[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 februári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A cserés dolgot azért írtam mert a párom kollégájának is 3 fia van 2 elöző házasságból, 1 a mostaniból és csak úgy hívjuk hogy cserealap.
Innen jött az ötlet. Persze én is csak viccből írtam, imádom a lányomat mert az enyém. Szóval ha a következő is lány lesz azt is imádni fogom.

A listához csak egy hozzászólás. Ne akarom megmondani senkinek sem hogy ki mit vegyen. CSak azt kérném főleg azoktól akik első babájukat várják hogy ne a divat szerint vásároljanak, hanem GONDOLKOZZANAK. Ősanyáink óta sokat fejlődött ez a témakör, de sok fölösleges dolog is van ami jól néz ki és szép meg minden de használhatatlan. Csak egy példa én vettem az utázásokhoz egy étel, cumisüveg melegítőt, na mondanom sem kell, hogy mire megmelegíti annyi idő alatt bemész egy benzinkútra és beteszik a mikroba. A tejszívot akkor kell venni akinél van tej. Én hál istennek nem vettem meg előre mert nem volt tejem. Persze nem kell ebből kiindulni, de ÉSSZEL vásároljatok.

Én majdnem az összes ruhát kaptam, vannak benne fiúsak is amit Bogi hordott és vannak benne olyan "lányosak" amit ráadnék egy fiúra is mert egy fiú is hordhat pirosat, bár rózsaszínt azért nem adnék rá.

Bocs nem bántásként szánom senkinek sem, de én tökéletesen elvoltam egy szál babakocsival, nem volt szükségem ilyen székre olyan hintaszék stb. Ezek szépek és jók, de nem minden baba szereti. Sok mindent elönyősebb ha kipróbáljátok más kismamiknál akik már megvették, mert mi ugyan kaptunk egy hinta pihenő széket és Bogi utálja. Így nem kellett egy csomó pénzt kidobni.
Na elég a hegyi beszédből és sem vagyok kisokos én is vettem már fölösleges dolgokat. Ezért tudom hogy ma már mindent 2x átgondolok.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Hanyag fórumozó vagyok... Elnézést mindenkitől.

kacsamama: mond valamit Bogi, miért jön ki az ágyából?
Rácsos ágyban alszik, vagy heverőn?
Elhiszem, hogy fárasztó lehet. Szerencsére Lillus is úgy fekszik-alszik, hogy beteszem az ágyba és kész. Max. magával szokott beszélgetni elalvásig...

Üdvözlök minden februári kismamit!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


Nah most vagyok kiborulva... alig látok a könnyeimtöl,,,,,
a mom alacsony lett: 0,64 :-( AFP:26,7
csütörtökön megyek 18. heti II. genetikai uh-ra... remélem nincs nagy gond... de ez nem lehet igaz...
ki vagyok borulva, pedig felkészitettem magam bármire, merthogy ez a vizsgálat már csak Mo-n van a világon mindenhol eltörölték, mivel hogy egy nagy szar és soxor ad téves eredményt. de akkor is :-(
remélem nem lesz nagy gond

Kép
Kép
judysz
 
 

 
 

Sziasztok.


Hát ma engem is beparáztatott a doki, mert a MOM 0,75 , de a korrigált érték 0,90. Azt mondta,hogy menjek el genetikai vizsgálatra. Felhívtam a Bajcsy kórházat,hogy hogyan is működik meg mikorra van időpont. Tök rendes volt a nő,azt mondta, hogy teljesen felesleges elmennem a vizsgálatra és 3-4 órát várakozni,hogy közöljék minden rendben. Ugyanis a korrigált érték teljesen jó és azt kell alapul venni, mert azt a testsúly alapján számítják ki. És mivel a kombinált teszt is negatív lett, ráadásul a múltheti UH-n se találtak rendellenességet. Úgyhogy megnyugodtam.

Judysz: csak nyugi, ne aggódj, tudom nem egyszerű, de minden rendben lesz. Ha gondolod hívd fel a Bajcsy kórházat hátha tudnak segíteni addig is, és azt hiszem itt ingyenes a vizsgálat.
http://www.bajcsyszul.hu/orvos.htm

Babakelengye: megmondom őszintén nem olvastam végig a listákat gyakorló anyukaként, de csatlakozom kacsamama véleményéhez, CSAK ÉSSZEL. Szombaton mi is elmentünk babakocsit nézelődni, hogy kiválasszuk a megfelelőt,és ha aktuális lesz apuci csak elszalad megvenni. :) Annyi mindent láttunk a Brendonba is, de vannak dolgok amik tényleg feleslegesek, és sajnos babakocsiba is van ilyen, ami dizájnos, de nem praktikus, viszont drága. :(
De átnéztem most gyorsan a listátokat, mert eszembe jutott egy szerintem hasznos dolog, mégpedig a kiságyba való fejvédő. Ez megóvja a baba buksiját az ágyrácshoz ütődéstől amikor forgolódik álmában, ráadásul az oldalról beszűrődő fény se zavarja alvás közben.
Na jó hosszúra sikeredtem.

Gondtalan pocakosodást.

Kép
ekriszta
 
 


hehe röhögnöm kell,, testsuly? nem is kérdezte senki ennél a vizsgálatnál,,, csak elvették a vért
csütörtökön megyek géndiagnosztikára ott majd kiderül :-(

Kép
Kép
judysz
 
 


judysz

Elég rossz ilyet mondani hogy ne aggódj,minden rendben van,mert én már rosszul lettem volna,olyan aggódós vagyok.De bár nekem most nem volt AFP vizsgálat,itt kint nincs.Mégis azt olvasni,és hallani mindenhol,hogy nagyon sok alkalommal hamis eredményt produkál ez a vizsgálat!És csak a kismamákat idegesítik vele.A lényeg a kombinált teszt,és az uh.Ott nagyon sok mindent ki tudnak szűrni.Próbálj megnyugodni,hogy bébikéd ne érezze.

Szorítunk nektek!

Szép estét!

Pusza Reni

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


köszönöm reni!!!

köszi ekriszta cuki vagy, de már van időpontom istenhegyibe... oda megyek...
kössz kössz

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Jelentkezem én is.....kicsit összejöttek a dolgok,nem nagyon volt időm írogatni. :(

judysz!
Emlékszel? Én voltam itt először AFP-n, nekem magas lett. Szerencsémre a korom miatt a doki elküldött a hasbaszúrósra, úgyhogy akkor én már tudtam/sejtettem,hogy én is a fals eredményesek közé tartozom. Egy pár nap múlva a kontroll uh-on megerősítette ezt a doki, sőt a 20. heti uh-on is mondták,hogy minden rb.
Szóval próbálj meg ne arra gondolni,ami a papíron van,hanem arra,amit érzel! És azt érzed,hogy minden okés odabenn! :)
Drukk neked péntekre!
(Amúgy nekem a Bajcsyban csinálták a hasbaszúróst és nagyon nagyon kedvesek és figyelmesek a nővérek és az orvos is és nem bánom egyáltalán,hogy megcsináltattam)


kacsamama!
Teljesen egyet értek veled a vásárlással kapcsolatban! Mi - mint első gyerekes pár- elmentünk a Brendonba,meg 1-2 bababoltba, szétnéztünk,mik vannak, mennyiért. Első hátas, az árak. Második a sok felesleges cucc. Aztán úgy döntöttünk,hogy csak olyat fogunk venni,amit mások már leteszteltek,hogy tényleg hasznos. ;)
Teszveszről már vettünk babaágyat, babakocsit. (A babakocsit alőtte megnéztük bababoltban,hogy milyen is ;) ) Turkálóban vettek egy kiságy ágynemű garnitúrát (párna-paplan-fejvédő). Ennek alapján fogok varrni még 1 garnitúrát és paplan helyett egy plédet fogok belehúzni,amit szintén egy nagyból vágok el. Én nem fogok 4000-6000 Ft-ért megvenni egy kis ágynemű garnitúrát,az biztos! Pofátlan dolog ennyit elkérni érte! Csak tudják,hogy az ember a csecsemőnek mindent megvesz,ami aranyos akármennyibe is kerül és ezt ki is használják!

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


napvirág: köszi szépen... remélem nekem nem kell hasbaszúrása mennem
26 éves vagyok, csak a genetiát mondták, csütörtök reggel megyek.
Egyre jobban megnyugtatnak a sorok amiket olvasok neten, hogy ez egy nagy fa*ság...
remélem így is van... eddig minden tökéletes volt... remélem ezekután is...

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok !!!



Eddig ide még nem írtam mert a Zuglói anyukáknál és a Sote II járogatok de mivel a második gyerekem feb. közepére van datálva mindig olvasgatlak benneteket.
Megmondom öszintén azért nem írtam eddig mert a AFP értékem nekem is alacsony lett és nem akartam senkit paráztatni magamat sem.
afp:26,10
mom:0,75

A kombinált teszt és a 13 hetes uh teljesen jók lettek a nyakiredővel is(korrigált afp mom : 0,90)

Judysz:Annak ellenére h a dr.om nyugtatgat ne aggódjak természetes módon ezt nem tudom megtenni!Már 3 hete le van foglalva a 19/20 hetes uh ami ugy volt holnap 9.re mentem volna.Erre most!!!!!!telizik a nő a genetikai kp.ból h bocsika de lemondják mert.....


Hát kicsit kiborultam , nem kell nekem időpont jövőhétre ADJON MÁRA IDŐPONTOT!(ami mellesleg fizetős uh)Csunyán beszéltem de este 19:00 megyek uh.ra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Természetesen risztottam a férjemet aki holnapra szabit vett ki h változott a program és ma jöjjön s.o.s haza mert menni kell!Ja és a hugom mert bő vigyázz addig a másik gyerekre.remélem ma este már nyugodtan fogok aludni és azt is megtudom fiu lesz vagy lányka .


Mindenkit üdvözlök majd legközelebb máshoz is irok gondolatokat csak most ez foglalkoztat már hetek óta

:oops:



Beata

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak elég zűrösek a napjaink!
Ma voltunk a 20 hetesen uh-on, minden ok, bár a nemét még nem lehet tudni Beni-tesónak.
A 12 hetes uh óta történtek azért fura dolgok, mert a méhlepény a mellső falról a hátsóra vándorolt... :shock: Ez amúgy nem baj, csak a doki nem nagyon látott még ilyet... :shock: :roll:

Kép

Kacsamama: Beni sem alszik rendesen mióta új ágya van! Borzasztó későn alszik el (11 óra után)! Amikor letesszük 8-kor szemmel láthatóan nem álmos! Így hát kompromisszumot kötöttünk, kijöhet játszani az ágyából, ha nem tud aludni, de a szobáját nem hagyhatja el! Ez egyfelől jó, mert nyugi van, de a késői lefekvés nagyon rossz, mert másnap hulla fáradt! 7-8 órákat alszik csak éjjel, napközben meg max. másfelet! Ez nem túl sok egy ekkora gyerkőcnek, de egyszerűen nem tudom miért nem álmos esténként...

Judysz: AFP eredménnyel ne törődj! Borzasztó megbízhatatlan és semmire nem jó! Tuti semmi gond nincs!

Beata: üdv. itt!

Teljesen egyetértek a "ne vegyünk meg minden vackot, amit kapni lehet"... :D A mi listánk így nézett ki annó, amikor Benit vártunk (ezek mind olyan dolgok, amik hasznosnak bizonyultak):

Babaszoba+ hordozóeszközök
*Babaágy (helyhiány miatt 105x60-as, kókuszmatraccal, pelenkázóval)
*Szekrény a babaruháknak (egyelőre elegendő a polcos szerintem)
*Kendő
* Autós ülés (Graco, kényelmes, praktikus, bár egy kicsit nehéz)
* Babakocsi

Alváshoz
*Ágynemű szett (paplan, párna, fejvédő, baldachin)
*2 Hálózsák
*2 Babapléd
*2 Lepedő


Fürdéshez
*Babakád
*Fürdőlepedő
*Textil kifogó
*Baba habfürdő

Biztonsági eszközök
*Övelterelő
*Babamérleg
*Légzésfigyelő
*Orrszívó (a porszívós változat a nyerő)
* Lázmérő (digitális)

Szoptatás
*Szoptatós melltartó
*Szoptatós párna
*Mellszívó (Medela kézi, a célnak teljesen megfelel)
*Szoptatós hálóing
*Melltartóbetét
*Bimbóvédő krém
*Tejgyűjtő zacskó

Ruhák (első körben 56-os)
*Body (6db)
*Rugdalózó (6db)
*Sapka (2db)
*Kardigán (2db)
*Kabátka
*Zoknik (3-4db)
*Overál


Egyéb kiegészítők
*Textilpelenka (Tetra, 10db)
*Pelenka
*Cumisüveg (AVENT van, de nagyon ritkán használjuk, mert Beninek a cici kell :-))
*Popsi törlő
*Játszócumi

Amiket receptre vettünk:
*popsikrém
*fürdetőkrém
*D vitamin (Beni 2 hetes korától kapja, napi 1csepp)
*K vitamin (eleinte hetente, majd havonta a hozzátáplálás megkezdéséig)
*alkohol, hintőpor, fülpiszkáló (a köldökcsonk ápolásához)



Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


sziasztok !

Uh megvolt FIAM LESZ ISMÉT !!! HURRÁ
19 hetes 6 napos a baba 303 g
és annak ellenére h az afp kaki volt a gyerekkel minden okés!

Jó éjt mindenkinek!B.

Kép
beataa
 
 


De örülök, hogy minden ok Beeata, és üdv itt...

köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat, kezdek kevésbé aggódni :-)
főleg mert télléeg még senkitől, dokimtól se hallottam hogy ez olyan nagy baj lenne.
Remélem a holnapi genetikán meg mindent rendbe fog találni a doktornő.
Egyébként azt is olvastam, azért lehet alacsonyt, mert koraibb a terhességem. nah ez legyen a legnagyobb bajom, akkor szülök kicsit később, csak minden ok legyen.

Beataa most látom te is a 14ből írsz? merre felé laktok?

zorroné: szép a babád :-)))) gratulálok és köszi a hasznos listát

Pusssz mindenkinek

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Tegnap megvolt az Uh nekünk is.
BPD: 49.3 mm
HC: 180 mm
AC: 163 mm
Meg még egy csomó adat és 2 nappal nagyobbnak mérte így ma 20+5. Minden rendben vele, még az ujjacskáit is megszámoltuk :) A lényeget persze nem mutatta meg hogy mi van lába között :) Úgyhogy továbbra is a 13. heti UH-n mondott talán fiú..

Képet majd teszek fel...

Hú Judysz ez az Afp. De én mindenhol azt olvasom hogy nagyon megbízhatatlan... Nem lesz semmi gond. Mikor mész UH-ra?

Beataa! Üdv köztünk. Látom nálad is az Afp... Oh de nálad már ki is derült hogy semmi baj. Gratula a fiúhoz!!!

Na jó majd még írok csak érdekes szagok jönnek Dani pelusábol :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Látom feléledt az oldal.Hajrá!!!
Judysz:Szurkolok neked én is,de már nem írom le többször azt amit a többiek!Úgyis akkor nyugszol meg ha megvizsgáltak és megmondják hogy semmi baj!Engem is riogattak hogy későn mentem mert nem volt olyan egyszerű ahogy gondoltam de szerencsére nem lett más eredmény.És biztos én is izgultam volna,feleslegesen.
Beataa:Örülök hogy megnyugodtál és nincs semmi gond!
A babacuccokkal kapcsolatban teljesen igazatok van.Olyan dolgokat kitudnak találni hogy ketté áll a szemem és persze hogy van olyan aki megveszi!Szerintem sokan vagyunk úgy hogy anyagilag nem engedhetjük meg magunknak a luxus dolgokat,ami nem is baj,mert nem fontos.
Jó hogy van teszvesz meg vatera.

Lányok!Egy kérdés?Mikor fogom erőteljesebben érezni a baba mozgását?Vagyis úgy kérdezem,hogy mikor fogja a férjem is érezni hogy mozog a baba???(ha ráteszi a kezét)

Többiek hol vagytok?????

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Szerintem mindenkinek jó a listája a babakelengyéről. Na igen, valóban vannak hasztalan dolgok, és ezen mindenki át fog esni - értem itt azokat akik első babásak - mert pl. nálam a mellszívó volt ilyen. Megvettem előre, használtam is, mikor beindult a tejem jó volt, de 1hónap után nekem kézzel könnyebb volt fejni mint a szívóval, szóval én eladtam. De ha ajánlhatok egy fajtát akkor az Avent nagyon "mellbarát", nekem nem volt sebes tőle a mellem, csak Lilitől míg "mindketten tanultuk a helyes szopizást".

Zorróné!!
Tündéri a babócád!! Én jövőhét kedden megyek 4Dre már alig várom, és reménykedem h megmutatja magát a baby, mert szeretnénk szortírozni a ruhákat amik vannak, és jó lenne tudni, h fiús vagy lányos kell -e. :wink:

Judysz!
Nyugi, légy pozitív, és minden rendben lesz!! Ha a 12.heti Uh-n és kombinálton minden okés volt, szerintem most is nyugodt lehetsz!!
Ne is agyalj ezen, majd a vizsgálat után minden kiderül!! Én szorítok neked, és sok pozitív energiát küldök!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Beata!
Üdv köztünk!!! Gratula a jó eredményhez!!! És gratula a fiúcskához, remélem nekünk is sikerült a kisfiút összehozni, bár ha kislány sem adjuk vissza!! 8) :lol: :lol:

Tecaa!
20hetesen még mi sem tudtuk Lilinél h fiú v. lány, nem mutatta meg magát, csak 23hetesen!! Gondoltuk h lány, mert a lányok "szégyenlősek"! :) de ki tudja..... remélem hamarosan megtudjátok!!

Pöcök!
Én úgy gondolom, h a baba mozgását Apa kb 20-25. hét között fogja érezni, függ attól h mekkora a baba és épp hogyan helyezkedik el. Lilinél már nem tudom apa mikor érezte először, de a 20.hét után, az tuti.

Kacsamama!
Remélem az alvás rendeződött, és minden okés. Én már csak tudom milyen, átjárni a gyerekhez......

Ja és még egy mondat a babakelengyéhez!! Ajánlanám figyelmetekbe a BABABÖRZÉKET akár, ami a Hungexpoban szokott lenni, bár az ritkán van, akár a helyieket, ami a művelődési házakban szokott lenni v. iskolákban. Nagyon sok szép és hasznos dolgot be lehet onnan szerezni, igaz h használt, de pl. a csecsemőruhákat nem lehet annyira elnyűni hisz alig használják 1hónapot. És mivel ők még fekszenek nem lesz kopott, v foltos.

Most mindenkinek jó éjt kívánok!!

Momi, Mieza, ....stb többiek hol vagytok??????

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Köszi Littlebaby!Alig vártam hogy visszaírjon valaki!Köszönöm!

Judysz!Írj ha végeztél a dokinál!

IGEN TÖBBIEK!!!!!!GYERTEK EGY MONDAT EREJÉIG!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Szijjjasztok!

Köszönöm a drukkot, cukik vagytok.

Az Uh-n minden a lehető legnagyobb rendben volt, leletre ráírva:

Önmagában az alacsony AFP miatt további genetikai teendő nincs :-)
Hát mondhatnak egy anyának ennél szebbet? :D
minden ujja megvan minden ujján 3 ujjperc, szívkamrája koponyája, hasfala mindene épp :-)
AFP-t szarjam le, de továbbra is azt mondja hogy menstruáció szerint 19+1, de méretek szerint 18+4, ahogy múltkor is.
Huhhhh megnyugodtam.

Kedden mutatnak be a dokinak akinél szülni fogok :-)

UH adatok:

NB:5,4mm
BPD:44,3mm
HC:154,6 mm
AC:131,0 mm
FL:27,9 mm
Oldalkamra alsó szarva:5,1 mm
Súlybecslés:250g
Placenta:hátsó fali
Köldökzsínórban 3 ér
Magzatvíz mennyisége: átlagos

És azt mondta Hajdu Krisztina drnő, hogy ha nem lett volna ilyen kimagaslóan jó a 12. heti kombinált teszt eredményem, javasolta volna a kis AFP eredmény miatt a 4s tesztet, de így semmit :-))))

Szóval alacsony AFP nemolyan gáz,mint a magas, de az UH a döntő :-)

Csóóóóók mindenkinek és nagyon köszönöm a drukkot...

P.S: továbbra is fiú... látta a herezacsiját :-P

Kép
Kép
judysz
 
 


Judysz!

Gratulálok!Örülök hogy semmi baj,beigazolódott amit a többiek is mondtak.

Vigyázzatok magatokra!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek gratula a jó eredményekhez!

Csajok nekem 2 napja iszonyatosan fáj a hátam,van valami megoldás rá szerintetek?éjszaka is szenvedtem.


Üdv.:Ani

Kép
ani983
 
 


Sziasztok!

Jól eltűntem a nagy házátalakítás során. Most nagyon aktív időszakom van, jól ki is használom. Sokat gyerekfelügyeltem, kreatívkodtam és voltunk megint nyaralni is :)
Gyorsan visszaolvasok és jövök :)

A H&M-ben most minden farira 20% engedmény van, a terhesfarikra is :)

Bandázs téma: DM-be kell bemenni, múlt héten leértékelték. Nagyon jó minőségű, jó magas és 1350 forint körül van az ára. Ne keressétek, hanem kérdezzétek az eladókat, mert lehet, hogy már bevitték raktárra. Nekem így lett most 3 db, különböző dm-ekből, mert ugye én is később jutottam el addig, hogy megkérdezzem

Tegnap: voltunk ultrahangon, kicsit 4d-skedtünk is. Anyu bőgött is. Olyan hihetetlen jól látszott az arcocskája, mindene. Tökéletesen egészséges, én is megnyugodtam Tegnap is éreztem 2 buborékot, meg ma is egyet, szóval elkezdett mozogni!! mondtam a dokinak és mondta, hogy ez már az. Majd rakok fel képet :)
mieza
 
 


Bocsi, C&A-ban :)
mieza
 
 


Sziasztok,

múlt hétfőn akartam írni, de a babánk egész napos torna után bealudt UH-ra, az még egy dolog, de fejjel lefelé és háttal,kb ennyit láttunk belőle nemkevés pénzért (nem tudtuk felébreszteni) majd mire hazaértünk, újra ment a virgonckodás.Esküszöm direkt csinálta:-) köv próba a genetikai UH köv hétfőn, becsokizok, bekólázok, nemtudom:-)

ma kaptam meg az afp eredményt, korrigáltan 1,46, pedig előzményeiteket olvasva pedig felkészültem bármire, ugyanis nekem 17+3 vették le, de aztmondták, h majd 17re nézik, nem lesz gond, és nem is lett. Örülök Judysz h minden rendben, ne legyen már több ilyen izgalom egyikőnknek sem.

Gratulálok azoknak akinek nem szégyenlős a babó, kelengyéhez semmit nem tudok hozzászólni, nálunk már egy pelenkázóasztal sem fog beférni a kiságyhoz, majd apám tervez, számol, fúr farag és valami felhajthatót vagy sínen csúszót kitalál mire odaérünk. De jó h okoskodtok kelengye témakörben, nekem nagyon sokat segít:-)

Kitartás mindenkinek és élvezzétek a középső harmadot, nekem az elsőhöz képest egy álom, semmire nem panaszkodok, pedig persze azért van itt is 1-2 tünet, de soha rosszabbat!:-))))

Remélem hétfőn jelentkezek este a baba nemével:-)

Üdv!R

Kép
rumciné
 
 


Sziasztok!

Pöcök! Nekem már érzi párom a mozgást, viszont a Daninál amikor rájöttem hogy ő mozog akkor már érezte párom is, arra viszont nem emlékszem ez hányadik hét volt :oops:

Littlebaby! Remélem igazad lesz és kislány, de azért a fiúnak is örülünk :D

Judysz! Dejóóóóó!!! Fiúnevetek már van? Bocsi de nem emlékszem :oops: Képed nincs?

Ani! Hátfájásra sajnos nemtudok semmit...

Mieza! Jó hogy előkerültél :) A képet várjuk :D Hű és tök jó hogy már te is érzed a mozgást :D Az olyan jó érzés :D Bandázst én teszveszen meg vaterán nézek. sokszor pár forintért is ki lehet fogni...

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Kép

A legkisebbünk 20 hetesen és 4 naposan :D

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Képzeljétek, elhagytam a kiskönyvemet. Mindent felforgattam már, de sehol sincs… És nem tudnak újat adni, csak majd fénymásolnak a bentiből, amit nem nagyon értek.. A legjobb, hogy még soha életemben nem hagytam el semmit :D

Közben új fiúnevet találtunk, az egyetlent ami most tetszik. Nincs jobb :D Albert. Egyre jobban szokjuk :D

Ja, képzeljétek az Üllői úti Hádában lehet kapni kismama nacit kilós áron, csak a kasszánán kell rákérdezni és pult alól adják, mert kiválogatják :D

Kaptam egy nagyon jó gerincdoki telefonszámot, masszőr és nagyon jól ismeri a kismamikat. Én is hamarosan meglátogatom, mert egyre jobban fáj a hátam :D

Jár valaki terhestornára? Vagy kismama jógára?

Aki olcsóbb 4d-t szeretne, érdemes ide előre bejelentkezni. Tök jó ár és dvd-t is kapsz :D http://www.babamamaexpo.hu/main.php?mid=0&sid=4
mieza
 
 


Kedves Kismama!

Először is nagyon boldog babavárást kívánok! Másodszor pedig egy lehetőséggel szeretnék felkínálni számodra. Az egyik kereskedelmi Tv-nél dolgozom, ahol most indítunk, egy új televíziós műsort ahova olyan kismamákat keresünk, akik a várandósságuk elején vannak és nem áll tőlük távol a szereplés egy vadonatúj műsorban. A műsornak természetesen nyereménye is lesz. Amennyiben egy picit is érdekel, a dolog kérlek az alábbi e-mail címre jutasd el nekem az elérhetőségedet és telefonon elmondom a részleteket, természetesen a beszélgetés nem jár kötelezettségekkel.

d.ildiko84@gmail.com
szerra
 
 


Judysz, de jó, hogy tudsz kólát inni… Én semmi szénsavat. 2szer próbáltam, kétszer rókáztam két napig… Elég sok a gyomorsavam újabban, szóval óvatosan eszem iszom, mert ha Albinak nem tetszik, elég kegyetlenné tud válni a következő pár nap :D Akkor marad a Ruben név? :D
Judysz, nekem pl. meg van tiltva a fürdő… Csak zuhit lehetne. Én úgy bűnözök, hogy testmeleg víz (én is forrópárti voltam, brühühühü) és a víz csak a hasam alját éri. Szóval, most olyan kis pocsolyás stílusban nyomom. De tényleg rossz a meleg víz, méhösszehúzódásokat okoz. Nem tudom a kólát, én nem bírok semmi szénsavasat, biztos nem véletlenül. Ha bírod miért nem. De tuti kicsit sem egészséges, gondolom ezt te is tudod :D
ÉN lombikos vagyok, csak olyan helyen szülök, ahol van koraszülött PIC. De én parás vagyok ilyen szempontból, biztos ami biztos.
Milyen babakocsit vettél? Felrakod a linkjét?
A 18-20. heti uhu nem fizetős. Nekem mindenképpen a 19. hétre rakta. Ma kezdtem a 20. hetem :D
Szuper hírek H. Krisztinától!!!

Én olyan para vagyok uhu előtt, mindig úgy félek, hogy valami nem lesz rendben, de persze mindig rendben van. Már olyan kényszerképzeteim vannak, hogy le sem merem írni :D De minden rendben van. Az előző uhu az bénauhugép volt. Viszont a mostani szuper volt, megint átkapcsolgatott 4d-re. Most nem ettem csokit előtte, de nem is volt annyira ficánka. De azért mozgolódott, nem nagyon állt meg, csak nem akkora lendülettel, mint ez előtt. Lehet, hogy már nincs annyi helye, mint a 12. héten, amikor még bukfencezgetett. Meg kell enni, olyan édeske. Már van rajta egy kis husi is, nem olyan csonti. Az arcocskája meg teljesen látható volt. Akkora 4d kukit láttunk, hogy anyu elpityeregte magát… A vizsgálat alatt majd be pisiltem, mire mutatta a doki, hogy látom-e, épp a hólyagomat rugdossa. Mondtam, hogy érzem én azt :D )) Erős 20 hetes méretei voltak, pedig még csak ma kezdtem a 20. hetet.

Most már jövök majd gyakrabban, mert újra rendben a lakás!

Reni, ne izgulj, én egész életemben nádszál voltam és most olyan husis lettem, pedig diétás kajákat eszem. Ezek szerint én is nagyon hízásra hajlamos lettem a terhesség alatt. Holnap azért elmegyek és megnézek egy terhestornát, milyen is :D
Én enyhe IR-es vagyok, szóval tartanom kéne a cukorbeteg diétát. De a 12. hét után a gyógyszert is abbahagytam rá :D Most fánkot ennék túróspalacsintával. (de vissszafogom magam). Szóval, a doki elküldött jövő héten cukorterhelésesre . Kíváncsi leszek, tuti, hogy azonnal minden be lesz tiltva megint…
Én is álmodtam róla, kislány volt és elég csúnya, mindkettőnktől a legrondább dolgokat örökölte :D Hál Istennek, már láttam az arcocskáját és megnyugodtam, gyönyörű…

Napvirág, olyan szépen írtad le, hogy milyen volt a találkozás a babóval, hogy meg is könnyeztem. Hiába, ezek a hormonok :D

Valijja, Igen, már hallanak a babák minket. Mi vettünk egy ilyen felhúzhatós zenélőt és este elalvás előtt odarakom neki. Rövid kis dallam, de szeretném, ha ez azt jelenté neki, hogy nyugi van. Így ha majd kint lesz, erre remélem lenyugszik :D ÉN is olvasok neki :D Nagy gratula Emirnek!!!!
Jaj, sajnálom, hogy nem mutatta a nemét, de ne igzulj, a lényeg, hgoy egészséges, bármi is lesz! Én már tudom, hogy fiú és mégis mindig kislány az álmaimban :D

Pöcök, a párom is ezt mondta, hogy régen volt egy lányhullám, minden ismerősnek lánya született, most pedig teljes fiúhullám van szerinte. Akkor a Kristóf lett a tuti? :D
ÉN is annyi szuper dologra tettem már szert a teszveszen és olyan árakon…

Littlebaby, uhu előtt én is ilyen parás vagyok :D Nekem még mindig csak kicsit jobb az allergiám, pedig már elmúlhatna…

Brita, nekem elég sok lett a gyomorsavam, de hiába lugosít a citrom, semmi savanyút nem bírok enni :D

Kacsamama, jaj, ne mondj ilyet, hogy már megbántad ezt a várandóságot. Inkább váltsd dokit megint, ez egy elég hülye alak. Nehogy már megalázzon… Nem te vagy az egyedüli pocakos kismami… Na, remélem, hogy ezek után sikerült váltani :D Nekem is azt mondták, hogy mindenképpen még a 16. héten kell levenni az AFP-t.
Nálunk mindenki lány a családban, a pároméknél mindenki fiú. Kíváncsi voltam, melyik gének nyernek, hát természetesen az övéi :D

Ani, izgultam, de végre akkor kiderült, hogy mi volt a gond, forgósbabód van :D Remélem a magnézium segített :D Nekünk is van ingyenes szülésfelkészítő, de a dokim szerint majd csak később menjek, mert akkor nagyobb élmény és többet is megjegyzek, mint most. Hát, akkor várok még. Milyen volt, mesélj :D
Hajrá, te vagy az első kislányos a táblában!

Mannogab, én is oltatni fogom magam, nem kockáztatok…

Kisfiúsok: ezt tudjátok? „egyeseknél megjelenik a hason is és az arcon is piheszerű szőr. Ennek oka lehet az is, hogy kisfiút vársz és az ő kis szervezetében a férfi hormonok elkezdtek termelődni, amiből neked is kijut egy kevés. Ne keseredj, ezek a szőrök is kihullanak szülés után.”
Nekem nagyon szőrös lett a pocim. N
Nagyon világos, nem is látod, ha nem fényben nézed, de kis apró égnek álló pihécskék. Nagyon vicces!!!

Ekriszta, én a babaszobával úgy voltam, hogy a falak legyenek kész, a kiságy és a szőnyeg. Az alapok meg vannak, most kezdtem el ráfesteni a motivumokat. Meg akarok majd az egyik falra valami nagyobbat, de most ez így jó volt, most megint hónapokig most szüneteltetem. De annyira jó már bemenni abba a szobába és érezni, hogy ide várjuk :D Nem egy rumliszoba, hanem egy szépen kifestett babaszoba. (szekrény kell még, meg lámpa, meg ezer dolog, de azért így is olyan jó már)

ZOrroné, ez iszonyú jó kép!!! A tetra pelenkát hol lehet kapni?

Szia Bea! Ezek szuper eredmények! Nem akarsz a táblába bekerülni? :D
mieza
 
 


Tud valaki tanácsot adni, hogy kézi vagy inkább elektromos mellszívó? Mi a különbség?

Csajok, majd nézzétek meg a táblácskát, hogy mindenkinek minden rendben van-e. Ha kell valahol valamit javítani, szóljatok :D

JÖN A RÉG NEM LÁTOTT BABATÁBLA!!!

Babatábla
mieza
 
 


És itt az ígért képecske is :)

Kép EAlbert
mieza
 
 


Sziasztok!

Hát ja mostanság én is eltűntem, de egész nap kint vagyunk és minden másnap sütök meg takarítok (CSAK nem terhes vagyok, lehet :lol: ) Szóval most fel hízlalom az uram meg a lányom mint a kölök malacot. De anyám recepjeit most nézegettem át és tök jók vannak. Ezen a héten kezdtem és már a 4. sütit csinálok és finomak lettek.

Bogival már hál istennek minden rendben. CSak valami folytán ilyen szeparációs félelme lett, vagy valami aminek nem tudom a nevét hi. Szóval a lényeg hogy úgy kell lefektetni hogy leteszem és nem jövök ki azonnal hanem szépen lassan 1-1 lépés kifele és ha látja hogy ott vagoyk és nem hagoyn magára simán elalszik. Csak mi voltunk a hülyék hogy eddig nem jöttünk rá. Na mindegy.

Sajnos nem tudom megjegyezni ki mit írt de megpóbálok válaszolni.

A rúgást Pöcök akkor érzi apa elsősorban ha vékony vagy. Szóval nekem az elsőnél elég későn érezte apa és akkor is nagyon ritkán. Szóval ez eléggé attól függ kérdés.

Mellszívó attól függ. Ezt is szerintem majd szülés után kellene megvenni. Természetesen ki kell nézni milyet szeretnél, de ahhoz SZÜKSÉGES hogy tejed legyen még hozzá annyi amit még fejni is kell. Nem akarok senkit megrémíteni ezzel, de sajnos minden igyekezet ellenére sincs mindenkinek teje. Én szedtem homeosat és szoptatos teát meg ilyesmit én nem hogy elég , de semmi tejem nem volt és nem is lett. Szóval én örültem hogy nem vettem. Én ahogy halottam a kézire esküsznek.

Gratulálok a babákhoz. a képekhez én majd jövőhéten fogok menni az új régi dokihoz. Remélem jó dolgokat mond, azaz hogy szülhetek simán. Majd meglátjuk.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Mieza! Jaj de édes arca van Albertnek :D Mellszívó: Nekem kézi volt, de egyszer használtam mert én úgy éreztem magam mint egy fejős tehén :oops: :lol: Remélem nem bántottam meg senkit. Igaz ritkén fejtem de akkor kézzel.

Kacsamama: Jó hogy Bogi már nyugodtan alszik. Lehet hogy már érzi a tesót és minél többet szeretne veled lenni. Legalábbis én mindig erre fogom :)

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Sziasztok !

Huha ennyit írni miképpen tudtok?Én lusta vagyok és csak röpködve válaszolok nembaj?

Babakelengye: nekem bevált az, hogy a hosszú ujjú body felé ujjatlan plüss lábas rugit adtam igy kimaradt a felcsúszós kardigán és póló és hosszú ujjú...
Amikor már a picivel készülődtünk hazafelé a kórházból és a dr 1 órán át ecsetelte mit hogyan csináljak és tanácsokkal látott el ...kint a gyerek sírt és az én melleim meg dagadtak és dagadtak a tejtől= annyira beindult a tejem a 4.napra h 1 óra leforgás alatt befordultak a mellbimbóim: most biztos !!!!!!!!behozatom a férjemmel az indulás előtt az Aventes kézi mellszívót ami számomra bevált és lefejem a tejem indulás előtt mert az borzalmasan tud fájni meg ciki ha folyik miközben a dr beszél veled szemben! :oops:
Ja és nekem nagyon jól jött a kórházban a szoptatós párna mert nem tudok csak ülve szoptatni!!!de az sikeres volt 1 évig!
Mi a 14.ker Szatmárban lakunk)

Táblába bekerülni? Mi az?Persze!!


Babamozgás apa szemszögéből: a férjem már tegnap érezte este amikor jeleztem felé h ficánkol a gyerek(19 majdnem 20 hetes) és nem vagyok sovány!!Sajna Kolossal 24 kg híztam és utána lefogytam vissza szedtem a kg,kat.
most 90 ről indultam és jelenleg 82/83 vagyok=terhesdiéta+dr fenyítése miatt!!!!


Nevek:Nálunk már most megy a harc a név választás miatt.Szerettem volna Hunort, Magort ,Csanád és Lehelt de a férjem a Tituszra szavazz ....meg az Elődre :cry:
és Özséb lesz a védőszentje ..de ez még hosszú harc lesz!


Szülés: annak idején császáros voltam és most is az lesz egézség ügyi okok miatt de az biztos epidurálist még 1 alkalommal nem engedem, majdnem lebénultam fájt és nem hatott!!Marad sajna az altatás szerintem de ezt még meg kell a dr. beszélni.

Babacucc: még nagyon nagy hasznát vettem a cumisüveg sterilizálónak(Avent) amit a mikróba lehet tenni annak ellenére h a fiam 1 éves korig csak cicizett de az üvegbe fejtem a tejet utána meg a papit abba tettem stb...Amikor elvált akkor meg már pohárból ívott vagy itatóból .. nálunk a cumi kimaradt és a cumis üveg is szerencsére.

ja igen iszonyú nagy körmei voltak a Kolosnak,amit az első hetekben nem lehet levágni ezért kis kesztyűt vagy minek hívják tettem a kezecskéjére.


Nagyon jó a felhuzhatós zenélős valami amit pl a pelenkázó felé tettem és mindig jól jött amikor forgolódik a gyerek és az összes híg kaksi mindenfelé kenődik ...ált. megnyugtatja őket .. :lol:

Ma lementem a boltba és megláttam az oldalast és a dagadót és rájöttem disznóvágásos kaját akarok enni szerintem ma erről fogok álmodni!!!!!!!!!!+almapaprika és jól behűtött must...

Hú most hirtelen ennyi.........


:evil:


Jó éjt!B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat mégegyzsre... olyan vidáman ébredtem... bár mostanában sokkal de kevésbé vagyok álmos, mint terhesség előtt :D készül fel szervezetm, vagy mi??? :D

ilyen babakocsink lesz: http://teddybababolt.hu/images/Quinny_b ... lack_3.jpg
már toltam egy kört, férjemet ezzel az őrületbe kergetve :-)))
sírva nevetett:D mondta üljek bele, tol egy kört :-)

Tegnap kiderült férjem családjától is kapunk csomó cuccot, most ár kezdek lassan lassan megnyugodni, hogy mindenünk meglesz :D
Ti is kókusz matracot vesztek?
Szívhangfigyelőről mi a véleményetek?

Mieza: jó végre "látni" Téged :-)))) és meseszép a kisfiad, Albert :-)
Már én is a nevén szólítom, ha beszélek róla... sokkal közelebb érzem magamhoz így.
Tegnap 1,5 órán keresztül simogattam a pocim, hogy milyen ügys kippiú, hogy minden rendben vol vele... bár jelzem mostanában figyeltem meg, hogy egyre többször odatéved a kezem a hasamra :-)

Mellszívóhoz, csak annyit tudok hozzászólni, hogy a barátnőm még első éjjel leküldte a férjét a patikába hogy vegyen elektromosat, mert a kézivel letört a keze :P

irány a C&A, amúgy is mindig ott vásárolok, benézek mi a kínálat, kicsit már unom ezt a két nacit... felülre meg ugyanazokat hordom mint terhesség előtt :D
Terhes tornával mér én is barátkozom, minden nap elhatározom, hogy utánnanézek hol van ilyen, aztán lefexem este, és így kelek reggel megint :D

ti nem tapasztaltatok feledékenységet???
magzatmozgásom még nem olyan észrevehető...

pusssz nektek

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Mieza: nagyon jó kis arckép készült Albertről! :D
Táblába csak annyit, szeretnék módosítani, hogy már a Dorka sem biztos, szóval ha lehet, töröld ki légyszi, mert fogalmunk sincs hogy fogják hívni Beni-tesót, akkor se ha lány és akkor se ha fiú! Lehet, hogy Beni-tesóként anyakönyveztetjük... :lol: :lol: :lol:
Tetra pelenkát anno az Auchanban és a Coraban vettünk! Szerintem most is lehet kapni! Januárban szokott lenni egyébként mindkét áruházban ilyen babhetek vagy mifene, akkor nagyon sok jó dolgot be lehet szerezni jó áron.

Mellszívó: mindent amit a szoptatásos rovatba írtam feljebb a babakelengye listában, szerintem csakis szülés után érdemes megvenni. Mert nem tudhatod, hogy mennyi tejed lesz, mekkora melltartó kell, mennyire szopizik ügyesen a baba, stb. Nekem szerencsére sok tejem volt és Beni is egyből rákapott, SOHA nem is volt cumisüvege, azt sem tudja mi az. A kézi mellszívó csak azért kellett, hogy ha nem szívta ki teljesen, a maradékot lefejtem! Errre tökéletesen megfelelt a kézi, kb. 5 percet vett igénybe szoptatás után. Az első pár napba, amikor még nem volt meg a kézi mellszívóm, kézzel fejtem le és kb. háromszor annyi ideig tartott! De pl. ismerek olyan anyukát, akinek rengeteg teje volt, viszont a baba egyszerűen nem volt hajlandó szopizni, csak a cumisüveget fogadta el. Neki az elektromos vált be, mert neki minden szoptatásnál teljes adagokat kellett lefejnie, az meg ugye nem két perc! Az elektromosból állítólag az Avent nagyon jó, ő 9 hónapos koráig "szoptatta" így a gyerkőcét!
És ahogy Kacsamama is írta, valakinek minden igyekezete ellenére sem lesz teje, így meg teljes pénzkidobás beszerezni előre ezeket a dolgokat!

Judysz: szuper, hogy minden oké, az AFP meg tényleg egy nagy sz.r! Szuper a járgányotok és örülök, hogy a babakelengye is alakul! A végére minden öszeáll, nyugi!

Kismama torna: Benivel én jártam és nagyon szerettem, borzasztóan jól esett a mozgás + a légzéseket is gyakoroltuk. Mondjuk aztán a vajúdás kb. 2 órájában rájöttem, hogy az a légzés, ami olyan halálosan egyszerűnek tűnt a tornán, az kivitelezhetetlen fájás közben, de legalább tudtam, hogyan kellene csinálni... :lol:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Beata, te is tudsz írni, látod? :D
Nekem is az Avent mellszívót ajánlották.
Azért majd szeretnék egy pár órát ide-oda menni. (Hiperaktív vagyok és szerintem a gyereknek is jó, hogy ha néha 1-2 óra alatt feltöltődve jövök vissza.) Azalatt apa adná neki a kajcsit, szóval ezért is lenne jó a mellszívó. Ez így működhet?
A barátnőm az övét eladná féláron, szóval azon gondolkodom, de a sterilizálót külön meg kell hozzá venni.
Tábla: Szeptember 23 Csütörtök - 18:13 ebben a hozzászólásomban nyisd ki a linket :D

Judysz: mi kaptuk a kókuszmatracot és elég jónak tűnik :D Ha kapunk babaörzőt, akkor annak nagyon örülnék. Ha nem, akkor lehet, hogy bérelek a Minimanóból, mert azért elég húzós az ára arra a pár napra. (vagy teszveszelek egyet :D )
Igen, az annyira jó, hogy néha azt veszem észre, hogy ösztönösen simogatom a pocimat.
Hát, látom, hogy a két mellszívó között itt is megoszlik a tanács :D

Zorroné, javítottam a táblát. Látom, ti is a neveken hezitáltok. Ahhoz képest, hogy mi is Ádám, Dáviddal indultunk :D
Jaj, de jó, hogy írtad a babaheteket, mert tudom, hogy szokott lenni, de nem emlékeztem pontosan.
Köszi, hogy leírtad te is a mellszívót, már kezd kialakulni bennem a kép.
mieza
 
 


Babakocsi téma...
Örülnék, hogy ha megírnátok a véleményeteket, mert egy kicsit összekuszálódtak a gondolataim.

Szóval, egy barátnőmtől kaptunk babakocsit. Olyat, ami alapban sportkocsi, de van hozzá nem túl stabil (értsd. anyagból) mózes, amit bele kell helyezni, rá a sport részre. Illetve van hozzá autósülés is, ami pedig belekattintható.

Dilemma: MIvel kertesben lakunk, sokat szeretném a teraszon szellőztetni. Nekem nem tűnik a belehelyezett mózes annyira stabilnak. Ezt jól érzem? Mármint ahhoz, hogy kutyákkal kint hagyjam a teraszon.
Ha a sport részt döntöm le, abból meg félek, hogy később kifordul...
Illetve ugye nem saját, szóval egy kicsit izgulok, hogy nehogy baja legyen, hisz még a barátnőm is szeretné használni...

A másik típus, amin gondolkodunk, amit Judysz is felrakott. Az a baj, hogy nem nagyon tetszik. De sokkal praktikusabb...
De kicsit drágállom, pedig 3 gyerkőcöt szeretnénk, szóval hasznát vennénk egy sajátnak is!

Ti hogy vagytok ezzel?

Ez már csak olyan esztétikai hiszti:
Ami ilyen saját dilemma, hogy miért nem találnak ki arra valamit, hogy normálisan nézzen ki a babakocsi, hogy ha belerakjuk az autósülést. Kétfélét láttam. A teljes babakocsi (sport rész) felé kattintjuk, ilyenkor két funkciót cipelsz teljesen feleslegesen. Vagy a modern típusba csak azt kattintod bele. Ez meg úgy néz ki, mintha egy etetőszéket tolnál, borzalmas :(((
Nincs valami más megoldás? :)
mieza
 
 


Sziasztok!

Én a Cora beszerzésén dolgozom, ezért átslattyogtam a Baba osztályra és megkérdeztem mennyiért adjuk a pelusokat:

1db: 449
5db: 1490;1519 (szállítótól függ)
10 db: 2990;2790 (szállítótól függ)

Akcióban is lesz majd, ahogy írtátok jövő év elején január-február,
de nem olyan iszonyatosan nagy különbséggel, de azokat most még nem tudják pontosan.

zorróné: köszi .-) a 2. nál már biztos nem leszek ilyen parázós és nehézkes mindennel :-))) (mondom most)

mieza: sztem ez a babakocsi szuper, jól is néz ki-szerintem-, és nagyon praktikus... mindene állítható előre hátra-fel-le, és nekem még a designe-ja is tetszik
bevetés alatt még nem volt, de a legjobb barátnőmnek ilyenje van és ódákat zeng róla... nekem nem olyan nagy a csomagtartóm, és még a kerekei is 1mp latt levehetők és befér úgy...
Mi az erkélyen a "fagyasztóban" (anyukám hívja így, mert márciusi gyerekek vagyunk és mindig kitett oda) mózeskosárban fogjuk kitenni, sose voltunk tesómmal betegek, megdolgoztatta az immunrendszerünket a jó levegő, és nagyokat is aludtunk kinnt.
Én is fogom alkalmazni, arrl nem beszélve, ha valahova sos el kell rohanni és nem akarom a gyereket felébreszteni, akkor könnyeben mozgosítható a mózeskosárral, mint a kiságyból kivenni.(term., csak ha nagyon muszály lesz)

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!!

Csodálatos nap van ma, ragyogóan süt a nap, kellemes a levegő, és még a szél
is mozog egy picit és Littlebaby is igen aktív, ma elég sokat éreztem őt!

Judysz!
Gratula a jó eredményekhez!!! Látod h minden rendben volt!!! Csak pozitívan, persze természetesen mindannyian beparázunk egykét dolog miatt, szerintem ez
természetes.
A babakocsi naon állat amit kinéztél, nekem tetszik!!! Ilyet vennék ha nem lenne már egy csecsemős babakocsink!!

Ani!
A hátfájás a helytelen testtartástól és a szallagok tágulásától, nyúlásától van.
Javasolják a kismamamasszázst és a kismamatornát. Valószínű nekem is igénybe kell
vennem, mert nekem meg a csípőm van kikészülve, néha alig bírok felállni vagy egyáltalán menni is.

Mieza!
Örülök h sikerült a házátalakítás, és h most már minden rendben a babaszoba körül. Bandázs övem nekem is van, imádom!!!!
A terhes kiskönyvedet hagytad el? Hátha meglesz, csak becsúszott valami mögé vagy ilyesmi....
Kismama tornára én is szeretnék hamarosan menni, de csak egykét alkalommal míg megtanulom mit szabad és mit nem, utána itthon szeretném nyomni, Lili miatt nehéz állandóan eljárni.
Nagyon jól kivehető a baba arca a képen!! szuper!!!

Rumciné!
Neked is gratula a jó eredményhez, és sajnálom h az uh-n szundis volt a baby!

Tecaa!
Tündéri a kis fotó a babyről!!!

Beataa!
Disznóvágásos kaja??? mmmmmmnyaminyami...... hát én is kibírnék egy kis kóstolót!!

Babakocsi témához még annyit hozzátennék, h szerintem amihez mózes van, az is jó, a mienkhez is van, de egyáltalán nem használtuk. Igaz a mienk nem köthető be a kocsiba, de csak addig használtuk míg hazajöttünk a kórházból, mert a párom parázott az autósülésbe tenni a Lilit, pedig 0-18kg van, szóval újszülöttkortól használható. Én azt nem ajánlom, de mindenki maga tudja.
És a 3kerekűeket nagyon tudom ajánlani, nekünk a sportbabakocsink olyan, és imádom mert tényleg a legszűkebb boltban elfértem vele mindenhol!!

szép napot mindenkinek!!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Eltűntek!Nagyon jó hogy jelentkeztetek!Olyan jó volt újra olvasni titeket!
A baba beszámolókat én is megkönnyeztem.
Már én is úgy várom hogy újra lássam Kristófot.

Babakocsival:
mi is bajba voltunk,de mi inkább azért mert társasba lakunk és minden egyes alkalommal fel kell cipelnem a másodikra,mert a földszinten nincs akkora hely hogy mindenkinek elférjen a babakocsija.Ez a kocsi teljesen vázra szerelhető,elfogadható árba van használtan és nekünk praktikus!Talán a vázat lent hagyhatom.Ja és mózeskosaras.Nekem ez fontos.

http://bolthely.hu/babapont/id/00043_Baby_Point_Mark_Q_


Tök jó hogy valaki már túl van a babaszobán,Mi talán most hétvégén festjük ki,de a kiságy még csak tervezésbe van,de már az is fantasztikus lesz hogy babszínű lesz és tudjuk hogy oda várjuk Kristófot.

Látom ketten az Áek-ba fognak szülni,én is.Ki tudja még találkozhatunk is.De az még messze van.

Nekem két napja olyan csípő fájdalmam van hogy elviselhetetlen.A derekam is fáj de azt már az éve alatt megszoktam,mert porc korog sérvem van.Én szinte ugyan olyan fáradtsággal küzdök mint eddig.Hiába alszom reggel is vissza,sőt néha délután is elalszom,este úgy dőlök be az ágyba,mint aki egész nap dolgozott.

Én szerencsére csak 2 kilót híztam,remélem nem is gyarapodik nagyon sokat.Csak normálisan.

A terhes tornán én is sokat gondolkozom,de én olyat nézek amit otthon lehet csinálni.Egyenlőre csak olyat találtam ami 80 perces.Azt egy kicsit soknak találom,mert a kutyámmal fél órát szoktam sétálni és a végén már úgy fújtatok felfelé a lépcsőn mintha végig futottam volna.Ilyenkor elgondolkozom hogy mi lesz később!?
Azt iszonyatosan élvezem hogy nő a pocakom,de már alig várjuk hogy érezzünk Kristóf mozgását érintésre.
Nem tudok mindenkinek egyesével írni,de Miezát kiemelném,mert nagyon tetszik az uhu kép Albertről!Gyönyörű!!!

Még egy hozzászólás a matrachoz!Én biztos kókuszmatracot fogok/fogunk venni,mert megfogtuk a másikat és hát van különbség.Ezen nem szeretnénk spórolni.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Judysz, nagyon hasonlóan gondolkodunk. A fél napot azzal töltöttem, hogy utána olvastam..stb.
Viszont ha tényleg több gyereket szeretnénk, nekünk is hasznos lenne befektetni egy babakocsiba. Akkor viszont a legpraktikusabb nekünk is ilyen 3funkciós lenne...

Köszi a Corát :)

LIttlebaby, miért nem használtátok a mózest? Pici baba korában miben levegőztettétek?
Illetve, hogy autóztatok, ha nem használtátok az autóülést?
Lehet, hogy én értettem valamit félre?

Pöcök, köszönjük Albert nevében :) A többieknek is :)

Ha szeretnétek, rakok fel képet a gyerekszobánkról :) Bár még nincs kész...

Kép
mieza
 
 


MIért nem működik az aláírásomban a vonalzó? :(((

Kép
mieza
 
 


Sziasztok!

Jaj csajok ma van a puding próbája. Ma alszik először Bogikám az új ágyában. Nagyon tetszik neki. EGy ismitől kaptuk már 90x200-as és 2 emeletes. Imádja. CSak amiatt félek, hogy sajnos most elaludt mellettem a hiradó alatt és így nem látta hogy az újba teszem le, de hagytam neki egy vetítőt ami fényt ad és látja hogy hol van. Meg oda készítettem paplant hogy ha esetleg mászkálni van kedve.
Szóval majd megírom reggel mi legyen.

NA akkor kezdem a hegyi beszédet. Nekem is a praktikusság volt a legfontosabb. DEEEE Mivel én kertesházban lakom nem annyira volt fontos hogy pehely súlyú legyen szóval az más tészta. Szerintem a mózeskosár használhatatlan és fölösleges. A kocsiban nem használhatod, a kocsis ülésből állandóan ki kell venni, meg vissza ahelyett hogy kiveszed a kocsis ülést és viszed.
A babakocsit mi ilyet vettünk kb

http://www.katibababolt.hu/index.php?termek=220

HA valaki kint akarja altattni mivel 180 fokban le lehet dönteni nyugodtan alhat benne. Vagy járókában. Ezek a babakocsik azért jók mert ha télen akarod vinni sétálni a babát akkor alá is és fölé is tudsz pakolni takarókat. nem baj ha mély.

Judisz: A babakocsinál az a legfontosabb hogy 180 fokkal kell dönthető kell legyen. A mózeskosárról már írtam. Igen kókusz matrac drágább de jobb. Szívhang figyelő kell!!! Inkább hogy utolag bánd. A távoli családban volt rá 2 példa is az egyik baba meghalt pedig mindkét szüleje orvos volt. a másik babánál riasztott és "felkeltették".

Mieza: Légzésfigyelő pár napra???? Hány napra gondoltál? Mert hivatalosan 9 hónapos korig lehet esélye bár én még 1,5 évesen is használtam.
Mózeskosárról írtam. a kint altatáshoz szerintem a 180fokban dönthető babakocsi, meg a járóka.

Ja és akartam kérdezni hogy végül is ki szül még a dél-pestiben? Mert hogy akkor vissza a jövőbe és végül is a dél pestiben fogok.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Kacsamama! Hogy sikerült az alvás?Már két éjszaka is volt.Írj.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Hurrá, hurrá, hurrá!!!! Feltettem a Lili sport babakocsiját a teszveszre, és már jelentkeztek érte, h megvennék ill. van 3 megfigyelőm!! De jóóóó!! Ha sikerül eladni, Littlebaby-nek veszünk belőle egy pihenőszéket.

Mieza!
Igen picit félreértettél! :lol: Szóval az autósülésben szállítottuk Lilit 1hónapos kora után, addig nem mentünk kocsival sehova. A mózest a babakocsihoz kaptuk, így megvolt, de csak hazahoztuk benne a Lilit, a hátsó ülésen feküdt benne, én meg mellette fogtam mert nem rögzíthető. Levegőzni babakocsiban vittem ki 2hetes kora után.
Szóval nekünk nem jött be a mózes, még a babakocsiban sem használtam, Lili jót aludt séta közben, mikor hazaértünk felébredt.

Hűűű már alig várom a jövőhét keddet h menjek a 4D-sre!! Olyan kíváncsi vagyok h kisfiúnk v. kislányunk lesz-e!!! Remélem megmutatja!!

Jó pihenést mindenkinek!!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok !!!


Kókuszmatrac: mi azt vettünk Kolosnak és szerintem az a legpraktikusabb! Vettünk még egy pisilés elleni védő huzatot aminek az egyik fele pamut a másik viaszos és nagyon jól jött.

Most h jön a második baba szerintem az lesz h ezt az ágyat visszaalakítjuk babaággyá és veszünk egy emeletes ágyat.Ott is a matrac csakis kókusz lesz.Megmondom őszintén kicsit félek tőle, mármint az emeletes ágytól mert a fiam nagyon rosszul alszik:mozog felül stb.. A pici biztos amíg cicizik éjjel a mi szobánkba lesz utána megy a nagyfiúhoz!!

Légzésfigyelő: én mindenképpen ajánlom:angelcar fajtát örököltünk az unokatesómtól (aminek nincsen hordozható rádiója de a 47 nm2 ben simán hallani h ütemesen csattog a baba légzésekkor!Ha minden igaz kb másfél éves koráig használtam a fiamnál.Teljesen megnyugtatott és nem izgultam a bölcsőhalál miatt(nagyanyám mellett volt egy pici aki ebben hunyt el)

Mellszívó: nekem teljen bevált az Aventes kézi pik puk cicizés után 10 perc és kész volta a maradék+ a másik mell!Egyszerű és praktikus és utána ment a mikroba tehető sterilizátorba és már készen is volt a következő "fejésre".

Képzeljétek összejött a !!nem diétás "hétvégi malac kaja:anyám oldalast csinált kolozsvári szalonnával!Beteg is vagyok tőle !!Ja és egy citromos sör is lecsúszott utána!Csak a dr meg ne tudja!!Szegény gyerek rugdosott is utána rendesen ... :oops:


Az idő katasztrófa de átsétáltunk nagyapámhoz gumicsizbába a gyerekkel és az összes pocsójába két lábbal beleugrottunk!!Minek ide játszóház!! Nincs is ennél jobb buli !!

Mindenkinek jó hétvégét kívánok !B.

Kép
beataa
 
 


ps: Mieza :Babatábla szuper !!

Küldöm priviben az adatokat akkor !B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!!

Köszönöm szépen az érdeklődést Pöcök. Nagyon jól ment az alvás. Persze első nap 3 szor is volt nálam , de azóta semmi. Sőőt jobban alszik mint a kiságyban.
Az első nap az volt a gond hogy miután ilyen rosszul aludt elhatároztuk hogy 8 elött nem rakjuk le így hát a széf alatt elaludt így nagyon féltem hogy mivel nem látta nem tudatosult benne hogy az új ágyában alszik, nem fog e megilyedni stb. De mindegy mondom lesz ami lesz ez az este erre van rászánva. Na mondanom se kell jól aludt nem volt semmi gond, bár 3 szor jött át, de nem sírt meg semmi. Aztán apa hajnal 3 kor ért haza a munkából és mondtam ha már áll akkor a mellettem fekvő Bogit vigye már vissza a saját ágyába. Vissza viszi és csak várok várok. Na mondom megnézem mit bénázik. Kiderült hogy annyira kényelmes az ágy hogy apa befeküdt mellé. A tegnap este meg semmi baj nem volt már sőőőt fél 7 helyett negyed 8 kor kelt.

És mi is úgy tervezzük ahogy Bettaa. Annyi különbséggel hogy Bogi fél éves volt amikor saját szobába tettük. Szóval majd ha a kicsi átmegy akkor is még a kiságyában fog aludni. Majd 1,5 -2 évesen megy az emeletesbe.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Válaszok ömlesztve:
Látom mindenki túl van a 20. heti uh-on, gratula mindenkinek! :)
Basszus! Nem semmi! Túl vagyunk a félidőn, azokról beszélgetünk mi kell majd a babának, mikor nemrég vártuk a 12. heti uhukat! Döbbenet,hogy megy az idő! :shock:

Mi is megvettük a babakocsit, ilyet:
http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xarukmut&xxazon=2748&PHPSESSID=08ecdd77d80c74cf30d6f39e4398090b

Komplett szettben, fekvőrésszel, autós üléssel együtt,ami mózes is. Van egy fix talprésze,amit be lehet rakni az autóba és csak belepattintani a mózest, de a mózest külön is be lehet kötni az autóba. Van hozzá még esővédő meg különböző szűkítők újszülötteknek. Nekünk nagyon tetszik. És reméljük,amíg babakocsi kell ez elég lesz ;) Egy hibája van,hogy nehéz, tömegközlekedni nem nagyon lehet vele. Azt majd kenguruval. Igaz, először idegenkedtem tőle, de már egy pár kismamit lássam így és nagyon praktikus szerintem. Jobb,mint a kocsit emelgetni fel-le. Szerintetek? Használt már valaki?
Megvettük a kiságyat is, szintén tesz-veszről

Ezen kívül kaptunk még bébiőrt, légzésfigyelőt, fürdetőkádat.

Hát nálunk ennyi van meg összesen még. :)

Babamozgás: én már elég intenzíven érzem, rúgást,meg talán fordulást. De apa még nem. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára napvirág 2010.10.25 11:24-kor.

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Kacsamama! Csupa jó hírek kiságy ügyben :D
Megnéztem a linkedet, még nem is láttam ilyen megoldást :D Úgy látom, hogy ez nem cserélhetős.

Napvirág, néztem a te babakocsidat is. Mi ilyet kaptunk kölcsön a barátnőmtől… És itt kezdődött a dilemma :D ))
Nagyon sokat gondolkodunk és mi nagyon kihasználnánk a mózest. Pl: nagyon sokat utazunk (mindkét család elég messze van) és oda pl. nem kell cipelni fél évig az utazó ágyat, hanem elalhat a mózesban. Illetve a teraszra is egy stabil mózesban tolnám ki a kutyák miatt, nem sportrészre helyezhetőben. Valamint az is praktikus a cserélhetőnél, hogy ha pl. csak babahordozóval szeretnéd vinni, nem kell a teljes alsó sport vagy mózes részt cipelned magaddal, hanem csak váz és hordozó.
Pedig ez a babakocsi is szuper, de hát mi másként élünk, másra használnánk, emiatt gondolkodunk erősen…
Meg ebben a sportrész az alap, de már annyian mondták, hogy amikor már sportbabakocsiba ül, akkor ennél vannak könnyebb modellek is, inkább azokat hozza-viszi az ember, ezt nem is nagyon használja ki… nem tudom, tényleg nem.
Szóval, az már tuti, hogy mi a cserélhetőst választottunk. De itt ugye megállt a tudomány…

Na, voltunk Minimanóba, babakocsikról beszélgetni… A lényeg, hogy nagyon el kell dönteni, hogy milyen terepen akarjuk használni.
1. 80% aszfalt, ami nem bírja a terepet (ahová mi azért kutyával elég sokat járunk kirándulni…)
előny: összecsukható esernyőre és normálisan befér a kocsiba.
hátrány: nem túl stabil a tolókar rész (mert ott csukódik középen) és NEM bírja a terepet ugye
2. nagyobb kerekes, ami lapra csukható
előny: bírja a terepet
hátrány: a teljes csomagtartó tele van vele, a tetőboxba viszont nem fér bele…

Nagyon jó… nem értem, hogy miért nem találnak ki valami normálisat, közteset, ami jó?
Néztem a Buzz-t is, de akkora összecsukva, hogy tele lenne vele a csomagtartó. Összecsukva a buzz befér a csomagtartóba, de kb. semmi más azon kívül… Akkor hova rakom a mózest eleinte? És ha akarom a babót szállítani, akkor kell a hordozó is, meg ugye a mózeskosár része is.. És akkor még sehol a kocsiban a mi cuccunk, az ő cucca, a 2 kutya… Nem tudom, hogy ezt mások, hogy oldják meg…
Most olya modelt kajtatunk, ami lapraszerelve belefér a boxba. Viszont oda semmi más nem megy akkor mellé… ááááá.
Én is csak egyet akarok, egy kocsit. Bkv-t nem annyira, mert akkor inkább majd felkötve viszem, hogy ha valamiért apu nélkül kell bemennem a városba vagy kocsi nélkül.

Aztán: ha kiválasztottuk a modelt, akkor én teszveszen akartam. De a babakocsi szerviz szerint 2 max. 3 gyereket bírnak ki a babakocsik. Az alkatrész és javítás meg drága. Ha mi 3 csemetét akarunk, akkor jobb az új, mert nem akarom 2 év múlva ugyanezt a ceremóniát… Nem?

A másik kedvencem, hogy ha újszülött babát akarsz autóban vinni, akkor ugye csak a babahordozósautósülés jöhet szóba. Az újszülöttnek kb. 3 hónapos korig a teljes fekvés javasolt, szóval nem a félülős póz. Kérdezem, hogy akkor mégis, hogyan? Hát, fél-egy óránál tovább ne legyen babahordozóban. Mondom, hogy akkor, hogy tudom pl. Prágába kivinni? Ők: sehogy, nincs más módszer. Igaz, mózest is be lehet kötni, de azt nem ajánlják!!! Álljunk meg félóránként és maszírozzuk meg a gerincét… Hihetetlen, hogy erre tényleg nincs semmi megoldás…

Beataa, már benne is vagy a táblában :D

Napvirág, szuper a kiságyad!!!

Kép
mieza
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: