tegnap megint voltam szülésfelkészítőn... a téma A MAGZATOT VIZSGÁLÓ ELJÁRÁSOK volt
hát nagy újdonságokat nem tudtam meg hiszen ezt is az elejétől kezdték ismertetni az első nőgyógy uh-tól kezdve...nem mondom el itt mindenki túl van rajtuk...
ami érdekes volt ctg:35-36.héttől heti 1x majd 2x és legvégén 2 naponta itt a magzati frekvenciát és a méhtevékenységet figyelik 20-30 percen át (de ezt tudjuk csak azért leírom h pontosan hogy szól a magyarországi protokoll) és vigyen mindenki koffein és/vagy cukor tartalmú kaját piát magával
flowmetria nem kötelező ezt akkor nézik ha indokolt...érdekes nekem nézte autómatikusan a dokim igaz az fizetős doki...itt pl az uh is limitálva van mert összesen panasz mentes terhesség esetén 3x van
amnioscópia nyitott méhszájnál azon keresztül lámpával bekukkolnak és a magzatvíz színét nézik...ha opálos vagy tiszta akkor jó ha zöldes vagy barnás akkor az a szülést sürgető jel...a meconiumos víz mellett már nem sokáig halogatják a szülést...
ami új infó volt nekem az ellenanyag vizsg.arra rá kellett kérdeznem mert nem szólt róla a fáma...szóval 3x szoktak nézni de aki pozitívos annak elég 2x is az első trimeszter körül és a végén a középső nem fontos

Nagyon szurkolunk,hogy minél tovább bent maradjon a kis lány!