A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Shoppingoltunk Rugóval Debrecenben, most pizzát sütünk.
Jövök délután, mihelyst leteszi a hátsóját, és lesz tíz percem :wink:

Kép
vindolanda

Na, amíg eszi a pizzát és nézi a törpikéket.

- Tünde, akkor vége a szomszédok jó szórakozásának. Korábban lakott egy lány a második szomszédban, az állandóan jött-ment biciklivel, de megállás nélkül. Leadta a gyerekét reggel az óvodába, du. vette fel, de közben meg sem állt. Az egész utca azt röhögte :lol:

Gáborék falujában volt egy lány, aki a szomszéd településre ment férjhez. Napi 3-4 alkalommal ingázott busszal a két falu között, már a hajnali járatokon fenn ült. El is nevezték "Menetké"-nek, ez lett a gúnyneve.

Rugó amúgy tényleg konkrétan tárgyakat fényképez, nem csak úgy kattingat össze-vissza:)

Vitamin - én nem adok semmit :oops:

Ádi a bokorban - na, ez nem semmi :lol:
Margit sziget jó lehetett tegnap 8)

Sokat nem ihatok, pattanásos leszek tőle :x

Na, netezek tovább, amíg eszik.

Kép
vindolanda

óvodába = óvodában

Kép
vindolanda

Oké, csak már megijedtem, hogy mindenki disszidált. ;-))
irina

Vindo, Menetke :-)
Hát én itt, ahol most lakunk, ugyanilyen menetke vagyok, de alapjáraton is egy futómókus.

2 év otthon: nekem egy is sok volt, bár nagyon sokszor elgondolkodom azon, hogyha egy nem beteges, nyugodt természetű babám lett volna, akkor is így éreztem-e volna magam...
Amúgy egy bnőmmel szoktunk erről beszélgetni (sok emberrel nem lehet, mert általában mindenki kényes erről érdemben nyilatkozni), és azt mondja, hogy szerinte a magunkfajta nők bírják különösen nehezen. Én azon már túljutottam, hogy rossz anyának tartsam magam emiatt, nem azért, mert az inkonzisztenciát az agyam egy ponton túl nem tudja kezelni, hanem mert szerintem sokféleképp lehet jó anyának lenni, és amit rosszul csinálok, az egész máshol keresendő (van ilyen is bőven, de nem az, hogy nem voltam otthon évekig Ádival). Távolabbról ránézve pedig szerintem ez egy komoly pszichés csapda, csak van, akinek jobban bírja az alkata és a munkába sem futna vissza, nekem meg ugye sem alkatilag, sem munkailag nem volt jó az itthonlét.Nyugaton ez nem gond, mert otthon sem lehetnek az anyák évekig, 6 hét alatt meg talán nem gárgyulnak meg benne, bár az a legnehezebb 6 hét, az tény.
irina

Élünk, csak ki kellett élvezni az utolsó jó időt!

Heni
KépKép
heni81

Jelentkezik egy "bárki" :lol:

Úszni voltunk meg vásárolni meg próbáltam Gergőcinek felhajtani borostyánkő láncot de nem sikerült.
Valami tipp esetleg, hol kaphatok?

Vindo menetke :lol: :lol:

Irina Ádó és a bokor esete :lol:
Cicus is imádja lepisilni a füvet :D
Ha írsz Sensenek pusziljuk és várjuk vissza

Viranka az alján kezdtem.
De lebuktam Z előtt.
Keresett valamit és belemászott az én szekrényembe is.
De nem haragudott, sőt megkérdezte, hogy nem lesz még egy Gergőcinek? :D

Tündi cicus c vitamint kap minden nap meg grapefruit cseppeket.
Múlthéten Z is meg én is dögrováson voltunk de Ő nem kapta el :)

Heni Péterke nagyon ügyes :D
kis zseni :D
csúcs, hogy milyen korán elkezdenek tanulni maguktól a gyerekek.
400 ezer a vége úgy néz ki :roll:
q..a sok + még ugye volt ablakcsere is

panaszkodi valamiért a kis haspókom :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni,

http://www.borostyanlanc.hu/?gclid=CNijnYq8oqQCFRYB4wodFxKW5g

Tényleg szép idő van. A fatároló lassan kész, holnap már a garázs is el lesz pakolva, és hónapok óta először beállhatunk kocsival :roll:
A térkövezés viszont lefújva. Akik elvállalták, elnyújtották az előző munkájukat, és október végén G. már nem megy bele a fagy miatt.
Majd tavasszal :roll:

Nekem a két év egy nem beteges gyerekkel is betett :lol:
Ha bementem egy boltba, még pár hónapja is, automatikusan többesszámban beszéltem, szerintem hülyének néztek. Köszönjük, vásárolnánk... :roll:

"Bárki" visszavonul :arrow:
De fél szemmel követi az eseményeket.

Kép
vindolanda

én meg pihenem a tegnapi napot :)
eladtam babazongorát,személyes átvétel Battyhány térnél :9 2 gyerek vonat nyugati,villamaos aztán,hév.Randi vevővel,indulunk vissza,de :) mivel nem tudták elképzelni h. megy a Hév kint a"földön"(nem sötétben) elmentünk Árpád-hídig,aztán 1-es villamos Erzsébe kir.né útjáig,70es troli(közben megmutattam,AnnaPetiék itt laktak,mi hol laktunk,hol szálltam mindig fel a trolira ha dolgozni mentem...stb :) ) Nagykörúton átszálltunk 4-6os vilire ami Oktogonnál visszafordult :) gyalog Nyugati,be Mekibe ajándékért+sültkrumpliért :) aztán vonatra ültünk és hazajöttünk :)

:lol: :lol: de az is jó mikor egyedül vásárolok és ringatom a bevásárlókocsit a kajával :)

Móni!
majd ha befejezted akkor megveszem a másik felét :)

:arrow: B. nem akar elaludni,tej nincs itthon nem tudok kv-t inni :evil:

KépKép
viranka

Vindo többesszám 8)

Móni én is annó a borostyánlánc.hu -ról rendeltem Péterkének. Áronnak már nem lett :roll:
SZép összeg 8)

Nálunk még az udvar vagy térkövezés, vagy simán lebetonozása és én befejeztem, rengeteg pénz megy a házra. Pedig lassan biztosan tetőt is fog kelleni cserélni :roll:

Sense, Panndi nagyon hiányoztok!!!!!!!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Vera na ez nagyon jó!
[quote]i írta:ngatom a bevásárlókocsit a kajával Smile

nekem is nagyon fura, hogy nem kell a babakocsit tolni , csak baktatok a gyerekek után :roll:

Heni
KépKép
heni81

Kedves, szeretett Bárkijeim! :-)

Ádi elaludt végre, megyek készülni a hétfői óráimra, de előtte még:

Sensének megírtam már, hogy hiányoljuk nagyon. Szerintem fog jönni.

Móni, ez jókora kiadás, megértelek -- de legalább van értelme. Mert mondjuk a lakásvásárlási illetéknek nincs. :roll:

Vindo: hát nem tudom, majd egy 2. gyereknél, ha az másmilyen lesz, kiderül, ki mit tud. Bár a 2. gyerek az már sosem 1., ez biztos.

Viranka: na legközelebb összefutunk, már csak 1 bő hét, és ráérek! ÉS MÓNI DRÁGA, NANÁ, HOGY JÖHETSZ, SŐT, NAGYON-NAGYON ÖRÜLNÉK NEKED!!!

Borostyánkő nyaklánc: felénk lehet kapni, döbbenet drága.
irina

Na, Viranka, akkor nekünk együtt kellene menni vásárolni, komplett hülyének néznének minket :lol: :lol:

Nekünk soha nem volt borostyánláncunk :roll:
Csak kerestem Móninak egy linket :P

Kép
vindolanda

Minden bárki eltűnt rajtam kívül :roll:

Kép
vindolanda

bárki jelentkezik :)

B. nem hajlandó aludni-akkorát vetődött ágyába dömperrel együtt :lol: -így most rendrakás gyerekszobába :) ha 1* végeznek akkor elmegyünk tornacipőt venni Mírának :)

Vindo,áh dehogy :wink: :lol: :lol:

Irina,akartam már írni :) Míránál a különböző vitaminok jöttek be kajánál :) tudod u mint ugráló,r-rajzoló, mondjuk g gitározó vitamin 8)
próbát megér :) s persze Móni gyere :) meg bárki :lol: :lol:

KépKép
viranka

Itt vagyok, csak dolgozom közben ;-)

Verus, Ádi kampányszerűen eszik. Most pár napja megint zabál, aztán ez majd leáll, és akkor fényen fog élni hetekig. Szeszélyes, mint az időjárás. Esetleg kísérleteket végez magán. :lol:
Néha kap Bérest, de nem lesz tőle jobb étvágya.
irina

Ádinál az evés alighanem önkifejezési mód. Most épp a hiszti arányát maximalizálja, nem a nemevésben éli ki a dacosságot. Aztán fordít a dolgokon. :lol:
irina

Irina én adtam Péterkének pikovitot szirupot amikor egyáltalán semilyen főtt ételt nem volt hajlandó megenni, azóta sokat javult. Úgy képzeld el, ha be is imádkoztam valami kaját a szájába , öklendezett tőle :shock:

Most, hogy jön az ősz, én is gondolkodom némi féle vitaminon, béres + C vitaminon. De majd a 18 hós oltáson megbeszélem a doktornővel, mert szeretném betegségek nélkül megúszni a telet.

:roll:

Tegnap este kellett volna látnod, hogy ettek, fejenként 2 tükörtojás, fél szelet kenyér, P még 2.5 dcl kakaót is megivott hozzá. Áron az nem iszik tejet, viszont annál több teát / szörpöt.

JA és romlanak a fogacskák :evil: gondoltam rá, de nem hittem, hogy ilyen hamar, és nem is nagyon tud az ember mit tenni ellene :evil: csak, hogy megvonja az édes üditőt :roll: ahogy abba maradt a szopi kezdetem el figyelni a felső 4 fog elszineződését :evil:
Állitólag az elmex gyerek fogkrém nyújt a legjobb védelmet a tejfogaknak :roll: a fogorvos szerint, beszereztem, reménykedek, hogy nem romlik rohamosan tovább, mert az én fogaim brutálisak voltak és nagyon szégyeletm is annó.

Heni
KépKép
heni81

Itt vagyok megint.

Irina, és Ádi súlya rendben van?
Ha gyarapszik, akkor ne idegeskedj szerintem :!:
Biztos tudja ő, okos gyerek, hogy ezzel lehet frusztrálni Téged :roll:

Heni, ez a fogromlás elég rosszul hangzik :roll:

Kép
vindolanda

Heni, sajnálom a fogacskákat, ez tényleg jórészt örökletes dolog. :cry:
Mi vmi DM-es xilites fogkrémet használunk, mert Ádi még mindig örömmel nyeli le, és addig fluorosat nem kap, amíg ettől nem tágít.

Vindo, köszi, igen, 14 kiló, az átlagosnak számít a magasságához és a korához.
Á, engem bármivel lehet frusztrálni. De kevés szülőt tudok, akiket ne frusztrálna a gyerek evése, kivéve, ha irtó jó evőről van szó. Engem természetesen zömmel ilyen anyukák vesznek körül általában, frankón nem is értik sokszor, miért akkora nyűg az evés. Hát kívánom, sose tudják meg.
:arrow:
irina

Irina eddig én is fluorid menteset használtam :roll: köpnek ezek, de hogy mit :roll: :shock: nekem már 3 évesen tiszta fekete volt a fogsorom :shock: eddig azt hittem a méztől amit belém nyomtak, de Áron még soha nem evett :roll: igy simán a cukor is szuvasit :evil: meg gondolom mivel tejet sem iszik, nem túl sok igy a kalciumbevitel sem. bár minden nap eszik valami tejterméket :roll: de mégsem napi 0.5 l tej, mint P esetében.

Ádi súlya tök jó, ne nagyon aggódj szerintem :roll: érdekes egyébként, hogy P 18, de egyáltalán nem kövér gyerek, vastag csontozatú lesz.

Heni
KépKép
heni81

Heni, állítólag a tehéntejből nagyon kevés kalcium megy be, inkább máshonnan (szója, gesztenye, mogyoró, mandula, dió, teljes kiőrlésű magvak, búzacsíra stb.) jobban beépül. Itt egy link: http://www.titok.ro/eletmod/nem-csak-a-tejben-van-kalcium.html
Ádi kis vékony csontozatú, mi is ilyenek vagyunk, csak rajtam nem annyira látszik (legfeljebb a csuklómon, bokámon :-)).
irina

Irina próbálok minden féle zöldséget adni nekik, a minap is zellerkrémlevest csináltam, töményen 2 zellerből, tejszinnel, na akkor aznap bővel volt kalciumbevitel :wink: Minden nap más - más zöldséget kapnak, gyümölcsök nem igen fogynak nálunk, Áron szőlőt eszik most, Péter meg csak banánt és kész.

Ezért is örülök, hogy most itt élünk, mert permet mentes dolgokat tudnak enni, igaz minden nap főzőcskézek, de én szeretek főzni :roll:

Sok főzeléket eszik Áron, na Péterke nem igen, azt mondja nem szereti, csak a feltétet eszi le róla, némi főzelékkel. De a krémleveseket imádja.

Áronnak még ezeket a mogyoró féléket nem adtam, Péterke viszont imádja.

Megszoktatok már a belvárosban? Ádinak nem hiányzik a ház, kert, udvar?

Heni
KépKép
heni81

Heni, akkor bőven megvan az a kalcium :-)
Kert: őszintén szólva nyáron de. 10-ig és este 6 után lehetett kint lenni, mert egy szál árnyék nem volt (a teraszrész is napfénytetős :shock:). Ha a papival jól elvolt kint meg megnéztek mindent a pincében, az okés volt, de rendszerint unatkozott (mindig ki akart menni a kapun túlra, ezért jártam le vele a Duna-partra sokat), vagy olyan dolgokat akart, amit tilos vagy veszélyes volt neki.
A kert mint olyan tök jó, csak én nem tudtam élvezni és a gyereket sem lehetett ott kint hagyni (az emeletről 20 lépcsőn és előszobán át én nem tudtam volna kirontani, hogy vészhelyzetben segítsek). Mi az emeletről a lenti teraszt sem tudtuk élvezni, kettesben sose tudtunk ott lenni, mert mindig arra járkált valaki. Úgyhogy nekem aztán nem hiányzik AZ A kert, de persze amúgy a kert isteni dolog.
Most, remélem, pótolja a sok élmény, a szép park, a közeli 3 játszótér és a Margit-sziget, de a Városliget sincs messze.
irina

Ui: Én úgy látom, hogy a sok élmény miatt szeret Ádi itt lenni, no meg a járművektől is teljesen el van bűvölve.
Sokáig nagy romantikus elképzeléseim voltak dolgokkal kapcsolatban és imádtam hazamenni az egyetemi órák és a könyvtár után a zöldbe, de persze nem nekem kellett rendbe tartani, a kutyák után takarítottam inkább, szóval a szép látvány ellensúlyozta a sok utazást és a városi nyüzsit.
Most ugye abszolút városi részen lakunk, de ami miatt nagyon élhető:
- minden egy kéznyújtásra, komolyan, ami nincs ebben a városrészben, az nem is létezik
- gyönyörű nagy park, sok játszóhely, közel a Duna, de a budai zöld részek is közel esnek
- szépek a házak és itt nagyon ügyelnek rájuk, állandó a festés, takarítás, felújítás
- a közlekedés álomszerű
- rengeteg a kisgyerekes a környéken
Nekem ez egy kánaán.
Sokat gondolkodtunk amúgy a kertdolgon, de belvároshoz elérhető messzeségű helyen nem tudtunk volna venni semmit, annyi pénzünk megközelítőleg sem volt (meg a benzinezés sem lett volna két fillér). Nekem az volt fő szempont, hogyha kert nincs, akkor legyen szép park, nem veszélyes, nem kutyákkal teli -- és itt van ilyen.
irina

Itt vagyok megint.

Majd rakok képeket, szomszédolni voltunk.

MOst nagyon egészséges vacsorát eszek, pirítóst fogok csinálni, meg összedobtam egy salátát.

Csontozat: a csuklóm körfogata 13-14 cm. Így aztán Rugó 12 kilóján sem lepődök meg :lol:

Irina, csak jó környék az :wink:

Heni, szerintem semmi gond nincs a gyerekek táplálkozásával :P

Egy csomó törzs van, ahol nem is isznak tejet abszolút, lehet a kalciumot máshonnan is pótolni.
Sőt, Gáboréknál a faluban sem szokás inni tejet vagy kakaót, de tejterméket sem nagyon.

Kép
vindolanda

Vagyis kerülete, nem körfogata :roll:
Vagy hogy mondják.
Megmértem egy madzaggal, na.

Kép
vindolanda

Épül a fatároló: Kép

Rugó észreveszi, hogy a szomszédba megérkeztek az unokák:
Kép

Két lány van, és folyamatosan puszilgatják Rugót, kézen fogva járnak vele, szóval közrefogják rendesen. Rugó meg mosolyogva tűri:) Itt Lilikével ölelkeznek a szomszédban.
Kép

Labdáznak, Lilike megszólal, mikor nála a labda. Rugó, ha adsz egy puszit, visszaadom :shock:

Kép
vindolanda

Vindo, nagyon kis tündérek - klassz lesz a tároló! :-)
Jó kicsi csuklód van ;-)
Jó környék: hát fél éve nem tudom elhinni, hogy tényleg itt lakunk. Ahhoz képest, ahonnan a család indult...
irina

Sziasztok!

Irina! Nagyon örülök, hogy így szereted az új lakásotokat és a környéket! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

G. megy dolgozni szokása szerint :roll:
Holnap munkanapunk van hajnali keléssel :?

Köszi, Irina :wink:

Kép
vindolanda

Délelőtt komoly fizikai munkát végeztünk Rugóval. Felvettük az esőköpenyeket, és fát pakoltunk talicskákkal a fatárolóba 8) Egy óráig bírta az együttműködést.

Most G. megy ki. Kaptunk pár mályvát a szomszédoktól, el kell ültetni.
Fapakolás a szakadó esőben most áll, de valami tárolót akar építeni a betonkeverőnek. Mert az egy éve áll kinn az esőben.

Vettem fel munkáskesztyűt kinn, Rugó is kapott egy textilkesztyűt. Télen bezzeg tépi le magáról :roll:

Kép
vindolanda

Rugó bezárkózott az első szobába. Van egy olyan érzésem, hogy most pakolja tele a gatyáját :roll: Vagy rámol :roll:

Kép
vindolanda

Csak pakolt :P

Kép
vindolanda

Helló!

Jó a fa tárolótok Vindo!

Irina nagyon jó helyen laktok! Hasonló helyzetben vagyunk,mint ahogy ti voltatok.Irigy is vagyok!! :oops: :)

Mi csak C vitamint eszünk,de most Beni is trüszög meg Domi is és folyik az orruk :( Remélem holnapra nem lesznek rosszabbul.

Kocsink rossz lett ( generátor) :(

Rossz az idő is.. Áhhhhhh befordulok lassanként..

Munka ügyileg mindenki szarban van lefutott a nyár,most még annyi sincs mint volt. Mindenhol leépítések ,kilátásban semmi jó..

Heni sajnálom a fogakat! Én is félek,mert páromnak volt-van nagyon rossz foga. Talán a fogkrémmel lelassítható a romlás.Vagy nem vetted észre hogy változna...? Én is azzal elmexel mosom nekik bízom benne..
varga tünde

Vindo az egy óra is szép teljesítmény! :) Amúgy már én is voltam úgy,hogy boltban megköszöntem többes számban a dolgot,és rámnéztek,hogy hülye ez? Azt rájöttem,hogy hopszla egyedül voltam most 8) Na szép akkor rám mit mondhattak a szomszédok :roll:

Viranka kocsi tologatás is jó :lol:
varga tünde

Nézegettük a tengerparti képeket, erre beült az autóba, hogy induljunk oda :(
Szegényke.

Új szavak: Lili, Buksi, fáj (nem tisztán, de fogja hozzá a fejét).

Szerintem kimegyünk ültetni növényeket.

Kép
vindolanda

Kocsi :?

Megy az udvarra, osonok utána :arrow:

Jövök, ahogy tudok :P

Kép
vindolanda

Rugó tiszta nyűg volt kinn, be is jöttünk. Most mesét néz.
G. is csak puffog. Nem értem, mindenki megbolondult itthon :roll:

Tünde, jobbulást a gyerekeknek :!:

Kép
vindolanda

De jó, más is beszél többesszámban, nem csak én.

Irina, egy link Star Trek-ügyben:

http://www.youtube.com/watch?v=7p4xMQevkpI

Ezen visítva röhögtem tegnap éjjel, mikor G. efféle válogatásokat nézett. Ja, tegnap kipipáltuk a Predators-t, elég tisztességes film volt.

Kép
vindolanda

Sziasztok,
itt reggel óta szakad :?

Áron is ebéd után felhúzta a Péterke cipőit, hogy motor....menne ki... cserébe szegénykém mehetett aludni.

Jól belakmároztak délben, desszert is volt, még mindig alszanak, kicsit pletyizni voltam a szomszédban, vittem nekik vakondtúrás tortát, amit P vel sütöttünk. Kis cukrász, annyira akar segiteni:-)

Vindo érdekes lehetett a fa pakolás, jó a tároló:-)

Heni
KépKép
heni81

Vindo ne aggódj, csak az idő teszi :roll: sajna most több napig ilyen idő lesz :evil:

Heni
KépKép
heni81

Én is az időre tippelek :roll:

Itt is esik megállás nélkül reggel óta :?

Áthúzzuk az ágyneműt :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!
Itt is esik, nem lehet kimenni (vagy lehet, de minek?).

Vindo, ez a Star Trek-es küzdés isteni. És figyeld meg, hogy az összes TOS-epizódban verekedő Shatnerről leszakad a ruha, hogy mutassa dagadó izmait. :lol:
A műsziklák is nagyon cukik.
Rugó nagyon ügyesen halad a szavakkal. 8)
Örülök, h tetszett a Predators. Én mondjuk elfogult vagyok a rendezővel is, rendes-tehetséges gyerek.

Tündikém, fel a fejjel!!!

Erőt veszek magamon és kiporszívózom-felmosom a lakást. Aztán cipőápolási percek következnek.
irina

Nagyjából kész vagyok, bár még bőven lenne mit csinálni a lakásban.
:shock:

Vindo: minden idők legjobb Trek-paródiája (a jól sikerültebb rajongói paródiákon kívül) a Galaxy Quest volt. ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=zWv9r5MXdSA&feature=related
És még Monk is volt benne! :lol:

És akkor egy igen rendes akciójelenet kedvenc sorozatomból (a la Kill Bill, ha már női fight):
http://www.youtube.com/watch?v=iVVVCJC6hxg
irina

Ja, a legszebb, hogy mindezt Sydney, a főszereplőnő NADRÁGKOSZTÜMBEN csinálja. :lol:
irina

Tündi, gyógyuljanak meg a fiúk mihamarabb!!!
irina

Na, bejöttünk fapakolásból. R. egy óráig segített megint :wink:

Irina, ismerem ám, abban szúrtam ki Sam Rockwellt első epizódszerepében :roll: Láttam vagy tízszer :lol:

Az Alias-t viszont nem ismerem - mint ahogy a sorozatok nagy többségét sem :oops:

Vacsorát készítünk, Rugó uborkát reszel :? :roll: :( :arrow:

Kép
vindolanda

Vagyis számomra volt az első, ott láttam először.

Kép
vindolanda

Hali
Itt is esik, és Emma is csupa nyűg..akkor tényleg az idő lesz....durci, dulifuli..:-(

most épp szárad a hajam..hm..nem szeretem a vasárnap estéket...holnap menni kell dolgozni..olyan jó itthon a családdal.

Emma: azt álmodta a múltkor hogy megharapta egy kutya...annnyira sírt..:-(

meg azt mondja a múltkor..ezen teljesen befordultunk I-al.
" Nekem már volt kistesóm csak meghalt" hogy mire gondolt, beszéltek vmit az oviban, vagy előző élet...nem tudom..de kicsit furcsa...

emellett szépen választékosan beszél, szabálykövető, illedelmes.....mászik mindenre de megfontoltan...na ezeket mondták az oviban róla..:-) :oops:

na szerintem megszáradt a hajam....vacsizni kellene.

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: