[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 februári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Üdv grapefruit közöttünk... kinél fox szülni?

Valijja én teljesen megértelek, én is most hallottam (most szült egyik ismerősöm ott), hogy rögtön veled marad a gyerek, nincs hova visszatolni :-( nagyon nagyonfélek ettől.... rögtön mélyvíz
2x vszik el 10 percre, megfürdetni és megvizsgálni...
és ha nem értek hozzá.. csak azt gondolom... hát tiszta para :-(

jövő héten megyek terhelésesre, kiváncsi vagyok meddig marad bennem az a cukros lötyi :-(
aki volt már milyen volt? és van eredménye?

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Sok érdekes témát vetettetek fel.

Ekriszta: Megy a google, de lehet hogy csak este.

CSibic: igen, ahhoz nagy szerencse kell, hogy 25 évesen megtaláld az igazit. Én a férjemmel, 20 évesen találkoztam és azóta együtt. szóval én igazán szerencsés vagyok.

Valijja: Jaj ne is mond ezeket a szőrnyű helyzeteket mert csak felbosszant. Fizetünk egy k*** sok pénzt a dokinak az anesztesnek stbstb. És nem kapunk ló***** sem. Bár boccs, de erről csak így lehet beszélni. Hogy császár után odaadják a babát és úgy elküldtem volna a ****-ba hogy ihaj. Nekem meg fél 8 kor jött világra Bogi 11 kor közölték hogy emeljem fel a fenekem hogy kimossanak amikor nem éreztem a lábam, aztán közölték hogy még este forduljunk oldalra hogy reggel 5 kor fürdés. A fürdéskor majdnem elájultam szóval visszafektettek, ja ÉS 3 HÓNAPIG fájt úgy a fejem és a gerincem hogy nem tudtam szoptatni, de még ülni sem, mert azt hittem eltörik a gerincem. Szóval nagyon rosszul voltam. De hál istennek elvitték Bogit.

Tudom hogy sokak szerint nem igazi nő az aki szülés után rögtön lepasszolja a gyereket, de majd az mondja aki szült és császároztak, pláne ne egy férfi. Elöször én is úgy voltam hgoy hagyják kint mert így mert úgy, de aztán örültem hogy nem így lett. Boginál úgy volt hogy reggel kihozták szopi, elvitték vizsgálni, addig bőven reggeliztél és megfürödtél, aztán dultán 5 kor megint elvitték hogy megmutogassák ablakon keresztül a családnak, aztán este 8 körül meg elvitték alduni. Szerintem pont ennyi idő kell hogy abban a 3-5 napban rá tudj készülni az otthoni életre.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Köszi Teca. Nevünk még elég sok van és minden héten másik van az első helyen. (fiú nevünk bezzeg lenne! :) )

Judysz Vermes dokinál fogok szülni. Fog még nála innen valaki?

Kacsamama én is 20 voltam amikor megismertem a férjem és nagyon szerencsésnek érzem magam!

Kép
grapefruit
Budapest
 
 

 
 

Littlebaby!
Nem lehet,hogy a kimerültség az oka az idegességednek?
Én egy csomószor veszem észre magamon,hogy akkor vagyok nagyon harapós hangulatban,amikor már hulla fáradt vagyok. Persze, az is jó kérdés,hogy mikro nem vagyok az mostanában. Érdekes ez az állapot. Lassabban tudok csinálni mindent,mert hamarabb fáradok, de sosem fekszem le korábban,mert mindig meg akarom csinálni a betervezett dolgokat. :?

grapefruit!
Üdv köztünk! :) Tök jó,hogy még ennyi idő után is jönnek új csatlakozók! :)

Ma megyek a terheléses eredményéért. kIcsit izgulok,hogy milyen lesz, egy biztos, jó nem lesz sajna. :S
Jövő hét szerdán randi a nődokival. Elvileg akkor is átvehetném,de én már korábban látni szeretném,hogy tudjam mire készüljek.
Amúgy a vérvételt elég jól megúsztam szerencsére. Odaadták a port,hogy otthon össze lehet keverni 2 dl citromlével vagy teával. Én a citromlét választottam. Nem volt így olyan vészes....mint egy nagyon édes limonádé. Ezt kellett a vérvétel után 5 perc alatt meginni. Hát az utolsó kortyok nehezen mentek, de sikerült és benn is maradt! :) 5 kismami volt, kinn ültünk a folyosón,mert sem elmenni sem pisilni nem lehetett. Na, hát azt volt nehéz kibírni, hogy 2 órán át ne pisiljek! :lol: Aztán amikor letelt az idő soron kívül pisi leadás, újabb szúrás. Viszont annak örülök,hogy másnapra van eredmény! :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Sziasztok,

Hajni, Reading-ben? :D De jó neked! Egyszer én is szeretnék oda eljutni párostul, gyerekestül. Állítólag van ott egy magyar táncház, nem ismeritek?

Valijja, kemény az ír hozzáállás a szülési szabihoz, persze ez az egy ami Magyarországon talán a legjobb, hosszát tekintve (az anyagi támogatottságról inkább ne beszéljünk). Mert ugye más országokban meg azt tehetik meg sokkal többen, hogy apa fizetésén marad otthon anya és gyerek addig, ameddig meg nem unják egymást. :) Nálunk azért ez így igen szűk rétegnek adatna meg...
Uh hát igen... azért a választás lehetőségét minimum meg kéne hogy teremtsék az anyának szülés után, hogy maradjon-e a bébi, vagy inkább pihi.
De szerintem próbálj meg arra gyúrni, hogy minden rendben lesz. És ha lehet oldd meg, hogy mindig legyen veled a kórházban valaki, aki lelkileg támogatni tud...ha már egyébiránt muszáj kibírni valahogy ezt a pár napot odabent.

Judysz, nem szabad félni, az csak bevonzza a rosszat! Minden oké lesz, flottul fog menni a szülés, a szoptatás és kész! :) Elég akkor parázni, ha már ott van az ember a helyzettel, akkor majd elő lehet venni a 9 hónap alatt összeolvasott okosságokat. :) Esetleg előre készülni még jó testileg, mint sokan teszik, tornával, teával, cseppekkel, légzőgyakorlattal, hogy a szülés maga ne fárasszon ki annyira, ha amúgy jól megy minden.

Kacsamama, tényleg jó neked! Huszonpár évesen az emberlánya még sokkal sokkal többet is bír, mint harminc körül és felette. Eléggé komplikált feladat ez az életben, hogy mindent jól időzítsünk...mert ugye sokan vannak, akik ugyan 22 évesen már szülnek, de 26 évesen meg válnak, mert korai volt még a házasság, és 20-30 között érnek a férfiak a legtöbbet (szerintem), és nagyon ritka az, aki ezalatt a tíz év alatt megmarad a senekén (na meg utána is).
De nem általánosítok, hálisten'vannak kivételek, én is ismerek ilyet. :)

grapefruit üdv, örülök, hogy te is itt :)

facebook - szóval tegnap megnéztem, aki még esetleg nem találná: belépés után a jobb felső sarokban rá kell menni az Adatlapra, aztán középen feljön egy több füllel rendelkező felület, ahol ki lehet választani a Fényképek-et - ezen belül lesz lehetőség új mappa nyitására, ahova feltölthetők a képek
sajna a netünk most nagyon puding otthon, szóval egyelőre nem tudok feltölteni semmit, de amint lehet, felteszek 1-2 UH képet :)

Kép

Kép
csibic
 
 


Grapefruit!!Üdv köztünk!Jó hogy jöttél!
Én nem tudom hogy a régi Máv-ba hogy működik a rendszer babát illetőleg,de szerintem elviszik.Én nem tudom mi lenne a jobb,tényleg csak az tudja aki már szült és már túl van rajta!

Én 18 voltam amikor megismertem a férjem!Szerelem volt első látásra,tudtam hogy Ő az Igazi.Azóta 6 éve vagyunk együtt,remélem ez marad is!Nem találhatnék nála jobbat!!Tudom!:)

Beataa,nem jelentkezett,remélem semmi gond nincsen!Gyere írj!

Nyugtató:Volt egy ismerősöm aki depis állapotba esett teherbe,szedett régóta depresszió elleni gyógyszereket és a terhesség alatt is kellett folyamatosan,mert azt mondta hogy fél hogy ha egyszer bekattan és úgy gondolja hogy azt onnan bentről ki kell szedni akkor mit csinál!(Bocsi ezt ő mondta így!)Fura volt és ijesztő egyben hogy akkor hogy meri vállalni,és teljesen megváltoztatta a gyerek, utána!
Littlebaby:
Biztos vagyok benne hogy ez nem olyan erős gyógyszer.Kárt nem tesz.
Na megyek megpróbálom ezt a facebookot,hátha sikerül.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Azt hiszem sikerült a facebook!Hipp-hipp-Hurrá!!!!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok.

Grapefriut Üdv köztünk.

Hát a szülés után nem könnyű ellátni a babócát,főleg az első szülőknek,akik "tapasztalatlanok". Nekem szerencsém volt mind a 3 szülésnél,mert elég jól bírtam magam. Nekem a szülésnőm anno azt mondta,hogy ne akarjak a baba-mama szobába menni, pihenjem ki magam az osztályon, leszek én még eleget a picivel. És igaza volt. Persze tök jó,hogy rögtön elláthatod meg babusgathatod a kicsit,de eléggé kifáraszt a szülés mindenkit.
Az osztályra naponta 5x-6x hozták enni a babákat. Első etetés reggel 6-kor,az utolsó meg este 11 kor volt. És így is elég keveset tudtunk pihenni. De hát mindenki maga dönti el,hogy mit szeretne,már ahol a kórház a kismamákra bízza a döntést, nem pedig rákényszeríti. Kíváncsi vagyok most mi a helyzet a Margitba, sok minden változott az utolsó szülésünk óta, az már lassan 5 éve :S

Én 18 évesen mentem férjhez, idén üljük a 12diket.

Cukros lötyit ki lehet bírni, de én irtózom tőle.

Kacsamama:köszi.

Kép
ekriszta
 
 


Sziasztok!

Littlebaby
A Pipolphen nem erős, a nyugtató hatása csak az egyik, allerigára is ajánlják, stb. Inkább csak jobban alszol tőle. Elvileg az van ráírva hogy nem lehet szedni terhesség alatt, de én Regivel heti 3-4-et is bevettem, és semmi baja nem lett. Most meg csak ha nagyon ki vagyok purcanva, 2-3 hetente veszek be egyet, ha annyira feszült vagyok ,hogy aludni sem tudok. Ilyen volt mikor Reginek 41 fokos láza volt, és fél óránként ment a hasa.

Cukorterhelés
Nálunk úgy van, hogy 3 ampulla vért vesznek, részletes laborhoz gondolom 2-t és egyet a vércukorhoz. Aztán 1 perc alatt gyorsan le kell hörpinteni a vizet. Azzal nem is volt bajom, bár a torkom nagyon marta. Rá 20 percére begörcsölt a hasam, és elindultam haza, nem tudom hogy értem haza, annyira fájt a hasam vezetés közben is. Nagyon felpuffadtam tőle. Aztán a WC-n üldögéltem úgy 20 percet, gondoltam az segít, jobban is lettem, kicsit meghajtott. Lefeküdtem egy fél órára, és visszamentem. Hányingerem, hányás nem volt, de a hasam nagyon begörcsölt,úgyhogy most nem volt valami jó ez. Reginél semmi bajom se volt. Remélem az eredmény ettől függetlenül jó lesz.

A Győri Kórházban a babák az anyukájukkal vannak napi 24 órában, és ez nagyon jó, nem értem máshol miért nem így működik. El sem tudnám képzelni, hogy elviszik tőlem etetés után.

Most néztem meg alaposan a képeket, amit a 19. heti uh-ról kaptam, és a méretek alapján február 6.-ra van írva a szülés időpontja, de itt nem modosítják a menzesz dátumát. De nekem is valószínűbbnek tűnik a február 6. Úgyhogy modosítottam is a vonalzóm. Bár szerintem ebből még simán lehet január vége is.

Most megyek valami jó krém receptet keresni apa tortájához, mert szombaton lesz a 35. szülinapja. Enyém meg két hét múlva szombaton, 30. Szép kerek számok.
Vendég
 


CSak gyors bekukk.
Megvan az eredmény, éhgyomri rb, 120 perces 8,3. A max.7,8 lehet.
Szóval bejött ami várható volt. :( Bár az aszisztens szerint ez nem olyan vészes, kis odafigyeléssel helyrehozható. Majd meglátjuk mit mond a doki jövő héten. Most elkenődtem kicsit,mert az utóbbi időben meg vagyok veszve az édességért. Pontosabban a kakaós-csokis cuccokért....na sebaj, majd lesz valami, még emésztem. LEhet,hogy holnapra átfordul az agyam és nem kívánok ilyen kajákat. ;)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Csak az utolso nahany hsz-t futottam at, tobbre nincs energiam... :roll:

Szoval nalunk is ugy volt a korhazban, hogy egybol ramtettek a babat es velem volt. En is nagyon be voltam carva, hogy mi lesz, mert nekem fogalmam sincs, hogy mit kell csinalni stb. de nem volt gond. Ez a 3.5 napos szulesi tortura es vegul csaszar utan, amikor mar kb. csutortok ejjel ota nem aludtam, mert rendes fajasaim nem voltak epp csak annyi, hogy aludni ne tudjak. :evil: Ja es Andrew hetfo delben szuletett. :shock: Szoval en is tok kimerult voltam, de eszembe sem jutott, hogy valaki masra bizzam a babat. A ferjem volt bent eleg sokat igy pl. zuhanyozni olyankor mentem, amikor o ott volt, reggelizni ugy mentunk, hogy toltam magammal a babat. Igaz Andrew mar az elejetol nagyon jo gyerek volt i.e. sokat aludt es keveset sirt. :D Mar 8 hettol ataludta az ejszakat (egesz ejszaka nalam = kb. este 8-tol reggel 7-ig) Remelem most is egy legalabb ilyen jo kisbabat kapunk :D .

Baba neme - nalunk a ferjem nem akarja tudni. 8) Az elozonel sem tudta.

Egyebkent mi is keson talalkoztunk a ferjemmel, igaz csak ket honappal azutan, hogy kijottem - mar 11 eve vagyunk egyutt es meg mindig imadom. :P :P :P

Csibic - a tanzhazrol nem tudok, de sok magyar lakik a kornyeken az biztos.

Ja egyebkent Andrew szuletese utan 6 honappal mar en is visszajottem teljes munkaidoben dolgozni. Szerencsere a munkam olyan, hogy nem kell sokat bemennem, tobbnyire csak itthonrol nyomom, ami azert nagy szerencse. Igy csaladi segitseggel megoldottuk, hogy nem kellett Andrewnak bolcsibe menni iden januarig Es szoptatni is tudtam 14 honapos koraig. Nalunk az anyuci otthon marad, amig apa keres a csaladra felallas nem mukodik, mert en vagyok a fo kenyerkereso es a ferjem allasa nem igazan stabil. Most direkt tettunk felre tobbet a jovo evre, hatha egy kicsit tovabb tudok itthon maradni. Szerencsere a cegnel az allasomat megtartjak egy evig megha penzt nem is kapok semmit. :roll:

Na most ennyi jutott eszembe, abbol amit visszaolvastam. :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az együttérző szavakat, igazán jól esik!
Hát mit is mondjak, az én idegességem tuti nem külső behatás miatt van, hanem a terhesség miatt ill. a hormonjai miatt. Mivel nem érzem magam kimerültnek, nem vagyok fáradt, a férjem sokat van itthon, sokat segít Lilivel, így nem hinném h ebből fakad. Pusztán a hormonok. Ma be kellett vennem egy fél tablettát, és hatott, egész nap jól voltam, nem tudott semmi felhúzni igazán.
Nem függ attól h kimerült vagyok-e, vagy sem, mert mindennapos és naponta többször is idegeskedek, ill. felrobbanok. :D

Brita!
Ezúton köszönöm neked, h megosztottad velem a tapasztalatodat, és "megnyugtató olvasni" h terhesen szedte már valaki és nem volt gond. Nekem csak a baba miatt volt félelmem beszedni, h nehogy neki valamit ártson. De azért féken tartom majd a szedést.
Köszi h leírtad.

Én az Istvánban szültem ott 24órás roaming-in van, tehát a baba bármikor veled lehet, és ha fürdeni mész le is adhatod megőrzésre, de mivel baba barát kórház, tehát azt nézik mi jó a babának, így hamar megkérdezik h na visszajöhet-e a baby.
Lili végig velem volt, kivéve a vizsgálatokat, és nekem így volt jó.
Nem is akartam kiadni a kezem közül, hisz 9hónapig bennem volt, hirtelen kiszakad a nagyvilágba és én nem vagyok ott neki, na azt nem akartam, szerintem az a természetes ha az anyával van végig. Persze nálam az is közrejátszott, h altatásos császárom volt Lilivel, így este 19:30kor született és én csak másnap reggel láttam őt, így érthető h nem is akartam elengedni. De a baba-mama együttlét mellett szavazok, remélem nem köveztek meg érte. :roll: :oops:

Napvirág!
Sajnálom a cukorteszt eredményét, de 0,5tel magasabb érték még talán nem akkora gond, és ahogy írtad féken tartható.
Egyébként én is kívánom a csokis dolgokat pl. Milka lila stars csoki, kakaóscsiga, forrócsoki...stb

Mostanában még kívánom a citromot magában enni!! :roll: :shock: Szerintem a baba kívánja vagy kevés lenne a C-vitamin bennem?? Passz... Pedig sok vitamint eszek és még plusz gyümit is rendesen mindennap.

Ja és képzeljétek, szerda este már Apa is érezte ahogy mocorog a picikénk!!! Olyan jó!! - h már ő is érzi. És megvan a neve!!!!!!
Panni lesz, nem Panna hanem Panni. Imádom ezt a nevet, apával ez mindkettőnknek megtetszett elsőre ahogy elkezdtük nézni, és úgy döntöttünk nem keresünk tovább. :)

NA jó éjt mindenkinek!!!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


hajnski!
Te sem szeretnéd tudni a nemét? ;)
Tök jó,hogy megoldható az otthoni munka. EZ szerintem szerencsés dolog nagyon!

littlebaby!
De jó neked,hogy apa is érezhette a kiscsajszit! Nálunk még csak a "puklit" érzi. Szerintem az vagy a pici feje, vagy a popsija. De attól is teljesen el van ájulva! Én már nagyon szeretném,ha ő i sérezné, de amikor ott van a keze sosem ficánkol úgy. :?
Panni nagyon szép név, jó választás! :)

Hát, jó témát hoztatok fel!
Én,mint első gyerekes anyuka nem is tudom mi lenne a jobb,ha ott lenne a pici mellettem végig (meg a többi anyukával a kórteremben), vagy ha nem,és akkor tudnék pihenni. Szerintem biztos jó lesz a sok stressz meg fájdalom után pihenni, azt meg akkor lehet,ha nincs ott a baba, mert akkor állandóan csak nézném meg hallgatnám őt. :) De viszont az is rossz,hogy nem láthatom...viszont tudom,hogy jó kezekben lesz és vigyáznak rá....hát én nem is tudom. :D

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Ne ertsetek felre, en nem azt mondom, hogy a korhazban eltoltott ido alatt a babara mas vigyazzon!!!
Csak nekem itt nincs senkim a paromon kivul, minden csaladtagom, baratnom otthon van. Az itteni barataim 100%ban csak pasik! :lol:
Ez tudom hulyen hangzik de igaz. Van egy baratnom de messze lakik innen es a legjobb baratnom sajna hazakoltozott a nyar vegen.
Igy noi segitsegre nem szamolhatok.
Anyu jon majd ki 2 hetre de akkor majd mikor mar hazamehetunk a korhazbol.

En az also ejszakatol felek, mint tok tapasztalatlan anyuka.
Ujszulottel akkor voltam utoljara kozelebbi kapcsolatban mikor a hugom 23 eve megszuletett!
En csak attol parazom, hogy biztosan lesznek dolgok amiktol valoszinu szivbajt kapok foleg az elso par oraban a szules utan.

De termeszetesen en is szeretnem a kis csoppomet magam mellett tudni, johogy. :)
Hisz mar alig varom, hogy kint legyen ne bent!!!! :D

Epp tegnap kaptam szivbajt mikor epp alvashoz keszulodtunk es 10 ora utan a baba mindig hihetetlenul aktiv!
Szoval epp tegnap is majd kirugta a hasam, rugdosta a holyagom es hoppa kozepen felul epp a melleim alatt ereztem a kis fejet ami egyszeruen csak hirtelen kidomborodott :shock:
Hat a szivem az megallt! Hozzaertem az ujjaimmal es brutal kemeny volt, ugyhogy gondolom a kis kobakja lehetett :D
A parom rohogott, en meg emlekeztem egy horrorfilm parodiara amelyben a pasibol kiugrik egy stepptancos kis alien..... :D :lol:
Hat kb olyan erzes volt.

Irja mindenki a cukorterhelest, en most voltam a haziorvosomnal de nem mondott semmit, legkozelebb majd decemberben kell mennem hozza vernyomast merni megint de gondolom akkor meg mar tok mindegy. :x

Kép

Kép
valijja
 
 


Sziasztok!!

Szerintem senki nem kövez meg senkit a véleményéért. Mindenkinek különbözik a véleménye ez természetes, DE az is hogy mindenkinek másak a körülményei.

Nekem sem szülői segítség nem volt, a párom végig dolgozott, ráadásul a Kórház megtiltja hogy bejöjjön a kórtermekbe ahol mi vagyunk- a gyereket a családtagok csak üvegen keresztül láthatják. Szóval az ki van zárva hogy a gyerekre vigyázzon amíg fürdök. Ráadásul nálunk nem olyan modern a kórház mint pl HAJNSKI éknál Angliában, nálunk nincs kiskocsi a gyerekhez, vagy kézben vagy sehogy vagy az ágyadra teszed.
És ahogy a gyerekek is különböznek úgy a szülések is. Nem biztos hogy ugyanúgy éli meg valaki a 20 órás vajúdást, mint aki 5 órát vajúdik.
Személy szerint nekem olyan fájdalmaim voltak a gerincemben, hogy nem bírtam tartani Bogit és szoptatni is csak feküdve tudtam. Talán emiatt is van, hogy 5 nap után úgy elapadt a tejem, mint ha híre-hamva sem lett volna.

Valijja: Az Űrgolyhók volt a film címe, amikor a béka még énekelt is cilinderben és bottal.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Kacsamama: tenyleg!!!!!Urgolyhok!!!!!! :D hehehehe
A cimere total nem emlekeztem meg nagyon az egesz filmre, csak a kis tancolo kutyure. :lol:

A korhaz temara visszaterve teljesen igazad van, mindenki mas es mas nem lehet altalanositani.
Fugg a korhaztol, a noverektol, a csaladodtol, toled es a babatol, hogy mi lesz.
De nem ez a lenyeg!A lenyeg, hogy mar Oktober vege van!!!!
:D
Nemsoka itt a kari es utana szerintem mar annyira gyorsan eltelik az a kis ido, hogy hihetetlen:)

Nalatok a keresztszulo kerdes nem tema?
Mert nalunk 6db van :?

Kép

Kép
valijja
 
 


Sziasztok!

Én is azokhoz csatlakozom akik nem babamamásban akarnak lenni.Vagy nem tudom hogy fogalmazzak.
És nem azért mert nem szeretném,hogy az édeském minden pillanatban velem legyen!De szülés után azt sem tudtam ki vagyok vagy hol vagyok,olyan kimerült voltam!Az első szülésemnél ragaszkodtam a babamamás szobáért,és simán szültem.Hát néha sírni tudtam volna a fáradtságtól.Úgy döntöttem a másodiknál jó lesz nekem a sima szoba is,akkor is akkor van veled a baba amikor csak van rá energiád.
A második császár volt,és mivel elcseszték az érzéstelenítőt és.....,szóval hagyjuk mennyit szenvedtem szülés közben.A sok fájdalomcsillapítótól az sem tudtam hol vagyok.Abban a kórházban,nem volt választásom.A pici másnaptól végig velem volt,pár kivétellel.De a párom mindig ott volt velem,az a lényeg.
Szóval én a harmadik gyereknél,és tapasztaltan is ez a nézőpont mellett voksolok.De egyértelmű,nem vagyunk egyformák!
És a helyzettől is nagyon sok minden függ.

Remélem mindenki jól van!
Szép estét!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást! :-)

Hát én mint első babás nem is tudom, mi lenne a jobb a baba-mama szobával kapcsolatban. Olyan rém híreket hallottam, hogy ha nem velem van éjszaka, akkor megitatják cukros vízzel, nem fog annyit szopizni, ami pont az elején nagyon fontos...stb, így én most épp a felé hajlok, hogy nálam legyen 24 órában, de hát nincs még saját tapasztalatom, a másodiknál már okosabb leszek. :D

Mozgás: én a 17+5 napon éreztem először és néhány napra rá már Apa is érezte, főleg esténként. Két hete (pont a félidő óta) pedig szinte egész nap aktív, kicsit meg is ijedtem, hogy ez normális e, de állítólag igen. Azt hiszem felköthetem a gyatyát, aktív baba lesz..

Littlebaby: a citromot, grapefruitot eddig is nagyon szerettem, de most is minden nap meg tudom enni/inni mindkettőt magában. Egyszerűen jól esik. Szerintem ez nem baj, legalábbis remélem!

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!!

Valijja: Jaj ne is mond az október végét, mert már most be vagyok parázva de nagyon, mert a császár után nagyon nehéz volt nekem.
A másik kérdésedre a válasz: Igazából nekünk pont ellentétes a próblémánk. Nekünk Boginál is alig találtunk keresztszülőt, azt tudtuk hogy kiket nem szeretnénk, de nem hogy ki lesz azt csak a 2. születés napján volt meg. De a másodiknál még nagyobb bajban leszünk.

Grapefruit: a cukrosvízet (asszem kórháztól függetlenül) neked is kell adni a gyereknek, mert azzal megelőzöd a sárgulást. Amkor 5 nap után sárgulni kezdett a gyerek bármit megitattam volna vele, csak hogy kiszabaduljak. De sárgulás nélkül is ajánlják legalább is nálunk.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Erről a sárgulás elleni cukros vízről életembe nem hallottam.Pedig a kisebbik gyerekem is besárgult egy kicsit!A sima víz kell neki egy kicsit,pláne nyáron én is adtam neki két szopi között.Sokan még azt sem ajánlják!De cukros víz?Leszedték volna a fejemet érte!Legalábbis nálunk!Gondolom akkor ez is változó kórház és emberek között.
De majd utána nézek,úgy látszik nekem is vannak még új dolgok!
:shock:

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


kacsamama: köszi az infot, ebből is látszik, hogy első babás vagyok, én erről még pozitívat nem hallottam. De azért ha nem sárgul, akkor jobb, ha küzd a tejért, mert akkor termelődik egyre több. Ha meg jól lakik a cukros vízzel, ami ráadásul a cumisüvegből jön (nem kell annyira szívni), akkor nem lesz kedve küzdeni a tejjel. De remélem ez csak elmélet, és nagyon szépen evő, nem sárguló babája lesz itt mindenkinek!

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Grapefriut: Tiszta vizet a pohárba. 1. nem állandóan isszák a cukros vizet a gyerekek, mert először tejet kapnak ha a mellé még esetleg tudnak inni akkor isznak.
2. Nem cumisüvegből isszák a vizet hanem bizony kis csőrös pohárkából. Legalább is az én kórházamban a dél-pestiben így volt.
3. nálunk úgy volt, hogy reggel kihozták a bébiket és etetés után vizsgálták őket és mérlegelték, ha nem tapasztaltak hízást a babánál, akkor visszajönnek és megkérdezik hogy kaphat-e tápszert. Legalább is nálam ez így volt mert az utolsó napon már nem volt elő tejem és rendes sem. Sajnos utána is hiába szoptattam nem volt.
4. Nem elkeserítés képpen általában a legtöbb baba besárgul, ami nem vészes, mert a legtöbbnek elég ha napra tesszük, vagy napos helyre a szobába. Nem mindenkinek tartják bent tovább a babát, a sárgaságtól függ. Nekem pl utolsó napon kék fény alá tették Bogit mert az is csökkenti a sárgaságot.
5. A cukros víz az általam ismert összetevő, én így tudom, de nálunk csak koktélnak nevezték.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


sziasztok! benéztem hozzátok, 2.kisfiamat febr 18.-0 körülre várom! :wink: csak az utolsó oldalt olvastam el, de.....rögtön kikívánkozott belőlem egy hsz...
az első kisfiam koraszülött lett, márc 26. helyett febr 15.-én jött a világra.Mivel nehezen lélegzett, vitték az inkubátorba, a koraszülöttsoztályra.Előtte kb.30 mp-re tették a hasamra.
2 hét után hozhattam haza. Nekem annyira huányzott, mintha szivem tépték volna ki, és a másodikkal nagyon várom azt, hogy velem lehessen 24 órában, azonnal!! Láthassam, ahogy lélegzik, ahogy eszik, ahogy él! Egyátalán megnézhessem magamnak!!!
Hullafáradt leszek, de hála Istennek az első 2 napban sokat alszanak ezek a picik, picit tudunk majd pihenni.
Ez az este 11kor elviszik, reggel 6kor hozzák..és szerintetek közötte nem sír értetek?
:cry: csak épp nem érnek rá vele majd semmit csinálni, mert egy főre rengeteg baba jut... a koraszülöttön is, ha sírt egy baba vörössödésig, hát sírt..ha etetés előtt 1 órával már éhes volt, mert miért ne, akkor 1 órát ordíthatott, mire enni kapott...
én örülök, ha a picim velem lesz!!!!
majd akkor megyek zuhanyozni, meg wcre, ha bejön a férjem, vagy családtagom, kezébe nyomom a babát, én meg elspurizok!
Bocsánat, ha a valakit megbántottam
:oops: .
egy győrit láttam, van még több? :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi
 
 


Szia Pulcsi - udv itt! :D Latom nagyon hasonlo koruak lesznek a babaink - az en nagyfiam is tavaly februarban szuletett.

Egyetertek, hogy mindenkinek szive joga, hogy melyiket perferalja. Amellett, hogy itt nincs is hova 'beadni' a babat nekem is az lenne a legnagyobb param, hogy nem foglalkoznanak vele ugy mint en, mertugye csak en vagyok az anyja es nalam jobban senki nem fogja szeretni azt a csoppseget! Megmondom oszinten en nagyon kimerultem, mire Andrewval hazamentunk, de az nem miatta volt hanem leginkabb, mert egy otagyas szobaban voltam es nem igazan tudtam aludni. O valoban csak alvassal toltotte a nap nagy reszet, de igy szoptatni is tudtam, amikor epp szuksege volt ra es nalam mindig hamar meg is vigasztalodott, ha esetleg sirt. :P Otthon azutan hamar osszeszedtem magam. :lol:

De aki a masik valtozatot preferelja szerintem azzal sincs gond - milyen unalmas is lenne ha mindenben egyetertenenk. :lol: :lol:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Sziasztok!

Szuper hogy ennyi vélemény van...
az a baj(?!), hogy én a kettő között ingázom.... szeretném megóvn őt mindentől, és ez csak akkor lehetséges ha mellettem van... viszont félek is a lelkem mélyén hogy majd mit hogy kell csinálni körülötte... (tudom, minden ösztönből jön, nah de technikailag kivitelezni...) szóval mind a két oldalra húzok kicsit.
Legjobb lenne akkor vinni-hozni mikor csak akarod. Veled lehet egész nap, de ha aludnál akkor vigyázzanak rá....

nyugtassatok meg kérlek, mert mióta olvastam, hogy valaki egsz nap érzi a babáját meg vagyok rémülve... én nem érzem egész nap, leginkább kaja után és ha fexem...
és még mindig nem nagy a pocim :-( igaz eléggé "dundi" vagyok :-)

Ti is egész nap érzitek?

Pénteken megyek terhelésesre, már megvette a cukrot... hááááát kb 3 év alatt eszem meg ennyit... de majdcsak lesz valahogy...

Jól telt a 7vége? tegnap szuper idő volt, élvezet volt kinnt lenni.
Holnap megyünk egyik kedves ismerősünkhöz babaholmikat elhozni.
Tegnap eladtuk a nappaliból a hatalmas kanapénkat, akkora a hely, mint egy táncterem :-)
ezzel hivatalosan is megkezdődött a nagy lakásátalakítás :-)
a nappaliba meg felhoztuk a "szopikanapét".

Mondjátok, ti hány nap/hét után fogjátok először utcára vinni?
Mikor "lehet" látogatókat fogadni?

Sorry a sok kérdésért... tipikus elsőgyerekes vagyok :-P

puszi milió

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok

Judysz

Pár dologra válaszolok,nekem mi a véleményem!
Szóval,nem is lehet szülés előtt ezt eldönteni,hogy majd mi lesz a legjobb,pláne első szülésnél.
Szerintem nagyon sokat számít,kinek milyen a szülése,milyen a kórház és a csecsemősök,mennyit tud segíteni a párod odabent,ha beengedik egyáltalán.Szóval szerintem ezek a nézőpontok nagyon sok mindenből tevődnek össze.
Nekem pl. itt kint ilyen gondom hála az égnek nem lesz.Mert itt sima szülés után csak úgy repülsz haza,pár óra után,hála az égnek.Itthon meg a párom és anyukám is itt lesz.De császár után sem túlozzák el.

A babóca mozgása is nagyon változó ha nem annyira aktív az nem baj,lényeg hogy időszakokba érzed.Kicsit lustibb.De azért említsd meg a dokinak,az a biztos!
És hogy nem nagy a pocakod,ez pláne különböző.Ha a méretei megfelelnek a normálisnak,akkor ne aggódj.Az csak jó,mert nem terhel meg a pocid olyan korán.Nekem akkora mintha hármat hordanék,és hát a mozgásom is borzalmas.Én sem vagyok vékony,mert rengeteget híztam sajnos.De ez van,már nem sok van hátra,hamar megy az idő :D

Nálam a két gyereknél két hetet mondtak,és be is tartottam.
Két hét után vittem ki.Ráadásul az elsőnél nagy tél volt,és hideg.
De a két hét az szerintem ideális.A védőnőd minden ilyet el fog mondani.De kérdezz tőle bátran mindennel kapcsolatban,mert itt is mindenki válaszol szívesen,csak eltérnek a vélemények,azért nehezen mérlegelsz mi lenne a jó!A védőnéninek ez a szakmája,és általában mindig jókat tanácsolnak.Na jó vannak erős kivételek is :lol:

Remélem azért tudtam segíteni
:)

Szép napot mindenkinek!

Pusz Reni

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


pulcsi:Udv koztunk!
Ha visszaolvasol akkor lathatod, hogy ez az egesz tema tolem indult mert itt nem viszik el toled a babat egy percre sem.Megszuletik es a tied, nem toljak el este sem.A felelmem az elso ejszakatol volt, hogy mi lesz mikor 4- 5 anyuka van egy teremben, mindenkinek ott a babaja es en mint zero tapasztalattal rendelkezo mit fogok ott mukodni a szules utan.Ennyi az egesz.
Judysz ezt neked is irom, tegnap volt bent nalunk egy fiatal anyuka 1 hetes babaval :shock:
Itt mondjuk ez normalis, hogy mindenhova viszik egybol! Szoval 1 hete szult, csaszaroztak.....en azt hittem, hogy csaszar utan otthon fekszik az ember es pihen meg minden, nem ruhat vasarol 1 hettel utana a babaval :?
Ezek szerint ezt is rosszul gondoltam. A masik dolog, kerdeztem tole az o tapasztalatat az elso ejszakarol es meselte, hogy 2 napig fekudt a korhazban mint egy darab fa, mert nem erzett semmit, erre rogton ugyanugy mint a fonokomnel kozvetlen a csaszar utan mellefektettek a babat az agyra. 2 napig igy fekudtek, mert a ferje nem tudott maradni igy szinte vegig egyedul volt. O csak annyit mondott,hogy ha jot akarok akkor szoptatas utan tegyem vissza a babat azonnal a kiskocsijaba mert naluk hala a 2 napi egyuttletnek a korhazi agyban a baba nem hajlando mashogy aludni :?
Ha leteszi a kisagyba olyan hoppare van, hogy az egesz utca hallja :lol:
Szoval nagyon ari volt, es tok jol nezett ki ahhoz kepest, hogy 1 hete volt a csaszar.
A latogato fogadasrol fogalmam nincs :roll:
En is eppen ezen gondolkodtam! :idea:

Vasarnap utazom haza, es kedden van idopontom a 4Ds ultrahangra :D
Nagyon remelem meg tudjak majd mondani fiu vagy lany, mert mar borzasztoan szeretnem tudni!

Babamozgas:en egyfolytaban erzem, nagyon jo erzes, foleg este 10 kor aktiv mikor nyugodtan fekszem. De nappal mikor meloban vagyok es fekszik, vagy ul vagy rugdossa a holyagom az mar nem olyan kellemes :lol:
Mikor elmegyek wc-re es epp kijovok a baba rug egyet es ugyerzem megorulok mert bepisilek megint!!!! :lol:
De a mellettunk levo ekszeruzletben levo kismama semmit sem erez es o 2 hettel elottem jar. Epp tegnap volt bent nalam. Talan egyszer ketszer erzett valamit de azt sem nagyon erosen es ennyi.
De a dokija azt mondta ez okes mert o eleg magas es kicsit teltebb, igy sok benne a hely 8) ezert nem erzi ahogy a baba ficankol.

Kép

Kép
valijja
 
 


valijja!
Nálunk is este nagy a mocorgás. Meg az utóbbi pár napban feltűnt,hogy amikor eszem, akkor is egy pár perc múlva beindul.
Nekem is van kis dudorka, a köldököm mellett. Minden este érezni. Mondtam is apának,hogy lefeküdt aludni a fiunk. :) Mi is a fejecskéjére titteltünk,de majd csütörtökön kiderül az ultrahangon. :)
Megnéztem a kórház honlapját. Vannak 3 személyes VIP kórtermek, ott még a köldökzsinór elvágás előtt ráteszik a babát vagy a pocakra vagy a cicire, utána meg mellém a kiságyra. De persze ez a fizetős része. Szerdán megyek a dokihoz, aztán majd jól kifaggatom,hogy működik fizetősben és ingyenesben! :)
Hát érdekes egy dolog,hogy az 1 hetes babával vásárolni mennek! Én még azért biztos nem merném megkockáztatni! Max az udvarra kirakni egy kicsit levegőzni.
Drukk neked a 4D-hez majd! Biztos megmutatja már magát! :)

judysz!
Hát látod, én is (mint szintén első babás) vergődök,hogy mi lenne a jobb. Ha velem van a baba, vagy ha nincs.... :D
Nekem sem mozog egész nap. Valamikor aludn is kell neki! ;)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


kacsamama: jajj, én nem kötekedni akartam, sőt komolyan köszönöm az infot, mert első babásként sok téren elveszettnek érzem magam. Remélem nem kötözködésnek vetted...

ugyanilyen kétségeim vannak a room-in rendszerről is, ahogy olvaslak titeket egyre bizonytalanabb vagyok, hogy mi is lenne majd jó, de bízom benne, hogy lesz majd valami anyai megérzésem.:-) azért jó tudni, hogy nem én vagyok az egyetlen első babás, aki még könnyen elbizonytalanodik!

babamozgás: én sokszor érzem, elég aktív. már nem csak este, hanem napközben a munkahelyemen is többször.

vallija: durva amit írtál, hogy már ilyen pici babát kivisznek.. rossz, hogy erről is annyi mindent hall az ember, hogy mikor lehet kivinni.. én február 26-ra vagyok kiírva, remélem szép napos március lesz és hamar mehetünk majd sétálgatni.

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

JAj csajok ne aggodjatok szerintem mindenki ilyen parás volt az elsőnél. Én már előre tudtam hogy császár lesz mivel Faros volt az én kicsikém, szóval ne tudjátok meg mennyire be voltam carva hogy 20 cm-s vágás lesz a hasamon, de aztán úgy eltelt az idő, hogy észre se vettem és csak úgy ment minden a maga utján. Aztán másnap fel kellett kellni és ennyi. A férjem azt mondta hogy már aggodót mert olyan sokáig voltam bent a műtőben, mire én de hát csak 20 perci voltam bent max. aztán kiderült hogy vagy 2 órát voltam.

Judisz: A mozgás gyerekfüggő. Bogi lányom lusti volt és épp hogy éreztem és párszor egy nap, nem úgy mint most mert most le se lehet lőni napközben egyfolytában ugrál jár kel. Viszont most ketteske többet van ébren majdnem mint én.
Dunkdiknál nem annyira látszik a hasad, inkább csak érzed hogy már feszül és nő.
A gyerek "szellőztetésre" meg csak annyit, hogy attól függően milyen az idő (mondjuk + 5 fok körül) már kiviszem a teraszra amíg a nagyobbik kint játszik. Jól fel kell öltöztetni és semmi baja nem lesz sőőt nagyon jó a légúti betegségek megelőzésénél. Az utcára, mármint vásárolni inkább 2 -3 hónaposan, de minnél később annál jobb. Ha nem beteg a rokon akkor jöhet amikor akar.

Reni: Egyetértek veled, mert a védőnőtől és a dokitól lehet bármit kérdezni, de nagoyn meg kell gondolni mit hiszel el, és mit tartasz be. Bogikámnál vagy 2 hét ig nem aldutunk mert azt mondta a doki hogy 150 ml tápszer 4 óránként és sluszz passz. Na aztán átjött a mosohám aki háziorvos és közölte hogy éheztetem a gyereket. Ezek után megette az ajánlott 2xesét és egész estét átaludta. Csak annyi volt a probléma hogy mivel apja nagyon magas, ezért kezdetben jobban nőtt mint az átlag.

Valijja Császár után vásárlás. tyűűű nem egyszerű a nő, nem mellesleg lehet hgoy leszarja a saját egészségét. :? azért 1 héttel a műtét után még nem forrt össze a sebet egy rossz mozdulat vagy emelés és mehetsz vissza.

Napvirág: A magán szoba fizetős, de mindenhol másképp számolják. A Délpestiben- ami nem felkapott kórház- 15000 ft addig amíg ott vagy, a Bajcsyba- asszem napi 15 ezer. Szóval kérdezz rá. Bár mostanság én is arra gondolok lehet hogy igénybe veszem én is, de ez majd a körülméynek következménye.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Reni 78: köszönöm, tündér vagy... örülök a megnyugatató válaszaidnak..
Ezért (is) jó, hogy van ez a topik, mindig tudtok megnyugtató választ adni...most per pill úgy vagyok vele, lesz ami lesz...
tegnap mondta anyukám épp nevetve, hogy gyerek még nem halt éhen... remélem az enyém is ehhez tartja magát :d

kacsamama: engem megleptél ezzel a kaja dologgal: én (naivan?!) eddig azt hittem hogy a bébi annyit szopik amennyi csak jólesik neki... minnél többet annál jobb...nem tudtam hogy ezt is korlátozni kell egyesek szerint....ppffff..

valijja: nálunk is kiengednek 3 nap után, ha hüvelyi szülés volt és nem sárgultál be. remélem mindenkivel így lesz :D

Minket is kirakott anyukám a "fagyasztóba" pár naposan azaz az erkélyre jól beöltöztetve... és nem is voltunk betegek.
Úgyhogy követem a példát :-)

Nah örülök hogy lehet menni sltálni is, már nagyonvárom hogy tolhassam a babakocsit :-P persze benne a babával :-)

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Nagyon érdekes, amiket írtok a szülés utáni dolgokról.( a baba ottmaradásáról, sárgulás, itatás, stb...) Az első babások majd meglátják hogy mi lesz jobb, hogy ott van a baba vagy sem na persze meg a kórháztól is függ, én ezért sem írom le a véleményemet.

A baba mozgás nem mindig élvezetes,úgyhogy szerintem örüljetek neki ha nem mindig érzitek vagy nem annyira aktívan. Nekem hihetetlen, hogy mennyire kis virgonc, olyan mintha nem is aludna néha. Vagy lehet álmába is forgolódik, rugdosódik.:)Nem mindig élvezem.
Tegnap este apa elkezdte simizni a hasam és erre felbuzdulva annyira belejött a kis drága a rugdosódásba hogy én már nem élveztem,nem akarta abba hagyni, olyan volt mintha direkt produkálta volna magát.
A másik a hasnövés:Tényleg örüljön az akinek nincs nagy pocija, bár nekem is van hogy valaki azt mondja hogy nem nagy a pocim, viszont valaki azt mondja hogy Úr Isten mekkora már a pocakod! Változó, na de nem olyan tejfel a nagy pocak.Nem tudom hogy most nekem milyen de én nagynak érzem. Állandóan feszül.

Lassan mi is megyünk 4d-re szerintem 2 hét, de én m ár úgy várom. Látni szeretném az arcát.
És szép lassan elkezdődik a vásárlás is, azt még jobban várom.Izgulok, hogy sikerüljön mindent megvenni.Annyi minden kell....

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Bocsi h eltűntem, annyi minden van most ezen a héten ami összejött, ide menni- azt csinálni....stb h alig tudom hol áll a fejem. :oops: :roll:

Jelentem velünk minden okés, Panni-baba is jól van odabent, sokat mocorog, és már meg tudom különböztetni mikor alszik és mikor van fent.

Hű sok témát vetettetek fel, néhányra válaszolnék, és előre bocsájtom ez csak az én véleményem, mindenki úgy tesz és aszerint amit jónak lát, amit én mondok az tapasztalat és orvosi tanács alapján mondom.

Sárgaság: sárgaság ellen a legjobb módszer, ha a baba szopik, amennyit csak lehet. Ha ne adj isten nincs még tejci, akkor ha a csecsemősök ajánlják akkor meg lehet próbálni a pótlást (jelen esetben az István kórházban ez nem a tápszert jelenti hanem bevizsgált pasztőrözött anyatejet), ill. ha még nem jön a tejci próbálkozni a fejéssel. Végső esetben lámpa alá teszik - bár erre ne kerüljön sor, ne is legyen semmi probléma.

Cukros víz:Nem tesz jót, de a kórházak nagy százaléka ma már ezzel pótolja az anyatejet. A cukor megterheli az újszülött szervezetét, és a veseműködést. Kimutatták, hogy azok az újszülöttek, akik cukros vizet kaptak a kórházban, többet veszítettek a súlyukból, és tovább kellett a kórházban maradniuk, mint azok, akik nem kaptak cukros vizet. Ezzel kapcsolatban linkelnék egy hasznos oldalt amit a La Leche Liga írt ezzel kapcsolatban és a tápszerrel kapcsolatban:
http://www.lll.hu/node/290

Tápszer: én 7hós koráig szoptattam a Lilit mert utána depresszió miatt elapadt a tejem. Viszont én már 3hónaposan kénytelen voltam tápszert adni neki mert lecsökkent a tejem, mivel a hülye védőnőm a hasfájós időszakban azt mondta, azért sír annyit a gyerek mert túl sokat szopik, le kell állnom az igény szerinti szopiról (1,5-2 óránként evett), és szigorúan 3óránként etessek. Rengeteg tejem volt, és ez a hirtelen váltás meg is látszott rajta, apadni kezdett, nem is tért vissza az eredeti. Itt jegyezném meg HA BÁRKINEK AZT MONDJÁK H 3ÓRÁNKÉNT SZOPTASSON NE HALLGASSON RÁ, MARADJON AZ IGÉNY SZERINTI SZOPINÁL, MERT ÁRTHAT A TEJTERMELŐDÉSNEK.
Szóval ha nincs anyatej a tápszer ma már nagyon jó minőségű, fedezi a baba szükségleteit, nem kell megijedni tőle, senki sem lesz attól rossz anya, h tápszert kap a baba. Ameddig tudod szoptasd, de ha kell akkor egészítsd ki tápszerrel.

Levegőztetés: én Lilit 2hetesen toltam ki először a teraszra 10percre majd másnap 15re, harmadnap 20percre....stb egészen 40percig növelve. Majd 3hetesen vittem először babakocsival sétálni 30percre, majd 1-2 órára is később. De akkor nyár volt.
Most télen hát nem is tudom, még én is "kezdőnek" számítok mert ugye márciusban sem lesz még gatyaszaggató meleg, szóval szerintem 2hetesen tartom a pár perces kint létet és 4hetesen fogom sétálni vinni alaposan bebugyolálva.

Na, ennyi ami eszembe jutott h téma volt és hozzá szerettem volna szólni, ill. tanácsot adni.

Szép napot nektek!!!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok!!

Hát nagy az én örömöm, meg is osztom veletek :-)

tegnap kaptunk két hatalmas zsák (én csak jugoszláv zsáknak hívom) :-) rucikat, mind kisfiús meg persze fehét rugik. Cukibbnál cukibb... úgyhogy egy ideig biztos nem lez probléma.
Kaptunk még légzédfigyelőt... pont olyat, amilyet vettünk:S nah de sebaj. Pihenőszéket, kiságyra szerelhető játékot, és csomó csomó mindent, ami még nem is tudom mi :-P

Már csak a pelenkáó van hátra, de nem nagyon találtam a méretemhez megfelelőt, nem szeretnék görnyedni. Legalább 1 m magas kell.

Egy kérdésem lenne: sötétitő függöny jó ha van babónak, vagy nem jó ha nagyon sötétben van. égessünk vmi halvány lámpát neki ott?
Fontos egy gyereknek eleinte a néma csend a nyugodt alváshoz, vagy nem árt ha nincs olyan nagy csend?
Anyu mindig azt mondja, hogy ha egy gyerek alszik,akkor az alszik.
Többgyerekeseknek mi a véleménye?

Köszi puszi

P.S: Pénteken megyek terheléses cukorra, már most kivagyok tőle :-(
Volt már vki a Honvédban ilyenen?

Kép
Kép
judysz
 
 


Judysz

Úgy látom megint én olvastalak elsőnek,ezért válaszolok neked megint! :)
Szóval,én nem tettem tudatosan sötétítőt a picihez,mert így hamarabb fog különbséget tenni a nappalok és éjszakák közözz.Meg egy csecsemőnek felesleges is,mert ugyan olyan jót alszik világosban is.Ne szokja meg a sötétet!

A zaj!Hát szerintem ez a kérdés nagyon fontos!Én már ez első gyerekemnél és a másodiknál sem követtem el azt a hibát hogy csend legyen.Már most berakattam a párommal a kicsi tévét a pici szobába,és az első is velünk volt együtt egy szobában,ezért adott volt a beszélgetés és a tv is.Én porszívóztam is mellette.Nagyon hozzászoktattam a zajhoz és nem is érdekelte,úgy aludtak mint a bunda.Na persze a porszívóm nem olyan mint a rakéta,nem ijedt meg tőle :lol:
Megmondom őszintén,én a saját csecsemőkoromból indultam ki,mert anyukám elmesélte hogy,rettenetesen nagy csendet csináltak nekem.Mivel műtöttek is stb...,és olyan szintem érzékeny lettem a zajra hogy beléptek a szobába már a parketta megreccsent attól fent voltam.Majd meg őrültek velem.Nagyon rossz alvó vagyok a mai napig.A ház előtt elmegy egy kocsi éjjel,már fent vagyok.Szerintem ez pici koromból maradt fent.De természetesen ez is ember függő,és sokat számít mit örököl a pici.
Azért én nem követem el ezt a hibát! :wink:
Meg még annyit tennék hozzá,hogy születés után gondold el a kórházban is az a sok zajt ami körül veszi,a sok baba,a kiabálások,stb.

Ez megint csak az én tapasztalatom.
Gondoltam biztos hasznos lehet! :)

Szép napot minden kismamának és kisbabának is!

Puszi Reni

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Reni köszönöm!!!

a zajról hasonlóan gondolkodunk.. nem is lehet steril környezetet teremteni, nem élünk 3 szintes házban az erdő közepén :-)

én pl nem is tudok elaludni tv nélkül :D
bár az első trimeszterben zavart és anélkül aludtam, de most megint csak így a jó ha megy.

Te jóóóó ég most tudatosult.... 6 hónapos vagyok /vagyunk :-)

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Teljesen egyetértek Renivel mindenben.

Judisz:::

Sötétítő függöny teljesen fölösleges. Igen különbséget kell tegyen nappal és éjszaka között ami a benti élet után nem is olyan könnyű.

Zaj: Én kimondottan vettem egy vetítő-zenélő kütyüt és azzal aludtunk el. A fény ment egy ideig, de a zene egész este. A végén inkább már minket zavart, hogy állandóan uazt kell hallgatni, de nekünk minden áldott este ment a nagyon halk zene. A bűdös életben nem fog tudni elaludni sehol sem, ha a csendhez szoktatod. Az én ismerőseim el voltak ájulva, főleg a 2008 nyári babás anyukák, hogy amikor találkoztunk 5 baba volt ott és mindenki rajta volt a KÖZÖS képen csak Bogi nem mert az 5 gyerek és 5 anyuka beszélgetése, matatása közepette is elaludt a kezemben. Bogi bárhol bármkor, úgy mint én. Bár szerintem csak elenyészően köszönhető a génektől inkább a szoktatástól.

Apropó: Ha már még nem kérdezted már most válaszolok. Ugyan ez érvényes a hőmérsékletre. A fázosságot nem örökli a gyerek. EGy gyereknek még jó a hőháztartása, nem kell agyon öltöztetni és természetesen alul sem. A nyakán úgy is érezni fogod hogy izzad-e vagy sem. ÉS rétegesen a hidegben is. Egy rendes body harisnya nadrág pulover, kabát cipő zsák és takaró ennyi lesz ketteskén amikor kiviszem pár naposan a teraszra. Ja és sapka. A szobában sem kell 22 foknál több legyen.

Lámpa helyett inkább irányfényt használj, az még jó, mert akkor a fény sem fogja zavarni.

Bogika az első nyáron és ősszel minden egyes délben-délután tehát a napközbeni alvásokat a teraszon töltötte a jó levegőn. Ja és még egy tanács amit én is csak úgy kaptam. Hogy ha azt szeretnéd hogy gyorsan megszokja mi az éjszaka és mi a napközbeni alvás közti különbség akkor ne ugyanabban az ágyban altasd. Én pl naközben babakocsi, vagy járóka vagy esetleg a nappaliban az ágyon, heverőn, este meg a kiságyában.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok :)

Most találtam rá a topikra, ha megengednétek, csatlakoznék :)
Mi 2011.febr.15-re vagyunk kiirva, tehát most vagyok a 24. hétben, elsõ babám lesz, és kislány :)
A Sote II-n fogok szülni, a védõnõtõl és ismerõsöktõl idáig csupa jót hallottam róla, nem tudom ezt alá tudjátok e támasztani, remélem igen :)
Most jött rám a szüléssel kapcsolatos mindenféle info azonnali begyûjtésének vágya, valamint a hûha-milesz-hogylesz az elsõ pár hétben velünk. Mivel szeptemberben töltöttem a 21-et, ezért igen fiatal kismama leszek, apu idõsebb, õ 27, külön élünk, de anyum itt lakik 3 utcával arrébb, maximálisan támogat minket és segít mindenben, szerencsére.
Noshát belõlem egyenlõre elég ennyi, remélem nem untattam senkit, kérdésem lenne ugyan egy csomó, de nem akarlak titeket így rögtön letámadni :)

Üdv,
Boszi
eszakiboszi
Budapest XV. kerület
 
 


kacsamama: kinyomtattam hozzászólásod... ez szuper... ebbe minden benne van :-) Neked és Reninek is megszavaznék egy védőnők gyöngye kitüntetést.
Ennyi hasznos tanácsot még ők se adnak :-)
Tegnap voltam egyik ismerősömnél, 1 hónapos a babája, nagyon szép, és meglepően izgága, nehéz tartani, gondolom a hasfájástól.
A legtöbb baba hasfájós.. lehet ezellen már a pocakban is tenni, vagy lesz a mi lesz és szoptatásnál lehet befolyásolni csak valamennyire.
Üdv boszi köztünk... úgy látom majdnem ugyanakkor szülünk :D:D:D
SOTE-ról csak jót hallottam, tavaly ott szült egy gimis osztálytársnőm, és meg volt elégedve... ne kérdezd kinél, azt nem tudom :D

Tescoban lehet kapni olyan babarucit aminek a nyakán van egy négyzet ami ha elszíneződik (gondolom az izzadtságtól) meleg van a babának.
Én nagyon meleges vagyok sajna, állandóan melegem van. Most is pulcsi meg mellény. kabátban melegem van :-(
Irodában is fűtenek mint állat...
De akkor remélem nem lesz gond a bébivel, ah neki más a hőháztartása. Mert attól is nyűgös tud lenni.. látván bnőm gyerekét.

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Annyira jó,hogy egy csomó szuper téma felmerül itt!
Így első babásként nagyon jól jön minden tapasztalat,hogy nálatok mi és hogy zajlott, mire készüljön és számítson az ember! Szinte iszom a szavaitokat! :)
Ma megyunk 4d-s ULRTAHANGRA!!!!!!!!!! :) :) :) Annyira nagyon várjuk már!!!! Remélem minden rendben lesz....
Tegnap voltam a dokimnál a leletekkel. Hát...elkeserített. Szednem kell vasat,mert az minimális. És hát a cukorterhelés.....azt mondta,hogy ez végülis nem annyira veszélyes, nem kell drasztikus diéta, csak nagy odafigyelés. Viszont a teherbeesési előzményeim miatt kaptam beutalót a diabetológiára és terhességi cukorbetegnek lettem nyilvánítva. :(

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Aztamindenit!!!!! Ez hihetetlen! A vonalzóm azt mondja,hogy 97 nap van hátra. Már 100 alatt vagyok! :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Sziasztok!
Üdv Boszi!Nyugodtan kérdezz, mert nagyon jókat tudtok kérdezni és válaszolni. Köszönöm mindenkinek, mint első gyerekes anyuka azt se tudom mit kérdezzek, jó ha valaki kérdez, így legalább én is fejlődök.

Zaj:Sogornőm is úgy altatja fiát hogy közben "Üvölt" a zene, így mindent tud csinálni, ha elalszik: porszívózás, főzés, robotgépezés, stb...Ezt én is jónak találom.

Sötétítés:Köszi az infót,pont gondolkoztunk rajta, hogy rakassunk- e fel redőnyt a gyerek szobába. De ezért nem fogunk vagy legalább is nem fogom leengedni napközben ha alszik. Estére igen mert legalább hőszigetelő is.

Nagyon sokan eltűntek az oldalról, ezt sajnálom.Írjatok pár sort hogy hogy viselitek a pocakosodást!

Kérdezzetek bátran!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Napvirag:drukk a 4D-hez!azonnal irj majd mi volt!!!! :)

Akkor en kerdezek megint :lol:
A parom mondta tegnap este, hogy a babat 2 naponta kell furdetni 6 honapos koraig. En tok hulyenek neztem, de a neten olvastam egy rovidke cikket, hogy igaz.
Tenyleg? :?

Kép

Kép
valijja
 
 


Sziasztok!

Hétfőn voltam 4 d-n a méretek alapján az új időpont február 5. Volt olyan méret ami alapján már január végére lennék kiírva, ebből, meg a többi méretből lett egy átlag a február 5.

Cukorterhelés eredménye is megvan. Éhgyomri 4,0 terheléses pedig 3,7. A vérkép nagyon jó, meg is dicsért érte a védőnő.

Littlebaby
Citrom nagyon egészséges, én is megeszek/megiszok napi 1-et vízzel. Este pl. egy felet szoktam lefacsarni, kb fél deci vízbe, nagyon jó a gyomorégésre. Azonkívül rengeteg jótékony hatása van, tisztít, C vitamin, stb.

Valijja
Utóbbi időben már nekem is fáj, ha a hólyagom rugja. Reginél nem emlékszem, hogy ennyire rossz lett volna.
Mi minden nap fürdettük, de valóban elég 2-3 naponta, mert állítólag jobb a bőrüknek. És kizárólag gyógyszertárban kapható kotyvasztott fürdetőkrémmel.
Egyébként amíg ilyen picik, annyira finom babaillatuk van, nagyon már mint egy másfél évesé.

Napvirág
Evésre nálam is beindul, sőt kifejezetten vannak ételek (amit én is jóízűen eszek) amit nagyon szeret, vagy legalábbis nagyon mocorog rá.
Vendég
 


brita80!
Kaptál képet?
Gratula az eredményedhez, ez tényleg nagyon jó! :)

November 8-án megyünk apával szülés felkészítőre. Arról lesz szó,hogy mi lesz a szülés után a hazaengedésig, illetve szülőszoba látogatás. Kíváncsi vagyok rá nagyon! :)
Most összegyűjtöm itt a sok fontos infót,amikről beszélgettetek és majd jól megkérdezem,hogy ott hogy lesz! :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Sziasztok

Hu,jó sokat írtatok most.Nem is tudom hol kezdjem.
Amúgy ez már a második levelem,mert kb. 30 mondat után kikapcsolt ez a ho...dék,és elszállt az egész.Majdnem sírógörcsöt kaptam! :twisted:
Elsőként üdvözlöm az újakat,mert mindig elfelejtem.Boldog babavárást nektek!

Judysz

Jó neked,hogy nem vagy fázós,mert én rettenetesen.Alig tudtam hozzászokni az itteni klímához!De hozzá lehet amúgy,mert tényleg klasszis jobb mint tavaly.Már csak három zoknit hordok nem 5-öt :lol:
A hasfájásról akartam még írni pár sort.Szerintem ez is több dolgon múlik.A hajlam is meg az is hogy ha szopizik,akkor az anyuka milyen táplálékot visz be.Nem szabad olyat ami felfúj,mert a babának attól fáj a hasa.De gondolom erről már mindenki hallott.
Én nem tudtam szoptatni csak egy hétig,nem volt tejem egyiknél sem sajnos.Tápszeresek voltak,és nem voltak hasfájósak.Lehet ilyen fajták vagyunk! :lol: Aúgy van ismerősöm ahol a babóca rettenetes hasfájós,majd meg őrülnek vele.Mindig sír.
Hasonló a fogzás időszak.Ez is változó gyerekek között!

Napvirág

De jó neked.
Majd gyere és mesélj milyen volt a mozizás!
És kérünk majd képeket is!

Tényleg néha feljöhetne minden kismama.Nagyon kevesen lettünk már aki írogat.
Legalább csak annyira gyertek,hogy mi újság hogy vagytok!Ha ritkán is!
Tudom hogy sok a dolog.Én ne tudnám két gyerek mellett! :wink:

Valijja

Hát erről a kétnaponta fürdésről sem hallottam még.
Én minden nap fürdettem őket.És a kórházban is megfürdették őket.Én is csak a vízbe tettem fürdetőt,és az orvos által felírt krémmel fürcsiztünk,ne szárítsa ki.
Szerintem kell a babának is,még ha nem is koszosodik a babóca.Azért bukhat is,na meg ő is felfrissül a víztől,jobban is alszik!Ez szerintem egy hülyeség,bocsika.De én így érzem.
Megmondom őszintén,itt az angoloknál ez normális,mert itt nem szokás a mindennapi fürdés.Olyan büdös némelyik,tudnék mesélni.Nagyon igénytelenek,ez a tapasztalatom.És szép környéken lakunk,szép kertvárosban.Nem egy nyomornegyedben.Nagyon sok mindenbe másak.Néha kinyílik a bicska a zsebemben,hogy állnak a gyerekekhez is.Legyen pár gyerek,megszülöm megveszek mindent,de a szeretet és az odafigyelés hiánya elképesztő.De hosszú lenne leírni.Persze vannak kivételek itt is,de nem sok!

Na most már megyek,mert itt ülök egy jó ideje
:roll:

Szép napot!

Reni

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Reni: Eltem Angliaban egy evet, mint au pair, haaat tudnek meselni a tisztasagi dolgaikrol en is :roll:
Ahol voltam az anyuka abszolut nem furdette az 5 eves kislanyt en kerdeztem meg tole 1 honap utan, hogy nem e kellene megfurdetni....azt mondta ha akarom furdessem meg :?
Hajmosas ugyszint......
Sosem felejtem el, kaptunk egy levelet a sulibol, hogy tetu van az iskolaban es nezzuk meg otthon a gyerekeket.
Mondtam az anyukanak, azt is, hogy nekem sosem volt es foglamam nincs hogy nez ki egy tetu.
Erre odahivta a kislanyt, beleturt a hajaba es kivett egyett es megmuatta....Hat a szivem megallt!
Ez sem erdekelte, en vettem szert es szedtem ki belole elsore 60db-ot!!!!!
:evil:
Sosem fogom elfelejteni!

Masik csaladnal a gyerekek egesz nap az iskolas cuccukban voltak, abban is aludtak es reggel vizes szivaccsal kellett oket attorolni es kaptak tiszta uniformist....ezt egy masik lany meselte......

En is mindig alltol feltem mikor szolnak ram, hogy hasznalom a vizet es minden nap zuhanyozom.....

Kép

Kép
valijja
 
 


Sziasztok!

Én is éltem kinnt au-pair-ként Angliában másfél évet...és én is alátámasztom amiket Valijja is írt...ott se volt divat a fürdés..nekem az egyik családnál konkrétan rá is kérdeztek hogy Magyarországon mindenki minden nap fürdik?Mert akkor így nagyon sok vizet pazarolhatunk....ezt mondták.
Annyira leszarta az anyuka a gyereleit hogy még a szülőire is nekem kellett menni mert ő inkább pasizott :shock: A legegészségtelenebb kajákat adta a gyerekeinek amit csak lehetett...vagyis engem utasított h éppen mit vegyek nekik a közeli"fast food"-ból.Soha nem főzött volna nekik...én főztem nekik magyaros kajákat és tökre ízlett szegénykéknek.

cukros víz:totál egyet értek Littlebaby-vel...teljesen fölösleges és ártalmas is!!!Az esetek nagy részében az anyai mell által terlemt előtej teljes mértékben kielégíti a baba szükségleteit...a baba annyi tartalékkal születik,Isten azért teremti így mert pont az a pici előtej kell neki ami termelődik...mire neki is megjön az étvágya addig beindul a rendes tej is..ezért is kell folyton szoptatni...de ha megitatják cukros vízzel akkor nem fog szopizni a baba és így a tej sem fog kellő időben beindulni..tehát nem szabad ebbe az ördögi körbe kerülni!!!!Az hogy egy baba veszít a súlyából az teljesen normális....van annyi tartaláka h ettől semmi baja nem lesz!!

sárgulás:nekem mindhárom fiam besárgult...ez élettani sárgaság és csakis a minél gyakoribb szoptatás oldja meg a problémát .Én egyetlen nappal sem maradtam tovább a kórházban..itthon szoptattam sokat és szépen magától 2-3 hét alatt elmúlt...a gyerekorvos is bíztatott hogy ez tök normális!

rooming-in:így 3 gyerek tapasztalatával már azt hiszem talán hitelesebb amiket írok...teljesen azzal a véleménnyel értek egyet hogy az a pici,ártatlan baba aki kijön a meleg fészekből ahol állandóan hallja az anyukája szívverését,hangját...szóval neki nem arra van szüksége hogy egy számára idegen helyen,egy számára tök idegen hangok között,számára tök idegen testközelségű csecsemőssel legyen...egyátalán egyedül legyen az anyja nélkül...ez sztem egyátalán nem vélemény és választás kérdése..az aki nincs együtt éjjel nappal az első napokban a gyerekével az nagyon rosszat tesz a gyerekének...a gyerek mindent érez...és azt érzi hogy magára hagyja az anyja több mellette síró babával egy szobában...és esetleg hiába veszi fel egy csecsemős(ha épp felveszi jobb esetben)a baba nem arra vágyik hogy egy idegen felvegye hanem az anyja testközelségére vágyik...és ha épp alszik akkor anyuka is nyugodtan tud aludni..tehát nem értem hogy miért is kéne "lepasszolni"????És az első babások megfogják látni hogy szülés után 1-2 napig is olyan eufórikus állapotban van a kismama(és ez tudományosan is kimutatott hogy olyan hormonok szabadulnak fel)h nem fog tudni aludni szinte semmit..vagy csak keveset..mert olyan katarzison megy keresztül amit nem lehet simán alva feldolgozni és nem is kell.Majd otthon fog érni titeket az első igazi fáradtság és nem a kórházban...és az hogy mit kell csinálni a babával?Először is igen...jön az ösztön és mindenki fogja tudni h mit kell tenni...a többi teendőt pedig megmutatja vagy a szobában levő többi tapasztalat anyuka vagy a csecsemős nővérke!!

Természetesen más ha valaki császár után nem tud vagy nem bír mozdulni....nagyon sajnáltam a kórházba a csaszis anyukákat akik akartak de nem tudtak foglalkozni a babákkal mert annyira fájt mindenük.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Én is olvasok ám szorgalmasan, mint első babás, gyűjtöm az infokat, de a kérdéseimet valaki mindig felteszi..:-)
Egy most mégis van: nektek már van előtejetek? ez normális dolog már ilyen korán? :oops:

Boszi: üdv itt, habár én is nagyon új vagyok még! :D

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Grapefruit!
Teljesen normális ha már most csepeg a kolosztrum a melleidből, mert nekem Lilivel 6hósan már volt, sőt volt úgy, h reggel úgy ébredtem h tiszta "víz" a mellkasomon a pizsama, mire ráeszméltem h azért a víz nem sárga, :lol: vagyis előtej folydogált. Ez naon jó hír, és normális dolog, annak a jele, h kb 90% h tudsz majd szoptatni. De olyan is van, akinél nincs semmi csepegés mégis tejcsárdát tudna nyitni szülés után. Változó de normális!

Altatáshoz kapcsolódóan írnám le a véleményem:
szerintem az a normális ha a baba minden alvást a kiságyában tölt, mert így tudatosul benne h a kiságy- akkor alvás vagyis összeköti a kettőt. Én nem ajánlanám a napközbeni máshol alvást, kivéve ha a sétáról van szó akkor persze babakocsiban alszik a baba. De egyébként én mindig a kiságyában altattam. Nekünk mondjuk volt egy kemény időszakunk, amikor is 3-5hós koráig csak kézben volt hajlandó aludni, és nem így szoktattuk de erre vágyott. Na ekkor sajnáltam h nincs hordozó kendőm :wink: :lol:
De egyébként azóta 5hós kora óta kiságyában aludt, néha köztünk is, mert hasfájós volt, vagy foga jött. De ez is normális dolog ha közénk vágyik, a szülői közelség nyugtatja meg, és most 2éves és már nem alszik köztünk max 2hetente 1szer.

Sötétítés valóban nem szükséges korom sötétet csinálni napközben, mert nekünk az emeleten pl nincs redőny csak sötétítő vagyis szinte nappali fényben aludt Lili.
Éjszakára jó az irányfény mikor alszik h megtaláld a kiságyat ha nyöszörög vagy ilyesmi, szoptatáshoz viszont legyen a szobában egy nagyon gyenge lámpa pl . 5wattos ledes lámpa h láss szoptatni, aztán ha megetetted akkor lekapcsolod az alváshoz.

Hű csajok h mennyit mocorog a kis Littlebaby az nem semmi. Már akkor is érezni mikor csak álmában fordul. Annyira édes.

Valaki fog szülni rajtam kívűl az István kórházban?

pussz

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: