A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Kfmares: Köszi :)
Dinuci, Kfmares: Hát ez van, majd holnap beszélek a dokimmal az ultrahanggal kapcsolatban. Nem is kértem, hogy beírjon, szerintem akkor már kint lesz Bogyika.
Sissy:Na holnap készülhetek ismét a lebaltázásra, mert a dokim csak 9-kor tud fogadni, szal hallgathatom megint a terhesgondozósok megjegyzését. Nincsen fogadott szülésznőm, lebeszélt a dokim, mindenkiről jót mondott, persze van 1-2 kivel szívesebben együtt dolgozik, de azt mondta, mindegyik profi, szóval nem kell felfogadni senkit. Majd kiderül.
Amúgy teszvesz, vaterán, van, hogy drágábban akarják eladni azt a terméket, amit boltban sokkal olcsóbb, vagy termékmintákat akarnak eladni. Azért ez elég genya dolog. Gondoltam, hogy írok az illetőnek, aztán lenyugtattam magam. Szóval , azért jó körülnézni előtte.
Édesség: Jaj én kész vagyok, nem tudom visszafogni magam. Lehet kapni a lidl-ben csokis puszedlit, na az durva, annyira fincsa, hogy nem tudok ellenállni, hogy ne egyek belőle,és a férjem is imádja, szóval kell venni, megy is a harc érte :)
Dinuci: Ezen én is agyaltam, ha beindul a szülés, még Bogyeszka mocoroghat? Majd elmeséled nekünk :)
gira06

Kata: :-D :-D most ezt nem azért mondod ugye??? Mert már elmult ám!! Komolyan. Már kevesebbet van. Most akkor mozoghat a babus ezekszerint? Egyébként jol vagytok ugye? Noelbaba?

Gira:nem akarom még elmesélni :oops: Éjjel nem szeretnék menni de komolyan. Na majd gyere mit mond a dokid!

Tavasziszél:hát ez az énsem emléxem :-( Igaz eltelt 4 év....Te meg pihenj elég pörgös volt a napod!

Jóéjt nektek!! Jelezzetek üzit,ha bárkinél bármi :wink: Vannak már esélyesek nemcsak én :-)

dinuci01

Noel mozgott szülés közben is.

Jól vagyunk. Csak a szopi megy nehezen.
Holnap talán mehetünk haza.
Vendég

Sziasztok!

Kata:ne izgulj,menni fog az is!Mesélj majd,mizújs Veletek?

Dinuci:tényleg azt gondolom,Te jössz... 8)

Néha úgy érzem,mintha nekem is ki akarna jönni Lilianna,de aztán meggyőzöm,hogy még okt.9-én fodrász... :)

De el vagyok,mondjuk lassabb a mozgásom,mert,ha gyorsan megyek,megfájdul és bekeményedik a hasam.Még én is mosok,teregetek,de jó lenne,ha elmaradna most az eső,mert alig száradnak olyankor a cuccok,meg amúgy is burkolnak nálunk,és hatalmas a rumli,szeretnék már rendben lenni!!!

Gira:engem odairányított a dokim egyhez,és nem volt kérdés a dolog.Ő is azt mondta mind jó,de kettővel dolgozik,és,mivel "átadott" neki múltkor,így ő lesz.Így lett múltkor soron kívüli uh-m.CSak azt nem tudom,hogy jövő héten 10-re kell ctg-re mennem,viszont vérvétel is kéne,de az meg ugye reggel van.Ez szerintetek éhgyomri?

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy, még nem tartok ott, de előrehaladott kismamáknak szerintem már nincs éhgyomri...
Ha mégis van, akkor is enni fogok, mert ha felkelek egyből ennem kell...

Kata: azt hittem tegnap már hazaengednek.

Kriszta
Kép
cherryke

Kata: szopi meg alalkulhat, en mikor hazajottem 4 nap utan a korhazban meg semmi tejem nem volt, egy het telt el mire valamicske lett...
Majd tegyel sok sok kepet:)))

Dinuci: hat este en is mar gondolkodoba estem hogy huha ezek a fajasok tan...de kb egy ora utan leallt. Ugy tunik ez a csaj se jon olyan konnyen.

KépKép
tavasziszel

Sziasztok szép reggelt!!

Hogy vagytok? Hogy telt az éjjel?
nekem nagyjából jól telt, elmultak a fájdalmak nem jöttek ujra :-) Ugylátszik csak megijedtem és ennyi. Most egyedül vagyok,mosok megint egy adagot aztán csinálok egy kis gulyáslevit, meg krumplispogácsát. 2-re meg mennem kell fodrászhoz csak ne essen az eső.Azt mondják jönnek mennek a frontok, érzem is mert nem találom a helyem de nagyon nem.
Mit csináltok ma?

Tavasziszél:nekem is megvan az az érzésem hogy nem akar ez a kiscsaj kijönni :-( Látod nem adják könnyen magukat. Ahhoz képest hogy hetek ota a szüléssel riogatnak......

Cherryke: egyél ha felkelsz mert ha meg megszokta a szervezeted aztán meg vársz a rendelőbe még össze is eshetsz. Ezt meg kell érteni azoknak is.

Kata:sajnálom hogy nem megy a szopi de majd beindul magától.De ha nem akkor se keseredj Noel akkoris gyönyörű egészséges baba marad. Mindenesetre olvastam a kis naplótokba hogy már ostromolnak rendesen a szoptatás miatt. Ne hagyd magad! Tudod ahogy nekem mondtad finoman, e azért erélyesen :-D

Sissy:nemár :-)nem olyan biztos az .....Lehet még elém kerülsz.

Ceyla?Kri? Rekus?

dinuci01

Sziasztok!

Hát bakker, én ma kiakadtam, ráálltam a mérlegre, és múlt héten sztem még csak 63,5 volt most meg 65... mi ez most??? el vagyok kenődve :(((((( azt hittem a 10 kg nem fog összejönni de fél kg és megvagyok..... vagy víz vagy mi ez????

Dinuci: azért én szurkolok neked, és igen, jönnek a frontok, van valami a levegőben talán :)

húúú hányingerem is lett, talán a mérleg látványától! :( :cry:

KAta: remélem hamar lesz tejcsike nálad!!!!!

Tavasziszél: 37-nel vagy!!!

Cherryke: még én is 800 ftér vettem a feher gumis lepedőt, azóta felment az ára???? :shock:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Kata: Örülök hogy jelentkeztél, épp tegnap voltál eszembe hogy a 3. nap és biztos már otthon alszol a kis Noellel.Milyen jó is neked!!!
Én is szeretném ha már kinnt lenne de most azt mondogatom a lánykámnak hogy min. 2 hetet maradjon még mert most még sok a teendő és jó lenne ha akkor jönne amikor már minden kész!!
A szopival meg ne idegeskedj mert annál rosszabb lesz, hidd el minden oké a fiúk szeretik a ciciket!!!!

Dinuci:Hát a frontokat én is piszkosul megérzem és mikor keményedek parázok is mindig, én is csak arra emlékszem hogy sokat kellett pisilnem menni másra nem tehát kiváncsian várom hogy indul. Azt mondják hogy a lányok előbb jönnek de a te csajszid nagyon jól érzi magát odabenn, biztos tudja hogy anyukájának sok problémája van idekinn!!!!

kfmares: Most fognak még jönni a kilók igazán merta gyermek most az utólsó 4 hétben indulhat be a gyarapodásban, ne izgulj rá érsz a kilók számolgatásával ha megszültél és utána látod mi maradt!!Amúgy nálam a sok szopizástól úgy lefogytam hogy már sajnáltak milyen gebe lettem, szülés után 3 hétre volt aki megkérdezte én szültem vagy örökbefogadtam?!

Csajok ma vagyok 35!!!Hú de telik az idő, eddig úgy vártam a végét most meg mindig az van az eszemben mit kell még venni(amihez persze pénz is kellene), mit kell még elintéznem!!

Csajok egy kérdés: Ha fogadott dokid van mikor illik a pénz neki átadni, a szülés után fizesse a párom vagy a varrat szedéskor az eljövetel előtt? szerintetek?

Az Auchanben is vannak tök jó dolgok és olcsóbb mint az ikeás vagy a lidl-es!!!

Tünde
btunde

Sziasztok :)
kata :) :ilyenkor azt mondják sok rostos üdítőt kell inni meg rántásos leveseket enni meg van a laktoherb tea(nekem semmit sem ért "semmi"!),de hátha neked jó lesz! :wink:

cherryke: :roll: én felkelek és fél óra sem éhes vagyok!muszáj is ennem,mert rosszul leszek!lehet,hogy azért mehetnek ma haza katáék,mert du lett meg a baba!

tavasziszél:pedig neked lányod lesz a fiúk a lustibbak! :)
van egy olyan hátsó érzésem nekem is,hogy Balázs nem sieti el a dolgot! :) de azt sem tudom így most,hogyan lesz,ha császár lesz!megvárják míg jön a fájás vagy nem tudom!

dinuci:én ma halászlét főzök,nagyon szeretem.mosok én,de szinte már nap mint nap,mert ki is akartam használni a napsütést,ami ma még nincs,de nagyon úgy néz ki,hogy nem is lesz :? én bent szeretem egyébként szárítani a rucikat,mert akkor jó illat van bent,de most kirakom ott még is járja a szél!
nekem ez a fura fájásom van,állok és nagyon bele fájdul a hasam nem bírok megmozdulni olyankor!mintha begörcsölne talán!
hétfőn megyek nst-re meg a dokihoz és kíváncsi vagyok mit mond erre!!

kfmares:ne aggódj a súly miatt,tényleg lehet,hogy csak víz(magzatvíz) és amikor megszülsz annyi lesz a súlyod mint előtte :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sokmindennek felmet az ara az ikeban:(
kijott az uj ikea katalogus, sokmindennek jobb lett az ara de masoknak meg magasabb:(

Mares: ne izelj mar a 10 kg miatt, az anyira idealis de annyira hogy csak huh! Annyival en is kibekultem volna. Az meg hogy egy het alatt ugrott fel masfel akar normalis is lehet ha nem magas melle a vernyomid....
nah meg rajtad igazan nem latszik....

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél: igen, néztem, hogy a vége felé híznak a picik, de nagyon megijedtem, mert azért hirtelen jött, és nem akarom hogy gáz legyen... olvsatam hogy hirtelen súlygyarapodásnál hívjam a dokit, de hülyeséggel meg nem akarom zavarni...
Peidg eddig IKEA jó volt... sok mindent vettem ott... Gergőnek

Ice: hát remélem csak vizesedek.. mondjuk annyira nem látszik... de simán lehet gondolom ilyen a 36. hét körül

Btünde: hát igen, mennek a hetek-napok, és egyre közelebb a finish!

Na minden ablakot lepucoltam, nagy részét a szekrényeknek letörölgettem, most még porszívózás... asszem hülye vagyok ! :shock:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kata, Tudom, hogy nagyon nehéz most az elején a szoptatás, de kitartás és meglátod menni fog. A kitartás és az akarat, a két legfontosabb dolog , ha valaki szoptatni akarja a babáját és tudom, hogy benned mind a kettö megvan és menni fog.

Egy picit sok dolgom olt mostanában , itt volt apukám Erdélyböl egy hétig aztán nem kell mondanom ennyi férfit kiszolgálni :))

Máté fiamnál az ovoda nem megy valami jól, mire azt gondoltam, hogy na csak beleszokik arra, most már nagy cirkuszokkal megyünk. Már este elkezdi, hogy ö holnap nem megy az ovodába, de ha mégis menne akkor maradjak én is ott vele. Most hozza haza az apja , hát kiváncsi vagyok ma hogy birta.

Mares: Hát igen a kilók azok nagyon megugornak igy a vége felé. De fölöslegesen izgulunk rajta, mert a lényeg, hogy a babák egészségesek legyenek, aztán a többit megoldjuk mi tornázással :)

En a tegnap babgulyást föztem, gondoltam, most még ehetek belöle, aztán ha lebabázok akkor egy darabig ilyeneket ugy sem lehet enni. NA ebböl maradt mára is mert elég sokat sikerült föznöm és a jelek szerint csak én eszem meg.

Dinuci, Katánál is igy kezdödött a szülés, hogy nem találta a helyét :)

Szép napot nektek

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok lányok!

Na képzeljétek, tegnap kiborult a bili nálam. Kicsit túlhajszoltam magam a takarítással, pakolással és annyira megfájdult a derekam, hogy alig bírtam már hazajönni a kórházból, ahol ultrahangon voltam. Aztán itthon többször becsípődött a derekam, majd lezsibbadt a lábam, úgyhogy egész délután az ágyban feküdtem és sírdogáltam. Férj nagyon megértő volt, szegénykém mit el kell viselnie! :oops:

Ma már sokkal jobban vagyok, de még most is pihizek, tilos pakolnom (családi utasítás). Szüleim vittek el kocsival ma ctg-re (nekem BKV-val másfél óra az út csak oda). A babával minden rendben, uh alapján tökéletes méretek, ctg-n szép mozgás. Vérnyomim 110/60, pulzus 70. Szóval minden szép és jó, aztán doki mondja, hogy a múlt heti tenyésztésem igen szar lett: van kólibaci (nem nagyon vészes), gomba (szinte mindenkinek van) és még bónuszba streptococcusom is, ami már elég ritka és szülés közben folyamatos vénás antibiotikumozást jelent. Hát fas*a. A gombára meg kaptam hüvelykúpot.

Anyukám egész jól van ma, kicsit be volt ugyan lassulva, tegnap kezdte el szedni a nyugtatót miután volt pszichiáternél.

Képzeljétek, a macskánk nagyon beteg (még ez is!): vese és máj gondok, ami az ő korában (16 éves) szinte törvényszerű, viszont van egy komoly cukorbetegsége és ma este visszük még hasi ulrahangra, mert gyanús, hogy daganatos is... Hát aztán majd megbeszéljük a dokival, hogy milyen életminőséget lehet neki biztosítani, vagy jobb neki, ha elaltatják.

Hírek nagyjából ezek, most úgy érzem, hogy -Kata szavaival élve- az albérlőm még marad egy ideig, szerintem jól érzi odabenn magát. Na majd jövő héten megbeszélem vele, hogy mikor bújjon ki :P

Mindenkinek kitartást, én megyek lefekszem kicsit ebben a "csodás" időben.
Vendég

mares:a szomszéd csajszim ő ilyen vékonyka mint te és amikor ment szülni minden lejött róla,annyi súllyal jött ki mint amennyi előtte volt!csak a víz volt nála!47-48kg volt amikor kijött a kórházból!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lina: sajnalom a rossz eredmenyeket, de miert nem kezdik el most adni az anitbogyot?
Nalunk ugy van ha poz a strepto akkor egy het antibogyo, plussz a kicsinek plussz vizsgalat szuletes utan hogy kell e antibiotikum.
Azert az gaz hogy emiatt csak fekudj majd vajudas kozben....

A derekadnak jobbulast, tegnap en is ezzel kuzdottem- bar nalam regi keletu hogy barmikor becsipodhet- es frankon ferjemnek is meghuzodott a dereka, ugyhogy mindkettonk nyogott, mint a rokkant kozlekedett....

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Dinuci!
Olyan mintha jobb kedved lenne, ennek örülök. Én ma nem főzők, mert maradt tésztánk tegnapról, max egy süti sütésen gondolkodom.

Mares!
10 kiló, az semmi , és mindjár vége a várandósságnak, ráadásul a nyári képeid tanúsága szerint, ezek a kilók, csak a pocaklakó, és velejárói! :D

Nekem tegnap este voltak enyhe mensis fájdalmaim, háromszor egymás után kb.10 perces eltéréssel, aztán elmúltak.
Nagyon kéne még egy kis idő, bár hozzáteszem sajna páromnak mindíg igaza van, és azt mondta úgy kell majd ezt a gyereket kikönyörögni. :lol:

Kép
mók

Lina: szegényem, a sok baci miatttt :( Cica dologgal együttérzek, nekem is volt, kettő, és mindkettőnél vese gondok voltak, meg még a Sziáminál emlődaganat is sajna .... :(Vigyázz magadra!

Rekus: igen, csak fura nekem ez a sok sok sok sok kilóóóó :( uram majd nem fog így cejetni.. pedig bakker nem eszek sokat... nem értem... na mindegy, ahogy mondtad majd lesz valami :)

futok védőnénihez... kitalálta hogy jaj, elírta, ma menjek, ne jövő héten :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares: ne aggódj már a súly miatt. 10 kiló az semmi. Én most vagyok 11nél és hol a vége. De tudom, hogy sok a vízem már most, mert úgy dagad a lábam, ha este leveszem a zoknit, még reggel is ott a nyoma :D
Ráérünk akkor aggódni, ha szülés után 6 hónappal még van rajtunk plussz...
Nekem már nem kell mennem védőnőhöz, csak ha akarok szív hangot, vagy valami problémám van. Egy gondal kevesebb...

Kriszta
Kép
cherryke

Halihó!

Tavasziszel!Nekem azt mondta a doki,hogy azért szűrik a streptot a végén,mert hiába adná azonnal az antibiotikumot,elmúlik,de akár másnap visszajöhet,és az meg gáz.

Dinuci!Azért nem szeretnélek beelőzni!!!Jó lenne már a kezemben fogni Lilit,de még legalább 3 hetet szeretnék kihúzni!

Ikeában sajnos felment a lepcsi ára.

Mares:Amúgy is vékony vagy,de majd összefogunk szülés után,és közösen tornázunk.Csajok?

Lina:nagyon sajnálom a cicád,én nagyon "állatos" vagyok!!

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Lina, nekem is van sajnos streptom, és tényleg azért nem adják előbb az intibigyót, mert, ahogy sissy írta, bármikor visszajöhet. DE ha szülés közben adják, úgy a baba nem kapja el. Én is így fogom kapni. És nem kell vele végig feküdni, mert a barátnőmnek is volt a kisfiával, és ő vízben szült. Nekem azt mondta a dokinéni (meg a Kata küldötte cikkben is az volt), hogy egyáltalán nem ritka dolog, minden 5. nőnek van. Sajna gombám nekem is volt korábban, de pár tablettától elmúlt, szóval ne izgulj.

Kata, a szopi miatt ne izgulj. Nekem a tejci a 4. reggelre indult meg rendesen. Na meg azt mondják, hogy a fiúk bénábbak (ezt nekünk a csecsemős nővérek is mondták), szóval többet kell velük ügyeskedni. Na ezt majd most én is lehet, hogy megélem, mert JUlikám, mikor már volt tej, ügyi volt, de majd meglátjuk Andrisnak, hogy megy. Minedensetre hajrá-hajrá, menni fog!

Mares, állj rá a mérlegre szerintem holnap reggel is. Nekem van hogy az egyik nap már +10, aztán meg másnap reggel megint csak +8,5. Mikor mit eszünk, mennyit mozgunk. Másrészt a víz nagyon is lehet, de az meg a szülés után eltűnik. Egyébként meg szerintem egyél azért eleget, mert most nagyon nőnek a babák, és kell az energia neki is meg neked is. A férjek meg ezt a pár "súlyosabb" hónapott ki kell hogy bírják. Rajtam Juli után még maradt is 5 kiló, oszt mégis szeret :)

Iceberg, Halászlé, hát jó kis melós kaja (ejnye-bejnye :)

Rékus, babgulyás, hát én is csinálok még egyszer, mert igazad van, az tényleg tiltólistás lesz. Kisfiadat sajnálom, meg téged is. Nem beleszólás képpen, de nem tud eleinte csak mondjuk 2 nap menni? Itt sok gyerek jár csak pár délelőtt, de mondjuk itt minden ovi (5 éves korig) fizetős, szóval ezért lehet, hogy rugalmasabb.

Nálunk minden ok, csak ramaty az idő. Holnap jön férjem barátja, de azért remélem tudunk majd kirándulgatni kicsit. Ma meg jön hozzánk du egy magyar csaj a kislányával. A héten ismerkedtem meg vele, és kiderült, hogy 10prcre laknak tőlünk. És annyi idős a kislánya, mint JUli :), ami tök jó, mert Julinak jelenleg csak kisfiú barátai vannak (vagyis az én barátnőim kisfiús anyukák :) Megyek is még gyors sütök egy kekszet, meg még teregetnem is kell nemsokára.
Szép napot!
Edit

Kép
Kép
etus79

Itthon vagyunk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok,

mi is megvagyunk, még egyben és remélem még egy kis ideig így is maradunk.

Kata,
ne idegeskedj a tej miatt, úgy be fog indulni, hogy csak na. Utána azon fogsz kínlódni, hogy mindened tejes. :lol: :lol: :lol: A laktoherb nekem bevált bár én lazán ittam, 1-2 filter 1 kancsó vízhez. Így megvolt a folyadékfogyasztás is. Madártej, alkoholmentes sör, rántott leves, ahogy a többiek is írták. :wink: Vannak még homeos bogyók is.

Lina,
sajnálom, hogy rossz lett az eredményed. A cicát is sajnálom, hogy ilyen beteges. Ismerős a szitu.:( :( :(

Mók,
nekem is hasonló görcseim voltak a 35. héten, de azóta szerencsére nem.

Rékus,
mindenképpen szeretnéd, hogy Máté járjon oviba? Lehet, hogy a változást érzi ő is.

Mares,
a súly miatt ne aggódj. Lemegy rólad hamar.

Sissy,
a fogyóban benne leszek tavasszal. :lol: A vérvételre én mindig éhgyomorral mentem, kivéve Afp.

Dinuci,
sajnálom Apukádat. Az elején még pici lesz a baba biztos
nehezebb lesz, de ügyes csaj vagy!

Tünde,
Briginél a szülésznőnek rögtön a szülés után adta a férjem a borítékot, a dokinak pedig én a kórházban amikor találkoztunk. Szerintem érdemes még szülés után odaadni.

Most ment el a védőnő, Brigi még alszik, így szerencsére nem sokat maradt, bár volt már nálunk. Semmi bajom nincs vele, rendes lelkiismeretes kis nő.

Nst mellett jár valaki hetente fotometriára is? Mert a magándokim szerint mennem kellene hetente - 3 ezer pénzért - de nekem ilyen nem volt BB-nél. Tapasztalt? A védőnő szerint elég lenne ha már túlhordom.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata,
de jó Nektek! irigy szmájli

Édes a vonalzód is, jó látni, hogy már babás. :lol: :lol: Jól vagy?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép

Szegény fejem! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kata, ja igen a laktoherb nekem is bejött, meg néha homeoztam is, amikor kevesebb volt, meg hát a karamalz sör :) (alkoholmentes maláta sör, és főleg citromos ízben finom, hogy pont ez mennyit segített nem tudom, de minden este lelkiismeretesen ittam, mert nekem nagyon ízelett :)
És csuda jó a vonalzód! Örülök, hogy hazaengedtek.

Kri, Brigi is sokat alszik még napközben? Juli ált. 2 órát, vagy még többet (kicsinek sokkal kevesebbet aludt). És hogy alszik el este? Mert mi már fél 9-kor ágyban vagyunk (még mese, meg éneklés, meg vizecske), de tegnap is már volt vagy fél 10 mire elaludt (jó most már magától, de azért sokat be kell hozzá járkálni, meg szerintem ez már késő). Vagy te felkelted Brigit napközben? Mert én 4-nél tovább nem hagyon aludni, de így is nehézkes az esti alvás. Bocs, csak gondoltam hátha tudsz írni valami okosat (ha más nem azt, hogy nálatok sincs másképp :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Edit,
a csaj kiakaszt mostanában. Napközben nem akar elaludni, becsukja a szemét és 2 perc múlva megszólal, hogy aludtam. Mindig kitalál valamit, még kakaó, mese ... csak ne kelljen aludni. Viszont ha nem alszik délután este már nagyon nyűgös. Volt, hogy 5-kor aludt be, addig bírta, akkor meg este nem akart aludni. Nem tudom mit kellene csinálnom vele. Én úgy érzem szüksége lenne az alvásra délután. Ha kimarad a délutáni alvás éjjel is sokkal rosszabbul alszik. Tegnap 11-ig óránként volt fent, 8-kor aludt be. Ilyenkor már én is elég nyűgös vagyok. Tegnap magunk közé vettem, de így meg nem lehet pihenni. Ha BB alszik napközben 9 után szokott bealudni. Szerintem is kicsit későn van, így reggel is később kel. 8 körül. Mi lesz velem két gyerekkel? Anyós szerint a változást érzi. Vagy a 20. foga készülődik. :roll: :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata,
nagyon édes a kislegény.

Nem is írtam, de kedden megszületett a sógornőmék kislánya. Vákummal, de természetes úton. Jól vannak, holnap vagy szombaton jönnek majd haza, akkor majd mi is meglátjuk élőben. A sógornőm nem szeretné, ha elmennénk a kórházba.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Most jutottam ismét internethez, sajnos nagyon sokat nem tudtam visszaolvasni, de rajta vagyok.

Kata: Örülök hogy itthon vagytok már! Sok sikert a szopizáshoz, és csak kitartás beindul az a tejecske!

Valaki kérdezte (bocsi de már nem emlékszem ki volt), hogy ki vigyáz ilyenkor a kisfiamra, hát most be van fogva nálunk az egész család, mindkét mama felváltva vigyáznak rá, délelőtt az egyik, délután a másik, Apa is többet van otthon mint eddig, és még pluszban a nővérem is besegít. Nem egyszerű sokszor megszervezni a dolgot, de azért megoldjuk. Csak nekem hiányzik, de rettenetesen!

Most amúgy le is vagyok kicsit hangolva, a gondolattól, hogy még mennyit itt benn kell lennem, de kiszámoltam már csak 12 nap és akkor talán hazamehetünk egy kicsit míg meg nem indul a szülés.

Frontok nem hatnak nálatok a babákra? Azt hittem talán beindul valakinél a szülés a napokban, bár ami késik még nem múlik, szerintem az elkövetkezendő hetekben egész biztosan babaeső lesz itt a topikban.

Nálunk még szerencse, hogy én előrelátó voltam és szinte minden kész, csak a gyerekbútor fog talán épp időre elkészülni, de sebaj, mindkét gyerkőcnek van ágyacskája ahol tud aludni, és ez a lényeg!

ancsika82

Ó majdnem elfelejtettem, még azt akartam kérdezni, hogy betegeskedő nagyobb gyerkőcökkel mi a helyzet? Jobban vannak már?

ancsika82

Kata!Gyönyörű Noel!!!!!Egyébként azt hittem,császáros lett végül,mert annyira szép az első perctől kezdve!

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Gyorsan kukkantok nem olvasok nagyon vissza, mert apu ismét korházba van :-( Megyek be megint. Reggel meg orán kelek 7 re NST utána doki....Meg még ki tudja mi szakad rám holnap... :-(
Ezt leszámitva jol vagyunk, ne aggodjatok ha holnap nem jelentkezék olyan esetben ugyis irok majd valakinek.

Kri:gratula a sogornődnek :-) Remélem Ti is jol vagytok!Csajszi miatt ne aggodj frontok jönnek mennek azis közre jáccik

Mók:?jobb is volt a kedvem azidáig :-( De azért köszi.

Sissy:jaja igazad van még halassz kicsit :-D

Kata:gyönyörű szép Noel. Kicsit irigyellek is :-) De azért nagy gratula!!!

Köszi mindenkinek a biztatást nem tudok többet irni mennem kell!!
Vigyu magatokra!!!

dinuci01

Kata, Örülök, hogy otthon vagytok már, gyönyörü a kis Noel.

Etus, Hát nem is tudom mit csináljak Mátéval, ma például nagyon ügyes volt az ovodában, de ez nem jelenti azt, hogy holnap is az lesz. :)
Itt nálunk azt hiszem 2 éve hozták be, hogy 2,5 évesen mehetnek a gyerekek ovodába, mert tudniillik itt 2,5 évig vagyunk gyermeknevelésen, igy egy fél évig még nem tudtak az anyukák munkába menni, ami azt jelentette, hogy elveszitették az állásukat, ha nem mentek vissza 2,5 év után. Itt nem kell fizetni az ovodáért semmit, csak az ebédet, ha akarod, hogy ott ebédeljen és persze ha délutánra is maradnak, ezeket fizetni kell.
Amugy itt is rugalmas, mehetnének egy héten kétszer, csak nem nagyon ajánlotta az ovonö, mert akkor még tovább húzódna a beszoktatás és még nehezebben lehetne elvinni az ovodába ha van 2 nap kiesés. Még próbálkozunk egy kicsit, ha nem müködik akkor marad itthon.

Kriszta: Hát , igen mindenképpen szeretném ha Máté már járna oviba mire megszületik a pici, mert Máté amugy is elég nehéz természetü gyerek és az elején amig a bab pici, hát nagyon meggyül a bajom. Nem mondom, hogy nem gondoltam már arra, hogy kiveszem és egy fél év mulva megint megpróbáljuk, de gyorsan el is vetettem a gondolatot. Igy is ugy is 3 gyereket kell öltöztetni, reggel és délben az ovoda miatt, akkor ha már elcipeltem öket odáig, akkor ugy gondolom járna nekem az a pár óra a picivel kettesben.
Nem tudom, le tudtam-e irni érthetöen amit gondolok, de nekem most az lenne a legjobb ha Máté ügyesen beszokna az oviba. Nagyon sokan már 1,5 évesen bölcsödébe járartják a gyereket, pedig nem járnak dolgozni.
Persze sajnálom Mátét is, mert öt is kell nézzem, nem csak azt, hogy nekem meg a picinek jó legyen, de öszintén néha én is felteszem magamnak a kérdést, hogy Uristen, mit csinálok 3 gyerekkel :) Hát nem lesz könnyü az biztos, ezért segitene nekünk az ovoda.

Dinuci, sajnálom, hogy annyi gondod, bajod van, mire egy picit jobb kedvre derülsz , arra megint jön valami. De ne keseredj el, mert te ügyes csaj vagy és mindent szépen meg tudsz oldani.

Megyek is, mert a fiuk elmentek biciklizni és ilyenkor nagyon éhesen jönnek haza :) Mondtam már, hogy az egyik vasárnap a fiuk 21 km-t bicikliztek, még a 2,5 éves Máté is. :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!
Voltunk dokinál, ctg-n. Szerencsére nem szóltak a terhesgondozósok, mert 8-ra mentünk,mert a dokihoz elvileg 9-re kellett menni, bár közbeszólt egy műtét, szal 10 kor be is jutottunk hozzá. A vizsgálatok eredményei jók lettek.Megnézte a doki a picit, aszndta, hogy kb 3 kilós, minden rendben van vele. Megbeszéltük az Uh-t, majd ő megcsinálja jövő héten.
Sissy: Igen ehetsz a vérvétel előtt, nekem azt mondta a csaj, szerintem ha gáz a 10 óra, menjél előbb, aztán el mehetnek a sunyiba, ha megjegyzést tesznek. Viszont azt nem is tudtam, hogy minden ctg előtt vizeletet kell leadni. Na ezt ma tudtam meg. Még a végén együtt szülünk :)
A kilók: Én már 14 kilónál tartok,és hol van a vége. Én hülye azt hittem először, hogy 10 kilóig hízom a szülési, aztán 15 kilóban reménykedtem. Hát remélem 20 kiló plusz azért nem lesz.
Lina: Sajnálom,a rossz vizsgálati eredményeket :( ,pihenj sokat, ne vállald túl magad, én is, ha úgy érzem, lefekszem egy kicsit, majd, ha jobb, folytatom a dolgom.
Dinuci: Nem arra értettem, hogy a héten érkezik a babód, ha nem, hogy előbb fog érkezni, mint az én fiacskám. Nagyon sajnálom Apudat, remélem egy idő után veszik a lapot a tesódék és segíteni fognak neked (én hiszek a csodába), nem is tudom, hogy ezt hogy bírod. Minden elismerésem.
Kata: Drukkolok a tej miatt. De jó, hogy már otthon vagytok. Jaj nagyon szép Noel. Én is irigyellek titeket.
Btunde: Szerintem szülés után, mielőtt hazamennénk, szólni fogok a férjemnek, hogy adja oda nekik a pénzt.
Ancsika: Már nincsen sok hátra.
gira06

Nekem hírem van nem tudom valaki osztozik e örömömben,de BEFORDÚLT Balázs!!!!! :D :D :D :D most értünk haza a korházból,mert nem éreztem jól magam még írtam is nektek!
Nem akartak haza engedni 1 hétig bent kellett volna maradnom,de mi lenne Mátéval?? :cry: sajnos van hólyag hurutom is ezt nem ismerem!!gondolom valami gyulladás!
szigorúan feküdnöm kell és több magnézium + antibió!
azt mondta a doki legalább 1 hetet várjak még!most 2kg 60dkg Balázs még picike!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci!

Basszus ne haragudj, elszóltam magam. Sajnálom ami történik veletek folyamatosan. Remélem a kicsi azért bírja a kiképzést.

Iceberg!
Hólyaghurut, nagyon sz.r ügy. Nekem még terhesség elött volt.
Anitbigyóval kezelhető. Inkább mondjuk most mint a babával...

Kata1002!
Noel gyönyörű! Tényleg nem lehet mást írni. :D
Örülök hogy már otthon vagytok. Tejcsi?????
Izgi lesz az első éjszaka.

Ceyla?????:?:
Csak nem szülőszobán???

Mi most jöttünk a szülésznőtől, nagyon szimpatikus!
:D :D :D
Szülőszobában ücsörögtünk, és beszélgettünk.
Mindent elmondott, összetegeződtünk, de én annyira meghatódtam a szoba látványától, hogy majdnem elbőgtem magamat. :shock:
Tök gáz vagyok, de a hormonokra fogom.
Én nagyon félek ettől a szülés ügytől. Leginkább a fájdalomtól, és hogy mit vált majd ki belőlem. :oops:

Kép
mók

Mók:nem vagy ezzel egyedül...

Ice:látod,segített a sok drukk,meg,hogy hittél benne!!

Gira:köszi az infókat!Jó lenne talizni a szülőszobán... :)

Én szerdán megyek 10-re ctg-re.Te?

Dinuci!Kitartás!Erős csaj vagy!!

Szilvi

sissy01

sissy:igen!!! :) hirtelen fordulat lett úgy érzem!
de örülök nagyon!!! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

mók:én meg sem éreztem,hogy van valami!!kérdezte a doki,h nem csíp pisiléskor!?de nem!!utána néztem interneten mi is ez,hát az tuti,h könnyen felfázok!!
milyen érzékeny vagy! :) dolgoznak a hormonok!! :wink:
ne félj,boldog leszel és ha akkor fáj us a végén nem arra fogsz emlékezni!! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Jaj de jó Iceberg,tökre örülök.
Sissy: Csütörtökön megyünk reggel 8-ra a dokihoz, de szerdán egyeztetünk telón, és majd csak utána ctg-re.
gira06

gira06:köszi!!!!! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,jó reggelt!
ancsika82:az én gyerkőcöm köszönöm jobban van!!érdekes,mert sem köhögés sem orr fújás nem volt,náthás hang sem csak fájt a torka,de nem vészesen!úgy látom van benned is egy kis megérzéses hajlam! :) de jó mikor így számíthat az ember a családtagjaira!sokat számít ilyenkor legalább ezen nem kell aggódnod!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

etus:jaa igen megint bevállaltam mi!? :wink: a halászlé!de milyen fini lett!csak az a gond,hogy csak én szeretem itthon :D de azt mondta Mátém "anya olyan jó illata van,hogy kérek belőle"és egy picit evett is :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg: DE JO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
tavasziszel

Ice: örülök, hogy befordult :)
A hólyaghurutot, lehet még az elején elcsíptétek. 2 éve volt nekem... iszonyat fájdalom volt minden pisilés. Nem mentem orvoshoz, medveszőlő teát és tömény C vitmint szedtem, ahogy a neten le volt írva. Másnapra már nem voltak fájdalmaim, azóta se jött elő. De a medveszőlőt nem szabad kismamáknak és csak annyit amit előír. Antibiotikumot én nem szeretem, állandóan van valami bajom tőle. Már az első tablettától. Nem is tudom mi lesz, ha a tenyésztésen találnak valamit és szedni kell :(

Kriszta
Kép
cherryke

tavasziszél-cherryke:köszönöm!! :)
húúú akkor tényleg el csíptük az elején!!!mert tényleg semmit nem érzek!!sokat pipilek,de ezt a terhességnek tudtam le!remélem a babának nem lesz baja!!!
De mi a baj,ha antibiót szedsz??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ancsika,
kitartás. Kisfiad be tud menni meglátogatni? Elhiszem, hogy nehezen viseled. Tényleg az ágy a fontos. :lol: :lol:

Dinuci,
:( :( :(

Réka,
elhiszem, hogy nem könnyű így a két fiú mellett. Remélem azért majd még én is megtapasztalom. :lol: :lol: Pár év múlva. Megértem az ovit, így már tényleg nem éri meg félbehagyni. Brigit februártól vihetném, de úgy vagyok vele, hogy tavaszra felesleges. Csak magamnak csinálnék vele gondot. Meg bacikat sem szeretnék feleslegesen hazahozattatni. Így mi valószínű jövő szeptembertől kezdjük.

Iceberg,
persze, hogy örülünk, hogy befordult Balázs. Látod ügyes kisfiú, tudja mi a dolga. A barátnőméknél is 35 hetesen még keresztbe volt, már szépen irányban áll. :lol: :lol:

Cherryke,
akkor ma doki? Majd írjál ám!

Mók,
örülök, hogy szimpi a szülésznő.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok, jóreggelt Kismamák!

Dinuci: jaj, drága, vigyázz magadra, ne idegeskedj, minden jó lesz, itt a vége már! ( apudnak minden jót!!!)

Mók: hát én lassan mindentől sírok, azon csodálkozok, hogy hétfőn nem bőgtem amikor az újszülött osztályt néztük :)

Sissy: rendben, csoportos súlyleadás babák után :)

Kata: istenem, de szépek vagytok, és igen, én is néztem , hogy Noel annyira de annyira szép, mintha nem is egy szűk csatornán kellett volna kijönnie!!! Gratula mégegyszer!

Ice: na látod, Balázs okos nagyon már most!!! A hurut meg azért csak jobb lesz, tényleg jobb mint utána, csak feküdj és vigyázz magadra!!!

Kriszta: sajnálattal hallom, hogy Brigi nem alszik, de lehet, tényleg, hogy érzi, hogy lassan jön a tesó, és még kihasználja amit csak veletek lehet, nem lehet ez??? ( jó , én mint gyerektelen nőszemély, csak tippelek ám.... :oops: )

Gira: szép a baba, növöget!!! :)

Rékus: az nem semmi hogy annyit tekertek! Le a kalappal!!!

Cherryke: itten vagyok ma 36 hetes, azt 2 hét múlva még látni akar, ha egyben vagyok a védőnő, meg hétfőn jön látogatni, hát fiatal lányka még buzgó nagyon!!!

TEgnap lemostam minden ablakot, egy szoba kivételével letörölgetve ( mondjuk sok bútor nincs mert a ruhák a gardróbban vannak), felporhányóztam, .... majd anyumnál unokatesóknak palacsintát sütöttem, majd rájöttem nem vagyok normális ennyit tenni-venni :) ma meg esik... még jó hogy lemostam ablakokat :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok,

Ha valaki esetleg ennyire el lenne csúszva (bár szerintem ilyen trehány csak én voltam anno, hogy egy hónappal a szülés előtt kezdtem kapkodni), akkor eladóvá vált a kiságyunk, pelenkázónk, ilyesmi, a lenti linken láthatjátok.

AMúgy pedig csak gratulálni szeretnék meg kitartást kívánni, már nem sok van hátra!!

http://www.vatera.hu/faktum_dolly_70x14 ... 41602.html

Kép

KépKép
eszterxx

kri07:ügyes is igen!ezek szerint nem is kellet volna rám hozni a frászt a dokinak!!mert ő nagyon bizonygatta,hogy nem lát már esélyt,de nem baj örülök most nagyon!
mit jelent az "álló burok?"

mares:ablak mosás :lol: rosszkor időzítetted! :D szegény!szombaton nem mond esőt csak estére!de vasárnap megint eső!palacsinta nyami :) ,"mi" csináltunk barack lekvárt és olyan fini lett pedig most csináltunk először próbára 6 üveggel lett,de nekünk elég
ügyi Balázs,egyem meg mérleg lesz úgy látszik mérlegelte a dolgokat :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: