A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Jajj Évi dehogy vagy te csődtömeg. Tominak te vagy a tökéletes anyuka. Estére kifáradt, azért alszik be apának. És ilyen picin millióegy dolog miatt üvölthet, frontérzékeny, fáj a hasa, éhes, anyahiány, böfi, pelus, bármi. De ez nemsokára elmúlik, elkezd kúszni-mászni.
Az meg tök jó, hogy apa segít egy csomó mindenben ha hazaér. Enyém későn ér haza, addigra már alszanak a lurkók, így szinte minden rám marad. Estére dög fáradt vok.
Máté a délutáni evéstől (5 óra) fürdésig üvölt, a vízben megnyugszik, aztán utána megint üvölt kajáig, utána elalszik. és kopkopkop 3 napja átalussza az éjszakát, de még nem merem elkiabálni.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Evi, tenyleg ne ragodj es aggodj ezen, biztos vagyok benne hogy Te csodalatos anyuka vagy, Tomi minden kepen boldog baba + szepen fejlodik. Biztos csak rossz napja volt. Az apukaja pedig tutira szivesen tolti vele az idejet, ez nem faradsag, hanem orom nekik is. Hiszen egesz nap tavol vannak.
Nalunk is ez van, egyik nap jobb, masik nap nehezebb. Sokszor en is elbizonytalanodok, dehat mindennel jobban szeretem es ezt maximalisan ki is mutatom, atadom. Erzik ok, hiszen mar most olyan kis okosak.
Ha nehez napom van es estere nagyon elfaradok, nekem is nagyon keves tejem van! Ugyhogy en majdnem minden delutan alszok egy oracskat-kettot...ahogy a fiatalember engedi. :wink:
nklari80

Évi!.....Olvastam páromnak mit írtál :arrow: "áááá, bolond anyuka, nincs vele semmi baj" (a bolondért bocs :wink: ) de van benne valami :D Nincs veled semmi gond. Szerintem amikor kettesbe kell maradnotok, már előre turbózod magad, hogy most milyen lesz Tomi....azt nesze megkapod :) És fogadd el nyugodtan a felajánlott kimenőt, szabadidőt....nálunk megjön a párom, kajálunk, egyet-kettőt szuszan, és ő foglalkozik Bercibóval. Nincs lelkiismeret furdalásom, hogy munka után foglalkozik vele. Egész nap mi vagyunk együtt, nekem is, Bercinek is jót tesz a változás, és én bizony hétvégén elmegyek egyedül piacra pl. Igaz nem szórakozás, de mégis változás. Ami kell, mert be fogsz csavarodni, ha arról fog szólni minden napod 24 órája, hogy a gyerekkel foglalkozol, gügyögsz.
Amúgy a talin nem úgy látszott, hogy Tominak baja lenne veled!!! Ezeket a hülye gondolatokat kéretik törölni!!!!!!
limo73

Évi, dézsávűűű!!! Mintha az én Kristófomat és magamat látnám 2 és fél évvel ezelőtt!!! Még a párommal kapcsolatosan is ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem!

:lol: Így 2 és fél elteltével már tudok nevetni rajta, de akkoriban én se tartottam viccesnek a dolgot. Ha valaki ajánlkozott, hogy elviszi Kristófot, hogy tudjak pihenni, én attól még feszültebb és szomorúbb lettem... Azt gondoltam, az én "bénaságomra" nem az a megoldás, hogy távolítsuk el a közelemből és legyen mással...

És tudod, mikor lett klasszisokkal jobb a helyzet? Bár előtte is fokozatosan sokat javult, de 6 hónapos korában érezhetően megváltozott a dolog, legalábbis bennem mindenképp :shock:

Akkor volt egy pár hetes tanítási gyakorlatom Pesten, és heti 2 alkalommal több órára be kellett járnom. Férjem/anyukám felváltva maradtak otthon a kicsi Kristóffal.

Önbizalmat küldök neked Évi, ne csüggedj! És hidd el, nagyon szeret téged az a kismanó.

Ha valami baja van, akkor is neked sírja el először, te vagy az első, akihez bátran fordulhat bánatában :wink:

bekri

Jó reggelt!

Claire
Nagyon örülök, hogy ezt mondod :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi
Valami stresszoldó technika kellene neked! A TE stresszed ragad rá Tomira!!!
Miki nyugodt, ezért van nála nyugiban Tomi.
Ha Miki szívesen foglalkozik Tomival (nekem ez jött le eddig), akkor használd ki!
(mikor Ádám itthon van, ő is rengeteget Katusozik)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi drága!

Mintha egy barátnőmet olvasnám, I. is ugyanígy érzett, szóról szóra ezeket mondta, és nem értette, mi van, marcangolta magát, még pszichológushoz is elment. De amit a többiek is mondtak: nála is kiderült, hogy borzasztóan feszült, stresszes, meg akar felelni, bizonyítani akar, és ez a feszkó átragadt a babára, az meg üvöltött, sírt, nem aludt még éjjel sem, max fél órákat.

A pszichológus mindezt elmagyarázta neki, elküldte aludni, és azt tanácsolta, másnap úgy keljen fel, úgy menjen oda a kiságyhoz, hogy mától nyugodt, kiegyensúlyozott leszek, nem pánikolok, nem töröm egész nap a fejem, mit csinálok rosszul, csak a nyugi, a baba a fontos... Irtózatosan nehéz volt, de megcsinálta, és nem azonnal, de pár nap múlva működött :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Kép
xtina75

Jó reggelt
Köszi :wink: :wink: mindenkinek...összeszedem magam..de jó tudni h.nem vagyok egyedül ilyennel(Bea,Tina barátnő)

És hát biztos hülyeség de tényleg az a rengeteg sírás jutott eszembe a terhesség utolsó 2 hetében(apukám)hogy ezért van.Akkor is attól rettegtem h.ezzel vhogy kárt teszek benne,és valamilyen szinten így is lett :arrow: napok óta meconiumos víz...

Kezet foghatok Bévivel :D gondoltam össze kéne költöznünk de rájöttem na az lenne csak hab a tortán,inkább ő költözik Diáékhoz kis nyugalmat "ragályozni magára",így Lilinek mindjárt lesz kis udvarlója én meg Ircsiékhez így Katusnak is :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Nem olvastam csak ezt az egy oldalt végig Évinek reagálok ,és ha Lili engedi akkor mindenki másnak is...
Nah nálunk dettó ez a helyzet plussz a hasfájás,most tegnap csak5-8 üvöltött mert a szoptatásokon kívül az apja volt vele,én mentem bankba,meg rossman stb,vendégek voltak,nagyon jó kislány volt néha volt puki és sírt de az érthető,és mikor mindenki elment ordított én is az érzem utál de nem,csak feszült vagyok már félek attól,hogy magam maradok mi lesz fog sírni stb..a gyerekori védőnőm azt mondta átt vette az én viselkedésemet a szülés vége felé,és ez igaza utál a szobába lenni ordít it,én ugyan ezt csináltam emlékez vissza mennyit írtam evitt magával a párom és nem vagyok depis,nah Lilit beteszem a kocsiba bekapcsolom a zenét neki és semmi baja nincs nem mindig alszik csak nézelődik,engem is a vezetés nyugtat meg a zene és a kocsikázás és őt is.Próbálom össze szedni magam a víz remélem jó lesz neki hasfájásra,tejcsit kap csak tápszer nem kell azt is csak kétségbe esésembe kerestem szerintem mert nem tudtam miért üvölt szoptattam össze vissza,most próbálunk beállni 2,5-3 órárra hogy a hasa ürüljön és ha mérem is és kevesett mutat nem érdekel pl tegnap 30 ml evett fürdés után és aludt 8 fél 1 ig,akkor evett 70 aludt tovább és reggel 4 kor pedig 110,és reggel arra keltem nézelődik a kiságyba és kakált minden reggel azzal kezd úgy imádom,nagyon sajnálom mikor fája hasa és akkor én is sokszor sírok vagy vissza nyelem a gondott és tuti érzi,de olyannyira szenved hogy marja magát engem a ruhát cibálja nagyon sajnálom,és nem lehet megnyugtatni sehogy,nah jó skat írtam szsóval fel a fejjel jó anya vagy és össze köthetjük magunkat igen,terheség alatt is sok hasonlóság volt!!!4

Kép
bévi

Ircsi mindenképpen megpróbálom nyugodt maradni csak anynira sajnálom mikor ordít de nem tudom leírni mennyire szenved és akkor igen ideges vagyok mert nem tudok segíteni rajta és félek előre nem fogok tudni segíteni ha sír,és ma még jó időt mond ezért beveszem azt a leszarom féle gyógyszert amit annyit javasoltál még apa itthon van kiteregetem Lili ruháját ami nem sokára kimos a gép,10 után etetés és megyünk csavarogni,mert holnaptól eső lesz sajnos,de majd akkor is megyünk kocsival...Katus már hatalmas csaj.

Limo az nagyon jó hogy viszed magaddal én is viszem minden hova még a wc re is mert nem hagyom bent mondjuk mi sokat sírtun kazért is vittem most néha hagyom a kiságyba evés után pihenjen a kis hasa ne rázódjon,és nem kényezteted el szerintem se a gyereket...

Dia milyen volt a kirándulás????

Csillag jobbulást nektek!!!!

A babák azok nagyon szépek!!!!!

Kép
bévi

Jó reggelt!!! :D

Bévi!.....Végre! Végre! Egy kis pozitívumot vélek felfedezni az írásodba :D így tovább, és minden rendbe jön.
Ha nem akar megmaradni a szobába/kiságyba ne erőltesd....nálunk bejött, hogy ha nyügösködik és kiságy ellenes állapotban van, akkor a babakocsiban vagy a kanapén alszik....és láss csodát :arrow: egyre kevesebbszer jön elő a kiságy ellenesség. WC:...."én most éjjel nem alszok korszakunkban" előfordult, hogy a fürdőbe vittem be (együtt van a wc-vel), ahol sokkal hűvösebb volt, mint a lakásban, és felkapcsolt villany mellett nézelődött egy darabig, majd elaludt.
Az nagyon jó ha kimozdulsz, kimozdultok....mi hidegbe is kimegyünk, csak esőben nem (még nem volt muszáj, és utálom a vizes holmikat pakolgatni).....Ha esik azt csinálom, hogy felöltöztetem, mintha kimennénk és a babakocsit berakom a nyitott bejárati ajtóba (mivel sajnos, nincs fedett teraszunk)....olyan jókat tud aludni a levegőn!
limo73

[quote="limo73"] írta:limo73Nincs veled semmi gond. Szerintem amikor kettesbe kell maradnotok, már előre turbózod magad, hogy most milyen lesz Tomi....azt nesze megkapod :)

maximálisan egyet értek! nincs mese, muszáj szugerálnod magad minden reggel és a nap minden órájában... amikor teherbe estem, és stresszeltem sokat, akkor volt egy meditációs szövegem, amit nap közben többször elolvastam, és mindig megnyugtatott!

Ide írom azokat a mondatokat belőle, amik aktuálisak a számodra:

A kisbabámnak csak szeretetre van szüksége a fejlődéshez!
Szeretetben fogom felnevelni a gyermekemet!
Mindig mindet képes leszek megadni neki!
A kellő időben minden szükséges dolog a rendelkezésemre áll majd!
Nincs okom arra, hogy a jövőn aggódjak!
A kisbabánk szeretetet és megbékélést hoz az egész családunkba.
A kisbabám szeretet hoz a lelkembe és jobbá teszi az életem.
Szeretem a gondolatot, hogy anya vagyok!
Nincs mitől félnem!
Ösztönösen helyesen cselekszem!

Ha sokat mondogatod, elhiszed. Ha elhiszed, megnyugszol. Ha megnyugszol, minden megváltozik... szerintem...

Kép
gtunde75

Bévi,igen,most jobb a kedved úgy látom,nagyon helyes,Lili egy kis tündér,mozdulj ki sokat ha az esik jól(nekem sokszor nem,bevallom...)amíg lehet(holnaptól rossz idő :evil: )

Tündi,köszi,tudom,ilyesmik segíthetnek...összekaparom ám magam :wink:
Talival kapcs.megy pü.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok

Vissza olvasni nem nagyon van időm csak felületesen :oops: :oops: mivel a gyerekek a házimunka és a munkahelyem elveszi minden időm és energiám ráadásul egy 7 hetes babával :roll: nem egyszerű de idáig elég jól megy :)

Évi drága ami neked van azt úgy hívják szülés utáni depresszió (szerintem ) el fog múlni max a kicsi 6 hó koráig szokott tartani , nézz utána a neten , erős vagy annyi mindent kibírtál már a terhesség alatt hogy ezen is túl leszel . Nekem is volt ilyen csak a Martinkámnál 7 évvel ezelőtt . Kapcsolódj ki beszélgess sétálj és ne gondolj a rosszra csak mindig a jóra stb....én nagyon szorítok neked és azoknak akik ebben vannak

Kilók : ugyebár 14 kilóval mentem szülni most még van rajtam 3 kg a többit már leadtam ezt is lefogom :) csak a hasamon látszik hogy terhes voltam máshol nem és engem igen csak zavar hogy nincsen még feszes pocim mint azelőt de megoldom no para mondom én ...:roll: :shock:

Babámról : Nagyon szépen növünk és fejlődünk :D gőgicsélünk sokat ,nevetgélünk ( főleg a mamijára aki imádja ) néha sikerül hangosan is de ez még ritka dolog :) a játékokat órákig képes elnézegetni a játszó szőnyegen vagy a hordózóban.

Továbbra is cicizünk a teát kiköpjük sőőőőtttt el sem fogadjuk se a cumit se a cumis üveget de viszont :( kezd beállni az az idő nálunk hogy mikor alszunk eszünk mikor van játék idő stb.... alvással nincs gondunk este fél 9 kor elalszik azután már csak hajnali 4-kor kel utána én ébresztem fel fél 7-kor mert suliba kell vinnem a 2 nagyot de már bele edződött a reggeli hideg időjárásba .

Lányok ti megkereszteltetitek a picit ???? Mert mi igen ,én most rendezem ha van rá időm mivel az egyházi esküvőnk már megvolt úgy pikk pakk megy csak időm nincs most is rohannom kéne takarítani ,kifőzni kifőztem már ma később meg dolgoznom kel még de már nem sok munka maradt .

Jaaaaaaa és van egy nagy hírem számotokra kitűztük végre a polgári esküvőnk idő pontját :) be adtam a derekam végre és férjhez megyek hivatalosan is nem csak isten előtt :)
Vendég

Vanilla,gratulálok hozzá!!!
Mikor lesz a nagy nap?És a keresztelő?
Mi még töprengünk ez utóbbin!Csak a keresztszülők kiléte miatt...tanácstalanok vagyunk.

Lányok Tomika mára kisangyal lett,biztos tudja hogy panaszkodtam :) alszik a kanapén mellettem,én olvasgatok..és kaptam 2 széles mosolyt is ma,elolvadtam.

evilany

Évi pü-ben elküldöm az időpontokat nem írom ki nyíltan inkább.......
Vendég

[quote="evilany"]
írta:
evilanyLányok Tomika mára kisangyal lett,biztos tudja hogy panaszkodtam :) alszik a kanapén mellettem,én olvasgatok..és kaptam 2 széles mosolyt is ma,elolvadtam.

:D :D :D
Nalam is ez volt. Kipanaszkodtam magam es masnapra mintha kicsereltek volna. Valoszinuleg ennek az az egyszeru oka hogy MI megnyugszunk egy kicsit es ezt a babank megerzi es o is nyugodt
Es igy mindenki boldog! :D
nklari80

Nálunk is Bencus alszik meg eszik :) tudja a mami nincs itthon és jónak kell lenni :)
Vendég

Lányok aki szeret képeket szerkeszteni annak ajánlok 1 nagyon jó kis oldalt gyönyörű kép keretekkel :)

http://kepkeretek.ladyj.hu/baba/kepkeretek.html

ilyenek Kép
Vendég

Na megyek mert megjött az újabb munka sürgős felirattal amit még meg kell csinálni mára , még jó hogy Bencó alszik jók legyetek és kellemes hétvégét :)
Vendég

Lanyok,
Kerlek segitsetek nekem,gyakorlati tanacsokkal hogy mit es hogy csinaljak,hogy Boti elaludjon a kisagyaban. Mert nekem nem megy. :cry: :cry:
Ugye nagyon hasfajos volt, lekopogom, mostmar kicsit jobb, segit az infacol meg gondolom az ido. Ugyhogy eddig dajkalas volt, ringatas, enekles stb aztan mikor elmultak a gorcsei es megnyugodott, elaludt a karomba, aztan be a kisagyba, ahol vagy megmaradt vagy felebredt es akkor kezdodott elolrol minden. Ez megy minden este kb 2-3 oran keresztul. :( :(
Nem akarom hogy ezt szokja meg. Illetve mar valoszinuleg megszokta... :oops:
Elkezdtem olvasni a suttogot, ott sok okos dolog van, de meg nem tudtam teljesen elolvasni, csak itt ott beleneztem.
nklari80

Sziasztok!

Most csak gyorsan, aztán ha lesz időm jövök és reagálok a többire is.

Klári ha beteszed akkor sír?

Én olyankor (ez általában este fordul elő) kiveszem megdajkálom, suttogok neki és visszateszem. Nekem hason alszik. Ott vagyok amíg meg nem nyugszik, fogom a kezét, simogatom a hátát pár percig. Áron cumizik, így jóval könnyebb megnyugtatni. Mikor úgy látom nyugi van, akkor csak hátrább lépek, elveszem a kezem róla, ha nem kezd el panaszkodni akkor kijövök a szobából, majd ha nyög, nyünnyög akkor visszamegyek, de már nem veszem ki, csak megsimizem.
Nem fog egyik pillanatról a másikra menni, fokozatosan csináld. Vedd fel, dajkáld meg, vidd ki a szobából, ha kell majd be az ágyba. Ha megint panaszkodik akkor ismát vedd ki, dajkálás, puszild meg, mondd el neki, hogy beteszed őt aludni, de nincs semmi baj, ott vagy vele, vigyázol rá és tedd le. Ha megint sír vagy egyéb, akkor várj egy pár percet mielőtt ismét kiveszed és így tovább.... :wink:

királylány

Vanilla!....Gratulálok! :wink:

Évi!.....Szuper, hogy jó napotok van! Megy ez! Délelőtt volt valami sorozat a Comedy-n, a kiscsaj szülés előtt volt, majd után....és voltak a parák, félelmek, bénázások....magunkra gondoltam....nézni kellett volna mindenkinek, hogy kicsit kivülről lássuk a helyzetet, és ha ott röhögni tudunk egy poénon, talán élesben is könnyebben megy!
Köszi a linkeket, aranyosak, még nem igazán tudtam teszveszelni :arrow: Bercibónak igazán éber délelőttje volt. 7-kor kelt, és azóta aludt 2× 1 órát, nevet, mondja a magáét, és mostanra kicsit túl is pörgette magát, alig tudott elaludni.

Klári!.....Mi is így voltunk, én nem erőltettem a kiságyat. Eleinte csak éjjel nem maradt meg benne, aztán már nappal sem. Nem erőltettem, nappal aludt az ágyban amennyit aludt, a többit a kanapén, éjjel pedig napokon keresztül a babakocsiba, de ott maga is elaludt. Egyik este elaltattam ölbe, de olyan szinten, hogy ha piszkátam sem ébredt fel, beraktam a kiságyba...aludt, éjjel felébredt enni, de vissza tudtam rakni. Azóta azt hiszem újra jóban van a kisággyal.
limo73

Évi, Bévi
Fog ez menni! :lol:

Klári
Bebugyolálás? Nekünk az bevált. Meg az, hogy nem a rendes ágyában, hanem az utazó ágyban alszik, az kisebb, jobban körbeveszi Katust.
Pocakban ugye elég kicsi a hely. Kikerül egy nagy térre (méretéhez képest az a kiságy), ráadásul a mozgását se tudja úgy koordinálni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]

Klári ha beteszed akkor sir?
[/color]

Igen. :( Probaltam a jo bebugyelalast is, mert ossze vissza kapalozik, egy darabig jo, de aztan elkezd sirni. Neha hagyom egy kicsit, egy ket percig, aztan kiveszem, megnyugtatom, visszarakom, megint sir. Ha hagyom sirni tovabb, nem veszem ki,akkor egyre jobban sir, teljesen felizgatja magat... :(
nklari80

Koszi,koszi a segitseget.
Probalkozom. Ma meg a kisaggyal, ha nem megy,akkor az utazoagyaval.
Boti is szeret hason aludni, de Apa olvasta hogy ugy tortenik a csecsemohalal legnagyobb szazalekban, igy nem engedi. :roll:
nklari80

Elaludt! Igaz masfel oraba kerult, igy mar biztos nem fog sokat aludni, de elaludt es nem a karomba! Boldogsag van. :D :D
Remelem este is sikerulni fog. :wink:
nklari80

BEvi :D :D :D
Orulok hogy jol alakulnak a dolgok! Csak igy tovabb!
nklari80

Sziasztok!

Csak az utolsó oldalt tudtam elolvasni, de nekem is támadt néhány gondolatom Évi írásaival kapcsolatban - vagyis inkább személyes tapasztalatok.
Tegnap: gyerekem 72 órája nem kakilt, egész délelőtt egyedül voltam vele itthon, lába feszítve a has mellé húzva és üvöltés volt. Korinna alapvetően nagyon nyugodt baba, csak a hamiért sír, nem zavarja az sem ha nyakig kakis-pisis, elnézeget az ágyában, sőt kezd gőgicsélni. Védőnőt hívom, neki nem alkalmas az időpont, mondta, hogy hívjam máskor. Bőgtem mint az óvodások, nem tudtam hogyan segítsek. Délután 2re teljesen elcsigázottan (és Norbinak a telefonban hisztizve) ültem itthon, a gyerek tiszta stressz volt és szegény csak sírt és sírt. Feladtam az elveimet, hogy nem adok cukros kamilla teát Korinnának, valahogy segítenem kell - csak ez járt a fejemben. Szegénykém délután fél 5re (majd 1 decinyi kamilla tea után) összekakilta magát, aztán jött egy nagy sóhaj és alvás estig, annyira fáradt volt. Norbival este megbeszéltük, hogy ilyen nem lesz többet, mert mi vagyunk a felnőttek és higgadt fejjel kell gondolkozni, csak így lehet segíteni a pici babánkon.

Abszolút megértem amit érzel, én is detto így voltam tegnap, csak azt éreztem, hogy valamit tutira nem jól csinálok és amikor az apja itthon van akkor Manónk teljesen nyugodt. Norbi ma elküdött fodrászhoz, nem akartam itt hagyni, de emlékeztetett a tegnapi egyezségünkre, hogy nekem is kell és jár némi kikapcsolódás és feltöltődés. Évi, a férjednek teljesen igaza van. Még ha piszkosul nehéz is, menj el - ha csak 10 percre is - otthonról míg ő dajkálja Tomikát. Próbálj meg másra koncentrálni, kikapcsolni, hívj fel valakit abban a 10 percben vagy csinálj valami szokatlant, olyasmit amit egyébként nem szoktál. Én is megpróbálok nem befordulni és tartani magam az itt leírtakhoz, másként ez nálam nem megy. Szégyen ide vagy oda, nálam ez van, de ahogy olvasom a fórumot kezdek rájönn, hogy nem vagyok UFO :roll: Másis hasonló gondokkal küzd, de nincsen annál jobb dolog, mint hogy egy kis emberpalánta szuszog édesen az ágyában. A mi gyerekünk :!:

Dia: altatást én is hasonlóan csinálom, Korinna is elalszik egyedül. Adtam neki én is cumit (bár ezt sem akartam, de a fenébe a szuperanyus elveimmel :wink: ) és néha azt kell visszatenni a szájába ha kiesik és kéri vissza. Ha tele a pocak, nem csikar a hasi és nincsenek kakigondok, akkor minden rendben van és megy a szundi 2-3 órán keresztül evés után. Amikor "tekereg" a kis kincsen, mert szélgondok vannak, akkor kap Infacolt - ha a meggymag párna és a melegítés már nem segít - de ez ritkán van.

Szopiról: mint azt írtam Korinna nem szopizik, tejem volt az egyik ciciben, de elapadni látszott. 2szer is belázasodtam, csomósodott a cicim, hiába fejtem nem sokat segített. Pár napja este amikor már teljesen kilátástalannak tűnt a helyzet és sajnos vérzett a teljesen kirepedt bimbó, már azon tűnődtem hogy itt a vége és el kell apasztani a maradék kis tejet, mert ez így nem lesz jó senkinek - sem nekem, mert alig állok a lábamon a fáradtságtól és a láztól, sem a kisbabámnak, mert nem tudom őt ellátni. Előkaptam a szilikon bimbóvédőt, amit korábban nem fogadott el Korinna és a szájába tuszkoltam a cicit a bimbóvédővel együtt. ELFOGADTA!!! Csillagokat láttam amikor elkezdte szívni, de mivel jött belőle némi kis tejcsi, így nem sírt, hanem csak szívta és szívta. Azóta minden nap 3-4 alkalommal mellre teszem és igaz nincsem sok tejci, de valamennyit kiszív a kis drága. Hívtam a szopis tanácsadó, hogy ez mitől van, ő is jött és örömködött, hogy milyen ügyik vagyunk. Szóval most az van, hogy szoptatok is meg nem is :D
Vendég

Csibuc,igen erre jó hogy az ember rájön,nem annyira kirivó eset és mindenki érzi ezt még ha nem is veti fel a témát mint én :lol: :lol:
Szopi:csodálatos!!! Korinna is nőtt a feladathoz kicsit talán!

Megkaptam a dm kuponokat,jóóól be is vásároltam,elvertem a családi pótlékot :) törlőkendő,popsikenőcs,pelus hegyek :)

evilany

Évi: igen, köszi... Kicsit félve írom le én is ezeket a dolgokat, mert ez mégiscsak egy teljesen nyílt fórum :roll:
DM-es kuponok nekem is tegnap érkeztek, de még csak nézegetem. CSP-ről mi csak álmodunk, de csodák csodájára az anyasági ma megérkezett, pedig csak kedden adtuk le a MÁK-nál az igénylést. Meglepett nah...
Menek, lassan kel a gyermekem, evés éss fürdés jön.
Vendég

Sziasztok

Csak gyors dicsekedni jöttem, Máté az előbb hasról hanyatt fordult :D

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Kép
xtina75

Tina tök jó :) (bár tényleg ilyen egyszerű lenne öltöztetni.. :roll: )

Szamóca ez igen!

evilany

Csibuc
Nagyon ügyesek vagytok! :lol:

Szamóca
Máté szuper erős akkor :lol:

Kell anyukának is felnőtt program!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina ez nagyon jóóó :D

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Évi!
Nálunk is az a helyzet, mint nálatok Tomival. Nekem nyűgös, az apukájára vigyorog, elaltatja ...stb. Megkérdeztem a páromat, hogy csinálja. Ő azt mondta, hogy én stresszes vagyok, Ő nem és ezt érzi a kicsi. Na, erre én azt mondom, hogy egész nap együtt vagyok a kicsivel és éjjel is inkább én kelek fel (ha szükség van rá, de még elég ébren alszom, ezért ki sem pihenem magam). Szóval estére elfáradok és valóban türelmetlen, feszült, stresszes leszek és ezt Tivadar egyértelműen megérzi rajtam.
Tehát, a megoldás: napközben többet kell aludni és estére is -a lehetőségekhez képest- pihentnek kell lenni. Másrészt, meg tök jó, hogy apájával van egy picit én meg egy kicsit nélküle.
uff
szilvi35

Sziasztok!

Azt hittem előbbideérek, de tévedtem....
Jelenleg egyedül vagyok a 2 gyerekkel, apa ma elindult Németországba 3 napos különjáratba. Azt hiszem elfáradtam ma....

Ovis kirándulás: szép volt, jó volt, elég volt :lol: Ide mentünk egy közeli kis faluba, a lényeg nem annyira a látnivalóról szólt, hanem inlább, hogy gyerekek-szülők együtt....persze a gyerekek úgy kiabáltak a buszon mikor megérkeztünk uticélunkhoz, mintha valami hiper-szuper helyre mentünk volna :lol:
Megmásztunk egy nagy dombot, mondanom sem kell, hogy a srácok értek fel a leghamarabb mindenféle levegőkapkodás nélkül, míg mi felnőttek csak hápogtunk :lol: Visszafelé egy kevésbé meredekbb úton mentünk le némi kerülővel. Visszaérve megpihentünk és ebédeltünk. Utána a srácok szaladoztak, mi próbáltunk nem elaludni ültünkben. Jött egy falubeli néni elmondott egy mesét majd újra felkerekedtünk és elmentünk megnézni a háztáji állatokat. Délután 3-kor indultunk vissza.
Gyerekek élvezték nagyon, meg mi is végül, bár szerintem nekünk fárasztóbb volt.

Áronra anyósom vigyázott, sok gondja nem volt vele, evett-aludt :D

Ma reggel a drnéninél kezdtünk Bencével majd "belöktem" (nem szó szerint :lol: ) az oviba. Itthon aztán főztem, teregettem majd mehettem Bencéért, addig anyukám vigyázott Áronra. Délután mind a 2 gyerek aludt nekem is jutott 30 perc. Majd ezek után, mostam, takarítottam. Estére lettem készen.

Áron nyűgös volt (mint általában) este fél7 körül, úgyhogy gyorsan megfürdettem, kapott még vacsit és el is aludt. Már az öcsémet is hívtam, hogy jó lenne ha feljönne segíteni, de nem volt telefonközelben...Megoldottam. Bencét is lerendeztem, én is elfáradtam.

Holnap temetésre megyek, megint nem leszek. Gábor majd valamikor vasárnap éjjel, hétfőn hajnalban ér haza.....Bencének meg sem mondtuk, annyit tud, hogy korán megy és későn jön....

Klári remélem hamarosan sikerrel jársz altatás ügyben :wink:

Csibuc nagyon ügyesek vagytok! Tegnap én is megpróbáltam szopiztatni Áront, valamit szívhatott is :roll:
Nagyon helyes, hogy elmentél fodrászhoz!

Évi nyugodtan használd ki Miki felajánlott segítségét. Szerintem neki ez nem teher a munka után. Hiszen ketten vállaltátok ezt a babát, Ő pedig örömmel segít neked. Nem vagy rossz nya, Tomi szeret téged. Érzi rajtad, hogy bizonytalan vagy és előre stresszelesz, ahogy Limo is írta.
A szülés utáni sírásról: nekem már a második mégis utolért a 4. napon. Csak miután tudtam, hogy ez lesz gyorsan helyre is tudtam tenni magamban a dolgokat, na eg Gábor is segített azzal, hogy nem stresszelt, hagyta, hogy kisírjam magam.
Nekem marha nagy szerencvsém volt ám, hogy elsőre is nyugodt gyerekem volt. Ez most azért nagy biztonságérzetet ad, mert tudom nem ronthatom el. Valahogy majd csak lesz, megoldódik minden.

Fáradt vagyok, nem tudom még mit akartam. :roll:

Jó éjszakát!

királylány

Lányok! Nagyon nagy drukkot kérünk!Ma Jonatán kórházba került. Valszeg vmi fertőzés. Agyhártyagyulladás??? Most várjuk a labor eredményeket! Az egész riasztóan gyorsan történt, és remélem időben léptünk! :cry: :cry: Intenzíven van, lélegeztetőn, és antibigyót kap.És nem maradhattam ott, tök kiakasztó!Márhogy azt tudom, h az intenzíven nem üldögélhetek, de nem tudtam mamaszobát szerezni :(
Claire :(
claire

Sziasztok!

Claire, nagyon nagy ölelés Jonatánnak és Neked is! Remélem, gyorsan helyrerakja őt az antibiotikum! Most már tudom, mi volt bennem az a nagyon-nagyon hülye érzés, amikor bekapcsoltam a gépet.
Csibuc, gratula a szopi-témához!

Szamóca, szerintem is tök erős Máté! Bár engem anno Kristófnál lehűtöttek, hogy ez nem is igazi átfordulás, mert csak a feje húzza oldalra... Na de valahogy akkor is kivitelezni kell a mozdulatsort, hogy sikerüljön, és erő kell a felemelkedéshez. Bálintnak pl. nem megy ez olyan mesterfokon. (na, persze, nem szeretek hasonlítgatni)

Dia, megértem, hogy elfáradtál a két gyerkőccel. Én most fürdettem egyedül életemben először a kettőt, egyszerre. Komoly szervezési feladat volt és izzasztó is...

Nklari, Bálint sokszor rajtam alszik el. Ha nem, akkor a bölcsőben ringatjuk, susogás, csittegés. Én magyarázni is szoktam neki pár szóban, hogy miért "kell" épp aludnia. :lol: Egyébként meg előfordul az is, hogy álomba sírja magát. Ha nem éhes, nem fáj a pocakja, nincs más gondja, és tényleg csak fáradt, akkor a sírás nem felébreszti, hanem segít kikapcsolni a külvilágot.

Vanilla, mit dolgozol egy ilyen csöppség mellett?

bekri

Claire
Ölellek! Sokat gondolok Rátok!!!! Mielőbbi gyógyulást Jonatánnak!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia
Jó kis program volt! :lol:
Kitartást az apamentes napokhoz!

Lányok!
Magatokkal is kell törődni! Kell, hogy legyen olyan program, elfoglaltság, ami a TI lelketeknek jó!
Eddig mindenki dolgozott, emberek között volt. Most a nap nagyrészében a kommunikációnk nagyon beszűkült... beszélünk a gyerekünkkel, de max. eöööööööööööh választ kapunk.
Ma már nagyon sok lehetőség van. Pl: baba-mama torna, szopis csoport, nyelvtanulás babafelügyelettel...
Apukák segítségét igenis el kell fogadni! Nagyon jó az ő higgadtságuk!!!!
És nem kell maximalistának lenni! nem kell ragaszkodni, hogy mindent tökéletesen csináljunk!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="claire"]L írta:claireányok! Nagyon nagy drukkot kérünk!Ma Jonatán kórházba került. Valszeg vmi fertőzés. Agyhártyagyulladás??? Most várjuk a labor eredményeket! Az egész riasztóan gyorsan történt, és remélem időben léptünk! :cry: :cry: Intenzíven van, lélegeztetőn, és antibigyót kap.És nem maradhattam ott, tök kiakasztó!Márhogy azt tudom, h az intenzíven nem üldögélhetek, de nem tudtam mamaszobát szerezni :(
Claire :(

Sziasztok.

Claire, drukkok mennek, gondolok rátok. :-(...ilyen hirelen... Magas láza lett vagy mi?

Eni is elkezdett szüttyögni. Amikor szopizik, hallom, hogy van ott valami cucc. Ha nem eszik, csak alszik, akkor nem szörcsög. :-( Ha felkelt felavatjuk az orrszivót...

szilvás76

Sziasztok

Claire,drukkolok,gondolok rátok,minden rendben lesz a kisfiúval!!! Nagyon szorítok :( :(
még a hideg is kiráz,nagyon sajnálom,borzasztó lehet

Ircsi,micsoda csendélet :))) Cicák jól viselik? Nálunk a nagy irigykedik :? a kicsit nem nagyon izgatja,max a cuccait szeretné ellopni néha ...

Dia jó kis kirándulás,legalábbis Bencének :)

Szilvi35,akkor nálatok is ez van...azért itt már jobb a helyzet,főleg h.hétvége van és apa itthon van!

Szilvás,Bende hogy van?

evilany

Claire!

Szorítok nagyon, hogy mihamarabb meggyógyuljon!!!!!!!!!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jó reggelt!

Claire: sajnálom, ez borzasztó és ijesztő. Nagyon remélem, hogy jó hírekkel jössz hamarosan. Szorítok nektek nagyon, hogy mielőbb rendbe jön!

Szilvás Bende meggyógyult? Én is szívtam Áron orrát a múltkor, mert szörcsögött viszont semmi nem jött belőle :roll:

Bekri én szoktam egyedül fürdetni, mert mikor hosszűba dolgozik akkor már ágyban vannak a gyerekek mire hazaér, csak most a tudat is, hogy nem jön haza és egyedül vagyok....Elvagyok velük, Bence már nagy, segíteni is tud, csak Áron mostanában délután 8 körül nekiáll visítani és nem tudom mi a baja. Arra gyanakszom, hogy dajkálni kell csak, mert olyankor elhallgat, na meg elfárad már akkorra.
Öszehasonlítgatás: én sem szeretem, de azt veszem észre, hogy folyamatosan hasonlítok. Mindig megállapítom, hogy Bencével ugyanígy volt minden :lol:

Évi hogy telt az éjszaka?

Ircsi szép család! :wink:

Gondoltam én, naiv, majd reggel visszafekszem aludni. Aha. Bence nem felébredt?

királylány

Milyen kreastív a gyerekem: rajzolt Áronnak és kerített hozzá egy mesét amit rá kellett írnom a rajzra. S ezt ő meséli majd el Áronnak. :lol:

királylány

Bende jól van, "rossz mint az ördög" :-) Kicsit taknyos még, de a köhögése (szokás szerint, persze befújással) egy nap alatt rendbejött. Hétfőn ovi...

Szerdán meg Mihály napi vásár lesz, az oviban valamivel készülnek is, persze most mindenki dolgozik a családban. Megpróbálok Enivel elmenni, mégis jelen legyek, de attól tartok, nem tudunk sokáig mardni. Úgy sajnálom, annyira készül...

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: