A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hát, Irina, ezt nem gondoltam volna :lol:
Tessék elővenni a szabad perceidben azt a kazettát :!:

Kép
vindolanda

Hát akkor figyelj, ezt találtam a wikipédián a vulkáni nyelv címszó alatt:

A vulcani írásnak rengeteg különböző formája van. Az elsődleges forma leginkább a földi zenei kottákra hasonlít, de függőleges oszlopokba írják a betűket fentről lefelé haladva és balról jobbra. Ez a forma egy fentről lefelé az írás irányába húzódó vonalat is tartalmaz, ezeken találhatóak a betűk.

A másik fajta írásmód egyszerű görbe vonalakból áll és nem tartalmaz vezetővonalat, de ugyanúgy függőlegesen írják, és ha egy oszlop betelik, akkor jobbra kezdenek egy újat. Leginkább a ruhákon látható.

A harmadik fajta a vulcani hajókon és néhány templomon látható, és balról jobbra írják.

Kép
vindolanda

Befejeztem :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

A vulkániaknál kicsit homály a dolog, mert ott ugyan mindent az ésszerűségnek rendelnek alá, így a házasodást is (pl. T'Paul-t az Enterprise-ról simán hazarendelik, mert itt az ideje, hogy férjhez menjen), de amúgy elég egyenlőek a nemek. Viszont a Vulkáni Tudományos Akadémián (vagy mi a neve) nemigen láttam nőt (utolsó ST-film), de lehet, hogy csak rosszul emlékszem. Mindenféle tanácsokban viszont igen. Szóval elég rendben vannak e téren.
A klingonoknál a nők férfiasítva vannak, legalábbis kevés a különbség az elvárásokban, a harci ideálnak kell megfelelni. Híresebb klingon nők (a nevekben rossz vagyok): Quark klingon "felesége" (Grilka a neve, klasszik klingon nő, akit klingon módra kellett meghódítania, isteni az a rész amúgy, az angol címe Looking for Parmakh in all the wrong places, DS)), B'Elanna Torres a Voyagerrről (de ő félig ember, annak meg latin, úgyhogy eléggé az utóbbi vonulat játszott be, időnként persze a klingon vonásait is hangsúlyozták, de ő volt a legkevésbé klingon klingon a ST-ben szerintem). Az intrikus vonalat erősítették a klingon Duras-nővérek, akik a Generations-ben (1. TNg-film, TOS és TNG crossover) kaptak lényeges szerepet, de a TNG-ben is voltak párszor. De klingon férfiak is intrikáltak sokat.
De nemi szempontból a legjobb a klingon nemi aktus, gyakorlatilag a bevezető részben összeverik-harapdálják egymást és lila foltottak meg vérezve jönnek elő. Ezt aztán sok poénra felhasználták a trekben.

A többiektől elnézést a sok szövegelésért.

Kép
Kép
irina

Vindo, köszi! tényleg érdekes, hogy a vulkáni nyelv alig tűnt fel a trekben. Az írás, amiről hoztál wikipedia-részeket, inkább, de azt is csak dekorációként (pl. sok ruhájukon szerepel).

Kép
Kép
irina

Atyaég, tényleg profi vagy a területen.

Mintha az utolsó filmben lett volna ott egy nő is :roll:

Kép
vindolanda

Ja, állítólag Amerikában van néhány Klingon Tanszék, komoly mesterséges nyelvvé nőtte ki magát (a la eszperantó).
Akkor egy kép a Durasokról, olyan bájosak ;-)
Kép

Kép
Kép
irina

Lehetne amúgy gender szempontból ezeket a fantasy-sci-fi társadalmakat is elemezni :roll: :lol:

Mi van pl. a LOTR-gel? :?:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Ádónak sok boldog születésnapot :lol:

Hú ez a klingoni meg vulkáni nyelv meg köszönés nekem kínai :roll:

Vindo Rugó imádnivaló :D
Ő köztetek alszik még vagy már a külön szobájában?

Gica szerintem nem gond, hogy jóval több a fiú.
Fognak még felvenni gyerekeket és akkor lehet csak lányok jönnek
Később nem lesz zavarban a pasikkal :wink:

Irina ez a tojásos krumplisaláta engem is érdekelne :D

Nálunk elég meredek a lépcső de Gréti profin közlekedik rajta. Sőt! Múltkor már Gegi és Zsozsi is lazán fel/le ment. Még Báló is belejött :lol:

Itt a szomszédnak mondtam tegnap, hogy begyújtottunk elsején mert 20 fok alatt volt a lakásban. Erre közölte, hogy ők nem és még jó darabig nem is fognak. Mert hogy Ők éjszaka 15-16 fokban alszanak és napközben is max 18 fokig engedi felfűteni a lakást :shock: Büszkén mondta, hogy milyen sokat spórol vel :roll: A gyerekei meg folyamatosan meg vannak fázva. De arra van pénze, hogy a hit gyülekezetének átutalják minden hónapban a fizetésük 10-10 %-át.

Cicus ruhatára is turis meg teszveszes nagyrészt. Na meg a madaras tesco tele van jó és elfogadható árú cuccokkal.

Irina itt csepelen a plázában van egy cosmo nevű bolt. Egész jó áron lehet ott venni felsőket, nadrágokat és méretválasztékuk is van. Na meg minőségre se rosszak. Lehet van máshol is üzletük

KépKép
Kép Kép
l.móni

De kis talpraesetteknek tűnnek :roll:

Na, ezeket sem támadnák meg az utcán éjszaka sétálgatva :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, lehet, h nem jól emlékszem az utolsó filmre, de szerintem abban nem volt klingon. TOS-ban játszódik, akkor még a klingonoknak nem volt homlokredőjük (ez hatalmas poén amúgy, mert a TNG-re újradizájnolták őket, lett redőjük is, és a TOS-os klingonok külsejét később meg kellett magyarázni, a DS9-ban erről is szól egy jó rész, amiben egy TOS-részbe komponálták bele a szereplőket digitálisan, isteni az is -- talán kiderült, a DS9 a nagy favoritom az összes treksorozaton belül ;-)--, Trials and tribble-ations a címe, ha jól rémlik).

De lehet, hogy voltak, csak nekem nem rémlik egyáltalán. Esetleg egy hajójuk? Na majd újranézem.

Kép
Kép
irina

Szia Móni!

Velünk alszik, így minden éjszakai bepisilés nagy kaland az egész családnak :lol: Szerencsére ritkán fordul elő :D

Napközben a 18 fok kevésnek tűnik, az biztos :?

Kép
vindolanda

Nem klingon, hanem a vulkáni akadémián, vagy hol, rohangált egy nő :roll:

Homlokredő :shock:

Kép
vindolanda

Vindo, LOTR-ból gyenge vagyok, egyszer olvastam, párszor láttam. Szerintem a nők ott eléggé klasszikus szerepet visznek, kivéve a királylányok ugye. :D

Móni, köszi szépen a ruhatippeket!!! Az Auchan mindenképpen játszik.

Itt is hideg van, de Ádi szobájában tartja magát a 23 fok. Nem is értem, hogyan. Viszont kicsit folyik már az orra, úgyhogy ez nem lesz elég. Egyik éjjel bekapcsoltam az olajkályhát nála, de akkor meg 27 fok lett, szóval vagy az, vagy az előbbi.

18 fokban élni, istenem.

Kép
Kép
irina

A bátyáim egy barátja volt nagy Star Trek-fan, ma már a magyar hadsereg középvezetője :roll:
Ő mindig ezekről beszélt :roll:
Nekem ez már akkor is magas volt, soha nem értettem hozzá, bár kedveltem, különösen a kis tapadós-színes rucijukat :roll:

Kép
vindolanda

Mondjuk a tündék is elég kiegyenlítettek, a hobbit nők viszont nem nagyon csinálnak semmit.

Téma befejezve :arrow: :wink:

Kép
vindolanda

Vindo, én az egyetem alatt szerettem bele a trekbe, órák után otthon mindig hazaértem arra, hogy az ORF1-en vagy SAT1-en ment vmelyik TNG-rész (németül). Aztán elmentem a klubba, kiderült, ha az egyetemi csoporttársaim egy jó része oda is jár, így a magyar szakon is rögtön lett pár jóbarátom (ezek a barátságok azóta is tartanak).
Nekem tényleg életem egyik nagy élménye volt, hogy láttam Patrick Stewart-ot élőben (ő játszotta Picard kapitányt, TNG), nálunk forgatott egy királydrámát Glenn Close-zal, na őt is hozta. És Close-nak nem derogált a dolog, sőt, ők, sok magyarral szemben, egyáltalán nem nézik le a treket, ahogy mondják, Amerikában a Trek a kultúrájuk szerves része, mindenki ismeri és szereti szinte. Katonák is (Stewart meg egyszerűen fantasztikus ember volt, amit ott levágott nekünk, rajongóknak, az hihetetlen volt. Mondjuk eredetileg angol és a Shakespeare Company tagja, ez sokat elmond róla ;-)).
Na trekömlengés vége, mert hajnalig tudnám ontani a szöveget. A többiek meg megőrülnek tőlem. :lol:

Kép
Kép
irina

Ui: Igen, a tapadós ruci vett le engem is a lábamról. :lol:

Kép
Kép
irina

Ja, a kapitányra emlékszem :roll:
Ő volt az X-menben is, ugye?

Kép
vindolanda

Vindo, igen, ő az X-menben a kopasz pasi.

Kép
Kép
irina

Én azon a részen lepődtem meg, mikor kiderült, hogy Shatner-nek gyereke van valamelyik bolygón :shock:

MOndjuk, már idős korában úgy nézett ki a ruciban, mint egy pampucka :roll: 8)

Kép
vindolanda

Vindo, akkor ez még Neked az őrült Durasokról (itt sajnos a ST el is búcsúzott ezektől a szereplőitől), de németül szól: http://www.youtube.com/watch?v=sPR4pNQGNYk&feature=related
Hát ha vmit imádok, azok a csatajelenetek.

Shatner: mi az a pampucka? :-)
Ja, gyerekeket az összes alfahím elpotyogatott a sorozatban ;-)
Tényleg gurult már a végén és színésznek sem volt valami jó, de hát egy ikon, kéremszépen. Utoljára nekem a Sandra Bullock-os Beépített szépség-ből rémlik, ott rettentő jó volt.

Kép
Kép
irina

Pampucka - É-Mo-on mifelénk a fánkot hívják papuckának :wink: mm

Erre a pantomim-fejű emberre emlékszem 8)

Kamaszkorunkban a német adókról a könyvtár videóján a Star Wars-t vettük fel, és abból fújtuk a dialógusokat :D

De már csak arra emlékszem a végén, hogy Du bist mein Sohn

:lol:

Rugónak tetszett a jelen

Kép
vindolanda

Pampucka - É-Mo-on mifelénk a fánkot hívják papuckának :wink: mm

Erre a pantomim-fejű emberre emlékszem 8)

Kamaszkorunkban a német adókról a könyvtár videóján a Star Wars-t vettük fel, és abból fújtuk a dialógusokat :D

De már csak arra emlékszem a végén, hogy Du bist mein Sohn

:lol:

Rugónak tetszett a jelenet.

Kép
vindolanda

Na, ez kétszer ment el. Hülye net.

Kép
vindolanda

Ja, akartam már régebb óta kérdezni: Vindo, van vmi különös oka annak, h nem vagy fenn a közösségi portálokon? Ha túl indiszkrét a kérdés, bocsánat.

Kép
Kép
irina

Du bist mein Sohn :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Vindo! Irina! De pihentek vagytok így vasárnap délután! :lol:

Szelinci aranyos volt délelőtt, segített porszívózni is, és szilvás gombócokat gyártani! :D Persze minden csupa liszt volt, utána ruhacsere, és porszívózás a konyhapulton és a padlón... :lol:
Most alszik a Drága, én is pihiztem kicsit.
Holnap megyünk Fehérvárra, értekezlet + munkaalkalmassági orvosi vizsgálat... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Fűtés: Mi elég fázósak vagyunk eleve, mármint Szeli és én... Apa nem... úgyhogy én nem bírom már a 20 fokot sem... :oops: Meg akarok fagyni. 22 fok még ideális. Persze biztos sokat spórolnánk, ha hidegebb lenne, de ha én fázok, akkor képes vagyok semmit se csinálni, csak feküdni a takaró alatt és tévézni. Inkább befűtök és aktivizálom magamat. 8) Meg én azt sem igazán értem, hogy sok ismerősöm mondja, hogy 20 fok van a házukban, az még oké, hogy nem fázósak, de hogy a bánatban száradnak a ruhák??? Ha azt veszem, hogy én kétnaponta mosok, nem tudom, mi lenne, ha napokig száradnának... :shock: :roll: Meg nem büdösödnének be??????? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina vs. Vindo 8) 8) 8)

NA megjártuk a cirkuszt, nagyon szinvonalas előadás volt 8) 8) Eötvös cirkusz volt egyébként, egy csomó külföldi fellépővel.

Mind a 2 gyereknek nagyon teccett. :-)

NEm egy olcsó mulattság, még szerencse , hogy Áron inygyen jöhetett :roll: 2500 felnőtt és 2000 a gyerek :roll: na de egyszer egy évben megengedheti az ember.

Vindo mi is fütünk, gyakorlatilag szerda óta minden nap

:roll: 20 fokra hűl le a ház, ami még nem is volna gond, mert az ember felkap egy kardigánt, de a gyerekek a földön, laminált padló van és az nem túl meleg, igy befütünk kicsit.

Heni
KépKép
heni81

...mármint a 22 fokot még kibírom, de a 23-at szeretem igazán... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Regina, ezt dicséretnek vesszük 8)
Jók lettek a gombócok???

Irina, hát, nem is tudom.
Azt sem tudom, mennyi energia-idő kell ezek karbantartásához.
Meg elég sok hallgatóm van, most bejelölgetnek pár százan egy félévben :roll:
Nem tudom, így alakult :roll:

Szerintem már ott meg lennék fogva, hogy rakjak fel egy fényképet :lol:
Eddig egyetlen fényképpel voltam megelégedve magamról, de ott meg fürdőruhában voltam (felül látszok persze, a fejem). Az meg a kisebbik bátyáméknál van, így emlékeim vannak arról is :D

Amúgy még a tanszéki weblapon sem vagyok rajta, mintha nem is szerepelnék. Én meg nem is erőltetem :roll:

Nagy skype-os vagyok, ott lehet elérni amúgy :D
Egy menőmanó vagyok ott is, meg a saját nevem.

G. még sehol sincs, az egyetem bezár kettőkor elvileg. Nagy hétvége ez is. Felér egy munkanappal :roll: :?

Kép
vindolanda

Szia, Regi!
Á, én provokáltam Vindót. ;-)
Szeli nagyon ügyes. Ádi alszik most, azért érek rá, bár sírt egy kicsit az előbb, éjjel is rosszul aludt (1,5-2 óránként ébredt, inni kért, fájt a szája vagy mi...?), én is rémeseket álmodtam. Remélem, egészséges marad, és csak a tegnap banzáj volt neki sok, meg amúgy is elég nagy vendégjárás volt nálunk a héten, meg az ovis beszoktatás, szerintem nagyon sok volt neki a hét (nekem is az volt, hát még akkor egy 3 évesnek).

Kép
Kép
irina

A ruhaszáritást utálom :evil: :evil: :evil: jó volna egy szaritógép :roll: nyáron szupi, mert ebéd előtt kiteszem, ebéd után elpakolom, de igy bent kerülgetni a száritót, jaj.
ÉS rájöttem, hogy az egy szaritó nem is nagyon elég már nekünk :evil:

Heni
KépKép
heni81

Ja, a 23 fok nagy királyság, nekünk is annyi szokott beállítva lenni 8)

Rettenetesen fázós vagyok, hideg kezem-lábam mindig.

G. meg R. - olyanok, mint egy kályha.

Akár melyik oldalra gurulok éjjel, melegebb lényeket találok ott :D

Heni, ez a cirkusz jó lehetett.
Igazatok van, egyszer-kétszer kell ilyen is az évben :D
Áronka is végigülte? Ez igen :P

Hív.

Kép
vindolanda

23 fok az ideális 8) nálunk sokszor van több is, mert fával nem igen tudjuk kiszámolni :roll: de nem bánom napközben, viszont éjszaka nem szeretjük a nagy meleget :roll:

Áron rengeteget iszik igy is éjszaka :evil: nem birja ki egy pelus :evil:

Heni
KépKép
heni81

Vindo, köszi a választ. Nekem is néha probléma, h bejelölnek diákok, főleg a wiwen volt az, de ott tényleg nem lehetett amúgy aktív társadalmi életet élni, max. levelet írni, úgyhogy nem zavart be. A facebook-on meg be lehet állítani, hogy kik lássák a kommentjeidet (én mondjuk csak a barátokkal szeretem ezeket megosztani, tanáraimmal, diákjaimmal érthető okokból nem). De folyton azon töprengek, hogy kilépek belőlük, mégsem szántam rá magam.
A skype nekem sose működött, nem is értem, miért.

Kép
Kép
irina

Heni, a szárítógép, az nekem is nagyon tetszene. Csak nem tudom, hová raknám, a fürdőbe nem fér, a konyhába esetleg.
Az egy szárító nekünk is kevés, mert megvárom, amíg adott mosáshoz elég ruha gyűlik össze (kb. kétféle: fehér-halvány és sötét), de akkor 2 adaggal be is telik a szárító. Plusz egymástól alig száradnak a göncök.

Kép
Kép
irina

Én szeretem a FB , viszont az iwiwet nem....
Én a FB segitségével rengeteg külföldön élő barátomat találtam meg és tudok velük tartani a kapcsolatot.
Igy van ahogyan Irina azt mondod, simán zárttá lehet tenni a profilodat.

Heni
KépKép
heni81

Nekem van ismerősöm, aki csak a FB-on érhető el, az egyetlen, ahol aktívan hajlandó lenni (email-ben, telefonon nemigen érhető el), nem egyszerű eset, az tény és van sok problémája, de legalább látom, mi van vele.
Biztos nem szép ezt mondani, de néhány kivételtől eltekintve én is előbb írok mélt, mint emelem fel a telefont.

Kép
Kép
irina

:shock: :shock: :shock: :shock: miről cseréltetek itt eszmét :lol: csak néztem nagyokat :) :) én sosem néztem(még E.T.-t sem láttam :oops: ) nekem keresztpapám volt nagy fan :) :) Ő nézte minden nyelven :) :)

Heni!
nem semmi Áron :) nekem a fiam nem bír 15 percnél tovább 1helyben maradni,meg csendben lenni :) :)
templomba sem visszük mert be nem áll a szája+ fütyörészik 8) :?

tegnap már mi is befűtöttünk :) én nem vagyok fagyosszent ,meg gyerekeim sem,de család többi tagja igen :) :) de aludni én is inkább hűvösebb időben tudok jól,de a mi és gyerekek szobája a legmelegebb,ha fával fűtünk :) :) s ezt utálom :)

Igen Bálint is belejött már Móniéknál a lépcsőzésbe :) :) de látáttok volna nyaraláskor :) ott is úgy mászkált már fel-alá az emeletek közt :)

Tünde!
ezeket a típusú filmeket sem nézem :) bár volt régen még talán TV3 volt az adó neve és a sorozat címe Végtelen határok v. mi volt :) R. szerette,így én is néztem :) :) letöltötte jómúltkor megnéztünk 1 részt és úgy paráztam :) :)

Gica!
szerintem nem probléma :) nálunk állítólag oviszinten jóval több a fiú :) kíváncsi vagyok nálunk hány kiscsaj lesz :)

:arrow: megjött B. kollega :)

KépKép
viranka

Irina én is :roll: viszont szerintem ez nem rossz, mert az ember a telefonba lehet mond olyan dolgokat, amit egy mailbe nem irna le :roll: csak ugye nem mindig kapunk rögtön választ a mailre, ez néha dühit, viszont a chatet is szeretem, ott van válasz rögtön. És gondot el mit spórolok én akinek külföldön van a családja. Igy mindne nap tudok beszélgetni tesómmal ingyen. NA próbálnám meg ezt telefonon. :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni, igen, anyagilag sem mindegy.

Bocs mindenkitől a korábbi sci-fi agymenésért, de reménytelenül rabja vagyok a műfajnak.

Kép
Kép
irina

Péterke is simán egyedül közlekedik a lépcsőn :shock: nem is engedi, hogy segitsünk :shock:

Azért fel fel álltak, nem voltunk olyan sokan, igy volt helyük, de igy volt ez jó. Péterke se nagyon bir egy helyben lenni, ezért nem járunk mi sem templomba, mert ott aztán megszólnának :?

Heni
KépKép
heni81

Heni, hát én írásban vagyok a szókimondóbb, szóban kevésbé. Utóbbiban nagyobb az önkontrollom. 8)

Kép
Kép
irina

Látod Irina ez vicces, nálam pont forditva.

Heni
KépKép
heni81

Jut eszembe, aztán tényleg nem locsogok, nemrég láttunk egy jó filmet S-val: The nines volt a címe (nem a Nine). Szerintem Vindónak már ajánlottam.

Kép
Kép
irina

Itt vagyok megint.
Remélem, leült egy kicsit a sejhajára :?

G.még sehol :x

Irina, ezt még nem láttam :D

Hát, a kapcsolattartást a net megkönnyíti, az biztos :D

Fogalmam sincs, hogy vagyok meggondolatlanabb, szóban-e vagy írásban :D Általában sehogy :D
De szóban cinikusabb vagyok, írásban meg udvariasabb... De mindenhogy tudok disznó lenni, ha akarok, csak ez ritka :)

Na, erre jött G., vége is chat-partinak :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo! A gombócok kicsit keményebbek lettek, mint szerettem volna, de szerintem nem lett rossz.

Bár én annyira nem vagyok oda érte, inkább Apának főztem. Szeli se kért belőle... :roll: Inkább répát evett meg husit... :lol: Reggel meg vajas kenyér helyett inkább almát kért... :lol:
Most készítettem egyébként életemben másodszor szilvás gombócot, meg is szenvedtem vele, még gyakorolnom kell, nem egyszerű (nekem legalábbis).

Nekem is két adag ruha fér rá a szárítóra, viszont fregoli van a fürdőben, így nem foglal plusz helyet! :) Nagyon vágytam rá, Apa fel is szerelte tavaly. :) De elég párás ott mindig a levegő, meg szerintem nem eléggé fűtenek be a radiátorok sem ott... :? Ezért szoktam pakolni a szobába is radiátorra göncöket, vagy fogasra, és bent száradnak.
És nekünk még be is férne a fürdőbe egy szárítógép... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Regina, és a fű hogy áll? Növöget már?
Most jó idő van rá :)

Itt nem férne el a szárító.
Ágyneműket általában az ajtókra teregetek, meg van hét radiátor, arra is sok fér :roll:
A szárítóra max. két adag, de inkább egy :roll:

Esznek a férfiak.

Remélem, nem nyaggat egy ideig, de olyan kis szétcsúszott ma Rugó, szerintem fáradt. Megyünk majd ki, rakjuk a cserepet :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: