A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond,

nem tudsz mostanában aludni???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pagika,

a kupon hátulján van hogy milyen hónapban lehet felhasználni a C&A-ban :lol: :lol: :lol: (én kb Nimród fél éves korában regisztráltam, ˙így később kaptam a cuccokat, tehát lehet hogy a születéskor regisztráltaknál már nincs érvényes kupon)

Keresztelő: én kb 5 éve keresztelkedtem meg, de csakis azért, hogy keresztszülő lehessek :oops: :oops: :oops: :oops: (laza pap bácsi volt, semmit nem kellett csinálnom, sehova járni, stb)
Nimródot nem tervezzük mi sem víz alá tartani tempolomban :arrow: majd ha nagy lesz, eldönti, tartozni akar-e valmilyen felekezethez, és ha igen, hova.
(ez a fajta vallásosdi tőlem is igen távol áll, én másban hiszek :roll: :roll: )

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
hát akkor ezért van,mert nekünk is volt dm bababónuszunk,de
nekünk júniusban lejárt :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
csibe83

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 06:45-kor.
Vendég

Czigka,

jó, hogy Bende tudott aludni :-) Gyógyuljon hamar!
Gondolom, Apa is túléli majd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Lola! Eddig én se akartam semmit hozzáfűzni, mert téged se ismerlek, nemhogy a férjedet. És eddig én is úgy gondoltam, hogy kettőn áll a vásár, bár az biztos, hogy akármi is van vagy volt, egy szülés utáni és szülés előtt álló nő hormonjai össze-vissza ingadoznak, bármi baja is volt veled a férjednek, ezt nagyon is figyelembe kellett volna vennie. És persze hogy azt is, hogy ha mégis úgy gondolta változtathatatlan a helyzet ebben a helyzetben semmiféleképpen nem hátrálhatott volna meg, vagy akkor tényleg miért ekkor találta ki ezt az egészet??? El se tudom képzelni,mi a fene üthetett bele, hogy 15 év együttélés után végül is indok nélkül faképnél hagy, főleg mikor a család egyre csak gyarapszik. Legalább indokolná már meg, nem?????
Mi az, hogy nem jár 30 ezer forint??? Alapból ennyi jár egy gyerek után, de mindjárt jön a következő. Még jó hogy nem mondja, hogy menjél már el dolgozni, ahogy megszültél! A baromja! Tényleg ügyvédhez kell fordulni.

Kaki ügyben felhívtam a dokit, hogy most mi van, ennyi ideig normális e, hogy csak pár bogyót kakált Noémi. Azt mondta semmiféleképpen nem, itassam sokat, akár narancslé, az is székletlazító, adjak neki kúpot, ha fél óra múlva sem kakil, akkor még egyet nyugodtan. Na, hát én adtam neki kúpot (glicerines) amit gyűlöl és iszonyatosan sír, de hát nincs mit tenni, inkább ez mint a beöntés. Fél óra múlva pont érzem is a kakiszagot, belenézek a pelusba, hát volt kb. 5 pici bogyó és a kúp. A kúp vissza, 10 perc múlva megint 2-3 bogyó és a kúp. A kúp megint vissza, most tettem le őket aludni, hát nem tudom. Meddig nyomkodja ki a kúpot?? Na, mindegy, legalább jönnek a bogyók is. :oops: :oops: :lol: :lol:

Talira nem írt senki semmit... :( Nem akartok véletlenül szept. 15-én a Heim Pál kórház környékén találkozni? Akkor megyünk Pestre, igaz, csak Noémi és Natali lesz velünk, nekik van hemangiomájuk és azt kezeltetjük. Sőt lehet Natinak le is veszik. MÉg nem tudom, mert csak megemlítette a doki.

Pocok, én már fogalmam sincs, mikor regisztráltam, de nekünk mindent úgy küldenek, amennyi idősek. De valahogy én is fél éves koruk körül, mert arra emlékszem, pár hét különbséggel kaptam meg a 0-6 hós kuponokat, meg a 7-12-eket. Aztán már azt hittem több nem is jön, de van még egy 12-18 hós is. Amúgy nagyon örülök, hogy van ez, mert összepakolgatom a kuponokat meg a kedvezményeket, és ha még akció is van, nagyon jó árban veszem meg a dolgokat. Meg van ez a 50%-os kuponfüzet is, az is tök jó!(persze a felét el se használom, mert vannak benne gagyi dolgok is, de már az is megéri)
Most épp az elo-s tanfolyamon agyalok. Azokat ismeri valaki? Hogy van? Kéred a tanfolyamot és akkor havonta kiküldik az anyagot, te megtanulod és ha úgy érzed megy, akkor jelentkezel vizsgára? Vagy muszáj a végén rögtön vizsgázni? (mert mi van, ha én nem úgy haladok ahogy küldik) Érdekelne egy csomó minden. Szabás-varrás, lakberendezés, grafológia, műköröm lábápolás, fodrászat (ugye nekem ez lenne a legcélszerűbb) stb.

Csibe, csak aztán nehogy rászokjon az éjszakai ivásra. Bár azt már akkor is könnyebb mert ha meg tudja tartani a cumisüveget (ha abból iszik) akkor csak beadod neki, vagy esetleg vannak ezek a zsebes tárolók, megmutatod neki, hogy ott van és egy idő után megtanulja és nem is kell vinni neki. Csak sokmindenkitől hallottam, hogy az éjszakai evésről sikeresen leszoktatták, illetve át az éjszakai ivásra.

Boo és gellérhegyi sziklatemplomot nézted már, Bár azt nem tudom, lehet katolikus??? ( :oops: :oops: ) Fogalmam sincs, csak szerintem olyan különlegesen szép.

Czigka, Bendének akkor nincs láza? Csak apának volt (van?) Mit csináltak, hol jártak, hogy így megfáztak, vagy mi?

Kép
pagika

Ja, és még annyi, hogy 2-3 napja Noémi kb. napi 1,5 liter vizet/teát/tápszert iszik meg + a főzelékekben lévő folyadék. Szerintem ekkora gyereknek ez jó mennyiség, nem? A többieknek a kajától sincs semmi bajuk, normálisan tudnak kakilni. Kapta ezt a laveolacot, azt sem segített. Mi a fene baja lehet? Már csütörtök óta nincs a pár száraz nyúlbogyónk kiívül semmi....

Kép
pagika

Sziasztok!

Azért írok hajnalonta, mert most Hugival kettesben vagyunk itthon, és amikor lefekszik, akkor még tudok prüntyögni. :lol: :lol:

lola29!

Senki nem élt közülünk veletek egy fedél alatt. Egyértelműen méltatlan ami veletek művel most a férjed. :( :( :( :( :( :( Hogy mi a megoldás, vagy, hogy egyáltalán van-e, nem tudom. De azért csak kellett valami, ami ide vezessen. :roll:
Általában mindkét félen múlik. De ha esetleg csak az egyik a hunyó, és azt mondod, hogy
[quote="lola29"]h írta:lola29iggyétek el nem követtem el semmit, és nem is vettem észre semmit
, akkor a probléma a te oldaladról alighanem a mondat második felén volt. :roll: Valahol elmentetek egymás mellett. :roll: :roll: :( :( :( :( :(

És ezennel dugultam, mert csak a következményeket ismerjük(?), az előzményeket nem. Így pedig olyan könnyű dumálni, mint amennyire feszültséget gerjeszteni.. :roll: :roll: :oops: :oops:

csibe83!

De jóóóóóóóóóóóóó, a tietek az a kis aranyos? :) Sose tudtam, hogy kié-mié, de annyira tetszik mindig, amikor arra járok. :P :P :P (Rá is csodálkozok állandóan, hogy egyrészt hogy fér el, másrészt meg működik :shock: :roll: :) :) :) De nem szerénynek mondanám, hanem "újnak". :lol: :lol: :lol:
De komolyan. Tény, hogy több száz évvel ezelőtt volt jellemző a roskadásig díszités, ami aztán egyre szerényebb lett. (Mára már néha már olyan modern templomok is vannak, hogy soha ki nem találnám, hogy az az. De ronmay talán erről többet tudna mesélni :roll: :lol: :lol: )

boo!

A különbség itt van:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Evang%C3%A ... nys%C3%A9g

http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1lvinizmus :arrow: :arrow: :arrow:

"A kálvinizmus teológiai gyökerei a 16. századi nyugat-európai reformációig nyúlnak vissza. Az azt elindító lutheri irányzatból indult ki, majd több újító reformátor hatása alatt formálódott (például Ulrich Zwingli), akik között Jean Calvin (magyarosan Kálvin János, 1509-1564), a jogász végzettségű francia reformátor végül kiemelkedővé vált."

Ha pedig keresni szeretnél, akkor (a bal oldalon kutakodj, mert eléggés rosszul látni :? :? :? ):

http://www.keresztenymagyarorszag.hu/templom_kereso

pagika!

Ezt a minap találtam:

http://cotcot.hu/cikk/2008/04/04/mit-arul-el-a-szekletunk
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.08.30 12:18-kor.

Kép
Kép
200907?

Boo!
A másik topikomban is templomtéma volt nem rég, és a Nagytétényi nemtommilyenfelekezetű templomba vonulnak többen, mert ott van nagy lazaság. Ha akarod rákérdezek. Igazából ott is csak átugrottam a témát mert nem érint.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Na és most egy rendeset :arrow: Töredékére sem fogok tudni reagálni az elmúlt hétnek, mert írtatok vagy 7 oldalt :shock:

Boo!
Én kapiskáltam hogy tuti leléptetek, mert az nem létezik hogy egy hétig még csak meg sem nyitod a bnetet :wink:
Nyaralóssztori nagyon tuti, örvendezem hogy ennyire szuperul éreztétek magatokat :P Velencei wc-s ügy :arrow: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Járós videók nagyon édesek, Miron eszméletlen ügyes :D Esések :arrow: Jah, ez van, és minnél magabiztosabb, annál nagyobb burnyázások vannak. Talán (lekopogom) Zé már kevesebbet esik, de volt egy nagyon gáz időszak.
Képek csúcsszuperek :D
Álmod :arrow: Khöm, kafaság :D

Pocok!

Járás :arrow: :D :D :D Képekvideók????????????
Tejpép nálunk is parkolópályán :?
Leesés :arrow: :( Zétény is esett egy fejest a nyaralás alatt le a kőre, ennyire még sosem vágta be a fejét sosem :( 2 emelettel lejjebb is hallották a koppanást.
Babtábla aranyos :)

Czigka!

Unokahugi alvajárása :shock: :shock: :shock: :shock:
Mondjuk attól is befosnék, hogy a szálloda pincéjében sírdogálna éjszaka egy kislány :oops: Gondolnám hogy szellemgyerek vagy hasonló..... öööö, a'szem elég sok hülye horrort néztem már meg életemben :oops:

Pagika!

Huhh, micsoda alvás-sikerek, gratulálok :D
Hám hogy válik be??
Epe-jelet én simán elhittem :oops:

Csibe!
Telekmizéria :?
Babakocsi :? Garis még? Mi Bébé Confort Streety-vel nyomjuk, én imádom.

Talit mi kihagyjuk, Zétény taknyos.
Kecskemét, hhuhh, na azt meg tutira, nekem messze van nagyon, bocs Pagika :oops:

Szonibaba!
A pediped az puhatalpú nem?? Nagyoknak olyan benti mamuszféle?
Mi ma megyünk őszi cipőt venni, nagggyon átgondolt leszek, és mindent felpróbálunk. Már ha lesz kocsim, mert tegnap jöttem rá, hogy az egy hét nemautózás miatt lemerült az aksim :?

Tike!
Savanyúság elrakása? Huhh, elismerésem :)
Dévényezés: Éljenéljen :D :D :D

Aprópénz leváltása :arrow: Ezen miért borultatok ki ennyire?? Ez minden bankban, postán pénzbe kerül régesrég. Mi egész évben összegyűlt aprót karácsonykor váltjuk le mindig, akkora nem kis összeg jön össze, súlyos ezrekért írják jóvá a számlánkra. Evvan.

Dodi!

Kéregető leugatása :shock: :D :D :D És hova lett a fátlehethasogatniahátamon türelmed?? :wink:

Nyuszi!
Akkor most Lilit a férjed altatja?? És ő is kell éjjel? Királyság!
Járás :arrow: Gratula!!! :D

Piperkőc szőrös pasik :arrow: Külön borotva tök logikus sztem.
Enyémférj sem tomselleck, én jujjdenembírom, egy olyan pasim volt, az se tartott sokáig :oops: Nekem furi.

Hálózsák :arrow: Zéténynek Ikeás volt, rosseb tudja jó e még rá, 18 hósig van a méret, lehet elő kéne szednem. Érdekes kísérlet lesz megpróbálni majd újra benne altatni.

Ovisjelek :arrow: Én cica voltam, és imádtam :roll:
Unokaöcsim csiga volt első ovijában, (tesóm lassan stoppolta le a jelet valszeg azért), azért szerették nagyon. Oviváltáskor, meg választhatott a karika és a nyíl közül :shock: :shock: Csóri gyerek teljesen kész volt tőle, hogy ilyen snassz jele lesz. AMúgy találkoztam már olyan gyerekkel akinek bot (!!!) volt a jele. Komolyan. :roll:

Lola!
Huhh, inkább nem mondok semmitse :shock: :shock: :shock: :? :? :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 06:48-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Tegnap megvolt a keresztelő, utána ebéd, aztán még a keresztszülőkkel ünnepeltünk estig, nagyon jól sikerült a nap :D .
Nem is számítottam rá, de megérte keresztelőt csinálni: a nagyszüleimtől, meg a nagybátyáméktól kaptunk egy valag pénzt :shock: 8) :lol: :lol: . Anyu ajándéka az éttermi ebéd volt, és a keresztszülők is kitettek magukért, pedig azt se vártuk volna.
Szóval jó buli volt :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Ronmay!

Botond kap tápszert, mert ilyen korban még 3* kell kapniuk naponta tejterméket, én meg tejet nem merek neki adni :oops: . A túrótól annak idején ekcémás lett, és tök sokára múlt el, ezért parázok elkezdeni :roll: .
Mondjuk tejberizst, meg tejbegrízt már többször kapott...
Napi egy joghurt általában lecsúszik, meg a sajtot tömi, de mást nem igen kap.
Te mivel pótolod a tejet? Vagy már kap feleset?
Ja, látom :lol: . Ez a turmix nagyon jól hangzik, de a gyümi éhgyomorra nem para? nekem tuti savam lenne :? :lol: .
Na, ma meginterjúvolom anyut, mit szólna a tejhez.... :roll:

Loláékkal kapcsolatban alapvetően egyetértek, mert én is inkább "magamat veszem elő", ha bajunk van. De a helyzet az, hogy terhes nőt, akkor sem hagyunk egyedül!!!! Valóban, a helyzet soha nem jó az elváláshoz, de ennél mindenkor jobb szerintem! Én csak a saját terhességemből tudok kiindulni: terhesen is előfordult, hogy összekaptunk, semmiségeken, de én akkor úgy éreztem itt a világvége, és a földre rogyva zokogtam a hatalmas pocakomat simogatva, és úgy éreztem szétszakadok belül a fájdalomtól :shock: :( . Pedig másnapra semmi bajunk sem volt, de (nálam) az egy más idegállapot volt! Belegondolni sem merek, hogyan érintett volna, egy válás :( .
Nekem is eszembe jutott, hogy biztos régóta érlelődik már ez az elhatározás, és a picit nem is tervezték, talán az utóbbi pár hónap is csak "türelmi idő" volt (bocs Lola, de benne van a pakliban). De! Ennek ellenére, sőt akkor pláne azt mondom, pár hónapot igenis maradnia kellett volna még! Nem próbaképpen, nem szánalomból, hanem emberségből! Tudja jól, hogy mennyi tennivalóval jár egy baba érkezése, és ezeket most neki kéne intézni, vagy legalábbis Pannival lenni, hogy Lola intézkedhessen (bár kiságyat szerelni, meg kisszekrényt cipleni nem neki kéne!).
Ha meg valóban mintaapa, akkor lehet(ne) rá számítani minden ilyesmiben, nem csak heti egy óra játszizásban, mert az lóf@sz.
Én nem vetem meg azért, mert tönkrement egy kapcsolat, de azért igen, hogy nem lehet rá számítani....

Kispocok!

Én a napokban tervezem beújítani az őszi "kollekciót" :lol: . Minden melegítője a bokáját verdesi, tök ciki :oops: :lol: . Semmi se jó rá az átmeneti cuccaiból, és itt a rosszidő :? . :arrow: tesco :lol: .
Ezt (is) kapja a keresztelős pénzekből :wink: .

Boo!

Cuki voltál ezzel az egy szelet kenyérrel... :lol: .
Botond tegnap 3 szelet májkréme kenyeret evett meg vacsira :oops: :lol: . Most kapott először, és visított érte.

Folyt......

KépKép

KépKép
kicsidodi

hi

Még nem olvastam vissza csak gyorsba a taliról a képeket feltöltöm. Sok lesz és nagyon nem válogattam....

Dodi és Botond

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Katy és Petra

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
ronmay

Boo és Miron

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
ronmay

CSibe és Kiara

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
ronmay

Roló és a többiek

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Majd este olvasok...

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Nálunk apa, k.anya, k.apa katolikus, anya, és most már Botond is 8) református. Mondjuk én gyerekkorom óta odajárok, és nekünk az esküvőnél sem csinált ebből ügyet a lelkész, mert azt mondta, szte sokkal többet számít az, hogy én hívő vagyok, mint az, hogy elmegyünk-e pl. 6* felkészítésre. Így csak 2* kellett mennünk esküvő előtt is, meg most is. Keresztszülőkkel együtt. Mondjuk utólag bánom, hogy nem volt több az esküvő előtt, mert nagyon-nagyon jó beszélgetések voltak! Tudom, hogy ezeket a legtöbben a hátuk közepére sem kívánják, és apa is húzta a száját :roll: . Eddig úgy volt, hogy szorgalmazta a vallást, de csak nekem (szte jót tesz nekem :twisted: ), ő köszi, nem jött :? :lol: . Most viszont annyira pozitívan csalódott, hogy megbeszéltük, hogy havonta egyszer elmegyünk templomba együtt :D .
Sose gondoltam volna apáról, de hihetetlenül örülök neki :D . Erre mondják, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek" :lol: .

A keresztelő ingyen volt :wink: . Mondjuk úgy tudom, a katolikusoknál kérnek pénzt, meg máshol is illik "támogatni a templomot" :roll: . Tőlünk itt sose fogadták el ilyenkor, bár mi minden éveben támogatjuk egy nagyobb összeggel a gyerektábort, mert gyerekkoromban engem ingyen vittek, mert szegények voltunk, és ez apát annyira meghatotta, hogy minden évben küldött velem pénzt :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo!

Szerintem te a mélyharapásra gondolsz. Nekem is ilyen:

http://www.diamantdent.hu/index.php/lan ... zabalyozas

(Továbbá kissé kócos. Volt fogszabályozóm is, gusztustalan hússzínű, de szerencsére csak estére kellett betenni, és reggel meg kivenni. Időnként feltörte a szájpadlásomat kicsit, ezért nem rajongtam különösebben érte. :? Úgyhogy egy idő után abba hagytam, és ilyen maradt, amilyen most is. Amikor Manónak aftája volt, és gyerekfogászatra kellett vinni, akkor derült ki, hogy neki is ugyanoda kell mennie. Ugyanaz a padló, ugyanaz a székek... :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Lois,

videó nemvan :twisted: :twisted: :twisted: mire beizz˙ítom a telefont, már négykézlábazik...

Boo,

szegénymüzlikutya... gondolom, azóta is megszeppenve ül a sarokban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lufi - nálatok akkor most standard szülinapi hangulat lesz??? :-)

Czigka,

[quote]( írta:Most apa 5 percenként méri a lázát, mert most csak 36,3. De azért fekszik

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Boo,

[quote]P írta:ocok
nézd meg ezt és figyeld a tolókar megoldást!!!! (az elején van) Shocked Razz Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Laughing Cool most szóljak apának?...

szerintem valamiről lemaradtam... nem értelek :oops: :oops: :oops: :oops:

Dodi,

keresztelő ekkora buli :?: :?: :?: :?: mingyá' mi is összedobunk egy ilyet! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Őszi szett beúj˙ításra én is megyek, szerdán lesz autóm, vagy Tesco vagy Cora, még nem tudom, de nekünk még h.u body-nk sincs, csak 2, amit nemrég vettem, hogy majd télre belenő... ahaaaaaaaaaaaaaaaa, már most passzentos rajta...

Ronmay,

nagyon jók a képek 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Katy,

Petra egyre csajosabb és egyre jobban hasonl˙ít rád!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo

Én nem akarom védeni…nyilván nem fair lelépni most. Nem tudom, hogyan készült a gyerek, tervezett volt vagy nem vagy attól várt megoldást mittudomén.. nem az én dolgom, csak annyi, hogy mivel nem ismerem a teljes igazságot nem akarok ítélkezni. És egy csőből hallani az igazságot az nem igazság…tom tom bazi liberális vagyok. Persze ha Lola helyében lennék biztos qva anyáznék én is…

Tejberizst. Ja én. Tejjel szoktam..
Gyümiturmix:
-Gyümi+zab+joghurt
-Gyümi+avokádó+joghurt
-Gyümi+túró
Mikor melyik…de van hogy nagy ritkán tejpépet is rakok bele, Roló azt magában nem eszi, de annyira nem bánom.
A gyümi általában idény gyümi. Barack, szilva most. A megy idején megy, cserkó…stb..
És mindjárt itt a sütőtök szezon Roló imádja….
Én fent vagyok a Facebookon… :lol:

Pocok

Szuper! :lol:

Lola

Fogalmam sincs mi van ott..ezt csak Ti tudhatjátok…sajnálom..A pénzt nem értem…hisz a gyerekei megélhetéséről van szó.
A párom válása se volt bökkenő mentes, a csaj kipakolta az egész lakást még a fogkefét is elvitte. Néha döbbenek, hogy mit okoz egy kapcsolat bukása az emberek agyában.. :twisted:

Dodi

Rolónak nem para, mert turmix. Van benne banán is. Meg joghurt vagy vmi tejtermék..attól nem lesz savas…
Háát ha a túrótol ekcémás volt, lehet várnék a tejjel úgy nyersen…
:roll: Te miért böktél meg facebookon? vagy az micsoda?

KépKép

KépKép
ronmay

Tók aranyosak a tali képek! :P :P :P :P :P Őket nézegetve megállapíthatom ők kisgyerekek, Hugi pedig kis gyerek. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Lányok!
Ne nézzetek hülyének, de az itten témákból kiindulva páratlan asszociatív képességem kapcsán :oops: :oops: jutott eszembe az álom közbeni orgazmus. Volt már valamelyikőtöknek? :roll: :roll: :roll: (Itt nem Apa hatható közreműkösévél, de kábán megéltre gondolok :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Keresztelő: Lilit ugyanabban a református templomban szerettük volna megkereszteltetni,ahol az esküvőnk is volt(XI.kerület),de mivel a barátnőm nincs megkeresztelve,nem ő lesz a keresztanyja vagy nem lesz keresztelő :lol: A viccet félretéve:a barátnőm ha 34 év alatt nem keresztelkedett meg,nem kérhetem tőle,hogy most pótolja be,de ne is tudná,mert Kölnben él,és most vannak itthon,nem is lett volna már idő rá. Úgyhogy két választásunk van: vagy nem ő lesz a keresztanyja Lilinek vagy körbenézünk még,hogy esetleg hol nem veszik komolyan. Bár kötve hiszem,hogy találunk ilyen helyet,mert a reformátusok a leglazábbak.

Ronmay! Nagyon jók a képek,szuper lehetett a tali! És még milyen jó meleg volt :D
Katy! nekünk is van ilyen gatyánk :wink: Petra nagyon édes!! Hogy tetszik neki a bölcsi?

Tali: én megint kihagyom,ne haragudjatok :oops: Nem indulok neki Lilivel vidékre,mert mostanában nem annyira szereti az autókázást,nem akarom,hogy esetleg végig üvöltsön mögöttem :lol:

Kispocok! Én pont hétvégén vettem hálózsákot Lilinek,de utálja :cry: ,hisztizik benne,úgyogy marad a hosszú ujjú body és talpas gatya :wink:

Lois! Mikor jössz nekünk élménybeszámolóval? :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Csibe! Gratula a cicimentes éjszakához!! Kiara mit szólt hozzá? Vigyázz az itatással,gondolj csak ránk :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

anyááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááádat!!!!!!!!
több, mint egy órája írtam egy hszt-és kiléptetett. mindjárt sírok.....

KépKép

KépKép
kicsidodi

nyuszi!
sajna muszáj voltam megitatni,mert szegényke annyit sirt előtte,hogy
tuti totál kiszáradt,mert elaludt és 15perc múlva újra felkelt.
de egyenlőre ennek örülök a többit majd később...
Kiara jobban vette a cici mentes éjszakát,mint gondltam.bár amikor
felkelt elmagyaráztam neki,hogy nem kap cicit max inni kap.
ha nem ragaszkodtok a reformátushoz,akkor nálunk megkeresztelik
úgy katolikusnak,hogy elég csak az egyik keresztszülőnek katolikusnak lenni.

pagika!
nem cumisüvegből iszik,sosem ivott,hanem pohárból iszik,igy sajna
még nekem kell itatnom...

mi holnap megyünk méricskére.kiváncsi vagyok mekkorát nőtt.
apa tegnap azt mondta,h biztos hizott most Kiara.

Kép
Kép
csibe83

[quote]N írta:ekem körte volt a jelem az oviban (semleges volt), a barátnőmnek meg alma Laughing később a melleink is e szerint nőttek Evil or Very Mad Twisted Evil Laughing

:lol: :lol: :lol:

[quote]d írta:e ennél jóval egyszerűbb és eszerint hatékonyabb is, ha madzagon felakasztok a bejárathoz, az ő magasságában lufikat Embarassed nagyon genyó vagyok? Rolling Eyes Embarassed

Hát jaaaa! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

De Müzlivel se vagy semmi!!!! Sőt, látom Miron is tanul tőled, már egyedül is a sarokba tudta küldeni! :lol: :lol: :lol:

Lois! Megértem én ám, hogy messze van Kecskemét (mondjuk attól függ, ha pl. NewYorkon belül lenne ugyanekkora a táv, akkor az talán sokkal messzebbnek tűnne, pár röpke órával)
Hámot még annyira nem próbáltam, csak rájuk adtam. Egyébként ilyen:
http://www.babitu.hu/1129-chipolino-babaham-katica.html

Azért nem raktam rá még a "pórázt", mert még annyira nem stabilak és félek, kicsit hátrahúzom, hogy ne menjen el és máris elvágódik. De úgy szoktatom őket hozzá, hogy rajtuk van a hátizsák,aztán majd szép fokozatosan.
Köszi a gratulát az alváshoz, én is nagyon nagyon örülök neki!!! Sokkal kipihentebbnek érzem már most magam. Most mondjuk meg kicsit szenvedünk a fogzástól, Noémi a kakilás miatt - gondolom.

Ja, ma csináltam nekik zabpelyhet, megfőztem, adtam hozzá egy kis tejet meg barackot, kevés olívaolajat is tettem bele. Szerintem ez rostos is, meg amúgy is lazító, az olívaolajra azt mondják sokat segít. A kúpot is beadtam, rengeteget itattam (megivott a tápszerekkel együtt majdnem 2!! litert) És még mindig nincs eredmény. Remélem, nincs semmi gáz.
Amit azon a linken találtam,amit Bond írt, az alapján a belek átmérője lecsökkent, de lehet gyomorfekély, vakbélgyulladás, túlzott gyomorsav termelés is.

[quote]M írta:ost apa 5 percenként méri a lázát, mert most csak 36,3. De azért fekszik. Laughing Laughing Laughing )

Hát férfi.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
pagika

én nem vagyok a facebookon,de mindjárt regisztrálok akkor.

Kép
Kép
csibe83

Ronmay!

Meg akartalak jelölni, és azt hittem az az :oops: . Nem tudtam hogy kell, kezdő vagyok :lol: .
Nem kötöszködni akartam, esküszöm :roll: :lol: .

Bond!

Hűha, ez még nekem is zavarbaejtő téma :oops: :lol: . De ha én nem vállalom be, akkor ki? :roll: :lol: Boo? :lol: :lol: :lol:
Nekem volt már párszor, és tényleg olyan, mintha csak álmodnád, de mégsem :roll: :lol: . Már nem emlékszem, de én gyakran álmodom, hogy szexelünk (és mindig Ricsivel 8) , bár a legutóbb kínai volt :lol: :lol: :lol: ), és gondolom ezekből sülhet ki ilyesmi... :roll:
De akkor ezek szerint nem vagyok egyedül... :roll: :wink: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!
most nézem facebookon,hogy tök sok közös ismerősünk van...

Kép
Kép
csibe83

Boo!
ja és nem babanetesekre gondoltam.

én is sokat álmdom azt,hogy sexelünk apával...szóval ezekszerint
ez nem ritka...

Kép
Kép
csibe83

Dodi!
Ja persze, én is mindig a férjemmel cexelek álmomban is, bár a múltkor úgy nézett ki mint Brad Pitt, de istibizi a férjem volt :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

regisztráltam magam facebookra,de nem küldi el valamiért a megerősitó
emailt,pedig már százszor újraküldettem...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Mijjaza talpas gatya????? :shock:
Mármint hogy álljak az összecsukott babakocsim mellé, hogy méretarányosítsd a csülkeimmel?????? :shock:
Amúgy dehogy, nem böszme, nagyon kicsike, nekem ez volt a fő szempont, anno' a micrám pici (és nagyon keskeny) csomagtartójába bele kellett mennie. A sportrésszel 84x30,5x33. Anélkül csak a váz (mózessel meg hordozóval értelemszerűen ugye nem lehetett összecsukni, azt külön raktam el, csak a váz meg 84-27,5-33)
Müzlifegyelmezést sajnálom :( Zétény és Pizsi között még nem volt konfrontációm remélem sose kell emiatt nevelnem :?

Czigka!

Leszakadt kipufogó :? Nekem olyan volt régebben hogy szétrobbant a kipufogóm. Na az totál besz@rás volt, akkorát robbant azt hittem ránk támadtak a tálibok vagy hasonló :oops:
Hány éves volt a te férjed, mikor megismerkedtetek hogy még az arca sem pelyhedzett? 13????????? :lol: :lol: :lol:

Enyém Zé jelentem hálózsákban alszik, tök hideg van, elővettük, jó volt rá, simán elaludt benne, az éjszakai ficergéseknél még nem tudom mennyire fogja zavarni.

Képek édesek. Babákok gyönyörűek. Jó Kiarát is látni közöttük :P Látom szórta a csókokat rendesen :)
KatyPetrájának milyen hosszú haja van :shock: :shock:

Dodikám aranyom, a te szemed meg miért van annyira begyógyulva?????? :shock:

Pocok!

Tescoban 30 %-os gyerekcucc leárazás van csütörtökig mindenre.

Pagika!

Na igen, persze viszonyítás kérdése :roll: 185 km nekem amúgy, 4 óra autókázás egy taliért nekem sok azért :oops:
Hám cuki :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nyaralás :arrow: Übertutigigász volt, röviden 8)
Nézegetem a képeket, de nem igazán találok olyan ahol a kölköm épp nem pucér (lévén mindig az volt :oops:) , olyat meg nem akarok felrakni. Na majd kitalálok rá valamit.

Zétény iszonyatosan élvezte a tengert, nulla félelemérzet, rohant be a vízbe ezerrel. A sóssága sem zavarta, simán elmerült benne. Nyalogatta a kezéről eleinte. Korábban is tudtam, hogy ez a környék gyerekkel igazi paradicsom, ez a meggyőződésem csak tovább mélyült. Az autózásra is sokkal jobban reagált, mint várható lett volna, odautunk 7 óra lett, 2x álltunk meg, de csak egyszer a gyerek miatt. Visszaút 5 óra volt, első 3 órát egybe aludta, utána meg dumált, nézelődött, volt tán utolsó 20 percen kis nyaff, de ennyi. Szóval vele ennyi autókázás bőven vállalható. Szállásunk is okés volt, vagyis tudtam előre, hogy nem annyira bababarát, mert három szintes volt sok lépcsővel, de azért sikerült nagyjából biztonságossá tenni.
Alvás volt az egyetlen gyenge pont, utazóágy kiborította, első este gáz volt, fárasztó napunk volt ugye, neki is, rosszul reagálta le, akkor volt némi süvöltés. Utána már nem is próbálkoztam vele, közöttünk aludt. Vagyis volt egy éjjel, mikor benne, de akkor alva tettem bele. Végül is nem volt bajom a közös alvással, igaz későn feküdtünk, de későn is keltünk minden nap. Olyan nyaralósan ráérősek voltak napjaink. Mikor hazajöttünk semmi gond nem volt, örült az ágyának, simán aludt benn el egyedül. Szóval az ellenkezés az idegen környezetnek meg az utazóágynak szólt.
Sokat mászkáltunk, voltunk állatkertben, vidámparkban, piacoztunk, éttermeztünk, korzóztunk rengeteget. Velencét mi kihagytuk, többiek mentek, de babakocsival tök szívás szerintem. Meg bazi meleg is volt.
Nagyon élvezte a nagy társaságot, meg a gyerekeket, szóval gömbölyű volt az egész. Hazafelé azon tanakodtunk lehet szeptemberben visszamegyünk még egy kicsit :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lola!

Gyorsan neked pótolom, amit írtam, mert talán ez volt a legfontosabb.
Én a többiekkel ellentétben azt javaslom, ne szítsd a tüzet (bár a hallottak alapján megérdemelné :evil: )! Anyum azt tette, és ráment a gyerekkorom ( a tesómnak is, sőt, az ő élete azóta is egy romhalmaz, őt nagyon hazavágta) :cry: . Nincs az a dac, meg büszkeség, ami többet érhet a gyerekeitek boldogságánál!
Biztos unjátok már, de nekem a mottóm, hogy " a gonoszt jóval győzd meg." Harcolni mindenki tud, de annak a végén lesz egy áldozat. És a "jobbik" eset, ha az csak te vagy, és nem a gyerekek :( . Mindenek előtt békére törekedj! Ha rajtad múlna még együtt lennétek, tehát szereted ezt az embert. Próbáld jobb belátásra bírni. Szerényen, de magabiztosan, észérvekkel :wink: .
Sajnos a hitelt, ha tényleg a kettőtöké, neked is fizetned kéne hivatalosan, így nem is biztos, hogy jól járnál egy válóperben :roll: . Nem ismerem a férjed anyagi helyzetét és nem is tisztem turkálni a tárcátokban, e nem lehetne, hogy ő eladja a hiteles ingatlant, vegyen ő is egy kis lakást, és akkor talán tudja fizetni a gytartást...
Biztos meg tudjátok oldani békésen, kérlek tényleg ez legyen az elsődleges! Én végigéltem egy ilyen küzdelmet, és egy gyereknek sem kívánom :( . De nőnek sem, mert anyum a saját bevallása szerint is sok-sok értékes évet töltött emiatt egyedül, keserűségben, és nagyon megbánta!
Légy te az okosabb :wink: !

Lois!

Tuuudtam, hogy belekötsz :twisted: :lol: . De komolyan, különben nem mondtam volna, hanem mélyen hallgatok :lol: :lol: :lol: . Bár abban se lenne sztem semmi, ha mással álmodnék, elvégre azt nem tudom befolyásolni :roll: :lol: .
De ez tényleg nem az volt. Biztos volt már veletek is olyan, hogy tudtátok, hogy ez XY, de nem egészen úgy nézett ki álmotokban. Hát most hogy magyarázzam, na. Én tudtam, hogy ez apa, de kínais kisadásban, és csúnya volt :? . És én voltam felül szex közben, és meg is jegyeztem magam, hogy hú, de csúf, de nem baj, hiszen ő a férjem és szeretem, akármilyen is :shock: :lol: :lol: :lol: . Ez aztán a hűség, mi? :lol:

Ja, és egy baráti párnak épp most került válságba a házassága, és ez eléggé kiborít minket Ricsivel :( . Emiatt azt álmodtam este, hogy az exem mindenképp be akart cserkészni egy numerára, és vmi szuperszónikus programmal üzengetett, nehogy lebukjunk. Én meg passzívan ugyan , de ellenálltam, de ő meg csak pörgött, és szervezkedett, de álmomban már a megcsalás lehetőségétől is annyira kikészültem, hogy majdnem beleőrültem a bűntudatba :roll: . Aztán felkeltem mielőtt megtörtént volna (nem is történt volna, jó?), és még akkor is tiszta rosszul voltam :( . Fél óráig csókolgattam reggel apát :lol: . Nem nekem találták ezt ki :lol: :lol: :lol: .

Szemem:
Na látod, ilyen kemény hetem volt :evil: :lol: . De tényleg attól: csak bazi fáradt voltam, ennyi. Ja, meg most én voltam "fapados" :lol: . Reggel csak egy boltba indultunk, de sorra jöttek a teendők, ezért smink nékül, "otthonkában" jutottam ki a szigetre (ezért a sort, különben nem szennyeztem volna ezzel a környezetet :oops: ) :lol: .

Boo!

Az ing majdnem kicsi lett :shock: :lol: . Itthon megmértem a nyakát, 45-ös. Ez az ing meg 46-47-es :lol: .
Végül egy kínaiból kapott inget :twisted: :lol: . 1500-ért 8) . (De, eladó, 2000-ért :twisted: :lol: :lol: :lol: )
Ahol voltam: C&A, Tacco, Vögele, Goldenland, New Yorker, Marks&Spencer, Tesco, Invázio és talán még volt, de már nem emlékszem. És akkor Niki bnőm javasolta a kínait, ismerve a férjem öltözködési szokásait (ergo, hogy sose lesz rajta többet ez az ing :lol: ).
Ja, Kispocok, a kínai televolt gumicsizmával :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Leárazás :arrow: juhuuuu :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!
megvolt a második cicimentes éjszaka és Kiara nagyon jól viseli és
sztem jobban is alszik...
persze még nem az igaz az éjszakai alvása,de alakul.
azért döntöttem a cici nélki éjszakák mellett,mert megint elkezdte
Kiara,hogy miután elalszik utána 1ig óránként kell és besokaltam kicsit...
de tegnap "csak" éjfélkor és 3kor és 7kor kelt és végül 9ig aludt,de már
ez is haladás,mert előtte újra 6szor minimum kelt...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi!
Jaj dehogy is, fel ne vedd már :roll: HA egy jetivel van kedvem mókázni álmomban azért sem fogok mentegetőzni, amíg fényes nappal nem teszem :roll:
Amúgy én is sokszor álmodok enyémKedvessel, gondolom is reggelente, hogy mekkora lúzerság :oops:
A másik topikomban ezer éve volt egyszer téma ez, nem az hogy kiről álmodunk, hanem hogy gond e az, hogy a veszélyeztetett terhes kismamának, aki ugye le van tiltva és mégis valami álom indukálta örömben van része, gond -e. A részletekre már nem emlékszem, de egyik Anyu mesélte, hogy álmában üldözték a dinók(!!!) és neki ez jó volt. Nagyon röhögtünk, és utána ez amolyan szófordulat is volt, hogy olyan ínséges a veszélyeztetett terhes lét, hogy már egy dinó is elég... :roll:

A szemeden látszik pici fáradság de azért még okés vagy, csak én ekkora tirpák vagyok, hogy rá is kérdezek :oops: :oops: :oops:
A rövidgatyával meg mi a bajod???????? Szerintem csini, látnál engem egy ilyenben :oops:

Csibe!
Éljenéljen,lesz ez jobb is :D

Nekünk hálózsákos alvás bejött, fél 9-ig húzta a lóbőrt :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois!

Nyaralás húdejól hangzik 8) :D :D . Hol is voltatok? jesolo? Bibione?
Én se tettem még le végleg az idei nyaralásról :roll: :wink: . Bár Olaszországba én nem mennék, sztem ott már hideg lesz :? .
Én Egyiptomban gondolkodom, mert apa egyik barátjának van ott egy háza, Sharm El Sheik és Hurghada között, egy villanegyedben 8) :D . Így a szállás ingyen lenne, a kaja meg, azt mondják, sokkal olcsóbb, mint itthon, és itthon is szoktunk enni :lol: . Szóval az utiköltség ami valódi kiadás, de az nem kevés viszont :? .

Csibe!

De ügyik vagytok :D ! Hajráhajrá!!! :wink:
Vizet tényleg csak akkor adj, ha muszáj! Tanulj Nyusziék "kárán", ha már előttük nem volt példa :wink: .

Boo!

Apa se kedveli az ízeltlábúakat, de mivel én még jobban undorodom, kénytelen ő kinyírni :twisted: :lol: . Egyszerűen nem opció, hogy én öljem meg őket :lol: . Ő mondjuk a sáskáktól/szöcskéktől parázik igazán, de a sógorom sügere, Tibor, megeszi őket, ezért mióta leköltözött, azóta előszeretettel vadássza neki a sáskákat, mert tök vicces, ahogy megeszi őket :lol: .

Lois!

Dinó :shock: :lol: :lol: :lol: . Hú, mondjuk én rendesen kilennék, ha nem lehetne szexelni :oops: :lol: . Mert ráadásul nem is (csak) az aktus a gáz, hanem az orgazmus okozta méhösszehúzódás, ugye? Tehát máshogy se lehetne megoldani :? :lol: . Na, azért nem ez lenne a legnagyobb problémám, mert megszokja az ember, de utána olyan nehéz lehet újra belejönni :roll: :lol: .

Ja, dehogyis, nem gáz, hogy rákérdeztél :wink: . Legalább megnyugodtam, hogy általában ennél azért valamivel jobban festek :lol: . A lábaim meg tényleg gázak! Én nem szoktam "mártírkodni", látom, ha gázabb, mint általában :twisted: :lol: . És tényeg híztam két kilót, és egyből látszik, mindenhol. A pics@ba :evil: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! Csak nagyvonalakban olvastam vissza...hááát nekem is voltak már hasonló álmaim és bevallom nem mindig enyémapa volt a főhős :oops: Mondjuk nekünk volt egy időszakunk amikor elég sokáig nélkülöznünk kellett egymás társaságát a hálószobában...Mikor először terhes lettem, veszélyeztetett 8hét + műtét után 6 hét...mire újból belejöttünk ismét babát vártam, természetesen veszélyeztett 12 hét + műtét után 6 hét utána rögtön kezdtük a kivizsgálást, hysteroscopia után újabb 4 hét szünet...aztán hamarosan beköltözött Hédi :lol: 41 hét + csaszi után 8 hétig véreztem....na akkor csoda hogy ilyeneket álmodok? :twisted: :lol: :twisted:

Lois: Nyaralásért irigyirigy

Mi tegnap este befűtöttünk, Hédi 2 percente kiszaladt a kandallót nézni, mi 2 percente elmondtuk,hogy nem szabad odamenni,mert nagyon meleg.Nyáron sem engedtük a közelébe, hogy télen ne legyen furcsa,hogy most miért nem taperolhatja meg. Nálunk ma reggel 5 fok volt a teraszon :shock: :shock: Délelőtt megvolt az első hosszabb sétánk gyalogosan. Kisbolt - otthon babakocsival 15 perc, ma kisbolt - otthon 80 perc :lol: ( csak vissza, odafele babkocsiztunk) Természetesen az összes pocsolyába bele akart menni, de még nincs gumicsizmája, az összes kutyát,pipit, fűszálat közelről megvizsgáltuk, 66x eljátszottuk,hogy sétálunk...sétálunk...lecsücsülünk és 4 háznyira a mi házunktól sikerült eltanyálnunk egy pocsolya kellős közepébe :lol: :lol: :lol:
Nem is kellett ebéd után altatnom...

ja én is fent vagyok facebookon :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Majdnem el is felejtettem, lehetne egy nagynagynagy kérésem valakihez, aki pesti? Valaki írta a múltkor,hogy h&m-es bőrtalpú zonistutyit ad majd télen a gyerkőcre. Hédinek is volt kettő ilyen( ajándékba kaptuk), de már kinőtte. Nagyon szerettük, de sajnos erre felénk nem lehet ilyet kapni. Ha elküldeném az árát+ postaköltséget nem venne nekünk valaki egy párat?Persze csak ha nem túl nagy kérés :oops: :roll: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike!

Mi is begyújtottunk :wink: . Vagyis inkább :? . Botond persze egyből rástartolt, én meg jujjogtam, meg pantomimban öngyulladász imitáltam, de nem vette az adást :lol: . Apa mondta, hagyjam, hagy nyúljon hozzá. Hagytam :oops: . Nyálas volt az ujja, sistergett, ő meg röhögött :shock: :lol: . Na mondom, ez jól sikerült :? . Persze megint megpróbálta, de már nem volt nyálas az ujja :roll: . Kicsit "megégette", sírt is, de nem látszik semmi, mert persze csak egy pillanatig ért hozzá. Azóta viszont szemrehányóan néz a kandallóra, és nagy ívben elkerüli :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: