Sziasztok,
Rendes tőletek, hogy hiányoltatok!
Boldog névnapot a Katáknak, így utólag is!
Nekem még mindig van némi barnázás, de a 6-7. héten még rendesen volt néha piros vér is és a tisztasági betétet is átáztatta, remélem most már lassan abba marad, mert elég vacak volt a kórházban a vasam és bár szedem a vasat most is, nem hiszem, hogy sokat javult volna a vérképem.
A mi "napi rendünk": valamikor kelés olyan fél 9 és fél 11 körül, majd evés, játék nézelődés, ha megunta akkor séta a házban, ha elfárad alvás, majd mikor ébred megint evés. Ez váltogatja egymást egész nap. Kajálások között 2,5-4 órahossza van, de átlagban úgy 3 óra telik el, ezt én a kajálás végétől számítom a másik kajálás elejéig. Nekem bal ciciből úgy fél órát eszik, a jobból van hogy 10 perc alatt jóllakik, de a bal után mindig kell neki a jobb cici is, így ha a bal cici következik mindig maratoni a szoptatás. Este fél 8 után fürdetünk, majd nyügi van többnyire fél 11-11-ig de ezt követően alszik reggel 5-6 ig.
Iceberg,
Lehet nekem is csak azért mondta a doki a lehetséges mellékhatást, mert panaszkodtam az elején, hogy lassan indult meg a tejcsi, na nem mintha most olyan sok lenne, néha komolyan aggódok, hogy kevés, de Niki gyarapszik és ma úgy néz ki a mennyiség is meglesz.
Megnéztem a neten a gyógyszert amit neked felírtak. Ezt írja:
"Szoptatás
A tabletta nem befolyásolja az anyatej termelődését vagy minőségét. A készítményben lévő hatóanyag kis mennyiségben átjut az anyatejbe. Ennek eredményeképpen testsúlykilogrammonként, naponta 0,01-0,05 mikrogramm átjuthat a csecsemőbe, azonban kockázatra utaló jel nincs. Közölje orvosával, amennyiben a csecsemőjénél bármilyen olyan jelet vagy tünetet vesz észre, amelyről úgy gondolja, összefüggésben lehet az Azalia alkalmazásával."
Szóval a gyártó szerint nem befolyásolja a mennyiséget. Szerintem kérdezd meg az orvosod, hogy mi a tapasztalat.
Cherryke,
Hát én nem tudom ezt a kengurús dolgot... Mi mindenesetre használjuk, a gyártó szerint újszülött kortól lehet, de max 8 kg-ig, ha 5 hónaposan kezdem el használni és fél éves korára megduplázza születési súlyát, akkor max 2-3 hónapig tudom használni és ahhoz rohadt drága. Na persze nem egész nap abban van, hanem néha bele van téve egy fél órára.
Dinuci,
Ügyes vagy! Egyedül egy adventi koszorút!

Nekünk is már gondolkodni kellene rajta. Kíváncsi vagyok hogy tetszik majd Nikinek a karácsonyfa. Múltkor begyújtottuk a kandallót, egy csomó ideig nézte a tüzet.
Melyik a nagy tesco? A budaörsi?
Saccra Niki túllépte az 5kg-ot, vagy nagyon a környékén van. Ruhában már nem mérünk 5 kg alatt, de nem dundi mert elég hosszú. Mindjárt teszek fel képet. Egyébként táptól könnyebb elhízni mint anyatejtől, bár az öcsém sem volt egy dundiság és a 3. hónaptól ő is tápot kapott.
Mók,
Sajnálom a hátadat, nem lehet kellemes! De legalább apa otthon van veled

Szerencsére nálunk férjem elég sokat itthon tud lenni, nagyon nagy segítség!
Aranyos lehetett Lilla a vizsgálaton, hát így jártak!
Mi is voltunk már minden vizsgálaton csípő UH, koponya-hasi UH, hallásvizsgálat, csak még manuális csípő vizsgálaton nem voltunk még, de az UH nem talált semmi különöset, a gyerekorvos szerint pedig szépek a hurkái, szerintem nem lesz gond. Nekem babaként volt csípőficamom, anyu mesélte, hogy nem volt szíve beletenni abba a cuccba amit adtak, mert üvöltöttem benne, helyette elvitt csontkovácshoz aki helyretette. A doki meg kérdezte anyámat, hogy látja, anyuka milyen szépen helyretette a baba csípőjét az a kengyel (vagy pólya vagy mi a franc volt...).
Mindjárt keresek valami jó képet Nikiről.
Etus,
40 perc? Ez igen! Niki ha jó hangulata van max 15 percig van el a járókában.
Úgy látszik 1 nap, csak 1 hozzászólásra futi... azt is vagy 2-3 órahosszáig írom.