A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Tike!
Ja, nem zavar ám, megfejtettem az összes nyüvem, velem nem csesznek ki 8) 8) 8) :D :D :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Drága vagy, az nagyon szuper lenne ha megvennéd :roll: De csak akkor ha annyira útba esik neked, hogy átesnél rajta különben. Plusz körnek ne rakd be :)
Rendőrautó :arrow: Sztem fel fogja tudni dolgozni a Ded :wink:
Nálunk C.-nek nem ilyen agylövései vannak. de mondjuk ha választanom kéne, egy foci és egy kosárlabda közül és a kosárlabdát választanám a fiúnknak, na attól tutti kiborulna :wink:
Csípőhordozó? Milyen??
Felmondásvédelem :arrow: az nem pár hónap, csak 30 nap :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Niki!
A nyugdíjas óvónőnek "gratulálok" Nem tudja véletlenül, h a szobatisztaság biológiai érettség függvénye? Pfff :S
Tisztelet a kivételenk, de én pl. az ilyenek miatt is látok/látnék szívesebben a fiatalabb eresztésből óvónőket a gyerekeim körül. Marcinál ez be is jött, Szonjinak sajnos két idősebb óvónénije van. Amúgy nincs velük semmi extrém gáz, csak jobb lenne a fiatalabb, modernebb szemléletből is csepegtetni a gyerekekbe.

Pocok!
Jaaajj, hát az apák kezébe nem szabad gyerekjátékokat adni! Te kis butus, nem tudtad? Ilyen baleset nálunk is rendszeresen történik.
Mármint azért néznek rád, mert nem értik, h miért esélytelen, h bejussatok a bölcsibe? Pedig sztem inkább az a ritka, ha simán felveszik a gyereket. Én lis mindenhonnan azt hallom, h nagyon szigorúan nézik a munkáltatói ig.-t és még azzal is van, h csak várólistára kerülnek.

Boo!
Bár már sokan ajánlkoztak, akikkel közelebbi a viszonyod, de azért tudd, hogy ránk is bmikor számíthatsz, ha segítség kell!
Akár szervezhetnénk baba-mama talit úgy, hogy te lelépsz, mi meg csak elvagyunk Mironnal. Ha többen vagyunk, hátha nem tűnik neki fel, h nem vagy ott. Hmm? Csajszik?
Tényleg fontos lenne, h most anyuddal tudj lenni, amíg lehet.

Tike!
Ilyen kabija Szonjinak is volt :) Sajna Bodzira nem tudom ráadni. Mekkora haja van Hédinek...Bodzi igazán belehúzhatna, mert a sok debil állandóan fiúnak nézi :S

Ronmay!
Azt kihagytad, h Bodzi zsepibe fújja az orrát, mint a nagyok :) És ügyesebben gurgulázik a nyálával, mint az anyja :)

Bodzi mai alakítása: a Szonjinak általam kikészített bugyit reggel a fejére húzta (mármint Bodzi a saját fejére), onnan a nyakára. 3szor próbáltam meg leszedni róla és mind3szor visítva hisztizett a bugyiért. Háát így mentünk el az oviba. Szerencsére senkinek nem tűnt fel, mert kötöttem a nyakába egy kendőt is. Hiba...vannak fura dolgai a lányomnak :P De az előbb Szonji bugyiját lecserélte az egyik tangámra :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

ÖÖööö,úgy látszik már megint nem olvastam tüzetesen :oops: Pénteken lehet,hogy tali van? Hol?

Boo!! Főnök :cry: De hátha visszavennének,és legfejebb te mondod,hogy akkor közös megegyezéssel elmész. Én péládul üzletkötőnek már nem mennék vissza,megkérdezem,hátha tudnak egy asszisztensi melót,ha nem,akkor én sem maradok.

Én nem tudom mi van,de lehet,hogy ebben a korban megint rájön a gyerekekre,hogy félnek,hogy elhagyjuk őket stb? Mert tegnap Lili a nagyanyjával volt délelőtt,de úgy,hogy látta,hogy mindketten elmegyünk apával itthonról,pedig mondtam neki,hogy nemsokára jövök. Nem is volt baj,viszont este.... Apa vitte (volna) lefektetni,betette az ágyba és leült mellé,de állandóan ki akart jönni,sírt,dobálózott,pedig hulla volt. Na,apa otthagyta és kijött. Kb. 5-6 perc ordítás,nem hagyta abba,bementünk,apa felvette és képzeljétek,ahogy ölelte Zolit,úgy engem is odahúzott és mindkettőnkbe csimaszkodott miközben szipogott :cry: Majdnem elsírtam magam. Aztán kicsit simiztük,utána gond nélkül betettük az ágyba és el is aludt.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo

Az én főnökömet is kirúgták és detto ez a helyzet, nem mentem volna oda vissza, szal nekem nagy mák hogy jön hugi...aztán meg nem tom mi lesz 2 év múlva... :roll:

Pocok

Pont ma voltunk megint játszóházba, ésss Roló 1 órát volt nélkülem. Én kint olvastam a váróban. Mikor bemenetem oda se jött hozzám, csak intett hogy szevasz...persze örülök neki hogy ilyen kis stramm, de azért szarul is esik, hogy ennyire letojik. Bezzeg ha az APja lett volna ott... :twisted:
Kaja, de jó neked! Roló khm nem egy vaskos gyerek, anyós már titokban méregetni. Enni eszik csak nem mindegy hogy mit :lol: dee most már tényleg jól haladunk ezzel a nincs mással..

Szonibaba

Tényleg, láttam is Bodzi orrfújását! Tök ügyes meg cuki!De nekem a kacsintás viszi az abszolút pálmát!olyan csajszis, sógorod teljesen elolvadt mikor látta 7végén! :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Nimród meg nem volt hajlandó aludni!
8 óta volt fennt, fél1kor próbáltam először letenni, fél3kor aludt el végre :roll: :shock: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois!

Nagyon édes vagy, de megfogadtam, hogy nem tesztelgetek :roll: . Ha meg itthon van egy rahedli teszt, én tuti nem bírom megállni :oops: :lol: . Még ha 10-ed annyiba kerül is.
Ha még sokáig várat magára a babó, akkor élni fogok a lehetőséggel, de én a tesztekkel nagyon bezizzentem a témára, úgyhogy most 2 hónapja "csak" cexelünk önfeledten :lol: :lol: . De tényleg nagyon köszi :wink: .

Amúgy arra jó volt a tesztelgetés, hogy mostanra csalhatatlanul tudom, hogy mikor van PÉ-m, így már nem is igazából kell a teszt :wink: .

Boo!

Nem biztos, hogy műtik, majd az endokrinológus eldönti. Attól függ mennyire nagyok a göbök...stb. De én örülnék, ha gyorsan letudnánk, mert ez visszafejlődni már nem fog, csak nagyobb lesz :( . Most meg még nincs szövődménye, szóval én a műtét pártján vagyok. Anyu most természetgyógyászhoz jár, meg agykontrollozik, aztán meglátjuk menniyt használ :wink: .

Botond az elmúlt napokban borzasztó russzul aludt, sokszor felsír, és alig tudom visszaaltatni. Ma hajnalban velünk aludt 2 órát :shock: (még sose), mert semmi se volt jó neki. Sztem jön a foga, ráadásul, a fütyijén is teljesen felhúzta apa a bőrt, talán az is csípett neki, bár napközben nem jelezte...

Bocsi, de rohanok, péntekig le kell adnom a dogámat :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois,

ez a körbekakálomafürdőszobát című mutatvány hogyan sikerült?

Idő: azért majd valahogy igyekszem megoldani a talikat :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Felmondási védelem széljegyzet - a 30 nap nem a visszameneteltől számít, hanem a gyerek 3 éves koráig v amíg GYESt kap az illető.

Boo,

nagyitátölelőMiron cuki lehetett! Hogy jött be az új napirended?

Csípőhordozó - az a ráültetem a gyereket típusú? Kíváncsi vagyok!

Hol az az autólelőhely?

Szonibaba,

jólvanna, elhiheted hogy nem én adtam a kezébe... meg akarta szerelni és lepattant róla valami, í]y meg már nem mertem odaadni Nimródnak.

Bölcsi: igen, azért néznek furán (pl cégnél) hogy nem veszik fel - okosan tanácsolták, hogy beszéljek az Önkormányzattal, mert kötelességük férőhelyet biztosítani... ja, a realitás talaján van a személyzetisünk...
Nálunk munkáltatói kapásból kellett a jelentkezéshez, meg védőnői tanulmány, meg hány szobás a lakásunk és sajnát tulajdonú-e, van-e a gyereknek külön szobája, apa-anya milyen pozícióban dolgozik, stb. Kb a keresetet nem kérdezték csak. Felháborító. De az meg senkit nem érdekel hogy esetleg mennyi hitele van az ember fiának... na mindegy, csak felhúzom magam rajta megint. Ja, és még várólistára sem kerültünk.

Bugyi :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zsepibe orrfújás!!!! Nagyon ügyi Bodzi! Nálunk annyi van, hogy odarakja a nózijához a zsepit és fújó hangot ad, de nem fúj az orrán ki semmit még.

Nyuszi,

szerintem a front miatt alszanak megint ilyen carul szegények!
Átölelés! Mennyire édes!
(Nimród odajön, átöleli a lábunkat és cuppant, mikor Apa ad nekem puszit)

Ronmay,

Roló hűdelazaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol:
Azon gondolkoztam most a bölcsi révén, hogy a születés után (amikor ugye egy testből kettő lett, és különváltunk) ez az első leszakadási mérföldkő...

Dodi,

micsodaaaaaaaaaaaa, Botond ilyen rosszul alszik mostanában? Szegényke...
Valszeg nem véletlen a mi ma napközbeni szenvedésünk sem, meg hogy este már második napja alig tudja Apa lerakni. Mondjuk éjszaka nem ébred szerencsére még, kopp-kopp-kopp.

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi!
Oksa, akkor teszt-absztinenskedj :wink:
Akkor a pénteki talira már vége a szakdogafrásznak??

Pocok!
Ja persze, ezekkel a kitételekkel, de én abban a hiszemben írtam ezt, hogy Boo csak Miron 3 éves korában megy vissza dolgozni és nem bölcsiznek. Vagy lehet félreértettem.

Szonibaba!
Ezen a bugyisálon naggggyon röhögtem :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

jóvanna, nem kötözködésnek szántam... bár sztem Boo nem írta, mikor menne vissza :lol: :lol: :lol:

Hős vagyok, nem nézem a Vészhelyzetet 8) 8) 8) 8) 8) Múlt héten besokalltam a sok depis témától!

KépKép

KépKép
kispocok13

Akkor pénteken tali? Ki jön még?

eddig:
Lois
Pocok

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!
Na akkor majd sportról ne témáznak a hímek, vagy majd konfrontálódnak mi meg nézzük :lol: :lol: :lol:
Kisautót nagyon köszi előre is :roll:

Nyuszi!
Én nem hinném hogy a délelőtti nagymamázásnak esti nyaff lenne az eredménye. A családi ölelkezés édes lehetett.
Zétény furakszik közénk ilyenkor, és eltolja az apját :(

Pocok!
Az említett eset dióhéjban C. elbeszélése alapján :arrow: Zé és Apája fürdik (külön-külön kád és zuhanyzó) :arrow: Pincsi-pancsi :arrow: Zé "kakilós "fejet vág (C. alkotta kifejezés) :arrow: Kádbapotty :arrow: C. zuhanyból kiugrik, gyereket kikap, f.szőnyegre lerak :arrow: Zé oda is potty :arrow: Kőre átrak :arrow: Oda is potty :arrow: Anyának kiabálás :arrow: Anya mire beér, C. kakába belelép, fürdőt végigjár :arrow: Ők együtt be a zuhanyba :arrow: Anya nagyon röhög :twisted: :twisted: :twisted: :arrow: Anya takarítást megnyerte :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!
Igen nem valóban nem írta, de mivel nem szólt hozzá a bölcsitémához érdemben úgy vettem, hogy nem érintett. Bár ugye mondják hogy egy jogász(kezdemény) nem feltételezgessen :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Én a vészhelyzetet már úgy csüt vagy pénteken néztem meg, mire Szonibaba már lelőtte, hogy car vége lesz, így rá voltam készülve. Azért szomi volt így is :cry:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

kaki :-) :lol: :lol: :lol: :lol:

egy barátnőm ma szül! 6kor indultak a kórházba, másfél héttel hordta túl Lilit, a méhszája hétfőn még kemény volt, nem tágult, a dokik császárt javasoltak, de ő mindenképp természetesen akar szülni. Vékony, pici lány, a bébit min 4300nak saccolták. Tegnap próbáltam lebeszélni a "mindenképpkinyomomagyereket" hozzáállásról... Drukkolok értük nagyon.

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois!

Igen, péntekre úgy másfél mázsával lesz kevesebb nyomás a gerincemen :lol: . Sztem ma be is fejezem, legalábbis az a cél. Először ellinkeskedtem, most meg túlzásokba esem, annyira jóraakarom csinálni. Már olyanokon gondolkodom, hogy az egész kutatást újraírom :roll: . A hipotéziseket már átírtam :oops: :lol: . Bár lenne még időm :twisted: .

Amúgy apát hatttalmas dícséret illeti, egész nap babázik, és minden terhet levesz a vállamról, sőt, reggelente még aludniis hagy 8) :lol: .
Botond viszont kevésbé megértő :? :lol: .

Pocok!

Bizony, Botond alvása totál rapszódikus :? . Mondjuk nappal átállt az egyszeri alvásra, amit nem bánok, mert így is teljesen kipihent és megajófej (volt). De pár napja totál k.o., amióta folyt a nózija. Már alig folyik neki, sztem már csak megszokás. Most éjszaka ki se vettem, csak visszasimiztem, most bejött, de eddig nagggyon sírt...
Emiatt a cumira is rákapott, pedig épp leszokófélben voltunk :? . Ébren mondjuk most sincs, az ágya mellett van az összes egy kis tálkában. Mikor megy aludni, választhat egyet, és ebredés után azonnal bele kell dobnia. Tökre tetszik neki ez a módszer, és így nem is talál kóbor cumikat szanaszét :wink: .

Bnőd: háááát, sok sikert neki :roll: . Botond is ekkora volt a 160 centimhez, mondjuk ő ki sem fért volna a medencém miatt, de ha neki ki is fog, rengeteg veszélyt hordoz ez magában mind neki, mind a babának! Remélem nem lesz semmi gáz! Nagynéném ugyanilyen alkat, megszülte a 4200 g-os babát, teljesen egészségesen, de ő annyira szétrepedt, hogy 6 hónapig örült h, hogy ülni tud, nem hogy cex... :( .
Remélem a bnőd lesz a kivétel :wink: . Eszemben sincs pálcát törni a feje fölött, de azért ezt elég felelőtlen dolognak tartom, hogy vki enniyre ragaszkodjon a természetességhez, mikor már túl is hordta, nagy is a baba, császárt is javasolnak.... :roll:

Várom a híreket :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok: Én 1 héttel hordtam túl Hédit és magas is vagyok, meg Hédi is csak 3870 volt és mégis császár lett. VAlószínűleg ha a kisasszony szándékozott volna jönni, akkor ment volna simán is, de esze ágában sem volt. :roll: Dodival értek egyet én sem kockáztatnék...bár ha megindítják látni fogják,hogy megy-e a dolog, tágul-e Remélem minden rendben lesz!

KÉpzeljétek Hédi keresztanyja lehet,hogy babát vár. MAjdnem 2 éve próbálkoznak, már nagyon el volt keseredve, 39 éves és még nincs babájuk. Egy másik kapcsolatból volt egy spontán vetélése tizenxévvel ezelőtt...Múlt hónapban csak pecsételgetett, negatív teszt, ebben a hónapban mensi sehol, tegnap halvány pozitív teszt. Ma telefonál a dokinak,hogy mikor mehet...úgy drukkolok neki :lol: :lol:

Mi is szarul alszunk mostanában, ma pl mikor mentünk csirire a kocsiban elaludt ( 10 perc az út), felébresztettem, tornázott, hazafelé győztem ébrentartani, kaja és most durmol :lol:

Dodi: Cumi: Mi állandóan cumi mizériában vagyunk,mert többnyire csak alváshoz van, viszont csak egyetlenegyet hajlandó elfogadni. VAn egy ugyanolyan pótcumija. VAlamelyik este nem találtuk a cumit, pótcumi elő. Bekapta, kivette, megfordította és megnézte, visszatette, újrakivette és nekem adta, hogy nem nem :shock: :twisted:
Gondolhatjátok mibe voltunk mire a kanapé alól előkerült a másik :twisted: :twisted:

Új szavunk van: apa eddig minden formában ment, tegnap újított: apuci. De mindezt olyan rajongással, hogy az le sem lehet írni. Azt hogy anya persze nem mondja :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Dodi,

azért ne írd újra az egészet ;-)

remélem, Botond alvása hamar rendeződik, mert ez tuti nem vicces... Nimród ma is pörög ezerrel, túl vagyunk oltáson, egy óra játszóterezésen, egy altatási kísérleten és egy ebéden is. Nem tűnik fáradtnak...

Bnőmön én is nagyon csodálkoztam, ugyanezeket ecseteltem neki tegnap... Remélem minden rendben lesz velük, 7re mentek a kórházba, még nincs hír.

Ja, Hurkamanó Kiffiam 10.6 kg a 81cm-jéhez.

Oltást végigordította, Dokibá kérdezte is hogy mindíg ennyire mérges-e...

KépKép

KépKép
kispocok13

Apuciiiiiiii????????? Nem semmi a csaj ;-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Barátnődnek drukk :)
Én természetes szülés párti vagyok (már ha természetesnek lehet nevezni oxitocinnal meg Edával :roll: ) de az ő esetében tuti nem kockáztatnék.
Hurkamanó?? EnyémZé 82 centijéhez egy kilóval több :roll:
Nálunk ma telt le a 10 nap, úgy fest mellékhatások nélkül megúsztuk az oltást, bár tegnap éreztem némi nyirokcsomó-duzzadást, de csak odaképzeltem szerintem.

Dodi!
Én az utolsó pillanatig strukturáltam át a szakdogámat (sztem érdemben az utolsó 3 napban raktam össze), szóval értem a véghajrázást :wink: Pedig nekem időm sem volt, lévén én vagyok a Pató Pálné :oops: :oops: :oops:

Nálunk két éjszaka egymásután 2 felé köztünk landolt a Ded, nem tudtam mire vélni, hálózsákot váltottunk már erre is gyanakodtam, de ma csak 6 kor jött át. Amúgy alszunk együtt tovább, szóval nem gáz, csak fura.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike!
Éééédes :D

Nálunk is most apa-mantra van :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike! Apuci :lol: De édes lehet,ahogy mondja!!

Dodi! Akkor biztos van valami,ha már Botond sem alszik jól :lol: Lili ma elég korán kelt,3/4 7-kor,és most alszik 1 és negyed órája. MOst próbálom őt dél körül lerakni,az sokkal emberibb,mint a 2 :D Két napja sikerül +/- fél óra :D

Pocok! Lili pénteken kapja az oltást,úgyhogy majd meglátom milyen hangulatban lesz délutánra,mert ha nagyon gáz,akkor nem indulok el vele. Most akkor hol is lesz a tali? Szurkolok a barátnődnek,remélem sikerül,de én sem kockáztatnék a helyében.

KépKép
KépKép
nyuszi81

[quote="kispocok13"]A írta:kispocok13kkor pénteken tali? Ki jön még?

eddig:
Lois
Pocok

Dodi
Nyuszi

:wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nyuszi!
ez tök jó, ügyes Lili a déli elalvással :D
Én is azt szeretem, ha 2-re kábé már fel is kel, hogy még csinálhassunk valamit délután.
Jövő heti sötétet már előre utálom :? :? :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nimród megint nem alszik! Megőrülök!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

de Zén valahogy jobbsn eloszlik, enyémfiam olyan "puha husi".

Nyuszi,

Lili ügyi az alvással! Nálunk nem tudom, mi van...

KépKép

KépKép
kispocok13

Ronmay!
Elolvadt, mi? Mert már a saját lányára edz :)

Dodi!
Önfeledt cexért irígyirígy. Basszus, még nem tudod, milyen szerencsés vagy :)

Pocok!
Na a szobáitok száma milyen módon is van összefüggésben, h felveszik-e a gyereket bölcsibe? Fejtse már meg vki, mert biztos én vagyok debil, h nem értem.
Barinődnek drukkdrukk, ügyes lesz vis már bizti megvan a bébi, mesélj, mi volt! Én így ismeretlenül is büszke vagyok a kitartásáért és, h mert nem-et mondani a fehérköpenyeseknek. Mert ha jól értelmeztem, magátol indult be a szülés ma, nem?

Lois!
Én meg a fürdős sztorin röhög nagyon :)
ER-ért bocsi. Arra nem gondoltam, h a csúcstechnika így behálózódott, h van, aki később néz tv-t, mint ahogy azt a műsorszerkesztők kigondolták.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba,

hát, gondolom a szobák számából következtetnek az anyagi helyzetre? Passz...(nem mintha 10 szobás kacsalábon forgó palotában laknánk)

Barátnőmnél nem magától indult be, bementek hogy megindítsák neki. Viszont még semmi hírem, már aggódok kicsit.

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok?

Még mindig semmi :roll: ?

Lois!

Talira sztem jó vagyok, igen :wink: .
Apa pénteken elutazik, és csak hétfőn jön :? . Megy pár barátjával Németországba, a Nürburgringre versenyezni. Sose volt még ilyen, hogy napokra elment volna, előre hiányzik :oops: :lol: . De olyan lelkes, és biztos jó lesz neki kicsit kimozdulni itthonról :wink: .
Szóval lehet velem programokat szervezni hétvégén 8) :lol: !
De tényleg :roll: :wink: .

Szonibaba!

Alapvetően én is preferálom a természetes szülést, én is arra készültem, de nem minden áron! Az sajnos igaz, hogy mostanában sok doki elhamarkodja a császárt, hogy biztosra menjen, ezt én se csípem, mert persze nem nekik kell utána szenvedni a csaszis sebével,meg a tejével, meg...stb. De azért nagyon-nagyon sok doki nem ilyen! Az én dokim pl. pont a másik véglet, és emiatt sajnos nem ritka, hogy anyumnak kell életet lehelni a "beszorult" gyerekekbe :( . Akkor már inkább anyukának fájjon pár hétig az a seb :roll: .
Én nagyon sokilyen esetet hallok anyutól, ezért én mikor már tudtam, hogy B. nagy baba lesz, kezdtem trenírozni magam lélekben a császárra, aztán a dokim is belátta, hogy jobb lesz így (anyum már a fogantatástól a csaszit szajkózta, annyi szörnyűséget látott, ráadásul ő borzasztóan megszenvedett velünk).
És sajnos itt a fórumon is több példa van hasonlóra (Pl. Ikoka, aki másfél nap vajúdás után mégis császárral szűlte óriásZsombit :lol: , van Anitja, aki 19 óra vajúdás után szintén csaszival hozta világra a 4400 grammos Natasát.)

Én eleve azt gondolom, hogy oka van, ha egy baba nem fordul be, vagy ha sokat késik. Én olyankor nem reszkíroznék meg ilyesmit! Lehet, hogy változna a véleményem, ha vki meg tudná nekem indokolni, miért olyan fontos a term. szülés,mikor sok a rizikófaktor...
De a mostani álláspontom szerint ez így felelőtlenség, és egyfajta önzőség az anya részéről :roll: . A babának a csaszitól nem lesz baja, sőőt... Nekem ennyit sose érne a szülésélmény megtapasztalása, vagy a gyorsabb(?) felépülés.

Félre ne érts, én tényleg abszolút pártolom a természetes szülést, és nem örülök, hogy csaszim lett (bár nincs hiányérzetem), de ha több dolog is indokolja, nem szabad szerintem erőltetni.
Én őszintén remélem, hogy ő lett a kivétel, és lávlibjutiful szülése volt, egészséges babával, és pici gátsebbel, demég ha így is van, alakulhatott volna másképp, és azt soha nem bocsátaná meg magának... :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok! Még semmi hír a barátnődről?

Amúgy hol lesz a pénteki tali? :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi: Abszolút egyetértek! Hédi nagyon későn, a 36. héten fordult be. És mivel 56 cm-es kiscsöppség volt, valószínűleg már nem tudott rendesen befordulni. Ennek ellenére a dokim nem akarta megindítani 1 hét túlhordás után, teljesen zárt voltam. A szülésznőmmel tanácskozva és az uh-s leleteimet újra átnézve ( na meg én is elbőgtem magam, mikor közölte, hogy ma sem), amik mind a kiírtnál korábbira becsülték Hédit, döntött az indítás mellett. A következő szavakkal: Jó akkor csináljuk, de ebből tuti császár lesz. reggel fél 7kor kötötték be az oxitocint, délben tudott burkot repeszteni ( 2. próbálkozás), fél 5kor még azt mondta meglesz simán csak későn, fél 7kor döntött a csaszi mellett. Ja és mindezt reggel óta 2 perces 100-as, 110-es fájásokkal...És utólag megtudtam, hogy aznap 2x készítették elő nekem a műtőt, de mivel én jól bírtam még bízott benne, hogy menni fog.

8 hetes kontrollon kérdeztem, hogy tesó lehet-e simán, de azt mondta ahhoz nagyon sokmindennek passzolni kellene és ilyen előzmények után nem nagy a valószínűsége.

tike

Köszi az aggódást, Lili 3600g és 53cm, egészsèges, Este 3/4 7kor császárral született csajszka :lol: :lol:
részleteket még nem tudok, de jól vannak mindketten!

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok! Gratulálok a barátnődnek!!Szerintem mostmár biztos nem bánja,hogy császár lett a vége,ha eddig tartott,pláne ha fájásai is voltak reggel óta :roll:

KépKép
KépKép
nyuszi81

pocok!
gratula a barátnődnek!!!
lényeg,h egészségesen született...

lolának is megszületett a kisfia...itt is szeretnék gratulálni neki!!!

Kép
Kép
csibe83

Kéééééééééész a szakdogááááám 8) 8) 8) :D :D :D !

Megfogadtam, hogy addig le nem fekszem, amíg meg nem csinálom, és lőn, 4:56-kor befejeztem :roll: :lol: .
De most már nincs az a.... senkise, akinek a kedvéért hozzányúlok :twisted: :lol: .

Kispocok!

Barátnődnek gratulálok :D . Sajnos hozta a papírformát :( . Azért a részletekre kíváncsi vagyok :wink: .

Én is gratulálok innen Lolának :D !
(Bár elég kettős érzések lehetnek most benne :roll: . Titkon reménykedem, hogy a baba születése újra összehozza a családot :wink:

:arrow: Szundi :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ajajj, zajlik itt az élet.

Dodi : Te most az igazak álmát alszod :wink: , gratulálok a szakdogád elkészüléséhez. Olyan aranyos vagy, hogy engem mindig felhozol példának, amikor nagy baba, császár vagy hosszú vajúdás van terítéken. :roll: :D Így legalább gondoltok rám akkor is ha nem vagyok itt. :lol: De , hogy azt honnan tudod , hogy Anitja Natasája 4400 gr volt és 19 órát vajúdott :shock: :shock: :shock: Hát baszki Te tényleg bosszantóan fiatal vagy , ha ilyen a memóriád. :twisted: :wink: :D

Kispocok : barátnődnek gratulálok a Lilijéhez. Gyors felépülést és kellemes babázást kívánok neki.

na mennem is kell, gyerekem anyázik

Kép
ikoka7

Ikoka!
Jöttök holnap?? :) Tök jó lenne :roll:

Dodi!

Éljenéljen!! :D :D :D Holnapra aludd magad fittre!! :D
Na akkor most azonnal mondd fel alfabetikus sorrendben hogy ki mekkora súlyú és hosszúságú babát szült :lol: :lol: :lol:

Lola!
Gratulálok Neked, tengersok örömöt a gyerkőceidben, legyetek nagyon boldogok, szívből kívánom :) :) :)

Pocok!

Gratula a barátnődnek!! :D
Leo (Lea-anyu) hogy van? Már neki is jó nagy a pocakja, nem? December, igaz?

Nyuszi!
Elevenpark :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok !

Tiszta ideg vagyok. Találtam Zsombi tarkóján két kis puklit. Nem esett el úgy , hogy ott üthette volna meg, nem tudom mi lehet az. Olyan mintha kis zsírcsomók lennének, nem tudom. Most alszik, de mikor felkel , felöltöztetem és elmegyünk a gyermekorvosi rendelőbe. Nem rendel ma délután az Ő doktornője, szerintetek mehetek ilyesmivel az ügyeleteshez is ? Vagy hova menjünk, mert nekem mindenképp még ma kell bizonyosság arról, hogy minden rendben van .
Ja és holnap persze, hogy megyünk, szeretné Zsombi látni a kis barátait , én meg mindenkit , aki eljön. Mikor lesz a tali ?

Kép
ikoka7

Pocok: Gratula a barátnődnek, tisztára emlékeztet a saját szülésemre :roll:

Lola: nektek is gratula, nagyon sok erőt kívánok a továbbiakhoz!

Ikoka: szerintem nyugodtan viheted ügyeletre, inkább küldjenek el egy apróság miatt, mint hogy valami ne derüljön ki i3232323232323232323232323232323232323232323232,0 - ez Hédi volt :lol: :lol: :lol:

tike

Jóvanna, nem mindenkinek a születési paramétereit tudom ám :roll: :lol: . Csak mikor pl. Anitja, meg Ikoka szült, én még pocakos voltam, és elég mély benyomást tettek rám az efféle adatok :roll: :lol: :lol: :lol: .

Lois!

Már most is viszonylag fitt vagyok, délig aludtam, apának hála 8) :D :D . Nemsokára megyek tárgyalni a veresi nagy CBA-val, apa egyik barátja megkért, mert ő nem vmi szószátyár alkat, én meg ugye lyukat beszélek... :oops: :lol: . Szóval kell is, hogy fitt legyek :wink: .

Ikoka!

A tarkón lévő két kis dudor nyirokcsomó, és ha borsónyinál nem nagyobb, akkor teljesen normális. Ha nagyobb, az sem jelent nagy gondot, vmi huruts megbetegedés elő- vagy utózöngéje lehet, de azért nézesd meg, hátha kell rá gyógyszer, meg hogy mehet-e közösségbe :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike, Dodi : köszönöm, olyan jó, hogy Ti ilyen okosak vagytok, elmegyünk dokihoz délután, de ez megnyugtató volt.

Dodi : Te et saját kútfőből , vagy megkérdezted Anyukádat ?

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ikoka!

Azt tudtam, hogy nyirokcsomó, de azt, hogy mitől lehet nagyobb, azt lepusiztam netről. :wink: Nem vagyok ám nagy tudor, csak ha az ember anyja orvos, ragad rá ez-az. Egy autószerelő lánya meg biztos jobban vágja a kocsikat... :lol: .

Ikoka írt az előbb: tényleg nyirokcsomók, és Zsombi makk egészséges :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Holnapi tervek??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Mi megyünk :wink: .
De mikor, és hol legyünk? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mai tali: mivel ma kapja az oltást Lili,így én majd az adott pillanatban döntöm el,hogy megyünk-e. Nem tudom mennyire lesz nyűgös,de igyekszünk ott lenni :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok !

Igen szerencsére Zsombival minden rendben van. Hú csajok, jól kiakadtam, pedig nem is vagyok paraanyu. Köszönöm Dodi, még1*, hogy megnyugtattál, utána jobb volt. Amikor pedig a doktornő mondta, akkor, leesett egy hegy a szívemről.

Nyuszi : Lilinek kitartást a szurihoz és gyertek.

Csak gyorsban én is azért jöttem, hogy megtudjam a hol és mikort, de még mindig nem tudom. :roll: :twisted: Szóval mondjátok máááááár !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zsombi délután alszik , de tök változó és alakítható, úgy alakítanám akkor, ha tudnám mááááááááááár.................................

Kép
ikoka7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: