Clárika
Fókázásnak semmi köze a refluxhoz.
Reflux lényegében minden kisbabánál van...gyenge a gyomorszáj záróizma...azért buknak könnyen... amíg ez nem befolyásolja a súlyfejlődést, nem jár gyakori bronchitissel, eszméletvesztéssel, nem kell vele foglalkozni. (gyakori, kis adagokkal történő etetés jó a reflux ellen...)
Fókázás izomtónus-eloszlási zavarra utalhat. Arra, hogy egyes izomcsoportok (pl: nyaki izmok, hátizmok) a normálisnál fezesebbek. Ezért mondtam, hogy gyógytornásznak érdemes megmutatni Rékát!
Brik
Bence tudja, hogy mi a jó neki! Anyára van szüksége!!!!
Arra az okos fejecskéjére nagy puszit tessék adni!
Mensi: elvileg, amíg az ember szoptat folyamatosan, addig nincs peteérés, nincs mensi...
Katus se szereti a kiságyat
Pécsi bébik gyönyörűek!
Csillag
Jobbulást Gergőnek! Sós vizes orrcsepp használható!
Próbáljad úgy, hogy jó alaposan becsepegtetsz, a sóoldat oldja a trutyit, könnyebb kiszívni!
Evés előtt feltétlenül ki kell takarítani a nóziját!
Ortopédiára én nem vinném a náthás gyerekemet... várakozás közben ki tudja még mit szed össze... és mit ad át a többieknek...
Én is fűtök... muszáj... gyereket naponta hányszor le kell vetkőztetni... a nedves kis feneke hamar megfázik...
A műtőben is folyamatosan melegítettük a kicsiket, még nyáron a 30 fokban is... nagyon könnyen lehülnek...
Csibuc
Szépen fejlődik Korinna! Az a fontos, hogy ölelgesd, szeretgesd minél többet
Tápszerező mamik is megtehetik, hogy a meztelen mellkasukra fektetik a meztelen (pelenkás) babát, úgy takaróznak be, és úgy sziesztáznak... a bőrkontaktus nagyon fontos--kenguru-módszer---koraszülötteknél is alkalmazzák!!!
Etetni is lehet így!
Woody
Szép
Limo
Bercibo tökéletes
Szilvás
Tudod, ha kell a táp, akkor kell...