A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Atyám! Mint két tojás, de tényleg!!! :-) Ha nem tudom, azt mondom, hogy ugyanaz a kisfiú van mind a két képen!

Kép
napsugar1123

Én is töltök fel pára.

(Már le is vettem a képeket.)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára napsugar1123 2010.11.09 21:45-kor.

Kép
napsugar1123

Bár láttam eddig is, hogy mennyire hasonlítanak, de így egymás mellé téve a képeket még engem is "sokkolt" :lol: Nemhiába, egy az apjuk :lol:

királylány

Napsi nagyon szép és formás Borisz is :D Nagypapa is el van ájulva tőle :D

királylány

Aranyos vagy! Az nem kifejezés, hogy el van ájulva! :wink:

A cukor témához:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... tegs%E9gek

Ettől függetlenül én figyelni fogok rá, hogy ne vigyük túlzásba...

Kép
napsugar1123

Attól, hogy eszik, iszik valaki cukros dolgokat, nem kell, hogy elromoljanak a fogai. Attól kezdve, hogy nőnek a gyerek fogai, meg kell mosni. Katus negyed fogát is megmosom fogkefével :wink:

Babák gyönyörűek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Bár láttam eddig is, hogy mennyire hasonlítanak, de így egymás mellé téve a képeket még engem is "sokkolt" :lol: Nemhiába, egy az apjuk :lol: [/color]

Meg az anyjuk is egy :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nem hiába, csodás dolog ez a genetika!!! :lol: :wink:

Kép
napsugar1123

[quote="lombikbaba"]A írta:lombikbabattól, hogy eszik, iszik valaki cukros dolgokat, nem kell, hogy elromoljanak a fogai. Attól kezdve, hogy nőnek a gyerek fogai, meg kell mosni. Katus negyed fogát is megmosom fogkefével :wink:

Na, a fogmosást az én kisfiam sem fogja megúszni, mivel én szinte mániákusan mosom a fogam (hozzá kell tennem, nincs is egyetlen tömött fogam sem)... Bár a genetika is számít ebben is, mint mindenben.

Ircsi, Te miyen fajta fogkefét használsz? Az ujjra húzhatót?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára napsugar1123 2010.11.04 18:53-kor.

Kép
napsugar1123

Ircsi igen :lol: , de az anya mindig biztos :lol:

királylány

Táplálkozás
Ésszel kell! Én az IR miatt diétázom, de nem jelenti azt, hogy Katust teljesen tiltani fogom a cukortól, csokitól, stb. Az ésszerűséget kell figyelembe venni...
Nem kell pl. minden ételt cukrozni (nagyon finom a natur meggyszósz :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Ircsi igen :lol: , de az anya mindig biztos :lol: [/color]

Volt már a történelemben olyan, hogy elcseréltek babákat :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Teljesen sima, kisfejű fogkefét vettem Katusnak. Szereti rágcsálni is :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus is édes kis hajas baba!!! :-) És persze az a tekintet... Minden pasit le vesz majd a lábáról,majd meglátod! :wink:

Kép
napsugar1123

Ezt a kéz összefonást Tomi is csinálja :)

Dia,2 tojás :lol:

Fogmosás:bizony,ahogy elkezd nőni,mosni kell,én is vettem fogápoló készletet...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Katus olyan igazi csajszi :D
Jó, jó, oda akartam írni, hogy majdnem biztos.... :lol:

királylány

Köszönjük!

Fiúknak meg vigyázniuk kell majd! Apukának van puskája :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Úgy látom csak én vagyok lemaradva fogkefe ügyileg... :oops:
Azt hiszem ideje a tettek mezejére lépnem!

Kép
napsugar1123

Napsi,és ti nem is esztek édességet?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Dehogynem, csak nem a hagyományos fajtákat... :D
Iszunk kakaót is, de "igazit" és mézzel édesítjük, sütit is sütök, de nem fehér cukorral és nem fehér liszttel...
Csokit is szoktunk enni, de étcsokit (és állítólag bio-t, de ezt sosem lehet tudni)...
Kicsit többe kerül ugyan, de megéri! :wink:

Kép
napsugar1123

Kép Kép

Ők is hasonlitanak egy "picit"... Tök jópofa ez a genetika ;-)

szilvás76

Cukrot ésszel kell. De szükséges. Szerintem.

Bende sokáig nem kapott édességet (pl csoki, cukorka), leginkább gyümi volt, frissen ill. aszaltan a "nasi". Aztán jött ez-az (Túró Rudi, joghurtok, péksüti, Kinder csoki...) cukorkát majdnem 3 éves volt, amikor kapott. SZerencsére nem szereti. A vizválasztó a bölcsi volt, ahol "ballagó" csoporttársak ajándékba elárasztották a gyerekeket gumicukorral, édességgel... Köszi.
Tiltani nem fogom persze, de kihúzzuk nélküle, amig lehet. Nagytestvér mellett ez nehezebb... ;-)

Fogmosás fontos, ahogy kibújtak az első fogacskák...

szilvás76

[quote="evilany"]
írta:
evilanyNyilván nem most,(mondjuk 1-1.5 év múlva...)de én még kakaós csigát is fogok adni Tominak :shock: :wink: ne legyen már Willy Wonka...
Én is ezeken nőttem fel.(tudom,látszik... :lol: )

egyet azért ne felejtsünk el :arrow: mi anno (magamról és a környezetemről beszélek) gyerek korunkban reggeltől-estig az utcán lógtunk, kergetőztünk, bújócskáztunk, bunkert építettünk, bicikliztünk, stb...

a mai gyerek mit csinál? tv, videó, számítógép... :(

vékonyka gyerek voltam, pedig ugyanannyit ettem, mint az apu... azért, mert rengeteget mozogtam...

ha mozgásra neveled a gyereket, akkor ehet bármit... ha nem, akkor bizony oda kell figyelni!

Kép
gtunde75

Évi, én a kecskemétire voksolok, meg a saját kajára... :-)

szilvás76

Példát kell mutatni a gyereknek! Abból, ha normális étkezés után kap valami desszertet (ideértek most minden édességet), vagy tízóraira, uzsonnára megeszik egy kakaós csigát, nem lesz semmi baja... akkor van gond, ha a normál étkezés helyett eszi az édességet, a chipset...

Mozgás: mutassunk példát! :wink:

Tünde
Én kövérke voltam, pedig mi is sokat voltunk kinn... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Gyerekkorunkban mindig az volt a legizgalmasabb, amit legjobban tiltottak :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]G írta:lombikbabayerekkorunkban mindig az volt a legizgalmasabb, amit legjobban tiltottak :oops: :wink:

Akkor most én vagyok a kivétel és erősítem a szabályt! ;)

Szilvás
Igen, ott is működött az indigó!
Javaslom, legközelebb váltsatok pózt! ;) :lol: :lol: :lol:
(ezt nem tudtam kihagyni :) bocsi )

Én ritkán kaptam csokit.
Szerintem hetente egyszer, anyu inkább matricával lepett meg, állatossal, olyannal, aminek mozgott a szeme :)

Étcsokiért megőrülök, főleg a 60 % és a felettiekért :)
Mondjuk frankón székletfogó. (még a gyerekorvos javasolta annó hasmenéses megbetegedésemre napi egy kockát)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="clárika"] írta:clárika
[quote="lombikbaba"]G írta:lombikbabayerekkorunkban mindig az volt a legizgalmasabb, amit legjobban tiltottak :oops: :wink:

Jó gyerek voltál???? :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Semmi tilos dolgot nem csináltál?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mikortól mossuk a gyerek fogát?

Az alapos szájápolás a születéssel kezdődik. A kezdetekre fejlesztették ki a MAM tervezők az innovatív Oral Care Rabbit fogápoló nyuszit. Ez a puha kendő tisztítja a baba száját és hozzászoktatja a mindennapos fogápolási rutinhoz.
Egészséges gyermekfogak a finom dizájnú MAM fogápoló sorozattal. A tökéletes fogápolást biztosítja – mindig a baba fejlődéséhez igazodva.

Melyik fogkefe a legjobb a babáknak?

Az első fogakat a Training Brush gondozza kiválóan. Rövid, lekerekített sörték és egy kicsi, kerek kefefej ideális a gyerekszájba.
A baba első önálló fogmosási kísérleteire a MAM formatervezők fejlesztése a First Brush. Training Brush & First Brush: a finom duó az egészséges gyerekfogakért!

Mikor vigyük a babákat először fogorvoshoz?

A baba hat-nyolc hónapos korában bújnak ki az első fogak. Ideális időpont a fogorvost felkeresni. Ezután a fogak egészséges fejlődését a fogorvossal megbeszélve rendszeresen ellenőrizni kell.

Kell a babáknak fogkrém?

A babafogakat naponta egyszer, a kisgyerekekét kétszer fluorid tartalmú, semleges ízű fogkrémmel (500ppm fluorid) ápolja.
Az adagolás a MAM fogkefékkel igazán egyszerű: A fogkrémet csak a pink színű sörtékre nyomja rá – és máris a megfelelő mennyiség van a fogkefén!

Tartalmaznak a MAM termékek lágyítószereket?

Nem. A MAM termékekben nincs lágyítószer.
MAM kizárólag olyan anyagokat használ, amelyek megfelelnek a legmagasabb igényeknek és legszigorúbb biztonsági előírásoknak. Így a MAM termékek legjobb rajtot biztosítják a babáknak az életbe.

Clárika
Kép
clárika

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaba
[quote="clárika"] írta:clárika

Jó gyerek voltál???? :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Semmi tilos dolgot nem csináltál?

Másként fogalmazok, hátha most sikerül úgy értelmezni, ahogy írtam:
Gyermekkoromban nem az volt a legizgalmasabb, amit a legjobban tiltottak!

Clárika
Kép
clárika

Tilos dolgok nálunk nagyon izgalmasak voltak... elég sokszor volt édesapánkkal emiatt összetűzésünk... :oops:

Amit engednek, azt meg unalmas csinálni :oops: :wink:

Az a gyerek, akit nem izgatnak a tilos dolgok az nem jó?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hihi.... Katus nem olvasta a MAM honlapját :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok előbb próbálok reagálni és mjad ha nem hív a kötelesség magunkról is írok!!

És meg is kérdezem gyorsan Tina Maccs????Mert mire írni akarom mindig mennem kell!!

Gyerekek csoda szépek minden képen cuki pofik ha lesz időm majd töltök!!!

Szilvás,Dia hát ez csúcs hasonlóság tetszik aranyosak!!
Dia oltás milyen oltást kaptatok nem 3 hónaposak vagytok itt csak 2,4 hós oltás van nálunk!!Takarítás inkább hagyjuk a mi házunk koszfészekké vált nagyon nehéz így élni de e van!!

Csibuc gyógyszertár hát szuper nem semmi emberek vannak!!!

Ircsi milyen nagy már a Katus nem semmi már 4 hónapos :shock: :shock:

Évi én is fogok neki adni édességet módjával és ésszel,bébiétel semmi baja nem lesz tőle évek óta forgalomban van,és nekem pl a védőnő is ajánlotta mikor Lili nem akart enni cukrozzam meg a tápszert mert már nem volt más megoldás,baja nem lesz tőle csak nem egészséges ilyen picikorban gondolom,de hát mi az a levegő sem az mégis beszívjuk,bio dolgok erről annyit tudok mondani,a káros eső ami ráesik meg a föld ennyit a bioról!!!Én is adok majd kakaós csigát Lilinek ahogy Ircsi is írta ésszel, :lol: :lol: Mikor voltunk gyakszin az oviban még mikor suliba jártam volt két kislány,testvérek voltak és nem eheték azt amit a többi gyerek mert az anyukájuk nem engedte,csak ültek busan,miközben mindenki evett,ők rágták a maguk kis kajáját,a többiek meg zsiros kenyeret ettek almával és teával,de nekik nem lehetet mert anya meg apa nem eszik ilyet,ez nekem nem jön be!!!

Mi rólunk!
Ma megyünk hasi uh-ra,voltunk a szemével Lilinek 4 órás várakozás után doktornő 3 percet szánt ránk és ránézet azt mondta vigyem haza semmi baja,értelmes okos,ennyi volt,ma a hasi uh nem tudom utálom már az egész orvos tudományt mert nem igaz nem lehet egy ilyen picivel normálisan bánni és vizsgálni,szegény szenved ha nem fáj a hasa akkor nagyon jó kedvű beszélget,nevetgél,játszik,nagyon nyugodt baba olyankor,de mikor rákezdi a hasfájás akkor nagyon rossz neki annyira huza rengeteg a szél nála és nálam is,nem tudom mitől,soha nem eszem szeleset,se savas vizet csak mentest,nem tudom mi ez vagy mitől van Lili valószínüleg a tejemmel szivja magába azt a sok szélt ami bántja őt,büfizik,pukizik de még is!!
Most már nem sír ha nem fáj a hasa nyugodt meg el van figyelmes még magában is elbeszélget a csillárnak,és eddig is az volt a baj rájöttem plussz még én stresszeltem magam hogy nem tudtam mi a baja,a hasa bántja nagyon,védőnő szerint érzékeny lehet a tejcukorra és ezért fáj ennyire a hasa nah már azt is ajánlották ha megenné azta tápszert ami most 1-2 hónapja van forgalomba Beba sensitiv HA hasfájós babáknak van kifejlesztve hagyjuk abba a szoptatást de még nem tudtuk beszerezni,eddig de ma megrendelem,meglátjuk mi lesz nem tudom.

Kép
bévi

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok.

Bévi,
de sajnálom ezt a mizériát... A szemészetes eseted is annyira jellemző... Mi a tüdőgyógyászatn várunk havonta (kontroll) 3 órát. Mindig ennyi, a 3-4 vizsgálat összideje maximum 20 perc... És a fenntmaradó két és fél órában csak várakozunk, pedig időpontra megyünk mindig... Ezt picikkel eljátszani akkora szemétség... Mert ez emberi tényező, akkor hivjanak kevesebb beteget, vagy mittudomén...
És semmit nem mondtak a pupillájáról?

Kiváncsi leszek, ma mit mondanak nektek a hasi UH-on.

Nekünk a felső telekszomszédunkban volt egy vega család. Az ovis kissrác se ehetett húst, tojást stb. Tudjáok mit csinált? Átlógott 5 évesen a szomszéd bácsihoz szalonnázni... Jóóóó, a húsevés nem egyforma kategória az édességgel töméssel, de erre mondtam, hogy ésszel szerintem is lehet csinálni, de tényleg, nem étkezés HELYETT... Én pl ha Bende kap Kinder szeleteket, nem adom oda, hogy nesze, edd amig van, hanem kap belőle egy vagy két csikot (szigorúan kaja után) a többit elteszem máskorra.

Clárika, jaaaaaaaaaaa, hogy többféle póz is van??? :D 8)

szilvás76

Jó reggelt
Ma csak 4xkeltünk,3x enni,1xhasfájni de mindegyik max 10-15 perc volt. Az a baj hogy mostanában hamar elalszik este,7 körül,és kihagyja az utolsó evését ami fél 9-9 körül kéne legyen.Ehelyett kel fel ugye 11-kor mondjuk.Aztán 2,5...
9-re megyünk dokihoz,megmondja a frankót :)

Bévi,abba kell hagyni a szoptatást :( nem semmi...de ha ezzel megjavul a pocak...adja az ég. Örülök hogy rendben volt a szeme,de 4 órás várakozás :roll:

Este kivasaltam huhhh volt vagy 1.5 óra...aztán el is dőltünk...

Tinát,Maccsot én is hiányolom,de Bols,Mares is rég voltak...Bekri,Sucer be-benéznek,őket ezért nem írom.

Hétfőn,ha a doki is engedélyezi,valaki akkor eljön értünk?
Mondjuk nem tudom hogy kell bekötni az ülést a kocsiba de ti biztos tudjátok :oops: :)
Csillag,mikor menjünk?

evilany

Sziasztok,

Azért nem láttok, mert lassan elfogyok, és nem látszódom :lol: :lol: :lol: :lol: 27 kilót fogytam! Amúgy más hírem nincs. Ha lesz, kihirdetem!!! 8)

Puszi a baba-pocikra!!!!! 8)
xtina75

Tina
Aztaaaaaa 27 kg?? Mikor legutóbb írtál erről még csak 8 körül jártál azt hiszem...hogy csináltad?...Irigy irigy.... :oops: :wink:

evilany

Sziasztok!

Én akartam lenni az első ma 4:40kor de Gergő közbeszólt, nyakig pisis ruhával és kakispelussal és persze éhes is volt...

elnézést, de még igencsak szokjuk egymást.... hát lehet valakinek könnyebb... én alig jutok ide... ha kis időm van a házimunkát csinálom vagy alukázok

BABÁK CSODASZÉPEK!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi,

Az IR-diéta, a gyógyszer, a mozgás... Sokszor keveset enni, 0 cukor, 0 fehérliszt. Majd lefogysz, ha már nem szoptatsz, most az a fontos, nem a kárcsú derék!
xtina75

Mares,remélem minden rendben veletek.Nekünk se volt könnyebb,sőt.(most sem az mindig :) )

Tina,értem :)

evilany

sziasztok lányok!

ezer meg egy éve nem jártam erre, sajnos, vagyis nem sajnos, csak Beni nagyon leköti a napjaim, ráadásul beindult a nagyüzem, heti rendszerességgel NST, doki, stb. szóval befordultunk a finish-be!

képeket igyekszem megnézni, hát lányok! gratulálok! ez a 2010. augusztusi topic is csak gyönyörűséges babócákkal van tele! :) szépek vagytok!

mi jól. tuti kiccsajszink lesz, és még van hátra pár hetecském! tegnap voltam az első NSTn, nem volt semmi érdemleges, ha az nem, hogy gyermekem folyton elmászott a fej alól, így a szívhangját kellett vadászni mindig. aztán UH, ahol szintén minden okés, III. fokú a lepényem, de ilyenkor azért ez már csak nem nagy baj. 3719grammra becsülték a hölgyikét! :) dokinál is voltam, de nem volt semmi, nem vizsgált, csak a leleteket nézte meg, minden okés ott is!

nem érzem még, hogy mennék szülni egyhamar, bár még van 2,5 hetem, szóval lehet, hogy ki is húzzuk!

Tina, nem vagy semmi! fotók rólad hol? nagyon kíváncsi lennék rád, hogy milyen vagy mínusz 27 kilóval! felnézek rád nagyon! tök ügyes vagy!!!

ja, és egy kérdés. annó, mikor még ti voltatok pocakosok, volt egy link, ahol az uh leletről be lehetett írni adatokat, és kidobta, hogy hány centi és kiló a bébi... ezt meg tudjátok nekem adni? kösziiii!

sophie27

És Mi ekkorák vagyunk:

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sophie
http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html

nagyon örülök h.írtál !
Igen Tina fotót kérünk :)

evilany

Jó reggelt!

Évi
Persze, hogy felvesz valaki! :) ;)
Válogathatsz is;)

Mares!
Szépen növögettek! :)
Mekkora pelust hordtok?
Mert nekem maradt egy pár darab híján tele csomag pampers újszülött pelus.
Aztán ha már úgyis megyek nővéremhez, eldobnám neked.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára clárika 2010.11.05 08:58-kor.

Clárika
Kép
clárika

Jó reggelt.

Nekünk a szokásos éjjelünk volt, 0.50-kor, 3.50-kor 6.20-kor ébredt. Most alszik.

Bende is itthon van, elromlott a fűtés az oviban, kérték, ha lehet tartsam itthon... ezen ne múljon. Egy kicsit amúgyis szörcsög...

Itt olyan káosz van... Másik védőnőhöz kerültünk, mert a réginek másfélszer nagyobb körzete van, égy szétosztották a gyerekeket. No persze a múlthéten törént, nekünk a héten lett volna aktuális a tanácsadás, szuri... DE a papirok az új helyen vannak, a doki meg a védőnő még nem talált "közös" időpontot, a doki jövő héten szabin lesz... Senki nem tud semmit, nincs megszervezve semmi... :-( :shock:

Ja, erre meg kiváncsi leszek:
http://index.hu/belfold/2010/11/05/ujra ... s/?rnd=297

szilvás76

Tina, 27 kg... Ez igen!!!!!!!!!!!!!!! Tök ügyi vagy...

szilvás76

Jó reggelt!

A család még alszik, én meg már nem tudok. :-)
Apa jobban van, már annyira nem köhög, de még éjszaka sokszor felébred és nehezen alszik vissza... Használ a sok jókívánságotok! :wink: :lol:
Boriszka hála az égnek jól van, remélem nem fogja már elkapni!

A cukorra visszatérve: persze, hogy nem akarom eltiltani az édességektől, csak amit lehet, egészségesebb változatban fog kapni. A cukor helyett egyébként én nyírfacukrot és esetleg gyümölcscukrot szoktam használni. (De szerintem a nyírfacukor a legjobb!!!)

Tina! Nagyon ügyes vagy! Biztos bomba alakod van!!!

Tegnap volt nálunk a védőnő és azt javasolta, hogy vegyünk mi is habtapit (Mert mondtam neki, hogy most akarunk új szőnyeget venni.) Hát,lebeszélt róla! Legalább spórolunk pár tízezret! A habtapi mégis olcsóbb lesz!!! :-) Azonnal Évi és Clárika jutott az eszembe... :-) Egyen szobáik lesznek a gyerkőcöknek... :wink:

Kép
napsugar1123

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: