A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

...storno :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

sziasztok!

[quote="szilvás76"]
írta:
szilvás76
Bakker, Encsi 6400 gr, 63 cm... Rékához képest vasgyúró. Hááát, manöken nem lesz. ;-)
Pedig nem zabál, 120-akat eszik, 6-7 alkalommal naponta. :shock:

Néha azt gondolom, túl sok. De végül is majdnem 4 kg-mal született, ha igy nézem, 1 kg körüli havonkénti gyarapodás talán nem olyan sok. ...vagy igen?

Zoé dettó! bár ő 3 kg-al született, és most már elhagyta az 5,5 kg-ot, azaz nálunk is havi 1 kg a gyarapodás... én is remélni tudom csak, hogy ez normális és ettől még nem lesz egy trampli... ahogy Ircsi is írta :arrow: később belassulnak... remélem...

Nekünk is extra szar éjszakánk volt, Zoé 2,5! óránként ébredt enni, meg még a légzésfigyelő is beriasztott!

:shock: képzelhetitek mennyire megijedtem, pedig a gyerek már mocorgott... akkor megetettem, visszatettem, de nem tudtam normálisan visszaaludni... majd később újra beriasztott... megint ugrás :arrow: nézem a gyereket: lélegzik... pár pillanat múlva megint riasztott, miközben ott álltam a kiságy mellett, és hallottam, hogy a gyerek egyenletesen lélegzik, ekkor jöttem rá, hogy az elem merül... :evil: :evil: :evil:

valakinek még akartam valamit írni, de elfelejtettem...

Kép
gtunde75

ja, tali :arrow: azt kéne eldöntenetek (Clárika, Limo), hogy ki lesz a másik sofőr, mert én leszek az egyik, de két autó kell...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gtunde75 2010.11.04 10:58-kor.

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Írtatok ám rendesen! :shock:
Nagyon szépek a babák, még mindig. :lol:

Katus, már 4 hónapos. Rohan az idő az tuti. És persze szép méretek.
Gratulálok a kis fogacskához.

Évi, Tominak küldöm még a gyógypuszikat!

Napsi, vettél tesztet?
Férjednek pedig jobbulást.

Dia, Bence 8 hónaposan volt annyi, mint most Áron. Nem semmi. :D

Csibuc, jobbulást neked is. Remélem már jobban vagy.
És még nekem sem jött meg. Nekem is enyhe IR-em van, de nem hiszem, hogy ez összefüggésben van vele, mivel régen mindig napra pontosan megjött.
Azért, ha még egy ideig nem jön meg elmegyek dokihoz.

Melisch, látod egy kis játék a járókába és elvan akkor magában is egy ideig.
Nálunk a sapkát nem bírja, ha feladom rá akkor sír és néha üvölt is.

Bévi, nagyon sajnálom, hogy Lili hasfájos. Remélem, hamarosan elmúlik neki.
Voltatok dokinál? (neurológus)

Tünde, ez olyan hülyeség, hogy a légzésfigyelő nem más hangon jelez, ha lemerül az elem. Nem is értem, hogy ezt miért nem tudják megoldani.

Voltunk tegnap személyit csináltatni Lilinek. Aranyos lett a kép a néni játszott neki, hogy odanézzen.
És már nagyon profin vezetek, a héten minden nap mentünk valahova Lilivel, férjem kezd megnyugodni, de azt kérte, hogy ha bárhova megérkezünk küldjek neki egy SMS-t.
Pont tegnap mértem meg Lilit és mi 5320g-ok vagyunk. Folyamatosan kezdi kinőni a 0-3 hónapos ruhákat. Most kezdem mosni a következő méretet. Olyan aranyos ruhák vannak ott is. És jó sok karácsonyi, tesóm imádta öltöztetni a lányát. Én meg ennek csak örülök. :lol:
Én már nem mérem mennyit eszik Lili. :? Mikor gond volt az elején a súlyával akkor kellett, mindig a dokinak és a védőnőnek. De amióta látom, hogy hízik nem izgatom magam, valamint ha nem elég neki a tejcsi, akkor büfi közben elkezd nyafizni és jelzi, hogy kell még táp neki. Így csak napi 3x kell pótolni.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody általában mennyit pótolsz Lilinek? úgy értem, hogy ha nem méred, honnan tudod, hogy mennyi pótlás kell?
és egyre apad egyébként a tejed? mert azt mondják, ha valaki pótol, akkor elapad a tejcsi rövid időn belül...

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]Woody általában mennyit pótolsz Lilinek? úgy értem, hogy ha nem méred, honnan tudod, hogy mennyi pótlás kell?
és egyre apad egyébként a tejed? mert azt mondják, ha valaki pótol, akkor elapad a tejcsi rövid időn belül...

Hát, ha nem is apad el, de ... :-(

Én próbálok fejni is, hátha több lesz, hiszen Encsi szopik valamennyit, de amikor már balhé van, hogy éhes, benyom kb 100 ml tápot még. Egyszer kiváncsiságból lemértem, összesen 40!!! ml (esetleg 60) jön a két ciciből, úgy, hogy már kisajtolom az uccsó cseppet is... Ez elég volt ugye az első hónapban, de utána nem... :-( Szóval valamiért nekem nem lett több, és gyanitom, hogy ez már jobb nem lesz. Mindegy, egy hónapig csak anyatejen élt, és azóta is kap minden etetésHEZ.

Csajok, raktam képeket a blogomba ;-)

szilvás76

Sajnos nálam nem úgy van, mint a nagykönyvben. Az elején csak cicit kapott 2,5-3 óránként és nem is sírt napközben, csak néha éjjel. De valamiért neki nem nőtt a súlya, hanem folyamatosan csökkent 3 héten keresztül végül lefogyott 2890-re. Akkor kapott minimális 25ml kiegészítést. Aztán meg a kiütéseim után, az ugye 2 hétig volt, délutánra már kevesebb tejem is lett. Fejtem rendszeresen, de nem lett attól több, inkább kevesebb v. semmi.
Tudom mindenki azt mondja, hogy ez orvosilag nem lehet, de nálam sajnos ez van. Nem termelődik 3 óra alatt elég tej.
Reggeli-délelőtti etetéseknél nem kell szerencsére pótolni az elég délután 4-ig. De utána kell 60ml v. 90ml-t. És lefekvés előtt van, hogy megeszik 120-at is, de inkább 100-at.
Amikor még mértem reggel 120-150 között evett.
Ja és Lili jelzi, ha neki nem elég a kaja elkezd sírni. Ez büfi közben is van és akkor jelzi, hogy kell még neki. Aztán a tápnál is jelzi, hogy elég volt, mivel kiköpi a cumit és bezárja a száját így még ha akarnám tömni, akkor sem tudnám, szerencsére.
De nálam egy valami vált be jól tejtermelésre a maláta sör :lol: . (nem olcsó, de ez van)

woody

Nálunk is igy volt az első hónap, és volt olyan hét, hogy semmit sem hizott, egyre többet sirt. Azt gondoltam, a pocakja fáj, de kiderült, hogy éhes volt... :-( Fejek én is, hátha több lesz, de sajna nem... Biztos a fejemben van baj, de ez van... Hiába ittam a sört, teát, levest... Homeos bogyót... Volt tejem, csak nem elég... Vagy nem elég laktató. Amióta tápot is kap, szépen gyarapszik, jókedélyű és sokkal kevesebbet sir. Leginkább csak akkor, ha késlekedek a kajával, vagy álmos...

szilvás76

Ja azt nem írtam, hogy a kórházból 3150-el jöttünk ki, (mivel ott adtak neki cukros vizet). Így nagyon sok ez a fogyás és főleg, hogy be volt teljesen esve a pocakja.

Szilvi, akkor sajnos nem én vagyok az egyedüli ezzel a dologgal. :?
De én is elfogadtam ezt a helyzetet és mivel boldog, vidám baba így mindegy mit eszik a lényeg, csak ne éhezzen!

woody

sziasztok megjöttünk védő nénitől nem semmi volt 3 gyerekkel rohangálni Bencus 7kiló 23 deka és 65 cm most röviden ennyi mert nagy fiam itt piszkál a hátam mögött ami annyit jelent húzzak már a gépétől .

később mesélek puszi mindenkinek

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok!

Várom a hétfőt!!!!!!!!! :oops:
Tünde-szívesen...most mér törlöd le?????????Olyan jóóóóóóóóóóóóóóó kép!!!

Ircsi-Évi
gyerekek gyönyörűek!
Mindenkinek babója szépen fejlődik!
Clárika-Réka igazi kiscsaj ,alkatra meg mindenhogyan
Fancsikám volt ilyen kis pindurka....aztán nézd meg milyen nagy lett :)

Nagy súlyú baba nehéz is :(
Gergő is szerintem üti a 6.5 kilót már...(ha nem több) :shock:
Jövő héten kedden kiderül :D-akkor kapjuk az oltást is... :(

Vészhelyzet....hmmmmm...szupi :D

Végre a blogomba én is tudtam tegnap némi infót tenni...még van mit bepótolni :(
Nagyon le vagyok maradva...De összetömörítem :D

Gergőm láng vörösre szopizza az ujját :(
Cumi kiköp...és ezerrel megy a cuppogás :)
Kis édes....

Kép

Azért a pelenka evés sem áll tőle messze....
Szegény gyermek éhezik....napi 4szer 210ml :)

Kép

Fancsa ágya kipucolva....
3 szőnyeg dettó...
már csak a járóka van vissza :)
Hétfőre muszáj lesz :D
Persze a kiságyban is elférnek :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

MARES??????????????????
Mi van velük?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, nem irigyellek ezért a roham-takaritásért... derekadra vigyázz azért...

szilvás76

Bocsika...egy két képecske
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Már megint nem szól vissza senki :(
Kép

Kis angyalka! :D
Kép

Nagyon bűvöli...
Kép

De én ülni akarok!!!!
Kép

Ez az iszonyat erőlködése....kiakaszt vele :D
De ezért van :) :P

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="szilvás76"][ írta:szilvás76b]Csillag, nem irigyellek ezért a roham-takaritásért... derekadra vigyázz azért...

igyexem :D
nem panaszként,de már a vállam a csukjám és a hátam is odavan kissé...de holnap után reggel viszik el a gépet :(
addigra ki kell mindent puceválnom :D
igyekszem...sietek...de legalább jó idő van-kint száradnak a cuccok az utcán :D a garázs előtt :)
mint a csöves .... :) (bocsika)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na megyek a dolgomra...nem lesz belőlem semmi...
majd még bekukk-ha lesz netem :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok (beteg ismét jelentkezik)!

Köszönöm a kedves érdeklődést, hát jobban (nem igazán) vagyok. Voltam háziorvosnál, antibiotikumot írt fel, mézes-citromos teázást, C vitamint és szájmaszkos babázást javasolt. Utóbbiakat már kedd óta csináljuk, Korinna jól van eddig (kopp-kopp), remélem így is marad.

csaillag: Gergő is igazi vasgyúró :D

szilvás, woody: fejés nekem sem segített, Suttogóban ott áll feketén-fehéren hogy kizárólag a fejéssel (no ha Ti ugyan szoptattatok is) 5 hétnél tovább nem tartható fent a tejtermelés. Ha nincsen szopási inger a szervezet nem kapja a jelzést, hogy több tej kell :( Már elcsépelt téma, de Korinna kizárólag tápis múlt hét eleje óta, tejem nulla, nem lehet mit tenni :cry:

Apropó tápszer: gyermekem 1 hós koráig Humana HA Start-ot kapott, utána áttértünk az azonos márkájú HA 1-es tápira. Doktornénink szépen felírja (van rá valami minimális támogatás), receptet ma gyógyszertárban odaad, bankkártyámat lehúzzák, gyógyszertáros néni szól hogy kis türelmet kér. Laza 5 perc után (engem nem zavart hogy várnom kell, de a mögöttem sorban állók igencsak szitkozódtak), megjelenik a gyogyós néni 3 doboz HA Start tápival. Mondom itt valami nem stimmel, mert mi nem ezt írattuk fel és a recepten sem ez áll (nincsen nagy összetételbéli különbség, de az 1-es sűrűbb állagú és amióta ezt kapja Korinna, sokkal kevesebbet bukik). Gyogyós néni kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig a Start-ot kell adnia, mert az 1-eset kivonták a forgalomból. Na erre felvisítottam a gyógyszertárban, hogy miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :?: :?: :?: Kivonták a forgalomól és ugyan miért :?: :?: :?: Gyogyós néni feje vörösödött, érdemleges választ nem kaptam, majd megint eltűnt a hátsó helyiségben és újabb 5 perc után előballagott a kezében 2 doboz 1-es táppal. Mégis volt hát.... :twisted: :twisted: :twisted:
Kártya ugye lehúzva, a 3 doboz árát leemelték (3 doboz volt a recepten), mondom nekem a Start nem kell, akkor csak 2 dobozzal fizetnék. Gyogyós néni erre szájhuzogat, hogy stornóznia kell, mondom sebaj, megvárom, ráérek, max összefertőzöm a mögöttem álló sort a bacijaimmal (ekkor már vagy 20 perce álltam az ablaknál).
Summa summarum: gyogyós néni stornóz, újabb 2 doboz kifizet és szépen csendben kiballagtam a gyógyszertárból, de magamban szórtam a szitkokat a nem túl szimpi nénire. Csak nem hagyott nyugodni a gondolat, felhívtam hát a tápi Mo-i forgalmazóját, hogy igaz-e a hír, hogy az 1-es már nincsen forgalomban. Mondanom sem kell, hogy hüledeztek a telefon túlvégén, hogy ekkora orbitális marhaságot ki mondott nekem :?: :!: :arrow: Gondoltam amit gondoltam, mindenki levonja magának a tanulságot (a lényeg hogy ha van egy bevált márka akkor ne hagyjátok magatokat és kérdezzetek utána alaposan), de egy biztos: ebbe a gyógyszertárba tápért többet nem megyünk. Bocs hogy hosszúra sikeredtem :roll:
Vendég

Csibuc, tiszta vicc... Hihetetlen, hogy mik meg nem történnek...

A képek minden babáról szuperek: az új nacis Katus nagyon csini, Tomika minden csaj bálványa lesz ilyen szemekkel, Gergő meg nagyon laza... Az az erőlködős kép nagyon cuki! És Bencus is haláli, ahogy ismerkedik a telefonokkal.
(bocs, ha valaki pöttömét kihagytam, de nem tudok már ennyi nevet megjegyezni... :oops: Öregszem biztosan!)

Woody: Még nem volt időm venni tesztet, de ma séta közben beugrok a gyógyszertárba és egyúttal megkérdezem a tapaszos lázmérőt is Tomikának!

Köszönöm, a férjem már nem lázas, de még mindig nagyon köhög szegénykém. De azért alakul a helyzet, már Ő is látja, hogy megmarad... :wink: :lol:

Hú, személyit nekünk is hamarosan csináltatnunk kell, mert mennénk síelni, meg hát nyárra, a nyaraláshoz sem árt majd... Kérek is nemsoká időpontot az okmányirodában. Mi kell hozzá? Csak a szül.ak.kiv.?

Kép
napsugar1123

Na anyukám volt itt,sétáltunk nagyot,Tomi most hintázik de már nyekereg ahogy hallom.

Csibuc,gyógyszertáros sztori nagyon durva :evil: :evil: :evil: majd ő eldönti mit egyen a gyereked,őrület...

Cicc 7 kg 23???? Atyaég...
Nem éhezik :)

Szilvás bizony nagyon is hasonlítanak!

Napsi köszi szépen.

Mi Tomit 2850-el hoztuk haza,most 5020. Szóval 2 kg bőven megvan gyarapodás.

Bébiételről nem írtok semmit?...

Maresre már én is gondoltam,ki tudja a számát,egy sms erejéig?

Csillag,hogy legyen a tali,hány körül?Limo szerintem nincs gépközelben,őt sms-ben tudjuk elérni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Woody estére nekem is kevesebb a tejem,a jelek szerint,reggel,délelőtt elég 1 cici,késő délutántól 2 kell,esti szopinál pedig(ha nem olyan fáradt hogy bealszik) tépi húzza őket,nehezen lakik jól. Lehet ezért is kel pár napja éjjel is 3x enni...elmúlt héten 100-at hízott,figyelem a súlyát és ha nem gyarapszik vagy éhesnek tűnik,akkor estére pótolni fogok,ez van...

evilany

Napsi, síelés :lol: de mennék én is.
Hogy oldjátok meg a szopit? Mivel mi is szeretnénk menni 2-3 napra, és vinnénk a anyukámat vigyázni Lilire.

Személyihez kellett a születési és a lakcímkártya, valamint az én személyim is. Képet ott csináltak, kb 2 hét és postán kiküldik.

Évi, én tuti olyan bébiételt adok majd Lilinek, amiben nincs cukor.
Mi sem fogyasztunk cukrot a párommal, ilyen kiskorban nem is cukrot adni, illetve édességet. Csak sok-sok gyümölcsöt. :P

woody

Bévi
Sajnálom, hogy nálatok változatlan a helyzet :cry:
Véleményem még mindig ugyanaz... :? :cry: :cry: :cry:
Hasfájás lehet a sok sírástól is! (sírás közben elég sok levegőt nyelnek...)
Fogd meg azt a gyereket, vidd be debrecenbe a gyerekklinikára (24 órás ügyelet van, beutaló nélkül is!) ha már a ti orvosotok nem tud vele mit csinálni...

Évi
Katus majmocskát játszik... rövid ideig le-le tudom tenni, de jobban esik neki, ha testközelben van...
Bébiétel: én a DM-ben néztem, azok hozzáadott cukor nélkül készülnek, csak a természetes cukrot tartalmazzák...
(ha azt nézzük, akkor az almában is van cukor :wink: )
Szerintem, az a lényeges, hogy HOZZÁADOTT cukor ne legyen benne...

Tünde
Sajnálom a rossz éjszakát! :cry:

Woody
Katusnak kissé alvós képe lett az útlevelébe... :lol: :wink:

Csillag
Gergő :lol: :lol: :lol:
Vigyázz magadra!

Csibuc
Dia pl. fej csak, nem szopizik Áron, mégis van tejecske... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ja azt akartam írni, hogy ilyen kiskorban minek kell cukrot adni, édességet.

Reggeli első 2 szopinál nálunk is elég 1 cici, következőnél vagyis a 3. szopinál 2 cici és utána jön, hogy kell már a pótlás 3x. Összesen 6x eszik egy nap.

Évi szerintem jól csinálod, tuti látni fogod, ha nem elég neki a szopi azt jelzi :lol: . De remélem elég lesz Tominak!

woody

Woody
Úgy lehet legjobban elmenni bárhova, ha a baba szopizik. nem kell vinni a tápszer-alkatrészeket, és általában mindenhol talál az ember egy csendes sarkot, ahol szinte feltűnés nélkül meg lehet szoptatni a babát... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi: bébiétel ügyben nem vagyok képben sajna :(

Ircsi: Dia a kivétel :D Igaz Dia? ;)
Vendég

Én általában mindig 2 ciciből szoptatok, így mindkettő folyamatosan ingerhez jut...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Igen Dia nagyon ügyes,én pl.nem igen tudok fejni max ha durrannak már,egyébkén max 10-20 ml jön...

Hát,nemtom..akkor meg minek raknak cukrot a bébiételbe? Na majd jól elolvasom a leírásukat.Nem tudom mennyire kell ezzel foglalkozni,csak nem tesznek ki olyat a polcra ami árthat a gyerekemnek...ezen most fennakadtam.
Persze főzök majd neki,csak van olyan amit ilyen kis mennyiségben nem főznék meg meg különleges,azt megvenném üvegesben.(pl cukkinifőzelék...)

evilany

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaban általában mindig 2 ciciből szoptatok, így mindkettő folyamatosan ingerhez jut...

nekem van hogy Tomi bealszik egyen vagy a másikat már elutasítja mert tele a poci.

evilany

Csibuc
Volt így más ismerősöm is. Ő is fejt és úgy adta az ikreinek az anyatejet. És ott a 2 gyerek bő 6 hónapig csak anyatejet kapott, és olyan másfél éves korukig kaptak az egyéb kaják mellett anyatejet.
Fejéssel fenn lehet tartani a tejtermelést, csak rendszeresen kell csinálni!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, elmenni persze el lehet. Mi is megyünk sok helyre és eddig nem volt gond.
De síelés az más, hiszen a hegyről nem mindig tudok gyorsan lesíelni, ha Lilinek kell a cici. :lol:
De addig tuti nőnek a babák és akkor már lesz nagyon jól bevált napirend is. :lol:

woody

Évi
Én biztosan fogok adni Katusnak bébiételt :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="woody"]I írta:woodyrcsi, elmenni persze el lehet. Mi is megyünk sok helyre és eddig nem volt gond.
De síelés az más, hiszen a hegyről nem mindig tudok gyorsan lesíelni, ha Lilinek kell a cici. :lol:
De addig tuti nőnek a babák és akkor már lesz nagyon jól bevált napirend is. :lol:

Mielőtt indulsz síelni, megszoptatod Lilit. Amíg te síelsz, Lili sétál a nagymamival. És időnként találoztok a Hütte-nél :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Ma voltunk oltáson. Na az én gyerekem igen optimista ember. Kicsit sírt csak, biztosan örült, hogy nem kettőt kapott. Igen, ilyen kis dolgoknak is tud örülni :lol:
Tényleg csak picit nyekergett. Előttem meg vigyorgott a dr nénire, aki meg is dícsérte, hogy milyen jól néz ki és mennyire nyugodt, mosolygós.

Az előbb végeztem Bence Thomasos síneinek összerakásával, bedobok egy kávét és nekiállok rendet rakni, meg valami takarításfélét is imitálok. Holnap ráadásul jön Gábor keresztanyja. Aranyos, kedves, de mindig mindent jobban tud :?
Tegnap összefutottam vele a városba, akkor jelentkezett be hozzánk. Kérdezte szopik-e Áron. Bőszen bólogattam, ert amit Bencénél hallgattam az üvegből való etetésért. Úgyhogy holnap jól megetetem mielőtt ideér. :roll: 8)

Csibuc nem semmi story. Hála az égnek ahova én járok ott mindig nagyon kedvesek velem, ismernek is, mint a rosszpénzt :lol:
Viszont tegnap a rossmannban majdnem szájon töröltem a kiscsajt. Már a múltkor is volt vele afférom. Most is huzogatta a száját a számla miatt. Mert nem fér rá a két név, stb.....Mikor megláttam őt majdnem kifordultam az üzletből, de ha már a gyerekek mellé szereztem egy nagyit....

Hát kérem szépen én vagyok a kivétel aki erősíti a szabályt :lol: Miért épp e téren ne lógnék ki a sorból :lol:

Igen, én csak fejek és még van tej Áronnak. Bencének 8 hónapig volt elég a tej. Remélem most is kitartok 6 hóig, de még legalább egy hónapig legyen 8)

Évi Kecskeméti? Már nem tudom milyet vettem Bencének. Talán ilyet is - olyat is. Mikor mi volt akciós vagy mi akadt a kezembe. Én sem szoktam bogarászni az összetevőket. :oops:

Vanilla szép súlya van a gyereknek!

Szilvi majd várd ki a végét. Nem tudhatod, lehet Eni lesz a világszépe. :D Tudod majd integet: világbéke :lol:

Bévi sajnálom, hogy még mindig nem javul a helyzet. Már sms-t akartam írni neked én is, de amennyire el vagyok ma csúszva, nem jutottam odáig. :oops:

Esküszöm végigolvastam becsületesen amit írtatok, de kiment a fejemből mit akartam még.

Ircsi Katus nagyon aranyos. És az új naci! Tényleg olyan a képen, mintha magától állna egy pici segítséggel.

Csillag Áron is ilyen erőlködéseket végez a felülésért, mint Gergő :D

királylány

Évi de neked kiszopizza Tomi :wink:

Woody hát majd megtanulsz gyorsan lesiklani 8) Vagy Lili tanul türelmet :)

Szerintem ez a tej dolog alkati kérdés is. :roll:

királylány

Szilvi normális az 1kg-os gyarapodás havonta. Meg a több is. Dr néni mondta. Meg tegnap a védőnő. Kérdeztem őt, mert ugye Áron is nagy. :D

királylány

Woody! Mi is visszük a Nagymamát! :-) Nekem van elég szép kis készletem lefagyasztott anyatejből, így abból viszünk (meg vettünk cumisüveg-melegítőt) és Nagyi meg tudja majd etetni. Ha meg az én mellem akar szétrobbanni, akkor lefejem gyorsan és mehet tovább a síelés! :-)
Szerintem semmi gond nem lesz! :-)

Köszönöm az információt, akkor intézem a személyit Boriszkának!

Én mindig csak egy mellből etetek. Volt már rá példa, hogy odaadtam kíváncsiságből a másikat is, és kb. 2 perc múlva kijött a fölösleg... Tehát nálunk egyelőre még elég az egy cici, majd kiderül, hogy később kell-e mindkettő...

Kép
napsugar1123

Én az esetek döntő többségében, a saját készítésű ételeket fogom adni a kisfiamnak, de nyilván elkerülhetetlen, hogy boltit is kapjon néha. De nagyon oda fogok figyelni, hogy mit tartalmaz!!! A hozzáadott cukorral készültet biztos, hogy nagy ívben elkerülöm...

Kép
napsugar1123

Sziasztok!

Jó kis mozgalmas napom volt :)

Reggel volt 4 nő vendégem, utána kitakarítottam, majd elmentünk Rékával sétálni.
(egyedül vagyok ma Rékával, apa dolgozik)

Áldott jó gyerek, el sem hiszem! :)

Bébikaja:
Én nem adok majd neki cukrosat.

Hétfő
Én tudok menni kocsival!
Kiért mennyek?
(3 ajtós a kocsi, de meglepően sok hely van hátul, és nem nehéz bemászni ;)

Majd még írok...

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Dia
Puszi Áron oltásos combijára!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

iRcsi: köcce :D

Napsi örülök, hogy férjed jobban van :wink: mégsem kell az a végrendelet.... :wink:

Clárika nem ugranál el hozzám is egy hajizére? :lol: No csak vicceltem.....bár ha közelebb laknál....

Ittragadtam a gép előtt....mi lesz így a házimunkával? :roll:

királylány

Dia,házimunka :? Ircsinek van erre egy jó tablettája :) bár tudom nem mindig hatásos :?

Biztos hülyeséget kérdezek,és megköveznek páran,de mi a baj a cukrot tartalmazó bébiétellel?... :shock: :shock:
Ha káros lenne,miért raknák bele?
Mondjuk azt nem olvastam el hogy hozzáadott cukor e,de némelyikben szinte biztosra veszem.
Nyilván nem most,(mondjuk 1-1.5 év múlva...)de én még kakaós csigát is fogok adni Tominak :shock: :wink: ne legyen már Willy Wonka...
Én is ezeken nőttem fel.(tudom,látszik... :lol: )

evilany

Már miért köveznénk meg?!
Azért mert nem értünk egyet, az nem jelenti azt, hogy egyikünk vagy másikunk hülye lenne... :-)
Mi eleve nem eszünk cukrot, főleg nem fehéret, esetleg barnát, de leginkább mézet használunk (azt meg ugye a baba sokáig nem ehet). Nincs is itthon évek óta. Mármint fehér cukor.
Fehér lisztből készült ételeket sem eszünk. Már megszoktuk, nekünk ez természetes. A gyereke(i)met is erre fogom nevelni. Mi jobban érezzük magunkat így a bőrünkben. Mindent eszünk, csak "reform" formában.

Kép
napsugar1123

Évi
Most, hogy kérdezted a bébiételt, kicsit nézegettem a netet...
UNIVER, DM, Holle nem tartalmaz hozzáadott cukrot (honlap szerint)
Hipp, Kecskeméti: nem találtam erre vonatkozó egyértelmű infót...
Cukorfogyasztás: ésszerűen, túlzásoktól mentesen!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

:wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi dehogy kövezünk meg. Én sem vagyok egy ilyen típusú ember. Mindenki másképp csinálja :wink:
Én is adni fogok neki bébiételt, meg kakaóscsigát is ha eljön az ideje :D
Bence is eszik túrórudit is, sósperecet is meg minden más egyebet. :wink:

királylány

Katus ette a vattacukrot (ami sima kristálycukor) :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én ezért nem adok majd cukrosat:

"A fogzás megkezdődése után ne adjunk inni cukros leveket, teát se, főképp cumisüvegből ne, legfeljebb cukor nélküli természetes gyümölcslevet! A csecsemőnek nincs cukorra szüksége, s ráadásul igen hamar tönkremegy tőle a foga. Biztos láttak már olyan kisdedet, akinek főleg a felső metszőfogai elfeketedtek, szétporladtak. Ők azok, akiket úgy láttak sétáltatni egy-másfél éve az utcán, hogy a babakocsiban ott volt a cumisüveg, s időnként meg-meghúzta a csecsemő a teát, a szörpöt. "

Hihhetlen a patikus nőci! Nem csodálom, hogy kiakadtál!

Dia!
Nem kicsit hasonlítanak a gyermekeid :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clari mindenki ezt mondja. Nem is értem miért :roll: :lol:

Enyém gyerek teázott, mondjuk nem lógott a szájában a cumisüveg, a mai napig nem szeretem ha brütykölni próbál. Lekopogom jók a fogai. Igaz, hogy fent az első foga kicsit el van színeződve, de mikor pici volt egyszer nagyon beütötte és attól (fogdoki mondta)

Évi nekem hatástalan az a bizonyos tabletta amit Ircsi szokott ajánlani.... :lol:

királylány

No ezt figyi:

Kép

Kép

királylány

Ki-kicsoda? Hi-hi-hi.....mint két tojás :lol:

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: