa hogy kiabált a gyerekekkel,de ennyire azért nem,de ez nagyon gáz volt!
Előtte beszélgettem vele,akkor még nyugodt volt,olyan hirtelen bekattant,hogy csak néztünk...
Nemtudom,de azért így egy kisgyerekkel hogy viselkedhet???? én most nemtudom mit gondoljak róla...
Vendég
 


Hoppá Nika, máskor is szokott ilyen lenni???júj de izgi :wink: szorítok!!!! :wink:
Vendég
 


Igaz h probálok pozitivan álni a dolgokhoz,de azért nagyon félek az tény,nem kis műtét,műtét közben ugysem érzem,hanem az után milyen lesz,hogy fogom birni,h tudok majd a babával foglalkozni stb.nekem bőven elég volt mikor kiszedték a mandulámat,az is irtó gsztustalan dolog volt.és ez azért ahhóz képest nagy műtét.
de a gyerek érdekében mindent,és igy a picire nézve sokkal kevesebb a kockázat h bármi baja lehet,miközben sima szülésnél azért van.persze nekem nem lesz könnyű egy ideig,de túl lehet élni.

KépKép
bettike83
 
 


Nika, ez még akármi is lehet... izgulok érted nagyon!!!!!!!!!!!!!!!

Mia, bizony-bizony, nálunk baromi sok hó esett. Majd este dobok fel pár képet amit a férjem csinált ma reggel (azóta meg csak esett még hozzá :? )
Az óvónő elég gáz... így nem szabadna beszélnie egyetlen gyerekkel sem. Tanárként tudom, hogy sokszor nagyon nehéz higgadtnak maradni, de ilyet azért nem csinálnék.

Nálunk Gergőt most benyomtam a pihiszékbe, ott szunyókál, Bence természetesen nem alszik én meg gyorsan kivasaltam. Annyi mindent kellene itthon csinálni, de hulla vagyok. Bence nappal nagyon lefáraszt, Gergő meg ugye az éjszakai etetések miatt.
Most kezdem érezni, hogy -bár lelkileg a mennyekben vagyok- fizikailag a béka s@gge alá kezdek csúszni. Egyszerűen nincs erőm a takarításhoz... azt hiszem a jövő héten igénybe kell vennem Anyukám segítségét egy napra, mert egyedül nem tudom megcsinálni amit szeretnék. Tudom, hogy most nem a ragyogó tisztaság a cél és le kellene nagy ívben tojnom, hogy nem csilli-villi minden, de nem megy. Nagyon zavar, hogy nem olyan a lakásunk amilyennek szeretném látni.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Bettike, nem lesz semmi baj, ez tuti! Egészségesek lesztek mind a ketten.
Azt nem is mondtam itt Nektek, hogy én is rendesen megijedtem szülés közben amikor nyomtam ki Gergőt, és egyszer csak azt mondta a dokim, hogy "Te jó ég, hát hogy van rajtad ez a köldökzsinór?" Spirálszerűen rá volt tekeredve Gergőre, egyszer a nyakán, egyszer pedig a törzsén. Még jó, hogy nem lett belőle nagyobb baj meg hogy ennek ellenére ki tudott bújni és nem tartotta vissza a zsinór.
(Azt hiszem valaki vigyázott ránk odafent... nemcsak a szülésnél, hanem egész terhesség alatt. Nem semmi problémát vészeltünk át épségben...)

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


hú csillag az elég ijesztő lehetett.de mlg jó h nem lett semmi baj.

védőnő volt már nálatok kint?

azért elég gáz mikor váratlanul jön és pl nincs akkora rend,én mindig emiatt agyalok,nehogy megszoljon vagy bármi.de azért igyekszem mindig rendet tartani,mondjuk mikor meglesz a pici már tuti nem lesz annyi időm rá.

KépKép
bettike83
 
 


Kati
Bizony friss vagyok, és energikus, csak néha fáj a hátam, erre kerestem jó gyakorlatokat. Holnap kezdem. Ma is jó vásárt csináltam a turiban, két hálóing amit majd a kórházba elviszek a többivel együtt, egy FF-s pizsama, fekete-fehér, nagyon jól néz ki. Egy trikó, meg hozzá horgolt kis kötős rövid felső, nagyon csini, még az ünnepekkor jól jöhet, akkor azért megyünk jobbra-balra. Meg egy szupi meleg pufi mellény Cherokee-s. Pont jó, még kicsit nőhetek is bele, de később is tudom használni. Szóval megérte bemenni, igaz jó nagy hó volt, a busz is késett, aztán meg alig bírtunk felszállni, úgy utaztunk mint a heringek. :lol: De azért jó volt kimozdulni.
Holnapra sétát tervezek, itt sok hó maradt, szánkózunk egy kicsit.
Zalán szoba még nincs kész. Majd ha a karácsonyfát kiszortuk, január elején. Épp azon gondolkodtam, hogy a csomagomat lassan összerakom, mert január elejétől tulajdonképpen bármikor beindulhat a szülés. Bár ráérünk a közepén is, de nem egy példa volt már rá a környezetemben.

Pedi
Nem dvd-re tornázok majd, hanem gyakorlatokat csinálok, szerintem felsőtestre csinálhatom azokat amiket korábban, súlyzó nélkül, hátra meg vannak speciális gyakorlatok, amit kismama csinálhat. Neten keresgéltem rá.

Csillagvirág
Csak óvatosan kezdek tornázni, bár eddig is mozogtam, tudod a 20. hétig még bicóztam is, szóval annyira talán nem jöttem ki a gyakorlatból. Nem is a kilók miatt csinálom, hanem úgy hallottam, ha elhanyagolom az izmaim, a szülés is nehezebb lesz.
Vendég
 


rita: ámulok és bámulok!!!!! és busszal mindezt!!! öcsém!!!!


én most megyek a barátnőmmel egy kis szénhidrát bevitelre. meg tetetünk rá sonkát, brokkolit, csirkemellet, paprikát és sok-sok füstölt sajtot. megyünk pizzázni!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Mia én is úgy tudom hogy így nem viselkedhet egy ovonő egy kis gyerekkel meg pláne........ha mondjuk az én gyerekemmel kiabált volna kitépném a haját tőből az tuti!!!!!!!

Bettike nagyon "nyugtatgatod" magad szerintem még nem igazán fogadtad el a csaszit....jól érzem?:)
remélem nem bántottalak meg csak ezt érzem.......azért szeretlek ám:):)

de ügyes vagy és hamar fel fogsz tudni kelni.....minél többet fogsz mozogni akárhogyan is fáj annál gyorsabban fogsz gyógyulni!!!!!!
védőnő:nálunk a mai napig akar"na" jönni váratlanul....de nem engedem be:)
viszem a gyereket havonta,hízik fejlődik meg minden amit kell akkor hagyjon minket békén....:)

Virág hagyd most a házimunkát.....legalább az első hat hétbe...amikor tudsz tessék PIHENNI!!!!!!!!!
majd utána takaríthatsz kifulladásig!!!!!!!!!!!!!!
és fogd be a párod is akár milyen nehezére is esik!!!!!!:):):):):)

Gergő sokat ugribugrizott hogy így volt rajta a köldökzsinor:):)

Máténak a nyakára volt tekerdve 2x is.......de semmi baja nem volt....rosszcsont:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: