A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Dia,nem adtam még cumit,igyekszem kitolni,valahogy nem bízok benne :oops: így is olyan nehezen állt be a szopizás :(

Látogatót "várunk"-holnap jött volna,most idetelefonált h.ma jönne inkább :evil: Miki egyik barátja...nem én beszéltem vele,különben nem jönne... :evil:

Lányok,ha kell valakinek,megvan mindhárom Suttogó könyv pdf-ben és babaszakácskönyv,szívesen átküldöm.

Bévi nekem is visszaírt,ugyanezt...szegény :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi, sztem rakd fel a gére a Suttogót meg a babaszakácskönyvet... én elolvasnám... egyszer csak jól jön... (tudom, hogy igen)

Kép
xtina75

Na hali megvagyok én is :lol:

Nekem ma is voltak vendégeim, másik sógornőm (mondjuk vele nem tartom a kapcsolatot annyira max férjem felhívja 1x egy hónapban) meg férjem unokahúga.

Évi mi azért fürdetünk késő este, mert így van a programja akkor van inkább fent és belefér egy nagy séta+alvás. Az éjjel is mama altatta végre el fél 1 után, fél tizenegytől.

Öltözés nekünk is hosszú ujjú rugi van és alul egy vékony rövid ujjú body. Betakarni meg egy törölközővel szoktuk. Én kicsit sokallom néha rajta a ruhát de anya nem enged utánam, szerinte hűvös van. Mondjuk én is hosszú nadrágban+zokniba üllők, aludni meg paplannal takarózom és bezárom az ablakot (én fázós vagyok).

Ilus sajnálom a lázat :cry: :cry: :cry: jó, hogy meggyógyultál!

Csajok ezek a babák olyan ennivalók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Katusnak már vannak igazi könnyei ha sir??? :shock:

Kép
Kép
melisch

Csibuknak én is gratulálok!!!!!

Bévi szegény fejed :cry: :cry: Én nem értem miért ennyire jó kínozni a gyereket??? Itt adnak nekik tejport ha éhesek amíg az anya nem tud szoptatni, sőt utána is ha a gyerekosztályon marad megetetik ha sír. Petra attól még jól szopizik és amióta van tejem elég nem is kapott tejport. Mondjuk nem minden baba egyforma, mert van amelyiknek aztán kényelmesebb a tejpor mint kicsit megkínlódni a cicivel. Mindenhol más és más a szokás! Sajnos amerre az ember fordítja a fejét csak panasz van az egészségügyre és azon belül az ott dolgozókra :shock: :evil:

Maccs nem akartalak megsiratni sajnálom, hogy pont anyukád az aki nem adja meg neked azt a törődést és szeretetet amit megérdemelnél még most is és láthatóan hiányzik is neked a közelsége :cry: :cry: . Ne légy szomorú és ne rágódj rajta sajnos egyes embereket nem lehet megváltoztatni!!!! Ott vannak neked a picik leljed bennük örömödet!!!!

Van már fülbevalónk is!!! (igaz ez csak az ideiglenes) Kép

Kép
Kép
melisch

Tominak első perctől vannak könnyei,meg is lepődtem.

Tina,tényleg,felteszem majd g-re mindet.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi én cumipárti vagyok. :D

Petra nagyon szép kiscsaj :wink:

királylány

Gyönyörű Petra!!!Cukorfalatka :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaba
[quote="csillagfeny1976"]
írta:
csillagfeny1976
[quote]h írta:osszúújjúban
-ezt így kell írni? :shock:
jesszusom...de fura :(

Hosszú ujjú :wink:

köszi Ircsi
Már mindenhogy próbáltam leírni és egyre rosszabb lett :(
wow...de akkor megvan a jó :D
Tiszta gáz...írni sem tudok :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ilus
Reméljük már nem lesz lázad!!!
Vigyázz magadra!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag bukik még Gergő? Kaptatok másik tápit? Hányszor eszik egy nap? Éjjel?

királylány

Dia!
Keveset,de bukik....
Direkt bukásra hajlamos csecsemőknek való tápot eszik.De ha kombinálom a Bebával akkor bukik...így marad a Milumil :D
Az esti fél tizes evés után csak reggel 3 körül jelentkezik...aztán 7 körül...majd betartja napközben a 3 órát :D
Így a napi kaja sokszor 6 helyett 7 :D
De csak 110-et adok neki...mert nagyon mohó és megterheli a gyomrát :(

Csináltam is egy táblázatot neki :D
Felraktam g-re :D

Veletek minden ok?
Ti mit esztek?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Velünk minden oké. Jelenleg van elég anyatej neki. :D Dolgozok érte :D Bukni nem bukik. Este olyan 20-21 körül eszik, illetve a kettő között és ő is hajnali 3-3.30 környékén jelez. Napközben 4 óránként eszik, így napi 5x, de az utolsó evésnél többet eszik.
Áron 110-125ml között eszik, de mondom, este van, hogy 180-at is. Jó, több részletben, ezért tart egy órát az evés neki. :D

királylány

Szegény Bévi :cry: :cry: :cry: :cry:

Melisch
Én csak átszoktatnám korábbi lefekvési időre Petrát... Mi lesz, ha már hazamentek? Most még segít anyukád...
2 órán keresztül altani? :roll: (Katus fürdés után megélénkül... :wink: )
Krokodilkönnyei vannak... :cry:

Csillag
:lol: :lol: :lol: :lol:
új :arrow: nem régi
ujj :arrow: kézen, lábon, ruhán
:wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia
Ügyes vagy!!!!! :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Megvagyunk mi is!!! NAgyon szarul voltam a napokban, azon felül, hogy baromi vérszegény vagyok, sikerült egy jó kis hólyaghurutot összeszednem. Tegnap kaptam gyógyszert, ami kis tulzással egy csodabogyó, mert már ma sokkal jobban vagyok. (Amennyibe került, reméltem is :? )

Bercibóm az éjjel megint nem aludt, fél2-kor felébredt és nagyra nyílt szemekkel nekiállt nézelődni, ha megérezte a feneke a kiságyat már vísított, így a hordozóból nézegetett. Aztán nekiállt kakilni, amire még Apa is felébredt :?

Csütörtökön voltunk tanácsadáson, 4 kg, túllépte a születési súlyát!!!
A vizsgálat alatt végig aludt, és jókat mosolygott!!!

Fürdés nálunk is később van, 9 körül (nincs írásba foglalva), mert késő du. még kimegyünk sétálni, aztán ha elalszik nincs szívem felkelteni.
Most - mivel esik - séta helyett a nyitott ajtóba alszik a babakocsiba.

Olvaslak benneteket, ez a szoptatás buli sem túl egyszerű...hiába pro és kontra mindennek van előnye, hátránya.

Kép

Tegnapi séta....a sapi neki sem a kedvence!

Ja, és én tegnap is rövid ujjú polóba, zokniba és betakarva vittem ki. Vagy pelenkával takarom be, vagy egy kis pléddel, vagy éppen mindkettő rajta van.
limo73

Minden új Anyukának GRATULÁLOK!!! Sok örömöt, boldogságot!!!!
limo73

Csillag
Micsoda statisztikát vezetsz :roll: :lol: :wink:

Én nem vagyok ennyire precíz :oops:
Azt szoktam csak felírni, hogy mikor evett és melyik ciciből...

Csütörtökön megyünk doktorhoz, kiváncsi vagyok, mennyi a súlya Katusnak? Ránézésre fejlődik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi Ircsi :D :wink:

Dia-remélem mi is hamar áttérünk a 4-5 órás evésre :D :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Limo
Tőzegáfonya kapszula!!!! Sok folyadék!!!!!
Bercibo szerint is kínzás a sapi? :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én is írom a naptárba hogy hány órakkor és mennyit eszik. Meg hogy mennyit fejek....

Ircsi köszi :D

Jahh, a sapkát Áron sem nagyon díjazza, de még nem szólt vissza... :lol:

Limo jobbulást. Épp gondoltam rátok, hogy ugyen mi lehet veletek.

Tegnapelőtt nem tudtam mi baja van Áronnak. Sehogy nem volt jó neki, ha letettem, ha felvettem.....na egyszer csak kakilt, utána abban a pillanatban be is ájult :lol:

királylány

Én próbáltam etetni 3 óránként napközben, de nem megy....így marad a 4 óránkénti evés.... :roll:

királylány

Dia
Neked nagyon jó gyerek jutott...:lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi már másodszor :lol: .....no ezért (sem) lesz harmadik..... :lol:

királylány

Feltettem a könyveket g-re.Suttogó szerint Tomi Mimóza baba,hát ez van :D

Limo jobbulást :( nem tett jót a katéter..?
Berci nagyon édes :)

Én is írom kis füzetbe az evést,pisis kakit,alvást...

evilany

[quote="evilany"] írta:evilany

Limo jobbulást :( nem tett jót a katéter..?
Berci nagyon édes :)

A műtét után nem volt gond, simán ment minden :wink: Pár napja jött elő itthon, hogy mitől nem tud, de tiszta genny a vizeletem. :(

Én is írom mikor mennyit eszik. Napközben 3-4 óránként ébred, az éjszakával vannak még gondok...mert van, hogy egyszer ébred, eszik, alszik reggelig, de mint pl. tegnap foglalkoztató progi volt.
limo73

Dia!....Az éjjel kakilás után Berci is beájult, de aztán jött apuka, ne hagyjuk már szarosan reggelig...bármennyire próbáltam nem mocorgatni, felébredt...és folytatta a nézelődést...apuci meg aludt tovább :wink:
limo73

Nem szabad tisztába tenni éjjel,pedig én is sajnálom Tomit az éjjeli etetéseknél,mindig olyan büdi :oops: :lol:

evilany

Ha nagyon kakás, akkor csak tisztába kell tenni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Ircsi már másodszor :lol: .....no ezért (sem) lesz harmadik..... :lol: [/color]

Nekünk már második is kérdéses... :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tesóm küldött át nekem egy képet...

Kép

Ha már a gólyában nem bízhatunk :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én tizstába teszem ha kakis. Na ő is elnézelődik nagy szemekkel, de ha tele a pocija akkor elvan. Beteszem a kiságyba, villany lekapcs, oszt egyszer csak elalszik. :lol: Van, hogy át kell mennem cumit beadni.

Ircsi jó-jó, de nektek Katusért is nagyon meg kellett küzdeni. Nekem elég volt egy kis antibiotikum.... :wink:

Limo és ha leteszed akkor hangosan reklamál? Én felkeltettem volna apucit, ha ma szabadnapos volt....gonosz én :lol:

királylány

Ircsi: :mrgreen:
És köszi a kommentet :lol:

királylány

Az éjjel reklamálós volt...(a kiságyban) a hordozóban elvolt, még szundizni is tudtam mellette...lehet ő is szundikált :?
Apukára nem panaszkodok, 2 napja felkelni sem tudtam, sokszor még a Bercit is az ágyba hozta, mert ugyan ő megetette, de a gyerekEM :) engem akart.
limo73

Sziasztok ismét egy kis szabadság fiam még mindig alsuzik 4 óra óta :)

Én egész nap takarítottam apa ma megint szolgálatban egész éjjel :( fuu már elegem van belőle hogy egyedül alszom de ez van egyszer ez is véget ér majd :)

ircsi :[b] köszi a dicséretet itt minden baba gyönyörű :) Benci ha sír általában nem szokott :) de ha igen próbálok rájönni mi az oka éhes ,szomjas , tisztába kell e tenni vagy fáj-e a hasa az esetek nagy részében sikerül rájönni ha nem ami nagyon ritka persze hogy felveszem én is :)

csillag szívesen kommentelek és nézegetem a csöppségeket közben meg leírom amit gondolok hogy gyönyörűségesek a babáink :)

evilany az az igasság hogy azt hittem nehezebb lesz de nem a fiuk imádják Bencét amit kérek mindent megcsinálnak nekem , segítségem anyósomék igaz dolgoznak de az első 2 hétben szabit vettek ki és itthon voltak velünk és mindenben segitettek ami nagyon jól esett :) mivel sajnos párom nem engedték el a munkahelyéről az apa szabit is majd most veszi csak ki mert voltak tanfolyamosai akikkel gyakorolnia kellet :( mert nem bukhatnak meg :) amúgy meg anyósom a mai napig főz ránk hajnalban kel hogy főzzön nekünk nekem ne kelljen és tudjak pihenni nagyon kedves tőle ez és nekem nagy segítség .

lányok képzeljétek hogyan jártam a taj kártyával :x mivel az én állandó lakcímem Dombóvár és az ideiglenes Monor az állandó lakcímemre küldték ki a tajt de mivel az ottani házam üres igy senki nem vette fel vissza küldték valahová senki nem tudja hova mindent és mindenkit hívtunk ( Pécs Szekszárd Budapest oep ) aztán képzeljétek vissza küldték másodszorra is a régi lakcímemre ahol egy régi szomszéd felvette és felpostázta nekem pénteken ami a legdurvább a dologban hogy a kórházban kérdezték hova küldjék és én mondtam monor a levelezési címem ennek ellenére nem ide küldték de a lakcím kártyáját manócimnak ide küldték pedig Dombóvár a lakíme még neki mert csak most jelntettük be 2 napja . Jó kis sztori mi azt hittem idegbajt kapok még jó hogy jegyző könyvet vettetem fel az oep-esekkel és így tudtam intézkedni a pénzek miatt .

na most mennem kell tündérke ébredezik puszi mindenkinek még később vissza nézek ha engednek :)[/b]
Vendég

Nálunk Tomi olyan szinten üvölt a pelenkacserénél hogy én éjjel ha lehet kihagyom. Annyira sír,tisztázásnál és fürdésénél is,és kétségbeesve kapaszkodik,szerintem félhet,rossz nézni.Pedig szépen halkan beszélünk hozzá,lassan vetkőztetem,rajta hagyom a kezem v.a bodyt ráterítem,raktam játékot,stb. De nem jó.Holnap kipróbáljuk a biztonsági babafürdetőt,ilyen maci szivacs,hátha azon kevésbé fél.
Kép

Bévi írt sms-t hogy nem mehetnek haza,Lili sokat fogyott,most kezdik a pótlást végre :evil: :evil: megszenved szegény,neki meg hőemelkedése van.

evilany

Évi
Milyen a víz hőfoka? Mennyi víz van a kádban? Pelenkacsere hogyan történik?

Bévi :cry:
Lehet, hogy jobban járt volna, ha nem ragaszkodik ehhez a kórházhoz...
Szegény a stressz miatt is nagyon megszenvedi ezt... (a sok negatív gondolat bevonzza a bajokat :cry: :evil: :evil: :evil: )
És még segítséget se kap :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,37 fokos a víz,a kád aljára tesszük:
Kép
Pelenkacsere:leteszem a pelenkázó lapra,szépen nyugodtan kibontom,beszélek hozzá,kiveszem a pelust,megtörlöm,krémezem,tiszta pelus,ruha vissza...nagy ölelés...nem tudom mi a baj! :(

Bévi azt írja,nem is mondták meg neki,mennyit fogyott Lili csak h.sokat...bababarát hely lehet :evil: :evil:

evilany

Pelus cseréhez már a Miki is odajön,simogatja,beszél hozzá,de így se jó neki :(
Fürdésnél onnantól hallgat el h.kivesszük és bebugyoláljuk a kifogóba.

evilany

Évi
Szerintem, a 37 fokos víz hideg!!! Én is visítanék, ha olyanban kellene fürödnöm... :oops:
Engedj már annak a szegény gyereknek melegebb vizet :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.08.28 20:17-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi!...Pelenkacsere nálunk is üvöltés általában, Bercibó olyankor már a kajáért reklamál.
Fürdés: amíg a pelenkázón van üvölt, kaját akar....megérzi a vizet, rögtön abbahagyja, és átszellemült pofival élvezkedik...aztán amikor kiveszem és rákerül a fejére a kapucni, rögtön eszébe jut a kaja, és addig mondja amíg a kapucnit le nem veszem. Aztán az öltözködésnél újra kezdi, mert meg akarja enni a bodyt. :) és láss csodát, ahogy "evőpozícióba" kerül újra csönd lesz. Nálunk ez a menetrend!!!!!
limo73

Mi nem mérjük a vízhőfokot, csakúgy amit kellemesnek érzünk...és mivel egyszer régen bemértem a 37 fokos vizet, ez tuti több nála.
limo73

Tomi is eszi a kifogót...hát nem tudom,megpróbálom kicsit melegebben..
Meg az Infacolt is,mert megint hasfájással ébredt...próba cseresznye :wink:

evilany

Limo
És ha előbb fürdetsz? Amikor még nem annyira éhes????

Ha nagyon éhes Katus, akkor kap pár korty szopit, kicsit pihenünk... olyankor szoktunk "játszani"...aztán fürdés...és folytatjuk a szopit...

Nem szabad mereven ragaszkodni a dolgokhoz!!!! Lazán és kreatívan! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi!...Éppen ma gondoltam rá, hogy még korábban ébresztem, mert fürdés előtt még alszik. Általában kaja után van ébren, de bizonytalan.
limo73

Szegény bévi...jól megszenved...remélem, hogy nagyon nagyon boldogok lesznek a kisbabával...annyira megérdemlik, főleg ennyi rossz után...
Az meg, hogy nem adnak pótlást basszus...Petrának két naposan 5X adtak fél decit 1 nap alatt, mert állandóan éhes volt és még nem indult meg a tejem, minket nem kínoztak, kisasszony meg zabagép volt már akkor is...állandóan kajálni akart...

Ma megint egész nap 38-at mutatott a hőmérő, de semmit nem éreztem, és Gábor se érzett melegnek, nem is értettük...úgyhogy ez ilyen voltnincs láz, vagy a fenetudja...a tegnapi durva volt, ott 38-nál már vacogtam...

Petra áldottjó gyerek...csak akkor sír, ha valami baja van, ez általában hasfájás, de ha letesszük, akkor is csöndben elnézelődik, nem sok vizet zavar...
Eddig a fürcsi meg az öltözés is hisztis volt, de ma már az sem...csak akkor nyekergett kicsit, amikor törölgettük, gondolom fázott

Úgy néz ki este, vagy legkésőbb holnapra leesik a köldökcsonkunk, végre már, de olyan ilyesztően néz most ki, mondtam Gábornak, hogy én nem merem este pelusozni (nekünk muszáj, Petra mindig kakil, és sír, ha nem cseréljük le)

Ilus

KépKép
badzsulka

Nekem is üvöltött Réka fürdésnél, hát kapott melegebb vizet, azóta szeret fürdeni!!!!!
Ja, a hajszárítót imádja! :)
Mert hogy megszárítom a haját fürcsi után. Nem tudom, hogy a meleg, vagy az ismerős hang (még a pocakba sokat hallotta) az ami ennyire tetszik neki.... :roll: :roll: :roll:

Ma kaptam meg nővéremtől a Suttogó I-et, már olvasom is :)
Nagyon jó könyv szerintem. Főleg, hogy leírja mi utal éhségre, fáradtságra, szeretethiányra stb.
Nagy segítség egy újdonsült anyának.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Suttogó? Nekem is megvan, nem olvastam ki, csak fejezeteket, amik érdekeltek, tényleg nagyon jó szerintem is.

Mék, visszaolvasok.

maccs01

[quote="evilany"]
írta:
evilanyUhh most tettem le Tomit,11-es szopi után bealudt,15 percre,majd balhé,végül ringatás,babazene,semmi se segített,adtam újra cicit...slukkolt belőle 4-5-t,majd bealudt..mindig megnyugszik rajta de lehet nem jó ötlet így nyugtatni :shock: :?:

Évi, szerintem nyugodtan, aztán tedd be az ágyába és menj Te is aludni!

Fürdővizet úgy készítsd (én sosem mértem hőmérsékletét), hogy kellemes meleg legyen. Szívesen kölcsönadom a fürdetőkádunkat, ha jár valakid Bp-en, és elviszi, mikor már nem kell, akkor visszahozzátok, most nálunk úgyis csak áll elcsomagolva.

Melisch, szép nagyon a kislányod, csini fülbevalója lesz mi? Nagyon jó a fejformája, tökéletesnek találom.
Ja, anyum meg a szeretet, nem lehet 1 lapon említeni. Én csak azért lettem, mert az apám gyereket akart…, az öcsém meg azért, mert én meg kistesót… Ő nem akart gyereket és tényleg nem is való neki.

BÉvi, szegény, ennyi stressztől egyértelmű, hogy kevés a teje. Ha tudod, hogy a gyerekednek még cukros vizet sem adnak, hanem hagyják ordítani étlen-szomjan, még inkább kétségbeesel (legalábbis én így voltam vele), bakker, még az ág is húzza. Az a kórháááz...!!! Ezek szerint még menekülni sem hagyják onnan, hogy még bentfogják. Nyilván, ez most a baba érdekét szolgálja, mert eddig nem csináltak SEMMIT, hogy megelőzzék, basszus! Tisztára ki vagyok ezen akadva!

Cumi versus újjszopás
Ricsitől alig lehetett elvenni a cumit, Eninek meg bütyök nőtt a szopis hüvelykujján… én nem szavazok egyikre sem, de a babák valamelyiket előnyben fogják részesíteni, szerintem ezt ők döntik el.

Ilus, Dia, örülök, hogy már jobban vagytok!

CSIBUC, GRATULÁLOK KORINA MEGSZÜLETÉSÉHEZ! SOK ÖRÖMET KÍVÁNOK, MEG TEJCSIT, ÉS JÓ EGÉSZSÉGET MINDKETTŐTÖKNEK!

maccs01

Csibuc!
jaj, még nem is gratuláltam, így most, kissé késve!!!! Hatalmasw gratula!!!!

Claire
claire

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: