A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

ceyla:pedig olyan lelki ismeret furdalásom van!azon gondolkodom,hogyan hozzam helyre,talán egy kis becsapással,hogy újra kell csavarozni,mert apa nem jól csavarta be!nem tudom! :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Csak benézek picit nincs türelmem irni:(Nagyon le vagyok hangolva Attika egyszerűen kezelhetetlen, ketten nem birunk vele. Elhiszem le van strapálva. Ovi,uj lakás meg tesó de azért ennyire nem lehet. Már olyan bután beszélek vele mert igy viselkedik hogy sirva fakadok de komolyan. Egyszerűen már nem tudok mást. Ha elfenekelem meg kinevet. Katasztrofa én mindjárt bőgök. Apa pedig rávett hogy menjünk be a városba mert ilyen bornapok vannak vagy mi..... De én már nem merek a kisfiammal sehova menni. Délelőtt a vásárlás......Hát inkább nem mesélek semmit....

Iceberg: eszedbe jutottam az nem meglepő mert én parázok ilyen dolgokon a legjobban. Nekünk még hátravan az összerakás,ki kell a baldachint is mosni....stb.

Kri:kimostál már kisruhákat? akkor csak én gondoltam ugy hogy korai :-) le vagyok maradva.

Ceyla:nem semmi egy video ez? Hogy fedezted fel? :-)

Cherryke:nem baj ha nem láccik, az a lényeg ott van és kényelmes. Akkor ugy rendelted a matracot ugye? Neked menyi is volt?

Kata1002:szerintem is az lehet a baj hogy te ilyen gyerekekkel foglalkozol és többször jut eszedbe a legrosszabb is.... Probáld valahgy különválasztani ezeket a dolgokat.

Magzatvíz:azt se tudom hogy néz ki :-( Állitolag átlátszó viz jellegű és langyos. Multkor azt hittem de csak vizeletcsepegés volt. Feküdtem az ágyban és egy kis meleg... Engem annak idején pukkasztottak,ugyhogy nem tudom.

Megyek mert mindjárt indulunk de szerintem nem lesz meglepő ha a belváros közepén fenekelem el a fiam. Mert az apjára fegyelmezés terén nem lehet számitani :-(

Jók legyetek!Majd jelentkezem,szép hétvégét mindenkinek!!

dinuci01

Icberg,
Én nem akartam neked lelkiismeret fudalást okozni. :(
Nem rossz ötlet amit írtál!
Bár elővehetitek a régi képeket is, amin még kicsi volt és látni a szobáját. Meg lehet keresni a hasonlóságokat, meg mi az amit ő szívesen venne még vagy adna még a kistesónak. A lényeg, hogy az ő ötlete legyen.

Szilvi
KépKép
ceyla

Dinuci: 6400 volt a matrac postával.
Sajnálom, hogy a fiad kezelhetetlen. De ez most hirtelen jött neki, vagy már érlelődött?

Kriszta
Kép
cherryke

Most mérleget hajkurászok... Bár az még ráér. Lehet nem is akar majd szopizni, ahogy én sem akartam. Akkor nem kell.
Dög meleg van ma. De állítólag ez az utolsó ilyen meleg nap.

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci,
Sajnálom, hogy ilyen most Attika.
Az a legrosszabb, ha a párod nem fegyelmez, mert akkor úgy tűnik te vagy a gonosz.
A videora a linket a postládám takarítása közben találtam :), gondoltam kis rendet rakok mielőtt jövőhéten elhagyom a terepet. Már csak egy hét!
A magzatvízről a csajok biztosan többet tudnak mondani, de szerintem észreveszed, mert nagyobb mennyiség. A szülésfelkészítőn azt mondták, hogy normál esetben olyen mint a kókusztej, átlátszó, de kicsit zavaros. Viszont ha zöld, vagy egyéb szine van akkor azonnal kórház!!!

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke,
Én is mérleget nézegettem a neten. :D Kérdezgettem az egyik anyukát melyik is a jó szerinte, mert nekik nem vállt be az első. Sajna a pontos típusra nem emlékszik.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Na a mérleggel egyedül szerencsém van, mert tesómék áprilisban vettek újat, és már nem fog kelleni nekik mire Lilla megszületik.
Tehát azunk van, és vasárnap hozza el párom a kiságyat amit kapunk.
Aztán szeptember elején mindent megveszünk ami kell.

Ma lett meg az új cukor eredményem, és hála az égnek még mindíg inzulin nélkül bírjuk. :roll:
Most már reménykedek hátha nem is fog kelleni.

Ceyla!
Az a video brutál, még akkor is ha jó lett a vége....

Dinuci!
Kitartás Atikához. Biztos jobb lesz hamarosan. Vagy ha látja majd a kistesót.

Iceberg!
Én 9 éves voltam amikor a húgom született. Bennem olyan ellenállás volt hogy az öcsémmel a wc-n akartuk lehúzni szegényt. Ehhez képest a kisfiad angyal.
Mondjuk mikor megláttam akkor enyhűlt a dolog, de igazándiból én sose voltam neki játszópartner. A nővérem vigyázott rá sokat,én meg kamaszodtam. :wink:

Kép
mók

ceyla:nem te okoztál lelkiismeret furdalást!!!!!!!inkább köszönöm,hogy eszembe juttattad!!!!tényleg!!
erre is gondoltam,hogy keresek elő képeket és megmutatom neki,most így úgy jobban érdekelni fogja mivel ő is volt pici és láthatja hogyan zajlottak nála az események!

nekem nem volt Máténál mérlegem az akkori gyerekorvos(dr bácsi)azt mondta egy gyereken látszik ha jól eszik nem kell mindig méregetni,úgy is annyit eszik amennyi jól esik neki!

magzatvíz:víz színű én láttam!és az egyfolytában folyik amikor beindul,nekem így történt!még a mentőben is folyt amikor vitt befelé.
akkor nekem azt mondták,hogy jobb mentővel ilyenkor amikor megindul a szülés bemenni,mert ugye a mentőnek "adják" az utat!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók,
Jó neked, akkor egy csomó mindent kapsz!
Már biztosan kihúzod inzulin nélkül, végülis már nem sok van hátra!
Hát a videó tényleg brutál, de az alkotók úgy gondolhatták jobb félni mint megijedni.
Lehúzni a wc-n. Ez nagyona aranyos! :D Látszik a gyerekek milyen őszinték.

Szilvi
KépKép
ceyla

mók:amúgy tényleg angyal a kisfiam!várja nagyon és mondja is ,hogy várja meg tervezget vele kapcsolatban meg szeretne nekem segíteni,vigyázni rá,tolni majd a babkocsit.elmagyaráztam már neki,de még fogom mondani,mert úgy érzem kell még,hogy ha úgy látja,hogy a kis tesóval többet foglalkozom akkor az nem azért lesz mert őt jobban szeretem,hanem mert ő még annyira pici,hogy teljes mértékben a segítségemre szorul!

azért nem semmi,hogy a wc-n akartátok lehúzni! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

sztem front jöhet ilyenkor a gyerekek is megérzik és jobban be vannak indulva!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: nekem a mérleg arra kell, hogy megnézzem mennyit eszik, ha esetleg szopizni fog. Mert foggalmam sincs az ilyen dolgokról. Bnőm 3. gyerekkel is használja most a mérleget pont erre a célra.

Kriszta
Kép
cherryke

Pl. az első gyereknél volt olyan, hogy rendesen evett és mégsem hízott annyit amennyit kellett volna. Akkor bevizsgálták az anyatejet és kicsit hígabb volt a kelleténél. Kapott rá valamit és utána jó lett. De tudta mondani a dokinak, hogy ennyit meg ennyit eszik és a doki mondta, hogy vizsgáltassa be a tejet.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Kata
Psziché sok dolgot befolyásol!!!!
Ha te arra készülsz, hogy végig hordod a terhességedet, akkor kisebb az esélye a koraszülésnek. Arra "programozod" az agyad! :wink:
Barátnőm az első gyereknél volt úgy, hogy a 35. héten már megszülethet a fia, 35+0-nál szült. Második terhességénél a 37. héten apuka elutazott, Ági azt mondogatta a pocakjának, hogy csak azután szabad kibújni, ha apuka hazajött, apuka hazaért, baba másnap megszületett :wink:

Mares
Természetes, hogy már fájnak a csontjaink. Terhességi hormonok hatására, a medence izületei, amik egyébként eléggé feszesek, lazulnak fel. Készül a szervezetünk a szülésre.

Etus
Tudom, hogy nem lesz baj!!!! Bízom az orvosomban, hogy odafigyel ránk! :lol: :wink:

Kri
Befektetés és ilyenek...majd hétfőn beszélek ezekről a dokimmal...
Majd beszámolok!
Az ismerősöm 17 nappal hordta túl a babáját, nem fektették be...mindennap bejárt a vizsgálatokra...

Ceyla
Nálunk sima függöny van Noel szobájában :oops: :wink:
De meg van bonyolítva nálatok a vérvétel!!!!!
Eddig a dokim leírta egy papírra, hogy milyen vérvételeket akar. Bementem a klinikai terhes ambulanciára, ott az asszisztensek beírtak a számítógépbe, 2 ajtóval odébb meg levették a vért...
Video: :lol: :lol: :lol: :lol: (nekem nagyon művinek tűnik...olyan megrendezett :? )

Tavasziszél
Mitől lett víziszonya a kislányodnak? Volt valami kellemetlen élménye?

Iceberg
Kép a bababirodalomról????
Valami előkészületbe nem tudjátok még bevonni? Minden kész???
Beszélgessetek Mátéval! Meséld el, milyen izgatottan vártad ŐT... Nézegessétek együtt a képeket! Arról is lehet beszélgetni, hogy milyen lesz, ha megszületik Balázs, hogy neked mennyi dolgod lesz a kisbabával... Apuka és Máté szervezhetnek külön programokat... vagy mikor a baba alszik, akkor TE is csak RÁ figyelsz... Egy 8 éves, értelmes kiskölyökkel már nagyon jól meg lehet beszélni a dolgokat... :wink:

Kri
Mi biztosan fogunk járni Noellel úszásra.
A legjobb mozgásfejlesztő!!!!

Sissy
Fogfájás :cry:

Dinuci
Mi a gondod Attikával?

Mérleg
Nem lesz. Barátnőim szerint csak stresszforrás az örökös méregetés :oops:

Mók
Ügyes vagy akkor a diétával!!!!
Vendég

Tej
Ha valaki nem extrém módon diétázik, akkor mindenkinek jó a teje!!!
Szoptatás alatt rendesen kell enni!!! Normális mennyiségben, vegyesen....
Párom mondja, hogy a tejelő teheneket is jól kell takarmányozni :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom ki hogy van de néha ma úgy érzem Gergő ki akar mászni, akkorákat és olyan erővel nyomja ki magát hogy csak na, gondolom a front,... de nagyon dúúúúrva

Kata: én 37. hétre jöhet GErgő , remélem ez ő is "hallja" :)

Dinuci: apuka lehetne kicsit szigorkább... te meg ne okold magadat, azért neked is sok ami most körülöttetek van nem????

Magzatvíz: hát... nem tudom milyen... de azt mondják hogy a pisit abba lehet hagyni de a magzatvíz folyást nem... na majd erre figyelek :)

Ice: hát igen, nálunk uram kislánya a kérdéses, nem tuodm otthon anyuka mivel tömi a fejét a tesó ügyben, pedig neki már kis öcsikéje új pasitól, de most is kislány mondta uramnak telefonba hogy októberben majd 3 hétig úgysem jöhet ha meglesz Gergő! Uram vissza is kérdezett hogy téged elköltöztettek otthonról amikor hozták haza az öcsikédet??? Szóval nem tudom ő milyen lesz és mit táplálnak bele... én uccsó gyerek vagyok, de lehet tesómék már kész voltak hogy ott sírok nekik :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

kata1002:aranyos vagy!kép,ez nem lesz egyszerű és még nincs teljesen kész,nem vettem meg a baldachinhoz illő kispárnát-paplant ,mert Mátéról lemaradt és nem lesz hasomló a minta,de ez nem is zavar végül is.jelenleg egyben van a kiságy,benne a kókusz matrac,fent a baldachin meg a fejvédő és vettem ágyra köthető tartót.majd valahogy megpróbálok fotót csinálni.még szeretnék a falra képeket ragasztani.Máténál is volt vágtam ki bambit,őzikét meg nyuszikat és ide-oda ragasztottam az ágy köré.Én is pont ezért nem akarok mérleget!!!!

képzeljétek fél órája 139/89 volt a vérnyomásom,majd 10-15 perc múlva lement 112/68 nem tetszik ez nekem!vagy lehet most a frontól is?

mares:az pont nem jó ha nem megy!de nem lehet,hogy csak azért nem mert hagynak téged pihenni!??ő neki sem lehet könnyű már mint a kislánynak!itt is tesó ott is tesó!nem kérdezte,hogy is van ez?nem gondolom,hogy az anyuka rosszat szeretne a kislánynak hisz ezzel az ő lelkét bántaná,csak összekavarná szegényt!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Látom irtatok megint bőven!

Ceyla: Hú a videó durva fél szemmel néztem, mi fog történni, de reméltem hogy rosszat nem tesznek fel.De a mai világban ki tudja?!

Én 3 évesen vittema fiamat először baba-mama úszásra, de neki nem igazán jött be csak játszani akart.Most viszont ő kérte hogy szept.-től az oviból szeretne menni.Én csak örülök neki!!

HALLOTTÁTOK? Kedden ,szerdán akár 10-15 fok között lehet az idő, ez totál brutál, tehát aki már az utolsó hónapban van nagyon figyeljen oda és készüljön, mert ez az idő nagyon elősegíti a babákat a kijövetelkben!!

Peluspróbacsomagot én is a Rossmanban láttam ez most vmi új.
Mondjuk nálunk Arinál az első évben csak a Pampers jött be, a többi kiverte, utána tudtam a többit is használni.

Magzatvíz: Én sem emlékszem rá, mert nekem felső burokrepedésem volt és csak csöpögött egy éjszakán át, hát most ezért parázok néha mikor egy éjszaka már 4-szer megyek pisilni, de remélem még min. 1 hónapig nem akar kijönni, remélem is mert a páromnak szept. 9-e körül el kell utazni és nem szeretnék pont akkor szülni, igy mindig mondogatom hogy csak nyugi kicsim!!!

Nagyon mérges vagyok erre a rossz időre mert még egy csomó dolgot el kellene intéznem és félek hogy nem lesz időm, főleg hogy én is úgy vagyok minden este na megint milyen keveset csináltam!!

Tünde
btunde

Szióka szép estét!

Gyorsan bekukkantok!

Elég jol sikerült a délután,elmentünk vonatozni miközben majdnem megáztunk :-) Cudar egy idő lett.De legalább attika jol viselkedett. Azt hittem megszülök azon a sétavonaton :-) Majd holnap estefele jövök mert nagymamámnál leszünk, aztán rakok fel képet,nemugy mint multkor :oops:

Amugy hogy vagytok?Ahhoz képest hogy lehűlést igértek nekem folyik a viz mindenhonnan.

Tünde ne mérgelődj,lehet ránk egész jo hatással lesz a rossz idő :-)Nem fog mindig esni.

Iceberg:lehet a front miatt is ez igy van. Vagy nem idegesitetted fel magad??

Kfmares:gergő nem jön még ki :-) nekem is vannak kemény bokszrugások-nyomások. Hát jah apuka odaállhana a dolgokhoz de e téren nagyon pipogya :-( Én meg már kezdek besokallni.

Kata:az a gond hogy nagyon akaratos lett és hisztis. Mindenért sikongat ha nem akar valamit! Meg megint rájött a nemevészet is. Szerintem megviselték a dolgok és ujdonságok. Sajnálom de nem lehet mindig igaza. Én meg egyedül vagyok rá :-(

Mók:köszi ari vagy :-) Mérlegelj de csak ovatosan fogyj!

Cherryke: lehet hogy érlelődött a dolog de azis hogy minden hirtelen. A matrac olcso volt! :-)Itt 8000körül mozog.

Ceyla: ez a baj! Én éeszek magam a sátán itthon lassan. de az apjával is szemtelen és pimasz. De komolyan! Pedig sose szol rá vagy fenekeli el. Pedig sokszor ráfér!!!

Mennem kell a fiam megy fürdeni :-) Remélem nyugisan fog zajlani mert már semmin nem lepődök meg.
Holnap mit főztök?Program?

Jóéjt mindenkinek!!

dinuci01

Dinuci: holnapra nálunk marad a mai kajából.. ezért nagy főzés nem lesz, meg ilyenkor hétvégén a mamák szeretnek nekünk kedveskedni :) bár néha jobban szeretek itthon lenni :)

Ice: nekem meg sem fordul a fejemben hogy nem jon, hanem ugyanúgy ahogy eddig, hogy jön kethetente, függetlenül, hogy GErgő mikor születik... azért nálunk anyuka nem egy egyszerű eset... :( bár tudom nem kell rosszat feltételezni, de ő már annyit tett alánk urammal, kislányt is teljesen apuka ellen hergeltek múlt ősszel, hogy én félek mi lesz.. még annó a kislánynak is feltem mi lesz a reakciója ha elmondjuk hogy nálunk baba lesz... sokáig volt titok.. bár gondoltam sejthette, hogy mivel nálunk volt esküvő, lassan babát is szeretnénk... hát majd lesz valahogy! vagyis remélem jó testvérek lesznek....

megyek apival meccset nézni, GErgő a hasimba focizik... élő közvetítésem van :)

pussssssssz

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Jó reggelt!

Noel felébresztett....

Mares
Még saját gyereknél is gondot okoz általában a kistestvér érkezése, ha a viszonyok egy kicsit kuszák, akkor meg méginkább. Egyet tudsz te és a párod tenni, beszélgettek a kislánnyal, szeretgetitek...
Neked milyen a viszonyod a kislánnyal?

Dinuci
Milyen helyzetekben akartos, hisztis Attika? Te hogy reagálsz ezekre?
Vannak életkori sajátosságok... ahogy fejlődik a gyerek személyisége, próbálgatja a saját akaratát érvényeíteni... Nagyon sokban függ a környezet, a szülők reagálásától!
Oviban hogy vselkedik?
Vendég

Bocs, előjött belőlem a pszichológus.... :oops:

Múltkor nevettünk ismerősökkel, hogy Noel majd folyamatosan lesz terápiázva.... Még jó, hogy apuk állatorvos :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

35. hét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan hihetetlen, hogy ezt is elértük!
Vendég

Kata: csak épp hüvelyest és K betűst nem lehet enni. Meg még van néhány dolog. Tehát akkora választék nincs, amit ehetünk. Se fűszerest, se sósat.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="cherryke"]K írta:cherrykeata: csak épp hüvelyest és K betűst nem lehet enni. Meg még van néhány dolog. Tehát akkora választék nincs, amit ehetünk. Se fűszerest, se sósat.

http://www.lll.hu/node/11
Vendég

"Szabad-e?

Szoláriumba menni – NEM ajánlott, bár még senki nem tudta kimutatni, hogy káros lenne, de csak 1 éves kor után ajánlják.

Hajat festetni – IGEN minden további nélkül festetheted a hajad

Tetováltatni – NEM ajánlott, de nem kifejezetten a tetoválás miatt, hanem mert a frissen tetovált bőrfelület begyulladhat és ez viszont már rosszat tesz a tejtermelésnek.

Alkoholt fogyasztani – Ritkán, kis mennyiségben IGEN (tehát 1-1 pohárka pezsgő vagy bor, likőr még belefér, napi 1 deci vörösbor kifejezetten ajánlott (a szoptatás alatt fellépő vashiány miatt)

Tüdőszűrésre menni – NEM ajánlott sem a tüdőszűrés, sem a mellkasröntgen, viszont a fogászati röntgentől illetve a végtagok röntgenjétől nem lesz semmi bajod.

Gyógyszert szedni – Amennyiben lázcsillapítóról van szó, vannak kifejezetten szoptatás idejére ajánlott gyógyszerek (Rapid Max láz- és fájdalomcsillapító). Megfázásra, influenzára inkább homeopátiás szereket alkalmazzunk. Minden más esetben kérjük ki az orvos véleményét.

Fogamzásgátlót szedni – Szoptatás alatt a Cerazette nevű tablettát lehet szedni, mást nem. Ha nem szeretnél tablettát szedni, védekezésre a szoptatás ideje alatt a legjobb megoldás a Pharmatex hüvelykúp.

K-betűseket enni – IGEN. Az első hetekben kerüld el, de a 6. hét betöltése, illetve a hasfájós korszak elmúlta (legkésőbb a 12. hét) után nyugodtan kipróbálhatod, általában ilyenkor már nem szoktak gondot okozni sem a K-betűs zöldségek, sem más puffasztó ételek.

Masszázsra menni – IGEN. A közönséges hát- és testmasszázs nem okoz gondot a szoptatás alatt. Ami problémás lehet, az a nyirokmasszázsok, mert ezek méregtelenítenek, és a méreganyagok átjuthatnak a tejbe. A különféle fogyasztómasszázsokkal ugyanez a helyzet, ezért ezeket csak 1 éves kor után javasolt kipróbálni (amikor a kicsi már csak keveset szopik)

Dohányozni – NEM ajánlott. A baba egész egyszerűen nikotinfüggő lesz tőle.

Vegetáriánus életmódot folytatni – IGEN.

Tejet inni – IGEN. Az első hetekben, ha felmerül a gyanúja, hogy esetleg emiatt lenne hasfájós a kicsi, akkor el lehet hagyni, de aztán fokozatosan újra vissza lehet rá térni 3 hónapos kor után.

Kávét inni – IGEN: Maximum napi 3 csészével.

Gyógyteákat inni – IGEN, de nem mindegy milyeneket. A vízhajtó teák (csalán, citromfű stb.) fogyasztása nem javasolt, és a többi teának is egyenként utána kell nézni, hogy lehet-e inni.

Strandra menni – IGEN. Nyugodtan mehetsz strandra, a természetes vizek ajánlottabbak, mint a közstrandok, mert a tavakban, tengerben szinte nem lehet semmilyen fertőzést összeszedni, míg a strandok többségén igen."

Legjobb ha a védőnőt kérdezi meg mindenki.

Kriszta
Kép
cherryke

Majd ki kell tapasztalnunk, hogy a MI gyerekünk mennyire érzékeny, mit bír el!!!
Mások!!!!!! :wink:
Vendég

[quote="kata1002"] írta:kata1002
[quote="cherryke"]K írta:cherrykeata: csak épp hüvelyest és K betűst nem lehet enni. Meg még van néhány dolog. Tehát akkora választék nincs, amit ehetünk. Se fűszerest, se sósat.

Csak ha a párod a szárnyast nem eszi meg... meg vagy lőve. Most a szárnyast a hüvelyesekkel és a káposzta karfiollal "helyettesítem". Így változatos. De nem ehetünk mindig marhát.Legfeljebb, ha vágunk egyet :D Mert bizony sajnos a legdrágább... Nekünk legalábbis.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="cherryke"] írta:cherryke
[quote="kata1002"] írta:kata1002

Csak ha a párod a szárnyast nem eszi meg... meg vagy lőve. Most a szárnyast a hüvelyesekkel és a káposzta karfiollal "helyettesítem". Így változatos. De nem ehetünk mindig marhát.Legfeljebb, ha vágunk egyet :D Mert bizony sajnos a legdrágább... Nekünk legalábbis.

Ja... ha embered ilyen válogatós... :wink:
Hal? Sertés?
Ha a hüvelyesek és a káposztafélék első főzővizét leöntöd, nem olyan puffasztóak...
(a puffadást okozó gázok nem jutnak be az anyatejbe... :wink: )
Vendég

Vendég

Neten is és mindenhol megjelennek olyan leírások, ami szerint a szoptatás alatt majdnem csak a fény fogyasztható. :? :cry:

Aztán majd kitapasztaljuk, hogy mi a jó....
Vendég

Legközelebb, ha vágnak a páromék marhát, majd gondolok rátok :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

dinuci:Lehet pont ez hiányzott a kisfiadnak,hogy elmenjetek valahová :) :wink: Biztos jól érezte magát! :)
Előfordul,hogy felidegesítem magam,de most nyugiba voltam sőt ültem és akkor volt magas!Érdekes,mert ahogy lefeküdtem utána meg jóval alacsonyabb lett a vérnyomásom!

mares:beszéljétek meg az anyukával,hogy nektek egyáltalán nem baj,ha megy a kislány és ha erre ő furcsán reagál akkor már kiugrik a nyuszi a bokorból!lehetséges,hogy pont jobb lenne,ha menne,hogy lássa a kis tesóját,szokja,hogy most már ő is van amikor megy majd hozzátok éés :wink: nem lesz egyedül gyerek lesz kivel foglalkozzon ő is,babázzon :wink: !

Sztem általában minden baba hasfájós!Persze,ha valaki még nem is figyel oda a dolgokra akkor még rosszabb!!Mátémnak alig tudtam a tejemből adni,mert kevés volt pótolnom kellett tápszerrel és még is fájt a pocija,pedig vigyáztam!!!!!Tápszernél is figyeltem,hogy benne marad e ,ízlik e neki,jól lakik e tőle!Azt hiszem a 3. tápszer vált be a Similac nevű.
Erről jut eszembe!!!!!A szomszéd csajszi mondta,ha íratok fel a gyerek orvossal tápszert akkor azt adják neki a kórházban nem pedig a cukros vizet,ha baj van a szoptatással.....
Sztem is ki kell mindent tapasztalni előre semmi sem biztos ami meg van tervezve!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mi pont a marha husira várunk,hogy menjünk érte! :lol: Egy jól bevált helyről szoktuk venni frissen vágva!Mi nagyon szeretjük, és most kívánom is :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

kata1002:szted mitől lehet az az érzésem két oldalt a combomban mint ha el lenne zsibbadva,néha még zsibolyog is!?attól félek nem jó a vérkeringésem!!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hasfájás
Érdekes téma :wink:
Családpszichológiai tanulmányt megérdemelne.
Csecsemőotthonban pl. nem jellemző, hogy hasfájósak lennének a picurok...
Vendég

[quote="iceberg"]k írta:icebergata1002:szted mitől lehet az az érzésem két oldalt a combomban mint ha el lenne zsibbadva,néha még zsibolyog is!?attól félek nem jó a vérkeringésem!!?

Nem inkább az ideg nyomódik?
Vendég

Gondolod attól?Nem tudom furcsa érzés és egy folytában érzem!vagy talán attól,hogy mindig jobb és bal oldalt alszom?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép
Vendég

Dinuci,
sajnálom, hogy Attika hisztis, de ha megvigasztal Brigi is újrakezdte a hisztizést. Már pár hete elég jól leszokott róla, de amiket mostanában művel. Kiakaszt. Ha nem az van amit ő akar iszonyat hisztis. De kellenek a korlátok. Szerencsére csak otthon hisztizik, ha vannak más emberek is a közelben akkor inkább félőst játszik.

Mares,
a férjed lányával kapcsolatban szerintem jól teszitek, ha nem változtattok a megszokott rendszeren. Az biztos több kárt tenne, ha nem menne hozzátok a kislány.

Kata1002,
szép a pocakod!
gratula a 35. héthez! Azt hiszem vagyunk egypáran 2-ra kiírva.

Hasfájás,
mi is mindent kipróbáltunk, pedig nem is volt így visszagondolva vészesen hasfájós Brigi. Éjjel szerencsére aludt és csak enni kelt fel.

Mérleg,
Briginél kölcsön kaptunk pár hétre, biztos nem veszek, mert tényleg csak stresszel ha nem eszik eleget. Az meg nem tesz jót a tejtermelésnek. Ördögi kör. :evil: Majd a doki és a védőnő úgyis méri és látják ha gond lenne. De van akit megnyugtat, ha tudja mennyit evett a baba. Kölcsönözni is lehet elég sok helyen, lehet, hogy érdemesebb mint megvenni.

Mók,
örülök, hogy nem kell inzulin. Ügyes vagy!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Dinuci,
a babaruhákat azért mostam már át, mert szeretek kint teregetni. És sajnos rossz időt mond. Bent 3 nap alatt sem száradna meg. Addig rossz amíg nincs fűtés. (bár anyagilag jobb)

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Nagyon durva,hogy,aki okt.elejére van kiírva,azt írja a vonalzó,hogy 35 nap...(kb). :)

Én jövő héten megyek a kórházi cuccaimat megvenni Anyuval,ehhez nem kell Apa,majd a kövi körben,amikor a Babának vesszük a cuccost.Nekem is nagyon szokott dörömbölni,imádom,bár néha kellemetlen.Én reggel szoktam aggódni,amikor felkeltem,amíg nem rúg,hogy jajj,nem nyomtam el szegényt éjjel,az oldalamon,ha fekszem,az lehet,nem túl jó neki.

Sütöttem kókuszos sütit,persze,mire a végére értem,már jól laktam az illatával,meg a nyalakodással :oops: .Lecsó volt ma,holnap talán ránotott csirkecombi lesz.

Kri:én is szeretek kint teregetni!

Kata:szép a pocid!!

A fogam jobb szerencsére.

Én is szeretném úszni vinni majd,mert a Tesóm gyerekei 2 v 3 hónaposan jártak csecsemő úszásra,és tök jó volt,hogy imádják a vizet!Csak a férjem szerint annak inkább nagyobb korban van jelentősége.Szerintem viszont nagyon jó dolog a csecsemő úszás!
Dinuci:remélem,megoldódik Atika viselkedés-gondja,de Api tényleg lehetne szigorúbb!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Szép napot mindenkinek!

Megjöttünk déditől, valamiért el is élmosodtam.Meg ettünk fini házi gyurt darástésztát :-) Ma nem alszik itthon attika,csodák csodára elkérte anyám éjszakára igy ki tudom kicsit pihenni magam az éjjel,mert csucs ahányszor felkel mostanában.

Nah mindegy, ugylátszik fel akar késziteni a kistesora :-D
Veletek mizu? Hogy telik a nap? Remélem jol vagytok.

Sissy:örülök hogy jobb a fogad állapota :-) A sütiből küldhetnél igy légipostán :-) Ami igaz az igaz, attila lehetne kicsit fegyelemzőbb. Igy nem jo hogy én igy ő ugy.

Kri:ha még lenne erkélyem.....Énis igy tettem volna de sajna már nincs :-( Mindegy jövő hét énis nekiállok. Lehet nem figyuztam de házügybe mizu?brigivel szerencséd, mert attika mások előtt is hisztis :-(

Kata1002:csini a poci,szép nagy baba lesz ugy néz ki :-)

Kérdezted Attikát hát elég fura a viselkedés. Többnyire akkor hisztizik ha lezárom a mesét és enni hivom. Na az valami borzalom....Olyankor leültetetem és addig nem ál fel mig nem evett.De kész pokol komolyan.De én már kezdem mindezt az apja számlájára irni. Egyszerűen kineveti,tőlem azért jobban tart. Tudod apa nem meri elfenekelni,mondván "igen nagyot ütne mert férni"de szerintem féál tőle és e mögé bujik. Aztán ki tudja. Oviba még nem tudom,szerdán megy de félek gondok lesznek.Na meg irigy is ujabban, meg akaratos. Mindegy nem fárasztalak lehet eztis privben kellett volna :oops: Bocs ha valakit untattam.

Iceberg:ezt énis érzem, néha már azon filozom lebénulok és beparázom. Csak ide már nem merek ilyeneket irni de ugyláccik nem nekem vannak ilyen ügyes bajos gondjaim. Ne aggodj énsem tudom mitől van de majdcsak elmuik. Akkor nem tudom mi lehet a vérnyomiddal, lehet az idő befolyásolta... :roll: Marhahusi ... :-Dezer éve nem ettem.

Na most hosszura sikeredtem de itt hagylak titeket már .-) Picit jáccom attikával ahogy tudok, aztán ugyis visszük át a mamához. Ott pl nagyon szeret,folyton ilyen számitogépes vonatjátékokkal foglalkoztatja... :x Nah mindegy. További szép napot majd holnap jövök.

dinuci01

[quote="kata1002"]L írta:kata1002egközelebb, ha vágnak a páromék marhát, majd gondolok rátok :lol: :lol: :lol: :wink:

Köszi :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ice, nem hiszem, hogy az alvás pozíció miatt zsibbad. Én csak bal oldalon tudok aludni, 22. hét óta. Csak a forgóm fáj időnként.

Mintha azt mondták volna egy műsorba, hogy az ülőidegek... a baba nyomja bent.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Gyors benéztem, és látom minden rendben :)
Velünk is, csak a medencém, meg ettől az egész jobb combom fáj. Hát nemtom, hogy lesz ez még 2 hónapig...

Babamérleg: mi kölcsönöztünk, és engem megnyugtatott. Asszem 3 hónapig használtuk. Csak nehéz leállni vele :) (de egyébként ez nem vicc, függővé tesz kicsit)

Mosás, én is elkezdtem kimosni a rucikat, mert itt csak 8 naponta van mosónapunk (társashátakban ez a szokás, vagyis, hogy csak egy mosigép van a pincében), és így el kell osztani. Majd még szeretném őket ki is vasalni, de arra még nem tudtam magam rászánni.

Csüt megyünk szülőszobalátogatásra. Hát kíváncsi vagyok milyen lesz, mert eddig még bárkivel beszéltem, aki itt Svájcban szült, odavolt a gyönyörűségtől.

Pénteken meg UH, már nagyon várom. Bár mostanában nem izgulok, mert jó nagy a nyüzsi odabent :)
Jó éjszakát mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,jó reggelt!

dinuci:akkor megint "megnyugodtam"!!meg te is megnyugodhatsz!ezek szerint,ha neked is van ilyen akkor ez is a terhességgel jár!!csak Máténál nem volt ilyen és nem tudtam mi lehet!azért csak jó,ha beírjuk a tüneteket,megosztjuk egymással,nem pedig idegeskedünk ,hogy mi lehet a baj vagy csak terhességgel járó.

cherryke:húú,de rossz lehet neked!!én már attól szenvedek,hogy csak 2 oldalt tudok aludni! most éjjel nagyon rosszul aludtam ez végett is meg Balázs mind a két oldalt rugdalózott ,hiába fordultam ,akkor a másik oldalt rúgott, olyan kis mocsok.lehet tényleg ,hogy ideget nyomhat,azért ha nem felejtem el megemlítem a dokimnak!

etus79:nincs is 2 hónap csak másfél :wink: :) én rosszul írtam múltkor!nem 36 hanem 38 hetesen szeretnék szülni mint Mátét!már nyügi vagyok pedig még nőni fog a hasam.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Már megszoktam... Jobb oldalon van a háta, ki szokta nyomni :D lent van a feje, a köldököm környékén van a térde, és onnan megy bal oldalra a lába. Ezért nem tudok jobb oldalon aludni. A csuklást csak jobb oldalon érzem, a köldököm környékén szokott sokat mocizni :D azért gondolom, hogy ott a térde.
Pénteken én is megyek UH-ra. Mindig elfelejtek kérdezni a dokitól. Megpróbálom most nem elfelejteni.

Most sütök túrós rétest. Múltkor vettünk lidl-be mirelitet. Párom tegnap elment kártyázni a barátaival, délre itthon lesz. Akkorát aludtam. Húúúúúúúúú........ Este megnéztem ezt az Xfaktort. Nagyon sok jó hangú emberke van kis hazánkban. Jobbak mint a megasztár győztesei. És még csak a válogatást adják... Utána el is aludtam. 2szer voltam wc-n, és fél8kor ébredtem :) Éjjel 3kor babuci elkezdett mocorogni... nem tudom mire ébredhetett fel. De olyan aranyos volt, megsimiztem a hátát és abba hagyta :)

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: