A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Fleur!

Boldog 18-at :) :)

:arrow:

KépKép
viranka

Lányok, hol vagytok???

Befejezem a tömbösítést, leülök olvasni, aztán nézek, mint Rozi a moziba :roll: :lol:

Niki, épp kérdezni akartam, mi lett az e-mail sorsa :P
Hogy sikerült meggyőznöd a célszemélyt????

Kéne szerezni egy kávét, ez a kétnapos hajnalozás betett nekem.

Lehet, elmegyek a gépírókhoz, ott olcsón lehet szerezni :wink:

Kép
vindolanda

Emese, nyugi. Fog az még alakulni, de ettől függetlenül+++++++++++++++++++

Biztos tudja, hogy változni fog a kis élete.

Rugónak is volt visszaeső periódusa, amikor 3-4 napig folyamatosan bepisilt éjszaka :roll: Adtam rá pelenkát, aztán pár napra levettem, és most megint rendben van.

Wc-be pedig még sosem végezte a nagydolgát. Általában bilibe (ha otthon van), a csanában viszont telepakolja a gatyáját.

Kép
vindolanda

Emese ne aggódj, megtanulja majd, nagylány ő már. Emlékszem Péterke is be be pisilt éjszaka, tettem mindig alá nejlont, meg törülközőt, átöltöztettem, megpisiltettem, de ez csak pár hétig tartott, aztán már szólt éjjel ha pisilni kellett, most meg már egyáltalán nem pisil éjszaka, bár nem igen iszik este.

Vindo kávé beszerezve? én már ma ittam kettőt, most fogom a 3. at, de igy beszunyáltam kockázás közben :shock: gyorsan ki is mentünk :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni, azt a bealvást megnéztem volna :lol:

Végül csak a kollégium automatájáig jutottam, de az is jó volt 8)

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Heni! Megnyugodtam, hogy ezt írtad, mert Szeli is bepisil éjjel, mert eddig 1-2 óra között éjjel forgolódott, és kivittem pisilni, de pár napja már éjfél körül bepisil. Remélem, mi is eljutunk idáig, hogy felébred rá és szól... :roll: Apa vitatkozik is velem, hogy miért nem adok rá pelenkát. De szerintem Szelinek meg kell tanulnia felébredni rá, mivel elég sokat iszik napközben, ha este nem is, de nem bírja ki reggelig. Rengeteget pisil éjjel. Szó szerint tocsog benne, és mikor kimegyünk még mindig jön pisi... :shock: Én is átöltöztetem, alá töri, nejlon... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Niki! Ügyi vagy! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

MÁra várjuk aput, egy óráig marad csak. Az ideális rokon :D Ő mindig tudta a mértéket :lol:

A kislányok a szomszédból is ma akarnak itt aludni, ha elengedik őket az édesanyák :wink: Rugó nagyon szereti őket.

KÖzben G. szabadságot vett ki tegnapra, csinálta az előtetőt. Már teljesen kész volt a váza, mikor rájött, hogy amit az anyja és az apja együtt lemért és felrakott, az nem elég hosszú :shock:
Nagyon ideges lett este, össze is kaptunk :roll:
Nem tudom, hogy oldja meg, pedig már elég szépen alakult :roll:

Hozták a faanyagot a fatárolóhoz is 8)

És hétfőn talán elindul a térkő-projekt. Heni, végül is úgy döntöttünk, hogy szerzünk kiöntő-formákat, és felfogadott emberek öntik ki a térköveket. Így is kijön métere féláron :idea:

Na, ennyit az udvarról. Remélem, ősz végére készen lesz minden.

Mi tegnap este kilenckor elaludtunk, én már olyan voltam, mint akin átment az úthenger.
Megtudtam a heti beosztásomat, hétfő, szerda és csütörtök lesz a munkanapom. Szigorúan délelőtt tíztől kezdek 8) 8) 8) 8)

Nagyon jó újra jönni-menni Böszörményben, a gazdaságisoknak is örülök, meg a technikusnak, meg a TO-soknak, meg mindenkinek, akivel találkozom 8)

El kéne menni majd az aldiba is vásárolni Rugóval.

Hétfőn ünneplik a csanában a szülinapját. Kis tortát is kap 8)

Tegnap azt mondta, hogy pizza 8)
Kristálytisztán 8)

Az ajándékkal kapcsolatban elbizonytalanodtam, mert a cora-katalógusban gyerek-akváriumot hirdetnek (20 literes, komplett, szűrővel mindennel), Spongya Bobos dekorral :idea: :idea: :idea:

Na, elzárom magamat :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vindo szupi a beosztásod 8) ilyen munkát! csak irigykedni lehet rád!

Térkő kiöntés 8) honnan lesz a forma? egyébként itt az egyik háznál komlett agész udvarban az van, 500 ft :shock: és azt mondja nincs vele megelégedve :shock: azt mondja, nem igen jó kocsi alá, inkább csak járdának, mert, hogy nagyobb autó beállt hozzá és megsüllyedt :shock: pedig szakemberek rakták :shock: és hogy nem lehet takaritani, minden féle koszt magába sziv :shock: :shock: na csak lestem , micsoda negativ kritikát nyomott a csávó :shock:

Szupi a csana, hogy még torta is lesz 8)

Apukád :D ilyen a rendes vendég :D

ELmért dolgok, na nálunk lali ezért szeret egyedül dolgozni :roll: :wink:

Heni
KépKép
heni81

Ádinak nagyon boldog szülinapot :) :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

FLEUR-T ISTEN ÉLTESSE UTÓLAG IS NAGYON SOKÁIG!!!

[
b]Verus, [/b]köszi! ;-)

Bocs, hogy eltűntem, zajlott az ovis beszoktatás, nehezebben megy, mint gondoltam. A csanában ugye ott kellett kapásból 1 órára hagyni, de az bevált. Itt ott lehetünk, de ez nem annyira jó Ádinak. Tegnap pl. három kisfiúval együtt ordítottak az ebédlőben, maguktól még a 3. nap sem akartak bemenni. A beszoktatós anyukák kiborultak, én csak azért nem annyira, mert már volt részem ebben tavaly ősszel.
Hétfőn még nem lesz ottalvás, csak kedden. Hát izgulok rendesen dolgok miatt, szerintem senki nem fogja Ádit kísérgetni, ha WC-zik, ebben elég önállótlan. Meg aztán úgy tett az oviban, mint aki kezet sem tud mosni. :shock: Az óvónéni elmagyarázta, én meg égtem, miközben itthon simán megy. Na mindegy.

Két napja készülök a szülinapozásra, Ádin kívül még tizen leszünk (szűk család), tőlem szokatlan módon főzök is ;-)
Ádi viszont ma kb. a 10. hisztijét nyomta le, gyakorlatilag mindenen, szuper ilyen hangulatban várni az ünneplést. :?

Vindo, én is várom a jövő hetet, végre indul az igazi munka (tanszéki értekezlet is lesz, juhé) és ovi (immunizálom Ádit erősen, h ne legyen beteg).
Illetve még egy sor őszi ruhát kell vennem Ádinak, de teljesen elhűltem az árakon: C&A kisnadrágok 2990-tól/db (és ezek nem vastag béleltek, mondjuk farmer), pulcsik 3000 felett. A turiban sajnos ez a 104-es méret a legritkább, de hétfőn még körbekémlelek.

Kép
Kép
irina

Ui: Nikinek gratulálok, olyan ügyes és talpraesett vagy! :-)

Kép
Kép
irina

Csilla!
miért nem mész el turiba? ott is ki lehet fogni nagyon jó gyerekcuccokat :) vagy teszvesz,vatera,zsibvásár?

s mi jót főzől?

én tegnap cseréltem le B. komplett ruhatárát :shock: :lol: 8) megy minden cucca Álminak(csak néhány gatyája nem) s a köv. évre is megvan mindene :) :)
le is fáradtam tegnap emiatt :)

csüt.du. meg barátnőmmel találkoztam,olyan gyönyörű karkötőt meg medált kaptam tőle :) Móni szerintem olvadna :) mint ahogy én is :)

ma meg kapott lányom tortát :) :) mert az eddig lemaradt :) :) olyan édesen nézték tüzijátékot rajta :)

KépKép
viranka

Irina a múlt héten voltunk az auchanban és nagyon jó dolgok voltak nagyon jó áron, szerintem ott a legelfogadhatóbb az ár és nem is olyan rossz minőség.

Hát nekünk nagyon nagy szerencsénk van, én csak cipőket vásárolok java rész, rengeteg ruhát kapunk. :D HA meg veszek is, az is csak ünneplő, igy Áronnak is ünneplő marad. Persze biztosan más lesz , ha oviba kell járni, de itt oviba is csak melegitőben járnak a gyerekek :roll:

Viszont Péterkének kell télire bakancs, mindig valami drágább cipője van, hogy még majd jó legyen Áronnak is, aztán Áronnak eddig csak új volt a lábán :roll: de most télhez a Péterke bakancsa lesz neki, ami alig használt, hisz nem tudott még menni, csak kocsizva volt :roll:

Én még szeretek teszveszelni is nagyon, jó dolgokat lehet kifogni :roll:

Heni
KépKép
heni81

Nagyon boldog szülinapot Ádinak :D :D :D

Heni
KépKép
heni81

Cirkusz van nálunk, szeretném elvinni Péterkét, neki most már nagyon teccene , de lehet teccene Áronnak is :roll: nem tudom elvigyem e mind a 2 vagy csak Péterkét, dilemmázok itt :roll:

Very, jaj nekem is átkellene válogatni Áron ruháit :roll: , de valahogy nem hajlok felé, Péterkéét megcsináltam. Áronéból dobozolni is kell 3 felé, lehet azért nem húz.

:x

Heni
KépKép
heni81

Köszi, csajok. A turit írtam, nagyon sokszor vásárolok ott Ádinak, de 104-esből nagyon kevés van gatya, pulcsi, melegítőalsó (csak póló, rövidnaci, meg néha egy-két jó kabát). Már úgy a 92-es méret óta gond venni rá bármit, pedig ezek nem apró turik, hanem hatalmasak. De ez a méret mindig hiányzik. Vateráztam régebben, de többször befürödtem a minőséggel, ami nem látszott jól a képen, a turiban legalább látom, mit veszek meg.
Sajnos nekünk senki nincs, aki nagyobb fiúruhát adjon, ami nem baj, de mire komplettül bevásárolok neki egy évszakra, egy vagyon. Plusz a cipők. Pedig abból csak a minimumot szoktam megvenni.

Heni, váltóruhája Ádinak is melegítős lesz ;-)
Szerintem vidd el mindkét srácot a cirkuszba! :-)

Főzés: nem túl bonyolult kaja, sőt, de 10 főre kell szóljon ;-) Majonézes burgonya + sült csirkecomb.

Kép
Kép
irina

Heni, köszi az auchan-os tippet, jövő héten Sorin megnézzük szerintem.

Kép
Kép
irina

Irina hogy kell a majonézes burgonyát?Hagyományos krumplisali?

Heni
KépKép
heni81

Heni, a neten találtam egy receptet, ez főtt burgonyát rak össze sok-sok felkarikázott vöröshagymával, szeletelt főtt tojással, majd erre jön a majonéz+tejföl (+fűszerek és kis mustár) öntet.
Hogy ez a hagyományos recept-e nem tudom, anyám nem így csinálja (nála nagyon kevés hagyma van, tojás nincs is).
Kicsit sok hagymát tettem bele, de én mondjuk szeretem.

Kép
Kép
irina

Ja, a hagyományos krumplisaláta nálunk otthon az ecetes vízben lévő hagyma + burgonya sok borssal és egyéb fűszerekkel, azt is imádom. :D

Kép
Kép
irina

igen az utóbbi inkább a hagyományos, de jól hangzik az előbbi:-) köszi a receptet:-)

Heni
KépKép
heni81

Henikém, hogy ezt is megértük: én adtam recepttippet valakinek :lol:
Anyám szegény nem is értené. 8)

Kép
Kép
irina

Ádinak boldog szülinapot! :)

Irina! Én is teszveszen vadászok egy csomó ruhát Szelinek, sajnos mi sem kapunk, pedig lenne kitől... :roll: (Unaokatesóm két kislányától, de nem kapunk, bár lehet, jobb is, mert teljesen más az ízlésünk... :roll:)
Inkább cipőt szoktam újat venni, játszósat teszveszelek. Rengeteget lehet spórolni, és egy idő után rááll a szem, hogy mit kell nézni a képeken. Meg én általában Next rucikat vadászok, és igyekszem egy eladótól többet vásárolni + barátnőm is megnézi az aktuális eladó ruháit, így spórolunk a postával. Egyébként a kinőtt cuccok mennek barátnőmnek, aztán azokat adja vissza. Fel kéne tennem egy adagot nekem is, mert már nem tudom hol tárolni... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Nálunk is előfordul,hogy befolyik a pisis csak nálunk nappal..Tegnap pl. játék közben elfledkezett és befolyt jó párszor.De ivott is rendesen egész nap kezében volt az iszike. Ma már nem.

Vindo kíváncsi leszek az öntöttre :shock: még nem is hallottam ilyenről,majd dobj róla képet.

Ádinak Boldog Szülinapot!!!!!! :)

Juba: nálunk most ami jó székrekedésre,amitől normálisat tud kakilni Domi az a kubu és még az aldiban van hasonló fajta 7dl és 160ért felváltva kubu és ezt issza tökre rostos azt nem is tudja vissza tartani úgy mint szokta,az ha jönni akar akkor nem tud mit tenni,és szépen ráül a bilire és könnyen kijön. :) tökre örül is neki,hogy nem fájós a kaki.Meg a dmben a fruppy. Mi most így kb. 1,5 hónapja nem használtunk kúpcit.Annyira örülök.Hátha nálatok is segít valamit próbáld meg.
varga tünde

Ádinak boldog szülinapot!!!

Én is szívesebben turizok ruhákat, de Tesz-veszen is fogtam már ki gyönyörű ruhacsomagot fillérekért.

Bocsi, hogy csak ennyi, de nappalos vagyok 6-6-ig, hulla vagyok, mindjárt elintézem a fürdetést, és én is zuhanok az ágyba. 1/4 5-kor kelek, reggel kell hajat mosnom :? . Holnap lesz az utolsó napom, de hétfőn és kedden is be kell mennem tréningre, szerencsére csak 8-tól...
dettyk

Én megfogadtam nem veszek gyerekeimnek ruhát 8) :oops: (bár kabátok kelleni fognak ) így sem fért be B.nak az összes :) :) jah és hugi sem vitte el,mert talált amit régebben adtam és nincs helye :) :)
lassan Apát befogom és rakom fel netre őket :) :)

Irina!
anyál összefolyt a számban a salit olvasva :) fénypostán kérek :)

KépKép
viranka

Boldog születésnapot kívánunk Ádinak!!

MOst sajnos ennyi :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Ünneplőknek sok-sok boldogságot!!!!! :)

Tündi!
De jó, hogy írtad a kubut, mi is kipróbáljuk, mert Zsuzsunál vannak problémák kaki terén.

Juba!
Jó hallani rólatok!

Vindo!
Rugó látom egyre ügyesebb a beszédben. Nemsokára belelendül! :)

Ruhák: turi és teszvesz. Ezer éve nem vettem új ruhát. Legfeljebb egy-egyet kapunk valamelyik nagyitól, de egyáltalán nem jellemző. Én cipőt is teszveszelem. A tavalyi csizmák is onnan voltak, nagyon beváltak.

Ovi: jelentem nagyon ügyesek voltunk. Első nap gondoltam délben eljövünk, de aztán végig maradtak. Először bementem velük, volt közös éneklés, aztán jött a tízórai, előtte kézmosásra sorakoztak fel és ekkor gyermekeim közölték, hogy "anya most már menj el!". Néztem egyet, aztán nem ellenkeztem, eljöttem. És szépen ott aludtak. Másnap is minden rendben volt. Egyetlen bajom van, hogy a kiscsoport végül mégi 20 főssé bővült, de ebből a 20 gyerekből csak 3 lány van. Nem túl kevés kicsit? Nem lesz Zsuzsunál ez később probléma? Egyenlőre nem izgatja, de 4-5 évesen talán jó lenne neki egy kis barátnő....

Kép
gica1

Jó reggelt!

Gica! Szeli szokott itthon katonásat meg lövöldözőset játszani... Gondolom a fiú bölcsistársaitól leste el... :lol:
Egyébként nem hiszem, hogy gond lenne... :roll:

Dettyk! Kitartás... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Irina, hogy telt a parti???

Ruhák: mi vesszük :roll:
Kivéve, amit az egyik unokatesómtól kapok, neki három fia van 8 és 4 év közöttiek. Néha egész jókat küld, cipőket is szokott.
Amúgy tescós ruhák, meg webáruházak általában.
MOndjuk, én jobban szeretem az új ruhákat. Magamon is, meg Rugón is. Nincs a turival sem bajom, ha anya túr nekem valamit, akkor persze hordom, meg örülök is neki. Kiskoromban szinte csak onnan öltöztünk, rendes ruhát nem nagyon tudtunk venni. Ja, meg a bátyáim levetett ruháit hordtam:)

Gica, nem lesz semmi baja Zsuzskának :D
A mi csanánkban egy lány van, mellette meg vagy öt fiú :wink:

Térkő-öntés - cement kell hozzá, és egy ilyen öntőforma 1 m2
:roll: A hátsó szomszédnak van ilyen :roll:

Már nejlon van az előtetőn, csak a cserép hiányzik, meg alul a festés. De esik az eső :roll:

Na, iszok egy kis vizet a kakaó után :arrow:

Kép
vindolanda

Dettyk, szegény, ez a munkarend :roll:

Irina, írhatnál a "Receptjeinkbe" is :lol:

Emese, kell már fűteni a házat?

Tényleg lányok, aki kertes házban lakik, begyújtott már?
Mi esténként-reggelenként begyújtunk, de a férfiak most is ott fekszenek előtte :roll:

Kép
vindolanda

Vindo! Ha hideg van éjjel/este, mi is begyújtjuk a gázt. Most pont az az időszak van, hogy nem száradnak a ruhák... :? Kitenni már hiába teszem, nincs olyan meleg, bent meg még nem megy annyit a fűtés... ezt úgy utálom... :evil:

Tescos gyerekrucikat én is szeretem, azt is szoktam venni! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Akkor jó, nem csak mi fűtünk :lol:
Itt a szomszédok nem nagyon gyújtottak be még, igaz, van, ahol télen sincs fűtés, a szomszédba járnak át melegedni :shock: Ha már átfagytak :roll:

Ja, amúgy még a Takko-ban szoktam Rugónak venni ruhákat (néha 600 körül van egy akciós felső), meg a Kikben :roll: És persze a helyi kínaiban, itt nagyon otthonosan mozgunk, ismerjük a nénit :P

Rugónak ma nyúlós napja van :roll:
Itt fekszik-ott fekszik :roll:

Kép
vindolanda

G. amúgy elment kilenc körül az egyetemre, dolgozgat. Mi itthon nyomulunk Rugóval.

Teszek fel három képet.

Itt aludt el a múlt héten, ágyban fekve, ilyen már hónapok óta nem volt. Mellette Béka-úr, illetve a Repülés c. könyv, amit szeret nézegetni.
Kép

A Baumaxban úgy gondolta, ő is vesz fát. Telepakolta a bébitaxit, majd behaltunk rajta :P
Kép

Az emberre Dóra-nézés közben különböző szükségletek törhetnek. Itt pl. a notebook előtt eszik és ül a wc-n egyszerre :roll:
Kép

Kép
vindolanda

Tettem képeket fel a szülinapról odaátra.

Vindo, Rugó nagyon cukker, az utolsó képen látható komplexitás pedig lenyűgöző. ;-)

Megyek kézzel mosni, majd visszanézek.

Kép
Kép
irina

Ja, amúgy R. ujjai úgy állnak az alvós képen, mint a klingnoknak a Star Trekben. Ebből is látszik, hogy nem tőlem örökölte a kezét (amúgy az ujjain a körmök már most nagyobbak, mint az én kisujjamon a köröm), mert nekem a klingonos köszönés csak bal kézzel megy.

Ja, és a fél szememet is csak bal oldalon tudom behunyni :lol:
De a szeme az enyém, így ebben ő is béna lesz.

G. profi a klingon-köszönésben.

Kép
vindolanda

Vindóm, vulkáni köszöntés, nem klingon, de egyébként csuda ügyesen csinálja. ;-)

Kép
Kép
irina

Behaltam az utcsó képen :lol:

Mi is bekapcsoltuk a fűtést de csak picit. Szép lehet az,hogy szomszédba megy melegedni,ott tuti nincs gyerek nem?
varga tünde

Bazé, tényleg vulkáni :lol: :lol: :lol:

Tünde, nincsenek gyerekek. Régen voltak, de szerintem akkor sem nagyon fűtöttek.
Amúgy az udvaron áll a fa náluk :shock:
A néninek tavaly kicsit meg is fagyott a karja :shock:

Kép
vindolanda

Néha vannak váratlan sikerélményeim.
Rugó a galériában van fenn, a járókában ül, gumigyűrűkkel és egy napszemüveggel játszik :D
Kb. 15 perce.

Odateszek egy adag mosnivalót :arrow:

Kép
vindolanda

Jaj tegnap előtt ESTE megnéztem A negyedik típusú találkozások című filmet.Csajok alig aludtam utána,ennyit erről akinek ennyi esze van,hogy este néz ilyeneket.. :?

Huu jól elvan. .Nem félsz,hogy neki indul és leakar jönni úgy hogy nem veszed észre,a sok lépcső miatt.. Vagy le tud jönni egyedül is? Én nem engedem Domit egyedül lejönni féltem...
varga tünde

Hát, akkor jó éjszakád volt 8) :wink:

Nem tud kimászni a járókából.

De amúgy kb. egy hónapja lejön magától is, bár elég rossz nézni :shock:

Hív

Kép
vindolanda

Vindo, bocs a megjegyzésért, tudom, hogy dedós, csak előtört belőlem a trekker (sokáig még Magyar Star Trek-klubtag is voltam, minden trekdolgot láttam) ;-)

Kép
Kép
irina

Csak nyugodtan :wink:

Tökéletesen tisztában vagyok a klingonok és a vulkániak közötti biológiai és egyéb különbségekkel, nem is tudom, hogy ronthattam el :roll: :lol:

Kép
vindolanda

A nyelvészeti különbségeket viszont meghagyom Neked :wink:

Kép
vindolanda

Vindo, járóka és sikerélmény :lol:

Tündi, horror után én is rosszul alszom. Meg a nagy családi banzájok után is. 8)

Kép
Kép
irina

MOndjuk, a nemi egyenlőtlenségekben megosztozunk. A vulkániaknál mintha demokratikusabbak lennének a viszonyok, nem?
Amúgy voltak klingon nők a sorozatban, akik valamilyen funkciókkal bírtak, vagy azok maszkulinabb társaság???? :?:

Kép
vindolanda

Vindo, ha-ha ;-)
Sose felejtem el, az első élményem a ST-klubban, amikor beléptem az volt, hogy az egyik srác klingon nyelvkazettát árult, amit meg is vettem, de azóta sem tudok a Kapla!-n kívül semmit klingonul. Talán még annyit, hogy parkmakh 'szerelem'. Vulkániul még ennyit se. ;-)

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: