A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

CSajok, angyalkák dolgoznak nálunk, hogy megtisztítsák ezt a házat, azokat, akik itt élnek és azokat, akik ide jönnek. Továbbá hoznak harmóniát, szeretetet, örömet, békét, egészséget, boldogságot és anyagi biztonságot az életünkbe, s mindazokéba, akik környezetünkben vannak.

Holnap tovább kell küldenem őket, hogy másoknak is segithessenek.

Kinek küldhetem?

Heni
KépKép
heni81

Heni!
Ezt fejtsd ki bővebben légyszi!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok, csak beköszönök. Ma munkanap, meg holnap is, de igyekszem jönni.
Jók legyetek.

Kép
vindolanda

Hali

én is csak beköszönök!
Megyek is dolgozni..:-)

De legalább a nap süt! :D

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,

jaj de szuper idő van ma:-)

SEnse Az Angyalok segítenek a lakásodat és a benne lévőket megtisztítani a negatív energiáktól. Sokat fognak dolgozni, pontosan 5 napot.Fogadásuk nem kell más, csak egy egő fehér gyertya, egy alma, és fehér virág.

Nagyon szivesen küldeném hozzád őket :-)

Kinek lehet még?

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Most olvastam az ovis sztorikat.. :( Nem is értem őket.

Ruha méret elégé érdekes nálunk is. :)

Domi majdnem 100cm,legalábbis ennyi volt egy hónapja.

Ház szín :evil:

Jobbulást Geginek és Boldog Szülinapot Emese! :)

Jó telefont választottál Kaqk.. :) Unokatesómnak is az van szereti. :)

Én semmit nem vásárolok hitelkártyával,párszor már megjártuk,így most spórolunk ha kell valami.

Heni hozzám küldheted.Hogy van a fogadásuk? Egész nap kell égnie a gyertyának? Ezekre nem emlékszem. :)

Viszem vissza Benit oviba angol lesz.

Hasonló a szitu Domival ovi téren mint Virankáéknál. Anya ne hagyj itt.aztán sír stb.. :( Vissza estünk éjjel bepisil.

Én meg köhögök,a nátha alig múlik.. :(

Panndi örülök,hogy vissza jöttél.. :)
varga tünde

Tündi: sajna ez még csak álom...de ha megtehetem..akkor olyan telcsit veszek....

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Tündi, gyógyulj meg mielőbb!
Visszaesés: Ádi néha bekakil az oviban a gatyájába, egy héten kb. egyszer. Ha szólok neki, napokig minden oké. Nem értem, miért csinálja, vagy csak egyszerűen elfeledkezik magáról játék közben?

Móni, Vera, az jutott eszembe, hogy Mesiéknél találkozunk, ugye? Verus, akkor a fényképdolgokról is értekezhetünk? ;-)

Nagy pangás van itt, kéremszépen.
irina

PÉTERKE OVIS :shock: :shock: :shock:
na ez nagyon hirtelen jött, de az óvónő szerint ott a helye, nagyon jól érezte magát az oviban és látta is az ovónő, hogy kell neki a társaság, meg Áronnak is egy kis egyedüllét. Hétfőtől kezd oviba járni :roll: totál hihetetlen :roll:

Tündi akkor neked küldöm az angyalkákat:-) majd elküldöm a leirást priviben.

Mi 104 / 110 es ruhákat hordunk :roll: 104 fölső sokszor már kicsi :shock: nadrág még jó.

Heni
KépKép
heni81

Heni, úgy írtad, mintha Te csodálkoznál a legjobban azon, hogy Péterke ovis :D (lehet, hogy így is van? :-)).
Remélem, hosszútávon is tökéletes megoldás lesz az ovi Nektek, kívánom, hogy minden jól alakuljon!
irina

Kaqk! Szeliék sem alszanak azért farmerben! 8) Ki is akadnék a bölcsire... :roll: Vékony pamut vagy plüss naciban vannak a bölcsiben, bent abban kényelmes játszani, és abban is alszanak ebéd után. Udvaros ruha meg külön van neki, de az sem farmer... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Lányok (főleg fiús anyukák), harisnyát hány foktól szoktatok adni gatya alá? Nekem ez nagy dilemma. 10 fok van reggel általában.
irina

Irina! Szelire én 1-2 hete már adok harisnyát nadrág alá. De az is igaz, hogy ő fázós. Meg attól is függ, milyen vastag a nadrág... :)

Kép

Kép
regcsiken14

Irina, hát csodálkozok is :roll: nem is akartam még az idén oviba vinni, én csak érdeklődtem és már be is van iratva :roll: :roll: meggyőzött az óvónő, nagyon szeretné Péterkét ott látni úgy látszik :D

De az ovi szuper! új, tiszta, szép játékok, tiszta fürdő, kedves dolgozók:-) szóval nyugodt szivvel hagyom rájuk Péterkék.
17 gyerek van, vegyes csoport, változatos programmal:-) Hát hétfőn kezdjük a beszoktatást, kiváncsi vagyok, de tutira nem lesz gond.

Heni
KépKép
heni81

Regi, köszi!
Hát normál farmerjai vannak Ádinak, vastagabbakat még nem árulnak (a téli overáll gatyarésze meg bődületes hidegekhez jó csak).
Ez a nagy vitánk S-val reggelenként, hogy most harisnyás gyerek legyen-e Ádi vagy ne.
irina

Heni, szerintem sem lesz gond Péterkével és az ovival! :-)

Fürdetés :arrow:
irina

Regi: értem. a kicsiket nálunk átöltöztetik benti pamut melegítőben, de a nagyobbak csinibbek, ..farmer ez meg az....lehet ezért is a pizsi..:-) Kintre meg van játszós homokozós ruha...a hazamenős meg fent van magasan..nehogy összekeverjék..:-)

Irina: én a héten kerzdtem adni Emmára harisnyát, ha bicóval megyünk, kocsiba meg eddig csak combfix volt a nadrág alatt ( elvileg térzokni..de neki a comb közepéig ér és kéri hpgy addig is húzzuk..nagyon sexy! :-)

Na ma sütött a nap..jobb is volt a kedvem...Emmához jött anyósom játszani..addig dolgoztam kicsit, most meg apa altatja..hát a mesét engedni neki olvasni, de utánna csak én kellek, de medoig még???

Oviba kézen fogva megyünk be a csoportszobába, átöltözés, ölelés, puszi után, beszalad az óvónőhöz és legörbül a szája 1 percre, pityereg majd játszik jó kedvüen..olyannyira hogy kb fél óra könyörgés után tudunk csak haza indulni minden nap..egyik gyerek sem akar hazamenni..:-)

Heni: én azért nem kértem ( pedig biztos jól jönne) mert nem tudnám kinek továbbküldeni
:?
Gratulálok az Ovis nagy fiadhoz! szupi lesz neki!! és neked is mert kicsit tudsz Áronnal foglalkozni!

énekelni :arrow:

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina én nem adok ilyenkor már farmert, mert ha hideg van, az még hűt pluszban, vagy kord, vagy pamuttal bélelt nadrágot hord most Péterke. Télre pedig polárral bélelt nadrágjaink vannak. A Cundának vannak már ilyenkor vékonyan bélelt kordjai.

Heni
KépKép
heni81

Mesi, Zsozsinak és Geginek mielőbbi jobbulást!
irina

Kaqk, Heni, köszi!
Én még nem tudtam bélelt gatyákat venni, úgyhogy harisnyázok szerintem, amít nem veszek újat (holnap majd benézek a cundába). Bár Ádi mostani harisnyái szerintem még túl vastagok, másfélét meg nem kaptam... na jó, akkor a bababoltot is útba ejtem tanítás előtt.
Sajnos a saját hőérzékelésem nem megbízható, a szülés óta mindig melegem van, pl. előtte 17 fokban is meg akartam fagyni és minimum nylonharisnyát vettem a gatyák alá, most meg 5 fokig meg sem érzem a hideget. De van, hogy csak mínuszban harisnyázok.
irina

A Cundának is jó harisnyái vannak...... 2 gyerek hordta és még nagyon szépek....ki se lukadtak.... igaz 2000 ft 3 darab, de a piacon is 500 ft és az kilukad.

Heni
KépKép
heni81

Jó estét.

Heni, Péterkének jó helye lesz, meglátod :!:

Harisnya - Rugó kábé két hete kap, én féltem, nehogy megfázzon. Még a bélelt nadrág alá is, a csanában meg maximum leszedik.
Az új darabokat - egészen pontosan négyet - a harisnyadiszkonttól rendeltem az elmúlt hetekben.
Bélelt nacit az unokatesóméktól kaptam.

Ma lovas nap volt a csanában, állítólag Rugó volt a legnagyobb lovas, többször is visszakéredzkedett. Nem félt, nagyon élvezte 8)

Holnap megint hajnalozok, utálom.

Kaqk, ez térdfix nagyon jó lehet :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Heni, itt az a gond, hogy bár van a Westendben egy nagy cunda, a fiúdolgokból sokszor épp hiányzik, ami nekem kéne, gondolom, elkapkodják.
Ádi nehéz ügy, mert elég izzadós gyerek, kicsi babaként is, ezért mindig vagy túl-, vagy alulöltöztettük.

Vindo: Rugó Betyár 8)
Elhiszem, hogy a hajnali kezdés fárasztó, nem sírom vissza Fehérvárt én sem, az tuti. Bár van annak valami romantikája, amikor a hideg téli hajnalban az embert a beálló busz majdnem elgázolja a megállóban, mert nagyobbat kanyarodott a kelleténél. Viszont soha annyi csokis croissant nem ettem, mint akkoriban. :-)

Hm, még lesz egy-két ilyen megaeső, mint tegnap, veszek magamnak egy csácsó gumicsizmát. Itt sok anyuka abban teper a gyerekek mellett.
irina

Ajánló: egyik kedvenc bloggerem írta (szintén zenész, azaz nyelvész, ismerem is az egyetemről):
http://felicitasz.blog.hu/2010/09/29/korai_kommunikacio_jelentosege#more2264937

Tele van érdekességekkel, pl. ez a kommentje is nagyon izgalmas:
Ez egy angol link, amit majd beledolgozok posztba:
"a gyerekek nyelvi készségei jobban fejlődnek a hozzájuk "komolyan" beszélő szülők mellett, és a 3 és 6 éves kor közt hallott "iskolás stílusú" magyarázatok mennyisége befolyásolja az iskolai teljesítményt"
irina

Irina egyébként szerintem nem fázós gyerekek ezek, mert ősziek, hozzá szoktak a hideghez rögtön születésük után, Áron jobban fázós, sokszor jég hideg a keze kint, mig Péterkéé meleg, és egyformán vannak öltözve :roll:

Én az Árkádos Cundát szeretem :wink:

Vindo Rugó tutira élvezte, Az enyémek is élnek halnak a lovakért:-)
Na meg most legújabban a kanalasmarkolóért, volt is egy játék változat az oviben, rögtön rávetették magukat a fiúk:-)Péterke el is mondta, hogy hogy dolgozik:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni, nekem az Árkád a kedvencem, már ha van olyanom, a Westendet sosem szerettem, de mivel ez van itt a szánkban és alapvetően vannak benne azok a boltok, amiket szeretek (Cunda, H&M, Promod, fülbevalós stb.), hát ide járok (kivéve a Deichmann-t, ahhoz át kell mennem a Mammutba).
Bár minden szubjektív, akkora monstrumnak tűnt a WE, amikor először jártam benne, azóta már jóval kisebbnek hat.

Megyek S-zni, holnap nekem is tanítós napom van.
Jó éjt mindenkinek!
irina

Na, jöhettem olvasni :roll: :lol:

Én épp most értem haza, a délutáni tanítás az andragógusok szakmai kirándulása miatt elmaradt. Van pár szabad órám, takarítani kellene meg dolgozgatni :roll:

Irina, hát akkor már nem tudom, hogy Rugó nyelvi készségei milyenek lennének, ha nem is magyaráznék neki abszolút :roll: :wink:

Azért figyelem, hátha valaki megjelenik a színen :roll: :arrow:

Túró rudit eszek és tejeskávét iszok mindjárt.

Kép
vindolanda

Szia Vindo,

mi ma kanalas markolót figyeltünk d.e , tiszta extázisba kerültek tőle a fiúk, vagy egy fél órát álltunk és csak néztük, nem tudom mit gondolhatott a markolós csávó :roll:

Heni
KépKép
heni81

Ja, az ilyen gépek itt is nagy slágernek minősülnek :D

Meg újabban a hőlégballonok, azokat hosszan kell figyelni :roll:

Takarítani kezdek.

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Mar en is akartam jonni, de elremisztett ez a nagy csend :-)

Sajnos Rania es en betegek vagyunk, de en mar kifele jarok, Rania is jobban van egy fokkal, mint tegnap volt. Csak laza van,,tegnap nagyon forro volt, de a gyogyszer levitte, ma mar kicsit evett is. Remelem, rendbe jovunk hetvegere, gyonyoru idot josolnak (olyant, aminek itt meg nyaron is orulni kell..:-) ) meg vasarnap keresztelore is hivatalosak vagyunk.

Mesi, boldog szulinapot utolag! Geginek jobbulast!
Vendég

Szia Niki!

Gyógyuljatok meg!

Az hány fokos meleg nálatok?
Itt ma elég hideg idő, éjjel meg már itt-ott fagyást is mond.

November elsejére mennénk haza. Anyósomékhoz. Erre tegnap felhívnak, hogy ők azért előtte egy hétvégére lejönnének hozzánk :roll: :shock:
Nem tudnak élni nélkülünk 8)

Elindítok egy mosást :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo itt nincsenek hőlégballonok :roll: viszont már észre vette Péter, hogy a repülő csikot húz az égen, azt szokta figyelni :roll:

Áronnak a kövek a kedvencei:-) mindig pakolja a talicskába és tolja. imád motorozni, sokkal gyorsabb már mint Péterke:-) olyan vicces:-) 1.5 évesen repeszt 8)
meg úgy veszem észre, hogyegyre jobban megy neki a wcbe pisilés :D :D :D viszon most vele nehezebb, mert kintre én nem merek pelus nélkül menni, igy csak bent van nélküle, igy biztosan hosszabbra fog elhúzódni a leszokás ideje. Hát az éjszaka , az meg majd ha leszokott az ivásról :roll: na ez még lesz egy menet!

Niki jobbulást Nektek!!!!Nálunk most Lali beteg

:? én is voltam a múlt héten, de nekem a futás ártott meg :? pedig szivesen járnék, úgy bele jöttem, erre meghűlt a legcsövem :?

Heni
KépKép
heni81

Vindo, 21 fok es napsutes :-)
Nagyon buzgoak anyosek!:-)

Heni, jobbulast Lalinak! Szaguldozo Aronka aranyos lehet :-) ja, es gratulalok az ovihoz! :-)
Vendég

Vindo!
Hurrá anyósék! :lol:

Heni!
Rám férnének az angyalok, de azt hiszem ilyen formában nem hiszek bennük. :roll:
Egyébként Áron nagyon ügyes a bilivel. Lottival nekünk is volt egy jó pár jó hónapunk. Csak bilibe kakilt és pisilni is sokszor rá akart ülni, de ez a múlté. Most minden pelusba megy. :shock: Persze előtte mindig bejelenti, hogy épp mit tesz bele. :lol:

Irina!
Gyanítom, már nem aktuális a válasz: én már kb 2 hete harisnyát húzok a gyerekeknek, egy vékonyabb melegítő alá. Nem csak kinn, hanem benn is, mert nem fűtünk csak kb egy hete, addig pedig nem akartam, hogy megfázzanak. Állandóan a földön vannak, természetesen.

Újabb 2 nap telt el az oviból. :roll: Ma nagy sírással indultunk el itthonról. Ahogy benn megnyugodott, elbúcsúztam tőle. Újrakezdte a zokogást. :cry: Annyira sajnáltam. Bőgtem hazafele. Ebéd után kellett érte mennem. Az óvónénik nagyon megdicsérték. Azt mondták, nagyon hamar megnyugodott. Nagyon jól viselkedett egész nap. Szépen játszott, nem sírt és 4szer (!) repetázott az ebédből. Azért nagyon boldog volt, amikor meglátott engem. Bóbó elmondása alapján is jól érezte magát. Még hajót is csináltak dióhájból. Büszkén hozta haza. :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Niki,már épp hiányoltalak volna :) azt hittem ilyen sok kimenőt kaptál S-től :) jobbulást Nektek :) Foga mind kint van Raniának? 21 fok tényleg jó :)

Vindo!
a hátrány h. építettetek még 1 szobát :) :) tényleg Rugót sikerült azóta csanában altatni? ezt is régóta meg akartam kérdezni :)

harisnya:mivel lányom CSAK szoknyában hajlandó közlekedni(na azért ha hideg van felveszi a nadrágot,mióta ovizunk harinyát hord :) viszont vennem kell neki,mert szinte mind lyukas :oops: és rövid :evil: egyem a hosszú combját :) Bálintra néha adok,de neki is van bélelt gytyója,Ő nem mondja h. fázik :) csak fürdés után :) én meg állandóan zokniban,hideg kövön is(de reggeelnte mezílábasan közlekdek) család kellőképp kiakadva,milyen példát mutatok gyerkeknek .de most láttam Auchan katalógusban balerinamamuszt v. micsodát :)

Irina!
persze,csak szólj/küldj sms-t/írd ki ide h. ne felejtsem :) ez Móni Rád is vonatkozik :)
Amúgy Keszin még sz.rabb a C und A.,Míra meg kinőtte a csini meleg gatyóit,tehetem teszveszre fel őket :)

Heni!
biztos élvezni,fogja Péter az ovit :) B. is emlegeti és mondja mindenkinek h. jár :) ami persze most nem igaz,de jövő héttől muszáj mennie,18ától már meló ezerrel :) (amúgy régi hely,itthonról fogok dolgozni,remélem jó lesz :) csak nem fogok megzakkanni :) viszont keveset leszek majd :( )

tényleg:hol van az leírva,h. 3 év szabi jár,ha visszamész dolgozni? mert bent úgy tudja könyvelő csak gyed-re kapok....vki vhonnan paragrafust írjon nekem :) köszönöm

Mesi,jobbulást Geginek(de te nem adtad be sz összes ab.-ot csak addig adtad,míg helyre nem jött?)

akartam még vmit,de lomtalanítás lesz holnap megyek pakolni össze a játékokat,amik már töröttek és nem kellenek,oviba sem lehet bevinni :) :) :)

KépKép
viranka

ez meg hugi szülinapi ajándéka :) a táskája még készül hozzá :)
Kép

KépKép
viranka

Na, takarítás közben kis szünet.

Heni, vegyél neki repülős könyvet (Bár valószínű, hogy van neki. Akkor egy újat, hagy nézegesse) 8)

Viranka, képzeld, van egy új gondozónő, akinek sikerül néha elaltatnia Rugót. Kell hozzá Süsü, a sárkány is, azt minden nap vinnünk kell, nagyon nagy kedvenc lett.
Szóval Szabina a neve, és borzasztóan kedves lány. Neki is ölben alvós gyereke volt, és kezdetben ringatta Rugót, de hétfőn pl. kis séta, majd Süsüvel ágyba bújás után elaludt. Tegnap viszont nem. Szóval ha nagyon fáradt, akkor Szabina néni megoldja. Különösen, ha hajnalozunk, és éjjel 9 órát alszik a 11-12 helyett, akkor most már hajlandó kidőlni a csanában.

Egyem azt a kis harsinyás Mírát :D

Sense, akkor Botond nem fog lefogyni :wink:
Szegény, ezzel a sírással. De ha közben jól érzi magát, akkor ez hamar el fog múlni.

Niki, a 21 fok napsütéssel nem rossz :wink:

Felmosok, teregetek, aztán vadul dolgozni kezdek. Öt körül jönnek a férfiak, még egy kis munka belefér :arrow:

Gép előtt leszek majd.

Kép
vindolanda

KépKép
viranka

SEnse remélem hamar múlik a sirás! hova hordod oviba?

Vera jó lomtalanitást! Ügyes vagy nagyon! mit fogsz dolgozni? bizony jól tudod 3 év szabija jár!

Heni
KépKép
heni81

Hajrá Viranka! Jó munkát!

Én sem hordok papucsot benn, és teljesen meg vannak zakkanva tőle :lol:
Rugó sem hord benn. Max. adok a harsinyájára egy zoknit, mikor francia fiúskodik 8)
Abban menő 8)

Dolgozni :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

viranka: sajnos igazuk van, nem jár három év szabi :(

A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 138.§ (5) bekezdése alapján a munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg a gyermek gondozása céljából a gyermek 3. életéve betöltéséig. A fizetés nélküli szabadság tartama alatt a munkaviszony szünetel.

Az Mt. 130.§ (2) bekezdése felsorolja a szünetelés azon eseteit, amelyeket figyelembe kell venni a szabadság megállapításánál. Ebbe a körbe tartozik a szülési szabadság és a fizetés nélküli szabadság is. A fizetés nélküli szabadság tekintetében azonban csak a fizetés nélküli szabadság első éve minősül jogszerzőnek.

A TGYÁS alatt nem fizetés nélküli szabin vagy, hanem szülési szabadságon, tehát kb Bálint félévesk korától vagy elvileg fizetés nélküli szabin, vagyis Bálint két éves koráig gyűlt a szabadságod, utána már sajnos nem.
panndi

Vagyis bocs, Bálint másfél éves korától nem gyűlik a szabid elvileg.
panndi

szabi :shock: :shock: :shock:

Heni
KépKép
heni81

Heni, hát igen, én is nemrég tudtam, amikor épp készültem összeveszni a munkáltatómmal, hogy márpedig jár a 3 év. Sajnos nem :(
panndi

G.-ék munkahelyén van egy lány, aki éppen jönne vissza gyedről, és bizonyos dolgokat - szerinte - a munka törvénykönyvében kétértelműen fogalmaznak meg. Most nézegetik a szabadságokat meg a visszavehetőséget.

Panndi, Te ismered, Adraci az.

Akkor visszamész majd dolgozni? Mikor?

Kép
vindolanda

Na közben visszaolvasgattam :)

Én nem adok rájuk harisnyát, én azt csak nulla fok alatt szoktam :roll:

Heni, tök jó, hogy Péterke ovis lett :) Hajráhajrá!

Zsófinak be kell érnie a csanával még szeptemberig, de nem baj, szereti nagyon, őt is szeretik, meg nekem is jó, hogy azért sokat van itthon :) (Heti három délelőttöt jár.)
panndi

Szia Panndi :-) de jo, hogy itt vagy!

Harisnyat en is csak nagyon hidegben szoktam, vagy ha nagyon fuj a szel, de itt pl fiuknak nincs is Harisnya. Kek, feher lany harisnyat veszek Alexnek.

Viranka, nagyon szep, amiket csinaltal! Ranianak mar masfel evesen kinn voltak a fogai..:-) valami virust nyalt be, csak fekudt es nyogott szegeny..
Vendég

G. telefonált, jött a notebook-unk 8)
Csak akkor szedjük elő, ha R. elalszik. Imádja a notebookokat. Mikor G. hozza haza javítani őket, mindig segít. Ha a tulajdonosok látnák, frászt kapnának :lol:

Én 10 fok alatt már harisnya nélkül nem mozdulok ki a lakásból :oops:

Kép
vindolanda

Igen, adracit ismerem :)

Nem, én nem szeretnék még visszamenni dolgozni, legalább 19 hónapig :)
panndi

Tényleg, Fruzsi hogyan áll haj-fronton? Neki mennyi haja van? Olyan későn növő? Hasonló, mint Zsófinak?

Értem :P

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: