A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

cukigabi én se tudok már 1-2 hete aludni egy jót éjszaka...én is azt hittem hogy azért mert agyalok...hol az orvos választás miatt hol másért...de épp most minden ok és semmi okom forgolódni és mégis...ma is éjféltől aludtam 7ig 3-4 részletben és rendszerint 2-3körül ébren vagyok...ez mindig eltart fél-egy órát vagyis igen kevés az alvásidőm....
a képet köszönöm én ezt ruginak hittem szóval akkor vannak body-jaim is egy rakattal csak nem tudtam hogy az :oops:

Kép
menion
Budapest

Suzy!
Apa szövege,igen, vannak beszólásaik ezeknek a férfiaknak....de mot már nagyon izgul szegény, eddig alkalmanként még szóvá is tettem neki, hogy te nem is várod úgy ahogy kell egy Kisbabát, a gyerekedet! Persze ezek az érzelmi kitörések betudhatóak voltak a hormonjaim túltengésének.....
Ma már szégyenlem miatta magamat...ennyi kis szemrehányást...a semmiért...hm! :cry:
És most meg átcsapott, egy olyasfajta eufórikus Dalmaváros hangulatba, hogy nem ismerek rá!
Átnézte a dolgokat, elrendezte....Édes! És rettenetesen izgul értünk! :P :oops: :oops: Nagyon jó érzés!Szeretem érzés..... :P

Yokka!
Remélem minden a legnagyobb rendben lesz, van Veletek! Ne csüggedj, előre nézz! :)

Menion!
teljesen igazad van, ha a Bab élni akar, akkor fog is...csodálatos történetek ezek!

Csajok!
A Védőnő késik.....nem túl jó belépő ez Nekem! Én szeretem a pontos embereket...mert Én is az vagyok, inkább 10perccel előbb ott vagyok ahova időre kell mennem! :?
Vagy túl szigorú lennék??? Lehet..... :?

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Menion!
Semmi gond....vannak olyan dolgok, amiket megfogok bababoltban...és fogalmam nincs mi az..... :lol: :? :P

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Csajok!

Azt akartam megkérdezni, hogy Dm-be láttam magnéziumot. A tablettában több a magnézium mennyiség, mint a Magne B6-ban, igaz nincs benne B vitamin, bár a dokim is olyat ajánlott, amiben nincs B vitamin. Viszont ez a Dm-es sokkal olcsóbb :oops:, 60 db 800 Ft, míg MAgne B6 30 db 850 Ft. Szerintetek ez is jó? Nincs rá írva, hogy terheseknek is lehet. Mi a véleményetek?

evita10
Budapest IX. kerület

Yokka
Nekem is azt mondták annak idején (2005-ben), amikor kiderült, hogy PCO-m van, hogy nekem természetes úton nem is lehet babám és, hogy nagyon nehezen fogok teherbe esni, de Én onnantól kezdve nem adtam fel és csak is arra gondoltam, hogy sikerülni fog, sikerülnie kell :!: :wink: és aztán jöttek a hormon kezeléses időszakok, inszeminációk...decemberben egy spontán terhesség, ami korai vetéléssel zárult és most itt van a pocimban a kis Cipike, akit nevezhetünk is egy csoda babának :!: :roll: :wink:
Nem szabad feladni és sokat jelent mindig, ha pozitív vagy :!: :wink: szorítok Érted is, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, vigyázz magatokra :!:

Orsi
Számomra az ilyen dühítő, mert Én is pontos ember vagyok és elvárom, hogy más is az legyen :!: :roll: Én úgy utálom pl. ha egy betegünk késik...onnantól borul minden :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Orsi
Ez olyan nagyon sok örömöt ad és biztonságot, örülök, hogy a Te párod is ilyen és biztosan lehet rá számítani :!: :wink:

Evita
Nem ismerem ezt a gyógyszert, de azt tudom, hogy a magnézium felszívódásához B vitamin szükséges és, hogy kifejezetten a Magne B6-ot terhesség esetén ajánlják :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Azért dühit, mert nem 10 percet késik..és mert tudja a telefonszámomat....tehát, fel tud hivni!
Ráadásul nem mondott pontos időt, mert 9-10 óra között ott vagyok cimszóval jelentkezett be!
Most 10.23 van, szerintetek?
Röhej! :evil: :x :?

KépKép
Kép Kép
schorsi

Suzy!
Roli néha jelet ad,hogy ő is fent van,de lehet csak álmában mocorog :roll: Álmodnak ők már???

Orsi!
Akkor 2-kor ugyanott!Csörögj,ha valami közbe jön.

Menion!
Gondoltam,hogy csak nem tudod hogy az a neve :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Orsi!
Dühítő,mert,ha már meglenne a baba akkor egyértelmű,hogy nem szaladgálsz ide-oda,de most még lehet dolgod neked is. :twisted:

Kép
cukigabi
Budapest

jegyzeteltem mert annyit írtatok :lol:
wivi szuper a tábla!!nagyon cuki vagy! képet nem tudok feltenni mert technikai analfabéta vagyok...az ilyesmit a Laci szokta intézni...magnéziumot meg simán vegyél be este lefekvés elött én már kb 1 hete 500mg-ot veszek be és így nem görcsöl a lábam...meg egy kicsit altat is ahogy ellazítja az izmokat...a kórházban 3x500 után egész nap aludtunk(a másik 2 szobatárs szintén)és a védőnő is mondta hogy 500estére simán kell...
bebe Anna Norina :D az első a szívem csücske a második meg pláne...norina a kis 3 éves uncsihugim...szerintem csodálatos!
orsi a tesóm lánya is a puniját mutizta és az arcát meg soha! a cd-n látszik hogy majd' 20 percig rázzák hogy elvegye a kezét az arcáról de nem!makacs volt :wink:

Kép
menion
Budapest

Evita!
Én is úgy tudom, hogy a magneB6 kifejezetten terheseknek ajánlott...nekem a nődiki azt mondta, amit Suzy irt, kellenek egymásnak...Magnézium és a B vitamin...a gyorsabb beépüléshez...!
Ha ott veszel Mgot akkor kell venned kell hozzá pluszba Bvitamint is, igy már nem biztos, hogy olcsóbb.... :!: :roll:

Suzy!
Nem mindig volt ez igy, sajnos, de úgy gondolom a rossz élmények is összekovácsolják az embereket....ha igazán akarják!
Voltak napjaim, amikor azt gondoltam a Babó ellenére, hogy döntenem kellene, mert.....voltak dolgai!
Nem részletezem, emlékezni sem szeretnék rá, átlendültün ezen a gondon, tovább tudtunk lépni, bár nem mártirkodásból, de Nekem volt nehezebb!Na, de elmúlt és ez a lényeg..... :wink: :P

KépKép
Kép Kép
schorsi

Menion
Tényleg nagyon nagy lelkierőd van! :shock:
És úgy tűnik a hit meghozza a gyümölcsét! :)

Yokka
De már teljesen rendben vagy, és felépültél, ugye?
Egyedül ültél az autóban?

Orsi
Jó pofa nagyon a Párod!!! :) :) :) :)

Én is mindig pontos vagyok és el is várom mástól is! (Ez lehet, h hülyén hangzik, de szerintem a tiszteletet adod meg azzal a másiknak ha nem váratod meg!!!!!!! És ebben a világban mindenkinek mindig van dolga, úgyhogy rendkívül udvariatlan a csaj!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: !) Pláne így gáz, h tudja a számod és igazán hívhatna, h ne várd, mert késik!!!!!!!!!!!!!!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi!
Nem fekszem korán le,direkt :twisted: 11 után alszom el és volt hogy 1 óra múlva már fent is voltam :shock:

Yokka!
Húúú ez a baleset durva lehetett. :cry:
Család biztos megbékél a gondolattal,hogy új tag érkezik. :wink:

Kép
cukigabi
Budapest

Ma kicsit lassan reagálok a dolgokra :oops: :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi!
Rendben! Hivlak, ha közbejön valami!

Felhivtam ezt a nőcit....szabadkozott, hogy nem mentette el a telefonszámomat és megcsúszott 10 perc múlva itt van!
Jól van. :?

Menion!
Édesek ezek a babák, a benti létükkel egyetemben.....mennyire tudnak tiltakozni az ellen amit nem szeretnének. Dalmát is rázogatta, de semmi....Édes volt! :)

KépKép
Kép Kép
schorsi

Védőnő megjött, jelentkezem utána!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Gabi
Ne aggódj én is nehezen veszem fel ma a lányok fordulatszámát! :) :wink: :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Megyek ágyneműt húzni :?

Kép
cukigabi
Budapest

Én is szeretem a pontosságot. Én is inkább előbb érek oda,mint kések!

Orsi
Tényleg nagyon aranyos a párod! Lacinak még megfoghatatlan. Még nem is érezheti a mocorgását! De oda szokta tenni a fülét a hasamhoz hallgatózni. Ilyenkor megkérdezem mit hallasz? Erre ő, mindent! :lol: :lol: Meg puszit is ad rá, meg simizi.

Asszem volt olyan is, hogy magnézium, kálcium, és talán b vitamin, de az nem biztos, majd megnézem! Csak az az érdekes, hogy a doki nekem a Magnerot-ot ajánlotta, amiben nincs b vitamin. És kérdeztem a 3x1 Magne B6-ot és erre azt mondta,h több hónap után a szervezetünk nem tudja úgy feldolgozni a sok b vitamint. Na akkor ezen igazodjon ki az ember! :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Orsi
Barni is így harcolt múltkor! :D :D :D Esélye nem volt szegény nőcikének a 4D-n. :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

yokka én úgy tudom hogy a védőnőhöz a 12.hétig bezárólag meg kell jelenni elsőnek mert annak fügvénye aztán az a gyermekágyi segély vagy mi a fene amit egyszer adnak szüléskor

evita nyugodtam vedd meg...teljesen jó igaz nincs benne b6 de a kórházban is a sima mg-ot kaptam (a dobozon az áll:tabletta magnesii citrici 500mg) ez receptes és úgy még olcsóbb de iszonyat íze van...szóval jó az a mg a DM-ből...akkor azt mondták nekem hogy b6 akkor kell hozzá ha még hányinger is van egyébként nem szükséges...
a Laci nekem olyan mg-ot vett aminek a márkája: Juvita...teljesen jó ez is és kb felébe kerül mint az ismertebbek...
mindig nézd meg a mg-ot az a lényeg! ja meg hogy ha szeded akkor a többi gyógyszer felszívódását csökkenti ezért érdemes külön enni a többitől...én ezért veszem be este lefekvéskor

Kép
menion
Budapest

a végén úgy értettem hogy a miligrammot kell nézni :oops:
("mindig nézd meg a mg-ot az a lényeg!")[/quote]

Kép
menion
Budapest

Na visszatértem!

Ennem kellett miután elment a csajszi!
Egész aranyos volt!

Mindent megnézett: papirok, eredmények, lakás, kisány, babacuccok. Elég alapos volt.....
Hozott pár pappirt, kelengyelista, szülés előjeleinek felismerése....Többet nem jön, nekem sem kell mennem. Egy sms, ha megszültem és amikor hazajöttünk kijön az első napon!
Megadta a körzetis gyeekorvos telefonszámát, akit fel kell hivnom a héten, hogy tudassam vele, ujabb páciense érkezik...Apának majd be kell vinni hozzá Dalma TB kártyáját, a szülés után és kapni fog egy csomó előre megirt receptet, ez a kezdő receptcsomag. Az első vizitre és oltásra kijön a doki, utána be kell járnom hozzá. De itt van közel 10 percre..... :)
Hát ennyi..... :P

Evita!
Majd alakul meglátod, csak ne sürgesd,kérlek, mert azzal lehet az ellenkezőjét éred el! :? :wink:
Csak lassan had szokja meg, hogy Apuci lesz! :wink: :)

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
Örülök, hogy aranyos volt a védőnő! Ki lesz a gyerekorvosotok?
Nem sürgetem őt! Magától szokta ezeket csinálni! :lol:
A férfiaknak szerintem sokkal később tudatosul, hogy szülő lesz. De ez szerintem érthető is, hiszen neki nincs kapcsolata a Babóval! Majd akkor már izgalmasabb, ha érzi ő is, ahogy mocorog!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita!
Dr. Altorjai Péter
Nem tudok róla semmit, de a védőnő azt mondta nagyon kedves, 3 gyermeke van és olyan 33-34 év körüli! De mindjárt utánanézek itt a neten egy picit, hátha megtudok egy-két infot!

Persze, alakul majd ez a Babó-Apa viszony! :wink: :P

KépKép
Kép Kép
schorsi

Menion
Itt Szegeden így van, ahogy leírtam, csak a 12 hetes uh után kell menni addig nem fognak semmit csinálni. utána kell menni a Centrális Védőnői szolgálathoz és ott adják a 4 pecsétet, ami kell a TGYÁS-hoz, hogy kapjuk 3 hónapig utána van a GYED :!:

Orsi
Örülök, hogy rendi volt a csaj :!: :wink:
Akkor el vagy látva utasításokkal :roll: :wink: még jó, hogy nem kell majd messze menned :!: :roll: :wink:

Egy pár nap óta hőhullámaim vannak :roll: :oops: :oops: :oops: már kezdtem elfelejteni milyen is az :roll: mert a hormonoktól volt rendesen, igaz most is azoktól van :!: :roll: :wink: ja és ég a nyelőcsövem is, remélem nagyon lefelé nem halad, mert a gyomorégést is nagyon utálom :!: :cry:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy
A TGYÁS tudtommal 6 hónap, nem 3!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
Igen, rosszul írtam, 168 nap :!: :oops:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

bizony 6!

de gondolom ez a 12.hétig dolog meg nem szentírás hiszen vannak olyanok is akik 12 hétig észre se veszik hogy terhesek :shock:
én ezt a teherbeesésemkor nyomoztam ki mert a vetélésem miatt már nem szaladtam rögtön...úgy voltam vele hogy kivárom a védőnőt is addig amikor már biztos a baba...de ha szegeden ez a rend akkor nyilván aszerint kell csinálni

Kép
menion
Budapest

Menion
A lényeg, hogy legyen 12. hetes genetikai uh eredmény, hogy mikor megy vele a kismama szíve joga :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Látom, hogy itt egy igen komoly, gondoskodó és összeszokott csapat van! :) De remélem, hogy van még szabad hely köztetek...

Olvasgattam, amit írtatok, és látom, hogy mennyi minden történt veletek. Én még csak tíz hetes vagyok, de tapasztalatom szerint az idő nagyon gyorsan telik...

Már most nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg tőletek, és azt hiszem, hogy gyakran vissza fogok járni...

Szép napot mindenkinek!

Üdv, Anta
verdict

verdict
Gyere, nagyon szívesen látunk. Gyere mesélj magadról! Kíváncsi csapat vagyunk nagyon! :wink:

evita10
Budapest IX. kerület

Ferencszállás- Klárafalva között (ez a makói szakasz elég híres az ilyenekről)sok a külföldi és megússzák minden következmény nélkül, ha balesetet okoznak. Most már egész jól vagyok, néha itt ott sajog. Július végéig contramalt szedetett az orvos...remélem a baba nem sokat kapott belőle...
Suzy azt hogy a Szentháromsági rész melyik védőnői körzetbe tartozik és kit kell keresni az csak a vasas szt-n mondják meg? még egy uh-ra mennem kell hétfőn...ott azt mondták hogy szerintük sok 6 hét két uh között.
Nem tudom Benneteket mennyire zökkent ki a hirtelen időjárás változás, de ma semmit sem sikerült csinálnom, egy tárkonyos ragulevesig jutottam :? Valami bevált módszeretek a fáradtság ellen nincs véletlen? Én is bajban vagyok milyen vitamint szedjek, maradtam a folsavnán + komplex B. Azt javasolta az egyik ismerősöm ha lehet akkor csak később kezdjek terhesvitamint szedni mert "felfújja" a babát. Nektek volt megérzésetek a nemmel kapcsolatban? Nekem sajna nincs, de párom biztosra tudja hogy csak is kiscsaj lehet.
yokka03

Sziasztok!

Nomi!Örülök h minden rendben van a picivel...és jó h rendeződött a papÍrod...első perctől kezdve alá kellett volna irnia a főnöködnek.

Orsi!Gratulálok a másik barátnődnek is :!: .Örülök h an NST-n minden rendben volt...és az uh-n is.Édi nagyon Dalmácska...jól lehet látni a puncikáját :lol: .És jó lett az új vonalzód.
Észre vettem h néha görcsöl az alhasam...mintha megjönne...aggódom,mert nem tom h miért van,remélem nem lesz baj.Ez egy előjel lehet :?: h készülődik Ádámka...bár még Október végéig van még.

A férjem unokatestvérének a felesége ma hajnalba szült(Szegeden)...kislányuk lett azonban Oktober 6-ra volt kiírva,de a súly pont jó 3000g és 49 cm,szerencsére nincs semmi gond.

Menion!Szerintem is megéri hogyha meg veszed a csomagot.

Suzy!És milyen volt a búcsú :?: Mi felénk is rossz idő volt a hétvégén...vasárnap a férjemmel be mentünk a piacra vásárolgatni egyszer csak el kezdett esni,de szerencsére nem tartott sokáig...eléggé el fáradtam mire haza értünk.
És h vagy :?: Meg látod meg fog oldódni a testvéreddel kapcsolatba...a leg fontosabb most Te és a pici. :wink:
Köszönjük a listát nagyon jó h leírtad.

Evita!Gulyásleves fincsi...nyami :lol: .Ezek szerint nagy munkába kezdtek majd...el tudom képzelni h miken mentek majd keresztül és nagy munka az egyszer bisztos,de a végén már gyönyörködni fogsz/fogtok.Mi is így voltunk mikor a szobát csináltuk meg a fürdőszobát és a folyosót...rengeteg munka.

Andi!Megnéztem a blogodat...nagyon édi a kislányotok és mekkora már.Örülök h minden rendben van veletek.

Anna!Várni fogjuk a képeket.

Gabi!Sajnálom h rosszul telnek az éjszakáid.

Yokka!Kitartás :!: .Meglátod minden rendben lesz.Sajnálom nagyon ami veled történt...sok mindenen mentél keresztül.

Ma készítettem gomba krémlevest...valahogy nem lett olyan fincsi :( .Jó hirem van...tegnap voltam a háziorvosomnál és sikerült el rendeznem a szülési szabadságot...fel írta és csütörtökön mehetek érte :) .

Szép napot mindenkinek :!:

Kép
erika12

Verdict!Szivesen látunk bármikor....gyere mesély még magadról.

Kép
erika12

Köszönöm, Evita és neked is Erika! :)

Olvastam, hogy ma mindenki elég rosszul aludt... Úgy tűnik ez általános probléma, nekem se volt valami jó éjszakám... Fél egykor felébredtem és nem bírtam visszaaludni...

Ma szerencsére nem dolgoztam sokat, mert 11-re mentem dokihoz. De sajnos táppénzen van, így elmaradtak a vizsgálatai, és azt se tudják, hogy a jövő héten lesz-e... Még nem voltam ennél a dokinál, őt a védőnő ajánlotta. Szerintetek, visszamehetek ahhoz, akinél először voltam? Vajon ő is ad időpontot 12 hetes ultrahangra?

yokka
Nagyon sajnálom a balesetedet. :( Remélem, hogy lassan csak rossz emlék lesz! Én is mindig úgy félek az úton, de nem attól, hogy én csinálok hülyeséget, hanem attól, hogy valaki más... Hihetetlen, hogy mennyi felelőtlen embereknek van jogosítványa!

Tsók Mindenkinek! Anta
verdict

Visszaértem a fogorvostól! :) Máris szebb a világ és még a nap is szebben süt! :D :D :D

Orsi
Örülök, h rendes volt a védőnő! (Bár ezzel még a késés nincs megbocsátva! :) )

Yokka
Igazából nálunk is úgy volt, h a 12.heti uh után (ami a Down-kór szűrés) akkor volt a következő, amikor már a kezedbe volt az AFP eredményed. (AFP-t a 16.héten veszik le, és nálam 2hetet kellett rá várni.) És ekkor van az ún. genetikai uh. (Kb. 18-20.hét)
Vitamin: itt szinte mindenki a Femibiont szedi, már az elejétől kezdve. (Ne aggódj, senkinek sincs óriás babuja! :D )
De jól csinálod, mert az elején a folsav a legfontosabb! :)
Nem csinálsz magadnak vonalzót? (Akkor látjuk, h hol tartasz.)
Fáradékonyság: sajnos az egyetlen megoldás az elején a rengeteg alvás. (délutánonként is! :D) De ne aggódj, a második trimeszterre ez elmúlik. :)

Verdict
Üdv köztünk és gratulálok a babához! :) :)

Evita
Nálunk is úgy volt, h amint érezte a Párom is a kicsit, akkor kezdett neki valóság lenni. Addig míg nem volt "kapcsolat" nem tűnt neki valósnak... De azóta nagyon imádja! :) :)
Reggelente 5kor mikor kel, még elköszön Barnitól is, beszélget neki, a kis Picur pedig rugdal kicsit... :D Aranyosak nagyon!
Szerintem a te Párod is változni fog még! :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Erika
Gratulálunk a férjed unokatestvérééknek!!!!
Mi lett a Pici lány neve?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Erika
Most olvasom, ugyanúgy vagy mint én. Nekem is begörcsöl a pocim.... :? :? :? Kérdeztem a többieket és mondták, h a 36.hétig lehet, így ma vettem be MagneB6-ot és elmúlt tőle... Hátha neked is segít!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Csajok!

Hihetetlen mennyit tudtok írni:) Jó, hogy így pörög a fórum!
Köszi mindenkinek a dicsiket, már mondtam Dórikának, hogy mindenkinek tetszik:)

Vivi!
Köszi, igen minden rendben van. Én a 36. hétig szedtem a Magne B6-ot napi 3 tablettát. Azt hiszem utána már nem szabad szedni, legalábbis az én dokim leállított róla.

Tegnap vettem Dórinak egy ilyen játszószőnyeget: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32
és imádja :D :D Mosolyog rá és nagyon leköti, akár fél órára is. Olyan jó, mert ilyenkor tudok tenni-venni a lakásban.

Vigyázzatok magatokra csajok és a babókra is!!
puszi

andicsiga

Vivi!Köszönjük!A kislány neve Szofi.

Nem tudom h megint el kezdjem szedni a Magne b6-ot...utoljára mikor voltam uh-n a dokim azt mondta h ő nem is mondta h szedjek...pedig bisztosan tudom h mondta,mert előtte voltam EKG-n
és ott írt egy papirt amit a nőgyógyászomnak el kellett vinnem ezzen az állt h naponta 1x kell szednem és ekkor mondta hogy szedjek...kb 1 hónapja hagytam abba azóta1 doboz calciumot írt fel...ez is el fogyott már.Már alig várom h menjek uh-ra h beszéljek a dokimmal.
Anélkül h meg kérdezzem szedjek naponta 1-et :?: ...nem lesz baj :?: .Ezen kivül naponta szedem a Centrum materna vitamint.

Andi!Cuki a játszószőnyeg...és szép is.

Kép
erika12

ja amit elfelejtettem, Vivi! én a Bajcsy kórházban szültem Budapesten, csak hogy a táblázatba be tudd írni :D

andicsiga

nekem is adagolták hogy ha terhesvitamint szedek akkor oriásbébit fogok szülni de utána néztem mindenfelé és ez egy nagy hülyeség....több orvost is kérdeztem és több netes oldalon is nyomoztam ez ügyben...
a gyakori kérdések.hu-n pl sok ilyen kérdés van és rengeteg válaszban cáfolják a kismamik!!!
a leg lényegesebb az első trimeszterben szedni azután akár el is lehet hagyni de az első 12 hétben nagyon fontos a folsav meg a többi vitamin és bármilyen szuper gyümölcs és zöldség evő valaki akkor se tud annyi vitamin és ásványianyagot bevinni mint ami kellhet a babának...
a védőnőmtől meg azt hallottam hogy egyre vacakabbak az éleliszerek ilyen tartalmai...volt nemrég vidéken egy előadás sorozat amin bemutatták neki a mostani méréseket és azt mondta hogy teljesen elképesztő hogy mennyire semmirevalók a mai zöldségek és gyümik....pedig ő nagyon híve a természetes dolgoknak de ezek után azt mondja minden terhesnek hogy csak pótoljon utána....
én is femibionra voksolok...ennek is nagyon utána néztem anno hogy mi a legjobb....drága a fene egye meg
most kellett venni megint és 5900 volt :cry: mondogatom is hogy "drága gyerekem"

Kép
menion
Budapest

Orsi!
Már megint nem csináltunk képet :twisted: :cry:

Verdict!
Gyere gyakran és mesélj még magadról!

Erika!
Gratulálok a kislányhoz!

Suzy!
Nyelőcső égés nagyon gáz.Annyira utálom!!!! :twisted:

Hát biztos kihagytam valamit/valakit!Bocsi :oops:

Kép
cukigabi
Budapest

Köszi, hogy befogadtatok! :) :) :)

Andi! Nagyon tetszik a játszószőnyeg! Annyira édes!

Most mennem kell! Apa hazaért, és a vacsi is kész!

Remélem, hogy mindenki jól fog ma aludni!!!

Tsók Mindenkinek!
verdict

Vááá Csajok!

Valamelyik nap beszéltünk olyan sokat a fogorvosról....
elkezdett sajogni az első fogam a bal oldali, de olyan érdekesen....nem volt semmi baja.... :(
Olyan furán fáj, futkoz rajtam a hideg...engem igy a terhesség vége felé minden megér, ha hideget iszok abbahagyja....mi ez????
:cry: :?

KépKép
Kép Kép
schorsi

Menion
:) Ez nagyon jó, h "Drága gyerek!" :)

Andi
Nekem is nagyon tetszik a játszószőnyeg. Mi is beszereztünk egyet, de jó olvasni, h hasznos is! :D :)

Orsi
Nem bökted meg valamivel a fogínyedet? :? Akkor szokott érzékeny lenni...

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok!

Hogy vagytok? Remélem mindenki jól.

Velünk minden rendben. Egyébként úgy gondolom, hogy már érzem a kicsicskét néha amikor mocorog és ebben a kolléganőm meg is erősített, aki 1 hónapja szült.

Sajnos nincs sok időm a héten gép elé ülni, úgyhogy lehet, hogy csak olvasni foglak titeket amikor van egy kis időm. Majd a hétvégén jelentkezem.

Holnap leszek 16 hetes. Jövő héten AFP.

Kép
gyevacska

Vivi!
Nem, ez nem olyasfajta fájdalom....mint amikor érzékeny a fogad...és igy nem fáj, csak ha hozzáér valami, nekem ilyen még nem volt! :?
Suzy???????Help me..... :oops: :shock:

KépKép
Kép Kép
schorsi

jaj ez a fogtéma nagyon kísért engem is!!!
holnap összeszedem magam és megszervezem a fogorvost...
csak halogatom a dolgot folyton....

jó éjszakát mindenkinek!

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: