A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok!

Caca, gratulálok Leventéhez, örülök, hogy jól vagytok! Kép Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek! Kép

Esztus
Esztus

Caca!

Én is gratulálok a nagyfiadhoz!

Bea

Kép
beatrix2

sziasztok!
Mivan veletek hol vagytok?
gabi
gabi32

Sziasztok! Kép

Tegnap voltam a Török dokinál, és azt mondta az UH-n hogy 9 tüszőm van, amik 10-11-12-13 mm-esek. Szóval hatott a gyógyszer. Vasárnap reggel szuri, keddtől pedig "erősítő kúp"! Szóval mindent megtesz a siker érdekében, úgyhogy remélem 2 hét múlva már azt mondhatom hogy sikerült végre.
Na most rohanok.

Caca, én is gratulálok, és sok örömet kívánok a kis lurkóban! Kép

Belya
belyus

SZiasztok csajok!
itt a tavasz:-)
Meg a bacik, Ricsivel két éjjel virrasztottam mert lázas volt, nappal meg nem volt semmi baja
úgyhogy kipurcantott az úriember.Barbi ( lekopogom ) nem kapta el
puszi CSilla
bim_bam

Sziasztok!

Caca: Én is gratulálok a lurkóhoz!

Rajtunk is dolgoznak a bacik, meg a vírusok. A férjem 1 hete beteg, rajtam ma jött ki teljesen a nátha, torokfájással. Dorka meg kedd óta van itthon a Coxakie vírus miatt.(Amit tegnap a TV-ben mutattak) Tele van a szája aftával. Szerencsére jól viseli, nem panaszkodik, hogy fájna, eszik és iszik is módjával. 1 napig volt lázas, azóta nem.

DAndy
dandy

Dandy!

Nálunk az egész család tul van már az aftán,kivéve én,mert nem kaptam el!Kép
Most éppen "taknyunk-nyálunk" összefolyik.Szoval az afta után hatszor voltunk bölibe.No nem is szoltak,hogy betegek meg miegymás,csak én láttam jobbnak itthontartani öket.Még szerencse az,hogy a kedvük jo,rosszalkodni is nagyon tudnak.

Legyetek jok,és mindenkinek betegségmentes napokat!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Mielőbbi gyógyulást kívánok a betegeknek, vigyázzatok magatokra!

Esztus
Esztus

Sziasztok!
Sehol senki senkinek nincs meg a két könyv amitt kicsitt elöbb kérdeztem?Kép(((
gabi
gabi32

Gabi: nekünk nincsKép
dandy

Szia Gabi.

Megkérdeztem anyut, mert Neki rengeteg könyve van, de sajnos, ezek nincsenek meg.

Üdv.:Móni
habok

Sziasztok!
El se hiszem hogy végre bejutottam ide.
Kuschel,látom nemigazán akar összejönni a tali,de a Gabi 32-n keresztül üzenhetsz,mert vele rendszeresen tartom a kapcsolatot.Mindenki jól van?Elkezdődött az ösziszünet a sulikban,a lányom már most sir,hogy ő akar menni.
Na mennem kell,sziasztok!
Móni

cerka

Sziasztok!
köszi hogy probáltatok segiteni akkor könyvtárban probálom !
sziasztok
gabi
gabi32

Sziasztok!

Újdonsült kismama vagyok Bajáról, de Pécsen szeretnék majd szülni. Szeretném ,ha segítenétek dönteni, hogy hol szüljek majd, a Klinikán, vagy a Megyeiben, ugyanis egyikben sem jártam még soha! Szeretném tudni, milyenek a körülmények, lehetőségek, tudtok-e jó és lelkiismeretes szülész-nőgyógyászt ajánlani, lehet-e EDA-t kérni,stb.! Légyszi segítsetek választani!
Előre is nagyon köszönöm: Györgyi
gyike

Györgyi!

Ez attol függ,hogy milyenek az igényeid!
A klinika jol felszerelt,jol felkészült orvosokbol áll,nagyon sokan szülnek ott az egész országbol a lombikbébi program miatt.A hátránya viszont,hogy csak hagyományos/fekveszülés van/ráadásul egy teremben szül mindenki.
A megyeit nemrég ujjították fel,és szülés /vajudás /alatt van mod járkálni,bordásfalazni,labdán ülni stb.

Én személy szerint a klinikán szültem,de a megyeiben is jo dokik vannak,és szép a környezet.

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Szép napot kívánok mindenkinek!

Györgyi, gratulálok a babához, jó egészséget kívánok Nektek! Kép Mikorra várjátok?
Én is a Klinikán szültem, azt tudom mondani, amit Bea is írt: nagy tudású, gyakorlott, tapasztalt dokik vannak, jól felszerelt, de csak hagyományos módon, régi szülőágyakon lehet szülni. Kismamaként bevallom, egy kicsit "nehezteltem" e miatt, szerettem volna szülőszéken ülve szülni. De amikor odakerültem, ez már igazán nem zavart. Fontosabb volt nekem, hogy jó kezekben vagyok, és rájöttem, hogy a szaktudás többet ér nekem, mint a medence vagy a bordásfal. Egy faros babának adtam életet, természetes úton. Kép

A gyermekágy és egyben csecsemős osztály már az új szárnyban van, a babák papiron 6-22 óráig az édesanyáknál lehetnek, de volt, hogy mi később vittük be őket. Persze vizitre, vizsgálatokra elviszik őket.
A terhespathológia is az új szárnyban van, nagyon aranyos, kedves az ottani személyzet, róluk csak jót lehet mondani. Kép Reméljük nem kell befeküdnöd előbb, de ha mégis, ott biztos hogy jó kezekben leszel.

Röviden ennyit, ha valamire kíváncsi vagy, nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolok! Kép

Sziasztok!

Esztus
Esztus

Kedves Bea és Esztus!

Köszi a válaszotokat! A babát július elejére várjuk, még olyan hihetetlen az egész, hisz a létéből még semmit sem érzékelek. De már jó lenne mielőbb döntenem, hogy kinél és hol szülök. Nagyon lelkis típus vagyok, nekem sokat számít a környezet, és az alternatív lehetőségek, ezért jobban hajlok a Megyei Kórház felé. Hallottam egy ottani dokiról: Dr Varga Tamás. Esetleg tud valaki róla valamit?

Amit még szeretnék tudni, hogy a Megyeiben is lehet-e kérni epidurált, és hogy a császárt a hasizmok átvágása nélkül végzik-e. Mert képzeljétek, itt Baján átvágják őket! Rémes!

Előre is köszi: Györgyi
gyike

Szia Gyike!

Nem tudok pontosat mondani Dr. Varga TAmásról, de eddig mindenki dícsérte. Ő nagyon az alternatív szülés pártján áll. A megyeiben még vajúdókád is van.
Természetesen lehet kérni epidurált. A császárt pedig bikinivonalban végzik, izom átvágása nélkül.

Dandy
dandy

Szia Dandy!

Jaj, nagyon köszi a választ! Tetszik, amit eddig írtatok a megyeiről, úgyhogy azt hiszem amellett fogok dönteni! Köszi mégegyszer a segítséget!

De ha valaki tud nekem még plusz infóval szolgálni, azt szivesen veszem!
Puszi:
Györgyi
gyike

Sziasztok lányok!
Merre vagytok?
gabi
gabi32

Szia Gabi!

Én vagyok, és várom, hátha tud még valaki valami jót a Megyei Kórházról! Megtaláltam a honlapját, képek is voltak benne. Nagyon szép, igényes. A szülőszobáról és a vajúdóról is voltak képek. Meggyőzött! De mi van akkor, ha egyidőben többen szülnek? Akkor egyvalaki használhatja azt a gyönyörű szobát benne az ággyal, bordásfallal, káddal, meg labdával, a többi meg csináljon, amit akar? Vagy hogy van?

Ja és ajánljatok jó nőgyógyászt nekem onnan! A Varga Tamás hány év körüli? Tudja valaki?

Előre is köszi: Györgyi
gyike

Szia Gyike!

Ritkán van olyan, hogy egyszerre többen is szülnének az alternatív szobában. Mert sajna sokaknak van szüdsége valamilyen okból szorosabb megfigyelésre, és az ott nem megoldható. A többi szobában is van egyébként lehetőség labdán vajúdni, és szülőszéken szülni.
A Varga TAmás dr. emlékeim szerint 40 év körüli.
Ha van kérdésed még, tedd fel, szívesen válaszolok.
dandy

Szia Gyike!
Én sajna a megyeivel kapcsolatban nem tudok semmit mondani mert én az Édesanyák utján szültem mindenkit!
De szerintem is a megyei sokkal jobb!
Szerettem volna a megyeit választani az utolsó szülésemnél de féltem az ujjat ismeretlent választani igaz nem bántam meg és mindegy is lett volna mert császárral szültem:
Hát sajnos csak ennyit tudtam segiteni!
Szia
Gabi
gabi32

Sziasztok!
Györgyi Kép,
írd meg, légy szíves, hogy mi a Megyei honlapja. Én nem találtam sehol.
Köszi!
iii_

Sziasztok!

A Megyei honlapja itt található: http://w3.enternet.hu/bmk/

Esztus
Esztus

Köszi Esztus Kép
Szép napot!
iii_

Nagyon szívesen! Kép
Neked is szép napot!
Esztus

Hahó,
Györgyi,
én a Megyeiben szültem 2002 december végén, és ha minden jól megy, májusban a kistesót is ott fogom, méghozzá Varga Tamásnál Kép Szerintem vmivvel 40 fölött van, talán inkább közelít a 45-höz, de elég nehéz megmondani, mert az a tipikus kortalan figura, szerintem 20 évesen is így nézett ki, meg hetvenesen is így fog. Nekem nagyon bejött, a lazaságával, a türelmével, a kedvességével, a viccességével. És ő az az ember, aki nem kivételez a hozzá magánrendelésre járó kismamákkal, pl. nem viszi be őket soron kívül ultrahangra a sok sorban álló kismama orra előtt stb. Nekem mondjuk ez is tetszik, de gondolom, van, aki szívesebben kihagyná a sorállást Kép
Én viszont az Édesanyák útján nem voltam, így nincs összehasonlítási alapom. De a Megyeiről sok jót mondhatok, a nem alternatív szülőszobák sem riasztóak, sőt egészen barátságosak, tényleg lehet ott is használni a labdát meg a szülőszéket (azt hiszem, ezt hívják szülőzsámolynak, az a kis kifli alakú sámli Kép ), lehet infúzióval mászkálni, sőt nekem még epidurállal is sikerült egy darabig Kép Na viszont van azért pár dolog, amire érdemes figyelni (de ezzel együtt nagyon tudom ajánlani a Megyeit). Először is, hogy a személyzet felkészültsége kicsit egyenetlen, illetve a lelkesedésük sem egyforma az új módszereket, naprakész gyakorlatot illetően. Tehát ha az ember előre nem tudja nagyon pontosan és nagyon határozottan, hogy mit akar és mit nem, akkor könnyen összezavarhatják az eltérő vélemények és javaslatok (nekem kb. a harmadik napon attól lett sírógörcsöm, hogy mindenki mást mond a szoptatásról). Szóval érdemes nagyon felkészülni előre a szülésről, a lehetőségekről, illetve arról, hogy mi van akkor, ha neadjisten nem megy minden probléma nélkül, vmint - de ez szerintem a kórházak nagy részénél így van - a szülés utáni, kórházban töltött időre, hogy az ember határozott tudjon lenni, és ne hagyja magát elbizonytalanítani. A gyermekágyas osztályon dolgozók meglehetősen felkészültek és segítőkészek(én egy kivétellel találkoztam), viszont a csecsemősök nem mindig. És érdemes nagyon jól tájékozódni arról, hogy mi kihez tartozik (pl. a baba dolgai, a szopi kérdései a csecsemősökhöz, de a melled állapota már a gyermekágyasokhoz, tehát pl. ha fejéshez kell segítség, azt tőlük kapsz, ha a mellretételhez, azt a csecsemősöktől), mert elég kaotikusnak tűnik a dolog. És tudd meg előre, hogy pontosan mi a kórház hivatalos álláspontja a rooming-inről (én azóta sem tudom, de volt olyan csecsemős, aki éjjelre begyűjtötte a babákat, és volt, aki nem).
Most hirtelen ennyi jut eszembe, ha van kérdésed, szólj Kép Remélem, nem ijesztettelek el Kép
Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Nem tudjátok, a Megyeiben van nő nőgyógyász?

Esztus
Esztus

Szia Esztus Kép,
úgy tudom Bédi Beatrixnál lehet szülni a Megyeiben, de ott nem rendel, csak magánban.
iii_

Köszi Ildi! Kép
Tudsz valamit a doktornőről, vagyis hallottál már róla? Milyen?
Köszi szépen!
Esztus

Szia Esztus Kép,
a doktornőről eddig jókat hallottam, csak állítólag azért nem szeretnek nála szülni, mert nem dolgozik a kórházban, csak "szülni" jár be.
Csak nem jön a kistesó??? Kép
Üdv.:
Ildi
iii_

Sziasztok!
Rég jártam erre,de látom mindenki megvan.
A Varga Tamáshoz járok én is,főleg mostanában sűrübben,ugyanis 6 hetes terhes vagyok,ugyhogy jön a 4. baba.De sokat még én se tudok erről a dokiró,eddig nagyon rendes ,pedig még meg se fogadtam.Na majd még jövök,sziasztok.
Móni

cerka

Szia Móni Kép,
nagy gratula a negyedikhez!!!
Vigyázz Magadra!
Ildi
iii_

Sziasztok!

Móni, gratulálok a babhoz, jó egészséget kívánok nektek! Kép

Ildi, nincs még kistesó, csak informálódok. Nem árt tapasztalatokat gyűjteni e téren.

Nem tudjátok, Pécsett hol lehet kapni ASSO cipőt?

Sziasztok! Esztus
Esztus

Sziasztok!

Cerka: gratulálok a kistesóhoz!!

Gabi: olvastam a történetedet Ricsiről. Nagyon szépen írtad le, majdnem megkönnyeztem. További javulást és egészséget kívánok nektek!

Dandy
dandy

Sziasztok!
Kuschel!
Nem jó az emailcímed,nem tudok neked válaszolni.A Gabi 32 keresztül üzenhetsz.Vagy itt a számom mégegyszer:06705299538.
Sziasztok
Móni

cerka

Sziasztok!

Cerka! Gratulálok én is a kistesóhoz! Kép
Ildi! Mi van veled? Voltál Uh-on? Vannak jó tüszők? Drukkolok ezerrel!
Kuschel! Nem felejtettem ám el az üveket, csak annyi minden összejött mostanában. De van már egy csomó. Kellenek még?
Esztus! Sajna cipő ügyben nem tudok segíteni.
Lenne egy kérdésem. Szerintetek mi lehet velem? Niki 11 hónapos múlott, még mindig sokszor szopizik, ezért a Continuint szedem. Már háromszor meg is jött, de most már több mint 2 hete késik, és eléggé görcsöl a hasam. Lehet hogy terhes vagyok? Amúgy Niki clostilbegyt-tel sikerült 1 év után.

Betta
betta
Nagykozár

Szia Betti Kép,
köszi a drukkot! Voltam UH-n, és volt két szép tüszőm, egy 22 és egy 20 mm-es, 7 mm-es mnyh-val.
Most egyelőre bizakodom.
Szerintem teszteljél egyet! Kép
Puszi:
Ildi
iii_

Sziasztok LányokKép
Olvasgatlak titeket és nem tudom megállni, hogy ne írjak nektek.
Bevesztek a "csapatba"?
Már jártam erre régebben, minkor dokit kerestem. és részben a ti tanácsotokra döntöttem úgy, ahogy!

Mi a Megyeibe járunk a Török dokihoz, mint annyian közületek.
Szerintem biztos ácsorogtunk is már egymás mellett, nem is keveset!
Az első babón dolgozunk, és készülünk ezerrel az 1. lombikra.

IiiKép BelyusKép
Ti is lombikoztok? Csak a hatalmas tüszőkből gondolom, hogy volt valami stimu nálatok?

Mi legközelebb 24-én megyünk a Török dokihoz, akkor lesznek meg a laborvizsgálat eredményei és talán végre megtudjuk a további menetrendet is!

Lesz ott közületek valaki?
Stella

Kép
stella9

Szia Stella Kép,
persze, hogy beveszünk a csapatba, üdv a Pécsi topicon!
Az az igazság, hogy én is át szoktam kukucskálni más topic(ok)ba (konkrétan a megint megjöttbe) is, úgyhogy olvastam már Rólad, és nagyon szurkolok Nektek! Egyébként én Hajnesz pécsi barátnője, illetve bonyhádi gimis volt osztálytársa vagyok. Kép
Én is a Török dokihoz járok. Mi is az első babóra várunk. Most volt az első Clostis hónapom, ezért a nagy tüszők.
Én legközelebb 17-én vagy 1-jén megyek UH-ra.

Üdv.:
Ildi
iii_

IldiKép
milyen kicsi a világ!!!
Őszintén szólva, annyit írtam már ide-oda, hogy nem is csodálom, hogy hallottál már rólunk.
Kicsit rákattantam a témára, de szeretnék minél több infot begyőjteni!

Akkor Veled most tutira nem fogok találkozni, de nagyon szorítok! Jókat hallottam a Closty-ról és sokaknak segített!

Köszi, hogy bevettetek közétek!
Stella

Kép
stella9

Sziasztok!

Stella, üdv itt a fórumon! Kép Szorítok, hogy hamarosan Te is édesanya lehess! Kép

Esztus
Esztus

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Stella Kép,
gyűjts be sok-sok infót, de amellett - nekem az a tanácsom -, hogy próbálj meg kicsit lazítani és mással is foglalkozni. Fordíts időt Magadra és a Párodra! A leendő baba mellett Ti is nagyon fontosak vagytok, érezzétek jól Magatokat közösen!
A Clostiról egyébként én is hallottam jókat, sok lány már az első hónapban babás lett tőle. De hallottam róla rosszat is. Van olyan orvos, aki szerint egy nő élete során maximum 6 dobozzal szabadna csak bevenni, mert lehetnek káros hatásai is.
Török doki itt Pécsen is lombikol? Ezt meg lehet oldani heti egyszeri rendeléssel? 24-én biztos minden kiderül. Addig is kitartás. Jó hétvégét!

Ildi
iii_

IldiKép
köszi a tanácsot, igyekszem megfogadni.
A Török doki nem csinál itt lombikot. Választhattunk, hogy vagy bejelentkezünk a Klinikára a reprodukciós intézetbe, vagy maradunk nála és felutazunk Tapolcára a punkcióra és a transzferre.
Mi őt választottuk és Tapolcát!
Reméljük pont akkor nem lesznek hatalmas hóakadályok, mert az már igazán betenné a kiskaput!
Jó jétvégét nektek is!
Stella

Kép
stella9

Sziasztok kicsit le vagyok maradva. A Varga doki szerintem már túl van az 5. X-en is .
Cerka gratulálok a 4. gyerkőchöz vigyázz magatokra nem tudom honnan van bennetek erő és energia ennyi csemetéhez, én nem bírnám.
Dandy köszi a jókívánságokat.
bim_bam

Kushel!
kész a fűtésKép)
bim_bam

Bim-bam!

Szerintem te összetéveszted a Varga TAmás dr-t a VArga Péter dr-ral. Az utóbbi ugyanis valóban 50 felett van.

Dandy
dandy

Sziasztok

Ezer éve nem jártam erre felé,több oka is volt ennek.
Tegnap volt egy nőgyógy. műtétem, / elvetéltem/Kép
De most már aránylag jól vagyok.

Bim Bam
Örülök, hogy kész a fűtésetek, legalább nem fáztok..Kép

Cerka
Gratula a babához sok egészséget, örömet hozzá.

Betta
Köszi... persze , ha nem gond akkor gyűjtsd az üvegeket, csak összetudunk valamikor futni, persze ha gond / helyhiány miatt/ azt is megértem...

Valahogy üres vagyok nem tudok mit írni.Azt hiszem érthető, hogy nincs jó kedvem....Kép

Sziasztok.
Kuschel

Szia Kuschel!

Nagyon sajnálom, ami történt. KépKépKép Együttérzek veled.

Esztus
Esztus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: