A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Emese, azt hiszem, a babahordozó-piac kikerülhetetlen tényezőjévé váltál :P :wink: Ügyes vagy :!:

Közben nagyon bezabáltunk, R. végül is csatlakozott hozzám, és mindent elpusztítottunk 8)

:arrow:

Kép
vindolanda

Na, nincs itt senki. Megyek, a második teregetés még vár rám. Rosszabb esetben Rugó is segít, na, azokat a gombócba csavargatott zoknikat és harisnyákat fotózni kéne :shock:

Tiszta apja :roll: :lol:

R. talált a neten egy babysitteres játékot, most azért van oda. El kell benne látni a babákat, etetni, itatni, altatni, játszani velük, majd jönnek az édesanyák értük.

Szerintem a csanás mindennapjaira emlékezteti :lol:

Kép
vindolanda

Halihó!

Niki, gratulálok! 8)

Mesi, én nem tudom másképp értelmezni, minthogy lenyúlják a koncepciódat.

Vindo: szép az orchideád nagyon ;-)

Most értem haza könyvtárazásból, ahol annyira köhögtem, hogy inkább hazajöttem, megnéztem gyorsan, amit kellett. E könyvtárban megint elcserélték az olvasójegyemet, idén másodszor (ami azért gáz, mert beléptetőrendszer van). Persze ezerszer elnézést kértek, de az indoklást nem tudtam megérteni: merthogy a nagy kavarodásban, 3 olvasó is volt, bla-bla. Én 2 évig voltam könyvtáros és nem 40 helyet kellett menedzselnem, hanem 600-at, persze több kollégával, de sosem kevertem el senkinek az olvasójegyét, pedig ott aztán volt forgalom. Mindegy, úgyis ritkán megyek, a büfé is vacak. Viszont jók a könyveik ;-)
Megyek dolgozni.
irina

Emese hasonló a kettő :roll:

Vindo játék :D mit ettetek?

Péterke kedvence volt ma, káposztás tészta, egész héten a kedvére teszek :D ebédel is 8)

KAkival nagyon megszivtuk ma, na de csak megtanulja Árika :roll:

Fáradt vagyok, f6tól már fenn vagyok :roll:

Vindo szép az orchidea:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni, most nem volt hal, így fűszeres csirkemell, szalmakrumpli, görög saláta :roll:
MIt csinált Áron?

Irina, könyvtár :?

Emese, amúgy szoktak ilyen esetekben valamit csinálni? Le vagy védve, nem?
Vagy esély sincs semmire, csak idegeskedik az ember :wink:

Kép
vindolanda

Az emot-ikont a végén összekevertem. Ez akart lenni: :roll:

Kép
vindolanda

Ja, hétfőn tökünnep volt az oviban (a népi hagyományokat veszik végig egész évben), készültek fotók (nem tudom, ki csinálta), rakok fel párat, bár a Muci csak egy-kettőn látszik a kis golyósapkájában, 99%-ban hátulról.
Szerintem a tökös dizájnt a nagyobbak és a felnőttek csinálták, de kirakták az ovi folyosóira, nekem nagyon tetszettek.

Kép
Kép
Kép
irina

Nálunk a dísztökök kocsi való tologatása menő :roll: Az egyik megrohadt, beleszaladt Rugó ujja. Megragasztottuk celluxszal. Bírta pár napig, aztán végérvényesen megrohadt.
Kaptunk egyet a szembeszomszédtól, az még jó. Kivesszük majd a magját, és jövőre felfuttatjuk a kerítésre.

Szép tökök :D
Meg Ádi is bájos :D

Kép
vindolanda

kocsi=kocsin

Rugó kapott a százasból egy 250 ftos mobiltelefont, fél órája játszik vele. Összekapom magamat, és kitakarítom az akváriumot, hátha húzza még :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Délelőtt ráadtam Rugóra az overálját. Szerintem haza is elvisszük, otthon mindig hidegebb van.

Remélem, idén nem égeti össze a kicsi kezeit a mécsesekkel a temetőkben, ahogy szokta :roll:

Tényleg megyek akváriumot takarítani :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, akkor kérünk majd tökös Rugó-képet! :-) Szegénykém, még nem is küldtem puszit a bibis arcára (bocsánat... :oops:, szétszórt vagyok). Ma már jobban van?

Nekem az egyetlen ünnep, ami az angolszász eredetű és újabban átvett ünnepek közül tetszik, az a Halloween. Szerintem jó mondjuk 31-én rémnek, boszinak stb. öltözve levetkőzni a halottaktól stb. való félelmet, 1-jén meg megemlékezni a szeretteinkről, akik már fizikailag nincsenek velünk. Szerintem pár év, és itthon is lesznek az ajtóban trick-or-treat-ező gyerekek :wink:
irina

Még 2, aztán tényleg visszamegyek dolgozni:

Szóval Halloween-ügyben Nikit célszerű kifaggatnom, ugye? :-)

Filmajánló: tegnap néztük meg a Date Night-ot (Párterápia), hát évek óta nem röhögtem ennyit, szabályosan nyerítettünk S-val :lol: Az első jelenet a kedvencem, és amikor a jelenet végén az órát mutatja a kamera. Bazzzzz, de ismerős. 8)
irina

Köszönjük a küldött puszikat mindenkitől :)
Hát, lohad le az arca, mert be van neki dagadva kicsit, meg már varasodik, tegnap még szivárgott belőle valami lé :roll:

A Halloween-nel tényleg semmi baj nincs :D

Mi kiskorunkban a töklámpásokkal játszottunk, elbújtunk a patakparton a sötétben, és az arra járó embereket ijesztgettük. Persze mind nagyon megijedtek :roll:

Még mindig a telefonnal játszik. Gyanús, szerintem már rég besz...t.

:roll:

Kép
vindolanda

Listán van a Párterápia, de mostanában nem tudunk filmeket nézni. A Machete óta nem láttam semmit, pedig az már egy hónapja volt legalább :?
Még a Te filmjeidet sem :x

Azt mondja, nincs trotyi. Elhiszem neki, nem szokott hazudni :roll:

Kép
vindolanda

Azt akartam még írni, hogy ugye Rugó telefonnal szokott néha aludni. Eszébe jutott éjszaka valami, amit még magához akart venni elalváskor. Erre elkezdte bütykölni a telefont, hogy világítson, és úgy kezdett el matatni a szobában. Zseblámpának használta, pedig nem is látta tőlünk 8)

Na, ránézek a gyerekre is, milyen anya vagyok már :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

A végén megdönti az egyedül-játszás világrekordját :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, a Date Night szerintem a gyerekes 30-40-eseknek nagyon sokat mond/ad, gyerekteleneknek szerintem érdektelen. (Én mondjuk mindkét főszereplőt is nagyon bírom régebbről.)
irina

INkább nem zavarom. A telefonnal és a címkés autóval játszik nagyon intenzíven :roll: Pöfög is hozzá, meg a kezével is csinál valami koreográfiát :o
El nem tudom képzelni, mit ad elő.

Ja, gyerekkel sok minden megváltozik :roll: Az ember nem is gondolná, mennyit fog szívni később. De azért jobb vele, mint nélküle :P

Kép
vindolanda

Nagyon ügyes Rugó, hagyd csak ellenni magában ;-)
irina

Hát, hív már. Eddig tartott a lazsálás :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, Vindo, a gyerektelen és a gyerekes lét között semmilyen átmenet nincs, mint két univerzum, olyan.
Hát nagyon kár, hogy nem tudunk jövő héten találkozni, így nem tudom megmutatni az ablakunk előtti fán lévő gyerekzoknit és szaloncukrokat sem. Ezeket még az idő sem eszi le onnan. :lol:
irina

Odatoltam a tökszállító autót a háta mögé, miközben játszott.
Íme:

Kép

Kép
vindolanda

A zoknikban van valami, vagy csak úgy lengedeznek? Nem lábakra gondoltam.

Kép
vindolanda

Szóval direkt kerültek oda?

Kép
vindolanda

Hát, ezt már nem tudom meg soha :lol: :roll:

Kép
vindolanda

Remek a kép, Rugó is hátulról, a tök is oké. ;-)

Ez egy rózsaszín kislányzokni, amit innen látok, szerintem az emeleti családtól eshetett le, mondjuk valaki passzióból vagy dühében kidobta az ablakon. Nekem amúgy ezt nehéz megszoknom a sűrű városi létben, para vagyok, hogy bármelyik ablakon kirepülhet valami (nem szokott amúgy), vagy rámesik a vakolat/stukkódarab. Utóbbi viszont egyáltalán nem ritkaság, csak -- érthetetlen módon -- senki nem veszi komolyan. A járdán a belvárosban sétálva sokszor látni leesett darabkákat, télen meg aztán hajjaj, de mennyit, ahogy a hó, jég is rombolja a falakat. Szerencsére ebben a városrészben nagyon figyelnek a házakra, de van egy-két romosabb is, na azok alatt sosem megyünk el, és S-nak is mondtam, hogy sem szólóban, sem gyerekkel ilyenek alatt ne haladjanak el. Nyár végén pl. kitört egy emeleti ablak a szélviharban (a mi házukban), a hatalmas szilánkok a járdára estek, 1 méterre állt tőle egy fickó, de ha épp ott megy el valaki...
irina

Értem már. Azt hittem, ajándék van benne :roll:

Én egyszer Gábornak dobtam le a pénztárcáját a harmadik emeletről, de fennakadt egy fán, és az alattunk lakó totál alkesz pár ablakából lökdösték a fát egy partvissal :roll:

Ja, és a jégcsap-szezon még el sem kezdődött

Kép
vindolanda

Miért, Vindo, meg akarták szerezni maguknak a pénztárcát? ;-)

Jégcsapok: sajnos v. szerencsére az a város belsejében kevésbé játszik, csak irtózatos hideg télen vannak, mert amúgy általában elolvadnak, belül melegebb az idő, meg a sok csatorna, kocsi, ház tartja a meleget. Én tényleg a vakolattól félek reálisan, mert az aztán hullhat és ha úgy hullik, nekem kampec. A belvárosi házak egy jó része 140-110 éves, ha nincs frissen vakolva, akkor potyoghat ott minden. Ami vicces (pedig nem is az), hogy több házra ki van téve, hogy odaparkolni csak saját felelősségre. Érdekes, hogy sétálgatni simán lehet alatta... :?
irina

Hát, a fontossági sorrend adott :roll:

Kedves alkeszek voltak, szóltunk nekik, és rögtön segítettek. Csak mikor szellőztettek, volt büdös az egész környéken :wink:

Kép
vindolanda

Játék-katalógust nézeget, a babalaptopnál csak mutogat magára nagy bőszen :shock:

Kép
vindolanda

Hát igen, szegény ártatlan kocsi ott ácsorog egész nap a vakolatveszélyben, az emberek meg ugye maguktól mozognak, hátha nem találja el őket semmi. Ez egy elég optimista életfilozófia szerintem, de ettől még nem tetszik nekem.
irina

Az emberek fürgék, és jó reflexekkel bírnak :wink:

Mi nagyon kreatívak vagyunk ma. R. meglátott egy benzintöltő-állomást a játékkatalógusban, ez megtetszett neki, és a rendelkezésünkre álló anyagokból összedobtuk.

Kép

Kép

Kép
vindolanda

Csak egyedül maradtam. Megyek gondolkodni :arrow:

Kép
vindolanda

Kreatív Rugó :) :) puszi a pofijára :) Bálnt elől dugdosni szokta Apja a zseblámpáit.... mindig lenyúl egyet és eltünteti :) Karácsonyra fog kapni párat :) :) jó hv-ét :) mobil net nincs ott?

IRina!
gyerekek előtt én nagyon ritkán voltam beteg,mostanában(azaz majd 6,5éve) minden sz.rt elkapok :shock: kicsit le van gyengülve immunrendszerem :(

Niki!
nagyon ügyes vagy :) :) gratula :) :)

Mesi!
licitáljak rá? csak úgy kíváncsiságból 1et beszerezni...

:arrow: megyek lassan készülödni,kollegám búcsúbulija lesz megyek agyat szellőztetni kicsit :oops:

KépKép
viranka

Sziasztok

Életjel...

Petra elkapta a kötőhártyagyulladást a csoportból :twisted: És pont a "rosszabbik"szeme. És ez mikor derül ki most mikor hazaértem. És persze hosszú hétvége előtt. Vihetem az ügyeletre. :evil:
Főztem neki kamillát azzal fogom kezelni egyenlőre. :roll: Csak jó lesz rá? Szerintetek ez elmúlhat 3 nap alatt? :roll:

:arrow: nyügős a kisasszony

Kép

Kép
agica1126

Vindo, Rugó nagyon odaadó benzinkutas ;-) Szuper játékötleteid vannak.

Viranka, én is nagyon örülök, hogy jobban vagy, érezd magad ma nagyon jól!
Hát tudod, ezt tényleg bele kell kalkulálnom, hogy a gyerektől elkapom a dolgokat, de hát az is benne van, hogy az oviból vad mutációk jönnek haza, mert én aztán tényleg irtó sok ember között forgolódtam mindig is (a tanítás és a sok tömegközlekedés ezzel jár), de amiket mostanában benyalok, azok brutálisak. Ez most pl. 8 napja tart, a tüdőm kiköpöm tőle, egyébként "sima" légúti izé, csak a szokásoshoz képest 2-3-szor annyi idő alatt küzd meg vele a szervezet. Ami azért nem mindegy, mert havonta, kéthavonta 2 hetet betegeskedni irtóra sok (bár van egy olyan teóriám is, hogy a szülők azért betegeskednek többet, mert 1. az új mutációk nehezebben küzdhetők le, plusz 2. a gyerek(ek) mellett képtelenség pihenni, így aztán a felgyógyulási szakasz is elnyúlik).
De igazad van, mostanában S. is sokszor beteg, pedig ő aztán Ádi előtt szinte sosem volt.
irina

Ágica, nagyon sajnálom! Figyu, az ügyeleten kérjetek receptet antibiotikumos szemcseppre, az 3 nap alatt max. eltünteti a gyulladást. Ádinak is volt, beszerezte kórházazás alatt, de gyorsan helyrejött. Szorítok Nektek!
irina

Ágica ne kamillával, d forralt vizzel törölgesd, ügyeletre mindenképp menjetek, kap majd cseppeket, 2 nap múlva kutya baja.

Heni
KépKép
heni81

Kávézok :roll: 8)

Lányok, akkor most rohanok dolgozni, aztán hazautazunk. Legyetek jók. Petrának gyógyuljon meg a szeme, Panndi meg ne émelyegjen és ne legyen semmilyen terhes-tünete, a betegek gyógyuljanak meg, a többieknek meg hisztimentes napokat kívánok.

Kedd környékén jövök.

Kép
vindolanda

ÁGICA!
Szemvidítófű és homeos bogyó:
Kalium iodatum 5Ch és Mercurius corrosivus 5ch felváltva óránként 5 golyócska

buli jó volt...ahhoz képest h. barátnőm/kolleganőm hamar el akart jönni,3ra értem haza 8)

KépKép
viranka

Kaqk!
napok óta akarom megírni,de kicsit még szétszórt vagyok :oops:
az ehavi Praktikába szerintem nagyon ötletes klassz,adventi naptárak vannak :)

Vindo!
remélem már nincsenek sokan akik számot szeretnének adni tudásukról :)

KépKép
viranka

hali

megvagyunk! emma taknyi..de az őszi szünetben remélem .-kikúrálom..és utána remélem nem kapja el megint 2 nap után..:-(

jó ez a 3 nap pihi..meg a szünet miatt lehet több is mert a bölcsik, ovik is csak negyed gőzzel mennek...nem tudok menni hozzájuk..így Emmával többet lehetek. :-)

Emma imádja az ovit..nem tudom meddig lesz meg nélküle??:-)
Van a kis barátja, olyanok mint egy kis házaspár. Nagyon imádják egymást, mindet együtt csinálnak Dáviddal. szerdán szülői volt és I vigyázott rájuk 2 órán át az udvaron. rájuk is sötétedett de valami tündérek voltak...:-) egyformák, nem az a nagyon eleven fiú...így jól kijönnek, nagyon örülünk neki...ha Dávid eszik valamit azonnal felezi meg hogy Emmának is legyen....és fordítva...cukor falatok..majd készítek róluk fotót ha hagyják!

Lemaradtam az olvasással..most csak rohanok.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Megvagyunk, jól vagyunk.
Zsoltinak úgy tűnik most lesz munka év végéig. Szegény nagyon fáradt... de most ez van... :?

Mi meg készülünk a kötelező biztosításos kampányra... nagy menet lesz... :roll:

Szelike mostanában rengeteget legózik, nagyon rákapott! :lol:
Egyik nap voltunk babanézőben a barátnőmékkel. Dóri iszonyat féltékeny volt, amikor a barátnőm a kezébe vette a picit. Szeli viszont abszolút nem akadt ki, mikor én vettem az ölembe... :shock: Szépen játszott tovább, aztán odajött, és megsimogatta a kisfiú hátát... :shock: Nagyon kis gondoskodó. Imádom! :)

Igyekszem visszaolvasni...

Mit szóltok a magánnyugdíjpénztár "államosításához"???

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica!
Barátnőm kislányának volt kötőhártyagyulladása, valami cseppet kaptak rá, de most nem is tudom megkérdezni, mert elutaztak, az 2 nap alatt helyrehozta... Amint tudom, megkérdezem. Bár addigra lehet, hogy eljuttuk az orvoshoz.
Jobbulást! ++++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, csajok!

Vindo, akkor keddig Nektek a legjobbakat, várunk vissza!

Kaqk, édesek lehetnek Emmáék! A náthából mielőbb gyógyuljon meg!

Regi, nagyon okos kislány Szeli! ;-)
Én a magánnyugdíjak államosításáról azt gondolom, hogy:
- nem is tudtam, hogy demokráciában magáncégektől és állampolgároktól el lehet venni a saját gyűjtésű pénzüket
- nem is tudtam, hogy demokráciában lehet államosítani, de mivel az alkotmányt is átírják, valószínűleg az államforma is inkább csak címke marad, semmi más
- azt gondolom, hogy a jelenlegi kormány momentán azt csinál, amit akar, átírja a törvényeket, az alkotmányt, elvesz, amit akar -- ezt hívják diktatúrának igazából.
- azt gondolom, hogy aki a jelenlegi kormányt most azzal mentegeti, hogy "de hát meg kell oldani a nyugdíjhelyzetet", az nem ért semmit. A nyugdíjrendszer válsága még nem jött el, ez csak szöveg. Majd eljön, de az az idő nem most van itt. Most pénz kell csőd nélkül, mert annyi minden lett ígérve , hogy ihaj és ahhoz kell valamit finanszírozni.
Na, ennyit politizáltam, többet nem fogok.
irina

Niki! Gratulálok! :)

Mesi! Konkurencia? Tényleg, le vagy védve???

Móni! Panndi! Jaj, akkorát nevettem, hogy milyen rafinált anyukák vagytok. :lol: Jól csináljátok nagyon! :) Hasznos ötletek ezek! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Hát igen, összefoglalva... Nem akarok én se nagyon belemenni, de megvan a véleményem... Az biztos, hogy mnyp-ban az állam szereplő, és belenyúlhat, meg is teszi...
Egyébként nekem üzlet szempontjából jó, mert egyre több embernek lesz magáncélú megtakarításra igénye... :roll: :)

Kép

Kép
regcsiken14

... úgy értem, hogy amúgy is szükség lesz a nyugdíjak kiegészítésére, ez csak megerősíti.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, értelek... meg azt Te nálam jobban tudod biztosan, hogy van benne az állam a mnyp-ban -- én erről annyit tudok, hogy a pénz az államon folyik át, mielőtt a mnyp-akban landolna és ez teszi lehetővé pl. az elszedését is, nem a jog.
Amúgy én is nagy spórolást akarok csapni majd a negyvenes éveim közepétől, ámde van némi bajom az öngondoskodással: a mai magyar fizetési viszonyok között az nem fog menni, hogy az ember:
- lakást vegyen hitel nélkül (ha nincs semmilyen családi vagy más segítsége) még azelőtt, hogy nyugdíjba menne
- ne érezze meg nagyon anyagilag, ha gyereke van, minél több, annál jobban,
- spóroljon előre a gyerekei taníttatására
- spóroljon előre a gyerekeinek lakásra
- tegyen félre eleget baj (betegség, halál stb.) esetére
- és még spórolja meg a saját és a társa nyugdíja nagy részét is
- (arról nem is szólok, hogy az ember nyilván még evilági életében élni is szeretne kicsit, kikapcsolódni, nyaralni, néha venni valamit csak úgy a gyerekeinek és magának, semmi különöset, de nem csak kaját és ruhát)
Az emberek nagy része ugye örül, ha megél, egyszerűen nincs annyija, hogy ennyi helyre félretegyen. Spórolni persze célszerű, de ahhoz kell is többletnek lenni, hogy valamennyire lehetséges legyen.
Ezért aztán én elég szkeptikus is vagyok, persze a cél az, hogy az embernek minél több spórolt pénze legyen.
irina

Halihó

megint itt. Nem látott vki vastagabb pizsit ..92-98 as-t keresek frotír vagy vmi vastag anyagból..de a lényeg hogy stusznis legyen!! A többi folyton felcsúszik!

köszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: