A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Volt itt egy csecsemős ismerősöm. Elvileg Noel jól cuppan rá a cicire, csak alig van mit szívnia.
Most próbálom azt, hogy 3 óránként eszik a törpe, először szopi, utána tápszer. És a szopik közötti időben próbálok fejni.... hátha....
Vendég

Kata: itt a kórházban mesélték éppen a szopizással kapcsolatban, hogy ha kevés a tejcsi, akkor két szoptatás között ugye javasolják, hogy fejje le, pedig attól nem lesz több. Inkább próbáld úgy csinálni, hogy cicizik a Noel, ha végzett megpróbálod a maradékot kifejni, kaphat pótlást ha nem elég neki, de a két szopi között ne fejj, hogy legyen ideje újratermelődni a tejecskének. Ezt védőnő mondta, próbáld ki szerintem is így a logikusabb, ha jól emlékszem vissza a szopizós időszakra.

Cherryke: drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen és ne kelljen idő előtt kivenni a pocakból a babucidat!

Köszönöm mindenkinek aki bíztatott, remélem tényleg már csak a jövő hét és mehetünk haza, mert többet nem nagyon bírnék már. Amúgy igen bejöhet szerencsére a kisfiam, egyik estefelé le is nyűgözte az éjszakás nővérkéket. Bár ő szinte mindenkit levesz a lábáról fél perc alatt. Nagyon jó természete van, csak szeretni lehet! Ezért nem is félek ha jön a kistesó, mert biztos vagyok benne, hogy szeretni fogja, eddig is minden reggel és este tesókát hallgatott, most ugye nem tudja, de mikor bejön mindig megsimizi a pocimat és gyorsan meg is hallgatja egy kicsikét. És sokszor mondja is, hogy szeretem a drága tesót. Kíváncsi leszek, ha kint lesz a pocakból is ez lesz a véleménye, de én úgy gondolom igen.

ancsika82

Dohányzás téma: nos én is cigiztem mindkét terhességem előtt, de mikor már terveztük a babákat, akkor előtte abbahagytam és őszintén szólva eszembe sem jut, hogy rá kellene gyújtanom. Most viszont úgy tervezem végleg letettem a cigit, mert szerintem is szörnyű dolog mikor egy anyuka a babakocsi fölött fújja a füstöt. Undorító! Az pedig hogy egy kismama szívja, azt pedig rettenetesen elítélem, mert ha valaki igazán szeretné a babáját sosem tenné ki ilyen ártalomnak. Szerintem!

Mók: nem is kell szégyellni hogy félsz a szüléstől, szerintem mindenki fél tőle. Én is! Főleg másodjára, mert már tudom milyen lesz!

ancsika82

Ancsika
Ha a 2 etetés kezdete között van 3 óra, akkor lényegében mire odajutok, hogy fejjek, az a köztes idő...
-legalább 20-30 perc "szopi"
-utána amíg megeszi a tápszert... arra is lehet jó 20 percet számolni
-amíg böfizik
-amíg le lehet rakni...
És máris eltelt másfél óra... :wink:

Egyébként én úgy tudom, hogy a szopi közben is termelődik a tej...
És mindenhol azt olvasom, hogy minél több inger éri a cicit, annál több tej termelődik...

Akkor most mi van????????
Vendég

Szüléstől én nem féltem. Azt a részét bármikor végigcsinálnám... meg a terhességet is... :wink:
Vendég

Én is parázom....Kata,jó hallani,hogy újra csinálnád...

A szeptemberiek csináltak egy olyat,hogy,amikor valaki megszült,belinkelték a bejelentkezését,és alá,hogy megérkeztem,arra rá lehet kattintani,akkor kijön egy olyan táblázat,ahol a megérkezett babák vannak.Nem tudja valaki,hogy ezt hogy csinálták?Mert nagyon jópofa ötlet,csak én béna vagyok....

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Vendég

Sissy
Így gondoltad??????
Vendég

Mi a félelem?
A félelem az egyik olyan lelki tényező, amely minden téren gátolja vagy teljesen leállítja az ember fejlődését. Tudjuk, hogy a félelem a pszichére jellemző nyomasztó érzelem, mégis nyilvánvaló, hogy hatóköre nem ezen a szinten kezdődik, és nem is itt ér véget. A félelem leereszkedik és megbénítja a testet, felemelkedik és megbénítja az elmét, saját „házában” pedig megdermeszti a legnemesebb érzelmeket.

Mindenki fél vagy félt valamikor, vagy attól tart, hogy ismét úrrá lesz rajta a félelem. Aki ezt tagadja, csupán elkendőzi, hiúságnak álcázza félelmét. Nem az a kérdés, hogy érzünk-e vagy éreztünk-e valaha félelmet, hanem az, hogy megtaláljuk-e a módját annak, hogy ez az érzés ne gátoljon bennünket a további fejlődésünkben...

Mi a félelem?

A bizonytalanság egyik formája…
Az ismeretlennel szembeni gyávaság egyik formája…
Bizonytalanság: akárhány éves is az ember, nem tudhat tökéletesen mindent, amit szeretett volna megtanulni és megérteni, sőt saját magát sem képes uralni. A bizonytalanság – a tudatlanság egyik arca – megfoszt bennünket erőnktől, hacsak nem fedjük fel, mi rejtőzik az álarca mögött, és nem indítunk harcot ellene akarattal és kitartással.

Gyengeség: a félelem olyan, mint a sűrű köd: megakadályozza, hogy tovább lássunk az orrunknál.
Aki a félelem miatt nem cselekszik, egyre inkább elgyengül, ugyanúgy, mint ahogy mozgáshiányos életmód mellett az izmok is petyhüdtté válnak.

A bátorság – nem vakmerőség! –, a magabiztosság és az akarat fokozatos erősítésével a köd szertefoszlik, elmúlik a gyengeség, és újra képesek leszünk járni.

Legyen mindenki türelmes saját magával, és legyen tudatában, hogy mindenki más is a saját nehézségeivel és félelmeivel harcol.

Félsz? Fogd kézen a félelmedet és vele együtt haladj tovább. Csak az a fontos, hogy ne állj meg. Egy idő után észreveszed, hogy a félelem, amely addig kísért, már nincs ott, a kezed szabaddá vált.
Delia S. Guzmán
Vendég

Mindenki fél az ismeretlentől, a kiszolgáltatottságtól, ami szülés közben vár rá.
DE... sokat tehetsz is, hogy ne legyen olyan rémísztő a helyzet!
-informálódj!
Neten utána lehet nézni, sok leírás van a normál szülésről, császármetszésről!
Amikor odajutsz, ott is kérdezz! Szülésznőtől, orvostól!
Ne csak elszenvedő alanya legyél, hanem részese a folyamatnak!
-bízz az orvosodban (ne eleve kétkedéssel fogadd minden szavát)

-BÍZZ MAGADBAN! Meg tudod ezt csinálni!!!!
Ne csak azt mondogassad, hogy fáj... hanem arra gondolj, hogy minden egyes fájdalom közelebb visz a babádhoz! (és persze, valamilyen fájdalomcsillapítási lehetőség mindenhol van)
Vendég

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam de mostse nagyon tudok visszaolvasni. Most jöttünk meg :-( Nagyon fáradt vagyok. Anyós megjelent a lakásunkon reggel8 kor azota megyek jövök. Nem értem mi lelte... :roll: Mindegy.

HOgy vagytok?Minden ok? Látom azért termeltetek :-)

Kata:jo hogy nem féltél ez szerencse!Nagyon sokan félnek tőle amit meg is értek. De akkor te szuper vagy:-) Én most félek bavallom pedig a második és állitolag hamar meglesz, de akkoris!!Nem tudom mért. Hát bonyi dolog ez a szopiztatás nem mondom...Főleg ahogy irod 1.5óra.Huhh...

Ancsika: örülhetsz hogy ilyen nyugi a kisfiad :-) Szerencsés vagy! Enyém nagyon sokat sirt ott bentt, mert nem tudtam szoptatni...Dehát arrol nem tehettem. Dohányzás: hát figyellj, ezzel kapcsolatban annyit tudok mondani:nem itélem el!Most mondhat bári bármit, aki mondjuk elszivott előtte napi 2 dobozzal.....hát nem tudom. Nehéz annak. Én ismertem olyat. Hál isten semmi nem lett a terhesség alatt. Necces dolog az tuti!! Nem kétlem.

Mók:hát nem volt kellemes a mai programod az tuti. Sajni :-( jó hir hogy jön a kiságy, akkor már tipp topp lesz minden :wink: Nem baj ha félsz!!!Nem az a baj hogy félsz, ez természetes!!Látod van akimásodikkal is fél :oops: Hanem az hogy most érzel fájdlamat, és mindjárt arra gondolsz hogy ezis ilyen?? Most mondom: naggggyon kellemetlen, mintha szét akarnál szakadni!! Bocs ha nyilt voltam, de jogod van tudni és jo ha tudod is. De ki fogod birni :wink:

Cherryke:szoritunk :-) Megmarad a helyén az a babuci. Riogatnak, ez a dolguk. Tuti van benne igazság de lehet közel sem olyan gáz a hejzet. Csak mindig rátesznek, hogy jobban vugyázz magadra és igazuk is van :-)

Nah má megint el kell mennem , bocs akinek n em irtam, de majdnem alszik a fiam és még nem fürdött. ma még nem is aludt szerintem azért :-( Megyek majd holnap beugrom megint. Jok legyetek!!!

dinuci01

Sziasztok,

Én is októberre várom a második babánkat, s gyakran szoktam olvasni ezt a fórumot, bár nagyon nehezen veszem magam rá az írásra.

Most mégis megteszem, mert tudom, hogy milyen nehéz volt a szoptatás, amikor az első született (meg az egész első 2 hónap!)

Nagyon kevés tejem volt, de nagyon szerettem volna, ha rendesen szopizik a lányom.
Persze először próbálkoztam azzal, amit a legtöbben Magyarországon javasolnak, mármint, hogy 3-4 óránként, meg fejés, stb, de nem segített.
Aztán mikor már teljesen kétségbe voltam esve, és nem tudtam tovább hallgatni a sírást, mindig mellre tettem, ha kellett fél óránként!
(Eleinte ő is 40 percig szopizott.) Az elhatározást követő első két nap úgy éreztem, hogy semmi mást nem csinálok, csak szoptatok, és tényleg. :) Utána viszont rendesen lett tejem, s 6 hónapig csak anyatejes volt a lányom, s utána is még 3-4 hónapig folytattuk. Nem volt mindig könnyű, mert a lányom nehezen érzett rá.
Szóval én azt mondom, hogy ha kell, akkor fél óránként akár, s meg fog jönni.
Másrészről sokat kell enni :) és nagyon sokat kell inni! Szerintem én simán ittam 4 l vizet naponta, amikor inzenzíven szoptattam, s visszahíztam, ami a szülésnél lement.
Hozzá teszem, hogy nekem könnyebb volt annyiból, hogy külföldön élek, s itt nagyon elfogadóak, sőt támogatóak az ilyen jellegű táplálást illetően, s feltételezem, hogy otthon nem lett volna erőm megküzdeni a gyerekorvossal, védőnővel, nagymamákkal, s mindenki mással, aki másként gondolkodik a témáról.
drukk mindenkinek! :)
chesnut

Sziasztok,

Kata,
én is úgy tudom, hogy minél több inger éri a mellett annál több tej termelődik. Ezért is mondják, ha valakinek sok teje van, nem kell gőzerővel fejnie, mert csak több termelődik. Mindkét mellből szoptatod még Noel babát?

Nagyon jó az új tábla. :D

A szülésznő nekem is mondta, hogy gondoljak arra szülés közben, hogy minden fájással közelebb leszek a baba születéséhez.

A doki és a védőnő nekem azt mondta, hogy a második valószínű valamivel gyorsabb szülés lesz, de kb ugyanúgy fog fájni. De minden elmúlik ahogy megfoghatod a babódat. Na azt a részét már várom.

Ceyláról tud valaki valamit? Régen jelentkezett és ő is rangidős már. És nem jellemző rá, hogy így eltűnik.

Cigizni soha nem cigiztem, de a férjem sajnos igen. Szerintem is nagyon csúnya látni kismamát cigivel a kezében, vagy babakocsival.

Nálunk végül egész tűrhető lett az idő, így voltunk családi napon. Csináltak az arcfestők a lánykámból egy cicát. Olyan édes volt, majd teszek fel képet.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Tegnap én is hazajöttem, még egyben!!!!!! Küldetés teljesítve :wink: :wink: :wink:

Kata:
Gratula Noelhez, ha lesz időm, visszaolvasok, hogy mi volt!

Majd még jövök, csak elvileg még két napot feküdnöm kéne (úgy engedtek haza) de ma már az Ikeaban kezdtünk, megvettük a kiságyat végre 8) 8) 8)

nukada

Kép
Vendég

Szeretném már a másik táblit bővíteni!!!! :lol: :wink:

Ceyla?????????

Dinuci
Miért féltem volna? Sok millió ember szült már... a szülések nagy része teljesen simán lezajlik...
Tudtam, hogy olyan orvosom van, akire számíthatok, aki nem hagyja, hogy bármi baj legyen Noellel, velem...
Bennem inkább izgalom volt.

Kri
Ráteszem Noelt mindkét mellemre. De amit mi csinálunk nem lehet szopinak nevezni.
Gyerek rá cicire... szív, hogy a homloka is behorpad... üvöltés, mert nem jön semmi...gyerek megvigasztal... újra rá cicire....gyerek szív...üvölt...
Szegény gyereknek ez szopás! :?
Amikor már megunom, akkor előveszem a cumisüveget, a finom tápszert, gyerek jóllakik...

Annyit még megteszek az ügy érdekében, hogy a barátnőm elhozza hozzánk egy szopis tanácsadó ismerősét. Meglátjuk, hogy ő mit tud javasolni nekünk!
Vendég

Kép
Vendég

Kata!profi vagy!Esetleg nézz át a szeptemberiekhez,a bejelentkezés belinkelése van még előtte,meg náluk fel vannak sorolva az anyák,és,aki megszült,mellette vannak ugyanígy az adatok.De így is szuper,tényleg iszonyú ügyi vagy.Ja,és Noel baba napról-napra még gyönyörűbb!!Te regenerálódtál már?Alvás?Megy éjszaka is?

Szilvi

sissy01

Kata! En is ugy gondolom, söt tudom, hogy minél több inger érje a mellett és igy több tej termelödik, de ez még egyedül nem elég, tudom könnyü mondani, de ne stresszelj rajta sokat + sok folyadék ezek igy együtt vezetnek eredményre.
En amikor megszülettek mindegyikkel azt csonáltam, hogy amikor éppen csak ébren voltak, megszoptattam öket. Nem tartottam be semmi 3 órás szabályt, nekem augy is soknak tünt 3 óra egy ilyen pici babánál. Ugyse a legelején fog beállni, hogy mennyi idönként fog szopizni. Elösször az a lényeg minél többet mellre tenni , hogy minél több tejcsi tudjon termelödni.
Ezek az én tapasztalataim. Remélem tudunk segiteni ha megosztjuk egymással a tapasztalatokat.
Kiváncsi vagyok mit mond a szopis tanácsadó. De addig is semmi streszz a tejcsi miatt.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Ha Noel csak anyatejet kapna, akkor lehetne "igény szerint" etetni, de...TÁPSZERT kap, ezért kell tartani a kb. 3 órás időközöket!!!!
Ezért van, hogy az etetések közötti időben meg próbálok fejni... csak nem jön semmi...!!!!!!

Sissy
Mi az az alvás?????? :oops:
Vendég

Sissy!!!

[quote="kata1002"]S írta:kata1002ziasztok!

Pénteken derült ki, hogy babát várok. Számításim szerint 2010.október 2-a a céldátum. :lol:
Sok szeretettel várok ebbe a topikba mindenkit, aki 2010 októberére várja babáját!
Hajrá! Teszteket elő!!!! :lol: :wink:

megérkeztünk
(a listába majd be lesznek írva szülési sorrendbe az anyukák és a babák)

kismamik

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kata!Profi vagy nagyon,de tényleg.:wink:

Le szerettem volna menteni a gépembe magunkat,de nem megy...
:oops: :cry:
Ma egy hetes a kis Manód!!!

Gira:nem jössz holnap a Margitba szülésfelkészítőre?A Férjem nem tud jönni sajnos,de lehet,hogy én elnézek rá.

Szilvi

sissy01

Sziasztok :)
Meg van ceyla telcsi száma írtam neki,mert láttam nagyon keresitek!
Kb negyed 11 felé írtam,de nem jött válasz azóta sem! :?
Reméljük baj nincs csak jó hír!!!

kata:nehéz lehet most neked!Máténál én is hiába erőlködtem!Ő még szopizni sem tudott,lefejtem a tejet amennyi volt,de nekem is pótolni kellett tápszerrel!Elfogadtam ezt a csiki-csuki dolgot és nem idegeskedtem,csak néha meg meg próbáltam cicire tenni,de mire sikerült addigra meg kész teljesen elment a tejcsim,3 hónapig volt!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Naa!! :D Most írt ceyla!! :D Nincs baj,de még baba sincs!Szólni fog ,ha lesz baba!!El van havazva és most meg vendégei vannak!Köszöni az érdeklődést,lehet,hogy már holnap este tud jönni!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

[quote="kata1002"] írta:kata1002
[quote="cherryke"]T írta:cherrykeavasziszél: Ha ott tartanék nem is izgulnék egy percet sem :) de még 4 hétig ki kell tartson a víz... 35. héten még nem akarnám, rizikósabb, több minden károsodik, nem tartósan. 36. héten meg lehet, már a súly is meglesz.

Mennyire kevés az a víz?
35. hétre született babák már tökéletesek!!!!! Olyankor már olyan 2,5-3 kilósak is!!!!
Úgyhogy nyugi!!!!!!! :wink:

Azt mondta a doki: jelzetten kevesebb a magzatvíz. Passz... nem tudom ez mit jelent, de azért mondta, gondolom a 2-3 hetet, attól függ milyen ütemben nől a baba, ne legyen kint semmilye a vízből.

Kriszta
Kép
cherryke

Halihó!

Hogy telik a hétége? Megvagytok?Most pihenek majd le, főztem ma finit: rántott pulykamellet salival,kukoricás rizzsel és parileves. Fiam jol belakott ennek aztán tudok örülni :-D Amugy is pocsék kedvem van de inkább nem részletezem megint nem rontom itt a levegőt a bajaimmal :wink: Viszont eszembe juttott egyik nap a depressziórol beszéltünk, hát azthizsem kezdek beleesni :-(((( De majd megprobálok tulleni rajt csak mindig hisztizek. Lehet hogy már a terhesség ment az agyamra....

Kata: örülök hogy ennyit probálokozol a szopiztatással le a kalappal. Meg ez a félelem dolog is, tök jo hogy igy fogod fel. Nekem már nem fog ilyen könnyen menni. :oops: Amugy tök jo ez a táblázat,nagyon tetszik :lol:

Nukada: jo hogy még egyben :-) Gratula immár Te is tul a nehezén, mostmár jöhet a bébi nemsokára .

Kri:állitolag tényleg előbb megvan a második mint az első. Bár én már hallottam ennek ellenkezőjét is :roll: de remém hbogy ránk ez nem lesz igaz és tényleg előbb meglesz :-) Majd rakd akkor Brigiről a képet biztosan aranyos volt!

Chestnut: üdv közöttünk gyere gyakran :) Amugy hol is éltek? Az igaz hogy külföldön ezeket a dolgokat is másként kezelik, pont ugy ahogy mondod.

Kicsit lemegyünk a jáccira, nagyons zépen süt a nap, de előbb embert kell magamból faragnom mert elég csunyán nézek ki. Egész nap bőgök. Mire a párom: "megdagadt a fejed, nem azért mondom ma szülünk!!" hát most szoljatok hozzá. Mondtam neki: "ember nem tűnt fel hogy itt pityergek egész nap????"
Szóval marha egy viselkedése tud lenni.

Majd még jövök!De lehet már csak holnap! Addigis jok legyetek!!

dinuci01

Sziasztok kismamik! :wink:

A novemberi topikból vagyok (bár ide tartoznék)és sunyiban folyamatosan olvaslak benneteket :oops: :lol: Annak idején elszámoltam magam és én voltam a novemberi topik alapítója,utána meg már nem akartam eljönni onnan.Olyan jó kis csapat verődött össze.
Itt is eszméletlenül pörögtök :wink: és olyan aranyosnak tűnik mindenki,remélem nem baj,h ide pofátlankodtam picit. :oops:

Először is Kata,Neked szeretnék gratulálni a kis Noelhez.Szó,mi szó tökéletes baba! :wink: Nagyon szép.
Te lehet jobban emlékszel rám,mert segítettél a táblinkat megcsinálni,amiért azóta is hálás vagyok.A szopiztatáshoz pedig kitartás,össze fog az jönni,csak,ne add fel.De ahogy olvasom a soraidat ,nem vagy az a fajta :wink:

Mindenkinek nagyon szorítok és csodálatos babákat,könnyű szülést és rengeteg boldog percet kívánok!

Ugye nem gond,ha néha bekukkantok???

Puszi mindenkinek!

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron

Sziasztok!

Dinuci!
Csoda lenne ha nem kezdenél befordulni. De azt mondom tarts ki, minden rendeződni fog.
Koncentrálj Attikára, és a picire. :)

Aranyoska!
Gyere bátran. Mikorra vagy kiírva?

Kata1002!
Értem amit írtál a félelemről. És segített is már most, de azért még mindig vannak paráim Biztos azért mert ismeretlen a dolog. De hiszek benne hogy az események visznek majd előbbre, és előbbre, amíg a kezembe lesz a kislányom. :D

Sissy!
Szülésfelkészítő jó, bár nekem a szülésznő azt mondta minden szülés annyira más hogy ha nem megy el az ember az se gond.
Én így is láttam szülőszobát, meg kaptam felvilágosítást a szülésznő által.

Iceberg!
Köszi az infót Ceyla-ról, már én is izgultam értük. Jó hogy meg van a telefonszáma.

Mi ma megint haladtunk. Megvettünk 2 hálózsákot, télies bundazsákot, amit be lehet kötni a bébihordóba is. :D
Dekorációt a falra, mellbimbóápolót, popsitörlőt. És ma jön a kiságy.
Holnap pedig megyünk a kókuszmatracért.
Ja és holnap sote, és hallgathatom a pici szívhangját, és utolsó uh. is lesz. Hát tényleg kíváncsi vagyok mekkora lehet Lillus.

Ha végeztem jövök majd beszámolni. :wink:

Kép
mók

mók:Szívesen!!Írtam neki,hogy keresnek nagyon a lányok,erre írta ezeket amit leírtam az előbb! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kata: en 100%ban ertem, erzem amit irsz! Ugyan ez volt nalunk is! Es igen ilyenkor be kell tartani a 3 orat, mert a tapszer lassabban emesztodik, plussz a kicsik hajlamosak tulenni magukat, ami tapszerbol nem tul jo!
De hidd el nagyon szupi a tapszer es csodas egeszseges fiu lesz Noel azzal taplalva is, a kozelseg meg megvan ezer mas modon is.
En is annyit fejtem, akartam, igyekeztem, ettem, ittam, homeo, more milk, tea, sor, minden es nem lett tobb. Ez nem ezen mulik, hiaba fejed szet a melled, hiaba log cicin egesz nap a fiad...Ha egyszer ennyi a mukodo tejcsatorna akkor ennyi.
Jo olvasni hogy te el tudod fogadni!

Amit meg a szulesrol irtal...probalok most en is igy ra gondolni, de ennek ellenere felek( pisulos) es nem a fajdalomtol mert arra mar fel vagyok keszulve- meg eleg elenken el bennem milyen volt- hanem hogy minden rendben legyen.
Nagyon de nagyon tul lennek mar rajta!

KépKép
tavasziszel

Picit megint :-)Attikát most tettük le, még meg kell irni pár árajánlatot ugyhogy későn fekszünk mi. Gondoltam még rátoknézek.

Üdv aranyoska gyere csak, örülünk neki :-)

Tavasziszél:ha jol emléxem egyszer beszéltük hogy te sem tudtál szoptatni.Énsem :-( De nem baj most megprobáljuk :wink:

Kata:még annyit tudnék hozzásfűzni hogy nem a legjobb a tápszer de nem is kell ellene lenni, jol fogod fel! Attika még életbében kétszer volt lázas és egyszer sem komolyabb beteg!! (kopp-kopp) És sajnos tápeszereztem!!

Mók:gyere majd a beszámolóval!! :-)Amugy köszi biztos megoldodik minden, épp most vettem pár orája erőt magamon és azt mondtam valahogy itt maradunk,tulélem apu betegségét is és a legfontossabb most a két gyerekem lesz. Ha baj lesz ezzel az albérlettel, azért van menekvő, meg némi sporolt pénz is rá :wink: de aranyos vagy. Meg jo látni hogy szép lassan mindene meglesz a babótoknak :-)

Majd holnap!Szép álmokat mindenkinek!

dinuci01

Jó reggelt!

Aranyoska
:lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

A magam eészéről: én szívesen látok minden jószándékú zúgolvasót! :wink:

Bemegyek a doktorhoz egy vérvételre. Nézetek hormonokat. Nálam azokkal mindig probléma volt/van :cry:
Vendég

Sziasztok!

Hű,Kata,jó korán keltél...

Mindenkinek szép napot,írjatok,mi a helyzet.:)

Szilvi

sissy01

Sziasztok :)
Hogy vagytok??
Felénk most szép időnek látszik,úgy sétálnék,nézelődnék,vásárolnék :roll: ,de most csak feküdni szabad ezerrel a héten!
Nagyon sokat segített a hétvégén a párom!!!!!Olyan ügyes volt mindent megcsinált,főzött,takarított!A főzésben segítettem,mert nem tudná nélkülem hogy kell csinálni,de ülő munkám volt ő csinálta az álló részét mindent!Reggel is amikor elment dolgozni mondta,hogy nehogy merjek csinálni valamit,csak egyek,de feküdjek le utána ne pakoljak el!Furcsa mind ez nekem,mert nem vagyok ehhez hozzá szokva és nem is tudnám megszokni!!!!!De jól esik a törődése!! :) :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Megjöttem védőnőtöl,minden rendben van azt mondta jo lenne ha már csak itthon találkoznánk. Hát ezt én szívből remélem hogy igy lesz mert már komolyan helótom van. Meg ezek az érezelmi ingadozások.....ettőlk a legjobban.Péntek ismét NST meg doki,lehet néz magzatvizet is.

Egyébként szerintetek igaz hogy ha megnézik a vizet beindithatja a szülést?? Mert josloim néha vannak (ha azok egyátalán) de semmi más extrém.
No de holnap 39 :-D :-D bizok benne hoz magával valamit, inkább valakit :D

És Ti hogy vagytok? :-) Látom ma kicsit pangossabb a fórum, de részemről em akkora baj jobban tudom követni amit irtok. :oops:

Kata: ha ugy érzed jobb is ha elmész vérvételre, jo hogy odafigyuzol az egészségedre :-) Na és a kicsi Noel? Tetszik neki akülvilág? Mert hát nekik ezt meg kell szokni.

Sissy:Kata nem is kelt olyan korán, én 6 kor szoktam :-D De te aludd ki magad ha egy mod van rá, mert eztán majd ugy lesz ahogy a baba engedi. Amugy? Minden ok veletek?

Iceberg:Kösz a kérdést mint irtam én jol vagyok. Ma még a kedvem is egész tűrhető. :-) Látom Te nem vagy kifáradva, és ez igy van jol! Párod nagyon ari hogy igy segit neked, most nagy szükséged van rá! Nekem is csak ő szokott. Tényleg, majd ha megszülsz otthon tud veled maradni majd picit? Mert ugye van akinek anyós, anyuka nekünk marad a párunk :-)

Na indulok a konyhába mert még most állok neki főzni, de nem fogom eltulozni a mai napot, hamar összedobok a megmaradt salihoz egy kis krumplistésztát :wink: ennyi.
Ti mit főztök?

Majd délután remélhetőleg még jövök énis.

dinuci01

dinuci:miért néz neked vizet a doki??ilyenkor már szoktak nézni,vagy csak biztonság kedvéért néz??39 hetes vagy és semmi :roll: ,nagyon jól érzi magát az a gyerkőc bent :D pedig mennyit teszel-veszel!! :shock: ,a körülmények is jól befolyásolnak téged most,ezért sztem ne lepődj meg a hangulat ingadozáson nem csoda,hogy van meg amúgy is van ilyenkor hisz ezt tudod!!
írjál ám smst,ha van valami és nincs időd ide írni,majd megírom a lányoknak is!! :)
mi tegnap a párommal töltött káposztát csináltunk,ezért ma van ebédünk :roll: és fini lett :D
kipihent vagyok,és nem vagyok nyűgös ezt pedig annak tudom le,hogy most nem én pörgök itthon és tudok pihenni!!egész más így a csontom sem fáj!!
úgy beszéltük meg a párommal,hogy itthon marad pár napot majd velem(velünk :) ) meg úgy is neki kell intézni a papírokat!!
tudtad (tudjátok),hogy először a TB kártyát kell elintézni!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

dinuci:már kérdeztem csak nem kaptam választ,hogy erre gondoltál??
http://www.vatera.hu/uj_baby_bruin_fehe ... 12303.html

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

kata:leírnád pontosan,ha van időd,hogy hogyan ápolod Noel köldökét!??fültisztítóval körbe vagy ott is?erre nem emlékszem sajnos és ami linket beraktál ezzel kapcsolatban ,nekem valami furit töltött be!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,

Nukada,
örülök, hogy hazajöhettél a kórházból.

Kata,
nagyon édes Noel baba. Látszik hogy elégedett. :lol: :lol: A táblák is jók, nagyon ügyes vagy.

A másik Katánk merre járhat? Ő is régen jelentkezett.

Aranyoska,
gyere nyugodtan ha van kedved.

Mók,
látod, szépen lassan összeállt minden ami kell majd Lilla babának.

Dinuci,
nekem még nem néztem magzatvizet, de még Brigivel sem.

Iceberg,
próbálj pihenni, főleg ha ilyen figyelmes a párod. Szerintem erre a kifogóra gondolt Dinuci, nekünk is ilyen van + a fürdőlepedő. Az a négyszögletes.

Olyan jó, hogy végre kisütött a nap. Egészen jobb kedvem lett. Már szerintem én is kezdtem kicsit bedilizni a rossz időtől. Brigi is szépen elaludt.

Holnap megyek NST-re. Nálatok fájásokat is néznek? Mert Fehérváron csak a baba szívhangját. De máshol olvastam, hogy milyen erősségű fájásokat mutatott a gép. Arra emlékszem, hogy a szülésnél 2 különböző vizsgálófej volt a hasamon, akkor nézték a fájások erősségét is. Nem is tudom minek, én is meg tudtam volna mondani nekik, hogy fáj. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép Kiscicám

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

kri07:ugrálóvár!!! :D ,Máténak is kedvence!! :wink:
nekem is 2 mérő bigyót raktak a hasamra,egyre azt kérdezték most nem görcsöl??a doki meg azt mondta,várjak még egy hetet!!ez volt múlt hét csütörtökön!
akkor azt mondod te is,hogy jó bele törölni a babát ilyen kifogóba??mert elég vékony nem!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Én szerettem ezt a kifogót, de még bebugyoláltuk egy fürdőlepedőbe is, tudod aminek háromszög vagy a fej részénél. Tényleg vékony, olyan anyaga van mint a textil pelusnak. Igazából nem is törölgettük Brigit csak betakargattuk és hagytuk egy kicsit, hogy felszívja a vizet.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

köszi akkor még is csak jobb a kapucnis törölköző amit te is írsz....,mert vékony és fázna!nem jó akkor csak egyedül azt használni!
biztos jó nedv szívó csak vékony nagyon ez nyáron jó sztem!
akkor maradunk a drágábbnál :? ,azt hittem spórolhatok :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Hétvége ismét nem a gép előtt volt, bocsika...

Kriszta: jaj, Brigi nagyon édeske!!!

Tavasziszél: igen, én is imádom a túrót, csak most inkább a sós változatot, ezt tette velem GErgő :)) :lol:

Dinuci: bakker, 39. het!!! gratula

Aranyoska: sztem mindenki örül itt az új embereknek is!! :) csak gyere

Kata: én is azt hallottam hogy minél több az inger, ha kevés is attól lesz tej, meg ha mindenhonnan kiürül, tehát teljesen mivel a gyerek nem tudja kiszívni, utána kell fejni hogy totál üres legyen és akkor jobban termelődik, de ezt csak hallottam meg olvastam, ugye tapasztalatom nincs benne... :oops: Ja, és a táblik giga jók!!!

Ice: hát igen, urad arany-ember !!! :) csak vigyázz magadra!!

Mók: ma uh, ctg??

Cherryke: baba bent marad punk-tum :) de tényleg, csak a jóra gondolj!!!

Nálunk helyzet, sztem valami nyúlós izé, mint a kocsonya távozott szombaton , asszem.... lehet nyákdugó?? mondjuk sok nem volt de érdekes volt az állaga, persze tudom, ez ismét nem sokat jelenet... bár én várom Gergő, már a hét végére sok sok szeretettel!! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

mares:nem volt picit véres?a szomszéd csajszi bement a korházba mikor neki távozott a nyákdugó és szült!ezt a nyák dugós változatot nem értem!!mert azt mondják utána hamarosan szülni fog a kismama!de mikor?és jönnek utána fájások vagy be kell menni a kórházba és folyt kövi!??de van aki észre sem veszi!
te is vigyázz magadra!!! :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Halihó!

Iceberg:igen erről beszéltem, bocs a megkésett válaszért :oops: Attikáé még mostis megvan :-D Az lesz Vivikéé :wink: Mégegyszer ilyen jo anyagút nem kapok.Na akkor jo lesz ha otthon lesz urad :-) Milye jo lesz majd ha pár napig együtt a család. Hiába második baba nekünk aztis meg kell szokni nem?? Mégiscsak egy uj családtag!örülök hogy kipihent vagy!! Jaa magzatvizet majd azért néz mert hogy a lepény olyan nem tul jo tudod.

Kfmares: :lol: köszi a gartulációt!hát ez a nyákdugó dolog meg... fene tudja. Jött már nekem is ilyen fehéres valami, de az egyátalán nem bizonyos hogy az.És ha az is, igaza van icebergnek, nem biztos hogy észrevenni. :roll: No de ezzel semmi baj, ha jön Gergő hát hadd jöjjön :-D

Kri:Brigi elbűvölő:-) biztosan jol érezte magát. A tetra törit mi is csak ugy használtuk ahogy te, felesleges egy babyt törölgetni szerintem. Magzatvizet tőlem már vettek, Attikát ugye tulhordtam. De Te azért ha lehet ne juss el idáig :wink: Fájásokat kérdezted nézi e a gép. Nálunk nem, de igazad van azt ugyis érezni :-D Sok eszük van nem? :-)

dinuci01

Jól elkaptam valami nyavaját. A torkom már nem fáj, de lagymatagul vagyok és fújom az orrom. Szedem az 500as C vitamint. Holnap kell mennem reggel laborra, aztán meg kell várnom a dokit egy UH-ra. Most, hogy beteg vagyok, napi 4 liter bubimentes vizet megiszok. Majd írok holnap.

Kriszta
Kép
cherryke

Ice
Amíg le nem esett a csonk (tegnap este), steril gézlapra öntöttem bőségesen alkoholt, és azzal törölgettem át a csonkot is és az alapját is. Ma már csak a köldökét törölgettem alkoholos gézlappal...

Cherryke
Jobbulást!
Vendég

Sziasztok!
Cherryke: Hamar gyógyulj meg!
Nyákdugó: Én hallottam olyat is, hogy kijött a nyákdugó, és még 1 hétig nem indult be a szülés. Szóval ez változó.
Én ma bepakoltam a kórházas cuccot, de nem tudom miből mennyit tegyek be, tökre gondba vagyok. Pl az eldobható pelus, popsitörlő, a tena betét, textil pelenka stb.
gira06

Sziasztok!

Mares!

Szerintem a nyákdugó véres... :?
De azért figyeld magad, hátha mégis készülődik valami. Szobával kész vagytok Gergőnek?

Dinuci!
39. hét, te szent ég..... :D
Volt a júniusi topikban egy lányzó aki így pörgött mint te, de túlhordása volt. Úgy tűnik a nyílt méhszájad nem jelent semmit??!! :shock:
Azért jöhetne a mi topikunk következő babája. :)

Kri!
Édi a kiscsaj, nagyon bírom ezt az arcfestődit. :P

Kicsit magunkról!
Ma minden flottul ment a sote-n. Reggel labor, aztán ctg, ami egész jól ment a feléig, aztán Lillus bealudt. Ultrahangon megint jelezték hogy lányzónk lesz, illetve nálunk kicsit több a magzatvíz!!! Tehát Cherryke, ha kell küldök... :)
Vicctől eltekintve, a cukor miatt van állítólag, hát el is keseredtem.
Pedig dokinéni nem esett kétségbe. Konzultáltam vele is, meg a szülésznővel is, levették a kenetet. Azóta vérzek, na nem nagyon,de egy kicsit mindenképpen. :oops:
Aneszetes doki mindenről felvilágosított, azt mondta az epi a leghatásosabb fájdalomcsillapítás, és két ujjnyi tágulásnál a legideálisabb beadni.
Sajna babó súlyát nem mondta senki, majd a neten utánanézek.
Méreteink:
BPD: 95 mm
HC: 328 mm
AC: 319 mm
FL: 75 mm
Flow. rendben!

Ja és totál zárt a méhszáj, a doki néni szerint ilyenkor ez normális,
nem is akar vizsgálni a 39.hétig.
:shock: :shock: :shock:

Kép
mók

Vissza: Várandósság