A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Szélkisaszzony, óóó köszi a laptető rám eső részét :lol: Szerintem inkább hívd fel Déviszt az a biztos ;) Örülök,h jól sikerült a hétvégétek, csak így tovább és meglátod hamarosan ti is szuriztok majd! :lol: Nekünk pénteken reggel lesz majd a nagy nap :lol:

Szerintetek a alapalja is számít (egymás után 2x volt) ??? :roll:

bari6

én biztos megszavazom!!!! :D
Péntekre meg elküldtem, hogy biztos oda érjen:
Kép
szélkisasszony

Szélkisasszony,
nagyon cuki ez a gólya, majd én is kérek egy ilyet!!! :lol:
Örülök, hogy pihentetek és relaxáltok, hidd el, sokat számít!
Amúgy ne csak zugolvassál, tessék írogatni :D
Szerintem D-t inkább majd délelőtt hívd fel....

Bari,
szerintem jó jel, hogy van mellfájásod, nekem az utolsó héten már semmi nem volt sajnos... :? nagyon drukkolok! :wink:
leeda

Bari, szerintem Neked sikerült, minden tünet és az, hogy 27-e óta elkerül a mensi, azt mutatja, hogy Veletek maradt a baba.
:)

Csuti eltünt, hahhhhóóóó!

Veled minden változatlan, tünetmentesen és beletörődötten tengetem mindennapjaimat.... :cry:
nyuszika85

Mármint "velem" minden változatlan.... :oops:
nyuszika85

Szélkisasszony, köszönöm és várom a gólyát :D A egyik kedvenc állataim. A darányi és nyagyhalászi gólyákat idén is szerencsém volt nyomon követni :lol:

Nyuszika, Leeda sajnos nem merem a tünetekbe beleélni magam, mert megy még az utró és duphaston.... egyetlen dolgot tudok tenni, mint amit az eleje óta teszek,h hihetetlenül bízom Bogyóban.

bari6

Tulipan!
Kezem lában ökölben, annyira drukkolok Neked!
Hogy mik történnek Veled! Dr. Dévai biztos talált még tüszöket, de tessék írni a fejleményekről, mert addig lerágom a körmöm, annyira izgulunk érted!

kisgaby

Kép
kisgaby

Szélkisasszony, én azt javaslom, hogy még délelőtt mondd, hogy szeretnéd majd a férjed leleteit (szerintem csak másolatban adják vissza), mert múltkor egy csaj csak úgy beesett, és mondták, hogy azt másolgatni kell (100ft/oldal) és egyből nem adták ki neki.
Nehogy ez probléma legyen, és megint csúszás.
Tulipánért már én is nagyon izgulok....
Bari, számomra is egy hős. a reggeli görcsölés nekem jót jelentett, de attól még másnak is jó lehet görcsök nélkül. MÁr várjuk a péntek reggelt nagyon. és akkor mész is vissza déviszhez,majd írd meg hány órára, mi 16-ra megyünk.
Többi várakozó kismamának is kitartás.....
momelcsi

Szép estét!
Ma voltam D-nél, lóadag antibiotikumot adott... :( Be sem merem szedni, 2 g Augmentin naponta.... Meg a HPV eredményem nagyon rossz lett (az egyik legrosszabb fajta) de D nem nagyon méltatta a dolgot... Én azért negyon el vagyok keseredve. :cry:
19-én újra randi, addig a kispadon várok.

Ma jó sokan voltak punkción...:)
Vendég

Kedves Lányok!

Igen én voltam a sürgős eset tegnap reggel,Dévisz mérges is volt egy kicsit.Azt kérdezte,hogy mit csináltam,mert a bal oldalon minden szétdurrant.Sokat idegeskedtem?Kérdezte...
Nem idegeskedtem,tényleg !!!hétfő hajnalban lettem rosszul irgalmatlanul felpuffadt a hasam!.Reggel hatig eléggé rosszul mentem,de aztán erőt vettem magamon,hogy a párom nehogy ideges legyen és rossz legyen az Ő eredménye is.Szóval úgy kellett tennem mint aki teljesen jól van de éreztem,hogy valami nem oké.

Szóval mégis sikerült 7 petét leszívnia.Azt mondta D,hogy nagyon megizzadt velem.
Megszenvedtem én is,mert nehezem ment a vizelés a punkció után,egészen este hatig,hétig feszült a hólyagom.Jó sokat tartózkodtam a wc-ben..
Még egy kicsit vérzek a punkció után,csak minimálisan.Az normális?

Ma reggel kell telefonálnom a gyerekek miatt,hogy megkedvelték-e egymást,vagy sem.
Ennyi röviden.

Anim,Te voltál az akinek szurit adtak be a betegszobában?
Drukkolok a szerdai punkcióhoz!!

Szép napot mindekinek!
tulipán
tulipán31

Tulipán,
azért örülök, hogy legalább a másik oldalon megmaradtak!!Remélem, szépen sikerült őket összepárosítani! :D
Nem is gondoltam, hogy az idegeskedés is szétdurranthathatja őket, arra gondolnék,hogy inkább megnyomódtak vagy valami...de nem vagyok orvos, nem értek hozzá :?
Velem is nagyon megszenvedett, mert nekem meg volt jópár éretlen, a hasfájás pár napig, meg kis vérzés természetes szerintem.
Majd jelentkezz!! :D

Kretty,
szorítok!! :wink:
leeda

Tulipán,

Nagyon sajnálom, hogy durrantak el tüszők, de az a 7 szerintem nagyon jó szám! Én nagyon boldog lennék, ha ennyi lenne holnap.
Én is aggódok a szétpukkadás miatt, folyton azt figyelem, hogy feszül-e még a hasam vagy sem. Remélem kibirják holnap reggelig...
A kisebb vérzés normális, fokozatosan el fog tűnni. Nekem is mindig mondja, hogy vérezhetek (főleg transzferkor), de szerencsére nálam nem szokott szivárgás lenni. Transzferkor nekem egy kisebb műtét kell, hogy kinyissa a méhszájt (csíp, vág stb.) de még akkor sem vérzek. Már erre is gondolgtam, hogy azért nem sikerül a baba, mert nincs jó vérellátásom. Még vérezni sem vérzek... :evil: :oops:

Igen, én voltam ben szurira (Ágika adta be). Még vicceltünk is, hogy remélem utoljára jövök injekcióra.... :wink:

Drukkolok, hogy minél több 'szerelmes pár' legyen!!!
anim

Tulipán, huh izgi lehetett...altatásban csinálta? Örülök,h sikerült 7 petikét megmenteni. Gyere majd,h hányan szerettek egymásba :lol: Drukk++++++++++++

Anim,holnapra naaagy drukk!!! Neked a transzfer fájdalmas?

Leeda, lehet,h lemaradtam valahol, de jól emlékszem,h voltál már IR-en?

bari6

Bari,
igen, már voltam IR-en, jobban mondva azt mondta a doki, hogy nem érdemes rögtön inzulinrezisztenciát nézetni, elsőre elég ez a szőlőcukros lötyi a vérvételekkel. Telefonban azt mondta, hogy jó az eredményem, holnap du. megyek vissza a magánrendelésére, a leletért + beszélgetni.Remélem, minden o.k lesz.
Neked anno jó volt az ilyen leleted???
leeda

Leeda, én is szőlőcukros lötyit ittam, ahol nézték a vércukrot és inzulint is. Magyarán most vagy csak a cukrodat nézte, vagy mindkettőt. Nekem pl. a cukrom teljesen jó volt, az IRben volt eltérés, állítólag.
nyuszika85

Nyuszika,
lehet, hogy akkor mindkettőt nézte, nem tudom... :shock: Holnap majd kiderül, remélem, nem lesz gáz!!
leeda

Ha azt mondta, nincsen baj, akkor biztos úgy van :)
nyuszika85

Sziasztok Lányok!

Ma reggel kilenckor hárman szerettek egymásba a hétből.Már alig vártuk a reggel kilenc órát,reggel hattól vártuk,hogy teljen az idő.

Holnap lesz a transzfer.D azt mondta,hogy azért még holnap hívjam fel őt délelött,hogy mennyi maradt végleg.Úgy drukkolok,hogy maradjanak mind.Addig is próbálom magam elfoglalni,hogy ne gondoljak mindég rájuk.

Anim,
Akkor már holnap megismerjük egymást.Addigra már Te bent leszel a kórteremben,mire én sorra kerülök.Sok petét gyűjtögess szépen holnapig!

Szép napot mindenkinek!
Tulipán
tulipán31

Bari,
Igen altatásban csinálta a Doki a punkciót.Nagyon jó volt egy kicsit aludni,és semmi fájdalmat sem érezni.Anélkül nem bírtam volna szerintem végigcsinálni,nagyon megijesztett az ultrahangon és annyira rosszul lettem a gondolattól,hogy mire a műtőbe bementem már a nevemet is majdnem elfelejtettem.Nagyon nehéz nap volt a tegnapi.
Mindenkit csodálok aki ezt végigcsinálja és már sajnos sokszor végig kellett csinálnia.

Kisgaby,
Köszönöm a drukkokat!
Te vagy a példaképünk ismeretlenül is!!!!!!

tulipán
tulipán31

Tulipán,
gratulálok, ez nagyon jó arány hogy 7-ből ennyi lett++++ :D

Anim,
Neked is nagyon drukkolok holnapra!!!! Majd jelentkezz!!!! :D
leeda

Tulipán, drukk a 3 babókának! Remélem mind a 3 beköltözik a pocidba holnap :lol:

Anim, holnapra nagy drukk!!!!

Jaj csajok én már megőrülök....nagyon várom a pénteket...

bari6

leeda: természetesen te is kapsz!!!! a többiktől hozzád megy majd!!!! :D
tulipán:de jó!!!! drukkolok a holnaphoz!!!!
anim:neked is nagyon drukkolok!!!
bari: már csak 2 nap meg egy éjszaka!!!! nagyon szurkolok!! őszintén, szívből azt kívánom, hogy pénteken két csíkos legyen az a fránya teszt!
Ma voltunk a csoportos tájékoztatón! Hááááát.... Kellemesebb témával is el tudtam volna tölteni a délutánt. De értem, hogy kell és kész.
A párom leleteit is simán lemásolták. Most már megint léphetünk.
szélkisasszony

Bari!
Nagyon sok jót kívánok Neked péntekre!! :lol:

Leeda!
Az jó arány?Akkor jóóóó.Annyira szurkolunk,hogy maradjanak is meg holnapig.
Ez az éjszaka is hosszú lesz.

sziasztok,jó éjt mindenkinek.

tulipán
tulipán31

Lányok!

Az Utrogestran hüvelykapszulát a punkció napjától kezdve folyamatosan fel kell tenni?Nem csak 3 alkalommal,ahogyan a kis papíron van lerajzolva,hogy este 10-kor,reggel 6-kor és így tovább?Tehát ma este is tovább kell adagolnom?Mivel holnap transzferem is lesz!

légyszi segítsetek!!!!

köszi
tulipán
tulipán31

Az utrogestant minden nap 3x kell feltenni folyamatosan.
Holnap reggel is fel kell reggel tenni a 2 kapszulát és vidd el magaddal. Transzfer után, miután a babók a pocidban lesznek Dévisz helyezi majd fel a délutánit ;)

bari6

Kedves Bari!

Nagyon köszönöm az infót,ebben nem voltam biztos,hogy minden nap kell.
Jó hogy írtad,hogy vigyem magammal a kúpot,kaptam volna Dévisztől holnap ha nem vittem volna..

Jó éjt! :D

tulipán
tulipán31

Tulipán! Drukk a holnapi transzferhez! Amikor mi mentünk a babcikáinkért, olyan jó volt, mert folyamatosan arra gondoltam, hogy pont így érezhet egy szülő, - amikor a gyerekei mondjuk a nagyszülőknél nyaralnak, - hogy tudja, hogy jó helyen vannak a gyerkőcök, hogy nagyon vigyáznak rájuk ott is, de azért eszméletlenül várja, hogy végre hazahozhassa őket! :D Nagyon drukkolok, hogy holnap 2-3 mini-gyerkőccel érkezhessetek haza! :D

Anim! Majd jelentkezz minél előbb, hogy hány szívecske került a tenyeredbe! Drukkolok, hogy minél nagyobb szám legyen! :wink:

A tesztelő vagy tesztelés előtt álló csajsziknak természetesen továbbra is ezerrel drukkolok! :D

Sajóék! Ti mikor indultok? Már nagyon jó lenne Értetek is izgulni! :D
loreena

Tulipán, gratulálok a 3 embrióhoz!!! :D :D

Bari, nem csodálom hogy izgulsz. Nagyon szorítok pénteken++++++ Én továbbra is várakozom türelmesen. ET utáni 14. napot kezdem holnap reggel.

Nyuszika és Csuti, nektek is kitartást kívánok a várakozáshoz!!!
monilla

Tulipán, nagyon szép eredmény a három embrió, szorítok értetek. Holnapra mennek a drukkok.
Anim, érted is nagyon izgulok a holnapi nap, csak nyugodtan, amennyire lehet. Meglesz az eredménye.++++++++++++++

Bari, Monilla, Nyuszi és Csuti, kitartás, és mennek a drukkok továbbra is ezerrel. Ölelgessétek a babókat.

Kriszto, Mici, Smóni, merre vagytok?? Hiányolunk titeket.
momelcsi

Sziasztok!

Mindenkinek szorítunk ezerrel, a drága kismamiknak, a leendő kismamiknak :wink: , a transzferre, punkcióra váróknak, az éppen stimu alatt lévőknek, illetve azoknak akik kénytelenek még várni, türelem csajok mindennek eljön az ideje! Bár elég lassan közelít... :lol: De hiszem, hogy érdemes várni! És nem feladni!!!!

Mi ma egy kicsit elvonulunk a világ elől, néhány napra, hiszen, képzeljétek, ha minden jól megy jövőhéten kapok bogyót Apánktól, meghozza és KEZDÜNK is! Teljes örömmámorban úszunk, hiszen minimum 2-3 héttel későbbre tettük a kezdést, de APÁNK egy hős! Ahogy szoktátok mondani! Szóval tündibündi meg miegymás, és a lényeg, hogy hamarosan kezdés.

Úgyhogy most kipihenjük magunkat előre, mert remélem néhány évig nem fogunk a közeljövőben!!! Addig is legyetek jók és mindenkit puszilok...

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Monilla, de jó, ezek szerint eddig elkerült a nem várt mensi, szuper!!! És Neked már csak egy hét legrosszabb esetben és kiderül, hogy sikerült-e!!!

Tulipán, nagyon jó eredmény a 3 babó, nekünk 8 petesejtből egy indult el, és végül még másnap megszúrtak egy pár petesejtet, így kettő babót kaptam vissza. Szóval ez a 3 csodás szám, minden rendben lesz, ma visszakapod Őket!!! :lol:

Kriszto, ez remek. Nem régen még édes hármasban/négyesben csacsogtunk a váróban arról, hogy mikor kezdhettek újra és szurkoltál, hogy a november egyáltalán meglegyen. Ez hogy lett így? Csináltatok valamit ebben az időszakban (plusz vizsgálatok...)? És Apánk egyszerűen csak azt mondta, meghozza és indulás?! SZUPER!!! :D

Anim, hajrá punkció, várjuk a híreket!!!

Lor, Momelcsi, kismamik, néha néha meséljetek a gyerekekről, kell a pozitív esemény, példa a küzdő társaságnak. Éltessetek Bennünket! Melcsi, Te végül Apánknál maradsz terhesgondozáson? Mert tudtommal a 12. hétig kötelező hozzá járni, utána lehet váltani.

Szép napot Mindenkinek!
nyuszika85

Szélkisasszony,
köszönöm ,várom a gólyát :D

Kriszto,
nagyon örülök, ez szuper hír!!! Pihenjetek, és nagyon drukkolok Nektek!!

Nyuszi, Bari, Monilla, Csuti,
mennek a drukkok folyamatosan!! :wink:

Tulipán, Anim,
majd jelentkezzetek!!!
leeda

sziasztok

megjöttünk a vizsgálatról, mindenki baromi kedves az istenhegyi úton (hát ennyi pénzért). Mind a két baba fejlődik, egészséges (már amit ebben az időszakban meg lehet nézni), semmi féle kór és szindroma nem fenyegeti őket.
7,2 és 7,5 cm az ülőmagasságuk, koruknak (13. hét) megfelelőek.
Mind a ketten aludtak reggel, mikor kezdődött a vizsgálat, de a doktornő megböködte őket. Egyik a szemét dörgölte, a másik szembefordult és integetett (vagy csak kapálózott). 4D még nem jó, egyik belefúródva a méhlepénybe, másikról egy képet lehetett csinálni. Jó volt látni őket, és hogy egészségesek.
Nemüket nem mondta meg, sejtése van, de nem akarja, hogy beleéljük magunkat, mert akkor 5 hét múlva csalódás is lehet. Nem eröltettem én sem, kibírom addig. Barátnőm szerint tuti van lány köztük, akkor szokták így mondani:-)

Szívből kívánom mindannyiótoknak, hogy hamarosan ti is beszámolhassatok erről a vizsgálatról, és akkor én is boldogan fogom olvasni.

Remélem elég pozitív voltam, és sikerült egy picit éltetni titeket. Bár ti is nagyon küzdő típusok vagytok, minket megedzett már az élet. Nekem is sokat segített a leállított stimukor, hogy itt voltatok, és biztattatok.

puszi mindenkinek, élvezzétek ezt a szép napsütést.
momelcsi

bocsi, Nyuszika nem válaszoltam a kérdésedre.
Alapkoncepció volt, ha egy baba lesz, akkor elmegyek a Tétényibe egy másik orvoshoz, a jobb körülmények miatt (kórház).
Ha ikrek, akkor maradunk, mert szerintem Magyarországon Dévainál születtek a legtöbb ikrek, és neki iszonyú nagy tapasztalata van benne. A János kórház nem álmaim netovábbja, de én bárhol kibírok pár napot, lényeg, hogy legyen koraszülött osztály. Reméljük, nem lesz rá szükségünk, de megnyugtató, hogy van.
Első terhesgondozáson (5. hét) kérdezte, hogy maradunk vagy megyünk, mi akkor maradtunk és eddig nagyon nem bántuk meg:-)
momelcsi

Momelcsi,
gratulálok a szép eredményekhez!!! Majd esetleg képet tudnál felrakni róluk? :D
Az utolsó mondatodat, az "élvezzétek a szép napsütést" helyett úgy olvastam, hogy "élvezzétek a sok húsevést"....már én sem vagyok komplett, úgy látszik, agyamra ment a sok hús anno.... :lol:
leeda

bevallom, amióta nem kell 50dkg húst ennem, kicsit visszafogtam magam. Dévai terhesség alatt 2 szelet/napot írt elő. Hát az elmúlt 8 hét alatt nem sok napon mondhatom el, hogy teljesítettem. Ma volt először, hogy finom és ízletesnek éreztem egy töltött csirkemellet és végre az egészet meg is tudtam enni.
Úgyhogy Leeda, együtt tudok érezni veled, én is tudok érdekes dolgokra asszociálni :lol:
momelcsi

Momelcsi: annyira jó, hogy minden rendben van. :D :D :D Nagyon jó volt olvasni, amit írtál. És igen, éltetnek a soraid.
Kép

Mindenkinek drukkolok!
Kriszto: de jó!!! nagyon örülök!!! hajrá-hajrá!!!!

Kismamikért nagyon izgulok!!!
szélkisasszony

Nyuszika! Igen, már csak egy hét van hátra. :lol: De addig is olyan jó érzés, hogy késik a mensi és lehet reménykedni. :D

Kriszto, nagyon örülök én is a korai kezdésnek!!!

Momelcsi, fantasztikusak a babácskádid. Olyan jó volt olvasni rólatok. :D
monilla

Sziasztok!

Melcsikém, nagyon örülök,h minden rendben van a babókkal :lol: ha tudtok, akkor tesztek fel képet?

Nyuszi, magadról nem írtál semmi :( dolgozol már?

Kriszto, jó pihenést és jövő hétre drukk a mensihez!

Csutim?

Szélkisasszony, annyira cukkancs ez a táncoló baba :lol:

Monilla, olyan jó,h ennyire pozitív vagy, csak így tovább :lol:

Leeda, te végig ettél fél kiló húst? Én már csökkenytettem az adagot,mert nem bírtam, de csak hétvége óta sztárjkolok, addig bírtam :lol:

Anim, Tulipán remélem minden rendben van veletek!!! Majd gyertek, mert várjuk a jó híreket :lol: :lol: :lol:

Szép estét!

Pusza,
Bari

bari6

Sziasztok!
Látom volt egy kis hullámvölgy a pozitív tesztre várók között, de úgy olvasom, hogy már jobban vagytok! :-) Bari, Szélkisasszony, Leeda - az utolsó napig kitartani! :-)

Mi ma voltunk konzultánció és hát hidegzuhany ért bennünket... :-( A párom lelet rossz lett (az 1 évvel ezelőtti állapothoz képest), egyből átirányított bennünket a Kopához és nagyjából addig nem is fog történni semmi, amíg tőle nem kapunk végleges véleményt. A párom teljesen maga alatt, nem tudom, hogy mit mondjak neki. Mit lehet ilyenkor mondani egyáltalán? FIÚK?? Lécci-lécci.

Kopáról mit kell tudni? Sokára lehet időpontot kapni? Hogyan kezeli az apákat? Sajnos erről a témáról még semmit nem tudok, így nagyon hálás lennék néhány tanácsért!

Drukkolok mindenkinek!!!!!
szivi77

Ja, ugrott a számláló - ma 1990-et mutatott.
És nagyon sokan voltak, sok műtét is - asszem 4 transzfer volt :-)
szivi77

Upsz - Monilla és Nyuszika lemaradt, bocsánat! Drukk nektek is!
szivi77

Szivi, sajnálom a férjed eredményét, de mit takar a nagyon rossz lett? Mennyi katonája volt?

Köszi az infót a számlálót illetően, jobb lett volna,h a 4-et ugrik... Amikor punkción voltam, akkor 4 transzfer volt, nekik kellett ma visszamenniük. Volt egy csajszi, akinek az 5. lombikja volt, bocsi a többiektől, de remélem neki jött össze :lol:

bari6

Szia Bari! 22 M/ml (tavaly 52M/m), és ennek 55 %-a nem mozog, 75%-a meg defektes.... :-( Szóval sokkot kaptunk teljesen.... :-(

Hát én is sajnálom, hogy "csak" 1-el ugrott a számláló, de nem biztos, hogy mindenki ugyan az nap megy vissza :wink:
Pénteken majd miattad fog ugrani, nyugi! :-)

Egyébként D.-nek nagyon jó kedve volt, viccelődött - de asszem pont ezért megyünk hozzá! :-)
szivi77

Szerintetek az számít, hogy 7 nap önmegtartóztatás volt? Azt írják más helyeken, hogy az 5 napnál további megtartóztatás befolyásolhatja a spermiumok mozgását és számát...... Mit tudtok erről?
szivi77

Szivi, figyu lesz a férjed eredménye még jobb is. :wink:
Szed valamilyen vitaminokat most?
Nem tudom,h ez a 2 nap számít e, de rémlik,h annó Erdei doktornő mondott volna ezzel kapcsolatban valamit, de nem akarok butaságot mondani.

Majd jön Szimba vagy Sajó és ők megmondják a frankót :wink:

bari6

Köszi Bari! :-)
Hát ez az, hogy most még ráadásul szed is vitaminokat!!!! E-vitamin, Q10, cink és szelén, most már kb. fél éve szedi - mondván ártani nem árthat. Hát most elgondolkoztam ezen.... :-(
Tavaly nem szedett semmit és rendben volt minden, most meg tessék! :-( Kivagyok teljesen!

Fiúk - merre vagytok? Nyilván mástól is elfogadok tanácsot, hozzászólást. :-)
szivi77

Ja, még valami (tök szétszórt vagyok ma): csak a Kopa szakvéleményét fogadja el? Köszi szépen!
szivi77

Próbáljátok meg még a Maca Vibet vagy a Macskakarom kapszulát, esetleg méhpempőt ;) nem szabad feladni. Ugye emlékszel,h nekünk a punció napján az első mintában 0 db katona volt...aztán lett szerencsére a második mintaadásnál :lol: ja és a tavalyi évünk is ezzel telt, hol 0 hol 2-3 millió/ml.....szóval nem feladni :lol:

Mi Erdei doktornőnél voltunk és Dévisz elfogadta az ő javaslatát is.

bari6

CSAJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK!
EZT NEM HISZEM EL.....AZT HISZEM EZ SOHA JOBBKOR NEM JÖHETETT VOLNA!
KÜLDÖK BELŐLE MINDENKINEK!!!!

bari6

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: