A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Helló, lányok!

Kaqk, Te mindig olyan vidám, türelmes, pozitív csaj vagy, ez az idegesség átmeneti, biztos minden jobbra fordul. Bár a *** járulékokkal nincs mit csinálni sajnos. A legjobbakat Neked! :-)

Verus, ez a hajnal 4 óra, ez valami iszonyat lehet.
Én párszor irgalmatlan veszekedés árán elértem, hogy Ádi ágyban maradjon, ha túl korán ébred (párszor, nyilván nem örökre 8)). Nem tudom, megéri-e. Mondjuk ha van ovi, akkor tovább húzza reggel is az alvást.
Jut eszembe, naptárazást vállaltok R-val idén is? :-)

Vindo, örülök, h jól sikerült a konfi, biztos tuti jó voltál. Ezek az árak... a nyelvészeknél is van egy ilyen brutál fizetős konf. minden évben, már nemigen járok rá.
Hogy van Rugó??? És mi újság a kocsitokkal?

Niki, két gyerek mellett dolgozni, az nekem egy felfoghatatlan csoda. ;-)

Én is szeretnék ma lenni itt többet, de elég rohangálós napom van (kéne dolgozni pár órát, vásárolni, ügyintézni, kitakarítani -- ez nem fog menni egy nap szerintem).
irina

A négy óra tényleg durva :shock: DE legalább jót fog aludni délután :wink:

Szia Niki!
MOst milyen nálatok az idő?
És hogy állsz a tanulnivalókkal?

Én közben a lakást próbálom a romokból újjáépíteni, teljesen kaotikus a helyzet itthon :?

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vera sajnálom a hajnalt :(
én ma nem panaszkodom, tudtam aludni :roll:

Kaqk akkor te magánvállalkozóként csinálod?
Elhiszem, hogy sok a járulék.
Ha most nem mész Székesfehérvárra ne magyarázkodj.
A heted már be van táblázva, majd a jövőhéten és kész.
Ne hagyd, hogy belelásson a zsebedbe, mert visszaélhet a helyzettel.

Niki én az esti szopiba bólintottam bele tegnap :D

Vindo jó későn értél haza :roll:

Maggie nem pörgök ám annyra :D
csak hímzek meg sálat kötök :roll: mikor melyiket veszem elő :)
de jövőhéten megcsinálom az adventinaptárt csibinek.
Ma meg megpróbálkozunk egy mézeskalácsházzal, főpróba karácsony előtt :D
Szédülés, fülzúgás esetén egyél meg naponta 1 szem mézes galagonyát. Nagyon jó. Gyógynövény boltban lehet kapni.

Vera hajhullásra valami homeos ajánlatod van?
drasztikusan hullik :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

ma én is vagyok hellyel-közzel :)

Irina na megjött a ruhacsomag?
Jók a ruhák?
Holnap is van nap, majd holnap takarítasz :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mónikám, h Neked mennyi mindenre van időd! 8)
A csomag nem jött még meg (közben egy másikat is várok), mert még most zajlik a levelezős-pénzátutalós rész. Képen nagyon jól néztek ki, ezek átmeneti cuccok (tavaszi-őszi) és zömmel 4-5 éves korra, jól betárazok belőlük, mert most ősszel hiába jártam a turikat, nem kaptam Ádira azokat, amiket akartam, így egy kisebb vagyont voltam kénytelen elverni a CundA-ban. Mondjuk ennek az is oka volt, hogy sok melegítőalsó, harisnya stb. kellett az ovi miatt, és azokat egyáltalán nem tudtam túrni. De megírom majd, milyen cuccokat kaptam, ha megjönnek.
Takarítás: hát holnap meg továbbképzésen leszek, vasárnap meg hétfőre kell készülni, úgyhogy erőt veszek magamon és megcsinálom a Takarítás Light programot. :lol:
irina

Itt vagyok megint 8)

Ruhacsomag 8)
Mi megint kaptunk egy szatyor ruhát az unokatesóméktól, jó állapotban vannak.

Jön R. :? folytköv

Kép
vindolanda

A hajhullás állítólag abbamarad egy idő után. Terhesség alatt nem jellemző, szülés után meg bepótolja az ember, ami kimaradt korábban. Ha jól emlékszem :roll: De nem akarok okoskodni.
Utálatos dolog mindenképpen :roll:

Irina, ja ez az évi horror-konfi. Nem érem amúgy, a szociológiai társaság éves konfija meg 1500 ft szendviccsel, kávéval :shock:
Milyen továbbképzésre mész?

Nekem még porszívózni kellene, meg akváriumot takarítani, meg a fürdő van még hátra. Remélem, Rugó partner lesz benne.

MOst mondja, hogy Coop, meg Zsuzsa (az egyik barátnőm) 8)

Kép
vindolanda

Vindo, Coop :D
Hát nem tudom, hogy van a szociológiában meg a neveléstudományban, de a nyelvészetben -- a nemzetközieket leszámítva (meg tisztelet a kivételnek) -- minél olcsóbb egy konfi (egy bizonyos árig értendő ez persze), szakmailag annál jobb. :-) Mondjuk nyilván méretfüggő is a dolog meg puccosságfüggő, van-e fogadás, hajókázás, piknik. Ha van, attól rögtön méregdrága lesz.Továbbképzés: ez most a diszlexiások a felsőoktatásban címet viseli kb., már a diszlexia önmagában is nagyon érdekel, de itt lesz a szomszédban a Pszichológiai Kut. Intézetben, arra meg még kíváncsibb vagyok. :D
irina

Ez jól hangzik.
Amúgy van egy szakdolgozóm, akiről minden oktató állítja, hogy alig tud olvasni :shock:

Rángat megint.

Tudományfüggő is. A neveléstudósok rettenetesen puccosak, a szocosok lepukkantak.

jövök vissza

Kép
vindolanda

Vindo: :-)
A nyelvészeknél irányzatfüggő, ki hogyan öltözködik :lol:
A formalisták (kivéve a nagggyon nagy neveket) lazán, semmi kosztüm soha (ennek csúcsa az akadémián fekete gyűrött pólóban előadó ifjú titán volt évekkel ezelőtt), de amúgy is terjed a félformális. A genderesek is elég lazák. A hagyományos nyelvészek a decens figurát hozzák, kivétel nélkül.

Na, öltöznöm kell és jön a csekkezős-vásárlós kör.
irina

Na, hajókázó konfin még nem voltam :shock:

Már csak a porszívózás van hátra. Rákötöttem egy macit a biciklije hátuljára, most azt játssza, hogy viszi biciklivel 8)

Hátha kitart a lendület egy fél óráig, bár erősen kétlem :roll:

Kép
vindolanda

én terveztem mára pöti másképp gondolja :(
sír és sír.
ma matrica, így semmire se haladok :roll:
cicus merg hisztizik, hogy mikor csináljuk már a házat
szép kis nap :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, sajnálom a hülye napot :?

Íme a porszívózás lassú, de hisztimentes változata:

Kép

Kép
vindolanda

Irina, ugy dolgozok a gyerekek mellett:

hogy a szoba igy nez ki:
mindket fotel felboritva, ezon ugralnak fol-le,
a kanaperol a parnak csuszdakent vannak felallitva
Alex fakanallal pufoli a tv-t
Rania kicserelte a sajat pelenkajat
Talaltak egy csomag kekszet, azt majszoljak a foldre kiteve, mondvan piknik
a szonyeget "feltekertek"
narancslet kiontottek
Rania meztelenre vetkozott
Alex kiszedte az osszes popsitorlot
A porszivot elovettek, ami most a szoba kozepen landol,
plusz: az osszes jatek kiboritva a szoba kozepere

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Probald ki, igy en tudok egy kevesket dolgozni :D
Vendég

Móni, milyen házat?

Panndi, hogy vagy mostanában?

A kocsival a biztosítós procedúránál járunk, majd később javítják :roll:

Annyit akartam még írni, hogy Rugót otthon kártyázni tanították. Már profin osztott, és az volt a játék lényege, hogy pakolni kellett kifelé a lapokat, és az nyert, akinek leghamarabb elfogytak a lapjai. Erre mikor nem figyeltünk, a saját lapjaiból párat középre csempészett, hogy ő nyerjen :roll: :shock: :idea:

Kép
vindolanda

Niki :lol: :lol: :lol: :lol:
Képet, képet :!: :!: :!:

Kép
vindolanda

Naposat :)

4 óra :shock: mi az nekem :) minden évben eljátsza születése óta h. nov-ápr. ekkor kel :) veszekedtem,lenyomtam,bogyót adtam(Bach) hangyaf...nyit sem ér... uannyit alszik,napközben,mint előtte.éljen a téli időszámítás :)
csak
-bár már a torkom nem fáj,iszonyat dáthás vagyok+köhögök
-Nagyi éjszaka kórház epe ismét :arrow:ugrott a mai kupaktanács megbeszélés Apu hamvaival kapcsolatban

Már megjártam mh-et(befele ovisanyuka elvitt majdnem Klinikákig :) ,haza vonat ami TERMÉSZETESEN KÉSETT(ha pontos lenne ünnepnap lenne) fűtöttek ezerrel,a csokim -amit sajnos meg kellett ennem(tábla Milka)- majdenm elolvadt :)

de optimista vagyok :) még a rizsfelfújtat össze kellene raknom :) Móni nem jöttök el,befejezhetnéd 8) 8) :lol: :oops: veszek fel maszkot :) :)

Irina!
de fog naptárakat csinálni,lassan elkészül(ha nem lépnék le állandóan itthonról haladna is :)

Panndi!
ide isjál már :) :) láttam Te is hajnalban kelsz :) hogy vannak lányok és éljen pulzáló babóca :)

Vindo!
Te sem unatkozol :) :)

na és a de. fénypontja :) kaptam levelet MÁK-tól ami okt.1ei keltezésű,majd odapecsételve nov.3-ai dátum,h. lejárt 2010.11.30án a papírom (orvosi igazolás B. betegségérőol)
gondolkoztam kicsit h. én vagyok a hülye és fáradt,de aztán öcsémmel megbeszéltük nem,még nincs nov.30a

mi vagyis B. megint kapott egy csomó olyan klassz ruhát :) :) csak szekrénye még nincs

közben lemondtam a netet,de nem jó helyen a másik szolgáltatónál kellett volna én persze mindent fordítva csináltam,lesz 1 köröm visszamondani, stb stb ... :roll:

:arrow: tűzre rakni,kaját csinálni,dolgozni :)

(Nektarin,du tudok Neked válaszolni :) )

ui: Maggie,most nem csnálok semmit,azaz gobelint varrogatom csak :) jelenleg :)

csók mindenkinak egy AKÁRKI életjelet adott :)

KépKép
viranka

NIKI!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: az élet apró örömei :) :)

KépKép
viranka

Hu, a kep elmaradt, mert miutan elkuldtem a hozzaszolasomat, elkezdtem pakolni.... S. nemsokara jon, es nemcsak azert kell elkezdenem pakolni, mert szivinfarktust kapna, hanem mert mennunk kell a varosba... :? :lol: Ugyhogy a kep nem teljes, mert a porszivot, parnakat, foteleket helyreraktam. Mar csak a halom jatek van, a morzsak, a narancsle, plusz Rania meg mindig meztelen... :? :D Ja, Alex meg mindig a fakanallal pufol, de addig nem tudom elvenni tole, mig egy minimum ennyire erdekes dolgot talalok helyette, kulonben nagy uvoltes lesz.... :roll:

Kis hamiskartyas Rugo :lol:

Mindenkinek kitartast Lanyok, latom nem csak nekem nem egyszeru az eletem! :D
Vendég

De igerem, legkozelebb lesz kep - nalunk ez a csendelet mindennapos! :D

Most mennem kell, ha tudok, jovok kesobb!
Puszi!
Vendég

KépKép
viranka

[quote="niki72"]I írta:niki72rina, ugy dolgozok a gyerekek mellett:

hogy a szoba igy nez ki:
mindket fotel felboritva, ezon ugralnak fol-le,
a kanaperol a parnak csuszdakent vannak felallitva
Alex fakanallal pufoli a tv-t
Rania kicserelte a sajat pelenkajat
Talaltak egy csomag kekszet, azt majszoljak a foldre kiteve, mondvan piknik
a szonyeget "feltekertek"
narancslet kiontottek
Rania meztelenre vetkozott
Alex kiszedte az osszes popsitorlot
A porszivot elovettek, ami most a szoba kozepen landol,
plusz: az osszes jatek kiboritva a szoba kozepere

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Probald ki, igy en tudok egy kevesket dolgozni :D

Te nálunk jártál? :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Rugó megint egyedül játszós kedvében van, üldögélek, kávézgatok 8)
A lakás rendben, már csak egy adag teregetnivaló van hátra, meg a mosogatógép pakolása-indítása 8)

Viranka, akkor jól összejönnek nektek a dolgok :?
Bálintnak megint kell akkor vizsgálatokra menni? És harmincadikáig a papírokat le is kell adni?
Gyógyulj meg!

Az óraátállítás óta R. sem találja a napirendjét. Ma is hét körül kelt. Hogy utálom az ilyet :?

Niki, legyen kéznél a telefonod, és tessék kattingatni :!:
Az önálló pelenka-cserét megnézném :lol:

Én elég rendmániás vagyok, és szerintem R. is az lesz. A csanában a gondozónőkkel megigazíttatja a függönyt, ha rosszul áll :idea:

Kép
vindolanda

Na, olvasgatok katalógusokat is 8) :arrow:

Azért dolgozni nem kezdek el, mert hosszabb munkáim vannak, és bármikor jöhet Rugó.

Kép
vindolanda

Vindo!
nov. közepére van ip,április végén kaptam :) és félévente megyünk akkor van vvétel is :( igen ezt évente meg kell hosszabítani :? h. kapjam a gyest és emelt csp-t amíg ki nem növi

off: ha kivettem a gyed alatt kapott szabimat akkor azt az akkori fizuból kell számolni?

KépKép
viranka

Megjöttem.
Hát, Niki, már rég röhögtem ennyire jót, mint a bejegyzéseden. :lol:
(Nálunk nem menne, hogy Ádi szétszedje a lakást, amíg én dolgozom, nem szedné szét, hanem mellettem toporzékolna, hogy "anya, játssz velem!!!".)

Lefáradtam a vásárlásban (amit amúgy szeretek csinálni), biztos, mert még nem vagyok százas. De vettem téli cipőt Ádinak. A saját kabátról letettem, még csak ősziek vannak, ami téli, az nem tetszik v. drága. Majd jövőre.
irina

Viranka, a MÁk biztos időutazókat foglalkoztat :x
irina

Na, én két éve egy tesco-téli kabátban járkálok, amit 2999 ft-ért vettem anno. Igazi pufi-dzseki.
De meleg, és ha Angelina Jolie is megteheti, hogy pufi-dzsekiben rohangál, akkor én is :roll:
Bár ő biztos nem a tescoban vette.

Rángat.

Kép
vindolanda

Ja, amúgy ezeket teszveszeltem:
http://teszvesz.hu/show_item.php?item=1294722544
http://teszvesz.hu/show_item.php?item=1293178516
Sokkal jobban megéri időben és pénzben is, mintha én vadásztam volna össze turikból (és még úgy is, h nyilván lesznek darabok, amiket nem hordunk), mert errefelé a jobb minőségű angol használt ruhák legolcsóbbja is (ami nem kilóra megy, alig használt), 690,- forint (ez mondjuk egy vékony hosszú ujjú fiúpóló ára).
irina

Vindo, szerintem AJ-nak az a pufikabátja olyan, mint bármelyik pufikabát :lol:
irina

Vindo, nekem kb. 4-5 éves a télikabátom, még anno a Promodban vettem. Megnéztem, a mostani Promod-kabátok a nyomába nem érnek, viszont már kétszer annyi az áruk (oké, infláció), és még csak nem is téli a legtöbb. Szövetkabátom meg van régebbről, majd kicsit belefogyok még.
irina

Irina, hülye betegség :?

Tegnap kaptam a konfin lidocain-os cukorkát, eddig nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Nem mintha valami bajom lett volna, de a barátnőm épp göthös volt, és állítólag ez torokfájásra jó :shock:

Téli cipője még Rugónak sincs. Meg nekem sem :roll:

Azért ez a fél éves időpont-foglalás nem semmi :shock:
De legalább írnak előre, nehogy elfelejtsd 8)

Kép
vindolanda

Ja, együtt shoppingoltuk a kabátot :lol:

A Promod-os cuccokat nem ismerem :oops: Itt a végeken nincs is olyan :wink:

Kép
vindolanda

Vindo, a lidocain-os biztos elzsibbasztja a torkot ;-) (Volt egyszer egy vígjáték is ilyen címmel, a Steve Martin játszott benne valami szerencsétlen fószert, egy fogorvost).
Nem tudom, az a baj ezzel a nyavalyával, hogy nem múlik el. Tegnap tök jól voltam, ma megint elég vacakul. Közben 3 napja antibiotikumot szedek. Azt hiszem, Fleur szegény kínlódott sokáig a fülével hónapokkal ezelőtt, arra emlékeztet, csak nekem nem a fülem beteg.
Kicsit mosok kézzel, aztán indulok is az oviba Ádiért.
irina

Bár az is lehet, hogy van, csak én nem tudok róla :roll:

Kép
vindolanda

Emlékszem arra a filmre :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, a Promod szerintem isteni (dizájnilag), szinte minden darabjukat felvenném (ha beleférnék, hö-hö, de azért vannak az én méretemben is cuccaik, ami nagy pirospontot ér nálam), viszont középdrágák. De sokszor van leárazásuk évközben, akkor lehet ám vadászni. Persze volt már, hogy valamit kinyögtem teljes áron, aztán hónapok múlva ott volt töredék áron.
Csak ha nagyon unatkoznál: http://www.promod.eu/whole-collection/page-P2.html
Most bejött náluk a matjoska-motívum. Amúgy ilyen városi + country ötvözetűek a ruháik, de alapvetően egyszerűek, sok romantikus motívummal (hímzésekkel pl.).
Na abbahagytam. :D
irina

Ja, mikor ettem belőle, mondta a leányzó, hogy ugye, nem vagyok rá érzékeny, mert akkor veszélyes. Aztán mikor lezsibbadtam, jól be is paráztam :lol:

Kép
vindolanda

Egy utolsót: ez egy tipikus Promod-szerkó:
http://www.promod.eu/tops/tunics/strappy-lace-top-black-R1250119001.html

Végül is a Lidocain szerintem egész jó kis film volt.
Tegnap fejeztük be a Book of Eli-t, nekem nagyon tetszett, a kritikák egy része fújolt rá. Olyan zseniális kameramozgások voltak benne, hogy tátottuk a szánkat.
irina

Te, Vindo, és mi célból volt cukorkázás? Ráhangolódásképpen a szekciókra? :lol:
Amúgy asszem a Dentinoxban is lidokainszerűség van. Ádi komálta is, amikor fájt a foga.
irina

Tényleg indulnom kell lassan, később még jövök.
irina

Elfogyott a rágóm, és csak ezt tudtam lejmolni :roll:

Az egyszínű ruhák bejönnek, de az etno-vonal meg az apró mintás ruhák nem az én világom :wink:

A Lidocain nem volt rossz tényleg

:roll:

Kép
vindolanda

Rugó elég zizzent. Leült végre mesét nézni. Nagyon fáradt, de az ágynak még a közelébe sem hajlandó menni. Próbáltam fotelban altatni, földön, de semmi ingerenciája. Most túró rudit eszik és mesét néz :roll:

Kép
vindolanda

A harmadik túró rudi után már elég nyugodtnak tűnik. Azt mondta utánam, hogy "látta". (Hókuszpók látta Törpicurt, kommentáltam neki a mesét.)

Gábor még sehol :roll:
Szerintem az elmúlt három napban eddig két órától többet nem voltunk egyszerre itthon :roll:

Kép
vindolanda

Irina a promod ruhák tényleg szuperek :)
az Ádó ruhák is :)

Vindo Z se viszi túlzásba az itthonlétet :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo ház=mézeskalácsházikó
sajna ma nem készült el :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, sajnálom, hogy így alakult a napotok, remélem, cserébe már alszanak a pöttömségek!

Csajok, elég szarul érzem magam, úgyhogy nem tudok most nagyon írni. Mindenkinek a legjobbakat!
irina

Jó reggelt!

Mindjárt indulunk úszni, már Gergőci is szokott :D

Irina jobban vagy?

Csajok, házi gyurma recept. Ezt akár meg is eheti a csemete és semmi baja tőle. Zacskózva, hűtő ajtajában eláll egy darabig.

Főzött gyurma

Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 6 dl víz, 4 evőkanál só, 3 evőkanál olaj

Ezeket a hozzávalókat érdemes eleve abban a lábosban összekeverni, amelyben majd főzni is tudjuk. Közepes lángon, állandó keverés mellett kb. 15-20 percig hevítsük, amíg össze nem áll. A tűzről levéve hűtsük langyosra, szedjük adagokra és színezzük ezeket kedvünk szerint.

Vera tegnap nem tudtam volna menni, mert nem volt kocsim. De valamelyik nap összehozzuk :wink: Csak majd mond meg mit süssek nálatok :D

:arrow: szendvicsgyártás, öltözés, szomszéd cica etetés majd indulás úszni

puszi mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Drága régi topiktársak, kérlek ne csak olvassatok! Néha jelentkezzetek is be! Mi is szeretnénk ám tudni, hogy veletek mi újság. Nem kell minden nap írni, ha már hírt adtok az is szuper :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, mi is itt vagyunk, épp most értünk haza Db-ből. Vettünk csigaevő halakat is, a szemét csigák megint szaporodni kezdtek :x Meg aldiztunk, és visszavittük az elkért bőröndöt a barátnőmnek.

Csatlakozom Móni felkéréséhez :!: A végén elfogyunk, aztán írogathatok itt magamban :lol:

Ma sikerül megcsinálni a házikót?

Jól vagyunk, pizzát sütök, utána meg jegeskávét iszok 8)

Rugó már a kocsiban megtömte a hasát.

Kiborogatta a szennyeskosarat, azzal gurigázott, de legalább hagyott írni :wink:

Megyek, ránézek a pizzára (tonhalas) 8)

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: