A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Olyan klassz ezeket a babás képeket nézni!!! Köszi!

Szilvás, én is ugyanezt gondolom a két gyerekes létről... Hiába van rutin, meg miegyéb, de nem tudsz igazán okos lenni, ha nem mintababád van és esetleg még egészen más típus is, mint Te (ezt úgy értem, hogy nekünk úgy tűnik, mindkét gyerek nagyon az apjára hajaz, tök más világ, mint én - remélem, azért, valami nagyon jó fog ebből kisülni :wink: ).
Bálint például már most kiröhög, ha valamit komolyan kérek tőle - akkora csibész, felköthetem a gatyámat két ilyen kisfickóval.
Abba még bele se merek gondolni, mi lesz, ha kamaszok lesznek... :lol: :lol: :lol:

bekri

Bea hát igen! Betyárok :lol: :lol:

Babaszoba tervek a blogban.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!
Úgy döntöttünk, hogy nyilvánosban is leírom a velünk történteket, talán segíthetünk másoknak.
Tiva baba születése óta furcsán lélegzik:
rendszertelenül, hosszabb kimaradás után egy nagyon nagy szaggatott légzés (ezt periodikusan), előfordul, hogy nehéz felébreszteni (teljesen el van ernyedve, nagyon mélyen alszik). Most ezek jutnak eszembe... Mivel nem tetszett ez a légzés, a gyermekdoki első látogatásakor mondtam is az észrevételeimet, ugyan így a támadó néninek... az egész családomnak... mindenkinek, akivel beszélek. 100%-ig azt a visszajelzést kaptam, hogy hülye vagyok és túlaggódom. Itt is kérdeztem szerintem a légzésfigyelőt és válaszoltatok is, ki-ki a saját tapasztalata szerint (hogy van vagy nincs légfigyu otthon).
Szóval, mivel az idiotizmus gyanúja lebegett a fejem, anyai ösztöneimet háttérbe szorítva nem vettünk/béreltünk légfigyut. Legutóbb Tiva 2hónapos oltásánál mondtam a dokinéninek, hogy még mindig "furcsán" lélegzik. El is küldött gégészhez, annak ellenére, hogy próbáltam elmagyarázni neki, hogy nem az az amiről Ő beszél, hanem alvás közben történnek a dolgok és nem álmodik, hanem "furcsán" lélegzik. Gégészhez küldött... ennyi.
Persze nem hagyott nyugodni a dolog... a kezembe került egy újság, ahol az alvászavarokról írtak és abban a cikkben olvastam, hogy létezik SIDS szűrés (akkor még nem tudtam mi az). Utána néztem és úgy döntöttem utána járok, hátha. Az újság kiadója a Hiem Pál Kórház, a cikkből kiderült, hogy belgyógyászatot- és a cikket író doki nénit kell keresnem. Ezt az utat végig járva találtam a SIDS szűrésre, ahová egy szerencsés véletlen folytán szinte azonnal mehettünk rohamléptekben.
Ha valakit érdekel a véleményem... szerintem csak az menjen, akinek valóban vélhető a probléma (tehát tünet nélküli önmegnyugtatásképpen inkább ne), mert a szívem megszakadt. Fájni nem fájt neki szerintem, de a látvány iszonyat. Sok-sok tappancs (azaz EKG-s vacak) a picike kis testen, a lábikán is valami, meg egy gyomorszonda ami a nózin keresztül van leküldve (15-17 cm hosszú)... Ez egy azt hiszem 8 órás vizsgálat. Este kell befeküdni és reggel veszik le/ki róla a cuccokat. Meg vérvétel azt hiszem.
A diagnózis Apnoe, Obs.SIDS.
Nem jöhettünk haza természetesen. Gyógyszert kellett a kicsinél beállítani, ami 3 napot vett igénybe.
Ami fontos, ha úgy látja/érzi bárki. Nem szabad hallgatni senkire. Megéri az a légzésfigyelő. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy tudnunk kell mit tegyünk ha jelez.
A H.P.Gyk-ban elvégeztünk egy "képzést" a biztonság kedvéért és van már légfigyu is.
Azt hiszem hálát adhatok Istennek, hogy eddig nem történt baj és remélem ezután már nem fog. Talán mindent megtettünk mostmár amit megtehetünk.
Bocsánatot kell kérnem tesómtól. Ugyanis Ő látta egyszer, hogyan lélegzik és azzal a lendülettel bementünk az ügyeletre. Ott egy híres neves médiadoki néni megnézte és azt mondta minden rendben (szerinte is túlaggódtam).

A gyerekorvosok tájékozatlanok!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2010.10.31 09:27-kor.
szilvi35

Szilvi!

Nagyon jó, hogy nem hagytad annyiban, annak ellenére, hogy milyen viszajelzéseket kaptál, mikor elmondtad, mi van.
Örülök, hogy nem történt baj!!!!
( www.alvas-diagnosztika.hu/sids_felvilagosito.pps )
Én tuti a dokinak odadörgölném!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ha mást nem, javasolhatott volna egy kivizsgálást, vagy hogy vegyetek egy légzésfigyelőt.
Komolyan ledöbbentem most!

Nekünk kezdetektől van ugye légzésfigyelő, az elő 2 hétben 3szor beriasztott, mondjuk az elő az azért, mert a lány elvándorolt.
A másik kettőnél, felébredt az álmából a hangos riasztásra.
Azóta viszont egyetlen egyszer sem riasztott be, pedig nem nyúltam hozzá azóta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára clárika 2010.10.30 22:45-kor.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi!

Csuda jó lett a tervezet! :)
Engem is nagyon izgatottá tett Réka szobájának tervezése, szervezése, és boldog is voltam tőle persze. :)
Nagyon szeretek rendezkedni, bútort tologatni, így most irigykedek! :)
Oda is festesz a falra?
Mit csinálsz a hálótokba lévő falfestéssel? Úgyhagyod? vagy lefested?

Hogy írtad milyen jü árban vannak a Tescoban ezek a dolgok, valószínű elnézünk arra mi is.
Megnézek egy másik áruházat is, hátha van még ilyen kutyus (mi is azt terveztünk karira), mondjuk a budaivámiba talán akad még :)
(Mostanában utálom a bevásárlást :shock: )

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia
Hallottam már olyant is, hogy szinte a gyerek megszületése előtt be kell iratni bölcsibe, hogy legyen neki hely.
Én még nem tudom, hogy lesz, ha megyek dolgozni...

Szilvás
Integrált bölcsi :lol: Korán megtanulják a másságot elfogadni :lol: :lol: :lol: :lol:
Bulizni Katus is jött. Simán aludt a babakocsiban... és amikor olyanja volt, akkor akadt fenékhurcikáló is :wink:
Én egyébként örülök neki, hogy Katus ilyen. :lol: :wink:

Évi
Nagyon jók a képek!
Tervrajzok is :lol: :lol: :lol:

Bekri
Én most azt mondom, hogy egy egészséges gyerekben legyen egy kis elevenség. Lehet, hogy néhány hónap múlva más lesz a véleményem :wink:

Szilvi
Azóta mi a helyzet? Használ a gyógyszer?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Gyerekben hogyan kell átállítani az órát?
Katus eddig olyan 6 körül ébredt reggel. Az jó is volt nekünk, mert Ádám nem késett el a munkából, együtt tudtunk reggelizni.
Most Katus szerinti 6 óra az a valóságban csak 5... :?
Ennyire korán azért nem kellene kelni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok

Szilvi35,döbbenet,milyen jó hogy nem hagytad annyiban...
És most hogy van Tiva??
Szerintem is hasznos a légzésfigyelő.Emlékeztek talán az elején nálunk folyton riasztott...ráfogtuk erre,arra...azonban jó ideje már nem riaszt,kénytelen vagyok azt hinni hogy mégis volt oka a riasztásoknak(így nem merem visszavinni,azaz ma elgondolkoztam hogy mégis veszek egyet,már ráfizettem 7500-t,ennyiért már találok...meg ha kimegy a baba a szobájába,nem árt a bébiőr se)

Clari,alig várom a rendezkedést de még nem kezdjük :( Oda is rajzolok majd neki,a hálórajzokat meg lecsiszoljuk(huhh)és lefestjük(azaz a fiúk)

Ircsi milyen volt a halloween buli?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Clarika

Kép :wink:

evilany

sziasztok!

szilvi35 basszus, azért a dokinak én is a fejébe húznám a leleteket!!!! nekünk az elejétől van légzésfigyelőnk, szerencsére ez nem is volt kérdés vagy vita tárgya a családban... apu szó nélkül ment és intézte aznap, amikor haza jöttünk...
nehéz az árral szembe menni, de nagyon jól tetted, hogy utánajártál!
reméljük innentől kezdve minden rendben lesz? meddig veszélyeztetett Tiva?

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Évi nagyon jó lett a tervrajz :D Nemhiába van mérnök a háznál :D

Ircsi én sem értettem reggel 7-kor miért nyekereg Áron. Aztán nagy nehezen leesett, hogy órát állítottunk :lol:

Tünde nagyon szép és jó a babanapló. Öröm olvasni :D

Szilvi35 :shock: Sajnálom! Még jó, hogy nem hallgattál senkire és utánajártál ennek a légzésdolognak. Meddig kell szednie a gyógyszert?

királylány

[quote="woody"]
írta:
woody
Zoé, hol vetted ezt a láncot? Rendelted neten?

megkérdeztem tőle, és azt üzeni, hogy egy nénitől vette, aki egy közeli városkában szerezte...
ettől a cégtől:
http://borostyanbolt.hu/index.php/kezdooldal.html
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dia köszi, de még mindig nem végleges... de nemsokára...

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="woody"]
írta:
woody
Zoé, hol vetted ezt a láncot? Rendelted neten?

megkérdeztem tőle, és azt üzeni,

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

evilany

Nem tudom meddig kell szedni a gyogyit. Havonta kell befeküdni kontrollra. Remélem 1-2 hónap és rendben lesz.
Nem tudom használ vagy sem, mert túlaggódom és nem tudok reálisan gondolkodni. Most hétfőn megyünk be ellenőrzésre, akkor majd elárulja a vére, hogy jó vagy sem a mennyiség, amit szed.
Másfél éves koráig ajánlották a légfigyut minimum és 3-4 hónapos koráig nagyon veszélyeztetett, utána is de akármennyi százalékkal kevésbé. (elképzelhetitek mennyire érdekelnek a százalékok)
A doki nénit nem feszítem keresztre és a tapasztalt védő nénit sem. Hitelüket vesztett személyek számomra. Egy orvosnak kötelessége tájékozottnak lenni!!! Majd tájékoztatom, hogy hová kell küldeni a hasonló panaszokkal jelentkező anyukákat.
Tiva nem is volt rosszul. Mosolyog most is és gagyarászik. Tündérpofi :)
Talán még annyit, hogy nem javasolják a hason alvást. Csak akkor szabad hasra fektetni, ha van felügyelet. Állítólag hason nagyon (túl) mélyen alszanak és nem ébrednek fel légzéskimaradás esetén. Viszont fontos a hason levés, mert a fej emelgetése és a kitámasztó mozdulatok fejlesztik a légzőközpontot (vagy ilyesmi).
szilvi35

Szilvi: :shock: :shock: nagyon örülök hogy működött az anyai ösztön és nem hagytad annyiban... Nekünk is van légzésfigyelőnk, egyszer riasztott, de azóta semmi (hál' istennek).

Évi: nagyon jópofák a játékok, babakocsi-design haláli jó :D Nagyon tecc... Tervekre is nagyon kiváncsi vagyok, majd megnézem.

Ircsi: a kérdés jogos. Mi cumival hidaltuk át a dolgot (vagyis gondoltuk hogy megoldottuk. Reggeli kajánál még működött, de alig 2 óra múlva enni kért a kisasszony és épp most is nagyon zúzza a kajáját - 1 órával korábban, mint a megszokott időpont :lol:)

Dia: bölcsikérdésen mi is tegnap óta erősen filózunk, nem akarjuk halogatni nagyon a dolgot... Közben mégsem indultunk el reggel, mert tegnap este eléggé aknára szaladtam, szédültem, nem bírtam még fürdetés közben sem Korinna felett állni, apja fürdette-etette. Reggelre aztán jobb lett, de még mindig nem vagyok 100 %-os e téren :?
Vendég

Jó reggelt!

Évi köszönöm, nagyon Happy :)
Meg is kaptam a Borostyánláncot apától egy kis tasakba volt a hatalmas vörös rózsa szárára kötve! :oops:
Rékám is felköszöntött egy dupla adag kakával a pelusban --- sok szerencsét kívánt :lol: :lol: :lol:

Én is olvastam már,hogy a hasonalvásnál gyakoribba bölcsőhalál.
Réka néha néha bukik, akkor meg jobb, ha nem háton van, mondjuk nem mintha elaludna háton, vagy oldalt....

Évi
Remek meló lesz a fiúknak azt lecsiszolni.

Bölcsi
Úgy tudom, itt csak akkor veszik fel a gyereket bölcsibe, ha van igazolásod a munkáltatótól, hogy adott dátumtól dolgozol.
Hogy mennyi a valóságalapja, azt passzolom, nem jártam utána.

Clárika
Kép
clárika

Ha ilyen szép idő lesz, lehet, hogy elmegyünk egy kicsit Mohácsra sétálgatni :)

Clárika
Kép
clárika

[quote="szilvi35"][ írta:szilvi35b]Egy orvosnak kötelessége tájékozottnak lenni!!!

Hát igen, kötelessége lenne.....

Clárika
Kép
clárika

Clari miért pont Mohácsra?
Csiszolás:nem nagy ügy,Komlón már végigcsiszolták a múltkor a lakást,benne van a kezükben :) csak az a sok por... :roll: :(

evilany

Clárika
Kép

Évi, hogy Te milyen kis szemes-füles vagy!!! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Tündi,az iwiw írja :lol: :lol:

evilany

tudom, de én azt se figyelem... :oops:

Kép
gtunde75

Kb 1 éve ilyenkor jöttek össze a kis gyönyörűségeink!!

evilany

Igen, pont egy éve jött meg utoljára! :)
Szülinapomtól számolták a terhességem, s névnapomra megkaptam :)

Miért pont Mohács?
Hmmm....nem tudom, szép város :)
Dunapart....

Clárika
Kép
clárika

Tünde köszcsi! :)

Clárika
Kép
clárika

[quote="evilany"]K írta:evilanyb 1 éve ilyenkor jöttek össze a kis gyönyörűségeink!!

Zoé november 27 v. 28-án... :) egy távkapcsolatnál viszonylag pontosan be lehet lőni... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Clárikának:

Kép

Csibuc mit szedtél össze? Remélem jobban vagy!

királylány

Sziasztok! hír rólunk, aztán majd igyekszem visszaolvasni!
Megjártuk a kórházat, és közben itthon az internetet is helyreállították, ezért csak most tudok írni.
Fejlődésneurológián voltunk 5 napig, szerencsére helyileg nekünk közel, itt a Margit Kórházban. De azért be kellett feküdni.... egyébként is elég vaskalapos hely, hülyébbnél hülyébb szabályokkal, merevek a végtelenségig. Még szerencse, h csak ennyit kellett ott tölteni. Szakmailag viszont jók. alaposan megnézték, kivizsgálták Jonit, sőt, ha már ott volt, akkor noémit is ugyanúgy. így aztán a kisasszonynak papírja van róla, hogy az idegrendszere tökéletes :-)))
Jonatánnál szerencsére nem találtak görcsre, epilepsziára utaló jeleket. A koponya UH-n kimutatható, h átesett ezen a súlyos betegségen, kicsit tágabbak az agykamrái, de szerencsére nem nagyon, így nem okoz semmit. A figyelme a pszihológus szerint elég jó, nem is adtak neki ezt fejlesztő gyakorlatot. amivel foglalkozni kell, az az izomtónus eloszlása, helyenként kicsit feszesebb, másutt lazább a kelleténél. Erre kaptunk tornár, egy hónap múlva kell visszamenni. Ami nehéz, h ez naponta 5xfél óra gyakorlást jelent. Persze evés előtt, h még ne legyen éhes, de utána nem lehet, mert kibukná a kaját vagy álmos lenne. Próbáljuk tartani, apjha is megtanulta mit kell, sőt anyám is, de azért akkor is ott van Noémi is , meg a másik 4 is. Ráadásul szerintem a gyerek nem óramű, és persze kell neki rendszer az életébe, de ők ezt épp oly mereven képzelik el, mint mindent, márpedig sem az élet, sem a gyerek, sem az idegrendszer nem ilyen merev, szerencsére. Mindegy, meglátjuk egy hónap múlva.
Szerencsére ők is elég sanszosnak tartják a tökéletes gyógyulást, pedig az nagy szó, mert roppant szigorúak, és elég rosszul kommunikálnak, így nagyon tudják a frászt hozni az emberre.
Még a hallását kell majd vizsgálni, az nov 10én lesz, persze azért attól is aggódom. C
claire

szilvi!
Igen, jól tetted, én is hiszek az anyai ösztönben, már többször jól jött, h magamrta hallgattam, és addig mentem, míg megnyugtató válasz vagy eredmény nem született, de most Joni -többek között- ennek köszönheti az életét, és ezt nem én mondtam, hanem a dokik. Kit érdekel ehhez képest, hogy néha megkapja, hogy "hülyeaggódóanyuka"!!!!.

Hasonalvás: nem mindegy mi a lényeg, mert itt a fejl neurológián kimondottan javasolják, még a zárónkon is szerepel. Persze nem párnán!!!

Légzésfigyi: ha ilyen fura légzéstészleltem volna, én is raknék. nekünk nem volt, de most pl nem segített volna, mivel llélegzett a gyerek! Sztem ha már légzésfigyelő, akkor kell hozzá az a tanfolyam.
anyukák hülyének nézéséről túl sokast tapasztaltam most, még jó, h engem komolyan vett a drnénink!!!
claire

[quote="claire"]
írta:
claire
Hasonalvás: nem mindegy mi a lényeg, mert itt a fejl neurológián kimondottan javasolják, még a zárónkon is szerepel. Persze nem párnán!!!

ez mennyire durva, mármint, hogy mindenki mást mond!! hihetetlen!

Kép
gtunde75

Claire
Jó olvasni rólatok!
Izomtónus eloszlási zavar nagyon sok csecsemőnél van. Mi is azért tornázunk Katussal.
Hallásvizsgálattól ne aggódj! Van valami gyanú arra, hogy Joni nem hall rendesen?

És... az ember inkább legyen "hülyeaggódóanyuka"... normális esetben anyuka ismeri legjobban a gyerekét, anyuka úgyse nyugszik meg addig, amig a kérdéseire választ nem kap...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="claire"]
írta:
claire

ez mennyire durva, mármint, hogy mindenki mást mond!! hihetetlen!

Hasonfekvés jó a mozgásfejlődés szempontjából. Viszont ne felügyelet nélkül aludjon hason a baba. (amíg még önállóan nem tud biztonságosan fordulni)

Ha pl. Katus este hason alszik el, mikor én lefekszem, a hátára fordítom...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Talán érdekel Benneteket a következő lehetőség:

WINGBO bébihinta kölcsönzés

6 HETES KORTÓL 6 éves korig használható hasalós hinta.
Korai fejlesztésre kiváló – koraszülöttek illetve beteg gyermekek fejlesztéséhez kitűnő eszköz, egészséges babák esetén pedig gyorsítja a mozgásfejlődést, segíti a fejtartás kialakulását, a hason fekvés megszeretését.

Segítségével az idegrendszeri pályák kapcsolódása könnyebben létrejön, ami segíti a mozgás és gondolkodás fejlődését.
A baba pár használat után rájön, hogy ő maga tudja lökni a hintát és ezt örömmel meg is teszi.

Magyarországon kevésbé ismert termék, külföldön már régóta ajánlják fejlesztésre. Újonnan 25-30 ezer forint, viszont kölcsönzéssel (4000 Ft/hó) kipróbálhatod, hogy a Te babádnak beválik -e.

Érd: 70/520-2399, illetve www.mozgasfejlodes.hu
kata2006

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba
Ha pl. Katus este hason alszik el, mikor én lefekszem, a hátára fordítom...

Zoé háton kb 10 percet ír aludni, aztán felébred... én is csak hason aludtam baba koromban... másképp nem ment

Kép
gtunde75

Claire nagyon örülök, hogy hírt adsz magatokról. Ezek nagyon jó hírek, örülök ennek is :D Továbbra is drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek :D

Enyém gyerek sem tud háton aludni. Kizárólag csak hason. Igaz mi is hason alszunk meg általában Bence is (de ő aztán forog rendesen)
Légzésfigyelőnk van. Eddig 1x riasztott tévesen, elemet kellett cserélni. Én napközben is bekapcsolom ha alszik Áron.
Bencénél is használtuk, akkor kattogott is, mert anyuka csak így tudott aludni. Bezzeg most mikor a radiátor kattog az idegesít :D

Apa elment dolgozni még majd éjjel jön valamikor, Bence nem volt hajlandó hazajönni a mamáéktól :shock: :D , Áron már alszik, asszem én is követem a legkisebbet....

Jó éjszakát!

királylány

Sziasztok! Köszi Dia!
most össze-vissza szopiznak, főként Nonó, pedig azt hittem ennyi haszna lesz a kórházi szigornak, de ellenkezóleg, most pótolnak...
Alvás:éppen azt akaartam kifejeezni, amit Ircsi írt. Attól is függ, mi éppen a legfontosabb a gyerek fejlődésében. Ha a mozg fejlesztés, akkor jól jön a hason alvás, enyémek ezt jól nyomták a körházban, de itthon sem utálják. Ha gond van a légzésével, vagy épp taknyos, akkor inkább kicsit felpolcolva háton. Ha szopizva elalszunk, gyakran marad oldal fekvésben is.
csak azt tudnám, mitől ilyen nyűgös a kislány. Telihold? nem is néztem mikor van.
claire

Sziasztok!

Kellemes hetet!!!!!

Csibuk nekem a doktornő nem ajánlotta a hordozóval való babakocsikázást (nekem olyan kocsim van amire rátehető a hordozó). Én is gondoskodtam, hogy azért a hordozóban olyan furcsa pózba van, minta ülne. Ő ajánlotta, hogy ne döntsem 180 fokba a sportkocsit, hanem az első fokozatra tegyem (na nekem csak ilyen van). Nagyon kicsit van megdöntve és mivel a lánykám még kicsike, nem is fekszik fent csak inkább lent ahol elég egyenesnek tűnik. Felteszem a zsákot is és csak a feje van kint belőle :lol:

Évi hasfájásokat ismerem nekünk is van bőven :cry: és a gyerekorvosnő azt mondta addig nem szabadulunk míg nem eszik majd változatosabban :cry: :cry: adjam neki a szirupot és próbáljam a pocakot olyankor melegbe tartani. Szegény babák. az este olyan keservesen sírt. Akartam etetni odatettem szopni és hallottam csikorogni a hasát, próbált enni de nem ment elkezdet sírni keservesen. Azt sem tudta szerintem miért sír: éhes, álmos is volt és még a hasa is fájt - szirupot meg kapott kb. másfél órája, teát is ivott nemrég, így maradt csak a bebugyolálás és meleg vizes palack a pocira :arrow: hamar megnyugodott, evet keveset és evés alatt el is aludt.

Külön köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmem a tejpor szavatossága miatt. Hiába, lehet még túl kába voltam szülés után, mikor elolvastam mit ír a dobozon és nem figyeltem rendesen. A miénken is 3 hetet ír kibontás után :arrow: vettem egy újat legyen itthon. Megnéztem a régit, amit ugye még augusztusban használtam keveset, semmi baja és nem is göbös. Lehet a sok kibontástól sok levegőt kap és azért csomósodik, vagy csak oylan fajta (nekem NAN van a Nestletől)

Kép
Kép
melisch

[quote]B írta:arbcsi néha ne csak azt nézd mit írnak a könyvek (bocsi néha ez az érzésem mikor írsz - én is olvasok sokat de nem követem annyira őket) hiába íród, hogy az anyatejes baba nem szomjas nem tudok veled egyet érteni. Petra kifejezetten követeli a teát, pont úgy sír, mint mikor éhes és megiszik 70-80 ml teát is egy ültében.
ezt írtam

[quote]M írta:elisch! Nem azt nézem, amit a könyvek írnak -mivel minden könyv mást ír, de azért lehet olyan is, amivel én egyetértek, mert megegyezik a gondolataimmal-, hanem azt követem, amit a szívem diktál... És ha néha ez nem tetszik valakinek, akkor kénytelen vagyok könyvekre hivatkozni, mintegy megnyugtatva és alátámasztva magam, hogy igenis jól csinálom én is, más is, mert néha már elegem van abból, hogy attól, mert én ilyen fiatal vagyok és első gyerekes anyuka vagyok, nem vesznek komolyan,attól még nekem is lehet igazam, és én is csinálhatom jól.

Ne haragudj csupán nagyon rosszul esett amikor a könyvekkel jöttél, mintha azt akartad volna aláhúzni, hogy tiszta dilis vagyok és nagyon rosszul esett. Te ezzel megnyugtattad, alátámasztottad elveidet és akaratlanul elítélted a lánykámat amiért teát iszik. Én nem a könyvekben leirtakkal nem értettem egyet, hanem leírtam egy tényt mi szerint Petra naponta 150-160 ml teát megiszik, ezt sokszor sírva kéri.

Nekem az volt az érzésem azt akartad sugallni, hogy rosszul csinálom, mert nem a könyv szerint teszek. Sajnálom ha Petra kilóg a sorból, de ez van. NEM fogom sírni hagyni csak azért, mert a szakirodalom szerint nem lehet szomjas, vagy megszoptatni mikor van, hogy rögtön szopi után kéri a teát. A hasára meg kifejezetten jó hatással van, hiszen naponta 4-5-ször fája a hasacskája és cseppet csak 3x ajánlja az orvosnő naponta, tehát megpróbálok kevesebb gyógyszert adni neki, bár a tea is az, de felváltva adom neki egyszer cseppet, következő alkalommal teát, megint csepp, megint tea és ha este is baj van akkor megint jön a csepp. Örülj inkább, hogy nincs hasfájós babád!!

Nincs ellenemre ha idézel, de most ez nagyon rosszul eset, mintha csak saját elképzeléseid lennének jók és nem volnál hajlandó elfogadni más nézeteit is. Nem kell te is teát adj, Isten őrizz, de ne ítéld el azt aki rászorul. Nem így akartad kifejezni magad (látom utólag), de ez jött le nekem és én is megpróbálok maximálisan a tőlem legtöbbet megtenni. Ez egy olyan dolog amin nem változtathatok, mert nem egy nevelési hiba.

Nekem elmúlt a megsértődésem és témát lezártnak nyilvánítom, remélem te is megnyugodtál. Van sok elved amit én is követek és egyetértek veled, de ez most pont nem volt az. A korod miatt pedig nem támadtalak, nem érdekel ki hány éves, mert attól még lehet tapasztaltabb, olvasottabb, mint én a magam 27 évemmel 8)

Kép
Kép
melisch

Jó reggelt!

Szépen süt a nap. Alighanem nagy csavargást rendezünk ma (is) :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbcsi váladékos szemre jó az anyatej (egy magazinban olvastam) ha nem piros a szeme és a szemhéja nincs feldagadva. Mosd gyakran és pár napig próbálj 1-2 csepp anyatejet belecseppentetni miután megtörölted. (nekem mondjuk nem vált be :cry: ) Azonban az egyik szeme csak 2 napig váladékozott mikor otthon voltunk és anya kamillás teával mosta, én nem mosom és nem múlik a másik szeme. Azt hiszem megpróbálom a kamilla teát, mert még a szemcsepp sem segített. Bence meg remélem ismét átalussza az éjszakát azóta.

Csillag ti, hogy vagytok figyelj ha van véleményed ír le, max kinek nem tetszik, nem ért vele egyet nem olvassa el, vagy leírja a véleményét. Neked meg írok privit csak legyen időm :wink:

Cicc sajnálom a családi perpatrvart. Lagzi de izgalmas, majd írj róla, keresztelőről meg kérünk képet.

Clarika Réka tünemény és milyen kis okos. Mensi nekem sincs még, nem is hiányzik :lol:

Kép
Kép
melisch

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Limó jó nagyok vagytok már ti is és milyen ügyesen végigalussza az éjszakát!!
[quote]H írta:Iperaktivitás: Bercibó az esti fürdés előtti meztelenkedéskor majd' leröpül a pelenkázóról, felér egy hosszútáv futással.
:lol: :lol: :lol:

Tünde olvastam a naplód, nagyon vagány lett! nem is tudtam, hogy Zoé Petra is :lol:

Bekri
[quote]H írta:a egy orvos azt mondja, hogy fejjem le az elejét és akkor nem lesz olyan "erős" az anyatej, akkor ő ezzel az egésszel nincs tisztában: vagy nem olvasott szakirodalmat, vagy nem fejt/szoptatott még, vagy csak egyszerűen nem volt még alkalma ezt megfigyelni.
ha ezt nekem szántad nem így mondta a doki, hanem, hogy evés után fejjem ki a kövérebb tejet - "desszertet" a suttogó szerint. De nem segít :cry: próbáltam ugyanannyi teát ivott aznap is.

Ircsi látom jól szórakoztatok és mára is van programotok akkor jó kikapcsolódást ma is!!

Kép
Kép
melisch

Sziasztok

Claire,örülök h.alakultok!Nem kis családi összetartásra lehet most szükség nálatok!!

Dia remélem jól pihentél.

Melisch,milyen szirupot kap Petra?
Nem lóg ki a sorból,Tomi is teázik,Eni is :wink: Réka és Zoé is,sőt azt hiszem a fiúk is.

Tomi lázas :( éjjel rengeteget aludt,reggel óta is bágyadtnak tűnt,alig evett,szörcsög :arrow: lázat mértem38.1(leszámolva)kapott kúpot,orrszívózzuk...

evilany

Királylány
[quote]T írta:egnap este Áron is 260ml-t evett meg. Mikor harmadszorra kértem Gábort, hogy melegítsen még 40ml-t azt mondta behozza az üveget oszt döntse el a gyerek mennyit akar enni
:lol: :lol: jól bírja Áron. Tiszta szerencséd van vele, hogy ilyen Istenien jól gyerek és hallgat rád. Pénteken én is elmagyaráztam délbe Petrának, hogy mivel jóllakott és tiszta a pelusa kicsit játszunk majd ő alszik egy keveset míg én főzők. Na erre meg is hallgatott egész nap nem aludt, este oylan volt 9 után, mint egy kis drogos mégis csak 10 óra után tudott nagy nehezen elaludni. Egész nap 3x aludt max 5 percet, nagyon fájt aznap a kis hasa.
A héten akkor le elszel kötve ha Bence is otthon van, szegit amugy neked? Pl játszani Áronnal, vagy felügyeli és ezzel te kicsit tudod a dolgodat végezni?

Evilány szoba szuper lesz!!! Nézegettem Tomika képeit, tényleg milyen hosszú lába van, nagyon aranyos baba!

Woody jó tanulást és mielőbbi jogsival tessék dicsekedni!!

Szilvás sajnálom, hogy Eni nem alszik éjszaka, nem zavar itt senkit ha kicsit kipanaszolod magad. Jó, hogy alszik kint a levegőn, Petra csak akkor alszik ha tolom a kiskocsit, pedig én is kitehetném de nem marad, sőt olyan sírással öltözik, hogy mindig előre restellem a kimenést :oops:

Kép
Kép
melisch

Jobbulást Tominak!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mi vagyunk kisebbségben... Katus nem kap mást anyatejen kívül... cumit is nagyívben köpi ki... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Melisch
Ha főzni akarok, akkor főzök akkor, mikor Katus ébren van... beteszem a hordozóba, vagy a pihenőszékbe, vagy leteszem a földre... Főzés közben simán rá tudok nézni, beszélgetünk... egyéb dolgaimat is így csinálom... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvi nagyon sajnálom, hogy beigazolódott az aggodalmad és tényleg problémája van Tivánek a légzéssel, remélem megoldódik, hogy időben észrevetted és nem lesz semmi gond a későbbiekben. Sajnos a családi orvosok sem tudnak mindent és néha nem adnak az aggódó betegre, anyukára hanem nekünk kell a dolognak a végére járni - én is tapasztaltam. Jobbulást nektek.

Claire végre jelentkeztél és csak jó hírekkel, továbbra is drukkolok Joninak, hogy mielőbb felgyógyuljon és nem kelljen a kórházba vinned. Szegény baba 5 óra napi torna :cry: puszi neki, neked meg kitartást!

Évilány nekünk a Sam simplex van (nem tudom ha Mo.n van), és használ neki, mindig fejek bele kevés anyatejet mivel akkor adom csak ha látom fáj a hasa és nem evés előtt, pár perc után megnyugszik tőle. Az Espumisant is ajánlotta a családi orvosnő de mikor kiengedett a kórházból ezt a másikat írta fel a gyerekorvosnő és mivel bevált nem váltottam.

Jobbulást Tomikának, nem viszed orvoshoz, ha lázas lehet piros a torka (mikor Petra volt taknyos és mondtam nem lázas a doki néni azt mondta akkor lenne lázas, ha a torka is piros)

Kép
Kép
melisch

Szerintem, nincs összefüggésben a torok pirossága és a láz...
Piros torok... torokgyulladás miatt van (vírus, baktérium)
Láz... sok mindentől...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: