[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 februári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Örülök hogy Mindenkinek tetszik a táblázat :D

Köszi az influenza oltásról a véleményeket. Akkor továbbra sem adatom be...

Valijja! Hűű te babód is jó súlyban van! :)

Kacsamama! Bogi lányod egy hős hogy ilyen könnyen vette a körömleesést! Bennem is tegnapelőtt tudatosult hogy 7végén már Advent... és nem tölem kérdezted de nekem is van egy olyan érzésem hogy januárban fogok szülni. Sőt nekem egyik nap bevillant a január 23.( nemtudom honnan) úgyhogy én arra készülök

Kittyna! Annó Daninál Nekem is Mindenki azt mondta hogy március közepére biztos meglesz, ehhez képest 2 napot ráhúzott. Erre szerintem nem lehet adni. Úgyis a baba dönti el :)

Pöcök! Jobbulást!

Kati! Nyugodtan jöhetsz még, szerintem senki sincs köztünk aki napi szinten ír... Téged is beírlak a táblázatba :)

Jó hogy felhoztátok ezt a ruhamosást meg készülődést. én is úgy gondolkoztam hogy ha a héten nem is de jövő héten neki kell állni...

Na frissítem a táblázatot és felrakom...

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Vacak egy idő van. :? Az embernek semmit nincs kedve csinálni ilyen unalmas, esős, ködös délután. :roll:

Kati!
Mindenképp írj, amikor van időd. Én sem tudok mindig jönni írni, de olvasni rendszeresen szoktam. Örülök, h írtál és h minden rendben veletek.

Pöcök!
Köszönöm a kérdésed, én már nem is mozgok, csak teszem magam ide-oda. Mert mozgásnak nem lehet nevezni amit csinálok. :lol: Akár egy bálna mozogna .......
Képzeld, Lili tegnap cirkuszolt a Praktikerben, h nem akar jönni haza, mert inkább egy műanyag házikóban játszott volna ami ott volt kiállítva. Muszáj volt felemelnem és húzatta magát. Na ennek meg lett a következménye, megemeltem vele magam, ill. az alhasi részem és nyertem vele egy egész délutános fekvést mert fájogatott. Eléggé megijedtem, de jól vagyok ma már. Szóval őt is nehéz már felvenni, meg hajolni..... na arról ne is beszéljünk.

Homeos bogyók nagyon jók, bár én nem szedtem csak a 36.héttől a málnalevél teát ittam, de az jót tett. Mivel most csaszira készülünk nem látom értelmét bármit szedni.
Tejserkentőnek ajánlanám a More&Milk kapszulát akár teszveszen is lehet venni (én is vettem) nekem bevált nagyon, ill. a laktoherb is bejött.

Na megyek még takarítgatok, aztán este benézek.
pussz

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Frissítve:

1290430990.9967.pdf

Ha valami hiányzik vagy nem stimmel szóljatok!

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 

 
 

köszi lányok!!!!

én elvileg febr.21re vagyok, de 14-re gyúrok és van egy érzésem is, hogy hamarabb jön. meg nálunk nem ciklus közepén, vagy nem tudom mikor fogant. eddig méretei alapján stabilan hozta a méreteket, de már a dokim gondolkodik a dátum módosításán, mert igaz, hogy a feje alapján mindig 3-4 nappal kisebb, de a comcsontja viszont legutóbb 2(!!!) héttel írta nagyobbnak. így tanácstalan vagyok, de én a 14ét érzem, már elég régóta.

kórházi pakk: már többször nekiálltam, hogy lassan jó lenne egy hirtelen csomag, de még semeddig nem jutottam el. nekem nincs még hálóingem. én annyira idegenkedek tőle. pizsomás vagyok. annyira csúnyák a hálóingek. hol vegyek?

baba cuccok: én már mostam 1-2 adagot. ahogy veszegetem, folyamatosan mosok is. vasalni januárban készülök, azzal is felfrissülnek egy kicsit.
még hordozót kell nagyon vennem, amit eldöntöttünk, hogy nem a kocsihoz valót veszünk, hanem az autómba, amihez lehet talpat is venni, mert ott többet fogom használni, mint a babakocsi vázán.

teca: köszi, h beírsz. kórház: szolnok, február 21. lány. boglárka


kacsamama: nem semmi, hogy most államvizsgázol!!! én remélem a vizsgáimmal végzek decemberben. szerencsére rendesek voltak a tanárok, mert már novemberben elkezdhetem.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Sziasztok!

Tecca: A táblázat kiegészítésére: 2011.02.04-re vagyok kiírva, lányom lesz Maja Hanna, és a MÁV ÁEK-ba fogok szülni. :-)
Grapefruit: Örülök neki hogy nem vagyok vele egyedül hogy jól érzem magam a bőrömben… Tény mindig azt mondják ez egy állapot és nem betegség…. Csak ha lenézek már nem látom a lábujjam végét így értem miért állapot :D

Napvirág!

Irigyellek érte hogy tudsz úgy utazni hogy le tudj ülni és ne legyen a pocakod útban, én sajnos pont a csúcs időben megyek olyan helyen szállok fel ahol sokan vannak és délután ugyan ez a szitu. Így most már drága édesapám minden nap behoz kocsival és haza is visz, mert félti a pici lányát :D (Szerencsére egy helyen dolgozunk ezért tehetjük meg)
Én február 4-re vagyok kiírva, úgyhogy hasonló cipőben járunk :D Csak számomra nagyon hihetetlen volt, de végül is nem húzom el januárig. Én december elsejétől úgy néz ki otthon leszek (csak még idebent nem tudják pontosan, mert nem tudok a főnökkel beszélni) és így a ruhákat majd el tudom pakolni karácsonyig az összes ruhát (ez az álmom…. :-)) Aztán majd az ünnepek között az ágyat is betesszük a helyére, de még azt karácsony előtt nem akarom…. Nehéz elhinni hogy itt van lassan a kisbabánk… Eddig nem izgultam, de most már egyre jobban félek a pillanattól hogy megszületik a babám…. Félek hogy fogom tudni felnevelni és hogy mennyire leszünk jó szülők a férjemmel…

Pöcök: Nehezebben mozogni, néha azon is elgondolkozom, hogy biztos leakarok-e ülni vagy fel akarok-e állni, vagy kell-e az a lenti dolog a földről vagy annak közelében vagy jó helyen van ott… A férjem meg csak mosolyog néha kinevet ahogy neki készülök valami nagyobb mozgásnak és még jobban kinevet mikor lihegek vagy 10 percet…. Ha tudná milyen szar bedugult orral és ekkora hassal mocorogni….
Azt nem tudom, hogy nagyon nyúznak engem a terhes tornával hogy jó lenne rá járni meg milyen hűű de jó meg stb., de ha csak a cipő felvételétől kifáradok akkor egy félórás tornán mi lenne velem? Oxigén sátor és társai?.....

Hogy januári lesz-e baba azt nem tudom, inkább engem az zavar hogy szeptember óta mindenki azt mondja hogy decemberre várom? De akkor pöttyet korai lenne számomra, de asszem a csajszikám pontosan tudja…. Így én összekészíteni a cuccot december elején fogom, csak el kell mennem valahová hálóruhát venni, mert nekem csak pizsamáim vannak….

Ne is mondjátok az adventet. Virágkötő a szakmám és már most kértek tőlem 6-8 koszorút hogy készítsek, mert előző években is tőlem vették őket és milyen jók voltak…. Tény imádom ezt csinálni és legalább kikapcsol egy kicsit csak most tudatosodott bennem hogy nincs hátra már csak 6 napom hogy elkészüljenek a koszorúk…. :-(

Jajj képzeljétek dec 3-án megyek ki Bécsbe az Adventi vásárra... Amikor befizettünk az útra akkor még nem gondoltam végig hogy mekkora pocakom lesz ilyenkorra... De nem baj, vonz a vásári hangulat és a kirándulás. Ráadásul csokigyár látogatás is lesz... Kóstolóval egybe kötve. Már szóltam hogy bennem van manó lakó így nekem dupla adag jár :D Remélem adnak is majd :D

Tudtok olyan boltot pesten vagy környékén ahol elfogadható áron lehet kapni kismama ruhákat meg kiegészítőket? Lassan mindenemet kinőttem már és nem tudok mit felvenni... :(

Hűha úgy látom megint sikerült kisregényt írnom... Megpróbálok majd sűrűbben írni nektek! :-)

Szép délutánt amennyire ez lehet szép.....

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is (köszönöm azoknak, akik privát érdeklődtek :)Elkezdtem visszaolvasni hogy miről maradtam le, de még sok van hátra.

Nem tudom hogy vagytok, de nekem most a 2. trimeszterben annyi energiám van, hogy el sem hiszem :) Ezer mindenbe belevágtam, olyan dolgokra végre jut időm, amiket mindig is ki akartam próbálni. És ugye mikor, ha nem most? :)
Gyorsan visszaolvasok és jövök :)

Kép
mieza
 
 


Csak gyorsan :D
Látom lettek új tagok is és már annyi mindenkinél kiderült, hogy fiú vagy lány lesz. Nekem nagyon tetszenek a nevek, amiket választottatok :D
Elnézést, hogy így eltüntem, ha nem baj, szeretnék bekerülni az új táblába :D Február 10 és Albert :D

Képzeljétek, egy hónapig nem volt netünk, a T-home-nál valami hiba volt. De visszatérítettek pénzt, sőt még többet is, mint kellett volna. Jó fejek voltak.
Aztán voltam beteg is, nátha, de alig tudtam belőle kijönni. A páromnak most sokat kell utaznia külföldre, (de mondtam, hogy inkább most, mint jövőre :D ), így sokat voltam vidéken a szüleimnél, ahol nem volt net. Most anyu szülinapjára bevezetettem, úgyhogy legközelebb már tudok onnan is netezni.
Sokat voltunk Prágában, mert most már nem fogunk menni. Így is az utolsó két út nagyon nehézkes volt. A legutolsó jobb, mert Albert már megfordult és a gyomromat rugdossa. Viszont előtt még lent focizott a hólyagommal, azaz fél óránként kellett megállni wc-re, és nagyon fájt is. Elég volt mostanában az utazgatásokból, örülök, hogy most kicsit itthon pöröghetek. (rendezkedünk, átépítünk :D ) Kacsamama, Napvirág, bennem úgyanúgy kijött ez a fészeképítési ösztön :D ))
Annyira aranyosak anyósék és nem akartuk, hogy úgy érezzék, hogy kimaradnak valamiből, csak azért, mert messze vannak. Múlt héten, a nagymama 85. szülinapjára mentünk el és elvittük a teljes csapatot (anyó, após, nagymama) 4d-re. Hát, volt nagy öröm, sírva nevettek! Albi édesen megmutatta az arcát félig. Én nagyon örülök, hogy sokkal korábban is láthattuk a dokinál 4d-ben, mert egyben látni a kis ficánkát a 12-16. héten teljesen más élmény volt, sokkal fantasztikusabb :D

Napvirág, köszi a tippet a Lurdyval, áttúrtam és találtam is. Azóta túrtam több nagyobb ruhát is és átalakítottam. (10 év után megcsináltattam a varrógépemet, hurrá! És képzeljétek, még tudok varrni :D )

Amikor utoljára jöttem, még mindenki arról számolt be, hogy elkezdett mocorogni a pici, olyan jó volt olvasni. Most meg már gondolom mindenkinek olyan ficánka, mint nekem. Hogy mikor alszik, azt nem tudom :D ))
Illetve ahogy olvasom, mindenki meséli, hogy lassan elkezdi beszerezni a dolgokat. Én a teszveszen egy csomó mindent szereztem, szuper állapotban. Annyira örülök neki! Már a babakocsi is meg van, most hétvégén Prágában megvettük használtan harmad áron álmaink babakocsiját. Fél évet használták, még másfél év jótállás van rá, aminek nagyon örültünk
:D
Most már gyakrabban tudok jönni, mert nem fogunk annyi helyre futni. A párom már alig várja, hogy megint kicsit lenyugodjak. Azt olvasta, hogy a 3. trimeszter megint kicsit fáradékonyabb időszak lesz. Már számolja a napokat :D Nekem olyan jó ez a középső aktív rész. Az első három hónapban olyan fáradékony voltam, hogy konkrétan elaludtam bárhol és bármikor. Fodrásznál hajvágás közben, zokniszorírozás közben, autózáskor az anyós ülésen saját mondat közben :D Szóval, elnézést, hogy nem jöttem, annyian hiányoltatok, most lelkiismeret furdalásom is van. Bocsánat!

Csajok, annyi hasznos infot olvastam. Sosem értettem, miért kell eldobható bugyi, de tök jól leírtátok. És a wc ülőkére… én is allergiás vagyok :D

Mindent, amit leírtatok kipróbáltam gyomorsavra. Sajnos nekem csak a Rennie vált be :D

Kép
mieza
 
 


Judysz, holnap megyünk először a Jánosba szülésfelkészítőre. Te már jársz?

14 kerület és környékiek, szuper várandós klub és kismama torna van itt, én is most találtam. Van egy lány, aki a 7. kerületből jár, én is a 10.ből. A klub ingyenes és hasznos, a torna pedig 1100 forint és nagyon jó.
Annyi mindenről beszéltünk, amiről írtok, majd mesélek.
(Pl: a fürdetésről :D )

Őssejt: ÉN nagyon mellette voltam, a párom kérdőjeles. Megkérdeztünk több dokit is. Mindenki azt mondta, hogy ha van rá 4-500 ezer forintunk, akkor persze, de ha nincs, ne nyögjük. Mert egyrészt most még nagyon kevés mindenre jó. Másrészt ha a babának ilyen jellegű baja lenne, akkor kb. ugyanannyiért lehet venni őssejtet… Nem az őssejt a drága, hanem maga a kezelés.
Szóval, végül a nem mellett döntöttünk…

3 gyerek: Mi is 3 gyereket szeretnénk (főleg, hogy most az adózást is kicsit ennek megfelelőre szabták :D ). Pedig már elmúltam 30 és még csak az elsőt várjuk :D Én picit örülök, hogy nem kezdtük hamarabb, pont jó időben. Most értünk meg rá és most lettünk anyagilag úgy, hogy gond nélkül tudok az elejétől itthon lenni. Nincs is ennél szebb időszak :D (és van időm mindent féláron beszerezni :D )

Beata: a SOTE I-ről ebben a hónapban már a nem tudom hanyadik rosszat hallom… Konkrétan az egyik lánynak most haldoklik a babája… (De rossz storykat nem írok…)

Kép
mieza
 
 


mieza drága!

Jó, hogy újra itt:-)

megírnád, hogy a 14ben hol van ez a kismamatorna lécci?

Köszönöm

Kép
Kép
judysz
 
 


Kicsit pipa vagyok mert írtam már egy tök hosszú regényt, de valamit nagyon elnyomtam mert mind kitörlődött. Kezdem elölről rövidebben.

Mieza! Nagyon örülök hogy újra jöttél, nem tudtuk elképzelni hogy mi lehet veled, de így igazolt távollét volt :) Jó hogy ennyire tudsz pörögni, irigyellek ezért! :)

Viki!Én a fél órás sétába elfáradok és szuszogok utána még egy fél órát. De ami a legrosszabb hogy bekeményedik a hasam és nagyon fáj, szóval meggondolom mikor hova sétáljak.

Mi is gondolkodtunk a Bécsi vásáron, de tavaly voltunk és annyira nem nyűgözött le hogy ezt bevállaljuk idén is, sőt semmenyire, de egyszer jó volt látni. Nekem az itthoni ezerszer jobban teszik.

Az adventi koszorút még idén megúszom mert évek óta egy szép műkoszorúnk van. Jövőre már úgyis együtt csináljuk a lurkóval.Én csinálom ő nézi.A legjobb munkamegosztás.

Teca! Az én dátumom febr. 18, én nekem régóta van olyan érzésem hogy előbb jön. Már megnéztem a naptárba hogy jan.21 től bármikor jöhet, de febr.4 én töltöm a 38 hetet talán az a legesélyesebb.Majd a Kristóf eldönti....:)
De hol van az még???? Ráérek ilyenen gondolkozni.
Annyi minden lesz még addig!
De én szeretnék már december végét írni. Szeretem a decembert de az mindig olyan nyüzsis és nem tudom most hogy fogom bírni.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Gyorsan elküldtem nehogy úgy járjak mint az előbb. De folytatom.

Decemberre tervezünk sok mindent, de ami miatt a legjobban izgulok, hogy mindene meglegyen Kristófnak mire jön. Még olyan sok minden apróság kell. A nagy dolgok megvannak már, de az a sok apró pici minden......
Alig várom a januárt hogy csak üljek itthon, nyugiba, tudva hogy minden megvan és rendbe van és várjam hogy mikor kezdődik....
Na de eljön az az idő is, nem sietek előre, csak jó álmodozni.

Tegnap olyan jót álmodtam..elmesélem... Játszottunk a kis babánkkal, fürdettem, aztán felöltöztettem, megetettem és olyan boldogok voltunk. Nagyon jó érzés volt.
Ti szoktatok álmodni vele? Milyen lesz ha már életbe itt lesz velünk és fogjuk nem csak azt érezzük hogy rakoncátlankodik???
Néha van olyan pillanat amikor felkelek vagy valami olyat csinálok hogy nem látom a pocakom és esetleg nem érzem (bár ez ritka) de elfeledkezem arról hogy állapotos vagyok. Furi utána rádöbbenni hogy itt van bennem.... szokatlan ez a helyzet. Van valakinek ilyen érzése vagy egyedül vagyok vele?

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Mi lesz a decemberi talival?????????
Vagy toljuk január elejére???
Én benne lennék, többiek???
És még egy utolsó hozzászólás...Ledöbbentem hogy már csak 87 napom van hátra!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Nem vagy vele egyedül Pöcök! Én is többször jártam úgy hogy megfeletkeztem a pocaklakóról és az már alap dolog hogy neki megyek mindennek és olyankor az a tudatosodás hogy basszus hisz ő bennem lakozik és közeledik a kibújás felé...

Decemberi tali? Asszem én erről lemaradtam, vagy nem olvastam elég messze vissza (persze csak ha rám is vonatkozik) kíváncsi lennék mi ez és hogy gondoljátok :-)

Én is nagyon félek a bécsi vásártól hogy hogy fogom bírni az egész naopt de szerencsére én nagyon jól érzem magam a bőrömben ráadásul nincs olyan nap hogy ne pörögnék és így tudom hogy fárasztó lesz de bírni fogom. Meg remélem az élmény elveszi a fáradtság érzetét :D

Majd másnap megmondom :-)

Jó lenne ha januárra nekünk is sikerülne a lakás átpakolása, de igazság szerint szerintem a gyerekágyat nem tesszük be a lakásba amíg meg nem születik, majd az a férjem feladata lesz... A helyét úgyis tudja.

Most inkább vásárlási láz indult el... Keresünk baba hordozót, meg minden féle ruhácskát neki.... :-)

Jó babavárást :D

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Kacsamama! Nekem egyenlőre még csak olyan bogyókat ajánlott a szülésznő, amit a 36 héttől kell elkezdeni szedni. Ezek:
-CAULOPHYLLUM 5CH napi 5 bogyó
-CIMICIFUGA 5CH napi 5 bogyó
-ARNICA 15 CH 3 naponta 5 bogyó
A kiskönyvemben felsorol egy rakás szoptatós bogyót, majd megkérdezem a szülésznőt, hogy mit ajánl és megírom.

Mieza! Irigyellek az energiádért. Nekem nem volt sem az első, sem a második trimeszterben. Most meg még úgy nincs és még vissza van több mint 2 hónap. Nekem ez az első terhességem és nagyon, de nagyon akarom a babámat és biztos, hogy lesz neki testvére is, de lehet, hogy testvérei, DE én nem szeretek terhes lenni. :( Nekem ez nem jó. Mindig fáj valamim, vagy fulladok, vagy simán az ásó béka se..e alatt van a közérzetem, a hangulatom meg még lejjebb. Bocsika mindenkitől, hogy kiakadtam, csak olyan irigy vagyok, hogy ti láthatóan élvezitek a dolgot.

Pöcök! Én szoktam a babóval álmodni, eddig 6szor volt fiú és 2szer lány :) Én ezért vagyok róla meggyőződve, hogy fiam lesz. :)

Advent. Én szombaton fogom megcsinálni a koszorúkat, majd a tesóm segít. Mi mindig együtt csináljuk. Már nagyon várom a karácsonyt. Többek közt azért is, mert ez lesz az első karácsonyunk az új házban. :) Bár ha belegondolok, hogy ez azt is jelent, hogy még egy hatalmas nagy takarítás és maga a költözés is előttem áll... a ez egy kicsit lelomboz. Hulla fáradt leszek az ünnepekre. Szerintem csak kalácsot és mézes puszedlit fogok sütni.

Most megyek, mert 4re vár a védőnő. Majd este még "benézek". Mindenkinek kellemes délutánt!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


sziasztok!

pöcök: én sokat álmodok a babócámmal. és amikor ébren vagyok, akkor pedig sokat képzelődök, hogy milyen is lesz.

kitty: nem neheztel rád senki. ezt mindenki máshogy éli meg. nincs két egyforma szervezet.

mozgás: egyik nap így, másik nap úgy érzem magam. egyébként most jöttünk haza vasárnap éjszaka egy egyhetes síelésről és még egy párat csúsztam is és nagyon élveztem. de főleg napoztunk, mert gyönyörű idő volt.
van, amikor még a kezemet is nehéz felemelni és utálom, hogy fáj a combom teteje, vagy a szeméremcsontom, vagy a hátam.
tegnap például ilyen volt. azt sem tudtam elviselni, hogy apa megsimogat. majdnem sírtam kínomban, hogy semmi nem jó...

karácsony: nekem életem legszebb ünnepe lesz. mi is augusztusban költöztünk be a házunkba. és már egy családként fogunk ünnepelni bogicánkkal a pocakban. eddig anyóséknál laktunk. most lesz először közös fánk, pedig már 8 éve együtt vagyunk. amikor csak belegondolok, meghatódok.

babacuccok: én is a karácsonyt tűztem ki, hogy mindennel elkészülök, de már látom, hogy nem fog menni.
még nincs hordozónk például nekünk sem. majd két ünnep között hátha sikerül.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Sziasztok!

Azt akarom kérdezni,hogy mindenkinek megfordult már a babócája?
Én vagyok itt a legidősebb ahogy nézem,de nekem még nem fordult meg,és azt mondta a doki,hogy császár után sűrűbben előfordul,hogy nem fordulnak meg.A két fiamnál nem volt ilyen gondom.Bár igaz hogy még korai,és sok idő van még!Kíváncsi leszek!

A másik dolog meg.
Kitttyna én totál átérzem amit írsz.Igaz nem az első terhességem,de nagyon megvisel,és nem élvezem annyira én sem mint kéne.Kész kín szenvedés minden mozdulat,már egy jó ideje. A hangulatom is rettenetes sokszor.A második terhességem is hasonló volt,de ez a csúcs.A párom még szeretett volna egy babát,de én azt hiszem,ennyit bírt a szervezetem.Nem több gyereket nem szeretnék,csak egyszerűen,nekem nagyon hosszú ez a 9 hónap.Igaz a másodiknál is ezt mondtam :lol:
De hát a célért mindent megtesz és kibír az ember :wink:

Szép estét mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


A 31. hétbe léptem :shock:
Jesszus!!!!Hihetetlen!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Reni! Köszönöm a biztatást.Igazán jól esett. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezekkel az érzésekkel. Tényleg leírtad, amit érzek, hogy nagyon hosszú ez a kilenc hónap.
Egyébként a védőnő szerint az én babám már megfordult. De majd 3 hét múlva az UH-on meglátjuk. Az anyukám azt mondta, hogy akár még az utolsó héten is megfordulhat.

Szép estét!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Teca! Tudom, hogy sokat szenvedtél a táblázattal, csak azt szeretném kérdezni, hogy megoldható lenne, hogy az is benne legyen, hogy ki hol szül? Persze nem plusz munkát akarok adni neked. Csak egy kis érdeklődés volt. Mit gondolsz?

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Sziasztok!

Én is az a mozgó mama vagyok lennék, ha nem kéne a könyvek felett görnyedni. De teljesen kikészültem. Eddig is voltak gondok anyósékkal de túl lettünk rajta, de most már nem tudom ezt elnézni. Amikor olaszban voltak rokonoknál etettük a kutyák és még közölték hogy vehetnénk kutyakaját mármint konzervet, de a férjem vett nekik kutya szárazat is. Erre a lényeg hogy kevesebb pénzt adtunk nekik vissza állítólag, de ez csak most hetekkel később derült ki, akkor amikor megkérdeztük hogy vegyünk-e neki kaját. Erre nem mert 2000 ft-tal átvertük őket és 200 helyett nem kell neki 400 ft-os táp. Egy szóval megloptuk őket. Szóval most ott vagyunk, hogy nem lesz közös karácsony sem, ami Bogival kiszúrás, de ez van. Inkább mint hogy a nagyinál azt hallja hogy anyuák ilyenek meg olyanok.

Kati: Mit tanulsz???

Viki: Virágkötő vagy??? ÚÚÚÚgy irigyellek. Én is az szerettem volna lenni. Annyira jó illat van állandóan.

Mieza: Jó neked hogy anyósék ilyenek. Irigy.

Reni: Nekem megfordult már pedig Bogi császáros volt. De nem szeretnék kárrogni, de szerintem csak csoda lehet ha megfordul. A doki azt mondta hogy csak az utolsó pillanatban lehetsz biztos mert már látott olyat hogy az utolsó pillanatban fordult meg. Nekem a 39 héten amikor szültem még megnézte nem fordult e meg. De én már tudtam hogy 7 hónap után már császár lesz a farfekvés miatt. Elég kevés helyük van bent. Pláne nálam mert hogy nem vagyok túl sovány sőőőőt.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Judysz:
Babás-Várandós klub, ingyen van és nagggyon hasznos 
http://www.cserepeshaz.hu/index.php?opt ... Itemid=100

Kismamatorna ugyanott:
http://www.cserepeshaz.hu/index.php?opt ... &Itemid=79


Pöcök, én a kismama torna alatt döbbentem rá, hogy mennyire rossz kondiba vagyok. Mindenki úgy nyomja, én meg állandóan pihenőt tartok. De jót tesz érzem, hogy sokkal kevesebbet keményedek és kevesebbet is fáj, vagy "csúszik le".
Én is van, hogy úgy ülök fel, hogy elfelejtem a pocakot :) Vagy egyik éjjel azt álmodtam, hogy gyereket tervezgetünk és nagyon akarjuk, de nem jön össze. Annyira megörültem reggel a pocakomnak!!!

Kép
mieza
 
 


Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy ti ilyen nehezen viselitek a terhességet. Sajnos én is sok ilyet hallottam mostanában, mondják is hogy nagy szerencsém van most pocaklakóval... De akkor inkább nem fájdítom a szíveteket....

Nekem már a babám a 22 héten megfordult és azóta úgy is van folyamatosan, nem tudom mikortól lehet de az UH-on mondták hogy már irányban van a baba :D

Igen virágkötő vagyok, tény ez csak a szakmám... Az illatokat egy idő után sajnos nem érzed a boltban. :-( Most nem a szakmámban dolgozok, csak hobby szinten csinálom, mikor valaminagy esemény van akkor. Szülinap, karácsony, esküvő, babaváró bulik stb... Idén a saját esküvőmet szerveztem le és bonyolítottam le. A csokromat csak azért nem csináltam magam, mert egy kicsit babonás vagyok, vagy nem ezt nem tudom, de nem szabad mert szerencsétlenséget hoz.... Valamint a hagyomány szerint a virággal kapcsolatos dolgokat a vőlegénynek kell intéznie, így ezt betartottuk...
Most majd januárra szervezem meg a babavárós bulit úgy néz ki és oda is a teljes dekorációt magam intézem :D

Szóval így jó ez a szakma, de sajnos nem tudom minden nap ezt csinálni.... :-)

Most "rohanok", majd később visszatérek :-)

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Judysz, ma voltam a Jánosba szülésfelkészítőn :)
Nagyon jó, jófejek és nem annyira vaskalapos prűd kórház, mint ahogy mondják.
Nagyon bababarát, a szoptatás-segítést kiemelten támogatják és mindent megtesznek, hogy sikerüljön. A szülés után ráteszik az anyura a kicsit, majd később viszik lefürdetni, apa mehet vele (addig anyut összevarrják, kitakarítják), aztán még egy órát 3-asban lehetnek a szülőszobában, és már cicire próbálják rakni az előtej miatt, meg, hogy szokja :) Ha akarod leadhatod, de végig veled is lehet.
Egyedül a cukros víz nem tetszett, amit az első 48 óra alatt adnak nekik, ha még nem indul be a tej (a tej kb. 2-3 nap után indul be)
Kérdeztem, hogy mi a cukros tej funkciója: állítólag nem szabad, hogy a vércukorszintje leessen és ezért kell valami szénhidrátot adni. (az anyatej is igen cukros:) Ez szükséges, hogy beinduljon az agyi működése és ezer funkció még. (nem értek egyet, de mindegy :))
Látta a nő, hogy nem nagyon hittem neki, mondta, hogy nem kell kristálycukrot adni, lehet szőlőcukrot is, ha viszek be. És azt is csak picit. Szóval, ez a kórházi szokás, de próbálnak rugalmasak lenni :)

Kyttina, ne izgulj, nem mindenkinek ilyen a terhesség. Mi lombikosak voltunk és halál volt az az időszak és a terhesség eleje. Ezért kaptam cserébe egy viszonylag jó további terhességet :) Persze majd akkor beszéljünk, ha túl leszünk a 3. trimeszteren :)

Kép
mieza
 
 


Reni, fura ez a farfekvés. Nekem végig fent volt a feje, mondta a doki, hogy reméli, megfordul, mert egyre kevesebb a helye. De ne izguljak, mert az utsó percig fordulnak. Pl. neki volt olyan kismami, aki este jól volt, reggelre farfekvés, szülésig visszafordult a baba :)
Én konkrétan éreztem, amikor megfordult jó irányba, majdnem kinyomta a pocakot... Igencsak fájt. Azóta úgy van. Másnap láttuk is a 4d-n, hogy tényleg lent van a feje.
A mai programja az volt, hogy rugdosott valamit a bordáimnál. Én vettem egy nagy levegőt, mert fájt, ő meg bedugta a lábát a bordák alá és én nem tudtam kifújni a levegőt. És gyorsan oldalról kopogtattam, hogy odarakja a lábát, hogy kiszusszanhassak :)
Jó muri volt, 2x is megcsinálta :)

Kép
mieza
 
 


Sziasztok!

Most csak egy frissített táblázat:
1290547069.0139.pdf

Hiányzó adatokat várom! :D

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Szerdán mondta a doki, hogy nekem is fennt van (remélem még) a feje. De ez semmi gondot nem okoz, majd megfordul, még semmiről se maradt le. Fogom érezni, mert kellemetlen amikor vizszintesben van.
Hát ma éreztem olyat, hogy oldalt jön ki mindjárt. Én elég könnyen viselem a terhességem, mindig azon idegelek mindenkit, hogy nem iss látszik rajtam.. de télleg :-( még mindig hurkás a hasam, és nem egy nagy gömb.
Én már nagyon lógnék a munkából, úgy volt, hogy év végéig leszek, de lehet hogy csak dec 15ig. Végül is egy hónap kb és bármikor jöhet onnantól a bébi.
Dec 4-n megyünk babmozira, remélem addigra befordul.
Tényleg ha már befordult, visszafordulhat még?

Mieaz köszi mindent...

Kép
Kép
judysz
 
 


Szt János kórház - a táblázatba :)

Judysz, bármikor visszafordulhat :) Te is a Jánosba szülsz. Nem jársz szülésfelkészítőre?

Kép
mieza
 
 



Kép
mieza
 
 


Sziasztok!
Flór Ferenc kórházas leszek (Kistarcsa).
Kittyna, ne aggódj, én is és a kolleganőm is hasonlóképpen éljük meg a várandós hónapjainkat, mint te. :)
Én jövőhéten megyek dokihoz, nem tudom, be van-e már fordulva babónk, vagy nincs... Ha nem kéne annyira a pénz, én is elmennék már táppénzre, egyre kevésbé bírom a bejárást, és az itt létet. És ha nem dolgoznék, tutira járnék kismamatornára meg jógára, de így munka mellett egyszerűen semmire nem marad energiám, se türelmem már estére. Ez van...
Viki, a virágkötés tényleg csodás lehet. Én is vonzódtam felé egy időben... de gondolom megélni belőle már annál nehezebb. :-/
Pöcök, szoktam álmodni én is, hogy már kezemben van kis pocaklakónk, az olyan jó! :) És aggódni is szoktam, milyen lesz valójában a helyzet, és jó szülők leszünk-e...de ez majd úgy is akkor válik el.
Kitartás mindenkinek. :)

Kép

Kép
csibic
 
 


mieza: nem a Jánosban szülök, hanem az ÁEK-ban, vagy Máv, vagy hinvéd, vagy már azt se tudom mi a neve. Podmaniczky- Dózsa sarok. Spánik dokinál...

Férjem kapott most egy nagyon jó melót, és buzerál, hogy már ne járjak dolgozni... hát mostanában már nagyon bírnám a "munkanélküliséget"...:-)

álmos vagyok, babóckának meg úgy láccik senki nem szólt hogy hüvelyen kell majd kijönnie, és nem oldalt a hasamon... néha őrült egy krapek .-)

jujj már csakkb 10 hét van hátra... jujj de izgi

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Teca. Pécsen szülök a klinikán. :)

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


judysz!
Nekem sincs még befordulva...legalábbis az hiszem. Mintha még mindig érezném a kis dudort (fejét) a köldökömnél. Persze nem biztos, nem tudom. Valamelyik nap volt olyan,hogy az egyik oldalam tök puha volt és meredek,mint a hegy, a másik oldalamon meg 3 nagy dudor. Tök jópofa volt! Akkor este alig bírtam elaludni, úgy nyomott. Azt hittem fordul,de aztán mégsem. Pénteken megyek uh-ra, majd meglátjuk mit mondanak. :)

pöcök24!
Hát a mozgás nekem is nehézkesebb. Fárasztóbb és a fellépések egyre nagyobb problémák, mert nem tudom a hasamtól emelni a lábam. :D

@ka(ti)!
Bármeddig is nem jössz,ha van időd írj! Az sem baj,ha nem olvasol vissza, csak adj életjelet! :)

kacsamama!
De jó,hogy ennyi energia van benned! :)
Bár én nem vagyok több gyerekes, de mondtam itthon apának,hogy a 2 ünnep között mindent elintézünk a baba fogadására,mert a januárban már bármikor jöhet. Meg akkor gondolom úgyis a pihié lesz a főszerep nálam!

littlebaby!
Málnalevél teáról én is hallottam már. Az is tejfokozó, ugye? Vagy szülés könnyítő?

viki0503!
Hát szerintem én sem fogom kihúzni ünnepek előttig a melót. Már napok óta hulla vagyok és nem tudom magam kipihenni. Mondtam is benn a főnöknek,hogy be kéne tanítani az utódom,mert egyszercsak nem jövök. :)
Bécsi adventozástól meg szerintem ne félj, érezd jól magad, legfeljebb másnap többet pihensz. ;)

mieza!
Na végre,hogy előkerültél! :)
Érdekes dolog ez a 4D, nálunk is a leendő nagyszülők teljesen el voltak tőle ájulva! Ha náluk lenne a dvd, tutti naponta megnéznék! :)
Milyen élményeid vannak befordulás után! :D

kitttyna!
Nincs két egyforma terhesség! Lehet,hogy a következő neked is sokkal de sokkal könnyebb lesz! :) Meg állítólag ha már kinn lesz a törpe minden rosszat el fog velünk felejtetni, és azt mondjuk,hogy megérte! :)

@ka(ti)!
Síeltél!?!?! Nem semmi csajok,hogy ti még mit bírtok! :)

pöcök24!
Nekem csak az szokott eszembe jutni,hogy nemsoká itt lesz velünk egy csöppség és vajon mit fogok/fogunk csinálni? Vajon lesz-e elég tejem? Fogom tudni szoptatni? Nem kapok majd idegrohamot,ha sír és nem bírom elhallgattani? De bármilyen furcsa, ezt is várom!

tecaaa!
Beírod a táblázatba hozzám a Bajcsy kórházat? Köszi! :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Sziasztok!

Huh, de sokat írtatok, jó, hogy így pörög a topic!

Mieza üdv újra itt, jó, hogy visszajöttél és köszi a hasznos tippeket. Várandós klub tetszik, ugyan nem ott lakom, de a XIV.ker.ben dolgozom, de azt hiszem mivel de. van egyenlőre esélytelen.. max januárban.

Tecaa köszi a táblázatot én is MÁV-ÁEK-ben szülök majd.
Akik még szintén ott szülnek: ott is van szülésfelkészítő ugye? volt már valaki? tudjátok, hogy mikor?

Reni: nekem sem fordult még be 2 héttel ezelőtt, amikor utoljára néztük, úgyhogy izgulok is rendesen, hogy a pénteki 4d-n, hogy találjuk a csajszit, habár én február végére várom, de én is úgy tudom, hogy még a végén is fordulhatnak.

Viki: bécsi vásár jól hangzik, habár biztos nagy tömeg lesz, vigyázz majd a pocakra!

Kacsamama részvét az anyósék miatt.. kitartást!

Babavárást én eddig a hétig nagyon jól viseltem, már írtam is, de ezen a héten eléggé fáradt vagyok, meg már az alvás sem az igazi éjszaka, nem is tudok úgy pihenni.. fárasztó a munka is, szóval már várom a végét, lehet, hogy előrehozom egy héttel és csak dec. 10-ig maradok.

Ma közölte a kolleganőm, hogy szerinte ez nagy részben pszichés, hogy most nehezebben bírom, mert aki előttem ment el szülni, ő is ahogy már csak pár nap volt hátra hirtelen rosszabbul bírta, pedig előtte nem volt baja.... Majdnem mondtam neki, hogy talán azért, mert egyre nagyobb a baba????????? Nagyon kiakadtam rá... arról nem is beszélve, hogy volt ma egy kis hányingerem, szédüléssel, kértem, hogy amíg kicsit összeszedem magam, csináljon meg nekem valamit, de közölte, hogy nem.. :twisted:
gondolom nem kell írnom, hogy még nem volt terhes....

decemberi találkáról én is lemaradtam, de szívesen csatlakozok ha lesz, habár lehet, hogy január elején nyugisabb. hm?

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Voltam kedden uh-n!!!! Szuper kis "videozásban" volt részem!!! Képzeljétek, Pannika épp nyelte a magzatvizet és látszott ahogy tátog, majd röviddel ezután elkezdett tőle csuklani! Annyira édes volt!! És nagyon nagy élmény volt látni!!! Minden rendben van, kaptam beutalót terheléses cukorra, jövhét szerdán megyek és zsemi tej kombinációval megúszom szerencsére.
A dokihoz uh-ra december 22.-én kell menni, előtte való nap meg védőnénihez. Ja és 22.-én megyek fordrászhoz 13h-ra majd közvetlen utána 15h-ra nődokihoz :lol: :lol: mintha csak azért mennék fodrászhoz h a nőgyógyászomnak tetszelegjek :lol: :lol: :lol: - na ez viccnek is rossz, mivel a pasi legalább 25 évvel idősebb nálam.

Ma voltam szülésfelkészítőn, de csak erre az egyre akartam elmenni ami a fájdalomcsillapításról szólt. Nagyon sok érdekes dolgot tudtam meg, többek közt h miért éreztem a csaszit Lilivel és h mi lesz most másképp. Nagyon jó volt.

Napvirág!
A málnalevél tea nem tejserkentő.
A málnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat.A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
A málnalevéltea csillapítja a menstruációs görcsöket, ha a havi vérzés kezdete előtt néhány napon át fogyasztják.
Csecsemők és kisgyermekek esetében is alkalmazható olyan általános emésztési panaszok kezelésére, mint renyhe bélműködés, a hasmenés és a székrekedés. Enyhe vérzéscsillapító hatásának köszönhetően szájvízként is használható. A málnalevél tea jó még cukorbajra, vese és hólyagbántalmak ellen, izzasztó hatása is van, valamint számos teakeverék összetevõ része. De meghûléses betegségre használható a szárított málnalevél és bogyó fõzet is.
Ajánlatos, a szülés elõtti hetekben napi két csésze /max.1l/ teát elfogyasztani (a 38. héttől) Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és tíz percig letakarjuk. (Beszerezhező patikákban és gyógynövényszaküzletekben)"
Remélem tudtam segíteni.

most rohanok, pussz

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok!

Én is a MÁV-ÁEK-ben fogok szülni. Igen van ott szülés felkészítő, szülőszoba látogatással egybekötve. A hónap első 4 szerdáján van ilyen. Első héten 13:00-kor kezdődő szülőszoda látogatás van, a Második héten 18:00-kor A szülés című előadást lehet végig hallgatni, harmadik hét szerdán 13:00-tól újra szülő szoba látogatás, majd 14:00-tól az Újszülöttekről lesz előadás, ha jól tudom az újszülött osztályt is meglehet nézni de erre mérget nem vennék!!!!). A negyedik héten szintén csak szülőszoba látogatás van 13:00-tól.
Azt mondták a szülésznők, hogy érdemes többször is elmenni a szülőszobákat megnézni, mert legalább szokjuk és nem lesz olyan rideg a hely (egyébként nekem nagyon tetszett hogy szobák falán festések találhatóak, tény egyszerűek, de legalább próbálják otthonossá tenni... Nem zárkóznak el a homeopátiás dolgoktól, sőt ők is ajánlották a málnalevél teát :-)

Ma reggel voltam vér vételen, nem voltak hajlandóak egyből megcsinálni a terheléses cukormérést, így holnap reggel újra mehetek a terhelésre. De szerencsére úgy néz ki hogy nincs nagy baj, mert a cukrom ma 3,4 volt éhhgyomorra....:-)

Úgy szeretnék egy normálisat audni, de nem megy... Nincs valami jó pózotok, amiben jót lehet aludni... Én lassan már állva is képes leszek aludni, mert pocaklakómnak az se tetszik ha az oldalamon fekszem és azt se szereti ha ülök... Olyankor fogja magát és kinyújtózkodik és olyan érzésem van, mintha a combomban lenne a kis keze.... Már néha nagyon sokkk.... De már várom hogy itthon legyek és pihenhessek....

Littlebaby:köszönöm szépen az információt a teáról, nagyon hasznos, legalább mst már tudom mennyire lehet hasznos ez a tea.... Mit tudtok ajánlani a tej beindításával kacsolatban?

Hát igen a kollégák tudnak kedvesek lenni ilyenkor is... Ez ismerős.. már én is nagyon várom hogy 10-e azaz 11-e legyen és mehessek végleg haza és ne kelljen a melóval foglalkoznom....
De kicsit félek az itthonléttől is nehogy beforduljak egy idő után.... Tény egy tacskó és 3 vadászgöri mellett nehéz unatkozni :D aztán később még a csöpp csaj is társul hozzánk :D

Zárom mára soraimat szép estét nektek :D

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Viki!

Tej beindításához nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel szülés után, legyen az gyümölcstea, gyümölcslé, ásványvíz..stb kivéve szénsavas italok és kávé. Ezenkívül a Laktoherb teát tudnám ajánlani, patikában, dm-ben rossmanban is kapható, nem drága tea, napi 1l javasolt asszem de nem vennék rá mérget lehet h több. Aztán nekem még bejött a More&Milk kapszula, az szintén tejelválasztást serkentő, homeos bogyó, én vettem már patikában is abszurd ára van, de vettem pl. teszveszen is, ahol pl. meghatározott db-számot vehetsz olcsóbban és ugyanabban a flakonban. Nem átverés, van akinek megmaradt és eladja. Nekem bejött, mert olcsóbb volt mégis minőségi. Aztán vannak a homeos bogyók amik szintén patikában kaphatók de én nem használtam a felsoroltakon kívül semmit, így nem is merem őket.
Alvó pózra meg a következőt ajánlanám: Mivel már elég előrehaladott terhességi korban vagy (29.hét), a pocakod súlya nagy, emiatt "lehúzza" az ágyba a gravitáció, és persze a kis babóka is kellemetlenül érzi magát. Én a következő képpen alszom, mivel oldalon alvó vagyok, a pocakom alá tettem párnát és így kellemesen alá van támasztva, és kényelmes nekem is. Ezt úgy képzeld el, h egy lapos párna van a mellem alól vezetve a pocakom alatt, majd a két combom közt végződik. Elég hosszúkás alakú párna. De jelezném h a párnán nem teljesen fekszem rajta csak félig, h a pocim alátámassza. Remélem érthetően írtam le :roll:
Ha nincs lapos fajta hosszúkás párnád akkor jó a szoptatós párna is, ha van, de akkor eléggé sok golyócskát ki kell venni h kényelmesen lapos legyen.

Remélem tudtam segíteni.
Jó éjt mindenkinek!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok!
Én még nagyon aktív vagyok, bár este azért sokszor ébredek arra, hogy nyomja a bordámat, meg néha-néha légszomj is van, de teljesen elviselhető.

Kati
Első babánál is lehetséges, hogy két héttel előbb jön, szóval a 14. lehet. Valentin napra szeretnéd a lányzót? :lol: Bár igaz mi nem tartjuk, de valakinek fontos ez az "ünnep".
Egyébként az orvosom még most is nagyobbnak látja a babát, úgyhogy nálam esélyes a január vége, de ha két héttel előbb jön, akkor már telihold körül készülhetünk (jan 19.). Szóval én már automatikusan a január végét mondom mindenkinek, de itt marad a február 5. dátum (a kiskönyvben), nem mernek modosítani, az is csoda, hogy a február 9-et átírták. Meg ugye nálam nemcsak a baba méretei mérvadóak, hanem a görcsök, méhszáj állapota, szerintem amint abbahagyom a koraszülés elleni gyógyszert a 35. héten, 2-3 hét és beindulhat a dolog.

Csibic
Én úgy tudom a 31. héten általában már befordulnak a babák. Enyém még nem tudom hogy van, de egészen magasan rugdal már, hogy egyem a kicsi szívét, szegény bordáimnak annyi. :lol:

Homeós bogyók
Én is ezeket tudom, hogy lehet szedni a 36. héttől. És a málnalevél tea is nagyon jó, főleg aki szeret teázni, nagyon finom. Ha másra nem jó, de a bélrendszer normális működésére mindenképpen.

Mieza
Az elmúlt 3 napban én is legyártottam jónéhány koszorút, meg asztalidiszt az ovinak. Most már a sajátomét csinálom, hoztam be hozzá szép zöldeket a kertből. Még néhány díszt, szalagot akarok venni, majd talán szombaton a vásárból beszerzek.
Vendég
 


Viki köszi a Máv-os szülésfelkészítőről az információkat! Te voltál már?

Alvás: én is oldalt szeretek és egyre többször kelek fel éjjel, hogy kényelmetlen, én még csak a 2 lábam közé tettem párnát és így egész jó, de mit lesz itt még februárig, ha ilyen ütemben nő a hasam.. mindenki riogat, hogy óriás bébim lesz, kíváncsian várom, hogy holnap mit mérnek a 4d-n.

na, a tegnapi pszichés rosszullétemből az lett, hogy estére 37,9-et mértem... úgyhogy ma itthon is maradtam pihizni... :-( remélem semmi komoly, azért kicsit megijedtem..

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Grapefruit hogy vagy? Elmúlt a lázad? Ma én is egy kicsit nem jól voltam, égett a szemem is, de nem mérek lázat. Már csak holnap, meg hétfőn és kedden dolgozom. Utána szabi és táppénz! Már nagyon várom. Hulla fáradtnak érzem magam. Reggelente sírni tudnék, amikor fél 6kor megszólal az ébresztő.
Alváshoz én egy plusz paplant rendszeresítettem, az van összegöngyölve. Egész jól ki tudom vele támasztgatni a pocim.

Homeos bogyók. Én úgy döntöttem, hogy nem szedem be őket. Utána néztem, hogy melyik gyógynövényekből vannak, mi a hatóanyaguk. Ha valakit érdekel majd bemásolom. A lényeg, hogy az Árnika az egyetlen aminél azt találtam, hogy terhesek szedhetik a várandósság végén, de a hatásai megegyeznek a málnalevél teáéval. A másik kettőt a menopauza különböző tüneteire ajánlják. Nem ástam magam mélyre a gyógyszerkémiában, de a szerves és a biokémia azért megy. Nem tetszenek a hatóanyagok. De ez az én véleményem. Nem szeretnék senkit befolyásolni. Én málnalevél teát fogok inni.

Viki! Tejbeindításra vannak különböző gyógyteák, pl. a Herbária Laktoherb teája. De a lényeg a sok, minimum napi 2 liter folyadék. Egyébként az én anyukám a barna sörre esküszik. :D

Kacsamama! Nem semmi az anyósod. De tudd, hogy nem vagy egyedül. Az enyém még a mai napig nem bocsátotta meg, hogy hozzámentem a fiához. A terhesség meg? Fogalmazzunk úgy, hogy azt hiszem nem haragszik. És vele élünk! :) De már csak pár hétig. Szerencsére, nálunk a férjem rendezi őt is, meg az anyukáját is, mert ő is itt lakik. Néha nagyon kiborítók. Elmondom nektek, hogy most is kb. 18 fok van a lakásban, pedig már lassan egy órája hazaértem és bekapcsoltam a fűtést. De egész nap nem ment, szóval amikor haza értem volt úgy 12-15 fok a lakásban. Kellemes. De ők nem fáznak. Na mindegy.

Kedden megkaptam a 3. beutalót az antiD szűrésre. Éljen! De majd csak decemberben megyek, ha megjöttünk Balatonfüredről. Abszolút felesleges ez a macera. Ha az antiD egyszer negatív, az akkor már nem fog megváltozni!:roll:

Kellemes estét mindenkinek!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Megint off-lok egy kicsit

A lényeg, hogy vannak akik már tudják, hogy egy kutyavédő szervezetben aktivoskodom. Csinálok most nekik csodaszép határidőnaplót, amit adományért cserébe fogunk adni. Szóval, ha valakinek még nem tudjátok, hogy milyen ajeszt adjatok, akkor mindenképp gondoljatok ránk, majd jövök, ha kész leszek vele, most ezen megy el minden szabadidőm.
(Nem lesz drága, de nagyon - nagyon igényes!!!)

A másik ilyen project, hogy egész évben kutya-kutya és ilyenkor karácsonykor szoktunk az emberekre is gondolni.
Minden évben kiválasztunk egy szervezetet, akinek segítünk. Idén rájuk esett: www.remenyseg.hu
Egy csomó gyerek megírta, hogy mire vágyik. De hihetetlen, hogy mennyire nem rontotta el még őket az anyagias világ. Ilyen kérések jöttek, hogy egy tolltartó, egy könyv...
Ha szeretnétek egy konkrét gyerek ajándékát megvenni, akkor tudok listát is küldeni .

De ami miatt írok. Maga az is intézmény is nehezen gazdálkodja ki a működéséhez szükséges dolgokat. Ezért keresek most olyan CÉGEKET, akik tudnának segíteni.
Tehát légyszi nézzétek meg ezt a listát és ha van olyan termék, amire van ötletetek, hogy kit kellene megkeresnünk, akkor jelezzétek
Sok cég szokott karácsonykor adományozni és vannak akik még nem választották ki, hogy kinek... Minden segítség jól jön, akár pár kg liszt is. (ha nézitek a listát, kb. tök mindegy, hogy mit kapnak) Olyasmit már rá sem mertek írni, hogy csoki, vagy ivólé, mert az nekik luxus.

A link:
http://www.futrinkautca.hu/img/ceges_aj ... acsony.doc

Itt olvashattok többet a programról:
http://www.futrinkautca.hu/Karacsony_2010.html

Köszönöm, ha eszetekbe jut valami

Kép
mieza
 
 


A decemberi találkozót ki kéne találni :) Mit szóltok egy szombat délutánhoz?

Mindenki érzi, hogy csuklik a baba? Én minden honnan azt hallom, hogy milyen fura érzés... nekem nem csuklik. Rúg. azt nagyon. De semmi csuklásszerűt nem érzek...
A 4d-n is mondta a pasi, hogy ugye, milyen izgalmas amikor csuklik? Már agybajt kapok ettől, mert az enyém nem. 4d alatt sem csuklott :)

Viki tacsid van? Én tacsi fajtamentő vagyok :)
Én már a 12. héttől szopispárnával alszom. Ha oldalra fekszem, nekem fel kell rakni a felső lábam és a hasam alá is kell valamit tenni, mert fáj ha "lóg".
Én nagyon jókat alszom így :) Kornélnak hívjuk és hármasban alszunk. Ha megyek ki éjjel mosdóba, mire visszaérek, a párom öleli :)))

Grepfruit, a lázad??? Mesélj majd 4d-ről!!!

Kép
mieza
 
 


Mieza! Keressétek meg a PA Zrt.-t! Ha gondolod, utánna kérdezek, hogy konkrétan kit keressetek.

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Sziasztok!

Littlebaby! Nagyon szépen köszönöm az információkat a tejbeindítással kapcsolatban. :-) Hatalmasat segítettél vele :D
Köszönöm az alvó póz ötlete, kipróbáltam, de valahogy sikerült a párnát pár óra elteltével a férjem fejére juttatnom.... (Ne kérdezzétek mit csináltam, de nem a hasam alatt volt a párna mikor éjjel kimenetem pisilni... De asszem csak meg kell szoknom, hogy ott van valami és akkor már nem fog zavarni (remélem) :-)

Grapefruit! Igen én már voltam, tény még csak egy szülő szoba látogatáson. Ha minden igaz decemberben fogok elmenni mind a két előadásra mert most még elég jól bírom a mászkálást, meg lassan befejezem a melót és tudok erre is figyelni :D Úgyhogy én december 8-án 18:00-kor megyek a szülés tanfolyamra ha minden igaz, tény addig felhívom még őket hogy biztos jó időpontba menjek :-) Ha gondolod szívesen leírom mi lesz/volt majd a tanfolyamon, miket mondanak:-)
Nem vagy vele egyedül, nekem is állandóan azt mondják hogy óriási a hasam... Nem is kicsi a kis pocaklakóm benne :D Kíváncsian várjuk hogy mekkora a manód és ha vannak képek azt is szívesen látjuk :D
Remélem már jobban vagy és nincsen már hőemelkedésed...

Kittyna! engem nagyon érdekelne hogy miből vannak ezek a homeós bogyók, elég kíváncsi természetű vagyok :D Jó tudni hogy mit akarnak belém tuszkolni :D

Mieza! Én se érzem azt hogy csuklana a baba... Azt érzem hogy rengeteget mozog meg érzem hogy hozzábújik a hasfalamhoz, de csuklást én sem sajnos :-(
Igen most már tény csak egy te egy kis fajtat tiszta törpetacsink van (elég különleges fajta, nem a megszokott törpe tacsi, hanem rövidebb testtel, rövid nózival és kisebb fülekkel.... ja és zsemle színben :-)) De imádom :-) És úgy néz ki a babám is nagyon szereti :-) Főleg hogy ő volt az első aki tudta hogy babám lesz (jajj tudom ez hülyén hangzik, ha más mondja én se hinném el, de ahogy viselkedett a terhességem elején az alapján biztos vagyok benne hogy tudta hogy változik bennem valami.... Meg most is jön és bújik a hasamhoz de nem hajlandó ráfeküdni és hallgatózik, majd pislog ha a pocaklakó megrúgja :D)
Kifejezetten tacsikkal foglalkozol? Hűű az tök jó, majd lehet hogy később kell nekünk másik kutyus mert a tacsim már 14 éves és tudom hogy nem fog már évtizedeket velem lenni.. Az anyját is 15 éves korában vesztettem ell :-( De nem szomorkodom mert sok szép évet köüszönhetek neki is :D
Egynelőre nekem szopis párnám nincsen, de kaptam a kiságyba való fejvédő párnát ami jó hosszú és most azt használom párnának vagy épp a férjem eltűntetésére... :D

Nekem a szombat délután szinte bármikor jó : ) Én benne vagyok :D

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Kedves Kismamik!

A hideg idojaras bekoszontevel biztosan sokan szandekoztok babakocsi labzsakot, takarot vasarolni. Szeretettel ajanlom figyelmetekbe webaruhazamat, ahol kulonlegesen egyedi, praktikus, es extra minosegu valasztekkal allunk rendelkezesetekre.

www.babymarket.webs.com

Kerlek, nezzetek be, es amennyiben kerdesetek van, batran forduljatok hozzam akar priviben itt, akar az oldalon megadott e-mail cimen.

Tovabbi kellemes babazast, babavarast!

Niki

littlebabymarket
Budapest
 
 


Sziasztok csajok!

CSak egy gyors bekukk és egy gyors kérdés.

Akik császárosak voltak, érzitek hogy érzékenyebb, vagy néhány helyzetben fáj a sebetek vagy ez már BAJ???

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az aggódást, lement a hőemelkedésem, már "csak" a torkomat érzem és folyik az orrom, de sokkal jobb a helyzet, jót tesz a pihi. Iszom a sok gyümölcsteát, C-vitamin, inhalálás, gyümölcsök...stb.

Mieza: én is csak rúgásokat érzek, de azt jó sokat és nagyokat, meg néha olyat, mintha épp helyezkedne, egy egy ponton lassan tolja ki magát, olyankor azt érzem, hogy tuti szétreped a hasam..

Viki: a december már nekem is nyugisabb (legalábbis remélem..), lehet, hogy én is elmegyek az előadásra 8.-án!

Tejserkentéssel kapcsolatos infokat én is köszönöm, tudjátok, első babásnak minden ilyen hasznos!

A szombatok nekünk általában tele vannak programmal, de ha előre tudom, hogy mikor, akkor igyekszem úgy alakítani, hogy ráérjek. De karácsonyig a holnapon kívül már csak 2 szombat van, úgyhogy én továbbra is a januári mellett vagyok.

Jövök majd a 4d után. Remélem nem zavartam meg a kiscsajt ezzel a betegséggel, habár nem úgy érzem, mert tegnap este is alig hagyott elaludni.. :-)

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!
:) Jaj de jó, péntek van!

Én szoktam érezni a csuklást, ez olyan pici rezgés, és ütemes, legalább négyszer-ötször ismétlődik. Teljesen más mint a rugdosás. Szerintem a tiétek is szokott csuklani, csak biztos mozgolódás közben, amikor a nagyobb mozgás elnyomja a picit. Alíz amúgy nem egy túlzottan aktív babóca, én ezen szoktam aggódni néha, mert ti mindig írjátok, mennyire érzitek egész nap a babóitokat, hát én nem. Vannak napok, mikor csak három-négyszer helyezkedik, akkor is csak pár percet és ennyi. Nem tudom mitől függ ez...

Mieza, szerintem az ilyen körülmények közt élő gyerekeket nem is nagyon tudja elrontani az anyagias világ. Nekem egy másik pártfogolt alapítványom van, szintén gyerekekkel foglalkoznak, csak a világ egy eldugottabb szegletében. Én sajnos nem személyesen, de ismerősön (nevelő) keresztül láttam, hogy milyen nehéz sors az övék, de mindemellett van benne valami olyan plusz érték, amit egy mai átlagos modern családban felnövő gyerek talán sose tapasztal meg. Persze bárcsak nekik se kéne így. Szóval becsülöm az off-olásodat, remélem ezáltal is szebb karácsonyuk lesz!

Kép

Kép
csibic
 
 


Sziasztok!
Kicsit eltűntem de itt vagyok. Voltam megint cukorterhelésen és Hála Istennek úgy hogy nem diétáztam és megpróbáltam ugyan azt enni amit eddig terhelés után 6.6 lett az eredményem. Olyan boldog voltam hogy nem kell diétázni, bár rám férne, vagyis nagyon remélem hogy most az utolsó két hónapra nem hízok sokat.Már így is 6-7 kilónál tartok pluszba, bár nem látszik, amúgy sem voltam vékonyka, de a onnan tudom mert még a régi nadrágjaim rám jönnek csak nem tudom összehúzni vagy gombolni.

Én sem érzek csuklást vagy csak nem tudom hogy az!Majd megpróbálom megfigyelni hogy mikor hogy mozog, de elég sokat ficánkol, és amikor szerintem fészkelődik az elég fura érzés.

A szülésfelkészítő után én is rákérdezek a dokimnál (ÁEK). Jövő héten megyek hozzá a magánrendelésére.

Szerintetek rákérdezzek hogy mégis hogyan készüljünk anyagilag vagy még ráérek? Bár mindegy hogy mit mond mert így is úgy is nála szülök csak legalább tudnánk.Ti ezzel hogy álltok?

Lehet én értettem félre hogy találkozzunk, mintha valaki már megemlítette volna. Na mindegy....Én benne lennék....Szerintem január elejére beszéljük meg, nem????
És szerintetek hova üljünk be ennyien? hogy normálisan elférjünk?

Grapefruit: jobbulást! Én olyan nehezen jövök ki belőle, bár nekem nem fájt a torkom csak mai napig fújom az orrom, bedugul az orrom.

Kacsamama! Bár nekem még nem volt semmilyen szülésem, van egy 10 centis vakbélműtét heg a hasamon, de nekem nem fáj, bár husisabb voltam és most kezdett el jobban kifeszülni, mert most vettem észre már egy szétrepedést a bőrömön, pedig vastagon krémezem magam, de sajna nem fogom megúszni. És ráadásul mindenki azt mondja hogy pici a pocakom, de szerintem is, nem is értem hogy fér el.De elfér.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Nekem is lenne egy kérdésem....Nektek nem fáj a köldökötök körül??? Nekem néha "nagyon" tud fájni és puha az a rész.Ez nektek is olyan? Volt már egy laporoszkopos műtétem amit a köldökömön keresztül végeztek, lehet hogy attól van? Jövő héten megyek a dokihoz majd megkérdezem tőle, hogy ez normális e, de addig várom a ti véleményeteket.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Pöcök! Nekem nagyon sok ismerősöm aki választott orvosnál szült azt mondta hogy rákérdeztek a rendelésén hogy hogyan készüljenek anyagilag a nagy napra. Ezt már nyugodtan megteheted szerintem, már elég közel a vég dátumunk mindannyiónknak.
Én is megkérdezem a dokitól, de nekem olyan összeget mondott hogy otthagytam az orvost és nincs választott dokim és nem is lesz.
Ráadásul az ÁEK-ben megkérdeztem a szülésznőket hogy mennyi ideig lesz velünk a doki és megtudtam hogy ha a burok nem reped meg magától akkor burok repesztést ők végzik, meg a legvégén a gátvarrást (természetesen ez a hüvelyi szülésre vonatkozik) Ráadásul állítólag a választott orvosos kismamák körében nagyon ritka az ilyen szülés, mert türelmetlen a doki.... (Ezeket csak rokonoktól, barátoktól, tudod kinek mi a tapasztalata...) Első baba révén én csak ezekre tudok támaszkodni. Így mi a férjemmel megbeszéltük hogy nem lesz választott dokink és a szülés végén egy nagy ajándék csomagot hozatunk be amit kap a csapat aki segített nekünk... mi így háláljuk meg a dolgot. A pénzt meg babóra költjük majd...
A köldököm környéke nekem s rendszeresen fáj, sőt sokszor pocaklakó mintha szándékosan azt rugdosná és van olyan nap hogy csak feküdnék a fájdalomtól. Nekem is puha az a rész és nagyon csiklandozós meg nagyon sejmes ott a bőröm....

Remélem tudtam segíteni Neked!
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: