2004.10.03 18:17
2004.10.24 20:41
2004.10.25 09:57
2004.10.26 21:17
2004.10.28 14:26
2005.03.04 05:51
2005.03.05 07:41
2005.03.05 09:09
2005.03.05 17:14
2005.03.05 17:23
2005.03.05 17:45
) 2005.03.05 18:35
2005.03.05 19:36
. A gond az, hogy egy szemmel nem lehet melyseget erzekelni. Ha idegen helyen vagyunk elofordult, hogy a padlo vagy az utcan is a jarda megzavarta, es azt hitte lepcso jon. Ezenkivul pontatlanul nyul a dolgokert. 2005.03.05 19:52
2005.03.06 11:44
2005.03.07 07:06
2005.03.07 08:56
2005.03.07 09:28
2005.03.08 01:45
2005.03.08 10:29
2005.03.08 19:24
2005.03.08 19:57
Néhány órás takargatással kezdtük és most már fél napig is rajta van a matrica ami nálunk szerencsére nem okozott érzékenységet.
(olvastam itt többektől mennyi gondot okoz ez a babáknál...sajnálom, talán nekünk kevésbé irritáló a matricánk)A szemüveget szó nélkül elviseli egész álló nap ami mégis gondot okoz, hogy Lilluska időnként letépkedi Geri fejéről a szemcsit pedig kapott Ő is egy csinos kis darabot a játék kedvéért, hogy ne legyen marakodás
A Tömő u-ban egy tündéri, türelmes dr-nőnél jártunk aki nagyon alapos volt és megnyugtatott, hogy jó kezekben vagyunk itt is
2005.03.09 05:35
2005.03.09 08:36
A szemüveg speciális anyagból készül a neve:Titanflex. Ez egy törhetetlen de mégis rugalmas szárú nagyon keskeny és kényelmes szemüveg, gumiboritással a fülénél
Ami érdekes az otthoniakhoz képest, hogy nem öleli teljesen körbe a fülét és igy sem esik le ezen kivül nekünk egyáltalán nem javasolták, hogy összekössük a szárát hátul mert azt mondta az optikus, hogy ha összekötöm is le tudja tépni a fejéről viszont a szárát tönkreteszi. Egyszóval Ő azt javasolta inkább tegyünk rá szemüvegtartót és hátul tűzzük a ruhájához, hogy ha mégis levenné akkor ne dobhassa el a földre vagy nehogy véletlenül rálépjen...stb. Mi végül ezt sem használtuk hanem két hetet teljesen rászántam a szoktatásra és mivel a jó szemét takarni kellett a rossz szemével csak szemüvegen keresztül látott tehát néhány nap alatt rájött, hogy ha leveszi az neki rossz
Persze Lilluska most is tépkedi időnként és ezt csak úgy tudom elkerülni, ha ott vagyok és közbeavatkozom. Egyébként otthon is lehet Titanflex anyagú szemüveg keretet kapni mert egy ismerős kért, hogy vigyünk innen haza de annak nincs értelme mert ugye minden babának teljesen eltérő méretre lehet szüksége. A Róna Optika és más optikák is foglalkoznak ilyen keret értékesitésével. Az ára elég húzós itthon is meg itt kint Svájcban is de mivel Gergő felnött koráig biztosan szemüveges lesz igy fontos volt, hogy kényelmes, könnyű szemüvege legyen amit Ő is hamar megszeret
A lencse nem törhetetlen, mivel az nagyon nehéz lett volna és igy is elég nagy a súlya ennek a D-nak. Sajnálom, hogy nektek nem sikerült kényelmes szemüveget csináltatnotok...és még a kicsi orrocskája is kipirosodott
Esetleg nem lehet, hogy nem elég rugalmasak a papucsocskák a nozijánál? Mozognak eléggé ha kézzel babrálod?

2005.03.09 14:34
Mi még le vagyunk maradva, küzdünk az oxigénhiányos állapottal meg a koraszülöttséggel de a spéci gyógytornák azért segitenek
Gergő most kisérletezik az önálló felállással, Lilluska pedig próbálja meglesni a technikát
2005.03.09 23:05
(Elvileg csak negy hetre kell ez, ugyhogy olyan mindegy)
)2005.03.10 08:31
Nekünk szilikon papucsos a szemüvegünk, szerintme a Tiétek nem az és lehet, hogy ettől töri az orrocskáját...mozgatni próbáltad a papucsokat?
Létezik egy kiegészitő biztositás itt Svájcban amely fedezné a 70%-át a szemüvegnek de nem tudjuk még, hogy miként birálják el a mi esetünket mivel a gyerekek Magyarországon születtek és mi is csak két éve jöttünk Svájcba. Ezek mind ellene szólnak. Már bekérték a szükséges papirokat, néhány hónap az elbirálási idő. Persze tudtuk már az optikusnál is, hogy kérdéses lesz a biztositó ügylete, de mivel nálunk Gerinek 22 éves koráig kell kb.szemüveget hordania és csak utána valószinű a műtéti korrekció igy a legjobbat szerettük volna Neki
Nálatok tényleg majd a műtét dönti el, hogy milyen szemüvegre lesz szükségetek és mennyi ideig kell azt hordanotok. Az alapján már könnyebb lesz döntenetek. Gergő rövidlátó szeme egyébként kifelé szaladgált és szaladgál még most is, a ragasztás idővel segit majd ezen
Nálunk sokféle szemüveg létezett de flexibiliset, könnyűt szerettünk volna igy ez volt a legjobb választás
Mikor esedékes a műtétetek? Mi csak magyarul beszélünk itthon, igy nálunk a nyelv kérdés nem annyira problémás
Az oxigénhiány meg a koraszülöttség ellenére nagyon szépen fejlődnek
Megkésve ugyan, de a gyógytornák meg a fejlesztések hatására folyamatos az előrehaladás, hamarosan én is felköthetem ha elindulnak
2005.03.10 19:55
Nincs neki semmi baja, csak le van maradva par honappal, de hat amikor okos emberek azt mondjak, hogy mar reg ulnie kene, vagy par szot mondania, akkor azert elgondolkodom, hogy akkor o miert nem csinalja meg? 2005.03.10 21:21
Itt a kiegészitő biztositás fix összeget térit a keretből ami azt jelenti, hogy ha valaki nem áll jól anyagilag akkor tud úgy választani, hogy beleférjen a biztositási fedezetbe és akkor nem kell ráfizetnie. Szerintem nagyon humánus. Gergő szemüvege 120.000,-Ft-ba került összesen, és ha elfogadják a kiegészitő biztositási kérelmünket amit a szemészorvos kezdeményezett, akkor kb. 25-30.000,-Ft-ot kell nekünk fizetni, nem lenne rossz de persze számitunk rá, hogy esetleg elutasitanak.
A szemterápiáról viszont nem hallottam. A neten olvastam szemtornával kapcsolatosan, de sajna ehez még túl kicsik a gyerkőcök vagy nem vagyok kreativ, szoval velük még nem lehet csinálni, mert nem hajtják végre az utasitásokat meg nem tudom azt mondani Nekik, hogy sűrűn pislogjanak. Ti milyen feladatokat csináltok? Tudnál erről irni egy pár sort?
Az enyémek korababák, vagyis 2 és fél hónapot mindig leszámitok a valós korukból és azt mondogm ha kérdezik mennyi idősek mert egyébként már szörnyülködnek azon, hogy még nem járnak... Viszont a gyógytornász és az én véleményem is az, hogy értelmes, okos, kiegyensúlyozott gyerekek aki folyamatosan fejlődnek, nincs elakadás, megtorpanás és még a szemüveg sem vetette vissza különösebben Geri mozgását, néha elényúl a dolgoknak de ennyi szóval szerintem szerencsére egészségesek, de nem a nagykönyv szerint csinálják amit csinálnak. Talán mert még nem tudnak olvasni

2005.03.10 22:16
2005.03.10 22:42
Nem is erdekelne engem, ha legalabb egy szot hasznalna akkor amikor kell, most epp mindent mama-nak hiv, mert ezt egy honapja kezdte mondani. Probalom neki folyamatosan tanitani a testreszeket, mert elvileg ra kellene mutatni arra amit mondok, de nem teszi. Viszont ha mondom neki, hogy tapsi akkor tapsol, vagy a labdat hozza ide, azt megerti. Sajnos en keverve beszelek hozza angolul es magyarul, foleg ha nem vagyunk egyedul akkor nem beszelek hozza egyaltalan magyarul. Apa ugyanigy keverve angoul es arabul (a ferjem marokkoi). A doki szerint ez nem lehet poblema, szerintem ugy lesz mint a jarassal, mikor elkezd vegre beszelni rovid ido alatt fog mondani egy csomo mindent. Ikreknel olvastam, hogy kesobb kezdodik a beszed, mert egymassal jol el tudnak gagyogni es megertik egymast.
, bar annyiban jo, hogy mostmar nagyobbak, es majd tudnak egyutt jatszani, mert en egyedul nagyon unalmas vagyok a fiamnak. En se ismerek senkit itt ill, akit igen az tul messze van, legalabbis a baba ota egy ora metrozas tul messze van, ami nevetseges, mert elotte minden nap utaztam annyit, csak amikor egy babakocsit kell levinni a metroaluljaroba, akkor inkabb nem is megyek sehova. En itt nem nagyon ismerkedtem meg magyarokkal, nem olyan, mint otthon, magyarok itt nem nagyon tartanak ossze, legalabbis nekem ez a tapasztalatom.
2005.03.10 23:39
2005.03.11 01:00
2005.03.11 11:31
Akkor nem keverek itt galibát a témáimmal
Egyébként amit leirtál az alapján úgy érzem semmi gond a gyerkőcötökkal
Nővérem kislányát 24 hónapos koráig az édesanyján kivül a világon senki nem értette meg de ez tényleg igy igaz. Egyszerűen annyira csúnyán és értetlenül beszélt és hirtelen kezdett kerek mondatokat mondani, teljesen érthetően szóval ez nagyon egyéni, hogy kinek miként fejlődik a mozgása, beszéde...stb.
Szerintem egyébként mindent megért amit mondasz Neki más kérdés, hogy megmutatja-e vagy sem
Nálunk most a mutogatás úgy áll, hogy a testrészeikre rámutatnak, tapsi, csip-csip csóka...stb. megy, de pl. a mesekönyv lapjain nem mutatják meg a nénit, cicát, kutyát és a szemvizsgálatnál otthon gond is volt ez, mert a szemész doktornéni szerint a Mária u-ban, már egy 6 hónapos gyermek is rámutat a kért képre... Én mosolyogtam aztán elengedtem a fülem mellett a dolgot, ezért nem kezdek el stresszelni
Majd megmutatják ha úgy érzik fontos
Most már mutogatnak Ők maguk mesekönyvben képeket de mindig nekem kell megneveznem Őket és ha én kérem mutassák meg ezt vagy azt akkor nem teszik
Fognak Ők még feleselni, ebben én is biztos vagyok
Kiváncsi leszek a szemészeti vizsgálatotokra nagyon
2005.03.11 12:58
2005.03.12 03:21
, ezert gondolkozok. Mostmar teljesen utolerte egyebkent ezen kivul a korat.
2005.03.12 20:13

2005.03.13 08:19
Probalom annyit rajta tartani amennyit csak tudom, de nyomja az orrat, ugyhpogy neha pihentetnem kell.
foleg ha tancrol van szo, mert hihetetlen hogy egybol mindenre rakezdi razni...na persze imadja ha ra figyelnek, azert szinte barmire kepes, es a tancival mindig sikert arat
2005.03.13 21:40
Nálunk is mérik centivel a hasat terhesség esetén. Méhen belül is létezik oxigénhiányos állapot pl. a rossz keringés miatt. Nálunk is ez volt Lilluska problémája ezért volt oxigénhiányos hónapokon keresztül és mikor haldoklott befejezték a terhességet. Talán valami hasonló lehetett Nálad is, ha megállta a baba hizása de szerencsére most már minden rendben van Veletek is
Hány órát tudjátok viselni a szemcsit egy nap? Ha kényelmes szemüveget kap biztos nem lesz gond
Vagy a műtét után talán már szemüveg sem kell
2005.03.14 23:29
Itthon azert rajta van par orat legalabb, de meg mindig ossze kell kotnom a szarait, kulonben meg ennyit sincs rajta. Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok