A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok!

Nekem az egyik barátnőm azt mondta, hogy a hozzátáplálást azért célszerű kerülni, mert akkor megnő a baba igénye és már a cici nem fogja tudni követni tejcsivel.
A fejés meg soha nem olyan alapos mint a baba. Ő sokkal jobban ki tudja szívni a tejcsit a ciciből (na persze ha akarja).

Lynn,
Ne aggódj nekem is baromi sokára indult be a tej a császár után. Úgy jöttünk haza, hogy még nem volt anyatejes széklete Nikinek. Igazából anyatejes kaki csak az 5. napon volt. Nálam a gépi fejés mentette meg többek között a szopit, mert addig amíg nem láttam meg az első csepp tejcsit, meg voltam róla győződve, hogy nincs tejem.
Nekem tejszaporításra a mecsek tejszaporító tea, a görögszéna (1 adag), és a Milk & Love kapszula jött be. Lehet hülyének néztek, de azóta is fogyasztom mindet, na jó a kapszulából kevesebbet, a görögszénát meg csak úgy két naponta, de a mecsek teából minden nap megiszok 1 litert két filterrel. Ja és inni-inni! És a sima húsleves is nagyon jó!

Cherryke,
Ez igaz! Két hétig Niki is mintababa volt. Tényleg 20 évig?? Ne biztass!

Sissy,
Nikim már kétszer evett 150-et is, ráadásul 2-szer egymás után. Igaz Ő már elmúlt egy hónapos. Na azóta sem evett ennyit egyszerre, pedig azt hittem majd rendszert csinál belőle...

Mók,
Megértelek kaja és takarítás ügyben. Látnád nálunk mi van!
Nem tudja az ember mit tud elkezdeni és mit nem, mert nem tudja, hogy most 10 perc szabadideje van, vagy 3 óra.

Baumodo,
Elhiszem, hogy várod a költözést! Én sem költöznék be azért Budapestiába. :D

Kri,
Én sem altatásra gondoltam a széket, hanem ha elnézelődik és elmarad benne egy kicsit akkor én nyerek némi időt. :wink:
Várom a képet!
Nem tőlem kérdezted, de én éjjel is mérem a babát. Csak akkor nem mérem meg ha fekve szoptattam és elaludt, de a fekve szopit én nem nagyon szeretem, mert úgy érzékenyebb a cicim egyenlőre.

Etus,
Cseréld le a vonalzódat! :wink:

Szilvi
KépKép
ceyla

baumdo:igen én írtam isszuk még,de még mindig remeg a szája meg a kis lába is!ma felhívtam a régi dr bácsinkat és azt mondta ez nem baj ez baba szokás!remélem elmúlik,mert nagyon rossz látni!!

cherryke:félek amúgy ,hogy nehogy elapadjon a fejéstől,de nem akarok ilyeneken görcsölni!Máténál amikor ő volt ugye pici első gyerek elég görcsös voltam és mindenben a legjobbat akartam,nehezen fogadtam el dolgokat és sokat aggódtam!
most nem akarok ilyen lenni hanem rugalmasan megoldani mindent,mert még rosszabb ha idegeskedik az ember!
vannak babák akik el sem fogadják a cumisüveget,de nekem nekünk ez miatt nem kell aggódni!

etus:tényleg nehéz!!!már 2 napja belém van rögződve és kb fél,3/4 órával hamarább felkelek magamtól ,h időben ki tudjam fejni a tejet így aztán napközben zombibak érzem magam!pihiszéket én is szeretnék,hordozóba csak kis ideig ültetem én is addig amíg lent vagyok a konyhában pl megreggelizek!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Jaj képzeljétek!Amit ceyla is ír,h inni-inni!Mert nem csak a tejcsi miatt kell ám inni aki szoptat!!Múlt héten nagyon szédültem és úgy elvoltam az nap,hogy nem figyeltem mennyit iszok!!Nagyon szédültem!Megmértem a vérnyomásomat és 158/100 volt!Felhívtam az ügyeletet és kérdezték mennyit ittam!Ezek után 1 óra alatt meg kellett innom fél liter vizet és visszatelefonálni mennyi a vérnyomim!Helyre is jött sokat lement!Azt mondták aki szoptat annak napi 2,5l folyadékot meg kell inni!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ezt én is hallottam,hogy inni kell,de én egyfolytában szomjas is vagyok...

Kri:mi éjjel is mérünk,bár Védő néni is mondta,hogy vehetem lazábban,de engem megnyugtat,hogy tudom,mennyit evett,mert kb 10 percet szopunk,ezalalatt van meg a 80-90,néha több is,de van,hogy 15 perc,max 20,de akkor már nem eszik,csak cicizik.És mivel csak ilyen rövid ideig szopizunk,jó,ha tudom,hogy evett eleget.Nandu kendő 3-as és 4-es kötés a kis füzetben,de megnézem a nevét,ha gondolod.Még csak a 3-ast próbáltam (aszt hiszem),de tegnap és ma is 2 órát aludt benne.

Ceyla:hát,akkor nekünk ez még csak a kezdet remélem... :)

nagyon édik a Babás képek továbbra is,kérünk többet!! :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!
Én is vagyok. Csak az a gáz, hogy volt egy olyan nap, amikor írni akartam, erre el ment a net, máskor meg felsírt a gyerkőc. Na most talán.
Szóval mi is jól vagyunk. Van olyan napja amikor többet van fent napközben, de van, hogy sokat alszik. Nem tudom, hogy ez mitől függ. Hát még nálunk sincsen redszer, sajnos,pedig jó lenne. Lassan majd kialakul.
Csak én vagyok ilyen béna. Azt nézem, hogy mindenki már sétálgat, ülve etet.Én meg még mindíg kínlódok a sebeimmel, pedig ápolom magam, lehet, hogy rosszul.Most nem tudom, hogy ez normális, vagy gáz van.Még nem mentem dokihoz, de ha nem lesz javulás,héfőn jelzem a dokinak.
Gondban vagyok öltöztetésileg, mit adjak a gyerekre, ha kimegyünk az utcára. Most többször is volt,hogy inkább kitettem az erkélyre, és ordított, szerintem túl volt öltöztetve,meg volt, hogy lementünk sétálni,és azt is végig sírta, és elég jó idő volt.Amit nem értetettek, mert eddig mikor levittük, vagy kitettük az erkélyre rögtön bealudt.
Eddig bimbóvédővel szoptattam, egy pár napja már az sem kell, mert tud simán is szopizni:)
Ma azt vettem észre, hogy hason jobban szeret alukálni Bálint.
Asszem tegnap nekünk is hasgörcse lehetett, mert keservesen sírt,és sehogy nem tudtuk megnyugtatni, pelusában sem volt ajándék, nem volt éhes. Nagyon szeret apukája hasán feküdni, vagy a vállán, és ott sem maradt meg. Majd rátettem az én mellkasomra, bár kis halláskárosodást szenvedtem, beszéltem hozzá, nyugtatgattam, és nagy-nehezen megnyugodott.
Baumodo: Én is szeretnélek köszönteni nálunk.
Éjszakai alvás: Hát az egyik barátnőm ajnlotta, hogy ne tegyem tisztába a gyerkőcöt, talán nem fog felkelni, mert jártam úgy, hogy Bogyika, mikor felkelt hajnalban nem akart visszaaludni,én meg majd összeestem, végül, pár óra szenvedés után el tudott aludni, vagy is elaludtunk :oops: Na szóval nem tettem tisztába, hamar vissza is aludt Igen ám,de mikor felkelt legközelebb,pisis volt az oldala, mivel sokat pisilt éjszaka.Olyan mérges voltam, hogy max majd akkor fogok ilyet csinálni, ha már nagyobb lesz és nem fog ennyit pisilni, kakilni, mert a popikája is kipirosodott. Amúgy álatlában jók az éjszakák, 1-2 szer kelünk.(Kop-kop-kop)
Na tök jó,nekem nem mondták, hogy a hasi, koponya ultrahangot. Na erre csütörtökön rá is fogok kérdezni a dokinál.
gira06

Én is iszom, mert állandóan szomjas vagyok. Pedig nem is szoptatok. Csak enni nem nagyon eszek. Nincs se időm se étvágyam. Párom hazajön 4 körül, akkor eszek, meg este. Valami radar van a gyerekbe, ha leülök enni, azonnal felébred és sír. Ha elakarok menni tusolni napközbe, felébred és sír :D Ha aludni akarok, akkor is :D Ezt a mami radart kéne kikapcsolni benne :D

Tegnap 8kor párom megetette, anyukám vigyázott a gyerekre, mi elmentünk bulizni :) 1-re hazaértünk, a gyerek fél 9 óta aludt. Fél 2kor ébredt fel enni. Utána reggel 6kor. Tegnap délelőtt is és délután is kint volt a kocsiba, aludt 2-2 órát. Jót tett neki. Ma is azt fogom csinálni. Már kiraktam, és ebéd után megint megy ki.

Kriszta
Kép
cherryke

gira: ha a tarkója háta meleg nedves a babának, akkor melege van.
Én ujjatlan bodit, hosszú újjú rugit (vagy fordítva) overál, vékony sapi, kapucni. Kocsiba a baba alá vastag pléd, babára vékony pléd, közepes pléd, lábzsák. Mivel a keze nem lóg ki, kesztyű felesleges.
Én minden etetés előtt tisztába rakom, még éjjel is. Különben nyűgös lesz. Hálistennek finnyás a seggére :D

Kriszta
Kép
cherryke

Olyan szépen süt a napocska :lol: :lol: :lol: :lol:
Noel a teraszon alszik.
Van rajta: hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi, egy kabátka, sapi... be van takargatva...
Vendég

Nézem, micsoda mennyiségeket esznek a babáitok :roll: :roll: :roll: :roll:
Noel naponta 5-6-szor eszik olyan 120-150 ml-ket...
Vendég

Öltöztetéssel, hiába második gyerek, én is bajban vagyok. Általában a bodyra meg a rugira adjuk rá az overallt (télit), és annyi. Lehet, hogy túl sok neki, de nagyon jókat aluszkál benne, és csak egy vékony overallban meg nem merem kivinni, DE ez nekem JUlival is olyan nehezen ment. Úgy látszik ebben nem lettem rutinosabb.

Nálunk a helyzet nagyon jó most. Eszeget, szerintem olyan 60-80-at, mert csak nagy ritkán mérem, de az még ilynekor elég, gondolom. És elég sokat alszik is. Délelőtt meg kora este van egy-egy aktívabb időszaka. 7 körül megfördetjük, mondjuk ez elég rugalmas, ahogy kel, de mindig megpróbáljuk azért Juli előtt, mert ő is szeret segédkezni, és aztán apával tudnak ők is menni fürdeni. Éjszaka meg alszik. 2-3-szor kel. Én éjszaka minden 2.kelésre pelusozom, hacsak nincs kaki (ami elég sokszor van szerencsére).

Hát szóval jól elvagyunk. De még itthon van a férjem, és ez így nagyon nyugis. Meg is állapítottuk, hogy kettőnknek simán menne. Holnap jön anyósom egy hétre, aztán meg szüleim egy hétre, és hogy utána mi lesz, azzal még próbálok nem foglalkozni :) Na jó, biztos menni fog, de hogy nem lesz ilyen idilli az biztos.

Juli szerencsére nagyon jó kislány. Kicsit nehezebben alszik el, de nem hisztizik, csak még irtó hosszan játszik az ágyában. Meg többet kell rábeszélni, meg mókázni, kicsit több lett a "nem, nem akarok", de tényleg nem vészes.

Megyek, mert most mindketten alszanak. megpróbálok én is ledőlni kicsit.
Ja és elveszettek, jelentkezzetek, hogy tudjuk, minden ok!
Edit

Kép
Kép
etus79

Hali!

Bár én nem vagyok elveszett... :) Sétáltunk két órát,most a teraszon alszunk.Mi éjjel kétszer kelünk.Ahogy mértem ma reggel,kb 3450 g,3000-rel jöttünk haza.De kedden a doki néni megméri majd pontosan.Kb mi is úgy öltözünk,mint Cherryke.
Éjjel csak akkor megyünk tisztába,ha kaki van,ált.hajnalban,mert a kórházban is mondták,hogy éjjel nem kell,csak,ha kakis.

Tényleg,többiek,halló!!!

Szilvi

sissy01

Ceyla,
ilyen a székünk

Kép

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

2 hetesen :D

Kép

Kép
Kép
Kép
andinet74

Brigi beszólásai:

- Anya, ne gyűrd össze a nagy fenekeddel. :wink:

- Anya öreg, Mama is, Mami is, Brigi, Bettina nem, Papa sem. :wink:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok csajok!

Az egyik elveszett itt van csak egyszerűen kivagyok, jó ha minden 2. nap idetudok jönni a géphez elolvasni mit írtatok, de írni már nincs időm.
Mi jól vagyunk, csak mivel,a héten nincs ovi a fiam itthon és anyukám is hazament, így próbálom az időm két gyerek között beosztani, de eddig nagyon nehezen sikerül és term. mindig van ami.
Alina tejcsizik szépen elég sokat a 100ml nálunk is megvan, néha biztos hígabb a tejem mert van hogíy 2 órán belül ismét kéri a cicit.Most pedig folyik az orra is, hiába vigyáztunk a fiamtól mégis elkapta, de remélem se láz se más nem lesz.Term. a takarításnak, főzésnek én sem jutok soha a végére, múltkor is hajnal fél 2-kor álltam neki mosogatni épp hazaért a párom aki mondta hagyd majd meglesz holnap, de mivel ő is dolgozik állandóan így rám marad miden plusz a két gyerek, de talán jövő héttől könnyebb lesz Ari nak megkezdődik az ovi, majd meglátjuk.
Rólunk ennyit.

Baumdó üdv köztünk meglátod jó kis csapat van itt!!!

Rekus , Etus nem tudom gratuláltam -e már nektek, han igen akkor jobb kétszer mint egyszer sem tehát jó egészséget, sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánok!
A babák gyönyörűek, milyen szépen fejlődik mindegyik!!ÉN is megpróbálok felrakni képet, remélem sikerül!

Rotavírusról írtatok, én szeretném beadatni de nem tudom lesz-e elég pénzünk rá.Ugyanis a kisfiam 1 éves korában elkapta és mim 5 napot voltunk kórházban, nem egy leányálom mikor látod milyen tehetetlen vagy és a gyereked csak szenved te pedig nem tehetsz semmit.Főleg mikor keresik a kis vénáját hogy be tudják kötni az infúziót.

Az Uh-kat én is most hallottam először a dokitól, a fiamnál nem voltunk sehol, vagyis akkor nem küldtek, viszont most menni kell mindenre , de a doki nem mondta hogy fizetősbe itt a pesti kórházakba kell menni.

Éjszakázás nálunk is van, kezdetben én is mondtam milyen jó baba, és most elindultak a görcsök hála csak rövid ideig tartanak, de én is mindig azon problémázok hogy most mitől van . Én ettem vmi olyat vagy csak a tisztulási görcs, de remélhetőleg 6 hét után vége.

Na most megyek , ígérem megpróbálok sűrűbben jönni addig is puszi minden anyának és babának!!

Tünde
btunde

Kri!
Bettina nagyon szép, Brigi meg nagyon kis humoros!!! :D
Nálunk pihiszék max. 20 percig működik,de nem hiszem hogy többet kell elvárnom az én kis két hetesemtől! :lol:

Andinet!
Ádám nagyon édi!! :D

Sissy!
Új kép Lilkóról????

Mi ma nagyon bátrak voltunk, kimentünk Érdre a mamához, meg megálltunk kicsit sétázni, és az én drágám egész hősiesen tűrte a "kiképzést".
Így a szopi idők ma kitolódtak, és most éppen mélyen alszik. Na ez minden késő délután megszokás, 17-től-20h-ig, akkor is csak én keltem hogy fürödjünk.Éjszaka is rendben, de a nappalok még mindig döcögősek, és a szopiról is hol ezt hol azt mondják. VAn aki szerint ez egy ilyen időszak,szopizzon csak amennyit akar.
Van a 3 órás szabály, van aki szerint 2 óra is elég. Hát totál kezdek elveszni. Már magam sem tudom mi a jó. A neten is változó vélemények vannak. :shock:

Kép
mók

Kép gyermekeim Arianit és Alina

Tünde
btunde

Kép első perceim anyával

Tünde
btunde

En vagyok az egyik elveszett :)

Sziasztok lányok.

Megpróbáltam mindent visszaolvasni és most éppen van egy kis idöm, igy jelentkezek gyorsan. A fiuk elmentek egy napra a nagyszülökhöz, igy egy kis nyugalom van most nálunk.

Velünk amugy minden rendben, Nóra szopizik, alszik, nézelödik egy picit aztán megint alszik, szopizik...... Az éjszakák egyelöre még nagyon jók, a hangját sem lehet hallani, mert középen alszik a nagy ágyban, igy csak odafordulok és megszopiztatom, aztán alszik tovább. Az igazság az , hogy én sem zavarom a pelenkacserével, max 1szer, ha kaki van.
Ma is olyan szép idö volt, igy kint aludt a drágám a kertben vagy 3 órát. Az öltöztetés, igen, most egy picit nehézkes mindenkinek, mert a hideg után ilyen nagy melegben, azt sem tudja za ember mit adjon rájuk, de amit nálunk észrevettem, hogy nagyon szereti Nóra ha jó melegben van, sokkal jobban és mélyebben alszik. Igaz éjszaka csak egy hosszuujju body-t adok rá alul pedig semmit, csak a paplan van rajta. Mondták is a kórházban, hogy éjszaka alul ne adjak rá semmit, mert nagyon szeretika testi kontaktust, hát nem mondom nekem is jól esik éjszaka megfogogatni a lábacskáját :)

Nem tudom, ti hogy vagytok, vagy voltatok az elején, de én nagyon elfáradok a nap végére. Igaz itt van anyukám és mindenben segit, de azért marad nekem is a három gyerekböl éppen elég :)

Nálunk eddig még semmi jelét nem látom a féltékenységnek, se a kicsi se a nagy részéröl. Igaz nem is nagyon foglalkoznak Nórával, végzik a megszokott dolgaikat. Nagyon érdekes, mert nem erre számitottam. De igy még mindig jobb mintha hisztizne mind a kettö valamiért.

Edit! Andris gyönyörü baba. Örülök, hogy megbeszéltük a 29-ét, és bevártuk egymást :)

Na azt hiszem mára ennyi magunkról, igaz, hogy még nem meséltem el a szülést, de igyekszem azzal is.
Remélem sikerül visszacsatlakozzak a beszélgetésekbe is, csak azért mi még nagyon az elején vagyunk Edittel a babázással.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Na van egy kis időm. Julcsi még fürdik apával (kicsit későn...), Andris meg alszik, remélem :)

Rékus, de jó, hogy jöttél! Hát igen, ez még nagyon az eleje nekünk. Andris is nagyon nyugis mostanában, nagyon keveset sírdogál, csak ha éhes, vagy ha a pukikkal küzd. De hát még majd meglátjuk, mert pár hét a alatt is annyi minden változhat. Mondjuk nem bánnám, ha így maradna :)

Tünde, nagyon szépek a gyerekek. Én is félek tőle, hogyan lesz majd egyedül. Szerencsére nekem még van két jó hetem.

Andi, milyen nagyfiús Ádám a képen. Nagyon helyes.

Kri, na én is valami ilyen pihiszéket keresek. Bettina szereti, ugye? Brigi cuki :)

Mók, szerintem a 20 perc nagyon jó :) A kajálás meg, hát ahány helyen nézed annyi félét mondanak. Igény szerint, 3 óra, egy ciciből, két ciciből. Én msot próbálok rugalmasabb lenni (Julinál jobban tartottam a 3 órát), ha látom, hogy éhes adok neki. De azért, hogy valami rendszer mégis legyen,a 2 órát azért próbáljuk kihúzni (többnyire sikerül :)

Csak egy kérdés még. Ti fejtek? Mert itt azt mondták, hogy egyáltalán ne fejjünk, de ugye otthon meg az volt, hogy minimum minden este, de ha lehet minden étkezés után. Hát én most nem fejek, csak ha nagyon feszül, csak nem fog így megcsappanni a tej. Julival úgyis mindig túl sok volt.

Na megyek mert JUli kész a fürdéssel.
Szülés majd még leírom. De lagalább már a vonalzóm kicseréltem (Köszi Ceyla :)
Jó éjt!
Edit

Kép
Kép
etus79

Szépek a babák :)

Éjjeli etetés: úgy elaludtam mint a pinty. Fiam meg mikor jóllakott, kiköpte a cumit és aludt. Reggel 5kor ébresztett, én meg a cumisüveggel a kezembe ébredtem. Tegnap elmaradt a fürdés, mert fél 7től 10ig aludtunk :D én olyan kómás voltam tegnap, de úgy érzem most kialudtam magam.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Mók:sajnos még rossz a fényképező,de remélem,legkésőbb jövő szombaton,a névnapomra ez megoldódik,és akkor újra tudok sokat fotózni!!

Tunde,Anid,Kri:gyönyörűek a Babák!

Annyira örülök,hogy van ez a fórum,és továbbra is írunk,és van kihez fordulni,mert hasonlóak a kérdéseink!!
Kéne majd később találkozót szervezni,amikor már pici nagyobbak a Babák!
Hát,látom,a több gyerekes-kérdéskör tényleg nem lesz egyszerű majd! :)

Szilvi

sissy01

Cherryke: :)

Szilvi

sissy01

Edit!

Nálunk is ugyanazt mindják amit Svájcban, hogy nem kell fejni, mert akkor tul sok tej termelödik, sokkal több mint amennyi a babának kell. Az elején egy pár napig nehéz, mert azért feszül rendesen a mell, de ki kell birni, a baba a legjobb "fejögép" ilyenkor. Nekem már nem is feszül, éppen annyi van amennyi kell Nórának. Ha pedig majd többre lesz szüksége akkor egy pár napig gyakrabban fog kérni igy lesz neki több tejcsi. Igy elég logikusnak tünik, nekem be is vált eddig.
Az elsö fiamnál Gergönél kérdezés nélkül fejtem, mert mindenhol azt olvastam, hogy ki kell fejni a maradékot, hát csajok lett is annyi tejem, hogy a végén be kellett menjek a kórházba, mert nagyon fájt már és 40 fokos lázam is lett. Amikor meghallották, hogy mindig üresre fejtem, jól lehordtak, hogy akkor a sok tejcsit én csináltam magamnak. Nem kaptam szerencsére antibiotikumot, hanem sok jó tanácsot, többekközött, hogy ne fejjek, és hogy a begyulladt mellett a legzsirosabb tehénturóval borogassam. Nagyon bejött a tehénturó, ajánlom bárkinek akinek ilyen gondjai vannak.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Akkor még egy gyors szüléstörténet, mert éppen ráérek Nóra most aludt el.

A férjem kivánságára kivártuk a 29-ét Nórával :) 28-án este lefeküdtünk nagy nehezen, mert a kissebbik fiunk Máté nagyon nyugtalan volt és mind arról beszélt, hogy nem menjek a kórházba, mert itthon is ki tud bujni a baba. Mindenképpen velem akart aludni és ölelgetett simogatott, nagyon aranyos volt. Most igy utólag biztos vagyok benne, hogy megérezte a baba születését.
Ejjel fél 2-kor 5 perces fájásokra ébredtem, de nekem már olyan gyakran voltak erös jóslófájásaim, gondoltam, na akkor még egy picit alszunk és ha igy megy tovább irány a kórház. Egy óra mulva kb. 3-kor már bent is voltunk a kórházban. Nem azért mert olyan elviselhetetlenül fájt, hanem mert már elegem volt, hogy állandóan jönnek a jóslófájások és a baba nem akar már kijönni, ezért gondoltam bemegyünk, csináljanak már valamit, mert nem birok ki még egy napot sem. Bementünk , azonnal ráraktak a gépre 5 perces 130-as fájásaim voltam, amit egy ici picit éreztem is :) Megvizsgáltak, hát 5 cm-re nyitva a méhszáj, aminek nagyon örültem, mert tudtam, hogy innen már nincs visszaut. Nagyon jól éreztük magunkat a férjemmel a szülöszobán, a fájások elviselhetök voltak, nevetgéltünk sétálgattunk, aztán reggel 7 körül még hazatelefonáltam anyukámnak, hogy ne vigye a gyerekeket ovodába. A bábasszony, mind mondogatta nekem, hogy ez neki nem tetszik, hogy nekem ilyen jó kedvem van, igy nem fog megszületni a baba. Bekötötték az oxitocint, de ettöl se lettek erösebb fájások. Megduplázták az adagot, mert még mindig jó kedvem volt :) De még igy is kijártam a wc-re sétálgattam az oxitocinos állványyal a kezemben :) Reggel 8-kor megérkezett az orvosom, gyorsan meg is vizsgált 8 cm a méhszáj, de csak délre lesz baba, mert a feje még nincs rendesen a szülöcsatornába beilleszkedve, hol jobbra találják a fejét, hol balra. Na, gondoltam, ha csak ilyen fájásokkal kell kibirjam délig akkor semmi gond.
Az orvosom el is szaladt a hordozhatos ultrahang készülékért, hogy nézze meg miért nem jön le a feje, arra gyanakodtak, hogy a köldökzsinor nem engedi.
Erre, mint egy villámcsapás, olyan erös fájdalmat éreztem, hogy azonnal fel akartam ugrani az ágyból, persze nem engedtek, en elkezdtem orditani, hogy de én akkor is felállok. Hát csajok igy visszagondolva nagyon csunyán csináltam. De ez az erös fájdalom tartott kb. egy percig és a végén nyomtam egy nagyot. Erre azért orditoztak, hogy miért nyomok, mikor még nem szabad. En orditottam vissza, hogy azért mert jön a baba. Erre gyorsan benéznek a lepedö alá ami rám volt teritve, elsikitja magát a szülésznö, hogy látja a fejét, azonnal szülünk. Az elsö erös fájás után azonnal jöttek a tolfájások és a harmadik nyomásra megszületett Nóra baba. Az egész szülésböl ami fájdalom volt az kb. 15-20 perc volt, de az annyira fájt, hogy életemben még ilyen erös fájdalmat nem éreztem, pedig már szültem kétszer.
Az orvosom el is nevezte Nórát Turbo Nórának, mert annyira váratlanul, gyorsan jött, hogy még ök sem hittek a szemüknek.
Ilyen gyorsan született meg Kiss Nóra 3650 gr-al és 50cm-vel reggel 8:25 perckor. Azonnal a hasamra tették még pulzált a köldökzsinor, csodáltuk apával egy fél órát, aztán elszakitottak töle, és elvitte apa fürdetni. Ekkor jött egy kis gond, már megint nem akart a méhlepény kijönni, igy egy gyors intézkedéssel átalakitották a szülöszobát mütövé és altatással kiszedték ügyesen. Nóra olyan gyorsan jött hogy csak 2 külsö varratott kaptam szerencsére.

Imádom a kisfiaimat is és mind a két szülésem nagy élmény volt, és minden gyerek egy egy csoda nekem, de azt kell mondjam, hogy ez a harmadik volt nekem a legnagyobb élmény és csoda az életemben. Talán azért mert tudom, hogy ö az utolsó gyerekünk és , hogy többet nem fogom átélni ezt a csodát, és persze azért is mert ö egy kislány a fiuk után :) Minden vele töltött percet élvezek, nem stresszelem magam semmin, mert tudom, hogy soha többet nem lesz ilyen pici az én kislányom.

Altatásból amikor felébredtem, gyorsan irtam Editnek sms-t, erre jön a válasz, hogy éppen most indulnak ök is szülni. Nagyon örültem, hogy ök is már aznap tul lesznek a szülésen.
A folytatás rád vár Edit, várjuk a te élmény beszámolódat is. :)

Lehet ha egy picit hosszura sikerültem, ezért át sem olvasom amit irtam, ha unalmas ugorjátok át felét :)

Szép vasárnapot mindenkinek

Rékus és Nóra

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok

sissy:sztem is nagyon jó,h megosztjuk egymással mit hogyan csinálunk és közös a probléma is hasonló tehát megérti mindenki a másikat! :)

fejés:nekem még Máténál mondták,de most is mondta a csecsemőápoló,h minden szopi után le kell fejni ami maradt,mert utána annyival kevesebb lesz!
több az nem baj!!söt! :D egy ismim képzeljétek annyi teje van ,hogy adja elfelé (1800ft/l) az ára és havonta 40 valahány ezret keres vele!!! :roll: :D mondtam is neki te már tej gyáros vagy! :lol:

sherryke:akkor neked sincs alvás problémád! :wink: :D !!én is úgy el szoktam aludni pont mint akit fejbe vágtak egy pillanat alatt!van amikor ülve is meglendül a fejem majdnem elalszok!!

Azt kell mondjam hiába nagyobb már Máté nem könnyű azért így sem!És azt vettem észre totál csak a Balázs dolgai,azaz mit hogyan,mikor kell csinálni ez jár most az agyamban erre összpontosítok!Az itthoni dolgok háttérbe szorulnak pl a bevásárlás,h mi kell itthonra egyszerűen nincs időm átgondolni!
De sokkal nehezebb annak akinek kisebb a másik gyereke akinek még nem önálló!!!!!!!Először fura volt,h Máté már 8 és most lesz tesó,de azért jobb így!
De a páromról(párunkról) sem szabad megfeledkezni!Figyelni rá stb!Este nagy segítségem volt,mert ő fürdette meg és először,de ügyes volt nagyon!Fürdésnél nála sem sírt Balázs,utána sem nagyon már azt gondoltam naa ezt hogy csinálja :roll: ,de utána még is jött a sírás öltözésnél!Én pedig addig le tudtam fejni a tejcsit Balázsnak! :)

Hogy álltok a gyógyulással????????????
Én nehezen gyógyulok érzem,mert fájok lent,olyan fájó nyomás érzés van meg a szemérem csontom is fáj,meg a far csontom is!Ráadásul még mindig vérezgetek picit!A varratokat is érzem olyan keménynek mintha be lenne csomósodva!Nem tudom!Máténál nem emlékszem ilyenre!Jó ő nem is volt 4300gr!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Na akkor az én szülésem gyoran:

Én is olyam 2-fél 3 tájban keltem a jóslókra, amit én azért már bíztató jelnek tartottam, mert addig még az sem volt. Aztán fájogatott, hol jobban, hol kevésbé, hol 5 hol 10 percenként. Vettem délelőtt 2 meleg fürdőt, hogy majd az eldönti, de minden maradt ugyanúgy, felhívtam a szülészetet, de azt mondták, hogy óóóó, még várjak. Aztán ebéd előtt elmentem egy órát sétálni, hátha majd attól, de semmi változás. Na addig a férjem megfőzte az ebédet (mert azért biztonságból itthon maradt), és akkor, ebéd közben, egyszer csak elkezdődött. Mondtam is a férjemnek, hogy egyenek tempósan, mert menni kéne szerintem, és még Julit is el kell vinni a barátainkhoz. Kb 12-kor indultunk itthinról, és olyan 1-re voltam a szülőszobán. Ott komótosan elkezdték a rutin dolgokat, ráraktak a ctg-re, kérdezgettek. Nekem közben végig 2 preces fájásaim voltak, de mondták, hogy ez még nem lesz jó, mert nem elég hosszúak. Aztán fél óra múlva megnéztés a méhszájat: 5 cm. Na akkor elkezdtek készülődni :) Nekem továbbra is jöttek a 2 perces fájások. Közben nem találták a vénámat, jó sokszor megszúrkodtak, és végül csak egy mentősnek sikerült bekötni, de ugye kellet a strepto elleni antibio miatt. Mikor ez is megvolt, megnéztés megint a méhszéjat: 10 cm. Hajaj, mondták, hát akkor mindjárt szülünk. Gyorsan hívták az orvosomat, átalakították az ágyat, stb, de érezhető volt, hogy most már nekik is sietős :) Aztán egyszer csak nyomnom kellett (Julinál én ilyet nem éreztem), és harmadik nyomásra kint volta feje, még burokban, akkor kiszúrták a burkot, és negyedik nyomásra kijött Andris. A dokim persze nem ért oda, mert a rendeléséről riasztották. Mondták is, hogy ők hívták a doktornőt, de nem biztos, hogy ideér, mert csak autója van, nem repülője :)

Hát így történt. És aztán Andris végig velünk lehett, mindent ott csináltak a szobában, és vele együtt toltak fel a gyerekágyas részre. És nekem ez volt az igazán nagy élmény, mert Julival sajnos ez kimaradt. Őt elvitték, adaptációs nehézség miatt inkuba rakták, és csak másnap délután kaphattam meg. Akkor még nem is éreztem át, hogy miről maradtam le, most már tudom.
Szóval, szép szülésem volt.
Na megyek, mert épp mind a két gyerkőc alszik (és a férjem is :)), hátha még én is tudok kicsit.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sajnos mindent nem tudtam elolvasni, egyszeruen sosincs idom...
MAr itthon Anna is, jol ereztem agat csak sajna kicsit megfazott, asszem ma en is legalabbis igen igen faztam:(
A mult heti jo ido sokat kivonzott engem igy Floraval minden delelott mentunk erre arra.
A nappalokban egesz 6ig minden ok, onnatol siras 8ig, onnan 2-3 ora cicizes, az ejjel meg valtozo, de most ejjel eloszor 4 orat aludt egyben:)))

A emakhoz probalok majd irni most csak
KRI: most rugalmasban hordozom ot legtobbet, delelott 3 orat, delutan 1-2ot, ha itthon csak altatas celjabol kotom fel, akkor szovottel.
Imad benne lenni nah ebben kepes 4 orat is aludni ha mar a bolcsoben nem:)

KépKép
tavasziszel

Lányok!
Szüléstörténetek nagyon jók. :D
Örülök hogy Rékusnak, és Etusnak is jó emlék maradt.

Rólunk:
Totális elkeseredettség. Tegnapi nagyizás után Lillával nem lehetett bírni, éjszaka alig aludtunk, nappal is borzasztó, ha lehet rosszabb mint eddig volt, akkor most az. És megint jön az éjszaka....Szegényt nem tudom mi viselte meg ennyire, és fáj a szívem érte. Ma egyfolytában szopizott volna, de megacéloztam magamat, és 2,5 óránál hamarabb nem kapott. Na ettől még jobban kikészült. :cry:
Ráadásul ma elhatároztam hogy csak a saját ágyában aludhat. Innentől kezdve rend lesz itthon.....
Csak a szívem ne fájna érte annyira.

Sissy!
Remélem megkapod a fényképezőt, mert várom Lilkóról az új képeket.

Többiek?
Dinuci, Kata1002, Gira, és mindenki.... Új fotó a gyerekekről!!!???

Kép
mók

etus és rekus:tényleg nagyon jók a szüléstörténetek!!!!!csak ámultam és bámultam! :D szép élmény marad számotokra!
bárcsak ezt mondhatnám én is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Na persze délután nem tudtam aludni, mert ahogy befeküdtem az ágyba, Andris felébredt. És persze éhes is volt, pedig kb 2 órával azelőtt evett. Szóval így jártam. Aztán 2 óra múlva megint reklamált, szóval kapott is végül, és most meg fél 4 óta húzza lóbőrt.

Férjem elment Julival a nagyiért a reptérre, úgyhogy most először egyedül kellene fürdetnem (mármint Andrist először :)), de őkelme nem hajlandó felkeni. Lehet, hogy apára vár. Nem is tudok mit kezdeni a sok szabadidőmmel :)
Azért hiába van itthon a férjem, kezdek nagyon fáradt lenni, mert este bezzeg 3 óránként van szopi, jó sokáig, és minimum egy kaki, de néha 2. Napközben meg csak akkor fekszem le, ha Juli is alszik, mert sajnálom a vele töltött időt. Na jó, reggel azért, ha Andris még alszik, és Juli már felkelt, akkor apa ment ki hozzá. Na ennek a jó világnak holnaptól vége, mert azért anyósomat csak nem riadóztathatom :)

Na megyek zajolok, mert én most már fürdetnék, fektetenék, hogy mikor megjönnek tudjunk vacsizni. Jól el fogunk csúszni ma, dehát Julinak is menni kellett a reptérre, ha jön a mama.
Jó éjt!
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!
Na tegnap begurultam,és levittem a kisfiamat 1 óra sétára. Nagyon jól esett :-) Ő meg végig aludta az utat, szóval nagyon boldog voltam :-)
Nekem Anyukám szoktot segíteni, ha a férjem dolgzik (10-22-ig a vendéglátás átka),így nem engedi, hogy egyedül legyek itthon,és vigyáz ránk :-).
Na ez a fejés dolog, érdekes, mert van aki ellenzi, van aki mellette áll. Mivel a gyerkőcöm egy éhenkórász, ezért nem nagyon szoktam fejni, ő lefeji :D Viszont van amikor majd szét szakad a cickóm, de egy perc alatt ki is üríti Bogyi. Azért néha lefejem, mikor vendégek jönnek,és nincs pofám elvonulni etetni, mert elvileg nekünk 40 perc. 20 perc/cici, már amikor nem alszik be.
Jaj Etus, Rekus,és mindenki akinek ilyen gyors szülése volt, én is irigyellek titeket. Remélem a második nekünk is ilyen gyors lesz :-)

Egy kedvenc képem: Kép
gira06

Sziasztok!

ma ritka nyügös napja van Máténak, reggel 6 óta szinte alig aludt vmit, pedig már majd leragadnak a szemei. sajnos ma itt esik az eső ugyhogy nem tudtam kivinni, szerintem ezt érzi és itt benn nem igazán tetszik neki a dolog. Éjszaka is elég sokszor fenn volt, pedig mult héten már kezdtem örülni hogy beállt nála, hogy csak kétszer kel fel...

Nekem muszáj fejnem a cicimet, mert Máténak már kell pótlást is adni, és azota nem igazán szeret már ciciből enni. rájött hogy cumisüvegből egyszerübben hozzájut a tejcihez :). de sajnos igy sem érzem hogy több tejem lenne tőle... pedig igyekszem többször lefejni, meg még homeos bogyot is szedek eddig nem tul sok eredménnyel...

Nekem a sebem már szerencsére begyogyult de igen sokáig küzdöttem vele... a szülés sajnos vákumos volt nekem és igy kb 40 percig varrtak utána. ugyhogy volt varratom bőven...:(. egyébként én ilyen aloás cuccal fujtam a sebet nagyon jot tett neki.
no megint sír a kis manó megyek megetettem :)

[url=http://picibaba.hu][img]https://vonalzo.picibaba.hu/12526.jpg[/img
baumdo
Győr

Gira, Andinet. btunde, Kri - nagyon édik a babák!!!

baumdo
Győr

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák, öröm látni hogyan gyarapodnak :)
Holnap megyünk az első tanácsadásra,de azt hiszem kell nekem is fel iratnom pótlást. Mostanában mindkét cicit kiszopja és nem birja ki a 3 órát :(. Hiába iszom én is a csodateákat.......
Ma meg esik az eső,és kivinni sem tudom.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Ma voltunk védőnői tanácsadáson. Minden rendben. 6cm-t nőtt Ő is a feje is, és 1,1 kg hízott mióta megszületett :)

Elég szutyok esős lett az idő. De voltunk kint, 2 órát, majd du mentünk a védőnőhöz.

Kriszta
Kép
cherryke

Hűha, ma pangás van. Mondjuk eddig én sem jöttem.

Nálunk minden ok. Sajna apa ma visszament dolgozni, pedig olyan jó volt, hogy egy hétig itthon tudott lenni. DE még nem vagyunk egyedül, mert tegnap jött ugye anyósom, vasárnap meg majd a szüleim.

Andris nagyon jó baba volt ma. Sokat aludt, jókat evett, és csak estefelé sírt többet, de akkor már rég nem aludt. Még én is le tudtam feküdni egy órára, mert pont sikerült egyszerre aludniuk :)

Csajok, azért majd írjatok, hogy mi van. Bár gondolom a rossz időben nehezebb volt bent a babákkal. Itt elmegy az idő, de nagyon hideg lett.

Dinuci, merre vagy? Meg persze a többiek is, csak te mindig írni szoktál, és most már egy jó ideje nem jelentkeztél. Remélem, minden ok.

Na talán holnap nagyobb lesz errefelé a "pörgés" :)
Jó éjt, megyek én is aludni.
Edit

Kép
Kép
etus79

Szépen süt a nap. 1/2 3tól nem aludt a baba. 4 órási etetés után is csak szundikált... Most is fent van. Cseppet hulla vagyok. Majd 10 után kirakom, meg megyünk ebédért is. Talán akkor alszik. De olyankor nem tudok aludni, mert nem hagyom a kertben egyedül a kutyával. Bár nem is érdekli. Olyankor szoktam szellőztetni meg nyitott ajtónál csinálom a dolgokat. Remélem ebéd után tudunk aludni, mert hamarosan eldőlők :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,jó reggelt

Egy gyors látogatás! :)
Éjjel 1-kor ébredtem,mert fejnem kellett,utána Balázs is megébredt és 4ig fent voltunk,mert Ő nézelődni akart és nem aludni!Viszont hosszabb volt a pihenő lehetőségem és 180-at le tudtam fejni,de még is nagyon fáradtnak érzem magam,olyan álmos vagyok!!!!Most még lepihenni sem tudok,mert főznöm kell!Mostanában kiszámíthatatlan Bazsi,pedig olyan szépen beálltunk egy napi rutinra!Van olyan amikor nem alszik vissza és már úgy eltelik az idő,h jön a kövi evés,de még van idő addig,de viszont ő már keresi a "cicit"!Kicsit húzom direkt az időt,h ne kavarodjunk,de addigra meg elfárad és kevesebbet eszik,majd el is alszik pikk-pakk!Mivel kevesebbet evett hamarább is ébred fel,na ilyenkor elég rossz!Mert nem biztos,h lejön az adag tejcsi!

andinet:nekem Máténál a tea semmit sem ért,ezért most nem is iszom!!!Ami viszont nagyon jó most észrevehetően az a sió üveges rostos amit most reklámoznak(nagyon rostos!!) és a 1l-es cappy,ez is nagyon rostos!Amikor iszom mindig jóóó adag tejcsi jön le!meg tegnap jó sűrűre sikerült a gulyás leves sztem az is jót tett!!!Bogyót az elején szedtem a homeopátiásat és az is jó volt!
Egyre jobban kedvelem és jó véleménnyel vagyok a homeos dolgokról!!

dinuci,tényleg rég volt!!!Gondolom azt sem tudja hol a feje!Ott van Attika,az otthoni dolgok meg apukája is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Aki szoptat, és hamar éhes lesz a baba, fejje le etetés előtt a "vízes" tejet, utána szoptasson. Nekem a kórházba bevált, és sokan ezt csinálják.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Gira!
Bogyika nagyon édes!!!! :D :D :D

Cherryke!
Nálunk szerintem a cumizás a lényeg a cicinél. Ha éhes akkor nagyon kiszívja a tejcsit, akkor nincs is gondunk. De általában csak cumizni akar... :?

Rólunk:
Éjszakánk jó volt a tegnapi is. Rövidebb megszakításokkal reggel 8-ig alszunk, ráadásul a saját ágyába csucsózik! :)
Most evett 9-kor, azóta alszik,de ilyenkor nem szokott sokat aludni, tehát bizti megy majd a hiszti a 11.30-as etetésig. Aztán hami, és séta 13.30-ig.
Aztán megint hiszti. Na ez a része fárasztó.

Kép
mók

mók:"Aztán hami, és séta 13.30-ig.
Aztán megint hiszti. Na ez a része fárasztó."-erre válaszolnék! :)
az a része tényleg fárasztó!kicsit össze folynak a napok,de egyik nap pont ettől merültem ki,mert aznap alig aludt Bazsi és mondtam a páromnak,hogy nagyon kimerültem!Erre ő!-mibe??? :shock: Mondtam is neki gyorsan,h ezt úgy csinálom mintha nem hallottam volna!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Édes a fotó Bogyiról!

Mi tegnap voltunk temetésen :(,addig a Manó Anyósnál volt.Azért megakasztja a napirendet a kiruccanás,mielőtt elmentünk,alig tudtam elaltatni,de aztán szerencsére addig aludt,amíg visszaértünk,így nem kellett cumisüvegezni a lefagyasztott tejcsit.Ma voltunk doki néninél,3520 g,54 cm,azt mondta,hogy 400 g-ot híztunk volna,az is elég lett volna,de így még jobb.Hisztit bemutattuk,van akarata a Kiscsajnak. :) Most bejelentkezünk a 6 hetes csípő-szűrés és uh-ra.
Éjjel többször keltünk,megette a 90-et,majd 100-at,azt hittem,kibírunk 4 órát,de nem.ZABAGÉP!!!

Ja,amúgy én is hulla vagyok..... :) dehát ez ezzel jár... :)

Szilvi

sissy01

Iceberg!

Az éjszakák is fárasztóak, pedig éjszaka egy tündér.
Most jöttünk a sétából, és még alszik. :) Remélem kettőig húzza, és akkor végre időben fog kajálni. Mi ezen a szopi ügyön nem tudunk túl jutni, csak csüngene a cicin, és én tehetetlen vagyok. :oops:
Nem tudom sírni hagyni két órán keresztül. :cry:

Kép
mók

sziasztok!

mi ma voltunk 1 hónapos tanácsadáson. 4900 gr már a kis Máté! 3750 gr-al született. szval igencsak belehuzott.

Mók, nem probáltad lefejni neki a tejcsit? vagy nem szeretnéd? nálunk azota eszik joval többet a Máté. addig folyamatosan bealudt, nem tudta ugy kiszívni és igen sürün felébredt. most igy van hogy 180 gr eszik :shock: . szerencsére azt mondták hogy anyatejjel nem lehet tuletetni :) .
tényleg van akinél már mosolyog a baba? mikorra várható szerintetek az első igazi mosoly?

baumdo
Győr

Baumdo:nálunk már vannak mosolyok,a hangunkra,ránk,meg még olyan "jól érzem magam",nem tudatos mosolyok is vannak.

Mók:mi a helyzet a cumival?Nem akarsz azt adni neki cicizés helyett?Nekem bejött,tényleg 15-20 perc, a cici evésre való,meg evés után kb 5 percet hagyok cicizni,de ezért Lili nem is igényel többet,kiköpi.Aztán cumi,alvás.És tudom,hogy le fog szokni a cumiról,ha itt az ideje!

Szilvi

sissy01

Sissy: cumi jó, mert azt eltudod venni tőle, a kezét nem... Mi akkor adtuk a szájába a cumit, amikor elkezdte szopni az újját elalváskor.

Most fürdettük, és mosolygott :D nagyon szereti a pancsit. Pedig már nagyon éhes volt és sírt, de a pancsi megnyugtatja.

Vettünk porszívó orrszívót. Annyi trutyi kijött az orrán. Azt is tűrte. Megsem mozdult :D

Kriszta
Kép
cherryke

Babák gyönyörűek!

Kitartást mindenkinek! :wink:
Vendég

Sissy!

Én örülnék a legjobban ha elfogadná a cumit. A kórházban amíg nem volt tej elfogadta,de amint lett tejcsi, már nem tűrte.Se a cumit,se a cumisüveget nem fogadja el. 4 Féle cumit vettünk már, egyik sem kell. :evil: :x :cry:

Teszek fel, egy édi képet róla, igaz a minősége nem túl jó.... Kép

Kép
mók

[quote="mók"]S írta:mókissy!

Én örülnék a legjobban ha elfogadná a cumit. A kórházban amíg nem volt tej elfogadta,de amint lett tejcsi, már nem tűrte.Se a cumit,se a cumisüveget nem fogadja el. 4 Féle cumit vettünk már, egyik sem kell. :evil: :x :cry:

Teszek fel, egy édi képet róla, igaz a minősége nem túl jó.... Kép

Nekünk majdnem 1 hónapos volt, amikor elkezdte szopni az újját és lecseréltük cumira. Még nincs veszve semmi...

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: