Sziasztok Lanyok!
Hat, en mar nagy szakertoje vagyok, hogyan szorakoztassam a gyerekeimet az esos napokon...itt majdhogynem csak olyanok vannak....
Orulok, hogy azert a fejemet nem vettetek le ez miatt a vega kerdes miatt, azert Boo, Dodi.... nelkuletek nem maradtam volna legeny a gaton!

Es Szonibaba, koszonom a dicsero szavaidat, jol esett! Intelligens vita volt, szerintem is!
Csak egy osszegzes, aztan tenyleg befejezem a temat:
Lehet vallasos hattere a vegetarianus dietanak (mint nalunk): minden embernek egyedi a gondolkodasmodja, neveltetese, korulmenye, mindent mashogy csinal, igy teljesen termeszetes, hogy a nagy kerdesre, az elet, halal ertelmere is mas-mas valaszt talal szimpatikusnak, hozza kozel allonak. Valaki egyikben sem hisz, csak a tudomanyban. Mindegyik teljesen ok. Mi (es S. joval elobb, en oaltala ismertem meg jobban ezt a hitet) hiszunk abban, hogy egy allat megolese artalmas a spiritualis letunkre. Szerintem akkor lennenk furcsak, ha azt mondanank: Hu, ez a huseves rossz nekunk, de gyere ide kisfiam, te egyed csak!

De meg kell jegyeznem, hogy senkit nem itelunk el amiatt, hogy masban hisz, mast tart jonak. Hisz az igazsagot senki sem tudja, itt tenyleg az a kerdes, melyik variacio all kozelebb a szemelyisegunkhoz. Erdeklodoek vagyunk, szeretunk olvasni masok kulturajarol, vallasarol, sot, a Korant is olvastuk tobbek kozott.
Rengeteg baratunk van, mindenfele kulturabol. Sot, egy hazaspar akinek a kislanyanak a keresztelojere megyunk egy honap mulva vegyes-hitu. A srac portugal-kereszteny, a feleseg indiai-hindu. Tiszteletben tartjak egymas hitet, a kislanyuknak mindkettot be fogjak mutatni, mindket tradicio szerint "megkereszteltek" es ket neve van, egy indiai es egy portugal: Vrishni Isabella. Ez szamomra nagyon meghato. Elszomorit, ha csaladok veszekednek, tonkremennek csak azert, mert nem fogadjak el egymas kulturajat, vagy epp rakenyszeritik a masikra, feltetelkent szabjak egy hazassaghoz. Furcsa.
Es azert szeret mindenki hozzank jarni vendegsegbe, mert halal is meg koser is.

(na, ez csak vicc volt, zsido baratunk az per pillanat nincs.

)
Egeszsegugyi szempontbol: Egy emberi testet sokmindennel lehet taplalni, nagyon szivos!!!

Nem mondjuk egy szoval sem, hogy a hus artalmas az egeszsegre, dehogy! Valaki ezzel taplalja a testet, valaki azzal, valaki koran meghal, valaki sokaig el...semmi koze ahhoz, hogy hust eszik vagy sem, vagy rovarokkal taplalkozik, vagy epp iszik tejet, vagy sem... (S. anyja sosem fozott, szegeny pasim ragcsalta a konyhaszekrenyben talalt dolgokat....bajnok atleta es kosaras volt....

)
Nincs lelkiismeretfurdalasom.. gyerekeim minden tapanyagot megkapnak, izletesen, valasztekosan fozok, es probalom a leheto legjobb minosegu alapanyagot hasznalni.
Tenyleg ennyi volt, bocsi, csak sok reakcio jott az elmult par napban, en meg nem tudtam jonni, hulyen ereztem volna magam, ha masrol kezdek irni, ezekre meg nem reagalok.
Bond, te azert ezt nemigen teheted meg, hogy csak ugy lelepsz, hisz nagyon fontos szemelyiseg vagy ebben a topikban

Nem baj az, ha nem egy oldalas egy hozzaszolasod, csak par mondatos, hidd el! Gyere neha!
Boo, tok normalis Miron csapkodasa...Alex a multkor hatulrol ugy fejbe vagott a fakanallal, hogy csillagokat lattam, de szo szerint!
Nalunk ejszakai alvas-gondok nincsenek. De teny, hogy az elso gyerekemmel volt neha. Masodik, harmadiknal mar nem olyan vajszivu az ember, es nem lehet atrazni olyan konnyen!

Es ezt tudjak, igyhat alszanak.
En is szeretnek talalkozni veletek, egyszer talan sikerul megoldani, hogy szervezunk egy talit, mikor otthon vagyunk
Alex gyonyoru gondor hajkoronajat letolta apa.

Igy is iszonyuan jokepu, de azert kicsit szomoru vagyok..
Most kicsit tanulnom kene, holnap suliba megyek, egyre nehezebben megy a fejembe az anyag!