A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Cherryke
Koraszülött babák anyukái is tudnak legtöbbször szoptatni!!!!
Amikor a klinikán voltam, láttam, hogy az alig 70-80 dekás, 24-25. hétre született babák anyukái vitték be a PIC-re a tejet.
Nem attól függ, hogy hány hétre születik a baba! Prolaktin kell hozzá!!!! Terhességi hormonok kiürülésével (lepény megszületése) a prolaktin szint emelkedik, ettől lesz tej! (nálam éppen az a baj, hogy szinte nincs prolaktin bennem)
Neomagnol :arrow: klórtabletta... utána mindent nagyon alaposan le kell öblíteni!!!!!! (Gáborék használták egy időben az állatok mellett, ma már vannak jobb, kíméletesebb fertőtlenítők)
Cumisüveg :arrow: mosogatógép 70 fokos programja
(ha kifőzöd, a vízkő ellen pici citromsav, vagy ecet kell a vízbe)

Anyatej
Nekem is ajánlották, de inkább maradok a biztos tápszernél. Ki tudja, anyuka eszik-e olyant, amitől a babának esetleg a hasa fáj... allergia??? tisztaság????
Barátnőm mesélte, hogy az ő fiai pl: nem fogadták el a fagyasztott tejet.
Többektől is hallottam, hogy a fagyasztott tej eléggé büdös, az állaga is megváltozik... :?

Mók
Érdekes a kórház!
Nekünk a klinikán azt mondogatta a gyerekorvos mindig, hogy sokat kell mellre tenni a gyereket, legyen mellettünk, ne a kiskosárban...
Meg egyébként is.... szülés után legalább 2-3 nap kell, hogy beinduljon a tejtermelés normálisan. Addigra meg otthon is vagy.
Ha nincs tejtermelés, mit fejsz?

Dinuci
Mielőbbi jobbulást apukádnak!
Noel papírjai: az a baj, hogy mi nem magyar állampolgárok vagyunk...

Tavasziszél
Jobbulást!

Rekus
Én beszélnék doktorral!!!
Vendég

Vendég

Kép
Vendég

valaki írta,hogy ég a gypmra.Ma,nekem szinte az eleje óta,próbáltam tejet inni,de csak kicsi ideig segít,viszont a dokim mondta a salvus vizet.Mivel már kibírhatatlan volt az égés,vettem egy üveggel,már el is fogyott,hozattam a kövit.Nagyon rossz az íze,de,amint érzem,hogy kezdene égni,három korty,és elmúlik!Ajánlom nagyon!!!!!

Lábdagadás:Védő nénim mért vérnyomást kedden,azt mondta,ali 100/65,úgyhogy nem attól van. :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!!!

NÁlam a hát-derék-csípő vagy mi fájás van... néha kész vagyok, mert ülni sem jó... na de azért idejöttem kicsit géphez!

Rékus: én is úgy tuodm hogy 140 körül a gáz vérnyomás

Sissy: mondták nekem a bal oldalon alvás jó hogy ne dagadjon reggelre a láb, meg jól feltenni ha ülsz is napközben

Ice: hát, én még nem vettem mellszívót, mert persze lesz, de ha nem lesz annyi tej... szóval én még nem vettem....

Kata: de Noel így is úgy is cééép

Aranyoska: igen, csak gyere közénk :)

ma nem főztem, maradt a tegnapi, talán kis sütit összeütök :)

vérvétel megvolt, NST holnap...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Kata1002!
Lehet hogy akkor elsínkófálom ezt a mellszívót, és ha kell párom megveszi, és behozza.

Iceberg!
Bocsi, ezek szerint tényleg fontos az anyatej összetétele.

Valaki kérdezte a magas vérnyomást: 140/90 felett magas!!!!!

Rólunk:
Rémes éjszakám votl, meg mintha telihold is lett volna... :(
Ma párom itthon volt, egész nap mentünk, ügyeket intéztünk, 16h -ra értem haza, bedőltem az ágyba és másfél órát aludtam. Na de így megint milyen éjszakám lesz?????
Gyerekszobát a múlt hét végére rendbe raktam, de mára megint atomvillanás. C&A-be vettem még egy hálóinget 3200-ért.
Jobban néz ki mint a drágák. :shock:

Kép
mók

Egy gyors mai pocifotó,h arca is legyen a névnek :wink: Ezek lennénk mi a 36.héten :oops: :oops: :oops:

Kép csak csajok...:)))

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron

ihó!

Jövök még énis egy picit,bár nem vagyok valami tul jol. Délután olyan derékfájdalmaim voltam meg olyan volt megint mintha lent ki akarna jönni a babó. :roll: Szerintem már nagyon kivánkozik ki de akkor mért nem jön.....Mindegy tudja majd ő ugyis.
Remélem nálatok minden oke ilye olyan nyavaját leszámitva :-) Ez már sajna természetes lesz lassan mindenkinél.

Mók:alszol te az éjszaka is nyugi :-) Szerintem a gyerekszobát meg mindegy most milyen ugyse teszed külön sztem. Vagy ha igen a hejzet meg a baba viselkedése majd eldönti.

Kfmares:ismerős érzések :-D Sütit sütöttél ? :P Holnap nekem is NST.reggel 7 :?

Sissy:salvus vizról hallottam énis de még nem ttam, de mondták hogy nem egy élmény az ize :-D A vérnyomim nekem sem rossz csak ha felpumpálom magam tehát nem toxémiagyanus eset ahogy hál isten nálad sem !

Kata:Köszi a jokivánságot neked is!én sem kifőzni szoktam az üveget hanem forró gőzöldő vizbe áztatom ecettel. Mert egyszer kifőztem , és csunya ilyen zavaros szine lett. :shock: Noel gyönyörű mint mindig :wink:

Etus:köszike! :-)Örülök hogy a lányod jobban van. Akkor mennek a furi dolgok arrafele is ezekszerint.

Iceberg:párod biztosan visz majd valami kajcit a korházba :-) Én ugy egyeztem meg Attival h reggel meg délután jön be. És ha délbe nem izlett a kaja akkor majd rászolok és hoz valami menüt nekem vhonann. Ugyis ingyen beszélünk egymás közt ráérünk megvitatni :-D

Rekus:hát tényleg történhetne valami már :-D Ha nem velem hát mással de induljon a záporeső!! Köszi a tanácsokat, aranyos vagy!Valahol gondoltam hogy nem fog ez igy maradni, csak az a gond itt elég nehéz elkapni egy dokit aki mond is valami értelmest :-(

Na egyek reggel korán kelek, mert NST előtt még oviba viszük Attikát, aztán meg doki, apu korház stb. De majd azért jövök. Jó éjszakát és szép estét mindenkinek!

dinuci01

Most nézlek Aranyoska!!
Gratula a termetes pocihoz! :-) Üdv mégegyszer köztünk.

dinuci01

Mók:asszem ma van telihold....... :)

Kép

Kép

Két napja készültek....Többiek,pocak,amíg még egyben vagyunk.... :)

Szilvi

sissy01

Dinuci:salvus víz egyenesen rossz,de inkább,mint a gyomorégés!!!!!!

Szilvi

sissy01

Sziasztok!!
Btunde: Sajnálom, hogy így jártatok. Nem akartok elmenni egy másik kerületbe, hát ha szerencsétek lesz az apaságival kapcsolatban?
Amúgy útálok ügyet intézni, mert sosem megy flottul a dolog.
Anyatej: Beszéltem erről a védőnővel még annó,és én is úgy tudom, hogy változik az anyatej állaga.
Ma voltam ctg-n hát rendesen meg kellett birkózni a drágával, mert nem nagyon volt hajlandó mozogni, ha meg mozgott, mindig arrébb ment, így a szívhang is volt, hogy nem volt észlelhető. Hát frászt is kaptam, főleg mikor el kezdett sípolni a gép, de aztán meg is lettem nyugtatva, hogy minden rendben van. Nem is tudom, hogy ez nézi e a fájásokat, 2 tappancsot tesznek rám, az egyik a szívhangot, a másik gondolom a mozgás, ma kérdezte is a doki, de nekem lila gőzöm sincsen.:-( Amúgy minden oké, megvizsgált a doki is, Bogyika nagyon nem akar még kijönni, bár már lejjebb van a hasam, hát ez remélem már jó jel. Na már én is kezdek aggódni, ne hogy túlhordjam, bár még van 2 hetem, azalatt csak kibújik.
Hát mikor megyünk vizsgálatra sokat nem tudok elötte aludni, szóval nem volt túl jó éjszakám nekem sem. Nekem meg sikeresen bedurrant a torkom, így most elkezdek harcolni a bacikkal, eszem lila hagymát, remélem segíteni fog.
Dinuci: Jaj nagyon drukkolok neked:-)
Sissy: Tuti nem éhgyomorra kel menni. A terhesgondozóba azt mondták, mert rákérdeztem,én éhgyomorra mentem,és majd kiesett a szemem, meg is kérdeztem, hogy lehet e enni, és mondták, hogy már a vérvétel előtt is ehettem volna. Salvus víz, az jó, csak nem szabad sokáig inni,én alapjáratban ittam, sokat égett a gyomrom, meg lehet szokni az ízét. Viszont asszem az nem jó a vérnyomásra, szal óvatosan.
Nekünk is második próbálkozásra jött össze a pici,de nem szeretek beszélni róla, mert félek, hogy meghívom a rosszat. Amúgy ezért vagyok mérges, mikor „véletlenül” becsúszik a baba,és elvetik, tudom, hogy semmi közöm hozzá, de akkor is bosszant és bánt a dolog.
Én csak azon aggódom, hogy ne hogy éhes maradjon az a szegény gyerek.
Aranyoska, Sissy: Nagyon édi a hasitok:-)
gira06

gira!megemeli a vérnyomást?Mondjuk én csak 3-4 kortyot iszom,de azt muszáj!

Szilvi

sissy01

Halihó!
Csak gyorsan beköszönök egyet és jelzem, hogy még mindig egyben. :( Holnap vissza is olvasok majd és közlékenyebb is leszek. Addig is puszi!

Szilvi
KépKép
ceyla

szia ceyla :) látom nem csak én nem tudok aludni! :?
nem vagyok álmos meg agyalok is,de mind 1 késő van!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mares, Lynn
37 :lol: :lol: :lol: :lol:

októberi kismamik
Vendég

Kép

Az én pocakom.... :lol: :wink:
Vendég

Kép
Vendég

Kata: kifőzéshez raktam bele ecetet. De többet nem főzöm ki, mosogatógép lesz... Csak először akartam kifőzni. Noel gyönyörű :) párommal mindig megmosolyogjuk, és milyen sokat változott :)

Rekus: ha fehérje van a vizeletbe az nem jó. ORVOS!

Sissy: az csak sima vizesedés. kb 6 hete kezdődött nálam. De csak a bokám és a lábfejem. De mióta beteg vagyok, 1 hete, a kezem is dagad és fáj is. Kedden csináltak nekem utolsó labort, kiváncsi vagyok a fehérjémre. Nagyon gyanús, hogy pont akkor kezdett így bedagadni a kezem, amikor beteg lettem...

Sav: nekem a gyomrom nem ég, csak délutántól, ha vízszintbe vagyok, jön fel a sav és a torkomat marja. Renniet szoktam ilyenkor, nem sokat ér, mert amint eszek, kezdődik előlről. Viszont este elalvás előtt bekapok egyet, és tudok is aludni.

Ma megint UH. Mostmár úgy megyünk a dokihoz, hogy ami nekem kell a kórházba cucc, (nem a szüléshez) csak ha befektet, a csomagtartóba van, hogy páromnak ne kelljen ingáznia. Doki után írok, kb 4körül...

Kriszta
Kép
cherryke

Hali!Gyors bekukk,látom,mindenki egyben...

Cherryke:drukkolok,hogy azért még haza mehess.

Kata:Noel gyönyörű,a hasad meg tök jól lement!Biztos fura volt először,hogy nem díbol bent senki... :)

Szilvi

sissy01

Jóreggelt!

Na felkelvén még jó volt, de most a 6. IKEA-s pelenka kivasalása után, derekam ismét olyan mint tegnap, de nem is a derekam, hanem valahol úgy feküdhet a drága hogy valami ideget nyom, mert néha fekszek, mozog egyet és én majd felugrok, mintha áramütés ért volna.... áááááááááá fááááááááj :) Dinuci: pedig azt hittem mára jobb lesz!

Kata: bakker, mintha nem is szültél volna!!! Total lapi pocid lett

Aranyoska: cééép pocak

Sissy: neked is édeske a pocakocska! :)

Ceyla: 39. hét!!!!!!!!!! tátám :)

Cherryke: remélem nem kell befeküdnöd!!! Ha igen kinek jelzel???

Dinuci: csaj jöjjön aminek jönnine kell, marmint a babónak :) igen, megsütöttem a fahéjas sütit, mert én ilyen idijóska vagyok :)

kép tegnapról:

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares:szép a pocid!!!

Jujj,már úgy izgulok,ki jön........

Szilvi

sissy01

Mares: ha bent kell maradnom, valószínű, hogy Sissynek írok sms-t, Ő mindig jön :)

2 napig nem volt jó a pocim. Mintha izomlázam lett volna, és nhezen is mozogtam, de ma remekül van, és nagyon mocorgós is :) Már mindent kivasaltam.

Jók a pocakok :) de a kilók és a víz hol vannak? :D csak én eszek 2-3 óránként? :?:

Kriszta
Kép
cherryke

oké Cherryke,várom,azaz annyira mégsem,még maradjatok azért otthon picit.....Rennie helyett tényleg próbáld ki a salvust,egy próbát megér!

Szilvi

sissy01

Sziasztok :)
szép pocik :D semmi kg nem fog rajtatok maradni mares és sissy az tuti :wink:

mares:most,hogy így látlak teljesen lejön rólad a stílusod amit bírok :wink: :D ,laza és vicces!ugye?

cherryke:reméljük nem kell bent maradnod,otthon még is jobb pihenni!

kata:nagyon cuki,szép baba Noel! :) csinálsz róla olyan fotót is ,ha sikerül amikor nyitva van a kis szeme? :)

én nagyon rosszul aludtam,ráadásul nehezen aludtam el!Megviselt a teli hold,pedig nem szokott!furin érzem magam ma!dinuci ma még nem volt!neem táán!!!
:D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Mi ma "kézművesdélelőttöt" tartottunk JUlival, mert úgy folyik az orrom, hogy csak na. Úgyhogy próbálok egy kis nyugit varázsolni. Csak hát délután Juli hivatalos élete első szülinapu zsúrjába, úgyhogy oda menni kell :)

Dinuci, hát én is kíváncsi vagyok... :)

Cherryke, drukkolok, hogy ne kelljen befeküdni.

Kata, hát Noel irtó cuki :)

Mares, Sissy, hát nagyon csinosak maradtatok. Eddig viszonylag én is elégedett voltam magammal, dehát elnézve a képeket... :) Nemtom, nekem a combjaim lettek akkorák, hogy csak na. Nektek meg csak hasatok van. Jó lenne tudni a trükköt :)

Na megyek ebédelni /ebédelteteni.
Van még tegnapi gulyásleves.
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Btunde,
A kiságy valóban jó vásár volt, majd tegyél fel róla képet!
Sajnálom a papírokat és hogy megint rohangászhattok miatta, sajna az a tapasztalat, hogy a közszférában dolgozók elég bunkók, tisztelet a kivételnek.

Dinuci,
Nem gondoljuk azt, hogy mindig kocsi kell a segged alá. Én mit ne mondjak innen el sem lehet mozdulni kocsi nélkül, a legközelebbi értelmes bolt is vagy 3-4 km-re van.

Kfmares,
A méhlepény állapotát UH-n látják. Ott nézik mennyi benne a meszes folt.
Az NST/CTG pedig csak a magzatmozgást és a méhtevékenységet nézi és görbét rajzol mint pl az EKG.
Fahéjas süti??? Milyen is? Bővebben!
39. hét azért reméltem, hogy előbb meglesz. Nem érzem úgy hogy én leszek a következő. Ma valahogy nagyon le vagyok törve. :(

Cherryke,
EDA: Nézd a dolog pozitív oldalát. Hátul nincsen szemed, nem látod amikor megszúrnak és ébren lehetsz amikor kiveszik a pindurkát. :)

Mók,
Melyik gép volt rossz a CTG-n?
Én eddig az ablaknál és középen feküdtem, de egyikkel sem volt gond. Mondjuk Niki mindig nagyon ügyi, legutóbb is utoljára mentem be CTG-re a szobába és először jöttem ki. 22 perc alatt megvolt. :D
A mellszívót nekem nem mondta senki, hogy vinni kellene, sem a szülésznő által adott listán nem volt rajta, sem a tanfolyamon nem mondták. Ha én viszek is be akkor is csak ezért, hogy a tejet szaporísam vele, vagy ha nagyon bedurranna és Niki nem tudná szívni akkor előtte fejni egy kicsit vele.

Iceberg,
A csokis croassan nekem is bejött eddig CTG előtt, vagy azt eszek vagy valami egyéb édeset, bár az utóbbi alkalommal nem ettem semmit, mert előtte fájt a gyomrom, de így is ügyi volt a kiscsaj, pedig aggódtam, hogy bealszik.
Látom jó sokáig fent voltál, már nem számítottam rá, hogy jár erre valaki.

Rékus,
Én is úgy tudom hogy kismamák esetén 140/90 fölött van a magas vérnyomás, tehát akár a 140 fölött van, akár a /90 fölött akkor is magas. pl magas a 110/95 és a 144/80 is. De nálad sokkal gázabb, hogy találtál fehérjét. Nekem magas vérnyomás mellett sem találtak. Szerintem menj el dokihoz.

Gira,
Ha két tappancsot tesznek fel, az alsó nézi a magzat szívhangot és a mozgást is ha jól tudom, a felső pedig a méhtevékenységet. A CTG esetében a kirajzolt két görbe a fenti a magzati szívhang és a mozgás (a mozgást nem értem hogyan), a lenti görbe pedig a méhtevékenységet jelzi, minél nagyobbak a hullámok annál intenzívebb a méhtevékenység.

Ami a vizesedést illeti már nekem is van egy ideje. Semmi nem segít raja. Polcolhatom, feküdhetek akárhogy mindegy. Már csak a szülés szabadít meg tőle...

Szilvi
KépKép
ceyla

Pár kép a babaszobáról:
Kép

Kép

Függöny:
Kép

Pelenkázó (most a vasaló van rajta):
Kép

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Most jöttem meg, minden rendben volt az orvosnál is :-) Kedden vagyis a kiirt napon Nst Uh meg magzatvizvizsgálat, de reméljük nem kerül rá sor :roll: Jobb lenne tulleni mindenen,már a kezemben fogni a babót :-) Apu is kijöhet már kedden, mondtam neki egyedül maradok a végén :-) De nem baj az a jo ha már hazajön onnan.
Csináltam friss pociképet a miheztartás végett :-D Mindjárt rakom aztis.Közbe főzöm a tejszines gombás pörit, meg ragulevest.
Kinnt voltunk a tescoba is hát nincs valami nagy leárazás babaruha szempontbol, pedig azthittem lesznek olcso darabok :-(

És veletek mizu? Jol vagytok?

Etus: ó te szegény, és még zsurozni kell menni... Hát ez jokor jött neked! :-( Mindegy kitartást, reméljük legalább Juli jol érzi majd magát.

Iceberg:sajnálom a rossz éjszakádat! De én még itt vagyok :-D :-D Még boldogitalak titeket egy kicsit. (Vagy még többet is? :oops: )
Probálj meg most egy kicsit pihenni, ha már éjjel nem sikeredett.

Sissy:valaki már tényleg jöhene, nem lenne rossz ha történne valami izgi megint :-D A pocód nagyon ari nem fogsz sokat bajlodni tényleg a kilokkal....

Cherryke:jol vagy minden rendben? Aggodalmak ugye elszálltak egy picit??? :wink: Reméljük nem fogtak bennt!

Kfmares: nem ott legalul nyom? És olyan mintha megcsipnének?? Nekem volt olyan! :( még mostis előfordul. Pocak neked is tuti, de rajtad sem fog sok maradni akárcsak Sissyn. Fahéjas süti nyamika :-) A fahéjat szeretem ugyhogy tuti nem lenne ellenvetésem.

Kata:hát nem maradt sok a pocin csak az láccik hogy szültél :-) Nem lesz nehéz ezt leadni ha egyátalán le kell. Noel meg ismét nagyon édi :-) Inkább apukákájra hasonlit ugye?

Ceyla:örülök hogy minden passzol, majd gyere ám!! :-)

dinuci01

Kép 39+3

Ime a kisbálna :-D

dinuci01

Ceyla:tutiiiiiiiii :-) Csodaszép a babaszoba!!

dinuci01

Ceyla: ez szo szerint meses! Azokat a pan peteres motivumokat festettetek vagy ragasztva van?

Dinuci: jo hogy minden ok! HAt csaknem varja meg meg a keddet....
en is neztem a tescot ma, de kifejezetten draga:(

Ma en is nagyon rosszul vagyok:( A takonytol az egesz fulem , fejem be van dugulva, alig hallok, rossz a gyomrom, a kedvem a beka s..gge alatt...Es meg hol van az este hogy ledolhessek....

KépKép
tavasziszel

Dinuci,
Köszi. :D

Tavasziszél,
Azon a falon minden festve van.
Kivetítettem projectorral, körberajzoltuk, kikevertük a színeket és kifestettük.
Jobbulást neked. Pár napja én is taknyos voltam, de már elmúlt szerencsére (kopp-kopp).

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:nagyon szép a baba szoba!!!!tetszik a fal nagyon tényleg mesés,tündérek és egyebek nagyon jó ötlet!!
én sem számítottam magamra :lol: ,de nyugtalan voltam és nem bírtam aludni!préselős vasalód van?

dinuci:most tudtam lepihenni :? vagy a postás jött reggel,utána mostam ismét meg pakolásztam erre mire fel akartam jönni nem át jött a szomszéd! :shock: és sztem ülve nem lehet pihenni nekem ugyan is nem kényelmes Balázsnak sem tetszik!az a rossz,hogy nem lehet zárni azt a r.......dt kaput az ajtó meg lent van ha bezárom kopognak akkor meg rohangálhatok a lépcsőn!néha úgy érzem nincs nyugodt életem!na mind1 nem panaszkodom!
hátha keddig megszületne a pindurid!!a tescó tényleg nem olcsó plüss rugit láttam én is 2600ft-ért nagyon szép volt,de drága!
apukádat nagyon sajnálom,igazából nem találok rá szavakat,mert elég szomorú helyzet!!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,

még mi is egyben. Tegnap rohangáltam a táppénzes papíromért, ma bevittük Brigivel melóhelyre. Akartam neki nézni a piacon overált télre, de úgy látszik nagyon korán vagyok mert még nem volt. Csak később nem tudom mennyi időm lesz rá.

Nagyon jók a pocakképek. Kata Noel édes és tényleg nagyon jól visszament a pocakod. Olyan gyorsan megy az idő, Noel baba mindjárt két hetes. :lol: :lol:

Úgy látszik a többi babó nagyon ki akarja várni az idejét, mármint az októbert. Azért jó, hogy nagyon előbb nem jött senkinél.

Ceyla,
nagyon szép a babaszobátok.

Iceberg,
már akartam írni, hogy tényleg durva, hogy hetente vizsgál a dokid. Az enyém 35 hetesen nézett utoljára. Utána csak flowmetria volt.

Dinuci,
az nst-s papíromat a doki megnézni, mármint a görbéket és a mozgást és utamra bocsájt. Legalábbis eddig így volt.

Tavasziszél, Etus
jobbulást. A combom nekem is nagyon megnőtt, tegnap megjegyeztem a férjemnek, hogy mekkorák, erre ő mint anyádnak. :lol: :lol: Kedves :lol:

Cherryke,
remélem hazajöhettek és minden rendben lesz.

Tünde,
nem semmi az ügyintézés. Csak az a baj, hogy akik ott ülnek nagyon el vannak szállva - tisztelet a kivételnek, nem akarok általánosítani, de néha tényleg ki lehet fogni nagyon bunkó ügyintézőt is aki tojik rá magasról, hogy pl. kismama vagy.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Engem is megzavart ez a teli hold, mert az este olyan keményedéseim voltak, azt hittem megyünk szülni. Egy óra alatt 13 méhösszehuzódást mértem, és elég rendszeres 5 perceseket. Erre beültem a fürdökádba, mert én ugy tudom, ha jóslófájás akkor abba marad vagy pedig rendszertelenné válik, ha az igazi fájások akkor felerösödnek és gyakrabban jönnek a fürdéstöl.
Na, nekem szerencsém volt mert rendszertelenné váltak és igaz alig aludtam valamit az éjszaka, de mára már csak egy kettö van óránként.
Egy kicsit kétségbe is estem az este, hogy az ember még a harmadik babánál se tudja eldönteni mikor kell menni a kórházba, nekem eddig egyikkel sem folyt el a magzatviz, igy mindig csak ráéreztem, hogy mikor kell menni.

Ma felhivtam az orvosomat a magas vérnyomás és a fehérje miatt. Megnyugtatott, hogy ez még teljesen normális egy terhességnél. A vérnyomást 150/95-re mondta nekem hogy onnan kezdödik a magas vérnyomás, a fehérjére a vizeletben azt mondta, hogy a terhesség vége fele egy kevés fehérje nem probléma, nagyon sok terhességnél elöfordul. A lábam kezem nem vizesedik ez már jó jel. Es nem kell egyböl a terhességi toxemiára gondolni, mert a vesétöl is lehet fehérje a vizeletben. NA, de hétfön reggel amugy is találkozunk és megvizsgál rendesen. Amugy ha valami gond lenne hétfön látta volna z UH-n. (a méhlepényre gondolok)
Amit ajánlott, hogy fehérjedus´és sószegény étkezés addig is. Es persze sok pihenés, hát nem tudom hogy képzelik 2 örökmozgó fiu mellett. :)

Ceyla! nagyon szép lett a gyerekszoba, nálunk csak gyerek sarok lesz egyelöre, mert a hálószobában lesz velünk. :)

Dinuci! Hajrá keddig legyen valami, te csak ügyesen ne pihengess szaladgálj, pucolj ablakot, hátha lesz eredménye. Nálam mind a kettönél volt ererdménye az egésznapos ugrálásnak. ;)

Mares, Sissy, csinos pocakok, csik semmi?

Kata! Noel nagyon aranyos, és tényleg az apukájára hasonlit.
Amugy azt olvastam, hogy az ujszülöttek az apjukra hasonlitanak az elején.

Amint tudok jövök még, mert nagyon izgulok a második babáert. Gyerünk lányok!

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

kri07:ne is mond! :cry: utálom mikor vizsgál nekem durva ahogyan csinálja!!majdnem elsírtam magam legutóbb,már félek a hétfőtől!!!!mit kell ennyit vizsgálni nem vagyok veszélyeztetett,mert őket szokták többet!!
akkor neked fájásokkal indult eddig??én megint úgy szeretném,ha folyna a magzatvíz :roll: tudom nem kívánságműsor,de elsőre így volt és ez ismerős helyzet! :) a fájásoknál hullámszerű??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Cherry
Noel változott. Mióta kap kaját is, kikerekedett :lol: :wink:

Sissy
Most nem benne, hanem rajta ficereg Noel :wink:

Mares
Nagyon kis csini pocakod van!

Ice
Nehéz nyitott szemű képet csinálni most még Noelről. Eszik, alszik a drágám...

Ceyla
Nagyon szép lett Niki birodalma!

Dinuci
Hajrá!!!!!!

Megnyugtató, hogy Noel hasonlít a férjemre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor csak nem kutyulták össze a cuccokat a Kaáliban :wink:
Vendég

Iceberg,
Valamikor vasaltunk pólókra matricát, onnan maradt a vasaló, most kifejezetten jól jött, mert egy lehajtás, 1 rugi. :D
Sajnálom, hogy fáj a vizsgálat. Nekem sem kellemes de messze áll attól, hogy fájjon. Ez a doki lesz ott szüléskor is???

Kri,
Tényleg kedves a férjed. "Mint anyádnak." Ez jó! :D
Tegnap az egyik ismerős megsimogatta a pocimat és azt mondta, hogy Nikike várd ki az Októbert. Hát én azt hittem letöröm a kezét! :evil:

Rékus,
Hát nekünk is először bölcsőben lesz mellettünk, legfeljebb napközben viszem le, vagy nem tudom... Ugyanis a mi hálószobánk és a babaszoba külön szinten van, eredetileg le akartunk költözni a mellette levő szobába és az megoldotta volna a dolgot, de nincs most keret másik ágyra a fentit meg nem akarjuk levinni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla,
a pocisimogatást én valahogy nem bírom. Múltkor egy idősebb nőci a boltban megsimizte, majd megkérdezte, hogy tudjuk-e mi lesz. Mondom neki, hogy valószínű kislány. Eddig mindegyik doki egyértelműen kislánynak mondta. Erra a nyanya, az még nem biztos, mert másnak is mondtak már lányt és fiú lett. Akkor meg mi a francnak kérdezi. :twisted: :twisted: Bár lehet, hogy nehezen viselem az emberek hülyeségét így a vége felé. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Semmi nagyobb gond nincs. Laborom jó lett. A baba jól van, áramlások jók. Lepényen nincs meszesedés, víz ugyanannyi. Nőtt is hízott is kedd óta. Most a babát alaposabban megnézte. Mondta, hogy a baba érettségre megfelel a 34. hétnek, a mérete meg 1-2 héttel kisebb. Még mindig a víz miatt aggódunk. Ha nincs semmi probléma, 1 hét múlva kell mennünk. Megkérdezte, nem-e kéne már ctg-re mennem. Mondtam én nem tudom, neked kell tudnod... :D Majd megbeszéljük, hogy akkor lehet jövőhéten be is ültet.

Ceyla: szép a babaszoba :) azt a gépet néztem és nem tudtam rájönni, hogy vasaló vagy hajtogató. De lehet, hogy mindkettő? Így könnyű vasalni :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherry
Ezek nagyon jó hírek!!!!
Vendég

[quote="kri07"]C írta:kri07eyla,
a pocisimogatást én valahogy nem bírom. Múltkor egy idősebb nőci a boltban megsimizte, majd megkérdezte, hogy tudjuk-e mi lesz. Mondom neki, hogy valószínű kislány. Eddig mindegyik doki egyértelműen kislánynak mondta. Erra a nyanya, az még nem biztos, mert másnak is mondtak már lányt és fiú lett. Akkor meg mi a francnak kérdezi. :twisted: :twisted: Bár lehet, hogy nehezen viselem az emberek hülyeségét így a vége felé. :lol:

Amikor megsimogatják a pocimat, vissza simogatom neki. És nem érti... :D De szerencsére ez vadidegennel még nem fordult elő :D :D a barátaink meg le is szoktak róla így hamar :D

Kriszta
Kép
cherryke

ceyla:igen sajnos!!az a baj,hogy ez egy muszáj helyzet valahol bár engem nem érdekelne,de a páromat nézem!nagyon nagyon sokat dolgoztak a dokinak ingyen és az mind a szülés pénz!tudod mire gondolok!!sőt már 3x is szülhettem volna nála!amúgy is fogadtunk volna orvost,de ez így adott volt :? alig várom ez végett,hogy vége legyen és én többet nem megyek hozzá!!
lehet,hogy még jól jön az a vasaló,ha a kislányodnak vasalni kell mondjuk pólóra stb matricát!textil pelust is jó lehet vele vasalni,nadrág élt!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kri,
Én is nehezen viselem az emberek hülyeségeit ne aggódj. Valahogy úgy érzik ez beleszólós. Engem múltkor egy pénztáros nő azzal riogatott, hogy nekik végig fiút mondtak és végül lány lett ami jó, mert ugye lányt akartak, mert már volt egy fiuk. Hát ha Niki Balázs lenne, egyrészt kinyírnék pár UH szakembert, másrészt igencsak rosszul állnánk ruhákkal, igaz van 1-2 univerzális, pl amiben hazahozzuk, de azért nem lenne semmi anyagilag. Nem beszélve arról, hogy a környékünkön csak fiúk vannak, azt még kaphattam volna kölcsön is akár.

Cherryke,
Akkor minden renben! Ez a lényeg! :D
A géppel csak vasalni lehet, egyszerűen csak bele kell tenni a ruhát, jól kisimítani és ráhajtani a tetejét. Ilyenkor úgy marad lecsukva, majd sípol amikor fel kell nyitni. Hajtogatni sajnos nem hajtogat és még a mosógépet sem pakolja ki... :D Azért sok dolgot egyszerűbb vasalni a normál vasalóval, mert ugye nehéz erre úgy rápakolni a cuccot, hogy amikor lehajtod, ne vasaljon bele gyűrődést. Valójában arra a legtökéletesebb amire vettük, matrcia vasalására pólókra, mert ott az a lényeg, hogy véletlenül sem mozduljon el vasalás közben sem az anyag, sem a papír.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Gondoltam lejelentkezek, hogy mi újság velünk. Úgy tűnik a jövő héten amint betöltöm a 36. hetet mehetek haza a kórházból. Már nagyon jó lenne, mert a férjem épp a hétvégén rakja össze a gyerekszobabútort, (nem a csajszikánk bútorát, hanem ami mindkét gyerkőcé lesz, igazából ez rá is ért volna) és akkor legalább rendesen át tudom majd szanálni a ruhákat, ha hazamehetek a hét elején.

Pocakfotók: nagyon csini kismamik vagytok. Nekem jelenleg nincs képem csak egy pár héttel ezelőtti azért megpróbálom feltenni.

Már rég akartam írni, hogy nálunk Lora lesz a kislányunk neve.

Amúgy ma elküldtek uh-ra, hogy megnézzék máskülönben minden rendben van-e, de szerencsére igen, és nagyon sokat nőtt mióta bent vagyok, jelenleg kb. 2450gr-ra saccolták+- 300gr. Úgyhogy nyugodt vagyok így már biztosan nem lesz gond vele, mégha kicsit előbb ki is bújuk a helyéről, mint ahogy a kisfiam is tette.

Nem tudom feltenni a képet mert túl nagy, majd később megpróbálom ha már lekicsinyítettem.[/img]

ancsika82

Jah de ha mégsem sikerülne a bloggunkban van kép ott megnézhetitek, ha érdekel valakit!

ancsika82

Engem nem zavar,ha megkérdezik,és megsimizik a pocimat...

Rékus:szerencsére a csíkok elkerültek,nekem a popómon vannak fehér csíkok... :cry: :oops:

Ancsika:hol van a blog?

Cherryke:azért jó,hogy még nem kellett sms-ezned,hanem tudtál jönni!!

Többiek??

Szilvi

sissy01

Szaisztok!

Ceyla!
A középső gép a vacak, mondta az asszisztens. A mellszívót a szülésznő mondta,de végül nem veszek.
Ha kell párom megveszi, behozza.....így döntöttem. :?
Babaszobátok nagyon szép. Én is várom hogy kész legyünk.
Talán jövőhét elejére összeállunk.

Lányok!
Nekem nem fájt a vizsgálat amit a nőgyógyi végzett, ráadásul a 39. hétig nem is akar hozzám nyúlni... :shock:
Én meg ezen vagyok meglepődve,de végül is nem hiányzik.
Kisebb fájásokkal én is bírok napközben,de szerintem csak készül a szervezetem. Ízületeim egyre jobban kivannak.

Hát már én is várom a következő topik babánkat. :D
Mindenkinek mennek a drukkok.

Cherryke!
Örülök hogy rendbe vagytok.

Kép
mók

mók:de jó neked!!!némelyik dokinak "finom" a keze és óvatos!sztem az a jó!!!
már te sem szeded a magnéziumot ugye??én szerdán vettem be utoljára akkor van mindig a forduló!
sztem jól döntöttél rá ér akkor venni mellszívót,ha kell olyan drága utána meg nehéz eladni!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: