Képzeljétek vége Botond cumista karrierjének

.
Berágtam, hogy egyre többször kéri, már éjszakai alváshoz is, úgyhogy felszívtuk magunkat és elvettük. Tudjátok, én a fokozatosság híve vagyok, meg nem akartam, hogy "megreccsenjen", szóval megmaradt, mint opció,de csak bizonyos esetekre korlátoztuk. Aztán 3 napja már egyáltalán nem adtuk oda neki, de nem is igazán igényelte

. Néha van egy kis sírás elalváskor, de csak 2-3 percre bepróbálkozik, aztán tudomásul veszi, hogy nincs

.
Ma talált vhol egy cumit, bevette, aztán odahozta nekem, és elvonult molyolni vmit

. Szóval asszem ennyit a cumiról

.
Ronmay!
Persze, mindenki úgy ünnepli a karácsonyt, ahogy akarja. Nem is az ajándék a lényeg, de a "körítés" azért legyen meg

. Szerintem nagyon is felfogják már! Emlékük ugyan nem lesz róla, de attól még fontos, élmény lenne neki. Szerintem ha a gyerekem felfogja (és megteszi) azt, hogy "vidd vissza a cipődet oda, ahonnan elvetted", meg hogy "pakold a kosárba a játékokat, és utána kimegyünk az udvarra", akkor azt is értelmezi, hogy az a pár nap más, mint a többi. És imádni fogja a fényeket, a fát, az (apró) meglepetést a fa alatt, aközös vacsorákat a családdal...
Biztos izgatnák a csomagok a fa alatt, és oda is tudja már hozni nektek.
Én eddig Grincs voltam

, vagyis mindig vártam az ünnepeket, de már sose volt olyan, mint apuval. Most viszont már Botondról fog szólni az ünnep, és olyan hévvel fogjuk bontani a csomagokat, mintha kötelező lenne, és közben visszhangzik majd a falu a "juhuuu-juhuuu"-mtól

.
Nálunk pár éve az a szokás, hogy közösen veszünk vmi nagyobb dolgot (mikro, tv, monitor, vagy vmi ilyesmit), de mindig KELL, hogy legyen meglepetésünk is a másiknak. Én tavaly 2 könyvet kaptam, apa a díszdobozos Star Wars trilógiát

.
Botond nem hiszem, hogy vmi extra ajándékot kapna. Duplora gondoltam, vagy vmi fejlesztő játékra. Vagy FP-os, tanuló kutyára, mert annak mindenkinél úgy megörül (pedig szerintem olyan béna. Nem is kutya

)
Tv:
Nálunk sokat megy, háttérzaj

. De Botondot épp ezért nem is érdekli alapból, természetes neki. Viszont hétvégén meg szoktuk nézni "Dórát" (nem tudom mi a címe), vagyis inkább én nézem, ő közben játszik, ha meg zene van táncikál

. ez egy interaktív rajzfilm, ami bevonja a gyerekeket, és sztem olyan 2 éveseknek szólhat. Úgysem tudom majd kizárni a tv-t, ez a XXI. század, akkor legalább olyasmit szeressen meg, ami hasznos is.
Legtöbbször mondjuk vmi zenecsatorna megy, és ha tetszik neki az adott szám, táncol

. De nem ül le klippeket nézni

.
Viszont az állatos, vagy gyerekes reklámoktól bezsong

.
Mi az a Baby einstein?