A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Legoból milyet érdemes vennni?

000kata

Csuri:köszi szépen

000kata

Sziasztok!

Évi, szuperek a képek! Olyan kis formás teste van Lillának, meg kell zabálni. Nem szúrta a popsiját a kő a vízben? A kendő szupercsini rajta! :) Hol voltatok Horvátországon belül? (vagyis tipp, hogy ott voltatok) anyuék most vannak ott. Hát fürdeni nem tudnak.

Cumi: asszem anya te írtad, hogy le akarod szoktaatni. Alvásho meg megnyugtatásnak ha sír, akkor jó, de játszáshoz tényleg nem kell. Panna keresi, ha alvás van, vagy ha sír, ha az autóban cumizik, és szállunk ki, akkor kiveszi és mondja, "ezt itthagyjuk", és lerakha az ülésbe. Kornélnak a Jézuska vitte el 3 éves korában, elvitte olyan kisbabáknak, akiknek nincs, de szeretnének. Nagy szeretettel adta át őket. Már aznap este sem kereste, megértette. Panna még nem értené meg. Én is kész vagyok a cumizó "nagyfiúktól, nagylányoktól".

Anya, én voltam az egészségpénztárban, ahol a gyest intézni kell, és azt mondta a pasi még korai, ráér egy hónappal előtte.

Csuri, hová mentek nyaralni? Győr? :)

Kép
Kép
dalminha

Évi, tetszik az ovi Kornélnak, külön házban vannak, ami teljesen új, tök új szekrények, ágyak, asztalkák, csak játék van még kevés, de majd szülők összedobunk pár 1000 ft-ot és veszünk még. A másik csoportokban meg el sem lehet férni a játékoktól. Nem tudom miért nem lehet valahogy elosztani... :?
Katica, én adok már tejet Pannának, kb 1 hónapja kezdtük, az eldő hetekben fosi volt, aztán elkezdtemadni neki is az Alveot, ami Kornélnál is elmúlasztotta, és Pannának is kb egy hete beállt a napi egy normál kaki. De csak a kakaó megy, üres tej nem. :roll:

Kép
Kép
dalminha

Múlt vasárnap voltunk Szentendrén a skanzenban, meg a Dunakorzón, és a városban, hát szuper helyek. Ha Bp-n laknék biztos többször mennénk, mert valami csodás helyek. :) Menjetek ti is arra kirándulni! Nem bánjátok meg! Majd dobok róla képet!

Kép
Kép
dalminha

Anya, Te milyen előrelátó vagy, GYES eszembe nem jutott csak azon dilemmázok, hogy milyen rossz lesz ha már csak 24 ezret utalnak :evil: eszembe nem jutott volna, hogy intézni kell. Köszi!!!
Kincső meggyógyult már?

Katica, Lilla is minden reggel kérdezi, hova "menünk" :lol: anya?
Nem egy itthon ülős csajom van, de valyon kitől örökölte :D

Kata, olyan gyorsan elszalad a 2 év, észre sem veszed és kezedben az érettségi.
Nekem is menni kell suliba ( pedig én már régen eldöntöttem, max. angolt tanulok ) a hitelezés miatt kötelező elvégezni egy tanfolyamot.

Dalma, Panna hogy viseli Kornél hiányát?
Cumi nálunk olyan, mint a szobatisztaság, véleményem szerint még nem érett egyikre sem.A cumika a bölcsi miatt most nagyon kell, bár ma is csak ebéd után alváshoz kérte, próbálom korlátozni, de nehezen sikerül.
majd jövök még felébredt :arrow:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma!

Kőszegre megyünk, majd onnan szerteszét :lol: .
Lehet, hogy Győrbe is elnézünk......., de még nincs kész az útitervünk.
3 gyerekkel nem egyszerű a szervezés :roll: :roll: !

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Kevin járkál a szobába fog egy micimackót ringatgatja ,puszilgatja erre lehuzza a poloját odarakja a cicijéhez és mondja nekii csi csi :lol: :lol: :lol: Tök édes volt :lol:

Ma suli.
Játékról nem irt senki :cry:

000kata

Évi: és mennyi idös ez a tanfolyam?
hát igen hamar elmegy a 2 év és kistesot is tervezünk de 2 gyerek mellett már végképp nemtudom lerakni,nincs ki vigyázzon rájuk.
Kistesot igy egy év múlva tervezzük hogy pont kijárjam a sulit mire szülök :lol: :lol: :lol:

000kata

most tudom folytatni...

Csuri, nagyon tetszett amit belinkeltél :lol:
Jó kikapcsolódást Kőszegen és környékén!

Ilba, Te kérdezted, Martin nem dolgozik már, elkezdődött a suli...4. osztály, érettségi...kemény tanév elé nézünk.

Dalma, Vodiceben voltunk, ez már Dalmátia, Sibenik mellett van, ettől lejjebb szoktunk menni, Trogir és Split környékére, de már nem volt szabad hely.
Nem bántam meg, nagyon szép hely, szerettünk volna tovább maradni, de családi okok miatt 7 nap után haza kellett jönni :cry:

Lilla bírta a kavicsot sőt még a sziklákat is ( nekem a sziklás rész a kedvenc ) van egyébként homokos part is Omisnál, de mi nem szeretjük.
Szüleid hol vannak helyileg?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kata, egyszerre írtunk :D

Nem tudok konkrétan semmit, de okt. 1-től kötelező a PSZÁF előírása szerint közvetítői hatósági vizsgát kell tenni.

Játékban én nem tudok segíteni, mert lányos anyuka vagyok, és nem ismerem Kevint, mivel szeret játszani.
Nálunk a gyurma, zsírkréta most nagy kedvenc és az jó fiúknak, lányoknak.
Vannak nagyon klassz fa játékok, kalapálós, építős...lego esetleg?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Katica, Kata,
játék: nálunk legtöbbször Duplózik, vonatsínből pályát épít, Beni garázsába pakolja az autókat, könyveket nézeget, a konyhával játszik, süt-főz.
A névnapjára könyveket, homokozóba mindenféle autókat, kiskocsikat és egy Ikeás álló rajztáblát (ezzel vendégségben játszottak mindig) kapott.

Anya,
pite milyen lett? :D
Nálunk most Mirelle csokikenyere a favorit, hetente meg kell sütnöm.

Csuri,
jó nyaralást, remélem lesz jó idő is!!!!

Dalma,
jó közel voltatok hozzánk. :wink: Mi Pünkösdkor voltunk a Skanzenben, nagyon jó volt, nagyon élvezték a fiúk.

Nagy hírünk: 2 napja este elköszönünk a cicitől, mert aludni megy és csak reggel jön vissza. :D Jobban bírja, mint gondoltam, én olyan szarul a keléseket, mint vártam. :twisted: :lol:
A nagyágy amúgy nagyon bejön neki, tök jó lett így a szobájuk.

Kép
Kép
Kép
ilba

Évi, akkor jó sulit! Pannus sem ért meg a cumitalanságra. De neki van még pelukája is (textilpelus), ami a cumival együtt jár. Mit tervez Martin a suli után? Vagy írtad már a műegyetemet, vagy csak álmodtam? :)

Kata, fiamnál a kisautó bármilyen méretben és mennyiségben kielégítő játék. Ajánlom még a nagyobbfajta kukásautót, amibe ki-be tudja pakolni a kockáit, autóit. Nálunk ez a number 1. meg a puha építőkocka, amit dobálhat is, építhet is belőle, és kirakózhat is vele. Zenélős többfunkciós játékzongora, távirányítós autó. Ha még valami eszembe jut, leírom

Csuri, nagyon jó uticél! Velem és környéke gyönyörű.

Kép
Kép
dalminha

Ilba, arra laktok? de jó nektek! leírnád nekem ezt a Mirelle csokikenyeret? Szia cici! Nappal van még? Lehet nem is fog akkor éjjel többet kelni, tudván úgysem lesz semmi jó. Mennyit ébred? Panna még 2x, de csak kis víz, cumi vissza, ennyi.

Kép
Kép
dalminha

Dalma,
mi Óbuda legeslegszélén, Üröm határában lakunk.
http://mirelle.freeblog.hu/archives/201 ... sokolades/
Nappal még van cici bőven, egyszerűen nincs szívem elvenni tőle. Most az adta meg a kellő lökést, hogy eladtam a kiságyát és megvettük a gyerekszobába a nagyot, valamint egy "sorstársamnak" is sikerült a kislányát könnyen leszoktatni, aki Bercivel egyidős. És igen, jó lenne, ha nem ébredne éjjel, márcsak azért sem, hogy Benit ne ébressze fel. Beni most Anyóséknál alszik pár napot.

Kép
Kép
Kép
ilba

Jaj csajok! Olyan pici baba utáni vágy fogott el. :( Nektek nem volt/van ilyen?? Annyira rossz. :( Csuri nagyon jó Neked!!!!
Bárcsak ide is jönne a gólya:!:

Ilba
Sikerült! Nem lett tökéletes, de finom. Inkább kinézetre volt furcsa az a "trugyi" a tetején. Ja és nagyon híg volt a tejszínes cucc és nem sült meg rendesen. :shock: Én is kérem szépen a Mirelle csokikenyér receptet!! :) Voltatok már a meseházban? Mi most elmentünk szombaton és nagyon tetszett Kincsőnek. 2 éves kor alatt ingyenes a gyerekeknek. Még fogunk menni, mert elég közel van és jó!! Menjetek el, ha tudtok. Nagy B-nek is fog tetszeni!! Ja és ott is lehet szülinapi zsúrt tartani. :)

kata
Kevined csuda édes lehetett a macival!! :)

Évi

Igen köszönöm kérdésed gyógyulóban vagyunk, legalábbis megyünk kifele. Elég hosszúra nyúlt most ez a nátha. :( Majd 3 hét volt. A Gyes tényleg kevés, de Te kapod akkor is ha bölcsibe jár Lilla? Én úgy tudtam akkor nem jár.

dalma
Ugye milyen jó a Skanzen. Mi is viszonylag közel vagyunk hozzá. És persze Ilbához is. ;) A kisvasútra felültetek?? Ha hívtál volna, mentünk volna mi is. Ha majd erre jártok nyugodtan hívjál ám! :)

Ma volt itt a védőnő , azt mondta bilire se és cumi elvételre se érettek a gyerekek még 2 éves kor előtt.

Mindjárt rakok képet a meseházból. :)

Kép
Kép
anya1118

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
anya1118

Dalma, műegyetem :shock: marad 5.-6. évre, de már gondolkodóba esett ( 2 napja) lehet mégis kellene egy fősuli. Nem tudja mit szeretne csinálni, ha "nagy" lesz :D én már nagy vagyok, de még én sem tudom mit is csinálnék szívesen :D
Örülök, hogy Panna is már a jó alvók közé tartozik.
Szentendre Skanzen nekem is szívem csücske :)

Ilba, ez könnyen ment! Majdcsak ráéreznek már ők, hogy milyen jó is aludni :D
Mostanság nálunk is van éjjel ébredés, de inkább nyugtalanságnak nevezném.

Anya, megy a drukk a kistesóhoz!!!
Lilla nem bölcsis, ez CSANA csak én hívom helytelenül bölcsinek.
Megcáfolnám a védőnénit, nem 1 kisgyereket ismerek aki aktív cumis volt és 2 éves kor előtt abba hagyta, de szobatisztát annál többet. Nekem Martin 22 hónapos kortól éjjel-nappal szobatiszta lett, de L. csoportjában is vannak pelus nélkül :)

Nagyon cuki Kincső a meseházban, jó lenne itt a környéken is ilyen.

Ilba,jól néz ki a csokikenyér, én is megcsinálom a héten csak úgy utálom mikor 20dkg helyett 18 dkg-t ír a recept, az a 2 dkg jelent valamit? Digitális konyhai mérlegem van, de ezt még azzal is bajos kimérni.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Anya,
nagyon drukkolok nektek tesó ügyben :!: Kincsed spontán jött?
Na majdnem megkérdeztem, hogy hol van ez a Meseház, de aztán a képek láttán felismertem. Ez a Fantasy Land. :D Majdhogynem törzsvendégek vagyunk, az ovis szülinapokat itt szoktuk megünnepelni, Benié is itt lesz valószínúleg megtartva. Az a rózsaszín szoba nagyon durva :lol: Beni imádja!!! :shock: Ilyen töményen úgysem kap sehol a lányok világából. :D

Oké, ha a Skanzen ennyire bejön mindenkinek, legközelebb ott talizunk. :D Rohangálni lesz elég hely. :lol:

Évi,
nemtom, én azért próbálok grammra mindent kimérni, bár nem hiszem, hogy 2g ide, vagy oda annyira sokat számítana.
A csokoládékenyér frissen tejszínhabbal a legfinomabb. 8)
Kép

És az ágyuk:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, olyan szuper a szoba!!!
A falvédőt Te csináltad?

Annyira helyes Berci, micsoda szemek :D

Skanzenes tali nagyon jó ötlet.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi,
részben. ÉN mentem el az Ikeába, ÉN vettem meg, ÉN vittem a varrónőhöz és onnan is ÉN hoztam haza. :lol: :wink:
Itt most a süti volt a lényeg! :D

A szoba másik fele :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

anya:nagyon édes Kincső :lol:

Ilba :nagyon jó a gyerekszoba,nagyon ügyes vagy :lol: :lol: és Berci i nagyon édes :lol: még mi is cicizünk

Köszönöm a játéktippeket.

000kata

Ilba, nagyon ötletes a fiúk rezidenciája :D
Nem tudtam a sütire koncentrálni :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kata, hogy viselte Kevin a távollétedet?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi
Köszi a dicséretet. Írtam Neked emailt!!
Meseház jó lenne itt is, azt beszéltük a párommal, hogy tutti degeszre keresnénk magunkat, csak hát ehhez iszonyat tőke kéne. :( De itt is menne, az tutti!! És akkor CSANA mellé jár a pénz?? Az tök jó!!!

Ilba
És mikor mentek megint? Meg van Neked a számom? Fel tudnál hívni esetleg? Talizhatnánk ott, persze ha van kedvetek!! Szerintem is nagyon jó hely, Kincsnek is nagyon tetszett. :) Nekem tetszik a rózsaszín szoba mintát vettem, ilyesmit akarok a lányomnak majd. :) Kincsőnek is bejött, de a fiús részlegen is autókázott. :) Kistesó ügyben írok privit ha akarod. Skanzen talit is támogatom. :)
Kis B írtó édes a tortával!! :) És a szoba nagyon szép!! Én is ilyesmit képzelek csak rózsaszínben. ;) Mi is Ikeások vagyunk! Ha jól látom van kis konyhátok is. Mi most akarunk szülinapjára kis konyhát venni ki is néztem egyet.
Szerintetek ez milyen??

kata
Köszi szépen! :) Kevinről is rég raktál már képet. Szívesen meg nézném a nagyfiút!! :)

Kép
Kép
anya1118

Na ez lemaradt. A konyha.

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=21978

Érdemes fiús anyukáknak is megnézni, mert sok jó játékot láttam és 5.000 felett ingyen házhoz viszik. ;) :lol:

Kép
Kép
anya1118

Most csak gyorsan ... Anya, ez a konyha nagyon csecse, modern, meg minden, de qva drága! :shock: :shock: :shock: Beni is 2 éves szülinapjára kapta az Auchanban vettük 4900Ft volt! És ez is ad hangot, az egyik főzőlap serceg, a másik meg olyan, mintha forrna a víz, ha bekapcsolom. :D Az viszont tény, hogy nem ilyen szép a miénk.
És vn még egy hűtős része, csak a képen nem látszik, a szekrény mögé belóg.

Nem tudom mikor megyünk legközelebb, most szombaton a zsúr nem ott lesz, hanem a Csillagvárban. De ezekre Bercit nem szoktam vinni, nem tudok tőle pletyizni. :lol:
De megbeszélhetünk talit persze, bármikor, sőt, ha van kedvetek, ide is jöhettek, csak ne az elkövetkező 1-2 hétben, hanem mikor már kialakul, hogy kinek, mikor, hol, milyen különórája van. :shock: :)

Kép
Kép
Kép
ilba

Évi: jol viselte bár hazaértem már 6ra és fél 3kor mentem el.
Mert nem volt még órarend.Remélem jol ellesz ,van 2 gyerek jol elvan velük.

Anya: nemtudom lekicsinyiteni a képet :cry: eddig a paintal csináltam de már nem jo ,mindig tul nagy képet ir ha felakarom tölteni

000kata

anya: jó drága ez a konyha

000kata

Anya
én is innen rendeltem L. szülinapjára laptop-ot.Konyhában én a tefált néztem, de tényleg nagyon drágák.
Édes ebben a házikóban Kincs.Ez valami játszóház? Szentendrén van ez is?Képzeld L.nek is pont ilyen virágos felsője van! Lassan kinövi, de méág rá sem tudtam adni.Pedig cuki.
Láttam a képeket a fb.-on szépek vagytok!!! Én is akarok!!!

Köszi a játékajánlatokat lányok!

Ilba
szuper a szoba! És milyen ügyesek vagytok a szopival!!! :wink:

Dalma
már annyit akartam kérdezni a lisztlevese szomszéd baba rendbe jött utána???
Nektek segített a Sedatif PC- tavaly ugye? Nekünk most ezt ajánlotta a drnénink.Kíváncsi vagyok.

Voltunk mi is állatkertben megint.A kecskékhez már hazajárunk.Ez a kis Lökött megcsókolta az egyiket! :shock: :lol: :roll: Kép Kép Kép
Nagyon örült az új bikininek.Másnap reggel kérdőrevont:-"Anya hol a cicitartóm?! " :shock: :lol: azt hittem, az ilyen kérdésekre van még vagy 12 évünk. :wink:

Kép
katica_75

Katica: milyen nagy lány már Léna ,sokkal nagyonbbnak tünik :lol: Nagyon vagány a napszemcsis kép.Meg mind,nagyon éde és csinike :lol:

000kata

GYES Igénylés

Hol kell igényelni a gyermekgondozási segélyt?

2009. január 1- től az ellátás igénylését az illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságához, vagy annak kirendeltségéhez, a családtámogatási és szociális ellátási irodához kell benyújtani.

Szükséges okmányok az igényléshez:

- „Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra” című nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával lehet a gyermekellátási segélyt igényelni. (link)
- Az igénylő személyigazolványa és lakcímkártyája
- A gyermek anyakönyvi kivonatára (eredeti példány)
- A szülő és a gyermek TAJ kártyájára
- Ha az igénylő bankszámlára kéri a segélyt, akkor a bank által igazolt számlaszámra
- Amennyiben tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek részére történik az igénylés, csatolni kell a szakorvos által kiállított orvosi igazolást.
- Ha az igénylő magánnyugdíj pénztár tag, akkor be kell mutatnia magánnyugdíj pénztár belépési nyilatkozatának példányát is.

000kata

Nyomtatványt nem találok,én postai úton akarom intézni.
Valaki betud linkelni egy nyomtatványt gyes igényléséhez???

000kata

Na közbe megtaláltam a nyomtatványt,belinkelem:

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131

000kata

Katica, milyen nagylány már Léna, nagyon csajos!!!
Cicitartó :D :lol:

Kata, köszi!
Gondoltam, hogy így lesz megint minden vacak azonosítót kérnek,nem
vagyunk talán nyilvántartva idestova 2 éve :evil: :shock:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Hát igen túlbonyolitsák az egészet ,én már ki is töltöttem és jövöhéten fel is adom kitudja mikor válaszolnak és mibe kötnek bele,a gyednél és honapig vártam csak mert mindenbe belekötöttek :?

000kata

Kép

Kép

Kép

000kata

Csajok! Tényleg drága a konyha?? Én meg még örültem, hogy milyen olcsó! :shock: :oops: De nem láttam olcsóbbat és ebben van mosógép, bele lehet pakolni, Kincső azt szereti nagyon!

katica
Ez nem Szentendrén van , hanem Budakalászon.
http://www.fantasy-land.hu/
Nagyon jó kis hely. 2 éves korig ingyenes a gyerekeknek (nem kérnek papírt, ha mondod elhiszik még szerintem ;) ) Annyi, hogy szülőknek viszont fizetni kell, de ott vannak az árak a lapon. Bár amilyen nagy kislány már Léna! :) A fotó dicsiket köszi. :) Szerintem is jók lettek, bár annyi pénzért... Na, de tudod itt van oldalt a fotós, vedd fel Vele a kapcsolatot, aranyos csaj. :) Karácsonyra is szép ajándék rokonoknak pl.

kata
De jó, hogy belinkelted köszi szépen. Azt hiszem Én is postán adom fel, a fene se fog bemenni a városba ez miatt. Köszi szépen! Kevin írtó aranyos!! :) Akkor sikerült lekicsinyíteni, de jó, ha nem tudod majd küld el Nekem, szívesen segítek!! Nagyon megnőtt, a haját vágtad már?? Ha jól látom már nagy ágyban alszik??

Többiek??
Dalma, Móni, Csuri???

Kép
Kép
anya1118

Anya: haját sokszor vágtam már,hátul inkább ilyen gombásra.Aludni csak délután alszik az ágyába este velünk.
Ha tetszik a konyha vedd meg ,biztos nagyon fog tetszeni kincsőnek.
Cimet tudsz hogy hova kell feladni a gyest?

000kata

Csajok,,,, a múltkor Katica után írtam egy csomót nektek, de bakker, nincs meg! Még sosem szivatott meg a net, mostmeg... na mindegy, majd pótolom.
Anya, aha tényleg drága, és én már nem vagyok biztos abban, hogy minnél drágább, annál jobb. Nézz körül játékboltokban, ahol élőben is látjátok. Programnak is jó Kincsővel! Mi is ezt fogjuk tenni. :) Nagyon drága a képeken! Az a rózsaszín szoba elképesztő. Panni is csajos, de ilyen szobát én nem bírnék elviselni otthon. nekem jobban tetszik a sárga-halvány rózsaszín kombináció, vagy a mostani zöldes színek. :) Az új szobát meg majd a kisasszony fogja eldönteni milyen legyen.

Katica, látom nálad is pebróbálkozott a kecske! Édes kis Léna megpuszilta? :) A bikini szupi! nem késtetek le vele a nyárról? :)

Kata, Kevin már nagyon nagyfiú! Neked meg sok sikert a sulihoz!

Kép
Kép
dalminha

LÉNÁNAK NAGYON BOLDOG 2. SZÜLINAPOT!

Kép

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Léna baba, isten éltessen nagyon sokáig, boldogságban, szeretetben a szüleiddel együtt!! :)

Kép

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Íme egy érdekes videó, ha gondoljátok nézzétek meg: bölcsi: mellette vagy ellene?

http://www.femina.hu/baba/videogaleria/bolcsode_video_f

Kép
dytt

Léna!!! Boldog születésnapot kívánunk!!! Sok puszi az édes kis pofidra!

Kép
Kép
dalminha

Léna baba nagyon sok Boldog Szülinapot!!!

000kata

Köszönjük szépen!! :lol:

Kép
katica_75

Isten éltessen Léna! :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Léna Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk neked!!!!!

Kép
Kép
reni_24

Kétévesen is az olvasás a legfőbb hobbim, "akár " 3 percig is lefoglal :)
Kép
a gyertyák is elegek lettek volna, ez a sok szikra brrr....Kép Kép szóval te tudsz énekelni? :)

Kép
én is megpróbálom!
Kép
a hátizsákot akkor sem veszem le! :) Kép
bicajozni is jó vele!
Én már nagylány lettem, délután sem kell aludni. Reggel 6-tól este 7,45-ig élveztem hogy ez csak az én napom! :lol:

Kép
katica_75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: