A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Bévi,nagyon sajnálom,nem lehet nyugodtan lenni ez egyértelmű,ha Tomi sírósabb,estére én is kész vagyok,égnek áll a hajam,nem azért mert haragszom rá h.sír,hanem mert nem tudok segíteni és nehéz hallgatni.Nem tudom miért sír...és miért nem alszik...mondjuk az nem gond alapból ha nem alszik,Enikő se igen aludt,de ha sír és nyűgös mellé,akkor igen. Éhes akkor nem lehet,a hőmérséklet megfelelő? Bugyolálás? Zene,ének? Hosszú séták? Hasfájásra a tea? Szélcső?...
A kórházban nem mondtak semmit? Ott is folyton sírt? Csak ha egyedül vagy vele,akkor sír? Anyukád jelenlétében is csinálta?...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi nagyából leirta a lehetséges trükköket. A legrosszabb nekünk ha álmos és nem tud elaludni, akkor nehezen tudok segiteni rajta. Suttógó szerint ha nem teszük le időben aludni nem tud könnyen elaludni és nyügős, sirós lesz.

A hasfájásra nekünk a legjobb a meleg! tea, attól azonnal megnyugszik. Nagyokat pukizik vagy akár kakál is töle és mintha elfujták volna a fájdalmát. Petra mahón eszik és nehezen böfizik sok a levegő benne, gondolom, mert rengeteget pukizik még éjjel is van, hogy felsir egy-egy puki miatt, majd alszik tovább. A karon hason fekve is hallgatt, de szerintem ez csak kényesztetés nem enyhiti a fájást. Én nem sétálok vele sokat inkább adok megint kis teát ha már megitta az adagját aznap.

Ma reggel pl a csepp után is csak sirt, a karomon volt jó neki de akkor a cumit nem tudja szivni és nem nyugszik meg. Eszembe jutott Évilány bebugyolálási tanácsa, betekertem egy plédbe, a karomba fektettem és ringattam, mig annyira megnyugodott, hogy elfogadta a cumit és lás csodát megnyugodott, behunyta a szemét és betettem a kiságyba ugy bebugyelálva. Még elég sokáig cumizott de 9:28-kor evet, 11 óra után tettem be a kiságyba és 15-kor kelt. Tehet megnyugodott és édesen aludt. Ha látod kezd aludni próbáld az ágáyba betenni, hogy ott aludjon el, mivel ha a karodba sokat tartod felébred mikor leteszed és már nem tud visszaaludni. Ja estleg próbáltad a cumit? Nagyon megnyugtatja öket.

Bocsi a többiektől de napközben egyik etetéskor elolvastam mit irtatok és mostanra csak a hasfájásra maradt időm.

Kép
Kép
melisch

Nagymamám azt mondja a gyereket be kell takarni és melegen öltözteni, én nem értek ennyire egyet vele de az tuti, hogy Petra a keresztelőn agyon volt öltöztetve + még be is volt takarva és ugy aludt a zajban, mint a bunda, vagy 5 óra telte el 2 etetés között. Miután megettem láttam csak, hogy mennyi ruha maradt rajta (2 nadrag, 2 pulóver + a kezeslábas, anya öltöztette én le akartam majd venni az egyik nadrágot és csak a nagyon vastagat rajta hagyni de anya nem kérdezett meg hanem felöltöztette). Próbáld egyszer jobban bebugyolálni, akár a kezét is, van olyan baba aki megijed a saját keze kalimpálásától (suttógó) lásd Dia ás Szilvás babája a pólyában érzi/érezte jól magát :wink:

Kép
Kép
melisch

[quote="woody"]I írta:woodyrcsi, és Katusnak is nagyon váladékos volt?
Az a helyzet, hogy a gyerekorvos szerint csak valamit összeszedett még a kórházban. De 2 hónaposan még mindig ez lenne, azt nem hiszem. Csak már nagyon durván van, nem is tudja alvás után kinyitni a szemét.

Szia Woody!

Nekünk Boriszkánál egy hete kezdődött a váladékozás. Mondta a Doktor nénink, hogy valószínűleg szűk a könnycsatornája. Mivel direkt homeopata orvost kerestünk, ezért a forralt vizes lemosás mellett homeopátiás szemcseppet és két szert kaptunk. Mostmár tökéletes a kis szemecskéje Boriszkának. Hihetetlen, hogy mennyire hatásos a homeopátia. És senki nem mondhatja, hogy csak a placebo-hatás működik egy 7-8 hetes babánál!!!! Amíg nagyon nem muszáj, addig én nem adok neki semmiféle antibiotikumot!!!

Nálunk az alvással eddig sem volt gond, de mostmár egyre jobb! :-) 8-9 óra körül elalszik a kis Drágám (szopizás közben), beteszem a kiságyba és alszik 4-5 óráig. (Persze éjfél körül fel kell kelnem lefejni a tejet, mert szétdurrannának a melleim addig... :oops: Lassan már nem tudom hova rakni a sok tejecskét. De nem baj, majd veszünk egy fagyasztószekrényt... :-D ) Akkor szopi és megint alvás 7-8 óráig. Majd ismét szopi, és 10 óráig alszunk. :-) Hála Istennek nem vagyunk kialvatlanok.

Napközben már kevesebbszer kéri a cicit, eddig 2-2,5 óránként szoptattam, mostmár elég 3-3,5 óránként is.

Képzeljétek, ma már 4-es Liberot kellett vennünk, akkora a Lelkem... :-D Legutóbb 6500 gramm volt a súlya (múlt csütörtökön).

A babáitok gyönyörűek!!! :-) Öröm nézni őket!

Kép
napsugar1123

A hasfájáshoz (hála Istennek!!!) nem nagyon tudok hozzászólni, mert a mi kisfiunk egyáltalán nem az. El se tudom képzelni, hogy milyen lehet egy hasfájós baba, de nem is szeretném megtudni. Nekünk nincs is itthon semmiféle cseppünk...
Én azért igyekszem odafigyelni, hogy mit eszek. De az biztos, hogy iszok minden nap egy vagy két bögre édeskömény teát. Lehet, hogy ez a titka, hogy Boriszka nem hasfájós?!
Esetleg próbáljátok ki, lehet, hogy nálunk is ez működik annyira... De nem tudom!

Ja, a Vigantol históriára visszatérve, én eldöntöttem, hogy soha többet egyetlen cseppet nem adok neki, sem az "újból", sem a régiből. Keresek valami természeteset, amivel ki tudom váltani. A vadlazac olajról hallottam, hogy az adható a babáknak is. Szerdán beszélek az Orvosunkkal, majd akkor megkérdezem, hogy Ő mit javasol.

A hócipőm tele van a sok szintetikus vacakkal!!!!! :evil:

Kép
napsugar1123

Lányok köszönöm szépen a sok sok tanácsot és hogy próbáltok segíteni!!!

Melisch Lilinek nem kell a cumi be sem kapja kiköpi próbáltuk már neki,sőt doki védőnő ajánlotta,hogy nyugodjon,de semmi nem kell neki,meleg Lili is imádja meleg van bent mert ő nem szeret nagyon felöltözve lenni,olyan mint az anyukája,én is rövidnadrágban érzem jól magam a lakásban még télen is,nah ő azért nincs lengén öltöztetve de agyonra sem mert meleg van,de majd megpróbálom a bebugyolálást.

Évi mindent kipróbáltunk már amit írtál,kivéve a szélcső,de azt nem is akarom még egyenlőre mert itt az egyik kisfiú ugy hozzá szokot nem is kakál anélkül ezt nem szeretném,anya jelenlétében is sír és a kórházban is és mindenhol,a doki pont végig is hallgatta,hogy sírt Lili mert az orvosi szoba ott volt mellettünk mondta milyen kis nyugtalan hasfájós baba,de ez van,a teát most megissza a citromosat amit az ismerős védőnő ajánlott,megiszik 10 ml evés előtt nem erőltetek neki többet savanykás és mégis kell neki nem értem én ez a kiscsajt,ma este aludt evet is este is mondjuk 8 kor evett 130ml,utánna éjfélkor 130ml,majd 4 kor 80ml 5 kor kelt kakált és már megint éhes volt nagy nehezen elhuztam neki 6 ig evet 70ml most alszik,és aludt este is,és nem kapkodtam fel minden kis nyekergésre sőt magától aludt vissza igaz sírt vagí 5-10 percig nem nagyon de sírdogált a szivem szakadt meg de akkor sem vettem fel és szóltam hozzá,és el aludt magától,szerintem az is a baja egész nap ott vagyok vele és beszélek hozzá ha megmozdul rögtön ringatom rázom,még a pihenő székben is ha felsír rögtön veszem ki meg sssssssss,meg ááááá,lehet túl sok ingert adok neki és nem tud pihenni próbálok fokozatosan kicsit vissza venni ezekből a dolgokból!!!

Kép
bévi

Jó reggelt!

Woody
Szemészeten voltatok?

Hasfájás
Mielőtt a babának bármiféle szert adunk, először anyukának kell valami lazítási technikát megtanulnia, alkalmaznia.
A "hasfájás" sokszor az anyai stressz átragadása a babára...
Miért van az, hogy a sírós baba apukánál, nagymamánál egyből megnyugszik?

Egyébként itt a topikban is meg lehet nézni, hogy a nyugodt anyukák babái sokkal nyugisabbak...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="nklari80"]S írta:nklari80ziasztok,

Kepzeljetek,itt nem lehet D vitamint venni babaknak!!! Csak olyan multivitamint,amiben A, B6, D, C es E vitamin van. :shock: :evil:
Azt adhatom???

Ha csak azt adod az előírt adagban, akkor igen!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Ircsi,igaz(nyugis anyuka..)...csak olyan nehéz... :roll: zavar is,hogy Mikinél mennyivel nyugisabb,de hát ő a nyugalom és türelem szobra..

Most is bugyolálva alszik,persze a karomon...mindjárt leteszem..
Jaj ma oltás..de hogy borogassam utána a lábát?Hagyjam szabadon?

Melisch mi is melegen adjuk a teát,szerintem jólesik a pocaknak is,meg is nyugszik tőle.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok-Jó reggelt!

Évi-én ott böki után kicsit "maszíroztam" neki...felöltöztettem...hazaérve egy fásliból vágtam le 2 db-ot bevizeztem és (nem tudom a nevét) bekötöttem azzal a hálós izével(gumis) amit akkor raknak rád pl,ha összevarrják az ujjadat bekötözik...stb (segíts máááááááááár) :D
Na szóval ezzel megcsináltam...és ráadtam egy harisnyát+ nacit(mondjuk itt hideg van)...és néztem mikor ázik át...(utána rögtön ruhacsere hogy meg ne fázzon.Ismétlem itt hideg van
Ezt jól megaszondtam..nem hiába-reggel van! :(

Bocsi :? :? :? :? :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,köszi.Ramofix a neve :)

evilany

Bévi!

Írtad, hogy alig alszik :arrow: ezért sír!
Nem tud aludni.....
Én is tök sokáig stresszeltem, hogy miért nem múlik a pocakfájás, mire rájöttem, hogy nem is a hasa fáj, hanem fáradt.
Ha ringatod, az is inger neki, az is nehezíti az elalvást.
Simán tedd be a kiságyba, sötétíts be, s hagyd ott.
Mondd neki, hogy most pihennie kell egy kicsit.
Ha 15 perc után is sír, akkor vedd fel, majd ha megnyugodott tedd vissza.
NEKEM BEVÁLT.
Eleinte nagyon rossz volt, de ma már ha leteszem, az esetek többségében már nem is sír.
(Megvárom a 3 ásítást, és zsuppsz be az ágyba)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika ügyes vagy nekem ez nem megy :oops: :?
Tomi egyébként másképp sír ha éhes,ha fáradt(akkor nyekereg)ha a hasa fáj(akkor visít)

Csillag,Gergő hogy van??

evilany

[quote="bévi"]s írta:bévizerintem az is a baja egész nap ott vagyok vele és beszélek hozzá ha megmozdul rögtön ringatom rázom,még a pihenő székben is ha felsír rögtön veszem ki meg sssssssss,meg ááááá,lehet túl sok ingert adok neki és nem tud pihenni próbálok fokozatosan kicsit vissza venni ezekből a dolgokból!!!

Csak most olvastam, de kiemeltem a lényeget!!!!
Rájön az ember előbb-utóbb... én is így jártam.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba
Egyébként itt a topikban is meg lehet nézni, hogy a nyugodt anyukák babái sokkal nyugisabbak...

Én nem tudom megállapítani, hogy ki nyugodt természet, s ki nem.
Úgy fogalmazok ahogy akarok....
Pl szerintem Évi nyugodt természet -ugye személyesen találkoztunk már.
Mégis van, hogy Tomi nem nyugszik....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára clárika 2010.10.12 08:00-kor.

Clárika
Kép
clárika

Tegnap pl egyáltamán nem sírt egyszer sem, mikor letettem, ma sírt kb 1,5 percet, azóta alszik.

(Már 3.napja ilyen az éjszaka: 21-7-ig 7:30-ig alszik.)

Tegnap a védőnő ki akarta tölteni a kiskönyvbe a 3 hónapos részt.
Mondtam neki, hogy azt még ne, mert csak holnap lesz 2 hónapos :D
:lol: :lol:

Clárika
Kép
clárika

Hmm.köszi,de azért sajna annyira nem megy...nem vagyok idegbeteg de sokszor feszült... :? ez van...dolgozom az ügyön :)

evilany

Halihóóóó!

Ircsi nem akadtam ki, de olyan magas labda volt, le kellett csapni :lol:

Bévi próbáld alkalmazni amit Clárika írt, előbb-utóbb menni fog.

Napsi Borisz szép nagy baba! Tej: ne is mond, már lassan megtelik a család fagyasztója. Azon matekolok éppen hová lehetne tenni nálunk egy fagyasztót, de minden zug ki van használva....

Claire régen jelentkezett, nagyon remélem, hogy minden rendben van velük és Joni már otthon van.

Többiek is jól eltűntek: Limo, Babaimi, Bols, stb....

Folytatom a vasalást.....

királylány

Szilvi35 szerintem ez az esti elalvási mentrend jó. Persze ha neked is megfelel. Majd próbáld meg a kiságyba betenni és ott aludjon el.

Csillag tényleg vidámabb volt az írásod :wink:

Évi én két vattakorongot vizeztem be majd kendővel rögzítettem, de nagyon nem kellett borogatnom. Be sem lázasodott.

Clári Áront is simán 3-4 hónaposnak nézik :D de nem csodálom amekkora gyerek....

királylány

Sziasztok lányok .

Én vagyok az vanilla képzeljétek tegnap be akartam lépni erre nem engedett be . Akkor írtam iwiwre és írta Brik hogy nem vagyok eltüntem :x :x :x

Egy gerinctelen alak belépett az oldalamra és kitörölt nem tudom ki volt nem is érdekel , de ennyi öröme legyen az életbe!

Sebaj mert újra itt vagyok senkiért és semmiért nem mondok le a barátaimról ennyi!

Férjem is azt mondta regizzek újra!!! ,
Tegnap egész nap azzal szórakoztam hogy megerősítsem a gépem és olyan tűzfallal hogy ha valaki megpróbálkozik megint feltörni bármimet automatikusan vírust kapjon az illető.
Még jó hogy informatikus rendszergazdaként is végeztem Pécsett.:).
cicc01

Ja az nevem meg azért lett ez mert van 1 régi barátnőm és ő hív évek óta cicc -nek :)
cicc01

Jó reggelt!
Tegnap írtam, hogy 1-től alszik Lili, és 6-kor ébredt csak fel.
De volt kis meglepi is, úgy telepisilte kakilta magát, hogy még a kókuszmatracot is mosni kellett, na és persze őt is. :lol:

Ahogy Ircsi írta, a feszültség tényleg nagyon hat a babákra. Ezt tegnap este mi is észrevettük. Én nagyon feszült és ideges lettem a szem probléma miatt.
Hogy nekem kell rájönni, hogy mi a gyerek baja, pedig minden alkalommal szóltam a védőnőnek és az orvosnak is, de mindenki legyintett rá.
Most meg ideges lettem, ahogy elkezdtem keresgéli a neten a dolgokat.
Na erre a gyerek olyan feszült lett, hogy apa vállán aludt el amikor hazajött a munkából és folyamatosan zihált és megugrott a kezében, nagyon nyugtalan volt.
Férjem mondta is,hogy minden kisugárzik a gyerekre.

Napsugár, mi is homeos szert használunk, de sajnos semmi változás. Férjem nem akarja használni az antibiotikumot. De ha erre sem javul, akkor az lesz!
Borisz szép nagy baba, mi tegnap 4720-ak voltunk.

Ircsi, nem voltunk még szemésznél, de most keresek egy jó gyerekszemészetet és elviszem oda, hiszen a házidoki nem mond rá semmit.

Én az alvásról azt gondlom, hogy minden gyereknek más válik be. De az biztos, hogy ha valamit elterveztél és ha nagyon akarod véghez is tudod vinni.
A gyerek alkalmazkodik a körülményekhez.
Pl. nálunk az volt a terv, hogy eleve külön szobában fog aludni és én fogok majd átjárni hozzá éjjel szoptatni ringatni stb., így ott van egy szoptatós fotel is, de azt nem akartam, hogy ott legyen egy matrac, hogy ott tudjak aludni, mivel szerintem azt megszokja és nem tud majd később elaludni egyedül, vagyis nehezen.
Vagy a másik, hogy velünk aludjon az ágyunkban, na ezt sem akartam mivel sok ismerősnél ez gond volt később is. És szerintem kell egy kis közös lét a házaspárnak is gyerek nélkül.
Persze sokan mondták erre, hogy majd meglátod, hogy veletek fog aludni egy szobában, mivel nem fogsz majd mindig átmenni hozzá. De én akkor is azt mondtam, hogy én elterveztem és ez lesz, itt én döntöm el, hogy nekünk mi a jobb.
És most úgy érzem, hogy jó döntés volt, mivel 11-kor lefekszik 6-7 között van egy rövid kajcsi és utána alszik még 8:30-9-ig!
Nekünk ez így tökéletes, és a férjem is teljesen kipihent, hiszen neki dolgoznia kell.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Szia Woody!

Mi Occuloheel szemcseppet használtunk és 30 CH-s pulsatillát és argentum nitricumot, naponta 2X5 golyócskát. Nekünk egy hét kellett, de mostmár gyönyörű a szeme Boriszkának.

Nem tudom, hogy hol laksz, de ha pesti vagy, akkor tudok ajánlani egy nagyon jó szemorvost. Ha érdekel, priviben nagyon szívesen átküldöm! :-) Ő sem az antibiotikumok híve... :-)

Kép
napsugar1123

Cicc :wink: szia!
Jól vagytok?

Woody,remélem hamar helyrejön Lili szeme...szépen gyarapodtok,le is hagytatok minket
:lol: mi 4540 vagyunk.
Jaj nemsokára indulunk,így is olyan nyűgös,sokat sírt ma,pedig már sétáltunk,szopizott,kakilt...

evilany

Reggel is fájt a kis hasa, olyan panaszkodón sirt :cry: kevés sirás utnán kivettem a kiságyából a lábamra fektettem és betakartam a takarómmal, hogy melegbe legyen. Nem lett nagy sirás, mert nem idegesitette fel magát. Megint megnyugodott és elaludt.

Apánán nem nyugszik meg csak nem sir, mert sétál vele. Én nem állok fel ringatom a karomon és apa már meg is kérdezte neki miért kell vele sétálni nekem meg nem :lol: :lol: mert ő igy tanitotta (amikor anyánál voltunk élvezte hiszen nem sokat látta). Nagyon sokat korognak a kis belei (de ez rám is nagyon jellemző).

Hogy kell maszirozni? Megpróbálnám én is.

Kömyéntea én ittam hasa csak fájt. Most megint megpróbálom, mert jobban seretem cukor nélkül, mint más teákat.

Cicc, hogy vagy?

Évi sajnálom, hogy Tomika is ilyen kis hasfájós :cry: férjem azzal vigyasztal, hogy már csak 1 hónap és elmúlik :lol:

Szépen fejlődnek a babák. Nem tudjátok van amikor nem nőnek olyan rohamosan??? Petra eddig nagy léptekkel nőt, most meg szerda este óta csak 70g-ot hizott, kicsit aggódóm.

Na megyek valami házi munka után nézek 8)

Kép
Kép
melisch

Woddy én sem teszem a mi ágyunkbam, de egy szobába alszunk, sőt a kiságy az ágyam mellett van én látni akarom, hogy jól van (éjjel ég egy kisvillany) igy vagyok nyugodt. Lassan le kéne már kapcsolni a lámpát de imádom látni ahogy ott alszik a kiságyba :cry: :oops: Nappal azonban magára hagyom, hogy aludjon egyedül és csak ha sir megyek be hozzá.

Kép
Kép
melisch

Sziasztok lányok .

Köszönöm kérdéseteket nagyon jól vagyunk. Bencike nagyot nőtt szemmel látható mennyit fejlődik nap mint nap. Holnap oltásra megyünk , napjaink pörgősen telnek mivel 3 gyereket nevelünk unatkozni nincs időnk .Rengeteget mosolygunk gőgicsélünk és persze próbálkozunk az oldalra fordulással , hasunk kicsit fájdogál , fogacskánk szépen rakodik vastagodik az in szenvedünk is vele mert sír csak akkor nyugszik meg ha az ujjammal dörgölöm az ínét szegénykémnek. Szopizunk még mindig sokat tejem is van bőven , Rengeteget mamázunk imádja őket ,de ők is a kis pockomat :) sokszor nem tudom eldönteni a Bence mamázik vagy a mama Bencézik :) Imádjuk a kutyusokat mosolygunk rájuk sétálunk velük képzelhetitek babakocsi két oldal meg a 2 steffi :)ember legyen a talpán aki ki akarna minket rabolni :) :) :D hát azt hiszem ennyi próbálok sürülyebben jönni de a munkám eléggé leköt ha meg van 1 kis időm akkor gyors email meg iwiw azt ennyi . Most mennem kell mert őfelsége felébredt és reklamál a kajcsiért jah amugy este fél 8-tól alszunk reggel fél 6 -ig :)

Jók legyetek puszilok mindenkit a babák imádni valóak és gyönyörűek ti pedig mind nagyon ügyik vagytok :)

sziasztok
cicc01

Briknek pedig hatalmasat nagy jókívánság kosarat kívánok :) névnapja alkalmából !!!!
cicc01

Melisch nálam Tomi múlt héten napi 10-eket hízott,hétvégén meg 3 nap alatt 140-et,szóval változó.Doki azt mondta 600 gr hízás elég,mi 1100-et híztunk,elégedett volt :) megvolt az oltás jaj nagyon sírt szegénykém,nézett ránk nagy könnyes szemekkel miért bántotok?... :cry: :cry: :cry: most apa elaltatta,pihen,ha felkel,borogatom(bár a doki szerint nem kell)és adok neki kúpot.

Vanilla,hozol képet?
Gondolom micsoda pörgés,3 gyerek,suli,baba...párod jól van?

evilany

Ma voltunk az első oltáson. Tiva baba egy igazi kis tündér! 2mp nyafi és ennyi. Anya jobban aggódott Embarassed 6500g és 68 cm. Gagyarászott és nevetgélt ott mindenkinek, kis közönséget szerzett magának Laughing
szilvi35

Szilvi jó nagyok vagytok már :shock: :shock: mi még "csak" 4950 g vagyunk és nagyon ritkán nevet, már alig várom, hogy kacagjon :wink:

Kép
Kép
melisch

Évi köszi a válaszod csak most látom. Akkor nincs gond, mondjuk apa szerint megviselhette a sok utazás is meg lehet a nátha is. Mindenki túl lesz az oltáson én is nagyon aggódok de majd csak valamikor jövő héten kerül rá sor ha meggyógyul addig :cry:

Nagyon sírnak a kicsik, az oltás fáj???? Mikor a fülét lőtték ki mi akkor is kimentünk és csak az ajtóból hallgattuk, hogy sírt. Bár nem a fájdalom miatt hanem, mert felébresztettük megijed + éhes is volt. Na majd meglátjuk úgyis ott lesz apa is velünk, aztán talán elalszik hazafele és elfelejti hamar, hogy megszúrták :roll:

Kész vagyok a kajával, mosás 3x túra, picur meg durmol ha felkel evés és megyünk ki sétálni gyönyörű idő van odakint.

Cicc kutyusok :lol: :lol: :lol: mi is 2 nap voltunk Mayával, bár elengedtem, mert mi a legelőn sétálunk. Nehéz tolni a babakocsit de ott nincs kutya legalább. A tegnap viszont csak elfutott egy kicsi kutya után aki a nyájat őrizte. Na gyorsan ott termett három nagy kutya is. A kis bolond meg elszalad, jól megkergették. Már a pásztor mellé rohant ijedtébe. Aztán magamhoz hívtam és elmentünk kicsit messzebb a pásztor is elvitte a bárányokat és csend lett. Kicsit beszartam, mert féltettem a lányt a nagy kutyáktól de nem jöttek a közelünkbe.

Na puszi megyek felébredt Petra

Kép
Kép
melisch

Szerintem Tomi a legkisebb már,fura olvasni a sok 5.5,6 6.5 kg babát :lol: na sebaj majd leszünk mi is ekkorák.

evilany

Halihó! Évi éppen itt vagyok, próbáltam visszaolvasni. Mindkét nap jó, semmi konkrét programom nincs.
limo73

No, szóval itt van Anyukám, mondtam neki hozza el a laptopját, hogy megismerjem :)

Jól vagyunk, lekopogom semmi panasz nincs Bercibóra. Este elalszik, éjjel egyszer eszik és alszik reggelig. Napközben sokat van ébren. Ma pl. szinte egész de. játszottunk. Du. alszik egy nagyot, ilyenkor általában sétálunk valamerre, vagy ekkor intézzük ügyesbajos dolgainkat. Ha közbe kaja van, akkor park, McDonalds bármi jöhet.

Hasonfekvés: Berci utál hason lenni, éppen tegnap kérdeztem rá a védőnőnél, hogy ez gond e forgásnál. Azt mondta ne erőltessem, ha majd elkezd nyúlni a tárgyakért, úgyis elkezd forogni.
limo73

Sziasztok,

abszolut egyetertek, eloszor az Anyukanak kell megnyugodnia. Es akkor a babuci is nyugodt lesz. Csak ez nem mindig megy olyan konnyen, barmennyire is szeretnem. Tegnapelott nagyon kibuktam, apaval volt egy nagy vitank, plusz a kialvatlansagom, plusz hogy benanak erzem magam hogy nem tudom elaltatni Botit. Eredmeny: tegnapra alig volt tejem. :cry: :cry: Na,ettol megjobban ideges lettem. Persze Botikam ezt megerezte, o is nyugoskodott. :arrow: Eloszor jol kibogtem magam, majd foztem tojaslevest,megettem ket tanyerral, elmentem vettem tapszert, hogy legyen itthon ha kell, rabiztam Botit apara en meg lefekudtem es aludtam 2 orat. Ezutan sokkal jobban voltam. Az esti szopinal adtam egy kis kiegeszitest, mert lathatoan ehes maradt. Aludt is 4 orat a kisdragam. :lol:

Ircsi, koszi a valaszt a vitaminra.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Klári,jól kezelted a helyzetet!!

Limo,OK :)

evilany

Nehogy Bercibó fotó nélkül maradjatok!!! :D

Kép séta előtt

Kép bealudva!!!

Kép így kajálunk

Kép itt szeret hason lenni
limo73

De édes!!!! Nagyon jófej kisfiú! Ekkora mosolyok :)
Tetszenek neki a rajzok?

evilany

Sziasztok.

Brigi napra nagy gratu! :-) utólag is.

Lányok, megkérdeztem a védőnőt, a dokit is a Vigantolról, nem tudnak semmit. Felhivtam a gyógyszertárat, és még szinte be sem fejeztem a kérdést, mondták, vigyem vissza, blokk nélkül és bontottan is visszaveszik, másikat adnak helyette INGYEN.

Szóval nem kerek ez a Vigantol-sztori!!!!

Kezd fájni a torkom-garatom, a francba... :-( Ircsi, lehet fújni a Bioparox-ot most is? Vagy Tantum Verde-spray-t?

szilvás76

Amióta felfedezte a rajzokat, a pelenkázón keresztbe fekszik :? úgyhogy biztos tetszenek neki!
limo73

Limo, a virágok tetszenek neki ennyire? :-)

Eni meg fel akar ülni. Vagy úgy tesz... :wink: A fejét erőlteti felfele, persze nem engedek neki, mert korai még, de ha megkapaszkodik az ujjamba, akkor simár húzza magát felfele... :-)

szilvás76

[quote="szilvás76"]L írta:szilvás76imo, a virágok tetszenek neki ennyire? :-)

vagy a gombakukac! :wink:
limo73

Szilvás
Mehet nyugodtan a Bioparox (helyileg hat)

Oltásosoknak nagy puszi!!!!

Clárika
Én 5 percig se bírom ki, hogy sírjon Katus :cry:

Woody
Katus velünk egy szbában alszik, de külön ágyban. Anyja lustasága a fő ok... :oops: Éjszaka felkelni, átmenni a másik szobába... mikor sokszor elég annyi nyugtatás a gyereknek, hogy szólok hozzá...
Apuka nálunk így is tud normálisan pihenni... :wink:

Évi
Katus is kicsi... pedig nem is... szerintem, olyan édes husika... A többi baba húzott bele nagyon... aztán majd lelassulnak ám ők is! :wink:

Melisch
Nyugi!!!! Vedd azt, hogy a jólnevelt baba féléves korára duplázza, 1 éves korára háromszorozza meg a születési súlyát!
lehet, hogy az elején többet hízik, de majd lelassul!!!
Oltás: maga annyira fáj, mint egy tűszúrás... utána szerintem fájhat... (amikor én kaptam a diftéria-tetanusz-elleni oltást, napokig fájt utána a karom... ebből gondoltam, hogy a gyereknek is fájhat... Katus kapott fájdalomcsillapítót)

Limo
Bercibo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Kúszás-lecke... persze nézzük anyát...

Kép
Szépet álmodok...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Adtam fél Germicid kúpot,most jól alszik is...

evilany

Ircsi, sztem Katus pont eléggé husikás. :-)

Mi pár napja 5600 g ot mázsáltunk, de nálunk tápi is van...

Évi, én is adtam, mert hőemelkedése lett a prevenar és a 2hós oltástól... Eni is jót aludt. Amúgy 48 órán belül fordulhat elő (nem feltétlenül) hőemelkedés/láz... ...legalábbis ezt mondta a gyerekorvos.

szilvás76

oltás: Azt mondták ez már nem fáj annyira, csak a tűszúrás. Valami új fajta oltóanyag. Azt mondták borogatni sem kell .... Figyelem nagyon.
szilvi35

[quote="evilany"]S írta:evilanyzerintem Tomi a legkisebb már,fura olvasni a sok 5.5,6 6.5 kg babát :lol: na sebaj majd leszünk mi is ekkorák.

Réka még nincs 4 kg a mérlegünk szerint, de majd holnap után a dokinál kiderül....

Clárika
Kép
clárika

Szilvi,Tomi jókedvű,szerintem fájdalma sincs.

Na,mentem vasalni... :? :roll:

Clari,akkor tévedtem :) Réka a kis menyasszonyunk :)

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: