A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gréti drága, Isten éltessen sokáig 3. születésnapod alkalmából!!!

Kép
Kép
irina

Rugónak és Grétusnak sok sok boldog szülinapot!!

Mi megvagyunk bár Petrus megfázott folyik az orra és elkezdett köhögni. Kemény 4 hetet bírtunk ki a bölcsibe ez csúcsnak számít:? Meg most már több mint egy hete éjjel vándorol nagyon sokaszor átjön. Szerintem csecsemő korában nem keltem hozzá ennyiszer :roll: Reggelre iszonyat fáradt vagyok mire kelünk. :roll:

Cipő: Mi is most vettünk neki a deichmannba csak mi hello kittys gumicsizmát.Ha lehetne abba aludna :lol:

Regi boldog névnapot!!

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt!

Grétának még sok-sok boldog születésnapot kívánunk!!!!

Ágica, köszi :P
Hello Kitty-y gumicsizma 8)

Irina, cipő-gond :?
A legjobb barátnőm anno 150 cm magas volt, 42 kiló, és 35-ös cipő kellett neki. Csak a gyerekosztályon tudott ruhát venni magának, és ez különösen cipőkben volt problémás :roll:
Ja, az a gesztenyés mese nagyon bejött nekem is kis koromban.
Melyik webáruházban lehet megrendelni?

Gyógyulást kívánunk a náthás gyerekeknek :P

Rugónak egyelőre semmi baja, ami meglepő a tavasz után, akkor végig beteg volt :roll: Kop-kop.

Regi, éljen a növekvő fű
8)

Felkelt, jön :arrow:

Kép
vindolanda

Ez tele lett helyesírási hibákkal. Tekintsétek ezeket semmisnek.

Kép
vindolanda

Helló, lányok!

Ágica, Petrusnak mielőbbi jobbulást! Egy képet pls tegyél fel róla, hellokittys cipőben vagy anélkül! :-)

Vindo: innen tudod megrendelni: http://www.pagony.hu/
Ádi imádja, az összes könyvet betette egymás mellé az ágyba (még "csak" 4-et kapott meg, tegnap az újakból egyet, a többit elteszem karácsonyra).

Ki vagyok akadva ma az ovira, S vitte Ádit 9-re (reggeli), erre szóltak, hogy 11-re menjünk érte. Tudom, hogy nehezen szokik be, de könyörgök, most miért nem lehet fél 1-re menni, hogy ott is ebédeljen (nem voltam ott, úgyhogy csak itt tudok háborogni)?
Amúgy teljesen vili, h a beszoktatási módszer volt nem megfelelő, most, hogy nem én vittem és nem maradt ott vele senki, simán elvan és megy enni a többiekkel (szerintem sírás sem lesz). Múlt héten ugye 3 nap voltam vele bent, el sem mozdult jóformán a közelemből (így kb. 1,5 hónap alatt be is szokott volna valamennyire... :evil: ). A csanában tök jól működött az otthagyós módszer, miért nem lehet néha a szülőnek is hinni? Hogy ismeri a gyereket, és tudja, hogy nem az számít, hogy nem ebédel még ott, majd csak holnap, mert nem 1-2 órán múlik az adott gyerek lelki békéje.
És hát így aztán nagyon tudunk dolgozni is, lényegében egész nap a gyereket visszük-hozzuk. Mondjuk S-ra is dühös vagyok, mert nem képes kiállni a saját véleményünk mellett...
Megyek dolgozni, legalább lenyugszom.

Kép
Kép
irina

Irina ne mérgelődj, lehet a kimaradt napok miatt javasolták igy az óvónénik....szerintem is Ádi simán ott is aludna. Nekem Péteke is ilyen, vele se volna gond, ha menne.

Vindo nincs ma neked munkanapod?

Ágica Petrusnak jobbulást!

Grétinak boldog szülinapot!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Heni, köszi! :-)
A csanába kvázi 3 nap alatt beszokott, pedig ott is volt kihagyás. Az Ádi már beszokott valahova, érti-tudja, miről van szó. Itthon sem viseli el, ha 3 méternél messzebb vagyok tőle, így másutt sem. Így az én jelenlétem vagy nem jelenlétem a lényeg, nem az, hogy hány órát van ott. Persze, kell egy kis fokozatosság, de szerintem az megvolt. Most akkor emiatt holnap is max. ebédre maradhat, hétfőn meg az lesz, h még ne aludjon még ott, mert most volt hétvége. Így aztán elbohóckodhatunk még hetekig, főleg ha esetleg visszabetegszik. Azt meg nem értik meg, hogy munkahelyünk van, dolgoznunk kell és a gyerek lelkiállapota nem azon múlik, amire ők gondolnak. Már bocs, hogy ezt mondom, de a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve. Miért nem lehet hinni a szülőnek? Én nem belökni és letudni akarom Ádit az oviban, hanem ismerem, és tudom, hogy simán ellenne már ott, ha hagynák.

Kép
Kép
irina

Irina egyébként ez itt nincs igy, egy hét alatt már ott is alszik a gyerek, nyáron vagy 2x elmegy az anyukával ismerkedni, aztán első nap ebédig ott van, aludni haza megy, de hét végére ott is alszik.

Lehet azért mert, itt kevesebb létszámmal működnek az ovik :roll: nem tudom.

Heni
KépKép
heni81

Grétinek, Rugónak, Ádinak nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Oldalakkal ezelőtt lemaradtam, nincs semmire időm. Ha éppen nem a gyerekekkel vagyok, akkor próbálok dolgozni. Van mit fejleszteni, ráadásul jön a hungexpón a börze, meg a hordozós hét, és annyi ötletem van még...
Zsozsit 16-án kezdjük el beszoktatni, 20-ától fog élesben járni oviba. :) Gegit majd elhelyezem 1-2 napra csanában, és akkor már fogok tudni jönni. :)

Kérünk szülinapos fotókat!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi a linket, Irina.

Heni, nem, a héten csak hétfőn voltam a levelezősökkel, jövő héttől indul a félév 8)

Óvoda - hát, ez azért elég idegesítő lehet :roll:
Két óra az nem túl sok :roll:
Azért csak nem nyújtjátok hónapokig.

Mondjuk, én a beszoktatáshoz nem tudok hozzászólni, nálunk kimaradt teljesen.
De másodjára (a második csanában), már fogta a notebookos táskát, tudta, miről van szó, és tudta, hogy jövök érte. Megtanulta. Elsőre sem volt baja, akkor hat órára hagytam ott. Meg volt Maggieéknél is, állítólag ott is jól viselkedett. Nagy volt a móka Bercóval éppen, mikor este értem mentünk.

Jön.

Kép
vindolanda

Heni, eredetileg itt is az lett volna, hogy néhány nap múlva ott alszik és szerintem ment is volna, ha úgy szokunk be, mint a csanában: első nap 1-2 órára hagyom ott, másnap ebédre is, harmad-negyednap már ott alszik.

Kép
Kép
irina

Irina, ez tényleg bosszantó hozzáállás. Nálunk is az volt, hogy 1. nap bement, nem is maradtam ott vele egy percig sem, 1,5 óra múlva mentem érte. 2. nap bement, 2 óra múlva mentem érte. És mert semmi probléma nem volt, 3. nap ott ebédelt, ott aludt, ébredés után mentem érte. Nálunk szorgalmazzák a minél gyorsabb beszoktatást, és tapasztaltam, hogy sokkal nehezebb volt azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei ott voltak. Azt mondjuk nekem sem javasolták, hogy a péntek legyen az 1. ottalvós nap, mert a hétvége megboríthatná, de szerdától aludt ott, és minden simán ment. A szülő ismeri a gyerekét, és az óvónő is együttműködhetne, nem csak fordítva :evil: . Mondjuk mikor kérdeztem beiratkozásnál, hogyan lesz a beszoktatás, csak legyintettek: Óóó, bölcsiből jöttök...

Grétinek boldog szülinapot!!!!!

Ágica, Petrának jobbulást :? !

Vindo, a féllábas kérdés nekünk is volt, én is csak lestem :lol: . A rajzos kérdés nálunk már ott eldőlt: ábrákat, felismerhető dolgokat rajzol-e :oops: ?! Háááát, rajzfilmes család ide vagy oda, Panka lelkesen pacákat firkál, bár azokat megnevezi, de semmi felismerhető nincs benne 8) . Régebben még ügyesen rajzolt pici karikákat, de már áttért a totál absztraktra :twisted: ...
dettyk

Dettyk, mert ő kihagyja a klasszikus szakaszt, eleve a modern művészetekkel kezd :wink: :lol:

Irina, más gyerekekkel is ez a helyzet?

Kép
vindolanda

Detty, szívemből szóltál. De én is hibás vagyok részben, nyomatékosabban kellett volna szólnom, hogy Ádi nem fog úgy beszokni, ahogy gondolják. Ami viszont zavaró lett volna neki: attól még a többi anyuka úgy szoktatott volna be, és az szerintem zavarta volna Ádit, hogy másnak ott van az anyja, én meg nem.

Vindo: három kisfiú (!) szokott be nehezen úgymond, az egyik Ádi volt. Ebből a többi még sosem járt közösségbe tartósan. Volt, aki azonnal ottmaradt és szó nélkül játszott az anyjától 10 méterre egy autóval órákig. Hát az én fiam ezt még 3 év után sem tudja itthon sem. :lol:
Ádinál egyértelműen nem jó a fenti módszer, mindegy, most már valahogy túlleszünk rajta, de ha ténylegesen 8-tól 5-ig-es munkahelyünk lenne S-val, gőzöm sincs, hogyan oldanánk meg.
Amúgy meg baromi feszült vagyok, annyira el vagyok maradva a munkámmal, és akkor még minden ellene is működik (betegség, beszoktatásos kabaré, ezer tanszéki különfeladat, ami azonnal, de legalábbis mostanában kell). Próbálok kikapcsolni, de nem megy.

Kép
Kép
irina

Vindo, nekem is van egy talán 35-ös lábméretű barátnőm. Szenvedtünk a cipőkkel mindig mindketten.
irina

én nyertem :) Nekem is van ilyen mini lábú ismerősőm de neki egyik lába ha jól emléxem 32-es a másik 33-as 8)

Irina!
Azt mondta R.,h. igen VHOL :) megvan :) szerintem hv-n ráállítom a keresésre :)
Deichmannban nem találtál még jó cipőt? ott szoktak lenni,nagy méretűek is.

Bálint nem szeret rajzolni,nem is igazán érdekli,nagy ritkán hajlandó picit színezni...

Ovi:Míra anno,alig várta h. mehessen-bölcsibe mindig előtte mentünk el-s az elején ott kellett vele ülnöm :shock: fasza volt nagy pocakkal,onnan dokihoz vonatozni :) Bálint nagyon várja,kíváncsi vagyok mi lesz majd ha eljön a nagy nap :)

Kipp-Koppot én is úgy szerettem :) Míra Pöttyös Panna dilis :) most gesztenyéket gyűjtünk házikóra-a lá PP :) - Bálint most kezdte Anna Petit(eddig ez sem érdekelte) a kedvence mikor Peti szurit kap :) :shock: :? eddig csak a vonatos,és a BKV-s részek érdekelték :)

MA így szól hozzám:
Anya van egy ötletem.
É: micsoda kisfiam?
B:költözzünk Csigaházba :)

Hazaértünk boltból ledobja cuccait,mondom Neki pakold el.Válasz:
Anya annyira elfáradtak a kezeim a biciklizéstől.hogy nem tudom eltenni.Kérlek tedd a helyére :)

Aztán később:
Anya a csontjaim elmennek nem fogok tudni menni.
É: hova mennek a csontjaid?
B: elmennek Személyvonattal Vácra :)

ebédnél:Én utálom a cimbecombit :shock: (mert 1* kedves nővére ezt mondta) mondom neki csirkecomb és amúgy meg szereted :)
B:nem cimbecombi :lol:

tegnap este,még kitalálta szomja és vigyem:
Anya annyira szomjas vagyok,nem tudok menni
ivás után kérdem tudsz már járni?
Igen persze Anya már ittam

:arrow: varrnom kellene :?

KépKép
viranka

én nyertem :) Nekem is van ilyen mini lábú ismerősőm de neki egyik lába ha jól emléxem 32-es a másik 33-as 8)

Irina!
Azt mondta R.,h. igen VHOL :) megvan :) szerintem hv-n ráállítom a keresésre :)
Deichmannban nem találtál még jó cipőt? ott szoktak lenni,nagy méretűek is.

Bálint nem szeret rajzolni,nem is igazán érdekli,nagy ritkán hajlandó picit színezni...

Ovi:Míra anno,alig várta h. mehessen-bölcsibe mindig előtte mentünk el-s az elején ott kellett vele ülnöm :shock: fasza volt nagy pocakkal,onnan dokihoz vonatozni :) Bálint nagyon várja,kíváncsi vagyok mi lesz majd ha eljön a nagy nap :)

Kipp-Koppot én is úgy szerettem :) Míra Pöttyös Panna dilis :) most gesztenyéket gyűjtünk házikóra-a lá PP :) - Bálint most kezdte Anna Petit(eddig ez sem érdekelte) a kedvence mikor Peti szurit kap :) :shock: :? eddig csak a vonatos,és a BKV-s részek érdekelték :)

MA így szól hozzám:
Anya van egy ötletem.
É: micsoda kisfiam?
B:költözzünk Csigaházba :)

Hazaértünk boltból ledobja cuccait,mondom Neki pakold el.Válasz:
Anya annyira elfáradtak a kezeim a biciklizéstől.hogy nem tudom eltenni.Kérlek tedd a helyére :)

Aztán később:
Anya a csontjaim elmennek nem fogok tudni menni.
É: hova mennek a csontjaid?
B: elmennek Személyvonattal Vácra :)

ebédnél:Én utálom a cimbecombit :shock: (mert 1* kedves nővére ezt mondta) mondom neki csirkecomb és amúgy meg szereted :)
B:nem cimbecombi :lol:

tegnap este,még kitalálta szomja és vigyem:
Anya annyira szomjas vagyok,nem tudok menni
ivás után kérdem tudsz már járni?
Igen persze Anya már ittam

:arrow: varrnom kellene :?

KépKép
viranka

Verus, köszi, ha megnézitek, de abszolút ráér. Csak néhány képről így tudok normális méretű digitális változatot visszaszerezni -- előre is nagyon köszi, ha R megkeresi, ha nincs meg, az se baj, a naptárotokat még sokáig tudjuk nézegetni, el is fogjuk tenni.

Báló annyira édeseket mond! :-)

Deichmann: vagy nem tetszett, ami volt (nagymamás, nekem ugye csak a laposabbak jönnek szóba, mert hatalmas lúdtalpam van és egyébként sem tudok magasabb sarkúakban menni, nem is a stílusom), vagy nem volt a méretemben (ez a leggyakoribb). Rondát meg nem veszek. 8)

Ovi, ma minden oké volt a 2 óra alatt (na ugye), csak Ádi rákattant a dadusra (a csanában ugyanez volt, ott a nagymamát lőtte be). Attól tartok, el fogják könyvelni irtó félénknek, holott nem az, csak másutt nagyon visszafogott (de pl. itthon, ha hozzánk jönnek teljesen más).
Aszonták, holnap is csak 11-ig legyen, de mondtam S-nak, hogy ki van csukva, holnap ott fog ebédelni és kész. Kezdek nagyon mérges lenni az ovira.
irina

Irina, és ha a szülők nem tudnak végigcsinálni egy beszoktatást, akkor mit csinálnak? Kirakják 11-kor a gyereket?
Ha Ádinak nem volt ma baja, akkor nem értem, miért nem maradhat ebédig???

Viranka, nem semmi Bálint :lol:

Cipők: én csak nyáron szeretem a lapos sarkút, ősszel-télen-tavasszal olyan 3-4 cm-es sarkokat kedvelek.

Amúgy Rugó is ilyen, itthon elég kis seggiégett szokott lenni, de máshol úgy tud viselkedni, mint egy illemtankönyv, vagy mint aki teljesen szerencsétlen. Ez a két variáció van.

Kép
vindolanda

Vindo, laz egyik óvónéni azt mondta, csináljuk, ahogy gondoljuk (miután mondtam neki, hogy talán dolgoznunk is kéne). Eleve az új gyerekek úgy lettek bevezetve, hogy "az otthonról jöttek". Hát az én gyerekem egy éve jár közösségbe és 2 éve dolgozom, úgyhogy nem otthonról jött, az tuti.
Én sem értem a dolgot, de nem is érdekel. Holnap marad ebédre. Max. hétfőn vagyok még hajlandó csak ebédig hagyni (de ezt S oldja meg, én tanítok akkor), keddtől ottalvás lesz.
Szerintem az az egész oka az, hogy
1. nem ismerik a gyerekemet, azt hiszik, hogy azért, mert visszahúzódó, mindjárt lelkibeteg is lesz, ha vhol otthagyom (járt csanába, nem lett az, itthon kimondottan egy szórakoztató centrum vadidegen előtt is akár, de ha már látta az illetőt és az kedves vele, akkor gyakorlatilag 10 perc után le sem tudja vakarni magáról Ádit)
2. rossz a beszoktatási módszerük a mi esetünkben (az óvodavezető mondta pl., hogy gyorsítsanak azon, hogy a szülők mielőbb ne legyenek ott, na most ez megint hülyeség, hiszen most vagy hagyjuk, hogy a szülő mellett rendesen szokjon be a gyerek, vagy nem, de ez nem megoldás).

Nálunk is ez a két viselkedési minta van, amit leírtál Rugóval kapcsolatban.:-)
irina

Tiszta nátha vagyok. :-( Szerencsére Ádi már egész jól van.
irina

Sehol senki egész délután.
irina

Na nem nagyon tudok jönni.....néhány hsz-t olvastam, de érdemben...:-(

SZÜLINAPOSOKNAK NAGY NAGY PUSZI!!!!

Emma náthás...holnap nem viszem. Eddig tudtuk húzni, javult is nem volt vészes, de ma a fülét fájlalja..:-( a nagyik fognak beugrani egyik de-t másik déltől- Remélem 3 nap alatt meggyógyul mostmár!

3 hete én is taknyolok..teganp én is Emma is elkezdtünk köhögni..Hurrá :-(

Szülinap jól sikerült. Mi szombaton megköszöntöttük anyuékkal, volt torta is..( hogy ne egyszerre kapjon meg mindent ) megkapta a gyalogbringát..hát már másnap száguldozik és nagyon ügyesen egyensúlyoz..csak lestünk. :shock: :D
vasárnap szülinapoztunk anyósnál..szupi volt bográcsoztunk.
hétfőn óvis szülinap, köszöntötték, tortát vittem..:-)

képekkel majd jövök

Cipő nekem is kellene. lapos magas mindegy csak kényelmes és olcsó legyen!!!!

Emmának még Írorszáőgban vettünk 5 sportcipőt növekvő méretekben fillérekért ( bőr LD)

Niki: megvan az anyag..küldöm...dobj már egy email címet priviben!!
Ja és a Dórás ágynemű milyen méretű? normál felnőtt vagy gyerek vagy junior???

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, Emmácskának a legjobbakat, gyógyuljon meg mielőbb!

Vindo, ezt csak Neked ;-), most találtam a neten:
http://adatbank.transindex.ro/vendeg/htmlk/pdf5103.pdf

Jó éjt mindenkinek, még dolgozom kicsit.
irina

Jó reggelt!

Irina, valahogy nem működik a link :(
Mi van benne????
Megesz a kíváncsiság.
Gyógyulj meg Te is!

Emma is mindig összeszedi a betegségeket
:roll:

Na, most csak ennyit.

Rugó még alszik 8)

:arrow:

Kép
vindolanda

Bejött, csak lassan :D

Kép
vindolanda

Ez jól fog esni a kicsi, antropológia iránt vonzódó lelkemnek.

Felébredt :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Megprobalok hosszabban irni, de nem tudom, mennyire fog sikerulni, Rania felkelt 5-kor (valami rossz alom miatt...) aztan persze Alexet is felkeltette, igy mindketto extra hisztis.... :twisted:

Ugy lemaradtam a koszontesekkel is, minden 3 evesnek boldog szulinapot kivanunk utolag!!

Nem is tudom, hol maradtam le... suli hetfon elkezdodott, nagyon orulok, hogy megis sikerul folytatni... ugy volt, hogy bementem a tanarhoz, es majdnem elvesztettem a csatat, nem nagyon engedett, de aztan a vegen kiderult, hogy van diplomam, es az is, hogy magyar vagyok (imadja Budapestet, mint kiderult...) igy engedett. :D

Jovo heten szerdatol vasarnapig egyedul leszek a gyerekekkel, S. Bristolba megy, 180 nemzetkozi vendeg jon valami nagy Honda rendezvenyre, es o kepviseli a swindoni gyarat... :shock: Nagyon buszke vagyok ra, kivalasztotta az a no, aki szemelyiseg treninget tartott regebben.... :shock: :)

Tegnap filmet neztunk - filmkedveloknek mondom, Irina, Vindo :wink: - INVICTUS (Morgan Freeman es Matt Damon) nagyon jo film. Emlitettetek par filmet, Az Invention of lying nem nagyon jott be nekem, holott nagy rajongoi vagyunk Ricky Gervais-nek, a tobbi szerzemenye zsenialis - Office es Extras - nem tudom, lattatok-e, szuper! :D

Most adok reggelit Alexnek, kozben Raniat visszaparancsoltam az agyba, mert nagyon padlon volt, nem tudom, mi lesz belole... jovok meg! :D
Vendég

Gréti, Rugó, Ádi nagyon boldog szülinapot!

Csajok látom többé kevésbé mindenki ovizik :lol: nahát, hogy ez az idő is eljött. Puszi minden kis betegnek. Szerintem ez az idő olyan, hogy könnyen betaknyosodnak. Egyik nap zima, tegnap meg pl 22 fok :shock: majd meg sültünk. Az ember azt sem tudja, hogy öltöztesse őket.
Dani is kicsit taknyos most.

Móni
Ide is írom, hogy kitartás Gréti bele jön majd a rendszerbe és aztán már nem csak az oviban otthon is jó lesz minden. Meg hát azért lassan lassan gondolom Pötivel is van valami rendszer.

Irina
Azon gondolkodtam pont tegnap a metrón, hogy megyünk utánatok :) közel leszünk egymáshoz.
Ez ovisbeszoktatás, mármint főleg az előítélet tényleg bosszantó.
Mondjuk nekünk meg pont az van hogy Lilla kicsit igényelte volna, hogy maradjak ott vele (mert a CSANA-ban is így volt) de itt a hely adottságai miatt nem lehetett. 23 gyerek anyukája is a csoportban az már kicsit sok lett volna, de szerencsére jól vette az akadályt. És természetesen én abban is láttam értelmet amit ők mondtak, hogy fokozatos beszoktatás (pár órával kezdeni és szépen növelni)

Vera
Hát a te fiadnak nem semmi beszólásai vannak :) a kedvencem a költözzünk csigaházba :lol:
Érdekes én is megvettem Lilinek az ovis PP-t és az elején érdekelte is, de most nem akarja sosem, hogy olvassak belőle. A kip kop nekem is izgatja a fantáziám. De nálunk még mindig a bogyó babóca a menő :)

Regi
Utólag is boldog névnapot!

Látszik igyekszek visszakapcsolódni :lol:

Lili nagyon ügyes az oviban, minden nap megdicsérik, hogy egy kis angyal. És így minden nap kap dicsőség matricát, amit egy füzetbe beleragasztunk. Szépen ott is alszik, nem sír. Azért sokat számít, hogy már volt közösségben. Ő amúgy is érzékenyebb, a változások ellen mindig tiltakozik kicsit (tisztára mint az anyja) még egy új cipőt ellen is tud tiltakozni az elején :lol:
Én most naponta borulok ki, hogy nem akarok Pestre költözni...és tényleg nem nagyon. Csak egy dolog miatt, hogy a gyerekeknek és Petinek ne kelljen annyit utazni, de én szeretek itt lakni és nehéz szívvel megyek el. Itt Miklóson bármikor cserélnék nagyobb lakásra (szóval elsősorban nem is a lakás elhagyása a rossz érzés).
Na de majd alakul remélem. Bár néha még bennem van, hogy inkább csináljuk vissza.

Dani nagyon kis ügyes. Az első úgymond "értelmes" szava, hogy mamam ááá nem is a kajához kapcsolódik :lol: kis zabagép. Nem lehet előtte enni, mert kiakad, ha nem kaphat belőle :lol:
Amúgy időnként kis méregzsák palánta, legújabban már a földön is eldobja magát, ha nem tetszik neki valami, de érdekes, hogy most sokkal jobban viselem mint Lillánál. Jókat röhögök rajta és akkor ő is abbahagyja és nevet.
Amúgy nagyon kis értelmes már és nagy :) lassan már képet is kellene tennem mert meg sem ismeritek.

Tali: nagyon jó lenne már veletek találkozni. Egy kis őszi szülinapi tali jó lenne. Sajnos ez az idő a szabadtéri programoknak nem túlzottan kedvez :(

Még :arrow: írok valamit és tanácsot kérnék tőletek

KépKép
KépKép
fleur

Mar jon is Rania - ennyi volt, folytatodik a hiszti akkor :? :)
Vendég

Ja, Kaqk, az agynemuhuzat meretei: a takaro 135x200 cm, a parna 75x45 cm.
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket :D
Az oviban tegnap tartotta. vittem be tortát és minden gyereknek ízlett.
Kapott tőlünk egy csomó játékot, könyvet, lufihegyeket.
Szombaton vagy vasárnap, az időjárástól függ, elmegyünk együtt az állatkertbe :D

Niki csinálj a gyerekeknek új vonalzót :D
minden nap szülinapjuk van
a suli szuper, ügyes vagy :D

Valaki kérdezte, hogy tetszik cicusnak az ovi. Ott nagyon-nagyon jól érzi magát de az éjszakák :? most éjjel megdöntöttem az utóbbi napok rekordját. Hagyott a csini 3 órát egyben aludni! na de utána jött a hiszti ha már megmozdultam. ma nem ment oviba (ő 3 napos lesz) és nem is hiányolja. Legózunk, dominózunk. Sokat kell mesét olvasnom. Most a bogyó és babóca a nyerő. Így elég fárasztóak a napok, mert napközben meg a Pötike metrica. Na de majdcsak helyrerázódunk és majd annyit alszok, hogy csak na :lol:

Vera csúcs dumája van Bálónak :lol:

Fleur meg fogod szokni ott, hidd el.
Miklósi lakás megmarad, he nem megy visszajöttök :)
de mind a négyőtöknek ez a legjobb megoldás.
Ha már ott van az ovi is meg Peti is.

Irina nem semmi, hogy milyen lassan haladnak a beszoktatással az ovitokban :?
a csanába hipp-hopp beszokott egy kicsi lány, pedig nagyon anyás (anyuka egyedül neveli) néha sírdogált, de a két gondozónő hazaküldte az anyukát, hogy majd hívják ha már nagyon nem bírnak vele. Most már símán bent alszik :)

Tényleg, Fleur van egy új kislány az oviban. Zsófinak hívják és Ő is meg az anyukája is nagyon ismerős nekem. Te tuti ismered őket. Ő legalábbis említette Lillát meg az új ovit :D

ébredezik Gergőci, pedig még akartam írni.
Na majd jövök :D :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, ide értem megint.

De. Rugó egy agyhalott volt, komolyan, játszottunk végig, de eléggé megszenvedtem vele :?
Most leült enni és tévézik.

Fleur, ez a költözés :?
Hát, sajna nem mindig onnan a legpraktikusabb az élet, ahol a legjobb lakni. Sajnálom, de biztos találtok majd Bp-en egy jó helyet magatoknak :!:
Hú, Lilla akkor nagyon kis ügyes lehet :D

Móni, ez az éjszaka :roll:
Majd belerázódik Gréta is.
És előre is szorítok az alváshoz :wink:

Rugó most arra szokott rá, hogy a fényképeket nézegeti. Vannak állatkertesek, meg olyan albumok, mikor kicsi volt, aztán a nyaralósak.
Mindig el kell mondani, mi van a képen.
A görög nyaralást szívesen nézegeti, csak szegény Magdalénánál lesz szomorú. Hiába na, a szerelem :roll: :(

Szereti a repülős könyvet is, simán megkülönbözteti az utasszállítót, a helikoptert, a léghajót meg a lopakodó repülőt :roll:

Itt esik az eső :roll:

Jövök még.

:arrow:

Kép
vindolanda

Heni, hogy vagytok ma?

És eltűnt Dóri is, meg Nikolett újra :roll:
Sense, Silka...

Fogyunk-fogyogatunk :roll:

Kép
vindolanda

Niki, köszönjük az ágyneműs infót.
Figyu, a postaköltség mennyire jön ki?

Csak ügyesen az iskolában.
Ez a meggyőzős sztori egész jó :P

Amúgy itthon mi volt a munkád?

Párod nem semmi, nem csoda, ha büszke vagy rá :P

Az invictus-ról én is jókat hallottam.

De most trancsírozós kedvemben vagyok, a Machete és a Predators lesznek az én filmjeim, ha le lehet már tölteni őket jó minőségben :lol:

Kép
vindolanda

Móni
Ismerek egy anyukát igen, akinek Zsófi nevű Lillával egy korú lánya van :lol: a tesó Reni baba???
Kicsi a világ, ha tényleg oda járnak :)

Vindo
Már megvan a lakás.

most mégsem lesz időm mást írni...

KépKép
KépKép
fleur

Engem meg felkértek a doktori iskolában (ahol végeztem), hogy dolgozzam ki egy tárgy tematikáját, és nálam is lehessen doktori szigorlatozni. Azt hittem, lehidalok. Kérdeztem is, hogy nem vagyok-e én fiatal ehhez?
Csak nehogy többet tudjanak tőlem, ha szigorlatra kerül a sor :lol:
A tárgy nevét még nem tudom pontosan.

Irina, a pesti konfi egyre valószínűbb.

Kép
vindolanda

Fleur, értem :wink:

Csak mindig elsuhanok a részletek fölött :roll:

Kép
vindolanda

Niki, köszi a filmtippet! Az Invention szerintem aranyos volt, de valóban nem közelíti meg Gervais egyéb dolgait. Én is imádom az angol Office-t, az amerikai is sikeres, de szerintem azt az angol humort (értelemszerűen) nem tudják hozni, amit Gervais-ék.

Vindo, aki doktorált, az már tag lehet bármilyen doktori bizottságban (persze szerintem is a korral jönnek a komoly megbízatások). Gratulálok, a pesti konfinak meg nagyon örülök, majd egyeztetünk. Novemberben irtóra rá fogok érni.

Móni, sajnálom a kevés alvást, de kevés ennyire optimista alig-alvót láttam, mint Te! :-)
Én se értem az ovit, egy másik anyukával az az érzésünk van (a mi fiaink szoknak be lassabban), hogy kimondottan bennünk akarnak lelkiismeret-furdalást kelteni. Pedig én bírom az óvónőket, komolyan, látszik, hogy értenek a gyerekekhez (de a szülőkhöz... hát nem).
Ma is ahogy közölte az egyik óvónéni, hogy hát bizony Ádi pityergett kétszer. Könyörgök, hát nem ez van sok beszoktatásnál? Ez ritkaságszámba megy? Nem értem.
Az egyik anyukának meg minden mellette elmenő ovis mondta, hogy "de ne sírjon anyuka", mire a végén hát el is sírta magát.
Szóval kicsit olyan, mintha rácsodálkoznának, hogy jaj, van gyerek, aki sírogat és ragaszkodik a szülőhöz. Szerintem ez teljesen a normál tartomány.
irina

Niki, köszi a filmtippet! Az Invention szerintem aranyos volt, de valóban nem közelíti meg Gervais egyéb dolgait. Én is imádom az angol Office-t, az amerikai is sikeres, de szerintem azt az angol humort (értelemszerűen) nem tudják hozni, amit Gervais-ék.

Vindo, aki doktorált, az már tag lehet bármilyen doktori bizottságban (persze szerintem is a korral jönnek a komoly megbízatások). Gratulálok, a pesti konfinak meg nagyon örülök, majd egyeztetünk. Novemberben irtóra rá fogok érni.

Móni, sajnálom a kevés alvást, de kevés ennyire optimista alig-alvót láttam, mint Te! :-)
Én se értem az ovit, egy másik anyukával az az érzésünk van (a mi fiaink szoknak be lassabban), hogy kimondottan bennünk akarnak lelkiismeret-furdalást kelteni. Pedig én bírom az óvónőket, komolyan, látszik, hogy értenek a gyerekekhez (de a szülőkhöz... hát nem).
Ma is ahogy közölte az egyik óvónéni, hogy hát bizony Ádi pityergett kétszer. Könyörgök, hát nem ez van sok beszoktatásnál? Ez ritkaságszámba megy? Nem értem.
Az egyik anyukának meg minden mellette elmenő ovis mondta, hogy "de ne sírjon anyuka", mire a végén hát el is sírta magát.
Szóval kicsit olyan, mintha rácsodálkoznának, hogy jaj, van gyerek, aki sírogat és ragaszkodik a szülőhöz.
irina

Bocs a duplázásért, közben összeomlott a mozillám és emiatt kétszer ment el.

Ja, ha már filmajánló: Sarah Polley-val és Adrian Brody-val (Vindo!) a Splice (magyarul Hibrid névre hallgat).
Hát nem tehetek róla, de Brody a gyengém. :oops:
irina

ovis mondta = óvodai dolgozó
irina

Fleur, mindjárt elolvaslak odaát, csak már el kell küldenem Ádit aludni.

Csaknem egy óra volt, mire a 20 perces utat csaknem 1 óra alatt megtettük hazafelé az esőben, olyan szépen jártak a buszok.
irina

Ja, Fleur, elnéztem, itt írsz a lakásdologról. Megértelek, és ezt a 13. kerület -- Szszmiklós dolgot menedzselni irtó nehéz lehet, úgy, hogy a munka itt, a szívetek ott. De talán sikerül egy köztes jó megoldást találnotok.
Egyébként a látszattal ellentétben én szerettem Sorin lakni, mert jó volt a zöldbe, kertes házba hazamenni. De saját családdal a helyi rossz infrastruktúrával (ez alatt mindent értek: elég bolt, választék, ovi-bölcsihely, közlekedés) élhetetlen volt. Úgy működött volna, ha a kerületben dolgozom vhol és több a gyerekmegőrző hely.
irina

Berohantam. Udvari játék van, de most a lépcsőn ülve (az előtető alatt) jégkrémet eszik, és hátha lesz öt percem.
Már sikeresen rápisilt amúgy a fűnyíróra, azon is üldögélt.

Integettek neki a kukásautós bácsik, roppant örült :D

Irina, nem pityergés van sokszor, hanem kínkeserves ordítás :roll:
Amiket én eddig elkaptam itt-ott. Aztán egy hét múlva semmi probléma :wink: Furcsák az óvónők, na.

Eddig is vettem részt a doktori program munkájában, disszertációkat bírálok (egyelőre elővitára, eddig három volt), aztán megjelenek, okosakat mondok, miközben a túloldalon tőlem idősebb emberek ülnek, akikkel együtt voltam PhD-s. Bizarr. Szigorlatoztatásra viszont kevésnek érzem magamat egyelőre :roll:
Ha összejön minden, majd egyeztetünk 8)

A Hibrid-re nekem is fáj a fogam.

Brody esztétikai élmény, az biztos.

Kép
vindolanda

Ui: A Splice-t még nem láttam, csak beszereztem. A Filmvilágban írtak róla és nagyon megtetszett.
irina

Na, talán sikerül berángatnom.
Elég unalmas esőben sétálgatni, a fűnyírón ülni, garázsban lenni :roll:

A splice-ról eléggé vegyes kritikákat olvastam, az imdb-n valahol 6 és 7 között van. MOndjuk, az nem mindig mérvadó.

Kép
vindolanda

Vindo, elhiszem, h unalmas, én attól haltam le, amikor 1,5 óra hosszat kellett a kocsiban ülni és Ádi 3 gombot nyomogatott, ill. 15-féle dolgot próbált volna, amit nem lehetett. :lol:

Splice: olyan rossz lehet, amennyire akar, ha a játékidő nagy részében Brody ott rohangál. 8)

Megyek gyorsan dolgozni, de vissza-visszanézek. :wink:
irina

R. kiszúrta, hogy a szomszédban színezik a házat. 25 perce boldogítjuk a munkásokat a kerítésnél állva.
Viszek ki széket, elzsibbadt a lábam :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Irina, a másfél óra kispályás eredmény :lol:

Nekünk néha a napi 3-4 óra is megvan :roll: :?

Rohanok, bejött értem :wink:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: