A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

[quote="melisch"]
írta:
melischi (bár majd később inkább öltözködni szeressen, mint vetkőzni :lol: :lol: ).
.

:lol: :lol: :lol:

Sétálni ha elviszed,nem hallgat el?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Látom Tomi és Eni is hasonlít Petrára :cry: Ha csak pelenkázom nincs gond elvan. Egy fürdés volt nagyon klassz, mert bekapta a törölköző sarkát és elvolt vele de csak 1x. Na akkor marad a figyelem elterelés ezentúl is. Tomi jó sokáig bírta a játszást :wink:

Kép
Kép
melisch

Tündi nagyon jó a napló!
Találd ki sírtam e ettől:
...mióta megdobbant a szíved szívem alatt, azóta lelkemhez simítva hordalak..."

:oops: :oops: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

na sziasztok felkelt, Évi elhallgatt de van, hogy közbe is sir

Kép
Kép
melisch

A Penny-ben melyik fajta Pampers van olcsón? A Premium Care vagy a "sima" Active baby???
Azért kérdezek ilyen hülyeségeket, mert mi a Premium Care-t jobban szeretjük...

Mi már majdnem egy hónapja a 7-18 kilós pelust használjuk, abból meg nyugodtan bevásárolhatok, 18 kiló még nem most lesz... :wink:

Nekem is van még egy csomó kuponom (nov. 30-ig válthatók be), azokat meg kár lenne nem felhasználni.

Kép
napsugar1123

Napsi,7 kg felett van Borisz? :shock:

evilany

[quote="evilany"]
írta:
evilanyTaláld ki sírtam e ettől:
...mióta megdobbant a szíved szívem alatt, azóta lelkemhez simítva hordalak..."

kitaláltam! :wink: :lol: én is szoktam! :oops: :wink:

Kép
gtunde75

Évi, mostanában nem mértük, de okt. 21-én, 6835 g volt.
Azóta meg már sokat gyarapodott... Igazság szerint a combija nagyon kis husis, a kisebb pelus már szorította. De a 4-es nagyon kényelmes!!!

Kép
napsugar1123

Tündi gyönyörű képeket csináltál Zoéról!

evilany

Napsi,értem,mi most kezdjük a 3-ast :)

Babakötvény ügyben kapott már vki vmit??

evilany

Mi már rég megkaptuk a levelet, hogy megnyitották a számlát. De nem tudom, hogy mit kell még intézzek ezzel kapcsolatban. holnap jön avédőnő és megkérdezem. Itt az V. kerületben Rogán Antal a polgármester és nagyon támogatja a fiatal, gyerekes családokat, így az önkormányzatis tesz a számlára 170.000.- Ft-ot. De azt sem tudom, hogy külön kell-e intézni, majd kiderítem...

Kép
napsugar1123

Én nem tudom, hogy mi van ma a kisfiammal, 2 óránként szopizik. De tele van, mert egyfolytában jön vissza belőle...
Most itt pislog rám jóllakottan, mint Döbrögi uraság... És közben mondja a magáét. :D

Kép
napsugar1123

Az enyém is már 4xevett ma,de kettő közt nagyon jól elvan :) evett fél 8,10,fél 12,fél 3...és még fog min.3x,de inkább 4...

evilany

[quote="napsugar1123"]M írta:napsugar1123i már rég megkaptuk a levelet, hogy megnyitották a számlát. De nem tudom, hogy mit kell még intézzek ezzel kapcsolatban. holnap jön avédőnő és megkérdezem. Itt az V. kerületben Rogán Antal a polgármester és nagyon támogatja a fiatal, gyerekes családokat, így az önkormányzatis tesz a számlára 170.000.- Ft-ot. De azt sem tudom, hogy külön kell-e intézni, majd kiderítem...

aaaaaaaaaaztaaaaaaaa! az nem semmi összeg! máris költözök oda!!! hogy mik vannak!!! mi semmit nem kapunk az önkoritól!
már megkaptátok a levelet? de jó nektek! egy általatok választott bankban kell számlát nyitni a gyereknek, és oda át fogják utalni az összeget! de ha bementek a bankba a levéllel, el fogják magyarázni!

Évi köszi! :oops: :oops: :oops: igazából apa "művészkedett" :lol:

Kép
gtunde75

Csak nálunk ez már szokatlan, mert mi már rég áttértünk a 3-4 órámkénti evésre... Mindegy, ma ilyen napja van. De azt hiszem, így is kell még fejnem, mert megint nagyon feszülnek...

Nem tudom lehetséges-e, de Apával 4 napja elkezdtünk kakaót inni és nekem azóta még fokozottabb a tejtermelésem. Szerintetek létezik a kakaótól????!!!!

Kép
napsugar1123

Napsi inkább a tejtől, nem a kakaótól... a tejtermékektől nekem is több tejem van... a legjobb a túrós tészta, de a hétvégén rántott sajtot ettem ebédre, estére majd szét robbantak a didik... apa hozzá se mert érni és közölte, hogy elmehetnék tehénnek!!! :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Köszi Tünde a segítséget, akkor utána nézek, hogy hol lenne érdemes. Nálam az OTP alapból kilőve...

Igen, itt az V. kerület nagyon kezd elöregedni, (hozzá kell tennem, hogy az is közre játszik ebben, hogy megfizethetetlenek a lakásárak. A házban ahol lakunk a kb. hatvan lakásból 15 iroda lett, másik 20 külföldi tulajdonban van, 5 üres, 15-ben nagyon idősek laknak, a maradékban meg középkorú házaspárok és vagyunk még hárman, ahol vannak kisgyerekek...) így most próbálják idecsábítani a fiatalokat.

Kép
napsugar1123

[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]Napsi inkább a tejtől, nem a kakaótól... a tejtermékektől nekem is több tejem van... a legjobb a túrós tészta, de a hétvégén rántott sajtot ettem ebédre, estére majd szét robbantak a didik... apa hozzá se mert érni és közölte, hogy elmehetnék tehénnek!!! :oops: :lol: :lol: :lol:

Eddig is ittam tejet, meg ettem tejtermékeket... Nem értem, de mindegy.
A tehenezésen már mi is túl vagyunk,sokszor Apa csak Milkának hív... :oops: :lol:

Kép
napsugar1123

Áron méretei:

62.5cm
6460 gr :shock:

Megnéztem, Bence 8 hónaposan volt 6400gr :lol: :lol: :lol:

Holnap oltást is kap.

Szilvi nagyobb méretet vettem :wink: Vettem hármasat is meg négyeset is, így biztosan jó lesz :D

Áron sem szeret öltözni, de azért nagy üvöltések nincsenek.
Hi-hi-hi.......a csajok már most szeretnek vetkőzni :lol: Tizenévesen meg majd öltöznének csak győzzétek anyagilag (de én is felköthetem a gatyámat ha ezek kamaszkorba lépnek)

Csillag én is kávézom :D Még valamit akartam, de nem tudom mit.... :roll:

királylány

Én csak koffeinmentes kávét merek inni...

Kép
napsugar1123

Dia majd eszedbe jut... :D :D :D :D :D :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag vissza kellett lapoznom az előző oldalra, tudtam, hogy ott ugrott be valami.....porszavó: Bence is nagyon félt egy időbe tőle. Csak úgy tudtam porszívózni, ha valaki elvitte őt itthonról. Mondjuk már nagyobbacska volt. :D

királylány

Sziasztok (beteg jelentkezik)!

Tejtermékek: igen, hallottam én is hogy azok segítenek a tejtermelésben, ezen kívül még állítólag jók:
- krumpli
- narancstea
- csirkeaprólék-leves (a klasszikus, nuku mell meg "elitebb" részek :? )
- marhahúsleves
- tojásleves
- máj.

Ezen kívül lehet szedni még spirulinát, a g-n mintha láttam volna egy ilyen kósza doksit, elvileg az is segít (csak ne lenne olyan büdös).

Pelus: néztem a penny-s katalógust, de "csak" a normál pelust láttam leakciózva, a premium care-t nem (ha azt vesszük hogy a dm-ben kuponokkal + 15 %-os végösszegi kedvezménnyel együtt meg lehet venni, akkor kábé ennyire jön ki mint a normál, a penny-s akció keretében -> erre csak most jöttem rá, eddig mindig közel normál áron vettem a pelusokat én balga :twisted: )

Dia: aztaaa Áron mekkora :shock: (Korinna kis szúnyog hozzá képest, még ha egy jó hónap van is köztük :lol: :lol: :lol: )

Kávé: kis mennyiségben úgy tudom nem árt. Én nem vok nagy kávés, ha iszom akkor is rengeteg tejjel.

Lányok volna egy kérdésem. Korinna nagyon ritkán kakil,gyakran 3-4 naponta csak. Doktor nénink írt fel laktózt, azt keverem a tápszerébe, de így is sem javult a helyzet. Hozzáteszem nem erőlködik, nem hasfájós (legalábbis nem jellemző), nem mondhatom hogy rendellenes a széklete (nem formált, hanem hígabb) bár a tápi vastartalmától enyhén zöldes színű. Néha aggódom hogy ez vajon normális-e, doktor néni szerint a gyümölcslevek megkezdéséig jelentős javulásra nem lehet számítani. Teáztatni nem nagyon tudom, mert nem fogadja el (van hogy lecsúszik pár korty, de az szinte semmi). Amíg volt egy kis anyatejcsi, addig viszonylag jó volt a helyzet, de most :shock:
Ircsi, te mit gondolsz erről? Többiek? Valami tipp hogy hogyan segítsek rajta (lázmérőzéssel nem próbálkoznék, szelídebb dolgokra gondolok) :?: :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.10 09:31-kor.
Vendég

Sziasztk!

Évi, bocs, nem voltam egyértelmű! Bálintnak a takony beragasztotta a kakit... bocsánat. Szóval, a sinupret oldotta fel kicsit... Ha hasmenése van Tominak, akkor szerintem ne add.

Csibuc, Clárika, Szilvásnak, nekem se jött meg még.

Csenge és Réka, meg a két nővér :) A négy grácia :) Mondjuk, hogy egy grácia mit keres a kukában, arra nem tudom a választ. Nagyon aranyosak vagytok! :)

Dia, nem semmi a különbség a két gyerkőc közt!!!

Napsugár, ez a tejtermelés egyébként minden tudományos leírás ellenére egy csoda :lol:

Melisch, igen, a te hsz-ed kapcsán írtam, de azért, mert úgy írtad, hogy az elejét javasolta kifejni a doki. De így értem, hogy a végére gondolt inkább. Mondjuk, a logikát még mindig nem látom benne teljes egészében, de van elképzelésem.

Bálint is ülni szeretne... Annyira nem vagyok odáig tőle, inkább bodybuildingezne hason helyette, hogy erősítse az izmait. De nálunk is össze-vissza kolbászol, ficánkol, csakhogy ülő pózba kerüljön.

bekri

Csibuc tápos babák kakijához nem nagyon tudok hozzászólni, de az anyatejeseknél a ritka kaki normális... nálunk 7 nap a rekord kaki nélkül... :roll:

Kép
gtunde75

Csibuc, ha nem okoz gondot Korinnának a kaki, akkor ne aggódj. Van olyan baba, aki még nála is több napot tölt kaki nélkül. De persze, kíváncsi vagyok, mit mond a tudomány.

bekri

Az összes kisebb, nagyobb betegnek jobbulást!

Katus is hadilábon áll az öltözködéssel. Mondtam is már, hogy nem hiszem, hogy színész, modell lesz... :lol: :lol: :lol: :wink:

Én is kévézom, anélkül reggel a gyerekem szájába se tudnám betenni a cicimet... :oops: :wink:

Termetesek ezek a fiatalemberek! :lol: :lol: :lol: (Borisz, Áron)

Csibuc
Ha fejlődik rendesen, ha neki nem okoz kellemetlenséget, én hagynám...(esetleg másfajta tápszer?)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszönöm a válaszokat. Korinna fejlődik rendesen, átlagban 15 dekákat hízik hetente. Más tápit ma du felvetettem a doktor néninek, szerinte ha nem okoz egyéb gondot és nem erőlködik kaki közben, akkor hagyjuk békén, mert csak megzavarná a váltás (szóval ugyanazt mondta amit Ircsi is írt :) ).

Öltözködés nálunk viszonylag OK, de a sapka fekete ló. Utána az overallra már nagyon haragszik, eleve nem szereti a szűk helyeket a lányom, a bebugyolálás ellen is nagyon tiltakozott az elején. Sapka és overall csak cumival, órási cuppogások kíséretében vehető fel :lol: :lol: :lol: aztán villámgyorsan be a mózesbe, ki az erkélyre vagy az utcára, ott m ár csukja is be a szemét. Egyszer felveszem videóra és felteszem a blogomra, nagyon mókás :lol: :lol: :lol:

Legújabb Korinna-szokás: énekelget és elnyújtott hangokat kántál apájának meg a micimackós falragasznak. Olyankor majd megzabálom :D
Vendég

Csibuc ha nem bántja Korinnát a dolog, akkor én sem tennék semmit. A kamillateát tudnám javasolni (ez nekünk bevált) de ha nem issza, erőltetni úgysem lehet.

Áron sem szeret vízszintesbe lenni, hacsak nem a földön vagy kiságyban van, a karban (egyébként itt sem szeret hosszan tartózkodni) na ott erőlködik, hogy felülne :D

A múltkor feküdt hanyat, Gábor odatette a karját a két kezéhez és emelgette, olyan volt, mintha Áron fekvenyomott volna :lol:

Mióta hazajöttünk nem aludt, de fáradt a kis dinnye. Időben lesz ma fürdés....

királylány

Csibuc
pedig nem beszéltem össze a doktor nénitekkel :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus új nadrágot kapott :wink:
Kép
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

jesszus, a második képen úgy néz ki, mintha Katus már magától állna, épp csak kitámasztod a kezeddel!!! :shock:

Kép
gtunde75

Csini naci :lol: Már így áll Katus? :shock: :shock:
Vendég

Dia a Kecskemétit írtad bébiételt ugye?

evilany

Csillag köszi a képhozzászólást facebook-on, nem is emlékeztem, hogy felraktam ezt oda... gyors le is töröltem... :oops:

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]Csillag köszi a képhozzászólást facebook-on, nem is emlékeztem, hogy felraktam ezt oda... gyors le is töröltem... :oops:

:shock: :?:

kiváncsi vagyok ám :lol: :lol: :lol: :lol:

evilany

Akkora bulit vágott le a fiam,sétából feljöttünk,5 körül,azóta fenn van,magyaráz,nevet,rugkapál,be akarja pótolni amit 2 napig nem tudott :) de túl is pörgött rendesen :) csak nevettük :)
Aztán cicin persze bealudt...

Kép

Kép

evilany

Évi óóóóóóóó, az a kép nem tükrözi a valóságot...

Kép
gtunde75

Értem :D

evilany

[quote="evilany"] írta:evilany
[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]Csillag köszi a képhozzászólást facebook-on, nem is emlékeztem, hogy felraktam ezt oda... gyors le is töröltem... :oops:

:shock: :?:

kiváncsi vagyok ám :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is!!!!!!:)

Furi olvasni ezeket a nagy súlyokat!
Réka még nem éri el a 4300-at :)

Réka is mindig ülni akar, s ahogy erőlködik, sokszor bukik.... :?
Mondtam neki, kaja után büfi és fekvés vagy pihiszék:) de szótfogad általában :)

hmmm...mi még javában a 2est használjuk

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Szilvás
Köszi ;)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Tomi 5020...most a kellő heti hízása se volt meg de szerintem a betegség miatt meg a hasmenés ugye.

evilany

Itt még nem állt át az idő.... lehet, hogy nem is fog?
Mindig megzavar.... :(

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"]
írta:
clárikaHű

addig örülj, amíg nem kell 6 kg-ot cipelned!!! később úgyis behozza Réka! addig meg élvezd a pille-lányt! :)

Kép
gtunde75

Na felmostam most megnézzük a tegnap felvett Vészhelyzetet...tegnap nem volt rá erőnk :)
Jó éjt

evilany

[quote="clárika"]
írta:
clárikaHű

Bakker, Encsi 6400 gr, 63 cm... Rékához képest vasgyúró. Hááát, manöken nem lesz. ;-)
Pedig nem zabál, 120-akat eszik, 6-7 alkalommal naponta. :shock:

Néha azt gondolom, túl sok. De végül is majdnem 4 kg-mal született, ha igy nézem, 1 kg körüli havonkénti gyarapodás talán nem olyan sok. ...vagy igen?

szilvás76

Jó reggelt!

Tomi nagyon szép kisfiú :lol: :lol: :lol: :lol:

Súly
Elég nagy szórás lehet. Nem érdemes hasonlítgatni!
Amelyik baba most többet hízik, az majd néhány hónap múlva kevesebbet fog... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok jelentkezem bár csak egy oldalt olvastam vissza szégyelem de sajnos mi nyügösek vagyunk és nem tudok jönni még olvaSNI SEM lILI 3 NAPJA VISITVA ORDÍT NAGYON HASFÁJÓS TEGNAP A DOKTORNŐ MÁR bocsi caps lock,meg szélcsövezte rengeteg szél jött ki belőle,és ma is sírt már fáj a hasa tele van szélel,pedg nem eszek nem iszok olyat csak szénsav mentes vizet,nem alszik szörnyű nagyon fáradt,pénteken megyünk hasi uh-ra,nagyon szenved már minden szart kipróbáltunk mégsem jó.

Dia kisfiad egy cuki pofi lehet kis vasgyúró nem marad ölben sokáig szerencse elég lesz majd cipelni,milyen szurit kap???

Ircsi Katus cuki nagyon!!

Szilvás Eni is kis vasgyuró és nem biztos nem lesz manöken még ki tudja milyen alakja lesz.

Évi Tomi is cuki pofa azok a képek nagyon jók!!!

Melsich Lili is utál öltözni mindig kivéve pelenkázásnál meg lefelé,nah majd 3 év mulva hercegnő ruhát akarnak :lol: :lol: :lol:

Lili megint fel kelt nem alszik semmit kint se marad a levegőn az auótóba sem húzza magát golyóba össze a szívem megszakad annyira fáj a hasa,a fejem meg szétmegy mertt nem tudok rajta segíteni!!

Csibuc még neked akartam gyorsan mert ugye felkelt a drágám,mi nekünk se volt széklet Lilit zavarta és én vettem Glicerines kúpot fél kup ilyen viz alapu és 4 perc és sok-sok kaki bár állitólag készlet hiányos a kúp de érdemes otthon tartani 400ft körül van sose tudjuk mikor zavarja őket és akkor kéznél van és nem kinlódnak!!!

Sok sok hibával írtam mert nagyon sietek puszi mindenkinek és a csoda szép babáknak is!!!!!!!!

Kép
bévi

Sziasztok.

Bévi, már épp sms-t akartam küldeni, hogy mi van veletek...
Sajnálom a puki dolgot, Encsi is ilyen, de nem ennyire... A szélcső segitett nálunk is jó párszor, de szerencsére mostanában már nem kellett... Szegényke, hoy fájhat neki, ha ennyire sir. Az UH ártani nem fog... Mit keresnek nála, van vmi gyanu? És mikor mentek a szeme miatt dokihoz?

Évi, Tomi szemei... Pisilnek majd a csajok utána... ;-) Örülök, hogy túlvagytok a nehezén... Ezek a Babák, nemcsak a pocakban, de kint is a frszt hozzák az Anyukájukra... ;-) És még mire felnőnek!!!!!

:roll: :wink:

szilvás76

Jó reggelt
Gyermekem rekordokat kíván dönteni éjjelente,nagyon elromlott,5x kelt,3x evett,2x hasfájt...ez a hét nagyon kemény!!

Bévi,nem kéne Lilit kivizsgálni ez a sok fájdalom miatt,vagy már túl vagytok rajta?Ez nagyon kemény lehet...éjjel is csinálja?

Tomi 90-110 között eszik. Remélem jól is lakik vele. Tegnap pl.10x evett összesen.Ehh. Lehet szednem kéne a More Milket,de mindig bizonytalan vagyok,elkezdjem e,hátha most még felesleges lenne.

Pécsiek,lassan meg kéne beszélni a hétfői tali részleteit :) ki,hova,hogyan,kivel,mikor...Csillag,Te hogy gondoltad,tervezted?
Mi még nem biztos hogy megyünk,majd a dokinéni megmondja,szabad-e... :?

Ircsi,Katus jól viselte az oltást?

Szerintetek valóban annyira hatalmas probléma,hogy a bébiételekben van cukor? Sokan nem veszik pl a Kecskemétit vagy Univert,mert van benne cukor de ugyanígy a tejpépekben is van a legtöbben..de hát gondolom én ha a baba nem kaphatna akkor nem tennének bele nem??...Vagy tényleg ilyen bio anyának kéne lenni? Bennem fel se merült hogy bogarásszam az összetevőket..

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: