A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Csillag intézem :) lesz az ikreknek egyforma ágyneműjük :)

Limo olvastad a talit?Már akartam írni sms-t de hát pont 10 előtt voltunk :) jövő kedd,nálunk!
Épp írtam h.cukrozni kényszerültem én is,a tejpépet a védőnő 6 hónapos kortól javasolta nálam..inkább gyümit-de azzal az a bajom amit Ircsi is ír,tápértéke alacsony...

Claire,20 cm hó,huhh...mikor lesz a keresztelő?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

tegnapi munkám gyümölcse :)

Kép

nyugi-nem csak ezt tudom ááááááám :)

Kép Kép Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi-köszönöm! :)
mennyit kell utalnom neked összesen?
pü-ben írd meg,számlaszám-számlatulajdonos neve,összeg :)
és már utalom is
de jóóóóóóó...babatalira lehet tudod is hozni? :) -illetve nálad lesz! :oops:
címedet is kérem!!!!!!!!!!!
tápit akkor vigyem?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

nekem anno-Fanninál...dokinő van.cukrot javasolt...fél mokkáskanállal egy üveg kajcsihoz (180ml) elveszi a rossz ízt :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Claire-barátosném ikerlányai is így vannak
9360gr ill. 8640gr

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tünde nálunk is így telt mindig a karácsony anyukámnak már szóltam nem megyünk,ő megérti majd szilveszterre jönnek,mert lehet párom akkor sem lesz itthon,anyósom meg sógoromék meg rájönnek,hogy nem lesz idén nálunk dinom dánom,mindig én főztem eddig,most nem,menni nem tudunk mert Lilinek 7-kor fürcsi és nincs is kedvem,rendelek husit barátnőmnek étterme van megcsinálják,én csinálok egy kis salátát,plussz levest és ennyi,Zoé ügyes hozzászokott az új helyhez.

Clarie karácsonyi készülődés nálunk is messze van sehol nem állok díszités terén annyi időm sincs hogy felseperjek a házban sajnos...picurnak jobbulást megerősödik majd.

Sucer házi munka az van itt is bőven...lánykád????jobban van hisztisség kinőve???

Évi tápit remélem fogadja Tomi,igen körmömet fel kell vágni lehet e is kell venni az egészet augmentint szedek mellem sajnos nem azért puha mert tejcsi van,Lili furán eszik szopizik abba hagyja nem kell neki evett 60ml,kinálom másikat nem kell neki kb 10 perc mulva másikból eszik bealszik fáradt mert este is kell 2 óránként,mire megetettem addigra leéget az alma a tűzhelyen,mert megpróbálom a házilag készített alma burgonya kevés a tejem nem termelődik ujra 2 óra alatt,azért hagyja abba a szopit mert nincs benne nem jön belőle,főznöm is kell mert ugye enni kell mert nincs tej ha nem eszek,de ha alszik itt kell legyek vele ha esetleg ébred vissza ringatni mert babakocsiban alszik,ilyenkor nem tudok csinálni semmit max szaladgálok ide oda,mire fel kell megint éhes és nyügi így akkor sem tudok semmit csinálni mer tfognom kell és ettetni,vagy ölben van,szóval kész vagyok,nagyon fáradt vagyok és kimerült,páromnak dolgozni kell hajtják minta lovat sajnos,alig él ő is bár ha itthon van akkor Lilivel van de ez kevés napközben este meg mit ér ugy is enni kell neki azt csak én tudok adni,szóval nagyon kivagyok bukva,lelkileg testileg mindene fáj hiába rendelek kaját az kevés ennyi embernek anya messze lakik,anyósom meg inkább hagyjuk,barátnők eltüntek,mivel Lili sírós ezért ugy érzem senki sem jön mert unják,nem is voltak barátok,csak míg én kinyaltam a següket.Nah befejezem a panaszt...

Dia gyerkőcöd jó van már???És te fejfájás nekem mindig jelentkezik,napiason ,nem gyengén sajnos.

Szilvás???

Kép
bévi

Nah mentem,mert míg elmentem kenni magamnak vajas kenyeret és tettem fel főnni újra almát már fel is kellt Lili ha nem tologatom nem alszik,nappali alvás egy nagy nulla nálunk,este még aludna is de most ez a 2 óránkénti kellés enni,nagyon nyügös és fáradt is még sem pihen,nem értem.

Kép
bévi

A másik gond folyton huzza magát felfelé ülne és ordít mert nem engedem naki ha megfogja az ujjam fel is ül,de nem akarom engedni neki,mert ahogy felül megnyomja magát a sarkával és feláll,ez nekem elég rémisztő 3 hónaposan,valami tanács mit csináljak vele ha félig ülőhelyzteben van felül magától ha lefektetem akkor ordít és huzza magát felfelé megfogja a ruhát a lábbán és felmeli a felét perzse továb nem bírja ezért ölben érzi jó magát kifelé fogrdítva ,nézelődik.Nem tudom mit csináljak vele miért csinálja ezt.

Kép
bévi

[quote="bévi"]A írta:bévi másik gond folyton huzza magát felfelé ülne és ordít mert nem engedem naki ha megfogja az ujjam fel is ül,de nem akarom engedni neki,mert ahogy felül megnyomja magát a sarkával és feláll,ez nekem elég rémisztő 3 hónaposan,valami tanács mit csináljak vele ha félig ülőhelyzteben van felül magától ha lefektetem akkor ordít és huzza magát felfelé megfogja a ruhát a lábbán és felmeli a felét perzse továb nem bírja ezért ölben érzi jó magát kifelé fogrdítva ,nézelődik.Nem tudom mit csináljak vele miért csinálja ezt.

Engedd neki!
Védőnő mondta,hogy amit maga akar csinálni,hagyni kell!!!
Gergő sem szeret kézben "elfeküdni"
Vagy ül a térdemen a hasamnak "dőlve" vagy pihenőszék...majdnem ülő fokozat harmadik variáció:szopipárnának döntve,kitámasztva negyedik : a karomban van...de semmiképpen nem fekve :(
Erőszakos gyermek-kiharcolja :)
Akkor fekszik amikor alszik...

Én hagyom neki,had eddze a hasizmát :)

Persze te tudod! :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Bévi! Amit MAGÁTÓL csinál, azt hagyjad, de a beléd kapaszkodás nem tartozik ide. Vannak gyors mozgfejlődésű babák, de üdvös lenne, ha nem hagyna ki állomásokat, és gondolom még nem kúszott mászott :lol: . (Az, h félig ülésből húzza magát nem baj. Egyébként Noni is folyton.)
Amit tehetsz, és tuti használ: takaró segítségével görgeted hasáról -hátára, meg vissza. tenyeredet alátéve kicsit megemelve "mászatod". Esetleg kérj tanácsot gyógytornásztól, vagy Dévényes gyógytornásztól.

Csillag! PÜ ben elküldenéd a Charlotte receptet? Volt egy nekem is, de nem lelem. Főként a töltelék miatt! Köszi:

Claire
claire

Csillag csak azért féltem nem árt-e a kis gerincének,hogy az ölemben van,vagy ül a hasamnak dölve stb mégis csak 3 hónapos,de ugy el van ha ültetem,csak félek...

Nem eszi meg a krumplit,kiköpi ismét,felbontottam neki egy sütőtököt,azt izlelte nem volt hányingere tőle,védő szerint eheti de csak mértékkel mivel hasfájós keverjem a krumplihoz,most ezeket fogom próbálgatni...mert muszály,szoptatni könnyebb lenne de sajnos ez van muszály egyen éhen nem lehet...és hiába szopik 2 óránként nem termelődik elég tej és estére már semmi nincs sajnos....

Kép
bévi

Clarie tudom hogy nem jó a kezemben kapaszkodós dolog,a ha hasra teszem is vissza fordul ,fél oldalra fordítva meg hasra erőlködne,pedig annyi mint egy kis zsebmacska...... :lol: :lol: :lol: nem hagyok neki mindent hiába is MÁR most akaratos

Kép
bévi

Az jó, ha kezd forogni. Ne ültesd soká, mert tényleg nem tesz jót a gerincének, de az, h ő igyekszik rajta nem baj, mert akkot csak azt csinálja meg, amit már meg is tud, el is bír. Kérd meg a védőnőt, h mutasson masszázs, babatorna, gyógytorna elemeket, ami jó neki. A forgatás, ringatás, hintáztatás, görgetés mindenképp ilyen. Ha ezekkel kicsit mozgatod az izmait, kicsit "kimozogja magát", és a neki megfelelő módon. Egyébként a kisebb súlyúak sokszor előbb mozognak, mert könnyebb a testük, és a nagyobb nem annyival erősebb bébi.

Claire
claire

Évi, igen jó lesz ez a kép! :lol:
köszi

Csillag, nagyon aranyos az a micimackós ágynemű

Igen, nagyon boldog vagyok. Hiszen minden szuper lesz most karácsonykor.
Szüleim végre elérték életük álmát és most pénteken beköltözhetnek egy kertesházba. Na és úgye 10 percre van gyalog a mi házunktól. :D
Nővéremék végre itt lesznek, imádom a gyerekeit (persze őt is).
A lányával pénteken beszéltem skype-on, folyamatosan beszélt (3 éves) és rohant az ablakhoz és közölte, hogy még mindig nem esik a hó. Kérdeztem a nővérem, hogy ezt miért csinálja és mondta, hogy azt mondták neki, hogy akkor jön Budapestre, ha ott kint már esik a hó. (Mivel még nem érti az időt, hogy 4 hét még)
És csak úgy volt hajlandó ebédelni, ha odarakták a gépet elé és ő meg közben nézte Lilit, ahogyan játszik. Még meg is puszilta a képernyőt. :lol:
És a legcsodálatosabb dolog, hogy itt van nekünk már Lili! :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!

Olvasgattam, hogy sokatoknak gondot okoz a tápszeres kiegészítés a kaja íze miatt. Találtam egy honlapot, ahol anyatejhez lehet jutni. Nézzetek rajta szét, hátha jó megoldás lehet!
www.anyatejmisszio.hu

Hú, Pesten vagy a környékén is lesz találkozó? Esetleg minket is érdekelne, ha nem zavarnánk... :-)

Képzeljétek el, a szülinapomra kaptam a férjemtől ékszereket. Már azoknak is nagyon örültem, mert gyönyörűek, de már akkor nagyon titokzatos volt... Nem is értettem. Erre vasárnap eltűnt és hazajött egy gyönyörű ónémet kb. száz éves szalongarnitúrával... :lol:
Persze ennek az az előzménye, hogy én abba már rég beleszerettem, csak még nem jött ki a lépés a megvásárlására...
Gondolhatjátok, egész vasárnap bútorokat tologattunk, hogy a kanapét és a két fotelt a legmegfelelőbb helyre tegyük... :oops:
Teljesen el vagyok ájulva!!!!!

Ja és a kisfiamat egyetlen percre sem hagyhatom mostmár magára, ugyanis tegnap óta ide-oda gurul az ágyunkon :shock:
Hátról hasra, hasról hátra... HIHETETLEN!!!!! Lassan mászni fog. :wink:

Bévi, ne aggódj, én sem fektethetem a kisfiam, mert ő is utálja! én is ugyanazokat a módszereket használom, amit Csillag. Szerintem nincs ezzel semmi gond!

Ircsi, örülök, hogy Apa épségben ismét veletek lehet!!!

Kép
napsugar1123

Sziasztok!

Csak erről az oldalról gyorsan: Bévi, nem lesz baja Lilinek, szerintem sem! Természetesen nem arról van szó, hogy órákon keresztül üljön - de úgysem tenné. A gyakorlatok, amiket Claire javasolt, tök jók, és valamelyik csomagban (Felicitas?) idén is volt füzet (Pampers?) a tornáztatásról, masszázsról, vagy tán mindkettőről. Én akkor megnéztem, de mivel újat nem láttam benne, most nem is tudom, merre lehet. Ha szeretnéd, megkeresem, elküldöm neked.

Az, hogy furán eszik Lili - erre megint csak azt tudom mondani, hogy Bálint is furán eszik pár hete. Eljött az a korszak, amikor már nem a kajálás a minden. Előfordul, hogy nem sírva ébred, hogy éhes, Kristóf mozdulatait lesi evés közben is, sokkal érdekesebb és izgalmasabb számára a külvilág az ezernyi ingerrel! Emiatt többször eszik, rövidebb ideig, van, hogy éjszaka is többször felébred és eszik, amennyit jólesik.

Bévi, mostanában nem tudtam jönni, mert szerelőnél van a gépem, de... amit a többiek írtak, Ircsi, Csillag (Sinlac, szentjánoskenyérmag) meg rizspép vagy ilyesmi nem lenne jó estére? Az táplál is, ha jól emlékszem van olyan, ami hasfájósoknak is jó.

És szégyen, nem szégyen, rendeljük a kaját - ha nem eszem rendesen, legalább egyszer főtt ételt, sok levest, akkor nincs energiám, nincs annyi tejem. Napközben nincs időm főzni, a két gyerekre állandóan figyelni kell - szegény Bálintom már így is elszenvedte első balesetét... :oops: mert figyelmetlen és ostoba voltam... Ugye a műszak reggel 5-6 körül elkezdődik, és este 10 óra van, mire alszanak a gyerekek.
Valamelyik nap az ebéd utáni meseolvasásba én ülve elaludtam. Arra ébredtem föl, hogy Kristóf ébresztget, finoman csapkodja a könyv soron következő oldalát. Azt hiszem, fáradok...

Cukrozás... én is nagyon rosszul éreztem magam, amikor Bálint beteg volt és a keserű gyógyszert csak úgy nem hányta ki, ha megcukroztam és felhígítottam vízzel...

Woody, unokahúgod nagyon helyes lehet! Nagyon klassz, amikor egy család ilyen összetartó!

bekri

Claire, remélem, Joni túllesz ezeken a betegségeken hamar!
Egyébként, ami írtál a karácsony gyerekkel: "semmi sem olyan tökéletes"... jót nevettem rajta :lol: A külsőségeket nézve úgy fogalmaznék, hogy semmi sem tökéletes... Mindenki egyszerre akar babázni karácsonykor (a mi rokonaink mind itt laknak a közelben), százfelé áll a fejed, hiába kezdesz el időben készülődni, mégis az utolsó pillanatig rohangálsz, nem is sorolom tovább...
Viszont, ha a belső dolgokat nézem, akkor teljesen átértékelődik minden, és ez a lényeg, a többi nem számít...

bekri

Bekri,nem szégyen,én is rendelem a kaját,csak hétvégén főzök.
Gondolom zajlik az élet a 3 fiúval!

Napsi,Tomi a lefejt tejet se issza :) meg azért gyakran elég a tejem,csak du-tól kezdődően jelzi h.éhes maradt,mint pl.most,de most el is fogadta,20 grammot...Vettem gyümölcscukrot,azt raktam,és próbálom majd elhagyni.
Bútorok:hűha! :wink: szuper! Fotó?

Bévi félülő helyzet,ilyen megtámasztott lehet,persze nem órákig,én is megkérdeztem a védőnőt.

Tomi ismerkedik Malackával

Kép
megpróbálja begyűrni a szájába. :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok, nem is tudom mikor írtam utoljára :oops: :oops: olvasni is ritkán jutok és persze mire a vége fele vagyok megébred Petra, vagy éppen késő este van és már fáradt vagyok a gondolataim összeszedni.

Isten étessen mindenkit aki az elmúlt időben ünnepelte szülinapját vagy névnapját!!!!!!!!

Anyukám volt itt a múlt héten, nagyon klassz volt újra együtt és most nem a takarításon volt a hangsúly, mert én kitakarítottam előre. A főzést is felváltva csináltuk és közben nagyokat babáztunk. Petra ennivaló csak éppen nem sokat alszik nappal, nyűgösebb és akkor kell sétálni vele. Napjaim hasonlítanak ahhoz amit Bévi is irt főzni, enni kéne de nincs időm, Petra csak nyafog és nyafog ha egyedül marad így nem tudok csak este főzni pihenni keveset. Iszom a teát de már az sem segít. Éjszaka is megébredt a múlt héten 4-5 óra fele és majdnem 2 órát fent volt.

Sokat gondolkoztam én is, aztán úgy döntöttem a doki nénire hallgatok. Így Petra már 2 napja kapott 2 kiskanál almalevet.
Hát még semmi reakciója hiszen mire adhatom neki, két evés között éppen álmos és sírdogál, hogy ringassam már el.
Még van 2 hét a 4 hónapos oltásig addig gyümölcslét adok neki csak kis mennyiségben és akkor megbeszéljük, hogyan folytatjuk.

Sajnos a tejem is fogyóban :cry: :cry: már nem olyan kemények a cicim, nem olyan sok tej van, Petra is keveset hízik de csak most pénteken este ivott 60 ml-t a tejporból, azóta ismét elég tejem volt neki, bár már 2 cici is kell néha :cry:
Így lassan lehet tejpor kell, akkor pedig mehet a hozzátáplálás is korában.

Bocsi most csak ennyire futotta pedig nagyon szívesen írtam volna még nektek érzem kifut a talaj a lábam alól :cry: :cry:

Betegeknek jobbulást!!!!

Kép
Kép
melisch

Szopi
Teljesen normális, hogy vanak olyan időszakok, mikor a baba csak pár percet szopizik (egyébként normálisan 5-10 perc alatt kiszopizza a tejmennyiséget)... ha rövid ideig szopizik, akkor lehet, hogy csak szomjoltás kell neki... utána lehet másfél-két óra múlva éhes...
Nekem igazából olyan nagyon sose keményedett a cicim... most se...
És általában azok a babák, akik az első hónapokban jobban híznak, 3-4 hónaposan lelassul a fejlődésük...

Mozgás
Minél több szabad teret kell adni a babáknak. Katus már hetek óta szinte a földön él. Csináltam neki egy játszóhelyet, ott tornázhat kedvére...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó a kép, Évi :-)
Meg a tabló is. Nem is tudom, Bálintról van-e jobb képünk. Valahogy kevesebb idő jut a fotózásra, mint anno Kristófnál.

És a taliról is nagyon jó az az összehasonlítós kép! Mindenki hogy megnőtt :lol: Nekem Zoé volt az, aki a legnagyobbat változott. Persze, lehet, csal a fotó és amúgy is szubjektív...

Igyekszem nem hasonlítgatni a gyermekeimet, de Bálint a mozgásos dolgokat később csinálja, mint anno Kristóf. Viszont gyorsabban fejlődik szociális téren. Vajon miért? :wink: De pont ez a szép, nem lehetnek egyformák.

Ircsi, örülök, hogy Ádám szerencsésen megérkezett. Remélem, most jó ideig nem kap ilyen munkát.

Bévi, részvétem papád miatt.

Lányok, nálunk Mikulás-ünnepség lesz jövő héten. Számomra a tavalyi kicsit (nagyon) traumatikus élmény volt: kicsit sokan jöttek felnőttek megnézni, hogy mit reagál Kristóf a Mikulásra. Úgy éreztem, ez már nem is a gyerekről szól, hanem a felnőttekről (9 felnőtt 1 gyerek volt az arány). Énekeltetni akarták Kristófot, meg hogy menjen oda a Mikuláshoz, amikor látszott, hogy fél tőle. Akkor még csak 1 éves 9 hónapos volt.
Én akkor már terhes voltam, de még titok volt, így mosolyogva kínlódva végigálltam az ünnepséget, míg a vendégek ültek (a kis nappali-konyhánk ugye korlátozott vendég-fogadóképességgel bírt). A végére már mindenem fájt, a hasam, a hátam, a lábam és a fejem is zsongott.

Otthon nem volt semmi, amivel megkínálhattam volna a vendégsereget, valami kekszet meg több napos chips-maradékot sikerült előkotorni...

A fiam kapott egy táncoló-zenélő Mikulás-figurát, amitől elsírta magát, és utána hónapokig sírt, ha meglátta - pedig elég stramm kis srác. Csak úgy volt jó a Mikulás, ha a dobozában állt, a szekrény tetején a fal felé fordulva...

Egyébként mi vendégségbe voltunk hivatalosak, alig tudtunk elindulni... Ehhez képest én úgy éreztem, másfél órán keresztül illedelmesen vendégül láttunk mindenkit a körülményekhez képest. Az való igaz, hogy amikor először mondták, hogy indulnak, akkor nem marasztaltuk őket, mert 1. mi is késésben voltunk (kisgyerekes családhoz mentünk) 2. fizikailag és lelkileg is úgy éreztem, hogy elég volt.

Számomra a Mikulás az, aki nem veri nagy dobra jöttét, éjszaka belecsempészi a csizmákba az apróságokat (nem ajándékhalmazokat) és megy tovább. Ez a csinnadratta nekem teljesen életidegen és ellenkezik az elveimmel.
(Az ovis Mikulás-ünnepség megint más lesz majd jövőre, nem hasonlítanám össze ezzel.)

Ráadásul idén szerintem Kristóf már fel fogja ismerni a Mikulást, mert egy hozzá közel álló szeretett személy: a párom tesója öltözik majd be.

De a véleményemet ritkán szokták kikérni :wink: Sokszor különbözik is, az igaz. De nem hiszem el, hogy valami kompromisszumos megoldást ne tudnánk találni.

Mondjuk, most legalább már szombaton kijelentették, hogy akkor december 6-án délután 5-kor jön a Mikulás, jó?
Kicsit sokkolt a hír, először azt hittem, rosszul hallok. De már túl vagyok a kezdeti megdöbbenésen.

Na, kiöntöttem a lelkemet... bocsánat :oops: de nagyon jól esett...

bekri

Ja azt elfelejtettem írni, hogy pénteken 2 ciciből 45 ml-t fejtem ki 2 evés között, miután jóllakott Petra fejetem és kifejtem a másikat is. Nagyon lassan ment mire végeztem szinte szoptathattam is. Szopott + megette ami ki volt fejve és jóllakott de a következő szopit nem bírta ki 1 óra múlva ordított az éhségtől ekkor ivott 60 ml tejport, majd fürdött és kicsit szopizott is. Tehát ezen tényekre alapozva gondolom, hogy apadó félben a tejem, pedig szoptatom keményen, már nem alszik nappal sokat és 3 óránként szigorúan kéri a kaját este 4 után meg 2 óránként. Ennél többször nem tudnám szoptatni max ha éjjel felköltöm olyan 3 órakor de akkor nem tudnám kipihenni magam. Lehet csak ideiglenes állapot, addig nem kap tejport míg nem sír de éheztetni sem éheztettem.

Nem gyarapodik súlyra, de az nem érdekel annyit mozog, hogy nem csoda ha nem hízik. Forog jobbra balra gyakran körbe körbe. Keze lába állandóan jár. Hason nem szeret lenni kicsit elnézelődik majd sírva fakad, hogy vegyem fel. Nem is próbálkozik fordulni inkább leteszi a fejét. Azonban szoktam kicsit takaróval segíteni :wink:

Kép
Kép
melisch

Bea,sajnálom ezt a Mikulás cirkuszt,nem bírom mikor beleszólnak mások életébe ilyen drasztikusan,sajnos a család nálunk is sokszor értetlen és erőszakos.(én sírva hívtam fel Mikit szül(et)és utáni napon alig álltam a lábamon a fájdalomtól de a látogatók csak dőltek be...) elrontják a gyerekeknek is :(

Melisch,tejci,nálunk is csökken,ez van,sok nő van aki csak 3-4-5 hónapig tud szoptatni minél tovább annál jobb de azért heroikus küzdelmekbe én nem megyek bele.
Tomi se szeret hason lenni,ordít pár perc után :) lusta..

evilany

Itt a nagycsaládi hemzsegés közepette próbálok pár használható sort összehozni.

Érdekes az ünnepekröl szóló hozzászólásaitok. Nálunk mindig csak mi vagyunk, nem kell menni senkihez. Hiába a nagy család, nem áll senki se szóba a másikkal, senki se kíváncsi a másikra. Részünkröl lenne érdeklödés, de viszont nem osztja ezt senki, sajnos. Most talán hazamegyünk, de az is fura karácsony lesz, mert a szüleim nem ülnek le az öcsémmel a barátnöje miatt egy asztalhoz ill. az anyám a szüleivel se, így mindenki azt várja tölünk, hogy mi menjünk. Csak ugye azt felejtik el, hogy 5 gyerek sok, ha nincs hozzá szokva az ember és mi inkább azt javasoltuk, hogy ök jöjjenek át hozzánk, mert akkor a gyerekeket bármikor le tudom rakni aludni és a megszokott környezetükben lehetnek. Ez megint nem fog müködni, mert a nagyanyámék nem jönnek át ebbe a házba és punktum, de a gyerekek sok nekik, így mi se megyünk át, az öcsémék biztos elökerülnek, de a szüleim közül max. anyám és akkor már jó napom volt. Gondolom villámvizitel szente este is... :(
A többi rokoni szálak nem kíváncsiak mégannyira se ránk, pedig öket is szívesen látnánk, de én már belefáradtam a rokonság utáni futkosásba. Aki akar jön, aki nem, nem.
Szóval mi magunk vagyunk és ez szép is lenne, ha nem kapnék minden egyes alkalommal idegösszeomlást, mert a gyerekeknek szeretnék egy meghitt ünnepet, ráérös szülöket, ehelyett nekem kell mindent elökészíteni, fát venni, elhozni, sütni-fözni, stb. A fát valamikor felállítja a párom, de aztán ennyi. Ö az ünnepek alatt folyamatosan alszik, így nekem sem jön fel a nagy ünnepi hangulat. Tavaly letette a nagyesküt, hogy törni fogja a továbbiakban magát, de aztán majd meglátjuk mi marad a terveiböl a praktikus bevetésen. Már sokszor kivágta nálam menetrendszerint a biztosítékot, amikor 24-én este még nem áll a fa, nincs fözve, mert a gyerekek mellett meghalni sincs idöm. Ilyenkor fogom a legkisebbet és kimegyek egy lehiggasztó frusztoldó sétára. Ilyenkor viszont csak még jobban összeszorul a szívem, ha látom az ablakokban az ünnepi fényeket, érzem a levegöben a sültek szállongó illatát, a kicsinosított, sietö nagyszülök hadát...
Na de majd idén minden jó lesz, nem? :)

Itt havazik egyfolytában, de legalább a meleg barlangunkból kinézve szép látvány.

Pémteken voltunk az adventi barkácsoláson a közeli ált. iskolában (2 Euro fejenként), szombaton pedig megint kirándultunk. Karlsruhe Zentrum für Kunst und Medien volt a cél, azon belül a kortárs müvészek múzeuma, de az nem jött be nekünk ill. ami jobb volt, az a médiák múzeuma, ott jól kitombolták magukat a gyerekek. Volt Mozart-Kocka (Mozart müveinek egyes taktusait lehetett szabadon kiválasztani egy egér segítségével, abból a 20 taktusból valamit összekombinálni és a trükk az benne, hogy akárhogy kombinálja az ember, mindenképpen élvezhetö marad a melódia), voltak sok zenével kapcsolatos mókás lehetöségek, pl. minden forma más hangszer, amit az egér segítségével a monitoron elrendez az ember. Ha egymásra kerülnek részben, ebben a sorrendben lesznek lejátszva, ha hely van köztük, akkor szünettel, ha többet ugyanabból a formából egymásra rak az ember, több hangszer szólal meg ugyanabból, ha megnyújtja az ember, hosszabban szól, stb. Nagyon vicces volt. Sokféle elektro-installáció, videóprojekciók és egyebek. Pl. volt egy nagy mozivászon, amire egy bimerrel és egy számítógépes programmal szappanbuborékokat vetítettek. Az emberek nem jöttek rá, hogy mi a poén ebben, de nekem rögtön feltünt. A gyerekeket küldtem a szappanbuborékokat az árnyékukkal szétdurrantani és lám, müködött. Ha az árnyék kezük rácsapott, szétdurrant, ha a fejükkel értek hozzá, lepattant, szóval jól elvoltak. Voltak képek fraktálokról, digitális grafikák még a számítógép öskorából, atomárok, mindenfélék. A 3d-s programok kicsapták nálam a biztosítékot, rosszul lettem töle. Szegény agyam nincs a térbeli élményekhez szokva, fura volt nekem, hogy ez müködik egy szemmel is. Az is jópofa volt, hogy mit tanult az építészet a természettöl.

A múzeumozás után átugrottunk a franciákhoz a határmenti Carefour-ba szalámiért. Jaj de nagyon finom is az!

Tegnap pihi volt, mert az éjszakák már 4 napja pocsékok. Dönci megint erösen kruppos, miután már a 100-as rectodelt sem használt, kapott epinephrint inhalálva (adrenalin), az legalább hatott. Edöt is megferözte, szegénykémnek szintén küzdenie kell, inhalálni a bandát, stb. Eni hasfájásra panaszkodik, Imi is köhög szívszorítóan. Tegnap ráadásul Dönci kis magasságból fejre esett, utána olyan apatikus és falfehér volt, hogy mindkettönk ereiben meghült a vér. Már öltöztem, hogy megyek vele a kórházba, amikor egy kicsit feléledt, de aztán be is aludt és én is vele, utána úgy kelt, mintha mi sem történt volna.

Enit magához hívatta a matektanárja holnap suli utánra, mert gyakorolni akar vele. Aranyos volt, pénteken hívott, hogy közölje szándékát, mert bosszantja, hogy szerinte Eni a legjobb matekosa, de a jegyei nem ezt tükrözik, mert figyelmetlenségböl hibázik és így csak közepes. Engem megbeszélésre péntekre hívott. Tényleg nagyon kedves, hogy így törödik Enivel! Arra is próbál rávenni minket, hogy a párom tartson az ö óráján (mivel ö zenét is tanít) elöadást a hangszerekröl vagy a kottázásról. Majd egyezkedünk. Nagy szám lenne, ha rá tudnám venni a páromat, mert ö olyan szinten rüheli az iskolákat és a tanárokat, hogy az már rémes.

Hát ennyi történés volt most az elmúlt napokban.

Megyek, mert vár a vasalnivaló és társaik. Végre szeretnék a fiúkkal sütni is.

Barbi
Vendég

Kép
Vendég

Bmaass, aranyos a fotó alanya!
Hát igen, kinek a pap, kinek a papné... Az ünnepekre is igaz. Sajnálom, hogy mind neked, mind a gyerkőcöknek ilyen nehéz karácsonykor (is).

Melisch, sokat gondolkoztam azokon, amiket a szopiról írtál. Lehet, hogy Évinek van igaza, és ennyi volt. Ahogy Szilvás szokta mondani, ez már tök nagy dolog és igaza van!

De az tuti, hogy ha gyakran szoptatsz és ha Petra éhesen kezd neki (tehát nem más kaja után vagy tea után adod a cicit) akkor elapadni nem fog a tej magától elvileg.
Akkor apad, amikor kevesebbszer és kevesebbet eszik Petra. Gondoljatok bele, így logikus.

bekri

Sziasztok!

Nagyon nehéz napon vagyok/vagyunk túl Lili is nincs elég tejem tápi nem kell neki még cukrozva sem,ordít és le sem nyeli,sehogy kanál üvegitatva,próbáltuk becsapni szopiközben csepegtetni a cicire ezután szopni sem akart,most én is rendelek kaját,és Lilire koncentrálok muszály legyen tejem,plussz holnap védőnői segítséggel megpróbáljuk más anyuka tejét adni neki,nagyon kivagyok bukva,mi lesz így vele nem tudom,meg kérdzem az egyik ismerősömet talán neki maradt more milk vagy mi az a tabletta kipróbálnám,ha nem maradt kénytelen leszek beszerezni valahonnan.

Kép
bévi

Ejjj ez a szopi :evil: :evil: mekkora gond.én már csak ezt érzem!!!
Bévi sajnálom!!!
Nálunk se fényes a helyzet,Tomi egész nap nyekereg,lehet próbálok tejpépet keverni neki bele,talán jobb mint a cukor.
Itt a kezemben egész álló nap...

evilany

Évi ti már azért jobban pótolhatok és védőnő is azt mondta legalább már ezt birnánk ki hogy utánna kapna pépet és reggel este szopi plussz napközben ha lenne tej,pép azért már laktat,nem eszi meg akár mit csinálok vele,most elaludt nagyon kivan fáradva nem tud aludni mert folyton éhes,sajnálom felé hajoltam és simogatta az arcom és panaszkodott nekem,mint aki azt mondja ne adjam neki,megszakad a szívem.............................

Kép
bévi

Bévi :cry: :cry: :cry: :cry: megértelek...
Amíg hatott a More milk jó volt de most már csökken...jó szer de ideiglenes.Tomi egész nap kézben,komolyan mondom még inni sincs eszem ilyenkor,kendőbe nem tudom tenni a derekam miatt ejj mi jön még :?
Menyit evett ma Lii?Azért vmennyit sikerült?

evilany

Bmaas te szoptatsz még?

evilany

Igen, Évi, szoptatok. Sajnálom, hogy sokatoknak ez a szopi csak gondot és fejtörést okoz, igazán nem is tudom átérezni, hogy min mehettek nap, mint nap keresztül, mivel én 5 gyereket szoptattam eddig minden különösebb gond nélkül. Tendencia egyre hosszabb idöre nézve: míg Enit munka mellett csak 4,5 hónapos koráig tudtam teljesen szoptatni (Napközben lefejtem a munkahelyemen, s ha nem keverték össze a kávéba való tejjel, akkor haza is tudtam esténként vinni a termést, amit másnap napközben megkapott, de fagyasztani is tudtam, más nem is volt a mélyhütöben.), addig Imit már 14, Regöt 16 , Döncit pedig 18 hónapig szoptattam, de lehetett volna mindannyiszor tovább is, csak nekem volt elegem már illetve már nem laktak úgy jól és túl sokszor kellett éjszaka kelnem, valamint szerettem volna teherbe esni és amíg szoptattam, nem jött meg...
:) Ennek is megvannak az elönyei.

Mindahányszor hozzátápszereztem az elején, amíg beállt a kereslet-kínálat. Eni elfogadta mind a cicit, mind az üveget, sose sztrájkolt, mindenevö volt. A többiekkel se volt gond a vegyes üzemmód alatt sem. Most se Edövel.

Mást is enni csak akkor kezdtünk el, amikor a babán érezhetövé vált a kíváncsiság. Most is így fogok tenni. Üveges kajákat csak útközbenre használtuk, amúgy mindig föztem külön egy kicsit.

Fözni amúgy most is minden nap fözök, s sütni is minden másnap átlagosan. Igyekszem a gyerekeket bevonni, vagdosnak, hámoznak, kavarnak, hoznak, visznek. :)

Megyek, mert esti banzáj van!

Fel a fejjel, csak lazán!

Barbi
Vendég

Barbim :)
Edö gyönyörű...tiszta bátya (Dönci)
Vagy tévedek? :)
Napsi-kép? a garnitúráról? :)
Bévi :(
Bekri-több is veszett már Mohácsnál :( :)
Melisch :D

Mi le vagyunk maradva-nem panaszként...Manó nem akar forogni...na de nem esek kétségbe amíg minden rendben van...Lacám pl nem mászott! :(
Ez van...ő 11 hónaposan már ment.
Én ilyennel nem tudok dicsekedni :(
Földre sem tudom tenni-nagyon hideg.
Marad az ágya,mi ágyunk,járóka és a pihenőszék.
De többségében jól megvan így is :)

Elteszem magam holnapra!
Fanni csütörtökön megy vissza dokihoz :(
Oda van-szerintem este még előfordulhat hányás is :(
Randán krehácsol...3 fajta szert kap+calcimusc
Remélem hamar meggyógyul :arrow: nem szeretném kihagyni a babatalit...és Gergő oltását sem :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

jó éjt!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi Lili vagy 300ml evett ma plussz minusz pár mili a homeós bogyó is jó volt nekem csak Lilinek fáj tőle nagyon a hasa.

Csillag majd fog mozogni forogni szerintem nem időhöz kötött,magától jön majd.

Kép
bévi

Fanninak jobbulást,gyógypuszi neki!!

Kép
bévi

Kidőlt a Mikulás...még mindig segítséget vár :)

http://mikulas.aegondirekt.hu/?ref=Ci4q2o

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Megyek én is Lili felkelt megfürdöm és utánna,őt is nem szelel az orra sem ez szuper mi jön még!!!

Kép
bévi

Biztosan éhesek maradnak a csemeték?
A mért mennyiség nagyon esetleges... Mi se eszünk egyformán...
Pisil eleget? Fénylő, nedves a szájnyálkahártyája? (az ilyen piciknél néhány órai kaja-folyadék-hiány már tünetet okoz...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi, sajnálom! Ez őrjítő lehet... Kristóffal én is sokat küzdtem az elején, hogy menjen a szopi... De aztán nekem elfogadta a második tápszert, amit próbáltunk. Jajjjj, ti szegények! Tarts ki még!

Csillag, Fanninak jobbulást!

bekri

Ircsi Lilinek egy 1,5 órája cseréltem pelust van benne pisi ebben is már és volt már ma cserélve nem szoktam sürün tejem nincs mert fejni akarom és nem jön viszont szerintem meg lesz fázva mert szortyog....

Kép
bévi

Nekem nagyon furcsák a családi bonyodalmak. Lehet, hogy azért, mert mi személyesen ritkán találkozunk, nincsenek veszekedések, nagyon jó együtt lenni... (bár, szinte mindennap beszélünk...)

Mi 24-én hármasban leszünk, 25-én meg a Lufthansa elrepít minket Chicagoba... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,épp ma néztem,Tomi szájpadlása eléggé halovány,az mitől lehet?

Bmaas,minden elismerésem.
Persze sok minden adottság kérdése(pl tejci) anyám minket egyáltalán nem tudott szoptatni ahhoz képest ez már nagy eredmény.

Csillag a járóka is tökéletes.
Fanninak jobbulást..

evilany

Pont ezt akartam kérdezni, hogy nincs valami más baja Lilinek, ami meggátolja az evésben? Az eldugult orr simán lehet...

Csillag, persze, több is veszett Mohácsnál, ez csak a jéghegy csúcsa. De nem panaszkodom, láttam már sokkal kevésbé működő kapcsolatokat is...

Na, megyek, egyedül fürdetek ismét. Nem panasz ám, ez sem :D

bekri

MEGMÉRTEM A LÁZÁT ÉS MEGINT BEFOSOTT ÁÁÁÁ MI LESZ MÉG NEM TUDOM SÍRNI TUDNÉK REGELIG,.MEGYEK JÓ ÉJT NEKTEK

Kép
bévi

Ircsi Chicago :wink:
Összetartó,szerető család vagytok,sajnos ez nem természetes :( de nagyon jó!

evilany

A topikos babák gyönyörűek! Olyan jó nézegetni a szebbnél-szebb babaképeket!

Betegeknek jobbulást!

Napsugár
A bútorról kép?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Esetleg vérszegénység... te szedsz vitamint, vasat?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="bévi"]I írta:bévircsi Lilinek egy 1,5 órája cseréltem pelust van benne pisi ebben is már és volt már ma cserélve nem szoktam sürün tejem nincs mert fejni akarom és nem jön viszont szerintem meg lesz fázva mert szortyog....

Akkor nekem sincs tejem... sokszor Katus is akár óránként szopizik... én nem is próbálkozom a fejéssel... :?
És Katus jóval könnyebb a topikos babák egy részénél... :wink:

Szortyog: nagyon pici, szűk az orruk... a nyálkahártya minden kis ingerre megduzzadhat... orrcseppet lehet megpróbálni evés előtt...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bekri Petra nem szokott evés előtt teát inni csak utána (déli alvás előtt követeli másképp nem tud elaludni és most ivott délután, de gyakran a délutáni tea elmarad, nem annyira hasfájós már). Engedem szopni ameddig akar közben piszkálom, mert szeret aludni is rajta :evil: szerintem inger van elég.

Mindegy szoptatok és ha kell majd pótolóm de nem kínálom meg evés után, majd jelzi ő ha kell. De szerintem is igaza van Évinek van akinek nem megy és kész.

Most evett 6 óra fele, 8 után akartam etetni és altatni erre nem kellett neki nagyon sírt, elfordult. Apa elvette, betettem a kiságyba nézelődjön és elmentem anyával traccsolni telefonon. Apára volt bízva, mire visszajöttem apa pisszeg hallgassak, lányom elaludt :shock: :shock: :shock: nem volt éhes.

Ircsi mindig nézem a pelust van neki pisi mindig, ezt nem felejtem el annyiszor írtad. Megnyugtat ha látom van napi 6 pisis pelus annak ellenére, hogy nem hízik ő sem rohamosan. A nyálat nem észlelem, nem tudom, hogy kell nézni amugy meg ömlik a nyála mindig :lol:

Kép
Kép
melisch

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: