A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Sziasztok

Katus :) :wink:

Tina én is ezt kívánom neked!!

Dia jól vagytok?
Szuper forgót vettetek,irigy is vagyok..

Mi most egyre jobban vagyunk,Töki nagyon édes 3 napja,elvan,nézeget,nevet,most épp a pihenőszékben alszik,lehet a tea is segített,de nincsenek azok a nagy sírások,órákig tartó cipelések,ringatások.(nem kap sok teát,étkezések közt 5-6 kiskanálnyit nyel be)

Mondókázunk,éneklünk,zenélünk :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jó reggelt!

Moncsicsi dal :
http://www.youtube.com/watch?v=f2PpFHeYSKE :lol:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Kép

Kép

Kép

iszonyat!!
Sírni tudnék ahogy nézem,megint hány ember élete,mindene lett oda!![/img]

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="clárika"]
írta:
clárikaén sajnos nem tudom elcsípni ezeket a jó kis arckifejezéseket..... :(

hát trükkös! én is úgy csináltam, hogy amikor jókedvű volt énekeltem neki, meg bohóckodtam... közben folyamatosan tartottam a gépet és ellőttem vagy 20 képet... nem mindegyik lett értékelhető, de ez a három jól sikerült...

Évi igen, ez borzalmas! el se tudom képzelni... ha itt történt volna... :shock:

Kép
gtunde75

Tündi én is így fotóztam,ezért hiányzik is a feje búbja :?

evilany

Tegnap a híradób mondta a cég vezetője, hogy a katasztrófa előtt egy órával ellenőrizték a gátat.... GONDOLOM.... ááááá....
Nem érzik magukat felelősnek! :shock: VICC

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

evilany

Sziasztok!

Tegnap bocsi, hogy nem jöttem aztán, de Bencének extra nyűgös napja volt, csak kézben volt el. :oops: Nem bánom, szeretem, ha ennyire ragaszkodik hozzám, meg ilyenkor lazsálunk, csak pisilni alig tudtam elmenni. :shock: Ma is kissé még az, de ma tűrhetőbb.

Úúúútálom az átaludt éjszakákat -most lehet hülyének néztek...-. :evil: :evil: :arrow: De azután változik az alvási szokása és sajnos rossz irányba. :( Múltkor arra váltott, hogy aludt 9től max. 10től fél 3-3ig, most meg még rosszabbra, alszik másfél max. 3 órát és aztán ébren van!!! :shock: Mindezt azért, mert előtte átaludta az éjszakát, már 2 napja csinálja ezt... :( Én meg nagyon álmos vagyok. És egyszerűen nem értem, miért történik ez, mikor mindent mindig este és éjjel is pontosan ugyanúgy csinálok. Esetleg valami tanács?? :( :(

Babák nagyon édesek!!! Én is a mosolyokat és dumcsikat nehezen tudom elkapni, de olyankor mint Tündi csinálok vagy 40 fotót, 1 csak jó lesz... :roll: :wink:

Bence kedvenc szava jelenleg az eggglll, néha ggleee-t variál belőle. :lol: :lol: :D :D Eszméletlen édes, ahogy legalább 100féle hangsúllyal tudja mondani!! :roll: :wink: És hangosan kacag!!! 8) Imádjuk!!! Tegnap akkorát pukizott, hogy megijedt saját magától és sírni kezdett szegényem. :oops:

Vörös iszap hihetetlen, mennyi katasztrófa történik az idén!!! Megint mennyi ember élete munkája vész kárba. :cry: Azt is nézzétek meg térképen, hogy hol van Kolontár, és hogy mi hol lakunk - Nemesvámos-. El se merem képzelni, mi lett volna, ha felénk jön, és nem arra. :cry: :cry: Ráadásul egy 14 hónapos kislány is meghalt. :cry: :cry:

Kép

Kép
barbcsi

Jó ez a "pukiriadalom". Volt, amikor már Tiva baba is összerezzent magától :) Édesek nagyon.

Nincsen tanács. Nekem azt mondták (és kezdem elhinni), hogy a változás folyamatos. Lehet próbálkozni a 100%-os rendszerességgel, ettől független minden nap más és más lesz. No, ez kezdem elhinni. Tiva tegnap este 11:30-ig pörgött, túlpörgött. Nehezen elaltattam , utána 3-kor kelt. Sosem kel 3-kor és teli pocakkal feküdt. Így hát cumesz-bumesz a pofiba, sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss és visszaaltattam és húztam 4:30-ig, mert akkortájt már szokott enni. Akkor aztán csatlakozás, kajcsi és szunya 8-ig. Egyébként meg az esetek 80%-ban 4:30 és 5 között kel. Ha nem evett eleget, akkor 2 körül. Mivel 3-kor sosem, arra gondoltam, hogy a túlpörgés miatt rosszul alszik és felébredt egy kicsit.
Egyébként szerencsések vagyunk ám, pontosabban Tivadar nagyon aranyos, mert Ő nem sír, csak aktívoskodik. Az anyja meg nem hagyja magára, ha sokáig tart :)
Na! Hogy az idő is milyen szubjektív!!!
szilvi35

Sziasztok!
Ma reggel megkaptuk az oltásokat. Mind a két combiba, szegénynek nagyon nem tetszett, főleg a második. Nagyon sírt utána. Remélem nem lesz lázas este. :?
Volt mérés is 58cm és 4500g!

Most is itt van a kezemben, mert ha lerakom sír, még szopi közben is egyszer elkezdett. Aztán megyünk sétálunk egy nagyot a napsütésben. :D

Nagyon szépek a babák!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody,szegény Lili,mi kedden megyünk már előre félek :(
Szépen gyarapodtok Ti is

Kép

evilany

Sziasztok!

Zoé, Katus, tündériek! Néha olyan soknak tűnik az idő, azt hiszem, az én fiam is 3 hónapos, aztán rájövök, még nem...

Woody, Lili is mekkorát nőtt a születési súlyához képest!!!

Évilány, Woody mi is megyünk oltásra - holnap. Duplázunk is egyből, ez van. Iszap: én meg a nyakamat tettem volna rá, hogy többszörösét tárolták a megengedettnek. Nekem a kedvencem az, amit mondott az illető, aki ugye nem felelős: nem mérgező, nem veszélyes. :twisted: :twisted: :twisted:
Ha ennyire nem ért hozzá, mit keres a posztján? Ha meg ennyire hülyének nézi az embertársait, s mások életével ilyen felelőtlenül játszik, akkor meg pláne egészen máshol lenne a helye, biztonságban...

Szilvi35, a számból vetted ki a szót! Néha ömlik a tej Bálintnak, minden szopi sima ügy, aztán meg jön olyan nap, amikor egész délelőttöket képes kajálni.

Tünde, láttam Szilvás kérdését. Nekem is van egy. Gyest kaptam Kristófra, arról lemondtam, tgyást kértem Bálintra. Mivel nem a vajúdás közben írtam meg a lemondó nyilatkozatot és a kérelmet a tgyásra, hanem csak augusztus 19-én tudtam benyújtani, ezért a szülés (aug.3.) és az aug.19. közötti időszakban nem vagyok jogosult tgyásra, mert a gyest kapom.
Én úgy tudom, az ilyen kifizetések úgy zajlanak, mint a fizetés, tehát előző hónapra kapod. Augusztus 19-én miért probléma leállítani azt a gyes-kifizetést, amit csak szeptember elején utalnának majd?

bekri

Iszapömlés :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:

Oltás után én adtam Katusnak fájdalomcsillapítót, és borogattam a lábiját :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="bekri"]
írta:
bekri
Tünde, láttam Szilvás kérdését. Nekem is van egy. Gyest kaptam Kristófra, arról lemondtam, tgyást kértem Bálintra. Mivel nem a vajúdás közben írtam meg a lemondó nyilatkozatot és a kérelmet a tgyásra, hanem csak augusztus 19-én tudtam benyújtani, ezért a szülés (aug.3.) és az aug.19. közötti időszakban nem vagyok jogosult tgyásra, mert a gyest kapom.
Én úgy tudom, az ilyen kifizetések úgy zajlanak, mint a fizetés, tehát előző hónapra kapod. Augusztus 19-én miért probléma leállítani azt a gyes-kifizetést, amit csak szeptember elején utalnának majd?

megértem a felháborodásod és maximálisan igazat adok! a kérdésre, hogy miért így van csak azt tudom válaszolni: mert egy baromarcú így találta ki és pont... ez van, ezzel kell együtt élni!

Kép
gtunde75

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok,
egy kicsit eltuntem,de volt egy ket nehez napunk. Nem tudom miert,de Boti szinte 24 oraban nyugos volt. Ha letettem,akar egy percre, rogton nyoszorgott, nehany perc utan meg siras kovette. Kicsit mintha taknyos lenne, de laza nincs, szoval remelem semmi komoly. Ma vegre elallt az eso (4 napig folyamatosan esett) igy ki tudtunk menni setalni. A babakocsiba persze rogton elaludt. :)
Ja es mostanaban hideg,nyirkos a keze. Pedig nem fazik. Az mitol lehet?

Babucik nagyon helyesek! Tunderiek.Tomikanak a mosolya zabalnivalo. :D :D

Tudtok valamit Clairerol es Jonirol? Hogy vannak?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Kép

Claire-ékről nem tudok semmit pedig már az ikresbe is kerestem...remélem jól vannak..
Bévi is írta h.jön majd,mert itt van az anyukája a héten.

Hintát kap Tomi! Ezt néztem ki:
http://teszvesz.hu/item1254329214_fishe ... hinta.html
(erre fordítom a jövő havi csp-t,pelusuk van bőven :oops: :wink: )

Más,a Geréb Ágnes ügy...nem is vele,hanem az üggyel kapcsolatban...nem azért,lehet,hogy most van akit megbántok ezzel,és elismerem,én a műszerek és gyógyszerek bűvkörében élek,csak ezeknek hiszek(ez a munkám... :))de ezek a Születésházak,borzolják az idegeim...és amikor valami baj van akkor megy a kiabálás...könyörgöm,tessék kórházban szülni...nem a középkorban vagyunk és nem kell azért ENNYIRE Földanyát játszani...szerintem. Kórházban is lehet szépen szülni,de mégis ott a biztonság...persze fontos hogy a baba szépen,nyugisan,természetesen jöjjön világra(hehe,mint nálam,mi? :( ) de szerintem az egészsége sokkal,sokkal fontosabb.Borzasztó ami történt :( (már megint...)

Iszap téma: borzalom...most is az megy a tv-ben...szerencsétleneknek mindenük oda...nem tudom ki fogja megtéríteni ezt a hatalmas kárt...a halálesetekről nem is beszélve...azt mondják,megkeresik a felelőst,és annak kell állnia a károkat..jah,biztos van ennyi pénze bárkinek is.

Na és még egy hír:
http://www.ogyi.hu/dynamic/vigantol39207_5_2010_1.pdf
Miszerint egy csomó gyártási számú Viganthol vissza lett hívva a patikákból...a miénk is rajta van a listán :evil: :evil: a másik fórumról az egyik topiktárs felhívta a céget,azt mondták,Németországba szállított sarzsoknál találtak ilyen jellegű problémát, viszont a vállalat saját maga döntött úgy, hogy az összes forgalomban lévő sarzsot visszahívja, biztonsági okokból.A kioldódó anyag nagyon kis mennyiségű, és egészségre nem ártalmas, ízváltozást okoz
a jövőben áttérnek egy másfajta cseppentő használatára, de jelen pillanatban a patikákban még csak ez a gumicseppentős van forgalomban ...Tehát elvileg nem ártalmas,csak nem vmi jó,de könyörgöm,megint babáknak adandó cuccnál derül ez ki? :( Most azt se tudom,adjam-e ami itthon van...de hát muszáj adni...

Ja,vki kérdezte,Ilusék jól vannak, az esküvős fórumra irogat.

Na dugulok.

evilany

Zoé babának küldöm ;-)

Kép
szilvi35

sziasztok! jó reggelt!

Szilvi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi Vigantol :arrow: a mienk is köztük van! :( most akkor menjek a dokihoz, hogy írjon új receptet, vagy vigyem vissza a gyógyszertárba, hogy cseréljék ki??? vagy mit kell ilyenkor csinálni? persze a gyógyszertári blokk már nincs meg... miért is lenne??? dokihoz viszont csak két hét múlva esedékes...

Más ma megyünk uh-ra... a pécsiektől kérdezném, hogy a klinikán hol van az uh, illetve hogy a földszinten az üvegablaknál (recepció) be kell jelentkezni?
Köszi!

Kép
gtunde75

jaj, elfelejtettem...
Geréb ügy :arrow: én a magam részéről a szülőket is büntetném... hisz az ő döntésük elsősorban, hogy hol szülnek... és ha meghal a baba, akkor az végül is gondatlanságból elkövetett emberölés... vagy mi...

Kép
gtunde75

Tündi, meg lehet próbálni de azt mondták szerintük nincs még új sarsz a patikákban..én ma rákérdezek...

UH:bemész,balra ambulancia,ott be,üvegablak,és az küld az UH-hoz(szintén ott,bal kéz felé)

evilany

túl vagyunk az uh-on... hatalmas piros pont a magyar eü-nek!!! pozitív csalódás volt a doki és az aszisztens is!!! ilyen kedves emberekkel rég találkoztam! Zoé végig vigyorgott ezerrel és a doki még énekelt is neki a vizsgálat alatt!! le a kalappal! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Tündi váááó :shock: nekünk bezzeg benyomta a kobakot :? nem volt kedves se...egy idősebb doki volt?
Más,emailt megkaptad?

Kérdés,tapasztaltakhoz:
Akárhányszor leteszem Tomit az autósülésbe v.pihenőszékbe,egy idő után lóg a feje,oldalra,úgy alszik el..szabad hagyni? Igazgassam? Vagy vegyek neki ilyen nyakpárnát,egyáltalán szabad azt már használni?

evilany

Évi egy magas, vékony, idősebb, ősz pasi volt erősen vérben forgó szemekkel... szóval először megijedtem tőle... :wink: :lol:
emailt megkaptam, köszi, még nem volt időm megnézni a linket, de ami késik nem múlik...

pihenőszék... ha Zoé bealszik, és lebukik oldalra a feje én egy textilpelust szoktam összehajtani hurkára és azzal támasztom ki oldalt a buksiját... tökéletesen megfelel támasztéknak...

Kép
gtunde75

Tündi,szerintem ugyanaz a doki. Biztos nagyon tetszett neki Zoé nem is csoda :) mit énekelt neki?

evilany

húúú, valami zsemlés nótát... :lol: nem gyerekdalt, hanem nótát! :lol: :lol: :lol: de azért ari volt!

Kép
gtunde75

Halihó!

Gépem még mindig nincs, :( talán a jövő héten.
Évi köszi az infót, elküldtem az email címem.

Geréb: megint kiakadtam rajta, én legszívesebben a lehető összes műszert magamra raktam volna. Bírom amikor azzal jönnek, hogy mert régen sem voltak műszer, meg ez régen milyen természetes folyamat volt. (ez igaz ugyan) de talán nézzék meg a régi születési halálozási adatokat, biztos rosszabbak, mint a mostani.
Nem értem, hogy tudnak a szülők a lelkiismeretükkel elszámolni, hogy ilyenek történnek.

Én is pelenkával támasztom ki a buksit.

Mi - nem akarom elkiabálni - de egész jól vagyunk. Berci este eszik, 8-9 között, és bár mostanság nem alszik el rögtön, de a kiságyban!!!! elheőzik magában, és 10 körül elalszik, 3kor kaja,majd 7-ko, és még alszunk egy kicsit.

Ma voltunk Apa munkahelyén mutogatni magunkat :D , mindenkit elkápráztatott, vigyorgot, mondta a magáét (heő, eee, őőő) jaj, olyan büszke voltam rá! :oops: :oops:
limo73

Otthonszülés
Amíg a feltételek nem adottak hozzá, addig életveszélyes!!!! Anyára nézve is, babára nézve is!!!!
Nekem meg se fordult a fejemben, hogy otthon szüljek.
Manapság már eléggé "családbarátok" a szülészetek. Az igényeimnek megfelelően választok orvost, akkor meg lehet vele beszélni, hogy mit is szeretnél, hogyan szeretnél a szülés folyamán (addig, amíg minden rendben halad)... DE... ha a legkisebb gond adódna, azonnal be tudnak avatkozni...
Adódhat egy súlyos vérzés a mamánál....mire órházba érnek, anyuka totálisan kivérezhet... oxigénhiány a babánál nagyon rövid idő alatt már maradandó károsodást okoz!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Én összehengerített törölközővel, babatakaróval támasztom ki Katus fejét :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A mi Vigantolunk is para!
Ti mit csináltok?
szilvi35

Sziasztok!

Hoztam nektek Kovács Gergely első sztár képeit:

Szülőszobán:
Kép
Kaja után:
Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

D vitamin:
http://www.ogyi.hu/dynamic/vigantolkivo ... 9207_6.pdf

Találkoztunk a védőnővel,mindjárt le is támadtam a D vitamin miatt, nem tudott róla,örült hogy mondtam....annyit tudott csak hogy hiánycikk a D vitamin.Patikába bementem,azt mondták,nyugodtan fel lehet használni ami itthon van.

Mares,de szééép!!! Most már bátor vagy biztos Te is! Látom szopizik! Jól vagytok?

evilany

Sziasztok!!

Köszönöm mindenkinek a sok biztató hozzászólást Évi Szilvás köszönöm az smst nektek,nagyon nehéz napokon vagyok túl,nem könnyü,de nem panaszkodom mert lehetne rosszabb is mindig ez jut eszembe egy egy dolog után,mikor vágták fel a mellem az járt a fejembe lehetne rosszabb is ki kell bírni,most van egy ujnyi hosszú nyitott vágásom,mondjuk már gyógyult amit minden nap kötözök magamnak,Lili szopik szépen két ciciben már van neki elég tej,igy már nincs gond,nem kell neki a mű kaja ez van csak ügyelni kell magamra legyen tejcsi mert ha nincs Lilike nem hajlandó semmi más enni!!!

Kata köszönöm a felajánlást nagyon aranyos vagy és sírtam is rajta,jó hogy vannak ilyen emberek,mint te!!!

Lili továbbra is hasfájós sajnos nem gyengén most gyógyszertári papaveront próbáljuk ki az egyik lány ajánlotta nekem priviben,de a dokin kihagyta belőle a nyugtatót még egy napja szedjük,és próbáljuk betartani a 3 órát Lili nagyon mohó 5 perc alatt szopik 90 ha van miből,és utánna ordítás mert fáj a hasa.

Mares hatalmas gratuláció nektek,és sok tejcsit és egészséget,nah most te jössz az akadályok leküzdésével!!!

Minden baba csoda szép minden kép csodálatos!!!

Sajnálom akiknek gondjuk van Csillag Szilvi35 remélem hamarosan helyre jön minden!!!!!

Évi ezt a vigantol dlgot nem halotam még,majd holnap rákérdezek a védőnőre!!!Anya itt van még vasárnapig,de persze takarítás van azért nem jöttem felváltva peszráljuk Lilit és takarítunk közben nagyon nehéz vele anya is belátta,Évi írtad zavar téged is a házi munka,hogy nem tudod megcsinálni sajnállak mert tudom mit érzel olyan rossz,de ez van majd nyáron lesz rend:)Pórbálok jönni most már,holnap megyek tgyást rendezni,mert még meg sem igényeltem mivel nem volt idő orvoshoz jártunk sajnos,meg megyünk tescosni anyával és Lilivel kiváncsi vagyok mi lesz még soha nem voltunk együtt vásárolni.Remélem már csak jó jön nekünk is mert nagyon fáradt vagyok ebbe a sok rosszba lelkileg megviselt minden!!!!!!

Kép
bévi

Clarie remélem jól vagytok!!!!És ha tudsz írj valamit magatokról,a legjobbakat nektek továbbra is mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Sziasztok!

Tünde, köszi a választ. Szinte sejtettem, hogy ez a helyzet. Biztos olyan találta ki, akinek se kutyája, se macskája, és szülni se igen szült még életében... No, de nem baj, majd legközelebb a papírokkal megyek szülni, nesze nektek, nagyokosok :lol:

Szilvi, tényleg jó a kép, össze lehetne párosítani Katuséval! :wink:

Évilány, szerintem, nyugodtan elhihetjük, hogy van pár ember Mo-on, akinek nem okozna gondot a károsultak felkarolása és a természeti kártalanítás. Csak tudod, mikor fognak segíteni... Az segít, akinek amúgy is kevés van, mert az érzi át a bajbajutottak helyzetét. Lehet, nagyon kiábrándult vagyok :oops: :roll:

Otthon-szülés. Én áldom az eget, hogy most nekem ilyen pozitív élmény volt a kórházi szülés. Az első szülésem azonban közel sem volt ilyen, pedig ott is választott orvosom volt, és egy jóhírű budapesti kórház. Ennek ellenére nagyot kellett csalódnom. És nem tudhattam előre, hogy most vajon mennyire bízhatok az új dokimban és egy olyan kórházban, amiről sok rosszat hallottam. Szóval, én értem, miért akarnak egyesek otthon szülni, de sajnos egyet értek Ircsivel - illetve, nem az a sajnos, hogy egyet értek :wink: Szóval, én is azt gondolom, hogy bármi lehet, meg akármi is. Ezért jó, ha megvan a segítő kórházi háttér. Nekem ez most megvalósult. A dokim nem sietett sehová, nem tágított állandóan kézzel, nem nyomta olyan adagban az oxitocint belém, hogy csak gyorsan legyünk már kész. A szülésznőnek sem az volt az egyetlen hozzámszólása, hogy ez így nem lesz jó, ne kapkodva vegye a levegőt - aztán elhúzott. A katétert is szó nélkül úgy tették föl, hogy ihaj...
Komolyan mondom, a műtősbácsi volt az egyetlen, akinek volt jó szava hozzám.
A csecsemősosztályon meg láttam a sok baba-fényképet kitéve, meg a hálálkodó köszönőleveleket, hogy milyen nagyszerű munkát végeztek az ottdolgozók. Hát én azt gondoltam, biztos én vagyok a hülye, hogy sem a törődést nem éreztem, sem azt, hogy emberszámba vettek volna. Olyan lekezelően rég beszéltek velem, mint akkor. Na, nem sorolom tovább...

Egyébként elgondolkoztató, amit írtok, hogy az ilyen szülőt esetleg büntetni kéne. Nem tudom. Bennem most az merült fel, hogy akkor már a következő lépés?, gondolat?, kérdés? az, hogy tisztázni kellene, mikortól tekintünk egy babát "embernek". Fogantatástól vagy születéstől. Mert nyilván még születése előtt eldönti a szülő, hogy otthon akar szülni vagy kórházban - kivéve azon eseteket, amikor nem szánt szándékkal alakul úgy, hogy nem kórházban születik meg a kisbaba.

Bévi, Claire: nekem is sokszor eszembe jutnak.

D-vitamin: nem is tudtam. Már csak ez hiányzott...

Mares: Gergő a szülőszobán...rámtör a nosztalgia! Köszi a képet!

Rólunk: megvolt a két szuri. Hát, előtte nagy vigyorgás a dokinénire, aztán megsértődött, hogy ezt hogy képzeltük. Szegénykém. De amint felvettem, elhalkult teljesen. Az elsőszülöttem mennyire más volt! Még a babakocsiban is üvöltött az oltás után...
Ja, és megint bejött, amit éreztem: 61 centi és 5 gramm híján
6 kiló a fiatalúr... :oops: :lol:
Pár év múlva azon kapom magam, hogy fel kell nézzek a fiaimra :)

bekri

Szia Bévi!
A telepátia :D
Csak vacakol a gép, mire elküldte. Azt hiszem, nemsokára "orvoshoz" kell vinnem... Egyre lassabb...
Szenzációs vagy! (Első szülésem után én is csak arra tudtam gondolni: ami nem öl meg, az megerősít.)

bekri

Sziasztok!

Tegnap minden rendben volt már az alvással éjjel, úgyhogy tuti a front volt...

D-vitamin: A miénk is közte van!!! Most akkor mit csináljunk??? Nyilván azért hívják vissza, mert nem biztonságos, mégis az van írva, hogy biztonságos... :shock: :? Vegyész vagyok és rohadt kíváncsi vagyok, mi az az idegen anyag benne!!! Kedvenc mondatom: nem kerültek forgalomba, akkor hogyan van 4-5ünk kezében is??? Már csak ez hiányzott!!! :( :( :cry: :cry:

Otthonszülés: mindenkivel egyet értek!! Legnagyobb felelőtlenség a világon!! Ma már annyi mindent lehet: orvost választani, 1 személyes vajúdó, apuka bejöhet, gyertyafény, halk zene stb. Amikor bent voltunk, mert keveset mozgott a Törpicur, akkor anyuka és baba életét is meg kellett menteni, ha az otthon történt volna, mi lett volna, el se merem képzelni. :( Baba veled lehet szülés utáni pillanatban már a hasadon lehet, kórházi napokon is veled lehet, nem értem az otthon szülőket... Szerintem is büntetni kéne őket is!!!

Na megyek, fürdés idő van, holnap jövök, csak bekukkantottam és kiakadtam a D-vitaminon. :(

Bévi, örülök, hogy írtál!!!

Claire mi van veletek, hogy van Joni?

Babaimi, mi újság veletek?

Jó éjt minden babának, mamának és papának! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Bévi
Tudod, most csak TE és LILI a fontos! Dupla adag a kedvenc tablettámból :wink:
Otthon meg nem kell minden porszemet észrevenni... ha valakinek kifogása van, a kezébe lehet adni a takarító eszközöket! :wink:

Bekri
Puszi az oltásos lábira!
Emberes nagyságú a fiatalember! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mikortól önálló személy a magzat? Szerintem, a megtermékenyítéstől. Én az abortuszt, mint születésszabályozást elitélem. (Amikor eü. indok van, anyai-magzati betegség, az más). Ha már létrehozok egy kisemberkét, akkor felelős vagyok érte... és persze magamért is...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hosszú az eltűntek listája :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

BEvi,orulok hogy ujra itt vagy es hogy jobban vagytok! :D :D :D

Az otthonszules itt Angliaban nagy "divat". :shock: :shock:
En se tamogatom. Fogalmam sincs hogy miert dontenek ugy nok, hogy kockaztatjak gyermekuk eletet. Ha minden rendben van, igyis ugyis meg aznap hazaengedik ill inkabb kiteszik az embert a korhazbol.

Botikam ma 8 hetes, 5240 g es 57 cm. Mi is megkaptuk az elso oltast, haaat volt siras. Egyszerre adtak be a ket lababa!!!

Lehetne egy kerdesem? Itt nem adnak D vitamint a babaknak, mert hogy az anyatejjel megkap mindent. En szedek vitamint, ami kimondottan kismamaknak es anyukaknak valo,de eleg az? Foleg mert itt aztan nem sok napot latunk... :( :cry:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Sziasztok.

:-) gyönyörűek a babácskák, Ircsi a lányod ahogy integet... :-)

Bévi, jó hogy előkerültél... :-) Remélem, mostmár jól lesztek...

Kaki nekünk is zöld néha, túlzabálás a dokinéni szerint. Kérdezte, hogy adtam-e már gyümit? :shock: :shock: :shock: Mert hogy lehetne... Hát én még várok inkább...

Tegnap volt oltás, kettő is, estére hőemelkedése lett... Most jól van kopkopkop...
Amúgy 59 cm, 5600 g., nő mint a gomba.

Vigatol, nekünk is a kivont szériából van... Basszus, ha kivonják, annak oka van, mi az, hogy nem ártalmas? Mit csináljak? :shock:

index.hu:
"A csecsemőknek is adott D-vitamin készítmény külföldön forgalmazott tételeinél a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban még ebben a mennyiségben sem jelent egészségügyi kockázatot.

A szennyezéssel érintett tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba, közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet. A hatóság ennek ellenére elrendelte a Magyarországon piacra került gumivégű cseppentővel ellátott kiszerelésű gyártási tételek kivonását a patikákból.

A korábban megvásárolt D-vitamin cseppek természetesen tovább alkalmazhatók, közölte az OGYI. A patikáknak azt ajánlják, hogy a nagykereskedőktől műanyag végű cseppentőt rendeljenek."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.10.08 05:47-kor.

szilvás76

Klári. nem tudom, de itt úgy vannak vele, hogy a baba 1 éves koráig kell adni, ha utána pont tél jön, akkor még rá kell húzni egy 3 hónapot... Bendével igy volt...
Az anyatejben megvan minden, de mégis kell a K vitamin is... Szóval nem tudom, sztem az általad bevett vitaminokkal nem ártasz...

szilvás76

Jó reggelt
Én azért bizok benne hogy a patikában nem mondanák brahiból hogy beadhatom,ha nem is...(az enyém is szerepel a listán)

Szilvás,zöld kaki-a kismamablogon írja,nem túletetés...
Oltás :? félek tőle.

na megyünk nagymamához mára.

evilany

Évi, akkor mitől van? Mármint a zöld kaki?

szilvás76

Jó reggelt!

D-, K-vitamint én is adok Katusnak...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="szilvás76"] írta:szilvás76vi, akkor mitől van? Mármint a zöld kaki?

Leggyakrabban attól, ha arányaiban több laktózban dús tejhez jut a baba...
Amíg egyéb tünet nincs, nem kel foglalkozni vele...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ha a csecsemő gyakran, rövideket szopik, és az édesanya minden alkalommal a másik mellét kínálja fel, a baba valóban hasfájóssá válhat. Ennek azonban nem az az oka, hogy a félig emésztett tejre frisset szopott, hanem az, hogy rövid szopásai alkalmával mindkét mellből csak az ún. első tejet fogyasztotta el. Ez a tej laktózban gazdag, ami gyakran puffadást, így hasfájást okoz, a baba széklete pedig hígabb, zöld színű lesz. Elkerülhetjük ezt a helyzetet, ha a babát ugyanarra a mellre tesszük vissza, hogy alkalma legyen a mellet kiüríteni, és a zsírdúsabb, hátsó tejhez eljutni.

http://www.lll.hu/node/204

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Tegnap sült kolbász, hurka volt a menü.
Annyira dúrván telelettek a melleim, hogy már fájtak :shock:
Este kiszívott egyet a kisasszony, úgy bealudt, hogy reggel 7kor kelt (9kor aludt el este) :shock:
Reggel megkapta a másikat (persze átáztam reggelre), mikor lefordult róla, úgy nézett, mint aki sokkot kapott.... :lol: :lol: :lol:

Tudom ajánlani tejszaporításra!!! :)

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok csajok!
Babák gyönyörűek!!!
Szépen fejlődik mindegyik :D :D

Mares...Tündéri Gergőd :D (Gergely) :)
Igazi szívtipró pasi lesz :D

Gyors helyzetjelentés...
Nálunk mindenki beteg :(
Hasmenés...takonykór...stb
Gergő megkapta a kötelező oltását...bökinél sírt-aztán csend :D
Nagyon jó fiúcska volt :)
58cm magas lett az úrfi és 5430gr 2 hét alatt 3cm és 450gr :)
wowwww

A terepes overált (amit Évi linkelt-megvettem..de a csaj mégsem ajánlva adta fel hanem simán(gondolta nyer rajta vagy mi...) és se híre se hamva a rucinak.28-án utaltam a pénzt...másnap postázta :( állítólag :(
Utána nézni nem lehet mivel nincs róla papír :(
Zsííííííííííííííííír...királyság :(

Na majd veszek másikat...csak sajnálom azt az 1800,-forintot :(
"én is balga voltam mert nem írtam neki KIEMELVE az ajánlott levelet".
Standard póstai csomagként jött ...állítólag egy nyugtaszám van csak...(barinőm postavezető) azt mondta nincs esély utánna nézni :(

Na kiadtam magamból
Ma bemegyünk anyuhoz Pécsre-vasárnap jövünk haza!
Bent is van kiságyunk-majd hozok képeket :D

Addig is nőjetek nagyra!!!

Kép
Füles...neked dumálok...süket vagy?Szerintem neked kellett volna az a hallásvizsgálat :)

Kép
Ők a legjobb spanjaim :)

Puszi mindenkinek-legfőképp a csajoknak:
Gergőmanó :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: