A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Na, az aláírás elcsúszott, az első Emma születése után pár perccel készült, a másik friss mai kép.

lynnn

Lynnn!

Emma nagyon szép baba!!!! :D
Hát a szülőséget mi is tanulgatjuk.....Több kevesebb sikerrel. :roll:

Kép
mók

Lilla tegnapi kép. Kép

Kép
mók

Csajok!
Gyönyörűek a babák!!! :D

Dóri,
Szerintem csatlakozz nyugodtan!

Szilvi
KépKép
ceyla

[quote="tavasziszel"]K írta:tavasziszelata: Ur ISten de irigylem az ejjeleiteket! En kezdem feldobni a bakancsom a faradsagtol. Es hiaba nincs itthon Anna, nem tudok napkozben pihenni, mert napkozben sem alszik Flora nagyobbat:(((
MOst ejjel fel 10kor letettuk, kelt 11.17kor, szopi, visszaaltatas, majd kelt 00.43kor , ismet etetes, altatas, nah ezutan aludt 3 orat, majd fel 4tol 6ig eves, hanyas, kakai, altatas, siras, vegul nem birtam, kinn hagytam egyedul a mozeseben, nyekegve valahogy alomba ringatta magat, de 7kor mar kelt is:( meg egy ora felig alva lustizs, es azota ebren van.
hat mit ne mondjak nekem nagyon nem eleg 3 ora egyben alvas, meg 3 megszakitasokkal....
Minden ejjel azon agyalok en nem fogom birni ezt es atterunk tapra, ez szamomra kegyetlen hogy ejjel nappal cicin akar logni.
MA kemeny leszek vele es napkozben betartom a ket es fel 3 orat. meg nem tudom hogy de muszaly, mert eg a cicim, meg szerintem neki se jo ez.

Ne görcsölj ezen. Sokan ezért hagyják abba a szoptatást. Unokahúgom is 1 hónapig bírta ezt. Ha már nem fogod szoptatni, mert ezt így valóban nem lehet, feejél le tejet és mindenképp naponta többször adj neki a táp mellé. Egyébként lehet, hogy ha amúgy is cumisüvegből adnád neki a tejet, nem aludna el, hamarabb megenné, mert könnyebben jön, nem fárad el.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: én is az espumisant adom neki, de nagyon vigyázz vele, mert egy idő után étvágyat csinál neki. Vagyis felgyorsítja az emésztést és állandóan enne. Én már csak etetés után adom neki, ha kínlódik. Ez napi 1 alkalom.

Kriszta
Kép
cherryke

Szépek a babák :)

Tegnapi kontroll a Péterfibe: mindenki megvan elégedve Hunorkával. A szemészeten is minden rendben van, oda többet nem is kell menni. Vagyis majd 1 éves korában.
Péterfibe majd karácsony előtt megyünk újra.
Ma jön a védőnő. Nem szeretem mikor így jön, inkább bemennék hozzá. Mindig akkor etetek amikor jön. Nem időre eszik és nem tudom sose, hogy mikor fog enni.
Most éjfélkor evett, utána csak 5kor ébredt, csendesen, dünnyögve.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Mi is meg vagyunk,majd dobok fel képet.Sajnos a fényképező elromlott,de Anyu telcsijével tudtam pár képet csinálni.Kértem a családot,hogy fogjanak össze,és névnapomra dobjanak meg egy olcsó géppel.Még jó,hogy nem a szülés alatt romlott el... :)

Minden ok,továbbra is jó babák vagyunk.Az is lehet,hogy a pelus-csere cirkusz azért volt,mert nagyon piros volt a nuni,és fájt,de Anyu hozott Alsol nevű krémet,tegnap óta azzal kenjük,és most nem volt cirkusz már kétszer.Hiába,az a legjobb popsikrém...

Többiek???

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Cherryke,
Jó tudni. Akkor majd óvatos leszek, bár eddig inkább mintha kevesebbet enne egyszerre. :?

Sissy,
Szegényke. Biztos tényleg fájhatott a nunikája. Nálunk a kórházban volt piros a puncija, már úgy hozták ki. Nem krémezték, mert nem váltottam ki akkor még a csomagot a felicitas-tól, ugyanis a császár miatt még az őrzőben voltam. Bár nem tűnt úgy, hogy fájna szegénynek, de a krém utána gyorsan helyrehozta.
Egyébként nekünk az összes gyógyszertári krém bejött. Na meg állítólag nagyon jó a neogranomron is, ráadásul az magyar fejlesztés, már több generációt kiszolgált. :wink:

Szilvi
KépKép
ceyla

sziasztok. :)

Nagyon szépek,aranyosak a babák!!!! :)

Tegnap kissé kevesebb tejem volt! :? Úgy gondolom talán azért ,mert eléggé kimerültnek éreztem magam tegnap,fáradt volt mindenem!
Mi kb 2és fél 3 óránként eszünk.
Espumisant nekem is ajánlott a védőnőm,ha nagyon piszkálná a szél,de nincs gond!Elég jól viseli csak néha-néha nyöszörög fel a pukira!

mók:szerintem azért alszik el egyrészt rajtad és gondolom közel húzódik a kis fülével a szíved irányába ugye,mert ott nyugodt,de meg fogja szokni,h nem ott kell alukálni.én amikor leteszem de még nem alszik akkor simizem a fejét,cumit adok,de fogom,mert ahogy elmegyek kiesik a szájából és nyílik is a szeme!de csak elalváshoz kell a cumi neki.de ez is csak akkor van amikor még fent akar maradni nézelődni csak eltelik már valamennyi idő és utána már látom,h annyira álmos,h attól nyügi.ha szépen jól lakik,eszik eleget akkor elalszik magától!most is 100-at evett meg.ha nem büfizett a baba akkor az is piszkálhatja a pociját,én figyelem és többször felveszem!

nekünk hétfőn esett le a köldök csonk!jóó soká!azt mondta a sebészeten a dr bácsi,hogy túl nagyot hagynak rajta!Máténál már a 4. napon amikor mentünk haza nem volt rajta!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nekünk volt már szájpenészünk is. Azt a naturlandos nem tudom én milyen glicerint raktam 1 cseppet cumira, be a szájába. Evés után fél órával már elfogadja a cumit. Ezt egy napig csináltuk minden étkezés után, és másnapra el is múlt. Azóta sincs.
Koszmónk is van ám, csak, hogy ne legyenek unalmasak a napok :D azt meg reggel este babaolajjal bekenem.
A fürdést már élvezi is :) nagyon szereti :) Ahogy belerakom a fenekét a vízbe, teljesen ellazul, szétdobja a lábait és mosolyog :D

Hasi és koponya uh-ra, és csípőszűrésre mi nem megyünk még. A gyerekorvos azt mondta, 3 és fél kg alatt ne vigyük el. Ráér az.

Meg van egy oltás amit csak 4és fél kg-tól adnak be, na azt sem fogjuk időben megkapni.
De dokinéni azt mondta, amíg van tej, addig a baba nem lesz beteg.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

Dóri,
üdv közöttünk. Máté első baba?

Mók,
Ne izgulj, szépen összeszoktok és napról napra könnyebb lesz.Mi is akkor vettünk rezgős pihenőszéket amikor Brigit nem lehetett letenni. De ahogy nőt egyre jobban elvolt egyedül is. Neki is érnie kell. A szopi is be fog állni. Nálunk kb. 3 hónapos korára alakult ki, hogy három óránként evett. Addig elég rendszertelenül. Nagyon aranyos Lilla baba.

Tavasziszél,
olyan jó, hogy így tudtad megélni a szülést. Irigyellek érte. Én fájdalmasabbak éreztem mint Briginél, bár valószínű mert intenzívebb és gyorsabb volt.

Edit, Réka
várjuk a képeket és a beszámolót. Már ha lesz időtök.

Lynn,
nagyon édes Emma baba.

Cherryke,
örülök, hogy rendben van pici Hunor.

Andinet,
milyen jó, hogy így tud segíteni a nagyobbik lányod. Az enyém még csak hátráltat. :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Cherryke,
Bettina is csak szopizik és mégis náthás. Már 1,5 hete porszívózom az orrát, olyan édeses tűri szegénykém. Én is azt hittem nem lesz beteg. De le van neki rakódva, hallani ahogy hörög és nagyon nem akar felszakadni. Hajnalra már sokszor nagyon elege van, mert alig kap levegőt. :cry: :cry: :cry:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép

Kép

itt vagyunk... :)

Szilvi

sissy01

Kép

Sziasztok lányok!

Itt van az én Nórám frissen születés után :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Nem tudtam még visszaolvasni, de nagyon igyekszem. A tegnap délelött jöttünk haza a korházból, minden rendben van velünk. Nóra nagyon jó baba, csak szopizik és alszik, szinte a hangját sem lehet hallani, se nappal se éjjel. Remélem igy is marad egy darabig :)
Tejcsink az van, rengeteg, már a második napon megjött a sok finom tejcsi. Ma mértem meg elösször, igaz, hogy csak az egyik ciciböl szopizott és kidölt, de 80-at ivott. De normális esetben mind a kettöböl szokott ugyanennyit. :) Szerencsére az anyatejes babát nem lehet tul etetni.

Igen, képzeljétek, bejött a 29-e, apa kivánsága. :)
Mi voltunk a szülészeten a nagy szenzáció. A 3 gyerek miatt is, mert azért nem olyan gyakori a 3 gyerek, és a 29-e miatt is, hogy mind a három 29-én született :)

Es annak is nagyon örülök, hogy Edit is ugyanazon a napon szült amikor én, igy nem maradt nagyon egyedül a végére. Amikor irtam neki az sms-t, hogy megvan a baba, akkor kaptam a választ, hogy ök meg éppen most mennek szülni. :)

Egyelöre ennyit rólunk, de ma még jelentkezem, hogy zajlott le a szülés, nem lesz hosszu szerencsére :)

Puszi mindenkinek és jó babázást.

Réka és Nóra

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák :D:D:D

Ma egy szavam sem lehet a fiamra. Az este fél 10 után szopizott,utána éjjel 3-kor,és reggel fél 7-kor. Igaz az este adtam neki egy kiskanál vizben felolvasztott dioscorea villosa-t. Ezt a homeopátiás bogyót adták csecsemők hasgörcseire. De ez úgy néz ki beválik éjjelre, nappalra az espumisan megy. Igy aztán eszik-büfizik és alszik.
Már biztosan hizott is egy kicsit,mert félóra után leszakad a karom :D
Jövő héten kedden viszem az első tanácsadásra,ott mérik majd meg. Addig is bőven van mit szopiznia :wink:

Nem tudom hogy máshol is igy van-e, az újszülött hasi és koponya ultrahang nálunk fizetős. A 4. napon csinálják és én is kértem. De mivel mi a 4. napon jöttünk haza és az vasárnapra esett ezért időpontot kellett kérnem. Nagy nehezen sikerült is,de mivel csak egy orvos csinálja és az is elmegy egy hónapos továbbképzésre ezért csak december közepére lett egy időpont. Ez viszont már 6 hetes kora után esik,ezért a háziorvosi beutalóval téritésmentes lesz. Még szerencse hogy nem fizettem be jó előre,mert akkor most futhatnék a pénz után.

Kép
Kép
Kép
andinet74

[quote="kri07"]C írta:kri07herryke,
Bettina is csak szopizik és mégis náthás. Már 1,5 hete porszívózom az orrát, olyan édeses tűri szegénykém. Én is azt hittem nem lesz beteg. De le van neki rakódva, hallani ahogy hörög és nagyon nem akar felszakadni. Hajnalra már sokszor nagyon elege van, mert alig kap levegőt. :cry: :cry: :cry:

Hunorka is szörcsög. De azért nem aggódom, mert múlt héten a gyerek orvos, tegnap meg a kontrollon szintén gyerekorvosnak mondtam, és Ők mondták, nem beteg. A sírástól összegyűlhet neki, de kitüsszenti. Nálam is reggelre hallani nagyon, hogy szörcsög, de utána csökken neki. De nálunk nem jött ki semmi a szívástól.

Kriszta
Kép
cherryke

Andi: az újszülött hasi és koponya, nálunk nem volt fizetős. Legalábbis senki nem adott számlát...

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Nekünk a kórházba nem ajánlottak fel koponya és csípőszűrét. Miután hazaértünk kértünk időpontot abba a kórházba ahov tartozunk és most hónak közepére kaptunk.
A vicces még nálunk a hallásvizsgálat, az is kötelező, de fizetős, igaz csak 2000 HUF.
Ma voltunk 1 hónapos vizsgálaton (a férjem szerint olajcserén :D ). Mellettünk egy 2 hónapos kisbaba 3 inekciót kapott. Úgy sajnáltam szegényt!
Akkor lehet az alapján amit írtál éppen hogy megúsztuk az oltást, mert 4340 grammot mértek.

Kri,
És bejött a rezgő pihenő szék?

Sissy,
Édesek vagytok!

Rékus,
Nagyon ari a baba! És mennyi haja van!
Szerencsés vagy, hogy ilyen hamar megjött a tejcsi. Nekünk csak az 5. naptól volt valami. :(
Ez a 29.-e nem semmi!

Nikinél is van néha, hogy úgy veszi a levegőt, mintha tele lenne az orra, de mire elhatározom, hogy akkor kiszívom, akkorra már rendesen veszi a levegőt.

Szilvi
KépKép
ceyla

Kri,

igen Máté az első baba, ugyhogy egyenlőre még én is tanulom az anyaságot. szerencsére ritkán hallatja a hangját, bár ahogy idősebb lesz egyre többet ... Iszonyúan akaratos már most :)).
Rólam röviden annyit, hogy 27 éves vok, győrben lakunk egyenlőre. Ha minden igaz akkor január végére elkészül a házikunk és ki tudunk költözni Győrzámolyra, már nagyon várom, mert Máté nagyon szeret a levegőn lenni, szinte csak ott hajlandó elaludni ugyhogy egész nap itt a panelban meg vok lőve vele ....

Ti mennyire tudjátok lekötni a babákat? mert Mátét csak a kaja érdekli, egy darabig elnézeget de legtöbbször sírás lesz a vége..

Igyekszem minél hamarabb felvenni a fonalat és minél többet jönni!!!
baumdo
Győr

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket.
Mindenki babája gyönyörű!!!! :D
Olyan jó hogy már mindenki túl van a szülésen, és már másfajta tapasztalatokat tudunk megosztani. :P

Na hát nálunk ma volt a védőnő, nagyon aranyos volt. Bár ránk lett parancsolva hogy minden nap séta, főleg ha ilyen jó idő van, úgy hogy majdnem egy órát sétáztunk, több kevesebb sikerrel, mert volt azért közbe sírás. Az éjszakánk megint jó volt, na de a nappalok....
Pihiszék, egyenlőre nem vált be, pedig nem olcsó dolog.... :?
Védőnéni ajánlotta hogy még próbáljuk meg a NUK 1-es cumit, mert más alakja van. Hát nem is tudom, de egy próbát megér.
Ja és csak 3 óránként szopizhatnánk, sikerült is 2 órát húznom, hatalmas hisztik közepette. Majd megszakadt a szívem. Érdekes hogy éjszaka működik a dolog, nappal miért nem??????

Lilla sem nézelődik, csak alvás,sírás, vagy evés.....
Hát ez a baj, bár lehet még nagyon pici, és nem kellene ilyen elvárásaimnak lenni.Ráadásul adtam neki Vigantolt, amit még nem szabadna, és nem adtam be a K vitamint amit kellett volna. Hát nagyszerű anya vagyok.

Ma hallottam először a koponya, és hasi uh-ról, mert doki néni nekünk nem mondta, csak a hallás vizsgálatot.

A csípőszűrést meg nem mondta senki. Azt meddig kell intézni???,

Ja és a legjobb, ma reggel óta borzasztó pocak gondokkal küzdünk. :evil: :evil: :evil: :evil:

Ceyla, és Kata1002!
Megdöbbentem, de a védőnéni szerint nem kell altatni a babákat, sőt nem is szabad, maguktól kell elaludniuk.Mert hogy állítólag később akkor nem tudjuk majd lerakni őket.
Ezt az előző beszélgetésünkhöz fűzném hozzá...

Kép
mók

Gyönyörűek a babák!

Ne türelmetlenkedjetek! Miért várjátok, hogy hosszú ideig lekösse a babák figyelmét egy dolog? Eleve olyan 25-30 centis távolságra látnak, eléggé homályosan, inkább az éles, kontrasztos dolgokat tudják megkülönböztetni. Emlékezetük pár másodperces! A figyelemhez szükséges idegpályák még ki sem alakultak...

Most arra van szükségük, hogy okosan szeretgessük őket, legyen sok testi kapcsolat!
Vendég

Sziasztok!

Na itt vagyok, csak ehéz jönni :) Mi meg a kétgyekes szülősséget szokjuk :)

A babák mind gyönyörűek! Majd én is rakok fel képet, de ahhoz kell a férjem is...

Nálunk végülis nem olyan rossz a helyzte, csak az a baj, hogy Andris koma többnyire úgy elfárad a cicizésben, hogy 40-50 mili után bealszik. Ami nem is lenne baj, ha ez elég lenne neki, de nem elég, mert aztán tök hamar felébred és elégedetlenkedik. Van hogy 4-5-ször kell egymás után megszoptatni, mert még éhes. Ami végülis most még nem lenne baj, mert később csak jobban fogja bírnia szopit, de sajna a cicibaj most engem sem került el :( Eléggé kisebesedtek a mellbimbóim, és hát fáj, úgyhogy ez ezzel a zsopimaratonnal nem nagyon egyezetehető össze. Vagy anya érdekei sérülnek vagy Andrisé. Úgyhogy többször van nálunk is sírás (Mók ne aggódj). Na de majd alakul. Általában nálunk is a délután a nehezebb.

Juli nagyon édes. Tök jól elvan, persze próbálunk vele foglalkozni. amikor csak lehet. De nem féltékeny egyelőre, és nem is hisztis.

Megyek is, mert most Andris alszik, mi meg még most fogunk vacsizni. Próbáljuk tartani Juli napirendjét is, de azért fél-egy óra csúszás néha összejön.
Na majd igyekszek jönni.
EDit

Kép
Kép
etus79

Ceyla: az az oltás, amit írtam, azt 2 hónapos korban kapják, de csak 4 és fél kilótól. Ez azért fontos, mert a koraszülöttek illetve a kis súllyal születettek, csak késöbb tudják megkapni.

A rota elleni oltást, amit szájon át ad be a gyerekorvos, aki teheti anyagilag, vegye meg és adassa be. Az elsőt, 3 hónaposan a második adagot 6 hónapos korig kell beadatni. Tavaly és tavaly előtt nagyon sok rota járvány volt.

Kriszta
Kép
cherryke

Meg szeretném kérdezni hogy ti használtok-e a gyerekszobában jelzőfényt???, Már ahol külön szobában alszik a baba.

Na meg volt a fürdetés, azóta egy kiadós szopizás után, alszik mint a tej...
:)
Persze ez tegnap is így volt. Nekem beszakad a hátam, és hulla fáradt vagyok. Akár hogy támasztom ki magam, fájnak a lapockáim, meg a hátam. Azt hittem hogy majd 3 óránként eszik, és én is tudok pihenni a köztes időkben. Hát nagy álom volt, mert ha egy órát tudok napközben aludni, az már sikernek számít... :?

Kép
mók

Mók: mi egy szobában vagyunk a babával, de van egy sólámpa a földön, így nem zavarja a babát, viszont nincs sötét sem.

Kriszta
Kép
cherryke

Ez a légzésfigyelő nem vált be. Amikor hazajöttünk a kórházból, beüzemeltük, majd 5 perc múlva riasztott. A baba édesdeden aludt. A kórházba is volt, és sose riasztott a fiamnál. Ezért meg sem ijedtem. Kikapcsoltuk, megint beüzemeltük. Megint beriasztott egy fél óra múlva. Na kiszedtük és jól elraktuk.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Na,tegnap én is "kaptam"... :) 4-től sírtunk kb fél hétig.Szerintem hasgörcsi,padlizsánt ettem rántva,attól vajon lehetett?És a gombás rántotta?Azt ennék ma,de,ha felfúj,inkább rizzsel eszem gombát.

Mi is kedden megyünk doki nénihez.Nekünk a doki néni kéri az uh-kat,megadott helyeket,ahová beutaló kell,ill.,ha nincs időpont,vannak a fizetős helyek.De megkérdezem,hogy a Margitba nem mehetünk-e,mert az nem volt felírva.

Mók:nekünk kislámpa van,amikor ébred,megyek értem,akkor kapcsolom fel,éjjel nem ég semmi.

Rékus:nagyon cuki!!

A sétát mi is imádjuk,nagyokat alszik a levegőn.
A pneomococcus elleni védőoltást ti kéritek?Most még nem kötelező,de nem sokára állítólag az lesz.

Baundo:egy dologgal nálunk is rövidebb ideig van el,de nagyon figyelgetünk már.

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Mók,

Máté velünk van egy szobában és egy sólámpa ég nálunk is egész éjjel, egész romantikus fénye van :).

Cherryke,

nekünk mobil légzésfigyelönk van, de nekem nem igazán tetszik. a baba hasára kell csiptetni de reggelre mindig látszott a helye a kis pociján ugyhogy úgy döntöttem hogy inkább nem rakom rá. megpróbálom eladni és venni egy simát. Nektek milyen márkájú van?

Sissy,

pneomococcus mi mindenképp kérni fogjuk. én a rotán gondolkozom még, mivel azt szájon át adják be és a doktor néni szerint ha visszabukja a babó akkor nem igazán ér semmit...

itt győrben nem kell fizetni az ultrahangért. még a korházban kaptunk rá időpontot majd nov 15én kell mennünk. akkor lesz hallásvizsgálat is.
Teszek fel két képet a kis Mátéról hogy a névhez arc is társuljon :).

Kép Máté Kép

[url=http://picibaba.hu][img]https://vonalzo.picibaba.hu/12526.jpg[/img
baumdo
Győr

sziasztok!!

sissy:én vigyáznék a gombával ,mert hiába zöldség elég nehéz kaja+tojás és mind a 2 gázt csinál!én kerülöm most inkább pedig nagyon szeretem!!

nálunk most ilyen nem alvós időszakok előfordulnak,nem tudom mitől van!el nézelődik egy darabig utána jön a fáradtság és a nyügi kicsit és ilyenkor nehezebben alszik el!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Köszi a válaszokat az éjszakai fényre. nekünk IKEA-s virágos lámpánk van,de párom szerint nagyon világos a szoba vele, és hát lehet igaza is van. Ma beüzemelek egy kisebbet, hátha.....
Éjszaka jó volt, most eddig a nappal se rossz, most jöttünk meg a sétából, és alszik a babakocsiban, ki se veszem, majd ha ébred. Csak levettem róla egy-két réteg takarót.... :)
Ma a pihiszékébe is el volt amíg vasaltam, és magam is meglepődtem, mert még nézelődött is. Ezek szerint van remény... :roll:

Baumdo!
Máté nagyon szép baba. Nagyon pasis. :D

Kép
mók

Kép

És működik a pihiszék....

Kép
mók

Baumdo,
Na mi meg kertes házban vagyunk, de Niki utál kint lenni. :D
Valószínű Máté hamar elunja a nézelődést vagy csak elfárad, majd később jobb lesz.
Máté nagyon aranyos! :D

Mók,
Minden védőnő más. Az enyém azt mondta két hétig ki se menjünk.
Nézd a dolgok pozitív oldalát. Rosszabb lenne, ha nappal működne és éjszaka meg nem a háromórás szopi.
Mindenki más véleményen van a baba altatásával, nem altatásával kapcsolatban. A cumi is az altatás egyik formája, de ha nem fogadja el a baba?? Pont tegnap találtam egy oldalt, egy nő játszott szakértőt, tömören, mindenkinek a büfiztetést, majd a cumit ajánlotta és kész.
Ez a maguktól kell elaludniuk ez szépen hangzik, de ha egyszer sír, csak nem hagyod ott...
Mi egy szobában alszunk, de így is van éjszakai fényünk, mert már a legelejétől idegesített, hogyha mocorog nem tudom megnézni a sötétben, hogy éppen mit csinál, azért meg nem kapcsolgatnám a lámpát.
Egyébként arról amit írtál az jutott eszembe, hogy pont kedden kérdezte valaki, hogy hát ilyenkor nem csak esznek és alszanak? :D

Etus,
Később csak belejön a szopizásba, és a tejcsi is könnyebben jön majd.
Nekem végül az avent krém jött be a cicire.

Cherryke,
Járvány volt? Akkor elgondolkodok a védőoltáson... Bár nem nagyon akarom fölösleges dolgokkal traktálni, de ha szájon át adják...
A légzésfigyelő érzékenységén nem lehet állítani? Nálunk is voltak gondok a bölcső alja miatt, de miután állítottunk az érzékenységen már nem jelez be fölöslegesen.

Sissy,
Nehéz ez. Én is mindig arra gondolok, mit ehettem mást. Pl majdnem nem ettem sütőtököt, mert aznap sírt, de aztán olvastam a neten, hogy az egyik először adható étel a babának is és kifejezetten ajánlják szoptatáskor az anyukának is, azóta már két napja eszem és semmi baja Nikinek, tehát nem a tök volt az...

Szilvi
KépKép
ceyla

Ice:köszi,végülis rizzsel ettem.Ma majdnem két órát volt levegőn,így két szopi közt majdnem 5 óra telt el.

Most a nandu kendővel szenvedek,most először próbálom,magamra kötöttem,de nem tudom,jól van-e benne... :oops:

Én a rotáról nem hallottam eddig... :oops:

Baumdo,Mók:édik vagytok!!

Szilvi

sissy01

Baumdo: medicor légzésfigyelőnk van.

Ceyla: nem tudom, hol kell állítani. De itt van közel hozzánk a medicor, lehet elviszem :D

Sissy: a rota vírus, babákra veszélyes, mert ők hamar kiszáradnak. Itt a szomszédba volt egy kislány, aki majdnem meghalt szegényke, 4 hónaposan elkapta, meg most is 4 évesen. Mindkétszer kórházba volt nem keveset. Nézz utána a rotának. Manapság igen "divatos" nyavalya.

Apropó kiszáradás: ha esetleg hasmenéses nyavalyája van, amíg a kórházba értek (vagy a mentő kiér) 2 percenként kell a szervezetébe juttatni 1 teáskanálnyi folyadékot.

Én a hozzátáplálással vagyok gondba. Ugye manapság nem divat, a dokinéni meg szintén nem támogatja, csak 6 hónapos kortól. De pont, hogy mostanában már lesz sütőtök, meg van a jonatán alma, krumpli. Nem fogom megvárni a 6hónapot. Engem már 2 hónaposan ilyenekkel etettek az anyatej mellett. Megvárom a januárt és adok neki finomságokat :)

Kriszta
Kép
cherryke

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak így két gyerekkel tényleg nem könnyű a géphez kerülni :)

Nálunk ez a nap elég jól alakult. Egész sokat alszik Andris, és a mikor fent van, akkor sem sír folyton, de persze ha csak babusgatjuk és nem éhes. Most nappal egy kicsit rugalmasabb próbálok lenni, mert ugye van, hogy éjszaka több mint 4 órát is laszi egyben, akkor miért ne kaphata nappal 2 óra után. Meg ha evés után kicsivel még nyöszög, akkor kap még desszertet. Csak a szopik hossza durva még mindig, mert elég lassan eszeget. De remélem, ahogy nő, meg erősödik, ez is változni fog. Persze azért is tölt el annyi időt rajtam, mert egyszerűen imád szopizni. Én meg most épp anyira nem imádok szopiztatni (mert eléggé fáj), dehát csak lesz jobb.

Nálunk van egy kis lámpa a szobában, de nem ég egész este, csak a szopinál.

Szerintem azért ne vonjatok ki minden értelmes étel az étrendből. Én Julival egy ideig szinte csak tésztán meg kenyéren éltem, mégis minden este üvöltött mint a sakál. Persze, fújós dolgokat nem jó enni, de a zöldség gyümit meg a tejtermékeket (hacsak nagyon nem kell) én most nem szeretném elhagyni.

Na megyek, mert alszanak, hátha tudunk a férjemmel is egy kicsit még beszélgetni, aztán meg alvás.

Ja és én is tettem végre egy képet (talán már csak Andris hiányzott).

Kép Andris még a kórházban

Kép
Kép
etus79

Nálunk az evés: az elején még rendesen evett, utána aludt. kb 3-4 napja ma így néz ki: evés 1 órán kerezstül, mert mindig elalszik. Végez az adag felével, majd jól bealszik. Fél órát. Utána követeli a másik felét. Aközben is elalszik. Utána is alszik. De nem mélyen. Nyűglődik. Pedig van büfi, több is, tiszta a segge, mert mindig tisztába rakom. Komolyan mondom, egész nap etetek :D Olyan fáradt vagyok... Viszont mivel Ő sem alszik rendesen, nyűgös. Mondtam a védőnőnek, de semmi reakció. Nem tudom mit lehet csinálni vele, hogy legalább 2 órát aludjon egy huzamba és nyugodtan. Meg, hogy ne egyen 1 órán keszetül fél adagot...
Levegóre is kirakom kocsiba, meg sétálunk 10 és 2 közt valamikor. Talán ott nyugodtabban alszik... De éjjel nem rakhatom ki, hogy aludjon :D

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok

cherryke:én pont így voltam Balázzsal!!ezért más taktikát találtam ki,mert így nagyon nehéz!!Balázs is szépen bealukált az első cicin úgy,h fel sem tudtam ébreszteni,de tudtam,h nem lakott jól és ......
szóval kb tudom mikor ébred előtte lefejem e tejem és cumisüvegből adom neki!így szépn megeszi az adagját és el is alszik szépen kb 2és fél órákat vagy 3-mat is alszik!tudom sokan elítélik,h cumisüvegből etetni,de én úgy vagyok vele,h az a lényeg ,hogy jól lakjon és az én tejemet eszi meg így tud pihenni és én is nyugodt vagyok még akko is h kevesebb pihim jut!

etus:nagyon szép formás Andris!! :)

sissy:nagyon cuki Lili abban a kis manó sapiban!!

Ma méreckedtünk!! :D 4700gr :) :roll: már nem is jó ránk a 2-5kg pelus!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Etus, Rékus, még nem is gratuláltam nektek, nagyon szépek a babák! És a többi baba is, természetesen.
A szüléstörténetünkkel még tartozom, de most inkább az itthoni dolgokról számolok be, amíg Emma alszik. Szóval nekem a nagy gond a szoptatás. A kórházban még egyáltalán nem volt tejem, de már a szülés utáni napon kisebesedett a mellbimbóm, annyira, hogy a baba pár perc után ki is köpte, mert véres volt, és meg majdnem elájultam, úgy fájt. Közben meg nem jött belőle semmi. Egy idő után kaptunk egy kis tápszert, mert Emma elég nagy, és nagyon éhes volt. Itthonra is vettünk, mondtam szombaton, hogy nem jövök haza a hosszú hétvégére tápszer nélkül. Sokat sírtam emiatt, nem gondoltam volna, hogy ilyen gondjaim lesznek, és hogy ez ilyen nehéz...
Perzse a kórházban is nyugtattak, hogy császár után ez normális, meg hogy a stressz a legrosszabb. Itthon aztán javult a helyzet, tudtam pihenni is, és egy napja voltunk itthon, amikor a bimbóvédőben megláttam a tejcseppeket :) De sajnos még mindig nagyon kevés a tejem, eddig 10-20 grammokat tudott szopizni Emma, ma reggel volt a rekord, egy mellből 40 g! Tudom, hogy ez még mindig kevés (pláne, hogy a másik mellemben még kevesebb van), de haladás! Nagyon reménykedem, hogy nemsokára már elég tej lesz, és nem kell a tápszer.

A mérleg nagy ellenségem. Megőrülök tőle, hogy néha fél óra szopizás után mínuszba megyünk :x

Egyébként nem panaszkodhatunk, Emma jó baba, eddig egy hasfájós esténk volt, lehet, hogy azért, mert a tápszert kiskanállal adjuk, és levegőt nyelt. Ma viszont letettük fél 10-kor, és csak fél 5-kor kelt :lol:

Ezen a héten még hármasban voltunk, de sajnos hétfőtől egyedül leszek.

Mók, nálunk nincs éjszakai fény, de azért annyi fény szűrődik be kintről, hogy éjjel ne essek hasra. Mi is egy szobában alszunk egyébként.

Sissy, még nem hallottam róla, hogy a padlizsánnal gond lenne. Én is azt ettem tegnap :)

lynnn

Ice: sajnos rég óta nem eszik ciciből :( Amikor hazajöttünk a kh-ból, mi 11 napot voltunk, alig fogadta el ciciböl. Lefejtem és cumisüvegből adtam neki. Aztán egyre kevesebb tejem lett. Kellett a táp. Naponta kb 80at tudok lefejni, azt 2szerre adom neki oda táppal pótolva. Meg a bnőm is ad kb 100at, úgyhogy azért kap tejet. De a káliumot nem kell adni neki, mert több a táp mint a tej. Sajnos, ha nem tudok eleget pihenni és rendesen enni, nem is lesz tejem. Ittam a teát is, szedtem homeopátiás bogyót... szóval nincs tej. A kh-ba meg annyi volt, mint a veszedelem. Mondjuk ott tudtam enni is aludni is.
Én nem ítéllek el mert cumisüvegből adod neki :)
Viszont, ha nagyon nyűglődik, cicire rakom és elalszik :D de nem sokáig.

Kriszta
Kép
cherryke

Lynn: mint fentebb olvashattad, nekem meg fordítva volt. Mióta hazajöttünk, a tej megcsappant.
És az a legviccessebb, hogy amikor Hunorka sír, hogy éhes, a tej megindul a cicimből, mindig foltos lesz a pólóm :D aztán meg nincs is benne.

Kriszta
Kép
cherryke

Bírom, hogy amikor hazamegyünk a kh-ból, kb 2 hétig minden baba jó baba :D utána kezdődnek a: nem eszik rendesen, túl sokat eszik, állandóan alszik, nem alszik, fáj a hasa, sok a tejem, nincs tejem, fáradt vagyok, éhes vagyok, semmire sincs időm :D :D :D

Nálunk is ez volt. De ez így is marad még 20 évig :D :D :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Mi ma éjjel először ettünk 140-et.Az járt a fejemben,amit valaki írt tegnap,hogy anyatejjel nem lehet túl etetni.Aztán 3 óra múlva kelt,én meg csak a cumit adtam oda,mert 140 után gondoltam,nem kell 3 óra múlva kaja.Aztán aludt még egy órát.Én ezektől az össze-vissza kajáktól "ijedek meg",hogy mikor lesz rendszer...De mindegy.Lényeg,hogy egyen,aludjon.Most a levegőn van kint,sétáltunk,és a teraszra tettem.

Szilvi

sissy01

Etus79!
Andris gyönyörű baba! :D

Tegnap olvastam hogy az első pár hétben tegyük nappal annyiszor cicire a babát ahányszor igényli, így jobbak lesznek az éjszakák.
Hát én nagyon megörültem először hogy nincs is baj nálunk,aztán eszembe jutott, hogy hohó,de nincs időm semmire napközben, és az tuti nem normális. :x
Meg hát nincs aki helyettem takarítson, így is el vagyok úszva a fürdőszobánkkal, és a porszívózással, mert ha alszik akkor azért nem tudok, ha fenn van akkor azért nem tudok porszívózni.
Kaját most rendeltem, mert anniyra nincs időm itthon készítgetni, hogy kevesebb lett a tejcsink....
:cry:

Kép
mók

Mók,

köszi szépen :). Lilla baba is nagyon cuki és milyen menő széke van :)). nem csoda ha bejön neki!!

Cesyla, én már alig várom hogy végre kiköltözhessünk a kertes házba. ha minden jol megy akkor talán január vége fele már mehetünk. most egyenlőre egy tortura hogy minden nap járni kell vele a várost mert itt fenn csak nyüglödik és nem tud aludni. pedig már próbáltam átverni hogy kinyitottam rá az ablakot, beöltöztöttem de hát az se jött be :))....

Etus, Andris nagyon formás baba, nem is látszik rajta hogy újszülöt!!!

Cherryke, én is cumisüvegből etetem Mátét mert a szoptatás nekem egy kinszenvedés volt. folyton bealudt, aztán fél óra mulva újra kelt hogy éhes, és igy szinte egész nap szoptattam...miota
lefejem azota simán megeszik 140-150 gr-ot és alszik szépen ( persze napközben leginkább csak a levegőn:))). egyébként nekem már kell neki potlást adni, mert nincs annyi tejem amennyit ő enne...igy napi egy evés tápszeres.

Lynn, a mérleggel én is hadilábon állok, ugyhogy most már nem is méricskélem... csak felidegesített. ugyis látni fogod rajta hogy eleget evett vagy nem :).

Iceberg, azt hiszem te irtad korábban hogy remeg a Balázs szája néha... Használt a kálcium? mert néha Máténak is remeg...

Sissy, grat a 140 gr-hoz. anyatejjel tényleg nem tudod tul etetni, abból semmi gond nem lehet ha sokat eszik. Máténak is igen nagy az étvágya :)). hizik is rendesen tőle !!

[url=http://picibaba.hu][img]https://vonalzo.picibaba.hu/12526.jpg[/img
baumdo
Győr

Sziasztok,

gyors leszek, mert Bettina már forgolódik.

Ma voltunk védőben és már 4600 gramm (5 hetesen), a születési súly 3210 volt, 3 hetesen pedig 4 kg. :lol: :lol: :lol: Brigi is ugyanígy hízott. És már 56 cm-es. Olyan vastag combjai vannak életemnek. :lol:

Cherryke,
a rotát én mindenképpen kérni fogom, Brigi is kapta. Bár marha drága és mivel szájon át adható - legalább nincs szuri - a dokinő leizzadt mire beadta, hogy ne köpje már ki a gyerek. Az unokatesóm felesége óvónő, ő is mondta, hogy minden évben van járvány az oviban. A pneumococcus ellenit viszont lehet, hogy csak 1 éves kora után kérném, mert akkor csak 1 szuri. De majd megkérdezem a dokinőnket kedden.
Én nem vagyok a híve a kori hozzátáplálásnak. Szerintem kapjon tejet vagy tápszert 6 hónapos koráig. De én is előbb kaptam kóstolót és semmi bajom nem lett.

Ceyla,
a szék nem igazán jött be, mármint arra a célra, hogy elrázza a gyereket, viszont én jobban szerettem beletenni és kivinni a konyhába mintha a bébihordozóba tettem volna. Amíg nem ül magától nem jó neki sokáig a babahordozóban. A mienk Fisher price-os, és 18 kg-ig használható. Majd keresek képet és teszek fel.

Mók,
próbáltál már porszívózni a baba mellett? Bettinát marhára nem zavarja. De Brigivel én is így voltam, félt is egy ideig a porszívótól.

Sissy,
te éjjel is méred a babát? :lol: Három hónapos korukra szépen beállnak majd. Nekem is nandum van, de a bölcsös megkötések olyan furák. Brigi nagyobb volt már mikor elkezdtem és őt elöl és csípőn hordoztam. De Bettina nem értékelte az elől ültetést. Te melyiket kötöd meg? Lili elvan benne?

Lynn,
próbáld meg többször mellre tenni, már ha a cicid is engedi. Minél többet van cicin, annál több tej termelődik. Tejszaporításra ki lehet próbálni, rántott leves, teák, alkoholmentes sör, homeos bogyók. A mérleggel meg próbáld magad nem agyon stresszelni.

Edit,
nagyon édes Andris baba.

Tavasziszél,
milyen kendőd van rugalmas vagy sima? Tudom, hogy volt nandud is. :lol: Hogyan kötöd meg?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziszatok!

Na Andris még alszik, már több mint 2,5 órája húzza a lóbőrt :) JUli is aludt kötben, úgyhogy előszedtem a régi ruháimat, de felpróbálni még nem mertem :) Azt hittem azért több fog lemmenni szülés után. Na nem baj, majd később teszek róla.

Juli elment usziba apával, életében először. Eddig csak strandon voltunk. Kíváncsi vagyok, hogy fog neki tetszeni. Úgyhogy most ketten vagyunk Andrissal.

Andris is elalszik a cicin, de asszem sokszor nem is kér többet 60 g-nál. DE van, hogy érzem (vagy mérem), hogy sokkal többet is megeszik. Talán csak nekem szokatlan, mert Juli már az elején mindig teletömte magát, és ő nagyon gyorsan is evett. Viszont jó sokat bukott is, amit Andris nem szokott. Hát az meg, hogy nappal gyakrabban eszik... majd csak alakul. Azért a 2 órát mindig megpróbálom kivárni, mert azért Juli mellett nem szereznék (és nem is tudok) óránként szoptatni.

Ice, Cherryke, azért folyton fejni sem lehet egyszerű. De a lényeg persze az, hogy tele legyen a pocak.

Kendőm nekem is van, de én Julival nem használtam, és most dunsztom sincs, hogy kéne megkötni, úgyhogy én is szívesen vennék taácsokat, esetleg egy jó oldalt, ahol meg lehet tanulni.

Pihiszéket most én is szeretnék, mert ha fent van Andris, és Julival vagyunk épp elfoglalva most csak a hordozóba tudjuk tenni, és abban nekem sem tetszeik ahogy ücsörög. Remélem találunk valahol használtan. Pedig annyi volt a börzéken, csak valahogy nem gondoltam rá.

Baumdo, a 140-150 gramm az azért nem semmi :) és üdv itt, mert én még bamba módon nem is köszöntem. Nagyon helyes a kicsi fiad.

Na zajolnak a kiszsobában, úgyhogy megyek, mert most aztán tutira éhes lesz Andris, mert 3 és fél órája evett utoljára.
Edit

Kép
Kép
etus79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: