A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jo reggelt!

Jaj, szegeny Zsombi, rajar a rud... :( En Alexemnek sok mindent kell turni, Rania ugye....mar meg van edzodve! :D

Boo, gyertek el vendegsegbe, es en parom elkapraztat a kulinaris oromok teren! :D Szivesen latunk!
Probalok irni par receptet, csak az a baj, hogy itt nagyon sok alapanyag van, amit otthon nem lehet kapni, ezek nelkul is lehet persze vega eteleket fozni, hisz a kepzelet szab csak hatart... :) Nagyon sok indiai etelt fozunk, talan Pesten lehet beszerezni fuszereket, hozzavalokat, itt konnyu ilyenekhez hozzajutni. Sokat hasznalom a tofut, persze alaposan be kell pacolni, mert amugy izetlen, de pacolas utan meggrillezve isteni finom ize tud lenni. Itt kimerithetetlen valasztek van szojatermekekbol, ami a megszolalasig hasonlit az eredeti huskeszitmenyhez, virsli, pastetom, sot meg paprikas kolbasz is... fozeshez pedig szazfele valasztek: darlat hus, csirkedarabkak, halrudacskak..termeszetesen nem kell utanozni a husetelt, hogy az ember finom vega etelt egyen, de aki regen evett hust, mint en, annak jo dolog, hogy neha megizlelheti a sok even keresztul fogyasztott etelt, anelkul, hogy hust egyen.

Ma peldaul ezt fozok: babot, gombat, hagymat megpiritok, es fustolt chilli szosszal megfozom. Beletoltom a mexikoi pita kenyerbe, feltekerem, mint a palacsintat, tepsibe teszem, es sajtszosszal leontom. Sutoben sutom, amig a sajtszosz megpirul rajta. Sultkrumplit csinalok hozza, es salatat: Paradicsom, uborka, feta sajt, olivabogyo es kulonfele zold levelek.

Rakok kepeket, csak S. laptopjan vannak az uj kepek, es azon nincs kicsinyitoprogram. Rairom disc-re, es tudok rakni.

Most indulunk boltba, aztan Alex alszik, utana jatszoter.

Mindenkinek szep napot! :)
Vendég

Niki

És mi van ha egyszer vmelyik gyerkőc azt mondja szeretne húst enni? Olyankor mit fogtok tenni? Mert okés hogy ti ezt választottátok na de mi van ha ők mást fognak?

India nyami, imádjuk nagyon! Pfúú nagyon jól hangzik amit csinálsz! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay, nagyon sokan kerdezik ezt tolem, de csak azert, mert a mi tarsadalmunkban a huseves a norma.. de ilyen alapon a kinai is megkerdezheti toled, hogy csak azert, mert te nem eszel kutyahust, hogy van jogod a gyerekedtol megtagadni, hogy megizlelje?
Hogy mi lenne, ha kernenek hust? Nem kapnanak! :lol: nagyon egyszeru, ugyanis mi is azt valljuk, amit te: mi neveljuk a gyereket es nem o minket :lol: Addig, amig a gyerek felnotte valik, es nem el onallo eletet a szulok szabalyait kell elfogadnia, es ez altalaban minden csaladnal igy van, igy nalunk is.
Es a szabalyok, eletmod mindenhol mas. Amig gyerekek, nem fognak hust kapni, akkor sem, ha kernek, de mivel soha nem esznek hust, nem is hiszem, hogy hianyozna nekik.. Nagyon sok baratunk van, aki vegetarianus csaladban nott fel..ritka aki 18 evesen valtoztat ezen. Ha 18 evesen megis ugy dontenek, hogy enni szeretnenek hust: szomoruak leszunk, de elfogadjuk, onnantol kezdve ok iranyitjak az eletuket.
Vendég

Nekem igazából nem kifejezetten a hús evés a norma, van aki mást bojkotál az étrendjéből. Én mondjuk a vegyes táplálkozás híve vagyok, de nem ítélem el azokat aki vmit ilyen olyan okokból nem eszik. Ő döntésük ő választásuk. Mondjuk sztem gyerekeknél más a szitu, mert igen vannak dolgok (és elég sok) amit mi döntünk el helyettük, mi irányítunk..de sztem pl pont a táplálkozás eme formája nem az. Ha pl babóm nem szereti a káposztát nem fogom tömni vele, szíve joga eldönteni mit szeret mit nem. Persze elmondanám, sőt biztos igyekezném meggyőzni mi miért ezt esszük miért nem amazt, de ha szeretne mást kipróbálni a választás jogát fenn tartanám. Nem kötném korhoz. Egész gyerekkoromban azt hallottam mindenre, majd ha 18 éves leszel....ezzel csak azt érték el, hogy 16 évesen eldöntöttem nem akarok otthon élni. :roll:

AMúgy meg persze normális a vega kaja is egy gyereknek főleg ha nem tudja milyen a másik, általában a különböző társadalmak találkozásánál barát, barátnő, kapcsolat(mint te) térnek át a másik táplálkozáshoz...

:wink: :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!
Elv vagy nem elv, eü probléma vagy nem én csak azt mondom, h ha az egyiket megoldják, ami ugyebár hosszú távú és macerásabb probléma, akkor a másikat is megoldhatnák. És mi van, ha a bepisilés is üe probléma? (Nem Marcira gondolok nyilván, csak elvi síkon kérdezem) Akkor a gyereket hordja haza az anyja 3 évig az óvodából? És ha dolgoznék? Akkor, hogy a pöcsömbe hoznám el a gyereket?

A külföldön mennyi idő után mennek vissza dolgozni a gyerekszülés után témához:
Biztos én vagyok degenerált, de az én szemléletem az, h nem azért szülök gyereket, h 6 hetesen v. pár hónaposan lepasszoljam egy bölcsibe, hogy más lássa ahogy járni kezd, hallja, ahogy gügyögni kezd.
A gyereknek sztem 3 de minimum 2 éves koráig igenis az anyja mellett a helye. Aki nem hiszi, járjon utána, a neten biztos van számtalan pszichológiai alátámasztás. (Bár nem vagyunk majmok, de úgy mellesleg az emberszabásúaknál a majomgyerek 7! éves koráig van az anyjával)
Egy dolgot tudok elfogadhatónak tartani, ha vki hamarabb beadja a gyerekét vhova: ha egyedül marad és gyesből nyilván nem tudja magát és a gyereket fenntartani. Nekem az ilyen karrier építés, meg muszály visszamennem, mert kirúgnak szöveg, csak hablaty. Munka lesz később is, a gyerek viszont csak egyszer annyi idős, amennyi.

Boo!
Amúgy tényleg! Barátnőimmel pont ezt beszéltük, h külföldön mi a búbánatért tud normálisan működni a távmunka, itthon meg miért nem?

Niki!
Igazán nem akarok kötekedni, sem beleszólni, sem húsevésre buzdítani, de az, h a gyerekeid vegák, azt nem ők választották. Ha fel sem kínálod nekik a lehetőséget, akkor mégis, hogyan tudják majd eldönteni, h nekik mi kell? A volt sógornőm pl. vega, de a gyerekeinek attól még ha undorral is, de megfőzi, süti a húst.
Nem akarlak megbántani, meg ugye nekem az a nézetem, h mindenki azt csinál a gyerekével amit akar és jónak gondol, de nekem ez durva.
"Ne ölj" akkor ti ugye csak a fáról lehullot gyümölcsöket eszitek meg? Mert attól, h a növény nem ad ki hangot, esetleg uúgy érezhet. Vagy, ha nem folyik a vére és nem visít szívettépően, akkor nem számít a tanítás?
A kaja, amit készítesz nagyon jól hangzik, csak én tennék bele csíkokra vágott husikát is (mondjuk a gomba helyett) :)

Ez is vhol olyan, minthogy megkeresztelteti-e az ember a gyerekét vagy sem. Ha nem, mondván, h majd ő eldönti, akkor igenis meg kell neki mutatni, h mi az, amit "majd ő eldönthet". Mert, ha csak azt hallja, h ez baromság, akkor nyilván nem keresztelkedik majd meg. Ilyen meggondolásból jár az én Szonjám pl. ovis hittanra. Mert a férjem nem engedte megkeresztelni, mert majd a gyerek eldönti. "Ok apukám, de akkor add meg neki a választás lehetőségét, így ha tetszik, ha nem, a gyerek hittanra fog járni." Nem is volt ellenkezés :)

Ja, az ovis teával kapcs: én imádom a jó cukros, napközis teát, de ami Marciéknál van...na az nekem is durva. Még szerencse, h Marci utálja a teát.

Ikoka!
6 fog egyszerre? Bodzinak összesen nincs annyi a 15 hónap alatt :)

Lois!
Nehogy kimaradj a jóból, megirigyelted Zétől a fognövesztést? ez jó :)

Tényleg!
Nikiéknél eddig miért nem szerveztünk babatalit? :)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba

DE hát pont erről van szó, hogy az egyik eü dolog, ergo macerásabb de meg KELL oldani, a másik meg számukra egy kényelmi szempont, vagyis elv, tehát NEM KELL megoldani. Nyilván ha a bepisi is eü-nek számítana megoldanák azt is, ha alátámasztod ilyen olyan papírokkal.
Sztem azon húznak le a legtöbb bőrt akin lehet, nyilván ha dolgoznál, mondhatnád hogy csókolom evvan dolgozom, így viszont ők mondhatják, csókolom otthon vagy evvan..érted?

Az egyik ismerősöm bölcsibe adta a gyerekét. Közölték vele hogy 16,30-ra menjen érte. A csaj 17ig dolgozik, a férje még tovább. A bölcsi elvileg 17,30ig van. Nincs kocsijuk, szal most lohol hogy zárásra éppen beessen. Mert azt mondja evvan, sajna nem tud hamarabb eljönni, mert nem lehet, ők viszont hivatalosan eddig vannak nyitva az más kérdés hogy mindenki hamarabb szeretne hazajutni...

Nekem nincs bajom a vegákkal, addig míg nem "kényszerítik" másokra

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hu, nem akarok am vitat szitani! :-)
Ertem, amit mondasz, Szonibaba, de te is a te kulturadbol, eletmododbol kinalod a lehetoseget.. veletlenul sem iszlam orara irattad be, pedig az is egy valasztasi lehetoseg.. a vilag osszes lehetoseget nehez lenne kiprobaltatni a gyerekkel :-) mindenkinek egyedi elkepzelese van az elet nagy dolgaitol kezdve az egeszen kicsiig, es ez igy szep :-) akkor lenne tokeletes, ha a szepseget mindenki felismerne es tiszteletben tartana..

Talizni nalunk barmikor lehet, szivesen latunk Titeket :-) de hust nem kaptok!! :-)
Vendég

Boo

Én engedek minden kaját, de mértékkel, semmitől se tiltom el, így a csokitól sem. Persze nem azt mondom bever egy tábla csokit, de pl evett túrórudit, vagy csoki pudingot, fagyit...ami nem feltétlenül egészséges, de finom :lol:
Én mindenben liberális vagyok :lol: Nem száműzök semmit se az étrendjéből, amit szeretne azt kap (persze nyilván nem vacsi vagy ebéd helyett) :wink:
Majd eldönti melyik utat választja. Én is kaptam mindent mégsem vagyok édességpárti, van hogy 2 hónapig nem eszek édességet, mert eszembe se jut.
Amúgy Roló nem egy nagy húspárti, kevés husit eszik, pedig kínálom vele.
Csirkében csak a szárnya és a combja megy, de inkább a szárnya.
Ha nem kér nem kér. Lehet vega lesz majd :lol: Én rábízom. :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

[quote="niki72"]
írta:
niki72
Talizni nalunk barmikor lehet, szivesen latunk Titeket :-) de hust nem kaptok!! :-)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Agygörcsöt még attól is szoktam kapni, amikor elszörnyűlködnek, h "úristen három gyerek". Meg amikor vki abból indul ki, h az embernek azért van ennyi gyereke, h ne kelljen dolgozni menni (jó, erre is van pl., de most nem arra gondolok). Mintha a családi élet menedzselése nem lenne legalább akkora munka idegi, fizikai, stb.
Pedig én tök büszke vagyok a 3 gyerekemre.
A magányos wc-zésekre én is de vágyom...és szó szerint ezt szoktam üvölteni, amikor utánam jönnek, h még kitörölni sem tudom nyugalomban?

Niki!
Tökre örülök, h nem bántottalak meg, mert tényleg nem volt célom, csak azt gondolom, h azért vagyunk itt egymásnak, h mindenki elmondhassa a vélményét erről-arról.
De olyan intelligensen válaszoltál. Felolvastam apának, azt mondta, h jegyezzem meg (mármint, h milyen szépen válaszoltál) :wink:
És, a recepteden felbuzdulva a ma esti kis bevásárlásunkon vettem tortilla-t v. mi a szöszt, amit majd jól meg fogok tölteni :)

Amúgy csodálom, h Ronmay még nem jegyezte meg, de nálunk pl. apa pár hónapja a paleolit táplálkozást vezette be a családba (lis próbálkozik vele kitartóan). Én spec meghülyülök tőle, de amúgy tök jó annak, akinek van elég akaratereje.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok,

csak olvastam mert írni felesleges lett volna: mi is hat fogat növesztünk egyszerre ( a felső négyesek hegye már érezhető, a hármasok még csak dudorodnak fennt is és lennt is), és én is úgy megyek Wc-re, ahogy Boo (Nimród pipiskedik hogy a lehúzógombot meg tudja nyomni), stb...

Tali? Holnap délután?????????

Alma együttes rajongóknak: szombaton 4kor koncert a Millenárison!

Szundi :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok! Olvasni sem nagyon tudtam mostanában,most igyekszek pótolni, ha Hédi fel nem ébred közben...

Szóval nálunk a múlt heti család leamortizálása óta a helyzet változatlan :twisted: :twisted: A 4 napig tartó folyamatos esőzés belvízvédelmi lépésekre késztetett minket ( majd rakok képeket) :arrow: apa a pihenés helyett baromi sokat dolgozott, mi Hédivel papírcsónakokat úsztattunk :twisted: :lol: Kihasználva jó időt egyfolytában kint vagyunk :arrow: Hédi sérülései és kék foltjai szépen gyarapodnak, a lakás szalad :twisted: Apa a fájdalmakat és a nikotin éhséget ( azóta napi 1 szálat szív) úgy adja tudtunkra,hogy sokszor szinte elviselhetetlen,beleköt mindenbe :twisted: :twisted: :twisted: Említettem neki ezt az elektromos cigit,mire közölte,hogy ő aztán nem fog elemet szopogatni :twisted: :twisted: :twisted:

Hédinek lett egy kis barátja a szomszéd utcából :lol: :lol: Most kezdte az ovit és erre felénk szokta az anyukája délutánonként hozni, biciklizni tanul a kisfiú. Tegnap már felajánlotta,hogy majd ő vesz egy bicajt Hédinek,mert mindig felkéretszkedik ( hogy kell írni???) az övére :lol: Ma mondja a kissrác anyukája, hogy este már apukának is előadta a kisfiú,hogy vegyen egy bicajt a Hédinek,de pirosat, mint az övé!! :lol: :lol: Nagyon édesek :lol:

Történnek rossz dolgok is, a horribilis villanyszámla után,most a hűtőnk adta meg magát teljesen, most anyósék kölcsönhűtője van nálunk amíg nem, tudunk újat venni...Egy utcabeli csaj pedig 1 hónap múlva várta volna a babáját, erre ma kiderült,hogy meghalt a baba a popcakjában :( :( :( :( Azóta nem mennek ki a fejemből, és hálát adok a jóistennek,hogy Hédi van nekünk!!!

Egyébként mi is húsevők vagyunk ( épp szalonnát ebédelek sajttal meg tükörtojással) és a wc-re járás detto mint Booéknál. Lehet,hogy gusztustalannak tartotok,de én egyszer megengedtem neki,hogy belenézzen a klotyóba, azóta nem kíváncsi rá :roll: ,beéri annyival,hogy tépkedheti nekem a papírt :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Kicsifiam próbál elaludni. Most épp lobogtatja a takaróját. Pár perce már csend van, nem sír, nem kiabál, de még molyol. Hú, nagyon fárasztó szegénykém ezzel az ínyfájással/fognövesztéssel : nyűgös, nem eszik, amitől még nyűgösebb. :roll: :?

A kecó szalad, Apa még dolgozik, Nekem is neki kell állnom itthon a dolgoknak, mert ihajcsuhaj mi van itt. Tegnap este sütöttem hurkát, ma készítek még krumplipürét hozzá.

Nagyon szép idő van mostanában, de látom a talira Lois-on és Kispocok-on kívül még nem reagált senki. Pedig holnapra is jó időt mondanak, reméljük az is lesz.

Tike : Hédi új barátja cuki lehet és igazi lovag :wink: . Barátnőmnek van elektromos cigije, már fél éve azt szívja, pedig nagy dohányos volt. Ráadásul ezekben ízesített patron van :arrow:Mond meg Teapának, hogy nem elem ízű, kóstoltam.

Boo : Miron és a sütőajtó :roll: , Miron és a mosógépajtó :wink: , ezek a gyerkőcök most nagy pukligyűjtésbe kezdtek. Zsombi is folyton beújít valami foltot.

Kép
ikoka7

Lois,Ikoka: Milyen márkájú elektromos cigit érdemes venni? VAn tippetek?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike : nincs, de megkérdezem a barátnőmet ( lehet Lois is Őt kérdezi meg :wink: ) , még a héten válaszolok.

Kép
ikoka7

Jujj, de munkaundorom van. Már leszedtem a szárítóról a ruhákat...........és úgy elfáradtam, hogy legszívesebben lefeküdnék alukálni . De erőt veszek magamon. Többiek ????????

Kép
ikoka7

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ikoka,

én most keltem :oops: :oops: :oops: szundiztam egy órácskát...

Akkor legyen egy tali holnap délután, és reméljük, a többiek is csatlakoznak!
Lois, te is jönnél, ugye?

3 Kopaszi gát?

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois : ja , hogy Nekedférjnek van ilyen :roll: , az nem tudtam.

Kép
ikoka7

De felőlem ma is mehetünk, most mondták le a mai délutáni programot :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

Délelőtt nem jó ? Ha nem , akkor mindegy jó a délután is, csak gondoltam hátha .

Kép
ikoka7

Kispocok : én úgy emlékszem Lois-nak nem jó, mert bezsufizták a hetüket csupa jó programmal. Szundi : jól tetted :D

Kép
ikoka7

Kispocok : ki ? és mit ? Nekünk ma már nem jó : hamarosan hazaér Apa, nekem meg tényleg meg kell csinálnom még úgy 100 féle dolgot. Ahhoz képest elég jól elüldögélek itt.

Kép
ikoka7

Akkor holnap :wink: ( ma Városligeteztem volna 2 barátnőmmel).

A délután nekünk jobb, de a délelőttöt is megpróbálhajuk, ha a többségnek az a jó! (csak nekem a délelőttök valahogy mindíg olyan rövidnek tűnnek...) Ki jönne még?????????????

KépKép

KépKép
kispocok13

Most esik le: Teapa ilyen korán végez? Dejóó! Mi 6 előtt ritkán látjuk...

KépKép

KépKép
kispocok13

Kép
ikoka7

Most igen , de van olyan is , hogy sokkal később, meg olyan is, hogy korábban, meg olyan is, hogy ügyeletes ( 30-ból 28 napot ) és olyankor pl. behívják este, éjszaka, hétvégén, ünnepnapon, ........ :roll: :twisted:

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo : mi van , velem nem is beszélsz ? :? :( :cry: ? Én sem tudom, hogy ott hol lehet megállni, illetve, hogy be lehet-e menni kocsival ?

Kép
ikoka7

sziasztok!

Boo! A Kopaszin csak a parkolásért kell fizetni 300 Ft-ot :wink: Hú de mennék veletek,de fél 6ra megyek érsebészetre,nincs értelme egy órára kimennem. Sajnálom. :cry:

akkor ezek szerint nem csak Lili nyúlkál(na) a wc-ben :lol: Kiborít ezzel..

Ő is növeszti a rágó fogait,nagyon hisztis,de csak velem persze :twisted: ,ő sem eszik rendesen,sőt.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Jaaaja mááár, én is akarok beszélgetniiii :( :evil: . Redvás szakdoga :twisted: :lol: .

Vegaság:
Szerintem ha a vallásom tiltaná, az én gyerekem se kapna húst!
Azok, akik nem hívők, és nem kötődnek egyik felekezethez sem, azok ezt nem tudják átérezni, erről felesleges is vitát nyitni.
Ez olyan, mint hogy Ronmay-ék lételeme a szabadság, és a természet, valahol ez is egy vallás. Biztos vagyok benne, hogy egyesek kiakadtak attól, hogy pár hónaposan már vitték sátrazni/mászni, és kétpofára ette Angliát ( :lol: ), másoknak meg ez tök szimpi volt.
A motoros szülők meg 1 évesen motorra ültetik a gyereket, én 18 évesen is tökét veszem, ha ráül :twisted: :lol: .
Ha valaki elköteleződik valami mellett, azt fogja tanítani a gyerekének is, mert meggyőződése, hogy az a dolog jó, és mindenki a legjobbat akarja a gyerekének!

Nekem akármilyen nézetkülönbségem van gyerekkel kapcsolatban vkivel, mindig ez az első, amit elmondok magamban, hogy "ő is a legjobbat akarja a gyerekének".

Szonibaba!

Teljesen igazad van a keresztelővel kapcsolatban. Ricsi is azért tiltakozott a vallás ellen,mert ő ebben nőtt fel. Csak a keresztelő kapcsán jött el velem templomba, azóta is ő is jön, ha megyek :wink: . Mert rájött, hogy közel sem olyan, mint amilyennek elképzelte...
De amit te mondasz az nem úgy vonatkozik Nikiékre, ahogy te írod, hogy akkor adjon neki húst, és majd a gyerek dönthet. Nekik ez vallási kérdés.
Te nem adsz tejet a gyerekeknek 2 évig (ugye?), mert meggyőződésed, hogy még nem jó neki. Pedig kaphatna, szóval itasd csak meg, majd ő eldönti akarja-e :twisted: :lol: . Persze, hogy akarja, mert finom. De neked erről van egyfajta meggyőződésed, és csak mert mások másképp csinálják, te nem fogsz ezen változtatni :wink: . Ez így van rendjén.

Tali:
Juhhuuuu :D :D :D
Majd emeljétek ki légyszi, hogy mikor, hol, és igyekszünk ott lenni, csak nem lesz időm kibogaszászni :oops: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szonibaba

Azért nem hoztam fel, mert te mindent leírtál már Nikinek, gondoltam akkor a paleolitra is ki lehet vetíteni, és azt is úgy gondolod...

vagyis:
[quote]I írta:gazán nem akarok kötekedni, sem beleszólni, sem húsevésre buzdítani, de az, h a gyerekeid vegák, azt nem ők választották. Ha fel sem kínálod nekik a lehetőséget, akkor mégis, hogyan tudják majd eldönteni, h nekik mi kell? A volt sógornőm pl. vega, de a gyerekeinek attól még ha undorral is, de megfőzi, süti a húst.
Nem akarlak megbántani, meg ugye nekem az a nézetem, h mindenki azt csinál a gyerekével amit akar és jónak gondol, de nekem ez durva.

Nekem mindegy hogy paleolit vagy vega én a vegyes táplálkozás híve vagyok és ezt többször kifejtettem itt is neked is.

AMúgy meg, Dodival értek egyet. Nyilván nekem furi ez vagy az, mert nem ebben nőttem fel, de ettől nem cáfolom meg azt hogy minden szülő a legjobbat akarja. Ő ezt látja legjobbnak, én mást. És ez így van rendjén :lol:
Amúgy 10 naposan volt kint először velünk a kisbéka :wink:

Véletlenül ma felfedeztem egy új játszóteret, rohadt jó lehetett nyáron :twisted: mert most is szupi :lol:

Rágófog:Nekünk van már 3! Ettől függetlenül ő még szereti a pépes dolgokat... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

HELP!

Hogy tudok kilépni a FACEBOOK oldalról? Sógorom van bejelentkezve, és nem tudjuk, hogy lehet kilépni, hogy én be tudjak. Nem találunk ilyen opciót...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi
Jobb felső sarok :arrow: profilom :arrow: kijelentkezés :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Wazzeg, frankón nem találtam, pedig ott is néztem :oops: :oops: :oops: .
Kööööszi :wink: .

Csajok, nem biztos a holnapi babatalink, mert délután mennem kell Pesterzsébetre. Az tök közel van oda, de ha apa is jön, akkor nem hiszem, hogy megyünk a Koipaszira, de ha nem jön, akkor megyünk :wink: . Még nemtom :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi,

érsebészet? Mi a gond? :shock: :shock: :shock: :shock:

akkor holnap délután! De jó lesz!!!!!!

Boo,

a Lágymányosi közepén a budai oldal elején lejössz a hídról :arrow: jobb szélső sáv :arrow: ahogy leérsz, jobbra kanyarodva átmész a híd alatt, és utána rögtön balra be nagy ívben :arrow: ez bevisz a parkolóba :arrow: 300 Ft leperkálása után, beparkolsz :arrow: megkeresel minket :lol: :lol: :lol: :lol:

De mehetünk konvojban is...

Dodi,

azért jó lenne ha jönnétek!

Többiek?

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hm, tali :arrow: Nemtom, elvileg nincs dolgunk, de tiszta nyaff vagyok, hasam is fáj :arrow: Ösztro, vagyis jelen állapotban progi-ribi vagyok :oops: Holnapra megálmodom :roll:

Boo!

C.-nek maximálisan bevált, 2 hete csak ezt szívja, egy slukkot se rendesből. Ő amúgy a legerősebb dohányos akit ismerek, igazi függő, 2 dobozt is elszívott naponta, volt jó pár leszokási kísérlet, de egy ideje már én sem erőltettem, mert olyan brutál elvonási tünetei vannak, hogy nem bírom elviselni :oops:
Most a legerősebb nikotintartalmú liquidet használja, és fokozatosan tervezi csökkenteni az erősséget.

Ikoka!

Nem is tudtam hogy Kata is ilyet használ, rég beszéltünk :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo,

ahogy átjössz a híd alatt, rögtön van egy balra sáv, szinte a kanyarban. Nem tom jobban leírni....

http://www.cylex-tudakozo.hu/terkep/budapest/kopaszi+g%C3%A1t.html

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

gyeregyeregyereeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok!

Már megint le vagyok maradva, mint a borravaló. :roll: :roll: :oops: :oops: :? :? :( :(

tike!

[quote="kicsidodi"]T írta:kicsidodiike!

Szegény teapa :( .
A szennyvízakna az emésztő? Mert akkor ha sz@rbalépni szerecsét hoz, akkor teapának iszonyú nag mázlija lesz :twisted: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Mi lett végül, vissza kell még menni dokihoz?

[quote="tike"] írta:tike
[quote]A írta:zért olyan cukik, h cicivel meg lehet őket vígasztalni...
- azért apánál ez nem mindig válik be :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

boo!

[quote="boo"]T írta:booike
mi az a fagyöngyös fűző? :oops:

Fából készült gyöngyöket fűzöl fel egy madzagra. :lol: :lol:

[quote="boo"]t írta:booegnap is be kellett avatkoznom a homokozóban, mert volt egy gyerek, aki az anyja szerint a dackorszakát élte (kb 3-4 éves :roll: ) és az össze közös játék kellett neki a homokozóban, senkinek nem ajart odaadni semmit, és visított, mint ahogy Zsiri szokott, de azért ez abban a korban már kissé égő :oops: :roll:
Az anyja 67x elmondta, hogy kisfiam, ha ilyen csúnyán játszol, apa elveszi otthon a vonatodat..., oszt ennyi, a gyerek persze csinálta tovább :evil: Na és amikor rávert Mironra, akkor úgy éreztem, hogy sz@rok puhap@csanyukára, és rászóltam a gyerekre :arrow: megfogtam az egyik kisautót, és amikor ki akarta venni a kezemből, akkor szépen, de határozottan elmagyaráztam neki, hogy az én kisfiam is szeretne játszani az autóval, és sok másik is van még, így "az" éppen ne kelljen neki :roll: :oops: erre a kisfiú megtáltosodott és az összes létező játékot elkezdte mosolyogva odahordani nekem :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: a végén már úgy nézett ki a homokozó, mint egy múzeumi kiállítóterem :lol: az anyukák persze el voltak hűlve, én meg ott feszítettem, hogy mekkora pedagógus vénám van :twisted: :lol: dédike meg halálbüszke volt a zunkojájára :lol: 8)

Nagyon faszányos voltál! :wink: 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

[quote="boo"]T írta:booike

Ronmay írta
[quote] írta:s nem tudja hogy jó az ágyban pedig mondtam már neki…de szte elfogult vagyok

Tike írta
[quote]E írta:bben pedig nem nagyon lehet kívülálló véleményére hagyatkozni

de lehet, csak egy pötit ideges lennék, ha vki beszólna itt a fórumon, vagy a bosnyáktéri piacon, hogy szerinte is jó apa az ágyban :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="boo"]f írta:booelkéreckedik, nem jó, enni akar, nem jó, játszunk, nem jó......stbstbstb :x :x :x
Megjött apa, mondja, átviszi az anyjához a gyereket egy kicsit :roll:
Mondom hurrrrrrrrrrrrrá, vigyed :D :oops:

életemben nem örültem még ennyire, hogy Miron megy anyósomhoz :twisted: :lol: :lol: :lol: és ha lúd, legyen kövér, hozzájuk csaptam még Müzlit is :oops: 8)
így most egyedül birtoklom a kecót, és NYUGI VAN 8) :oops: :P :P :P

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="boo"]E írta:booz még nem a megregulázós időszak könyörgöm :?

Hhhhhhhhhhááááááááát, nem is tudom. :roll: :roll: :roll: :roll: Megregulázós időszak alatt sok mindent lehet érteni. :roll: Ha egyfajta szabály követést, szokásrendszer kialakítást értesz, akkor az már az első pillanattól fogva megkezdődik, mihelyst megszületik. Ha hátból való nadrágszíj hasogatást, akkor annak később sincs ideje. A kettő között meg úgy van valahogy, hogy ha nem kezdesz el ideje korán kiküszöbölni, megelőzni dolgokat, akkor egy szempillantás alatt úgy maga alá temetnek, hogy azt se tudod, hogy most mit csinálj. :roll: :?

[quote="boo"] írta:boo erre Zsiri elvette a pzs-t, apa pedig mondta neki, hogy töröld meg Te is a szádat! Erre a kisfiam a szájához emelte a pzs-t, és megtörölte a száját!!! :shock: :shock: :shock:
Amikor kijöttünk nem volt a kezében semmi, és mondtuk neki, hogy mutassa meg, mire elvette a pzs-t, és tök egyedül megint megtörölte :shock: :P :P :P :oops: :D :

Nálunk Manó az istennek se hajlandó normálisan kezelni a tüsszentés-orrfújás-ésamiméghozzátartozik témakört. :? :? :? Csomószor magyaráztam neki, mutattam, tanítottam, hogy mit, hogyan csináljon. Nagyon nem hatotta meg a dolog, Hugi viszont elkezdte utánozni, hogy hogyan kell orrot fújni. :shock: :shock: :shock: Felfújja a kis pofazacskóit, csücsörít, szája elé teszi a kezét, és pffffffffffffffff. :lol: :lol: :lol: :lol: Eszem ágában sem volt most megtanítani neki, de ha már így adott, akkor örülök neki: most már az igazi technikával fújunk orrot. :)

[quote="boo"]L írta:booois
még a tej kontra kakaóra akartam írni:
a kakaót laktózmentes tejből iszom, így attól nincs bajom :wink:
kakaópor - tudom, hogy van natúr kakaópor :twisted: :lol: csak mivel gyerekkoromban még nem tudtuk, hogy van ilyen érzékenységem, ezért végig f----am a gyerekkoromat minden egyes reggel, ami óriási hasgörcsökkel járt együtt, volt, amikor suliba sem tustam menni miatta :!: :roll:

Öööööööööööööö....csak gondoltatok valamire, hogy mi okozhatja. :roll: :roll: :roll: Ha csak reggel ittál tejet, akkor nem volt gyanús, hogy minden napod így indul? :roll: :roll: :roll: Nem értem. :oops:

[quote="boo"]D írta:booodi
nem börtön, tudom :roll: de akkor is :roll: én is teljesen kiborulnék Katy helyében :oops: úgyhogy Ti szépen tartsátok benne a lelket, én meg nyalogatom a sebeit :oops: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="boo"]T írta:booofut már ettem pörköltként, és vmi állat volt! Ha nem tudtam volna, hogy nem hús, akkor meg nem mondtam volna! :shock: :shock: :shock: :

Én a jó kis lesütött, fokhagymás husival jártam így. Már vagy hármat benyomtam, amikor feltűnt, hogy olyan szivacsos a szerkezete. Anyám röhögött, hogy így benéztem a szójakockáját. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Azóta rendszeresen szerepel a konyhájában. Gulyást, pörköltet, hasonlókat kb. fele hús, fele szója arányban szokta csinálni. Csak az tudja, hogy van benne, aki tudja, hogy mit kell keresni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="boo"]H írta:booa én itthon akarok lenni a csemetémmel, akkor ne nézzen rám senki úgy, hogy "tenemcsinálszsemmitcsakotthonvagyagyerekeddel?" :evil: :evil: :evil: Már mégis miért fáj ez bárkinek??? :x :evil: :

Mert ő gürizik, te meg nem. Emlékezz vissza, miket fontolgattál arra az időszakra, amikor már nem dolgozol! Angol szerettél volna tanulni, és fotózást (legalábbis ezekre emlékszem. :roll: Az asztrológiát már addig is csináltad). Aztán egyszercsak :shock: :shock: , és mindjártmegyekszülnihovaszaladtelazidő???. :lol: :lol: :lol: És most is csak lébecolsz. Legalábbis annak a szemében, aki ilyet kérdez, és aki:
- még nem tudja milyen várandósnak, majd anyának lenni
- karrierista ezerrel (szegény gyerek :roll: )
- nem vallja be, de azért irigy, mert savanyú a szőlő (ő is otthon szeretne maradni, de nem tud).
Aki az első csoportba tartozik, előbb-utóbb (általában) megtapasztalja majd saját maga is, és akkor már csak akkor kérdez ilyet, ha átsorol a másik két csoport valamelyikébe. Ez esetben meg hagyd a francba! :wink: :twisted: :twisted: :lol: :lol:

[quote="boo"]A írta:boozért az egyik nap iszonyú dühös lettem, amikor épp a nagyobbik dolgomat végeztem (volna), és az egy dolog, hogy premier plánban röhög közben a képembe :oops: :twisted: de hogy amikor téptem a papírt, odaférkőzött a wc csészéhez, és kotorászni akart benne, akkor azért nagyon pipa lettem, hogy még kitörölni sem tudom nyugalomban :evil: :oops: :twisted: de komolyan, azért van egy határ :roll: ha bezzeg én zárom be az ajtót magamra, akkor iszonyú sírásba kezd :? :roll:

Most, amikor Manó szobatisztaságra való szoktatása zajlott, természetes volt, hogy elől van a bili, ott végzi a dolgát, foglalkoztunk vele így-úgy. Férfias dologról :lol: :lol: lévén szó társas tevékenységként egyszerre intézék az apjával az állva pisilést, elvégre ő jártasabb a témában, mint én. :lol: :lol: :lol: De most már meg lett neki tanítva, hogy itthon is, és az oviban is szeparálja el magát, mert a vécé mindenkinek a magánügye, és senkire nem tartozik! :evil:
Ez nem prűdség (messze áll tőlem erősen :lol: :lol: ), hanem a mi társadalmunkba illeszkedő norma. Hugi is megy oda kiváncsiskodni, mi meg nem győzzük elterelni, hogy ne zavarja Manót (képes lenni öt centi "távolságból" nézni, ahogy pisil :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) Mi sem zavarjuk egymást, ő se zavarjon senkit. Ezt meg kell érteni. Ameddig viszont még kicsik ehhez, addig marad az, hogy megszokja a kívűl maradást. Ha sír, akkor majd abba hagyja. Alapesetben 1-2 percnél nincs több bemeneteltől kijövetelig.

[quote="boo"]e írta:boogyébként ma, amikor megint azt játszotta, hogy rám csukja az ajtót, épp töröltem volna magam, és úgy nekib@szta a fejemnek a kilincset, hogy azt hiszem letörlesztette a tegnapi mosógépajtót :twisted: :oops: :roll: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kispocok13!

Köszi a „derékfájós” tippeket, jegyeztem! (És remélem, hogy nem lesz rá szükségem később. Mostanra már jónak mondhatni a derekamat, de azért nem bánom, ha nem kell cipekedni, vagy babakocsit emelgetni.)

[quote="kispocok13"]N írta:kispocok13álunk az az új, hogy megy, és ő dobja ki a koszos pellust (és minden mást) a szemetesbe :-)

Nálunk nem input van, hanem output. :? :? :? :lol: :lol: :lol: :? :? :? Az nem baj, ha kíváncsi, de talán nem guberálnia kéne. Szereljen inkább, vagy mit tudom én. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

(Tényleg, lányok! Nálatok játszik valami konstruktív jellegű játékot a gyerek? Épít, szerel, összerak, újat hoz létre valamiből, átalakít, stb.? :?: )

[quote="kispocok13"]- írta:kispocok13 A: megvárod még, míg elmegyek wc-re?
- Én: indulnék, mert akkor már nem is érdemes elmennem itthonról lassan... amúgy én sem tartom vissza, mikor ketten vagyunk itthon, megoldom, szerintem te is képes vagy rá

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szonibaba!

[quote="szonibaba"]B írta:szonibabaodzi is eléggé rám van kattanva. Ha vki més vigyáz rá és megjelenek, onnantól vége a világnak és senkit sem kíván a háta közepébe sem. Vmelyik este az apja kezében is úgy zokogott és azt kiabálta, h "anya", h muszály voltam vele az ölemben pisilni.

Na, én ezzel vagyok úgy, hogy: "nanehogymánetudjakennyiidőremagambanmaradniésnyugtonvégezniadolgom! :x :x :x :x ". :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Pont ma volt az oviban, hogy az egyik gyerek anyukájának azt javasolták, hogy lehet, hogy várnia kéne pár hetet, hónapot a beszoktatással, mert hiába értelmes, ügyes, okos a gyerek, egész nap csak sír, hogy a nagymamájával akar lenni, és egészen belehergeli magát.
Ha jól vettem ki, akkor sokat van a nagyival a kislány, és nem esküszöm meg rá, hogy nem egyedülálló az anyukája, de nem tudom. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Mindenesetre annyira nem akar nélkülük lenni, hogy miközben az anyukája és az óvónő beszélgettek, egyfolytában csimpaszkodott az anyja lábán, és sírt, hogy nem akar menni. A végén már konkrétan kijelentette az óvónő, hogy nem normális, hogy egy ekkora gyerek, három hét után ENNYIRE ne akarjon elválni, és ha nincs ott a nagyanyja, akkor egész nap sír. :roll: :roll: :roll: Se vele, se a többi gyerekkel nem lehet így foglalkozni. :? Azt javasolta, hogy a gyerek saját védelmében ne járassák most egy kicsit, majd térjenek rá vissza később. (Próbálkoztak azzal is, hogy jóóóóóóakkormégottvanegykicsitamama, de nem jutottak előrébb, és már nincs értelme tovább húzni a dolgot, mert sehová nem vezet :roll: :roll: )
Manónak mi már nem hiányzunk, de azért délután már várja, hogy mikor megyünk érte. :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="szonibaba"][ írta:szonibabacolor=darkred]Boo, Lois![/color]
Nem ijedtem meg, mert aznap kimaradt a napközbeni alvása és hulla fáradt volt, ennek tudtam be a maratoni szunyát. Kiszámoltam és igazából ha összeadjuk, akkor "csak" két órával aludt többet, mint egyébként szokott, csak azt most egyhuzamban nyomta.

Én sem vagyok paraanyu, és ha tudnám, hogy nagyon kifárasztotta magát, akkor 6 órás alvással nem foglalkoznék. 8-nál azért már felhúznám az egyik szemöldököm, 10-nél pedig már mindkettő fent lenne, és elkezdenék aggódni. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="szonibaba"][ írta:szonibabacolor=darkred]Ronmay[/color]!
Elv vagy nem elv, eü probléma vagy nem én csak azt mondom, h ha az egyiket megoldják, ami ugyebár hosszú távú és macerásabb probléma, akkor a másikat is megoldhatnák. És mi van, ha a bepisilés is üe probléma? (Nem Marcira gondolok nyilván, csak elvi síkon kérdezem) Akkor a gyereket hordja haza az anyja 3 évig az óvodából? És ha dolgoznék? Akkor, hogy a pöcsömbe hoznám el a gyereket?:)

Hát, szerintem erre azt tudna korrekt választ mondani, aki a gyakorlatból tudja. :roll: Nem csodálkoznék, ha azt mondanák, hogy ameddig nincs orvosolva a dolog (akár pszichés, akár fizikális eredetű), addig nem veszik fel (illetve nem alhat ott). :roll: :roll: :roll: Csak 5 éves kortól kötelezők felvenni. Hogy mit csinál ilyenkor a szülő? Szív, mint a torkos borz. :roll: :roll: :roll:
De igazából passzolom. :roll: :roll: :roll:

[quote="szonibaba"]A írta:szonibaba külföldön mennyi idő után mennek vissza dolgozni a gyerekszülés után témához:
Biztos én vagyok degenerált, de az én szemléletem az, h nem azért szülök gyereket, h 6 hetesen v. pár hónaposan lepasszoljam egy bölcsibe, hogy más lássa ahogy járni kezd, hallja, ahogy gügyögni kezd.
A gyereknek sztem 3 de minimum 2 éves koráig igenis az anyja mellett a helye. :)

Erre mondják azt, hogy lehet, hogy általános gyakorlat, de attól még nem biztos, hogy jó is. :roll: :roll: :roll:

[quote="szonibaba"]N írta:szonibabaekem az ilyen karrier építés, meg muszály visszamennem, mert kirúgnak szöveg, csak hablaty. Munka lesz később is, a gyerek viszont csak egyszer annyi idős, amennyi.:

Ez kétségtelen. Csak úgy mint az, hogy a szeretetet, gondokodást, törődést, féltést nem lehet forintosítani, és mégis ezekre van a legnagyobb szüksége az embernek. Továbbá ennivalóra, ruhára, kulturált és egészséges életkörülményekre (nem flancos, csak poloska-, penész-, stb. mentes, meleg lakásokra), taníttatásra, uram bocsá' gyógyszerekre, kezelésekre...

[quote="szonibaba"][ írta:szonibabacolor=darkred]Boo[/color]!
Amúgy tényleg! Barátnőimmel pont ezt beszéltük, h külföldön mi a búbánatért tud normálisan működni a távmunka, itthon meg miért nem?.

Szólj, ha megtudtad a választ! :? :? :? :?

[quote="szonibaba"]E írta:szonibabaz is vhol olyan, minthogy megkeresztelteti-e az ember a gyerekét vagy sem. Ha nem, mondván, h majd ő eldönti, akkor igenis meg kell neki mutatni, h mi az, amit "majd ő eldönthet". Mert, ha csak azt hallja, h ez baromság, akkor nyilván nem keresztelkedik majd meg. Ilyen meggondolásból jár az én Szonjám pl. ovis hittanra. Mert a férjem nem engedte megkeresztelni, mert majd a gyerek eldönti. "Ok apukám, de akkor add meg neki a választás lehetőségét, így ha tetszik, ha nem, a gyerek hittanra fog járni." Nem is volt ellenkezés :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="szonibaba"]A írta:szonibabamúgy csodálom, h Ronmay még nem jegyezte meg, de nálunk pl. apa pár hónapja a paleolit táplálkozást vezette be a családba (lis próbálkozik vele kitartóan). Én spec meghülyülök tőle, de amúgy tök jó annak, akinek van elég akaratereje.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

loislane!

[quote="loislane"]I írta:loislanegen, nálunk is így van, vagyis mindig is így volt, fürdés után vagy másfél órával megyünk csak aludni.

Ti ilyenkor milyen ruhát adtok a gyerekre? Fürdés után vissza veszi az aznap használtat, és még egyszer átöltöztetitek közvetlenül lefekvés előtt? Vagy egyből pizsibe? De akkor meg már nem tiszta ruciban fog lefeküdni? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Én jobb híján azt találtam ki, hogy ráadom a háló cuccot, fölé valami mittudoménmit, és amikor fekvés van, akkor csak leveszem róla, és már mehet is hajcsizni. :)

[quote="loislane"]D írta:loislanee hülye vagy...azzé' nem valami kiváltság a fürdőmben járni, mindenki ott pisil, ahol van hely, vagy amelyiknek a színe illik a karmájához, ahogy egy barátnőm szokta mondani. Szerinte a fürdőnk színe kiborító :oops:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nekem tetszett a fürdő terem. :lol: :lol: :lol: :lol: Olyan "tüzes". Ilyen színeket általában elég szenvedélyes temperamentumú emberkék használnak. :wink: :oops: :lol: :lol: :lol: (Kivéve, amikor a belsőépítész/lakberendező/dizájner tanácsadójukra nyomatják a trendit :twisted: :twisted: :twisted: )

[quote="loislane"]P írta:loislaneécsi Ildikón mindig elámultam az Aranyemberben(kismilliószor láttam) szerintem gyönyörű volt, de szült egy gyereket és totál szétesett :shock:

Nekem valamilyen hormon, vagy cukor, vagy mi rémlik. Vagy nem...? :roll: :roll: (Persze, ettől még nem feltétlenül kövér valaki, amint azt jól tudjuk :roll: )

[quote="loislane"]6 írta:loislane fog?? Te jó ég...nálunk tegnap volt némi szenvedés, bár ezt is inkább én produkáltam, a bölcsességfogam növesztésével :oops: :oops: :oops:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nyuszi81!

[quote="nyuszi81"]V írta:nyuszi81oltunk délután az Alleeban a barátainkkal és Lilivel egyfolytában sétálni kellett,ha meg elfáradt,egyszerűen folytatta négykézláb a "sétát" :D Szóval jól elfáradt!! De könyörgöm,nem mehetünk minden nap valahová,hogy lefárasszam a gyerekem. Vagy mégis?! :D

Tudom javasolni a Praktikert. IKEA sehol nincs hozzá képest! :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: Hugival voltunk ott, imádta. Jóóóóóóóóóóó nagy tér (még az én szememben is, hát még nekik mekkorának tűnhet!? :lol: :lol: ), ide sétált, oda sétált, függönyök között bújkált, egyik polcsorból ki, a másikba be, fürdőszoba kellékekkel való matatás, néééééééééézdfeltudomemelniafolyékonyszappanutántöltőőőőőőőőt!!!!, fotocellás ajtó... Utóbbira a reakció: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: anyjáékhoz. :lol: :lol: :lol:

kicsidodi!

Engedd meg, hogy utolsónak kívánjak boldog szülinapot! :oops: :oops: :oops: :wink:

niki72!

De jó, hogy te is jelentkeztél! :)

ikoka7!

[quote="ikoka7"]V írta:ikoka7égülis nem is válogatós annyira :wink: :roll:, csak semmilyen főzeléket és tejszínes "fehér" színű ételt nem szeret. Azt Ő sem tudja, hogy pontosan miért is nem, amikor pl. egy étel minden alkotóelemét szereti más formában. :

Na, ez hogy jött ki...? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:

[quote="ikoka7"]H írta:ikoka7étfőn a sütőajtót húzta ki a Kicsifiam és lefejelte : van egy nagy csík a homlokán. Erre csak annyi volt a reakciója, hogy megfogta két kézzel a homlokát és azt mondta : aaaaa. :roll: :lol: :

Bocs :oops: , de: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

6 fog egyszerre???? Anyám.... :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: Kifelé velük gyorsan! :wink:

Kép
Kép
200907?

Csajok!
Szerintem nekem nagyjából ez az utolsó bejegyzésem. :roll: :roll: :roll: :roll: Nem tudok már annyit, és úgy jönni ahogy szeretnék. :( :( :( :( Az előbbit is mióta írtam, az összes családom kidőlt mellőlem. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Úgyhogy elköszönök, vagy mi. Vigyázzatok magatokra, a gyerkőcökre, és a ProblémásFérfiakra. Gyarapodjatok, sokasodjatok, irogassatok. Néha bekukucskálok. :wink: Legyetek jók! :wink:

Kép
Kép
200907?

Bejelentkezett mára egy barátnőm a kislányával, úgyhogy lehet, hogy nem tudok menni délután. Mondtam neki, hogy nekünk bármelyik pénteken jó ha átjönnek, hát jönnek. Szeretem Őket, Ő az a picilány (Lili ) , akinek adtam tejcit . Már 10 hónapos is elmúlt, hogy telik az idő. :roll:

Bond : sajnálom, hogy nem leszel sokat mostanában, de eddig rendesen kivetted a részed 2 gyerek mellett. Csodálkoztam is , hogy hogy csinálod :roll: , de azért még gyere azért, ha ritkábban is. :wink: :D

Boo : mánazthittemnembeszélünk. :wink: Trendianyu : besz@rás az a nő a gyerekkel, valószínűleg nem ismeri a játszóruha fogalmát. Nem kell szakadtan menni a játszóra sem Babának , sem Anyának, na de bakker ez nem normális. Kiscsávó úgy néz ki , mint egy 20 éves modell valami katalógusból. Miért nem lehet gyerek a gyerek ?

Enyémgyerek még alszik. Kicsit megharcoltunk ezért, mert Őkelme úgy döntött, hogy Ő is kel amikor Apa és 6-kor elindul vele melózni. A reggeli kis szertartásomra viszont szükségem van : kávé, olvasás, ücsörgés, írás. Neki meg az alvásra van szüksége.

Pagika : merre ?

Dodi : bár Bond azt hitte , hogy utolsóként kíván neked boldogat, de az utolsó most én vagyok: Tehát ezúton : NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
ikoka7

Bond

Lehet 2 gyerek után nekem is ennyi időm lesz.... :oops: sajnálom, de néha azért adhatnál hírt magatokról.
Amúgy azt gondoltam hogy most hogy Manó ovis több időd van..vagy ez csak álom?És az én naiv elképzelésem? :lol:

Nem semmi hszt írtál! :lol:

Azért képet nem tennél fel hugiról?csak úgy.... :wink:

Ikoka

A reggeli kávé, tea..stb..nekem most van. És kisfiam édes mert tudomásul veszi, hogy most Anya híreket olvas és szürcsöli a kávét. Enélkül nem is indul el a nap :lol:
De ennek is véget ér..mennem is kell!
Gyönyörű az idő, holnaptól esik, szal csajszik gyerekre fel menjetek ki! :wink: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Jóvanna, lehet hogy megyünk...de akkor ide nekem istibizibe, hogy ha már autókázom ennyit, akkor senkise fog 5-kor hazarohanni!!!

Mi már hamarabb felmegyünk, mert addig nem tudom elhúzni az alvását, de addig majd jól feltaláljuk magunkat :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo! Ezt a "remek" programot már 3 hete lebeszéltem a dokival,mert amikor lett volna rá alkalom előzőleg,még el szerettem volna menni a barátnőm aerobic órájára :oops:

Pocok! Visszér "műtét" lézeresen :roll: Sajnos hajlamos vagyok rá,de most már zavar is,mert nem szép és néha már fáj is. Meglátjuk milyen lesz utána. A doki szerint szép lesz.

Bond! Én is teljesen abban a hitben voltam,hogy most,hogy Manó oviba ment,inkább több időd van írogatni,de ezek szerint tévedtünk sokan. Azért gyere néha,legalább egy pár kép erejéig légyszi.

Boo! Hogy funkcionál a fotelágy,amit vettetek az Ikea-ban? Mert mi is szeretnénk venni egyet,mert megint elég szar éjszakáink vannak és nem igazán kényelmes a földön egy matracon aludni. Én nem értem mi lehet,egy pár napig átaludta az éjszakákat,most megint elkezdte,hogy többször ébred,ha visszasimizem és már azt hiszem,hogy alszik,kiosonok(nék) és elkezd nyöszíteni :roll: Na mindegy,úgy látszik ez nálunk nem fog egyhamar megoldódni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi!
A tej nem adása két éves korig egyáltalán nem az én meggyőződésem, hanem a gyerekorvosoké és a védőnőké, nem a kisujjamból szoptam ki. Sőt egyes orvosok 3 évet mondanak. Amúgy pedig csak ismételni tudom magam, h ha vkit érdekel nézzen utána a paleolit táplálkozásnak, ami fehéren-feketén leírja, kutatásokra, kísérletekre alapozva, h a tej mennyi betegség okozója.Tehát tejet nem heppből, vallásból, nem adok a gyerekeimnek, hanem azért nem, amiért pl. kábszerrel sem tömöm.Ez egészségügyi kérdés, az meg vallási.
Aki tanult biológiát (5-8 osztályig) tudhatja jól, h ha megnézed az ember fogazatát, bélrendszerét, akkor nem a zöldség-gyümölcs evésre van "beprogramozva". És isten ments, h bki vallásos lelkületébe belegázoljak, de feltétlenül minden helyes, amit a vallás előír? Mi van a keresztes háborúval, amiben pusztán vallási meggondolásból gyerekek haltak meg?

Ronmay!
A paleolitra vannak kézzelfogható bizonyítékok, mégha neked ez nem tetszik is v. nem vagy hajlandó meghallgatni, megpróbálni megérteni, a vallási alapon vegának lennire viszont nincs. Tehát nem az én meggyőződésem, hanem kutatóorvosok eredményei támasztják alá.
Amúgy a paleo is vegyes táplálkozás, csak vannak ételek, amikről be van bizonyítva, h ártalmas és pl. áteresztővé teszi a bélfalat, rákos leszel, autoimmun betegséget okoz. Ezekről persze nem dívat beszélni, mert ha mindenki "megvilágosodna", akkor, h mást ne említsek pl. a gyógyszeripar igencsak komoly bajban lenne.

Amúgy sztem vmit nagyon félreértettetek a Nikinek szánt hsz-emből. Nem a vegaságra mondtam, h nekem durva, hanem arra, ahogy beszélt róla, h amíg a gyerekek velük vannak, igenis azt csinálják, eszik, amit ők mondanak. Ergo, ha a gyerek azt kéri 10 évesen, h anyu süssél csirkét, nem fogja neki megsütni.

Szójából én milánóit csináltam már, sztem fincsi lett, nem lehet észrevenni, h nem darálthusi.

Boo!
Magassarkúban játszóterezni? Na az komoly teljesítmény, nem is értem, miért bántod szegényt? :)
Te mióta vagy festett barna? :)

Bond!
Jaj, ne csináld már!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: