A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Ice: és mit tudsz, mérleg pasik milyenek?? :) mert ugye nálunk is Gergő arra hajt ahogy látom :) Nálunk fogy a lekvár, főleg ha van... :) akkor api ráugrik :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Halihó!

Picit bekukk aztán megyek tovább!
Mindenek előtt rendik és aranyosak vagytok, pusz mindenkinek! :-)
Gyors beszámoló:
reggel NST 9pont, szivhang oké, doki nem vizsgált de szerinte minden ok! Várjak továbbra is :roll: majd csak elindul a baba. Jövő hét péntek ugyanígy ismét, de lesz flowmetria is. Ha nem indulunk el a kiirt időben ( 28.-án)csinál UH-t és be kell 8.-án feküdnöm. Na ezek a kilátások, de remélem nem igy alakul.
Most hazajöttem főzök gyorsan aztán viszzük apunak a kajcsit, utána meg szerszámot megyünk venni kell néhány. Elfáradok ma rendesen szerintem.

És Ti hogy vagytok? Kinek mit josol a doki? :-) Ma mit főztök?

Iceberg:örülök nagyon :-) Balázs ügyeske, jo lesz a horoszkop is.!
Sárga vagy őszibarack? Multkor mama csinált de olyan izetlen let szegénynek( az őszi volt) szeritem a korral halad az izvesztése is :-D

Kfmares:kicsit te is elsokalltad a tegnapi napot akkor :-) Vigyuzz azért, egy kis pihenés meg kényezetetés a párodtól ma inkább már az kéne neked. :-D Ablakpuccantást elnapolhattad volna. Mindegy nem rossz az igy se :wink:

Kri:szerintem se kell Briginek sürgetni az ovit, jo ha most inkább otthon lesz. Na jo kicsit nehezebb lesz két gyerekkel de összekapod magad és megy majd minden mint a karikacsapás :-D

Na megyek, irjatok sokat( megprobálok majd ide is teljes magam adni ) aztán jövök hamar.Nem akarlak titeket elhanyagolni... :cry:

dinuci01

mares:megfontoltak,nem döntenek elhamarkodottan és okosak!Mátém bikuci :D néha tényleg fejjel megy a falnak mint a kos,de úgy látom tanul belőle!!amúgy meg egy jó lélek és tele van szeretettel!amúgy mi lenne Gergő horoszkópja?

dinuci:sárga barack,de bánom,hogy nem csináltunk őszit is ha már ilyen profin :roll: sikerült! :lol: ,nem is nehéz csinálni és azt mondja egy ismim,hogy főzés közben is bele lehet rakni a cukrot azaz kostolgatni,hogy kell e még bele!
a mamid kevés cukrot rakott?főzd fel még cukorral!! :wink: engedni fog levet a cukor végett,de majd elforrja!!neked most akkor nem is baj,ha ténykedsz ezek szerint!nem??
brassói van nálunk,ma itthon van a párom és segített én pucoltam,daraboltam ülve,ő meg az álló részét csinálta úgy,hogy mondtam neki mit kell csinálni!de ügyi volt!!! :D amúgy nem főz SOHA!!! :D

Tényleg!!mi lehet ceylával!!!???baba vagy most nincs gép!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

az antibogyot en sem birom de nagyon ne, bar en kb a lazcsillaiptotol is hasmenest kapok, nem birja a gyomrom oket.

En keszitettem delelott egy oszi suti nevu dolgot, tobb fele oszi gyumit vagtam bele, meg almas tejbe rizt, ot a holnapi ebedet is ossze keszitettem, ne kelljen mar holnap:)
Mot mar csak porszivoznom kell meg kis rendet varazsolni mert delutan atjonnek gyerekek jatszani.

Ez az eso, basszus ez igen gaz!!!!!!!!!!!!!Ki se tudunk lepni:( Es boltba kene menni meg bankba....Ahhhh

KépKép
tavasziszel

Nem is írtam még nektek,de én 9 receptet kaptam a gyerek orvostól,ma váltjuk ki!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Kri köszi a választ. Nálunk a délutáni alvás könnyebben megy, de mivel sokat alszi, ezért az esz "műsorosabb". Dehát akkor látom nem vagyunk egyedül. De azért azon én is eleget szoktam aggódni, hogy Andris mellett hogy fognap menni ezek az elalvások. Juli sem megy most oviba, esteleg majd tavasszal párszor játszócsoportba, de csak ha tetszik neki. Csak a társaság miatt gondoltam (meg egy kicsita német miatt), dehát ha Magyaro-n lennénk, nem menne csak 3 évesen oviba.

Rékus, drukkolok, hogy Máté beszokjon. Lehet, hogy tényleg nem jó, ha csak párszor mennek, nem tudom, csak itt látom, hogy pár ismerős anyukának bejött a dolog. 21 km, nem semmi!!!

Dinuci, örülök, hogy jók az eredmények, de nagyon sajnálom, hogy ennyi gondod-bajod van :(

Iceberg, ügyes a kicsi fiad!!! Érdemes volt vele beszélni :) Egyébkénta kis csengettyűket kipróbáltad végül?

Cherryke, mi volt a dokinál?

Mók, én is tökre könnyen elérzékenyülök mostanában, és ez még jó pár hónapig így is marad (ha úgy lesz, mint JUlival volt).

Ancsi, Julinak még mindig folyik az orra, meg felkelés után köhög, de már azért jobb. Mindenesetre jól elhúzódika dolog. És örülök, hogy van segítséget. Azt meg nagyon megértem, hogy hiányzik a kisfiad. Ugye azért mehetnek látogatni?

Én is megyek főzőcskézni, meg majd, ha JUli felket takarítok (porszívózás, iylesmi). MOst talán kicsit gyorsabban fog menni, mert Juli megy ki Apával a repcsitérre délután.
Ma a svájci barátnőm hozzánkvágott egy csomó bodyt, egy overallt, meg egy télikabátot Julinak, szóval vele is megvagyunk télire :) Már csak kiscsizma, meg sapka kell :)
Mindenkinek szép napot!
Edit

Kép
Kép
etus79

etus:Biztos azért köhög reggel,mert este lerakodik neki alvás közben.
A csengettyűt nem próbáltam a zenére készülődtem,hogy majd azt kipróbálom,de kaptam még egy tanácsot a símogatás lefelé irányba,hogy merre forduljon meg melegen tartani a csípőt, hasat alól,derekat!meg mondtam neki,hogy segítsen nekünk! :D
húú az altatás bisztos nehézkes lesz,mert van hogy a gyerekek direkt azért is kiabálnak,ha rájuk szólnak!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kata, nagyon nagyon gratulálok nektek, Noel gyönyörű!! Olyan sokáig nem jöttem, hogy lemaradtam az első "babánkról", de most nagyon örülök nektek!

Más babáról nem maradtam le, ugye? :)
Nálunk még semmi jel, de még korai is lenne. Szeretném ha csak októberben jönne, főleg, mert szeptember végéig dolgozom. Kiságyat még nem szereltük össze, de már megvettük, van pelenkázólapunk is, és néhány adag kölcsönruhát már kimostam. Tudom, ez nem sok hozzátok képest, de nekem nagy lépések!
Jövő héten elkezdem a kórházi cuccokat is összerakni, mert ki tudja...
Jövő héten doki, vérvétel, remélem minden rendben lesz.

Lina, sajnálom anyukádat, remélem, a kezelés javít az állapotán.
Dinuci, kitartás, nem könnyű a helyzeted, de a kisbaba nagy boldogság lesz!
Igyekszem gyakrabban jönni, de valahogy úgy repülnek a napok... Annyi program van, meg a munka, este pedig pakolni kéne a lakásban. :? Ez az esős idő annyira álmosító, ti is így érzitek?

lynnn

Drukkolok ám mindenkinek! :wink:

Iceberg
De jó, hogy helyes irányba állt a csemetéd!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Hólyaghurutra: tőzegáfonya!!!!!
Álló burok: még nem repedt meg :wink:

Betegeknek jobbulást!

Itt volt a gyerekorvos. Nagyon alaposan megvizsgálta Noelt. Írt fel tápszert, most szopizunk és kap kiegészítést a drágám.

Apuka szerint velem is azt kellene csinálni, mint a tehenekkel csinálnak, hogy sok tejük legyen... :lol: :wink:
Vendég

Lynn: dehogy vagy lemaradva, meg te dolgozol, azért úgy nem egyszerű, én azt mondom le a kalappal, hogy még melózol!!!

Tavasziszél: hát igen, buta eső, én is csak posta-polgármesteri hivatal útvonalat vállaltam be, azóta itthon, urammal mentem volna TESCO-ba, de ő feláldozta magát, így maradtam itthon :)

Ice: de édes párod, látod, vigyáz rád nagyon!!! Mivel október 15-re vagyok kiírva, ezért tutti mérleg... 9 recept???

Edit: azért innen-onnan cuccok nagyon jól tudnak jönni!!! Én overált hajtok majd GErgőnek... :)

Dinuci: beszéld csak meg szépen a babával, hogy most már jöhet, várjátok, és akkor szó sem lesz semmi befekvésről!!!

Ma nekiállok uram kislányának a szülinapjára készíteni dolgokat, túrótorta lesz ( nem sütős) meg szerintem csinálok zabpelyhes sütikét... anyósom hoz még gesztenyetortát meg általa készített fini kiflit... mást talán nem kell :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Amit még akartam...

Depresszió: komoly betegség, nagyon oda kell rá figyelni!!!!
Diagnosztikai kritériumai vannak. Gyógyszeresen, pszichoterápiával lehet javítani a páciensek állapotán.
Környezet részéről a betegség elfogadása, a gyógyulás segítése elengedhetetlen!!!!!
Depresszió nagyarányban oka az öngyilkosságnak!!!!!!
Vendég

kata:köszi!!!egy nagy kő esett le a szívemről úgy meg könnyebbültem! :) :) olyan jó érzés,de nem is fokozom biztos gondoljátok! :D akkor hála még nem repedt meg azért még 2 hét nem ártana!addig itthon is minden meg lenne!
Mátém is tápszeres volt pótlással elöszőr,de utána meg csak tápszer és szép egészséges baba volt!

mares:igen 9!!még nem ment el a párom,de ha haza hozta akkor megnézem és beírom ide mik voltak!most vigyáz rám (ránk) nagyon bent volt amikor mondta a dolgokat a doki! :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Na nincs jó hírem.
Jelzetten kevesebb a víz, jó lenne ha még 2-3 hetet bent maradna (víztől függ ugye), kedden utolsó labor, utána UH, és hetente uh. Aztán ha úgy alakul, kiveszik. Figyelnem kell mennyit mocorog. Életjelenség jó, hólyag, gyomor, vese, szív jó. Köldökzsinór áramlás jó, fejvíz áramlás (vagy nem tudom hogy mondják) jó. Csak picike. De hát ezt eddig is tudtuk, hogy nem lesz egy óriás baba... A görcsök jósló fájások, ami még korai... Úgyhogy a jövőhéten összecsomagolunk...
Majd azért megkérdem nem-e lehetne egy ctg-t megejteni, abból kiderülne, hogy hogy érzi magát a baba. Ha lusta napja van, akkor is étkezés után, vagy ha ülök, mindig mocorog. Jelez.
Zárt méhszáj... Nem értem megint mitől kevesebb a víz.
Mindegy. Nőtt a pocakom, úgyhogy nőtt a baba is.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="iceberg"]t írta:icebergavasziszél-cherryke:köszönöm!! :)
húúú akkor tényleg el csíptük az elején!!!mert tényleg semmit nem érzek!!sokat pipilek,de ezt a terhességnek tudtam le!remélem a babának nem lesz baja!!!
De mi a baj,ha antibiót szedsz??

Rosszul vagyok tőle. Olyan mintha lázas lennék. Rossz közérzet, és teljesen... nem is tudom. kalmopirin-algopirin ugyanez.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:ez tényleg nem jó hír :? sajnálom!!
szivárog valahol a víz??erre oda kell figyelni nagyon!!de az a jó,hogy észrevették és vigyáznak rád!!!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Cherryke: de a vizet hol nézik??? nekem még soha nem mondták hogy mennyi és hogy az annyi ami van az jo-e?!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Cherry: nagyon vigyázz magadra, majd itten mindenki szorít hogy bent maradjon még a kis bentlakód!!!!!

Én meg már várom hogy Gergő kijöjjön :) persze maradhat még egy hetet, hogy tutti legyen minden.....

Nekem ma nagyon műsorozik... izeg mozog , a segge nem áll meg :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Megérkezett a 9 recept tartalma!1 fertőtlenítő hintőpor,1 baba kenőcs,konakion injekció,vigantol csepp,napraforgó olaj,fürdő krém,lázcsillapító,alkohol,még 1 kenőcs lehet posi kenőcs!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

mares:biztos írják az uh papírodra,hogy átlagos vagy kevesebb stb magzatvíz nem!??azt mindig nézik!!!!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: én örülök ha néha mindent lemérnek.... a 29 hetesnél csak a BPD-t mérték le!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Halihó!

Jövök picit :-)még csak most értünk haza. Hulla vagyok. Bevásárlás,korház, fodrász a fiuknak.... :-( Kimerültem.

Iceberg:jah valóban nem árt nekem most a sok tevékenység :-D De ez nem hinném meghozná a babám.... A lekvárt külömben már rég ki dobtuk. Ez már régi téma :-( Nem most volt. De legközelebb kiprobálom az ötleted :wink:

Kfmares: Most látom:GRATULA!!36.hét :-D mostmár neked sem lenne semmi ganyé a dolgokban :-)Nemsütős túrótoorta?? Receptet kéérek :P

Cherryke:nagyon nagyon sajnálom :-( De hidd el az a baba ha a jelek szerint jol van képes még nagyon sokat bennt maradni!! Nézz engem már 6 hete megmondták bármikor kijöhet, és ITT VAGYOK!!Mindenesetre nagyon gondolok rátok énis!!

Kata:örülök hogy minden rendben Noellal. :-)Majdcsak megjön az a tejci :wink:

Linn:jajj de nem kéne már dolgoznod .... :-( Ugy sajnállak én akkoris. Tudom nem megerőltető de mégis... Vigyázz magadra!!

Etus: kuráld Julit, csak jobban lesz már . Bodzát nem tudsz arra szerezni??Jo kis tea csodákat tenne vele :-)

Megyek még hátravan a játék Attival stb.
Holnap megprobálok megint jönni, eddig mindig sikerült hál isten.
Tová-bbi szép estét

dinuci01

[quote="iceberg"]M írta:icebergegérkezett a 9 recept tartalma!1 fertőtlenítő hintőpor,1 baba kenőcs,konakion injekció,vigantol csepp,napraforgó olaj,fürdő krém,lázcsillapító,alkohol,még 1 kenőcs lehet posi kenőcs!

Mi használunk alkoholt a köldökre, gyerekorvos szerint a bőséges alkoholozás jobb, mint a hintőpor. Konakion csak akkor kell, ha a baba csak anyatejet kap (tápszerben van K-vitamin)
Vigantolt kaptunk mi is.
Fürdetőkrém és egy popsi krém van (ung. infantum)
Lázcsillapítót mi is kaptunk.
Olaj????
Mi a másik krém?
Vendég

Gyerekem félóra szopi után benyomott 60 ml tápszert... :?
Minden nekünk se mehet... :oops: :wink:
Vendég

mares:ez komoly?? :shock: de biztos szólnának,ha bármi lenne!!!azért minden esetre furi!!!legközelebb amikor néznek kérdezz rá,hogy minden oké?a víz is minden? :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép
Vendég

Kép

A hangot képzeljétek hozzá....
Vendég

A ma hazánkban kapható tápszerek megfelelnek a különböző egészségügyi szabványok előírásainak és teljes táplálékul szolgálnak a baba első hónapjaiban.

A tápszeres táplálás előnyei a babának:

a baba táplálása nem függ a testi állapotunktól, táplálkozásunktól (nem kell azon idegeskedni, mit ehetünk és mit nem), nyugtalanságunktól,
ha gyógyszert kell szednünk, nem kerül be a baba szervezetébe,
pontosan tudjuk, mennyit evett,
a tápszer több vasat és a véralvadást elősegítő K-vitamint tartalmaz.
A tápszeres táplálás előnyei az anyának:

nem kell szabaddá tenni a mellünket (hidegben vagy nyilvános helyen egyáltalán nem elhanyagolható),
nem szivárog mellünkből a tej, nyugodtan közlekedhetünk szoptatós melltartó nélkül, nem lesz foltos a ruhánk
mellbimbónk nem reped fel, nem sebesedik ki,
nem kell külön rákészülni a cumisüveges táplálásra,
ha betartjuk a tápszer elkészítésére vonatkozó előírásokat, illetve a higiéniai szabályokat, nem lehet különösebb gondunk a tápszeres táplálással,
más is elkészítheti a tápszert, mi pedig végre kimozdulhatunk otthonról vagy jól kialhatjuk magunkat,
a cumisüveges táplálás enyhítheti a nagyobb testvér féltékenységét,
apa és a baba között erősebb kötődés alakulhat ki, mert kezdetektől tudja etetni a babát.
Téves az a felfogás, miszerint a tápszeres táplálás megakadályozza a megfelelő kötődés kialakulását. A babánkat ölelgethetjük, dögönyözhetjük akkor is, ha cumisüvegből etetjük.

Ha a szoptatást nem szívből tesszük, mély meggyőződésből, hanem a társadalmi elvárásoknak próbálunk megfelelni, nagyon sok esetben kudarccal végződhet a baba anyatejjel történő táplálására irányuló törekvésünk.

Az utóbbi évek szoptatásra buzdító "hadjárata" nagyon sok édesanyának okozott keserűséget, szorongást. A mai nagymamák még teljesen más tanácsokat kaptak annak idején a baba táplálásával kapcsolatban, így azzal a tudással tudják segíteni a lányaikat, mellyel őket is felnevelték. Ezek az információk azonban eltérnek a ma alkalmazott babatáplálási irányelvektől.

Az egészségügyi szakemberek és más (szoptató) kismamák nagyon elítélően tudnak viselkedni, nyiltan vállalják rosszallásukat a tápszer használata miatt.

Mindezek következtében a kismama bizonytalanná válik, fél, szorong és nem tudja, hogy döntsön. Mindenképpen érdemes már a terhesség alatt a legfontosabb információkat beszerezni; tanácsot kérni védőnőtől, tapasztalt anyukáktól.

A babának nyugodt, kiegyensúlyozott anyukára van szüksége, nem pedig egy szoptatási nehézségektől kimerült "idegroncsra". Bízzunk magunkban és döntsünk bátran arról, mi a legjobb nekünk és a babánknak! Ne legyen bűntudatunk, amiért esetleg nem a szoptatást választjuk; a döntésünket ne kudarcként éljük meg. A lényeg, hogy közel kerüljünk a babánkhoz és élvezzük az együttlétet.

http://okosanya.blog.hu/2009/10/18/az_u ... _a_tapszer
Vendég

kata:olaj jaaa biztos azért kell vagy kellene a hajlatokra!gondolom én!!
a másik krém valami DOPIRE vagy DORINE,lehet hogy test ápoló(gyógyszertáras)!
igen infantum a dobozos!!
A gyerek orvos mondhat valamit,mert ha belegondolunk a hintőpor belerakodik és mosni ugye nem lehet nem emlékszem meddig!!
De te majd megmondod! :wink: Hogyan alakul a köldöke Noelnek?
Fájt az epidurális érzéstelenítés?Az összevarrást így érezted?
De cuki Noel!!!!!!!! :D :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ááááááááááááá :) :evil:

Nagy nehezen eljutok a hozzászóláshoz és akkor is elszáll a levélkém.

Nem vagyok egy aktív fórumozó, de én is októberre várom a babámat. pontosabban okt 16-ra vagyok kiírva.

Még elég aktív vagyok, dolgozok és közben a szakdolgozatom megírásán ügyködök és persze mint mindenki csinosítom az otthonunkat a fiacskánk érkezésére.

ezért inkább csak az olvasgatásig jutok...általában

régebben ha jól emlékszek kfmares linkelt be egy helyet ahol hasszorító pántot lehet barátságos áron rendelni...visszakeresni teljes képtelenség :D

és én sajnos nem mentettem el az oldalt :(
ha van valaki aki véletlenül megőrizte és be tudná linkelni nagyon hálás lennék:)

addig is mindenkinek kitartást....igaz mindannyian már nagyon közel vagyunk a célhoz:)

Noel babához pedig sok boldogságot!!!:)
bodoorka

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
Bodorka: Üdv nálunk. Bár nem tudom, hogy Kfmares milyen oldalt linkelt, de én is találtam jó áron hasszorítót- http://bababolt.echt.hu/akcio/egyebakcio
Amúgy ma voltam védőnőnél, én még nem taliztam a gyerek orvossal, hát nem kapkodják el a dolgot. Hát remélem jövő héten már meg lesz a randi, és megkapom a recepteket is.
Viszont nagy dilemmában vagyok, szerintetek érdemes szerezni légzésfigyelőt? Most ezen agyalok, hogy kell e, vagy felesleges? A kis ágy mellett fogok aludni, de ahogy ismerem magam eleinte nem fogok merni aludni, mert a gyereket fogom figyelni, hogy vesz e levegőt. Mi erről a vélményetek?
Jó kis hangja lehet Noelnek :) Majd mi is nemsokára megtudjuk :)
gira06

Noel úgy gondolta, hogy ennyi volt az alvás... evett (20 perc szopi+50ml tápszer), most nézelődik...

Ice
EDA: egy szúrás volt. Kaptam helyi érzéstelenítőt, utána szúrta a doktornő az epidurális tűt a hátamba.
Olyan nyomásfélét éreztem közben.
Szülés utn, a varrogatáshoz adtak megint gyógyszert az EDA kanülbe. És csak kb. 5-6 öltésnyit kellett rajtam varrni.
Köldök: már nagyon ficereg a csonk, lehet, hogy 1-2 napon elül le is esik. (Alkohol szárít, segíti a köldökcsonk leszáradását. A hintőpor meg egy kérget képet a csonkon ahogy magba szívja a nedvességet. A kéreg alatt begyulladhat)
Fürdetés: levetkőztetés után rákenem a gyerekre gyorsan a fürdető kenőcsöt, aztán teszem a vízbe és gyorsan lemosogatom. Aztán gyors törölközés, öltözés. Noel nem szereti ha le van vetkőztetve :cry:
Fürdető kenőcs nagyon jó bőrápoló is! (a módszert az otthonból lestem el :wink: )

Légzésfigyelőnk nincs. Noel lényegében mellettem alszik.

Ma eljön egy csecsemőgondozó ismerősöm, megnézi, hogy ezzel a szopival lehet-e valamit kezdeni...
Ha nem megy, akkor kap Noel tápszert. Én nem fogok ezen idegeskedni folyamatosan!
Végre van gyerekem, élvezni akrom!!!!!!!
Vendég

Ice: nem szivárog a víz. Nem értem én sem mitől kevesebb. Volt már ilyen.

A baba bent maradna még, de ha a víz még kevesebb lesz, akkor ki kell venni. Nem a babán múlik.

Kriszta
Kép
cherryke

Tudjátok ilyenkor az jut eszembe: hogy a kórházba mellém került egy csaj, 2,70el született a kislánya, amint lehozták őket, a lány ment cigizni... Majd megtudtam tőle, napi 1 dobozzal elszív naponta, terhesség ide-vagy oda. És hány ilyen van: dohányzik-iszik. Legfeljebb kicsit kisebb lesz a baba. Vagy picit előbb jön. November óta nem dohányzom. Nem iszom. Eszek és megnézem mit eszek, hogy a babának tápláló legyen. Erre meg...

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke
Én úgy tudom, hogy a magzatvíz teljes mennyisége kb. 3 óra alatt kicserélődik. A mennyiség egy pillanatnyi állapotot tükrőz, ha ép a burok...
Még burokrepedés után is termelődik magzatvíz!!!!
Lehet, hogy benned volt kevesebb folyadék, lehet, hogy a babád ivott többet...
Vendég

[quote="cherryke"]T írta:cherrykeudjátok ilyenkor az jut eszembe: hogy a kórházba mellém került egy csaj, 2,70el született a kislánya, amint lehozták őket, a lány ment cigizni... Majd megtudtam tőle, napi 1 dobozzal elszív naponta, terhesség ide-vagy oda. És hány ilyen van: dohányzik-iszik. Legfeljebb kicsit kisebb lesz a baba. Vagy picit előbb jön. November óta nem dohányzom. Nem iszom. Eszek és megnézem mit eszek, hogy a babának tápláló legyen. Erre meg...

Az ilyeektől a bicska nyílik a zsebemben... :evil:
A másik meg a sorozatos abortuszos... :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Kata,
nagyon édes Noel baba. A szopin tényleg ne idegeskedj.

Cherryke,
sajnálom, hogy kevesebbnek nézték a magzatvizet. A sógornmőmnél is hasonló volt a helyzet, de a következő uh-on már átlagosnak mondták. És túl is hordta a picit.

Gira,
nekünk Brigivel volt légzésfigyelőnk. Bár úgy tudom akkor érdemes ha szükség esetén újra is tudod éleszteni a babát. Hú ez most kicsit durván hangzik. :oops: Azt is olvastam, hogy sokszor az is elég, ha meghallja a baba a sípolást és újra vesz levegőt. Múltkor kölcsön kaptuk a barátnőmtől, de a sógornőmék béreltek egyet azt hiszem 2000 Ft/hó körüli áron.

Bodoorka,
gyere gyakrabban ha van kedved!

Ma akartunk menni családi napra, de szokás szerint olyan ramaty az idő. :twisted: :twisted: :twisted:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok,jó reggelt! :)

kata:köszönöm amiket leírtál ezek fontos dolgok nem árt bele vésni a fejembe,főleg,hogy úgy hallom nem nagyon fog jönni a védőnő erre felé,de nem baj nem is kell,hogy okoskodjon nekem a betanultak szerint!majd eszme cserét folytatunk itt! :)
nem hangzik borzasztónak az EDA!ezen gondolkodom,ha vészesnek érzem a fájást akkor lehet,hogy kérek!
jól gondoltam akkor a köldöknél a hintőport nem jó az!annak tényleg az a jó ha le szárad szépen!
igen a babák nem szeretnek meztelen lenni,félnek nem veszi őket körül semmi olyankor nagyon tudnak sírni mintha mekkora baj lenne! :) de nekem olyan megható volt amikor sírt,mert olyan keservesen tudnak sírni,hogy én is sírtam!nem volt neked ilyen?
nekem Máténál sem volt légzésfigyelő és most sem lesz,csak ráhozza az emberre a frászt!arra fog csak figyelni az anya júj mikor szólal meg,vajon meghallom e,nem e elromlott stb.
sztem egy anyában egy időzítés van az anyai ösztön ami erős!!
igazad van ne is idegeskedj a tejcsi miatt!!

cherryke:de jó lenne,ha a dokik ilyen esetben elmagyaráznák,hogy ez mitől van nem pedig a frászt hoznák a kismamára!!hogy még idegeskedjen is!!
ez a cigarettás dolog szörnyű és undorító!milyen önző egy anya az ilyen csak magára gondol,hogy neki legyen jó,mert nem bírja ki!
hál istennek nekem nincs ilyen gondom én soha sem dohányoztam még a szagát is útálom!
sajnos a párom dohányzik,de megmondtam neki,hogy cigis kézzel nem nyúlhat majd Balázshoz,szokja meg hogy kezet most!venni fogok olyan kézmosót amiben kézfertőtlenítő van!!a gyógyszertárban lehet kapni!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

http://www.dokimami.hu/2009/06/10/csecs ... /#more-305

Ice
Azon is tudok sírni, ha csak ránézek a kisfiamra! Hogy a miénk, hogy velünk van :oops:
Van, hogy Gáborral csak nézzük, hogy alszik. Nézzük, hogy miért alszik? Miért nem alszik? Sír? Nem sír? Mindenen lehet ám aggódni! :oops: :wink:
Vendég

http://www.maternet.ro/Tanfolyam/6Akisbaba/Babaápolás/Aköldökcsonkápolása/tabid/152/language/hu-HU/Default.aspx
Vendég

kata:Ez a BOLDOGSÁG!!! :wink: :D Kép

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Halihó!

Na,most meg elkezdett 2 napja nőni a bölcsesség fogam....Meg tegnap a bal vállam,lapockám,de azt lehet,hogy meghúztam takarításnál.Nem akarok ám panaszkodni,de tegnap este nem voltam valami jól.Remélem,már mától jobb lesz.

Kata:nagyon édes Noel,és tényleg ne aggódj a tejcsin,nem ér annyit!

Dinuci:jobban vagy?

Légzés figyelő:nekünk a védő néni fog tartani egy "gyorstalpalót",mert ő végzett ilyet,kedden megyünk,csak azt nem tudom,hol tudunk jó áron hozzá jutni egy légzésfigyelőhöz.Bébiőrt is kell vennünk,azt Ikeában láttunk,mert emeletes a házunk,és ha nincs mellettem a Baba,jó az.Meg éjjel is közel van a gyerek szoba,de nem mellettünk lesz,ezért is szeretnénk.

Mér nagyon babáznék,nekem az eleje,meg a vége kicsit lassabb.Bár az is igaz,hogy még egy csomó dolgunk van előtte,amivel jó lenne elkészülni (burkolás,rámolás).Szóval van tenni való még.

Mit főztök?Nálunk karfiol leves,lecsó a menü ma.Talán ma esőt sem kapunk,bár holnapra mondja nagyon! :cry:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

Sissy: hát igen, én is babáznék nagyon, de persze bennem a para, milyen anyuka is leszek??? :shock:

Bébiőr: ahogy Sissy is mondta, ha nagy a lakás azért jó, meg ugye a légzésfigyelő az drágább is... de ez is meg az is hallom hogy sokat besipol... néha tévesen, sztem mi veszünk, néztem 4-5 ezerét van bébiőr, ami ugye nem légzésfigyelő, de mégis valami... talán ember lánya csak a biztonság miatt veszi...

Dinuci: recept :

- 3 cs túró ( 750 dkg legyen)
- 3 tojás
- 3/4 rama ( olyan 18-19 dkg)
- 3/4 cs étkezési zselatin ( 25 g-osnak)
- 3 cs vanilia
- 25 dkg cukor, de lehet kevesebb is
- 3/4 liter tej

Tejbe zselatint felmelegíteni, majd hülni hagyni. Addig a vajat+cukro+ vanilia+ tojás összekeverni, ebbe az elegybe a túrót ( én most a TESCO-ba vettem 500 g-os krémtúróból kettőt, mert a krémeset nem kell addig keverni mitn a rendeset és szép sima lesz...)
Aztán ebbe bele a zselatinos tejet. Formába tenni , be hűtőbe, majd tetejére gyümi meg kocsonya, ha előző éjjjel csinálod másnapra tutti!!!

foflytköv..

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ice: nalam is uram dohányzik én is azt mondtam neki hgoy csak kézmosva nyúlhat hozzá!!! :)))

KAta: milyen édeske!!!

Kriszta: hát itten esik... ennyit a szabad programról, meg hogy Pécsi napok vannak... :(

Cherryke: ne is mond, ezek az anyukák nem is anyukák!!! CIgi meg minden!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!
Az én férjem is cigizik, és én sem fogom engedni, hogy kézmosás előtt megfogja a picit. Én még azért is nagyon mérges vagyok, ha az arcomba fújják a füstöt, vagy mellettem cigiznek. Sajnos a férjem családja dohányzik, szóval nagyon nem is megyek oda, mert mindenhol cigaretta szagot érzek, nem tudom, ez hogy lesz megoldva, mikor már meg lesz a gyerek, remélem majd valahogy megoldjuk.
Én is már egyre jobben türelmetlen vagyok, és már nagyon szeretném fogni a kezembe a picikét.
Sissy: Na majd írd le, hogy mit mondott a védőnéni.
Nem is rossz ötlet kölcsönözni egy légzésfigyelőt. Elvileg kapunk kölcsön valamit, de nem tudom, hogy légzésfigyelő, vagy bébiőr (bár ez nem fog kelleni, mert kicsi a lakás).
Amúgy az unokaöcsim nagyon várja az uncsitesóját, mindíg mikor talizunk átöleli a pocakomat, megsimizi, és puszikat ad rá, és megkérdezi, mikor jön. Most nagyon szereti amíg bent van, kiváncsi vagyok mi lesz mikor már kint lesz. Amúgy holnap lesz az unokaöcsi szülinapja, 3 éves lesz, szóval tök izgi. Kiváncsi vagyok, hogy hány nap lesz közöttük, no meg a 3 év :)
Nekem a férjem főzött tegnap, pásztortarhonyát salival, és sütött egy kis rizskohot. Milyen jó dolgom van :D
gira06

Mares: amerleg pasik TUTIK! NEkem az van es nem cserelnem le semmi penzert:)

Kata: ugyan ez volt Annanal is, szopi szopi aztan nah jo kis potlas, aztan a kis sose kicsi lett:) De jobb volt mint hallgatni ahogy sir az ehsegtol. Plussz egy nagy pozitivuma a kiegeszitesnek, sokkal hamarabb be tud allni a "rendszeres" evesre, es ejjel is kevesebbszer kel:)
En legalabbis ejjel mindig tapot adtam es igen igen mhamar beallt a ket kelesre.

legzesfigyelo nekunk van meg Annarol de valahogy hiaba vettem elo nem visz ra a lelek hogy betegyem az agyba, nem erzem szuksegesnek...Aztan ha itt lesz Flora leeht berakom, de egyenlore valahogy most nem erzem szuksegesnek, pedig Annanal elkepzelhetetlennek tartottam volna hogy nincs.

Eda: egyaltalan nem gaz, en ha lahet kerni fogok megint.

Kata irigyellek hogy a varrasaid rendben vannak! En attol felek a leges legjobban!

Cherryke: a magzatviz nekem is atlagosnal kevesebb volt a 36ik het korul Annaval, megse vettek ki, sot tulhordtam, igaz mar nem nott odabenn semmit az utolso 3 hetben.

mi megyunk a varosba kicsit a szinhazi programokra, olyan jo hogy kisutott a nap!

Mares; ez a recept igen jol hangzik! Mindenem a turo:)

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél: Ha ott tartanék nem is izgulnék egy percet sem :) de még 4 hétig ki kell tartson a víz... 35. héten még nem akarnám, rizikósabb, több minden károsodik, nem tartósan. 36. héten meg lehet, már a súly is meglesz.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Megjöttünk Szentesről a temetésről, és olyan fáradt vagyok hogy elájulok. Babó ma nagyon aktív, nagyon várom a hétfői uh-t, és ctg-t.

Hát én dohányoztam amíg meg nem tudtam hogy terhes vagyok, de ott azonnal le is raktam, és nem szeretnék soha visszaszokni. :?
Olyan hülyeség volt rászokni is, és nagyjából 10 évig szívtam. Most jutottam el nemrég oda, hogy nem is hiányzik. Büszke vagyok magamra.
Számomra az is borzasztó ha valaki a babakocsi fölött szívja a cigit!
Az se jobb mint terhesen....

Holnap jön a kiságy, és akkor sokmindent össze tudunk állítani a jövő hét folyamán, vagyis igazándiból kész lesz a babaszoba!!!!! :D :D :D
És jöhet Lilla....

Éjszaka olyan fájdalmam volt, azt hittem valami van is, de csak egyszer, viszont majd besza...m. Aztán eszembe jutott hogy a szülés rosszabb lesz, és be is ijedtem. :oops:
Nem szégyellem előre félek....

Kép
mók

[quote="cherryke"]T írta:cherrykeavasziszél: Ha ott tartanék nem is izgulnék egy percet sem :) de még 4 hétig ki kell tartson a víz... 35. héten még nem akarnám, rizikósabb, több minden károsodik, nem tartósan. 36. héten meg lehet, már a súly is meglesz.

Mennyire kevés az a víz?
35. hétre született babák már tökéletesek!!!!! Olyankor már olyan 2,5-3 kilósak is!!!!
Úgyhogy nyugi!!!!!!! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: