A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Tomi is hátmosásnál lesz csendben.

Most annyira ordít h.már berekedt én meg kétségbe vagyok esve h.mi a baja máááár??Nem lakott volna jól?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi, menj végig a "listán": kaka-pisi, melege van-fázik, megijedt, rosszat álmodott, csikar a hasa, éhes... aztán lehet, hogy csak anyára van szüksége, ilyenkor jön a "komfort szopi" - azaz csak megnyugtatás a babának, igazából nem eszik (sokat), csak pislog, nézelődik, és biztonságban érzi magát :)

Én a gyerekhez éjjel egy szót sem szóltam. Ha sírt, felvettem, annyi jött csak ki a számon, hogy "sssssss", aztán szopi, vissza az ágyba, néha peluscsere, mikor nem aludt el. Ricsinél elrontottuk, dumáltunk neki, aztán rájöttem, hogy ezzel nem segítek neki elaludni (sőt), mert figyel, ezért felébred teljesen, és akkor jópár órát virrasztottunk is vele, ami sem neki, sem nekünk nem volt pihentető. Beállnak szépen az éjjeli alvásra, csak kitartóan ragaszkodni kell a némasághoz, hogy ez az alvás ideje, akkor meg is tanulja. Ez így van a napi rutinnal is, sokat segít abban, hogy a baba biztonságban érezze magát, mindig tudja, hogy mikor mi jön. Persze az első hetekben nagy a kavarodás, de az ember igyekszik, baba gyorsan tanul és ki fog alakulni.
Meg kell tanulniuk elaludni, ezért ha sír, bemegy, ringat, ha éhes, akkor szopi, majd anyuka kimegy. Ha megint sír, kicsit hagyni kell, majd ugyanez a sorrend. Kicsit mindig tovább hagyod sírni, aztán majd szépen rájön a módjára az elalvásnak. Éjjelente volt, hogy 16x is bementem hozzá, a köv. éjjel már kevesebbszer, aztán a 2. hónaptól végigaludta az éjszakát.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.08.26 10:00-kor.

maccs01

Remélem, hogy BÉvi hamarosan írni fog, mert már nagyon tudni akarom, hogy mi van Velük.

maccs01

Akkor nem is jól tesszük,ha ringatjuk?..nem bírom elhallgatni ha ordít,meg hát közös a szoba is nálunk.
Tisztába tételt is olyan szinten utálja hogy berekedésig képes ordítani alatta,nem tudom miért.Megszoptattam,most alszik a pihenőszékben,de mocorog már.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok.
Irtam Bévinek, egyelőre jól van, még nincs nagy fájdalma. (pedig arra készült, most meg "hiányolja") :-) . 3 körül kelhet fel, Lilit még nem tudta szopiztatni, de nem is adnak a koriban a babának pótlást, igy a picilány sirdogál. :-(

Túl van rajta, ez a lényeg! Mostantól lehet babázni!!! :-)

szilvás76

Szilvás, köszi a tájékoztatást. Én kerestem gén a telefonszámát, akartam neki írni, de nem leltem.

Évi, ringathatod, ölelheted némán :) Figyu, itt mindenki a tapasztalatát írja le, nem KELL úgy csinálnod, ezek csak tanácsok, tapasztalatok, a gyerekek és anyukák sem egyformák, szóval kipróbálod, ha jónak látod, ha bejön, akkor jó, ha nem, akkor másképp csinálod. Eddig ez nálunk bejött, másnál is olvastam, szerintem jó.
Őszintén: mikor sírni hagytam egy darabig alvástanulásnál, hát nekem is potyogtak a könnyeim... de csináltam, meg is lett a gyümölcse, csendes, átaludt éjszakák, nyugodt és kiegyensúlyozott baba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.08.26 11:46-kor.

maccs01

Évi!
Ha meg tudod csinálni, amit Maccs írt, biztos jó, mert sokan esküsznek erre a módszerre! Nekem nem ment :oops: bizots nem voltam elég kitartó vagy következetes, nekem ha hagytam őket, egyre jobban hergelték magukat. Így aztán nem is büszkélkedhetek vele, h milyen hamar átaludták az éjszakát, de azétz kialakult, és megtanultak egyedül elaludni, de jóval később. Mondjuk dumálni, pelusozni én sem szoktam, ha nem muszáj kislámpát sem csapok, pl már hajnalfele.

Bévi! Remélem ő megússza a migrénes balhét, mert még az nagyon hiányozna szegénynek!

Claire
claire

No megjöttünka dokitól. Áron szépen fejlődik: 55 cm és 4280gr...majdnem 1kg a hazajövetel óta, heti 327gr :lol: Mondta is a dokinéni, látja evéssel nincsen gond :lol:

Köszönöm a kérdést, jól vagyok. Még fáj a cicim, de már nem vészes.

Éjjel én sem viszem túlzásba a komunikációt. Néma csendben megy a dolog, pelust csak akkor cserélek ha kakis vagy ha nagyon nem megy a visszaalvás. Kaja után beteszem az ágyába és kijövök, ha nem nyekereg akkor visszaalszik magától, ha igen, akkor bemegyek, megigazítom, esetleg cumi a szájába és kijövök....
Bence mellett ott ültem míg el nem aludt....de minek, mert csendben volt....

Csajok a ROTA elleni védőoltásról vélemény? És melyiket? Mert nekünk kétfajtát dobott fel a drnő... :roll: sokezer píz mind a kettő.... :roll:

királylány

Dia, gén fent vannak a gyerekeim oltási lapjai, Rotára nem adattuk be. Rotát nekünk a dokinő nem ajánlotta, mert állítólag egy nagyon mutálódó vírus, szóval szerinte nem éri meg. Nálunk még nem volt, barátnőm lánya viszont már 3x elkapta oviban... mindannyiszor kórházba is került. Viszont minden más "szarra" beoltattam a gyerekeket.

maccs01

Gratu, gyönyörűen növekszik "kicsi" fiad :)

maccs01

Este jövök, pussz

maccs01

Maccs köszi....

királylány

És az létezhet, hogy nekem megjött a mensim? :roll: 6 héten belül?

királylány

Dia,hízáshoz gratula,örülök h.jobban vagy.Mensi:ne mááá :shock: :?

Szoptattam,(10-kor,12-kor..)erre basszus a végén mindent kibukott. Frankó.Lehet a rázás miatt :oops: mert úgy nyugszik el ha ringatjuk,rázzuk...de most alszik lekopogom..igaz az összebukott nedves ruciban :(
Mi 13 nap alatt híztunk 320-at...minden pelusban van kaki,másnál is?

Éjjel: kipróbálom...de ő is be tud pörögni,már a peluscserénél is,üvölt egyre hangosabban,hiába a nyugodt beszéd,zene,bármi...
Mi mondjuk eddig éjjelilámpánál voltunk de lehet nem jó ötlet,a védőnő mondta h.ne legyen teljes sötét...de lehet az is baj,ma leoltjuk,az tuti.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.08.26 13:03-kor.

evilany

Évilány, ne törődj vele, kibukta, kész, majd eszik legközelebb. Takard be jól, hogy ne fázzon meg a bodyjában...

Szilvás, ha cicin lóg Enikő, ne aggódj, hogy estére nem lesz tej. Pont attól lesz, hogy jól kiürül. Agyadat állítsd át: attól lesz több tej, ha sokat van cicin, nem attól, ha sokat nincs cicin!!!

Dia, a hideg borogatásról tudom, hogy apasztja a tejet. Ha ez még kérdés volt. Szóval, csak nagyon picit, és csak ha nagyon kívánja...

Bévi, nagyon és szívből gratulálok nektek! Szuper ügyes csaj vagy, minden menni fog. Sajnálom, hogy még biztattalak is, hogy bízz a dokidban... hiba volt részemről... Nem találok szavakat... Remélem, hogy te képes leszel túltenni magad a rossz részeken és csak a jóra, Lilire koncentrálni!!! Puszillak szeretettel!

bekri

Kaki, nálunk nincs mindig, sokszor csak egy-egy karcolás van :lol:

Dia, te 4 hete szültél, nem?

Ja, hiányzó táblis adatok: 59 centi és sima szülés.

bekri

Bea,beírom.

evilany

Tényleg,pocikkal hogy álltok? Az enyém nemigen csökken most...haskörtő ide vagy oda...és alul annyira érzéketlen és kicsit lóg is :cry:

Csillag,Gergő nagyon édes,néztem a g-t!
Ircsi,blogodban Katus is nagyon aranyos,ezek a kis arcok amiket vág!Az épp-rotyizok arcot már én is ismerem,hát még a mindjárt-sírok-ot...:)

Ti adtok cumit a babának?Az nem rontja el a szopizást?

evilany

Évilány, jó a kendőtechnikád, szerintem, bár én sem vagyok kiművelt eléggé. Án mos átváltottam Lilliputira, ami rugalmasabb. Csak egyszer tettem ilyen bölcső pózba Bálintot. De nekem túl nagy volt... Azóta függőlegesben van. Lábainak is jobb szép terpeszben!

Bols, én is gratulálok Petihez!!!

Melisch, sajnálom, hogy férjed nem tud veletek lenni. Nem irigyellek Titeket emiatt a fizikai távolság miatt, kis családod egyik tagját sem... Viszont jó, hogy anyukád minden tőle telhetőt megtesz értetek. De szeptemberben lesz a legjobb, amikor nálatok tud majd segíteni és együtt lehet apa+anya+baba! Remélem, apuka gyorsan és ügyesen leküzdi az 1 hónap lemaradását!

bekri

Én adtam cumit, onnantól, hogy itthon vagyunk. Állítólag, ha kezdettől van mindkettő, akkor megszokja, megtanulja, mire való egyik, másik. Nálunk eddig ez kettőből kétszer bejött 8) Nem lett cumizavaros Kristóf sem. És pár hónap alatt elhagyta a cumit, az ujját szopja inkább. Ez alkati kérdés, azt hiszem...

Pocak: olyan bájosan lötyög... :D Se most, se anno nem hordtam haskötőt. Szerintem, hatékonyabb, ha az izmok dolgoznak és azok húzzák vissza a lötyögő részeket. Nem tudom, valamiért a haskötő nekem nem tűnik igazi problémamegoldónak. Szakértőink vannak?
(Később meg mehet a torna majd, szerintem más nem fogja visszahúzni a hasat... :roll: )

bekri

Bekri, de ma pont 4 hete, hogy született Áron. Miért?
Hideg borogatást csak 10 percig írja, csökkenti a duzzanatot meg a pirosságot. Hajnalban meg azóta már nem alkalmazom, de addig jól esett.

Évi nekem cumizik......igaz, hogy nem szopik :roll: viszont ez is szerintem gyereke válogatja, tudok olyat akinél nem zavart be.

királylány

Jaj, Bálint már másodszor adja elő ezt a délutáni nyűglődést - tiszta pipa vagyok,hogy akkor van ez, amikor Kristóf alszik (aludna?)...

bekri

bekri nekem sokat segített a haskötő a mozgásban. Nem feltétlen a has visszahúzódása miatt használom, bár az is igaz, hogy jelenleg olyan nadrágomba is beleférek kényelmesen amibe a terhesség előtt passzentosan :lol:

Évi a hasam köldök alatt még igen érzékeny, olyan izomlázszerű érzés és igen, az alja is lóg kicsit. Nem vészes, tangás fürdőruhát nemhogy egyhamar nem veszek fel, hanem soha, így nem látszik :lol: Mondjuk idén a bikini is kimarad...

Éjjel nekünk a sólámpa van felkapcsolva a nappaliban (itt etetünk). Töksötétben nem látok, nem vagyok macska.... :P

királylány

Nekem Áron most alszik, mert ugye reggeli után elmaradt az alvás....dokinál voltunk. Most pótolja :wink:
Benceének meg eszében sincs aludni már délután. Na majd az oviban. :)

királylány

Dia,sólámpa,az is jó,etetéshez persze égjen de szerintem azt elszúrtuk h.egész éjjel égett :oops: most már van légzésfigyelő is,nem kell a babát lesni,a mocorgást nem úgyis hallom,egyebet meg főleg :roll:
Nekem iszonyú érzéketlen a heg körül nagy területen :( de azt mondják ez normális.-10 kg-nál tartok de mondjuk még van bőven.

Bea,bájosan lötyög :lol: :lol: :lol:

evilany

A szoptatás alatti terméketlenség kulcsa abban van, hogy hányszor szopik a csecsemő. Afrikai Kung anyákon végzett megfigyelések szerint a szülések közötti átlagos időtartam 44 hónap volt a szoptatásnak köszönhetően. A Kung törzseknél nincs szexuális tilalom a szoptatás idején. Ezek az anyák óránként több alkalommal is mellre teszik a csecsemőt néhány percre. Magukkal hordják őket szinte állandóan, és éjjel is együtt alszanak. Az európai asszonyok megfigyelése is megerősítette, hogy a szoptatás gyakorisága az, ami leginkább összefügg a menstruációs ciklus visszatérésének idejével. Ahhoz, hogy a szoptatás meggátolja a termékenységet, a csecsemőt kizárólagosan kell szoptatni. Ez azt jelenti, hogy a csecsemő teljes tápanyagszükségletét és szopásösztönét az anya mellén, szopással elégíti ki.

A kiegészítő táplálékok, cumisüvegből adott gyümölcslé, vagy tápszerhozzátáplálás gyakran összefügg a termékenység visszatérésével mint ahogy azzal is, hogy a csecsemő éjjel nagyobb időtartamokat alszik. Ezek mind csökkentik a csecsemő szopásának gyakoriságát. Egy megfigyelés szerint, ha hat vagy több óra telik el a két szoptatás között, vagy a napi szoptatások száma ötnél kevesebb, visszatér a termékenység.

Azok az anyák, akik nem egy meghatározott rendszer szerint szoptatják csecsemőjüket általában azt tapasztalják, hogy hónapok telnek el, mire a menstruációs ciklusuk visszatér. A közelmúltban átdolgozott "A szoptatás és a természetes születésszabályozás" című könyvében Sheila Kippley egy olyan felmérésről számol be, ahol a nők kizárólag, korlátlanul szoptattak. A gyermekszülés után átlagosan 14,6 hónap telt el a havi vérzés visszatérése nélkül.

Ha a szoptatást táplálásnak tekintjük - és csak evésidőben szoptatjuk a csecsemőt - ez gyakran nem elegendő ahhoz, hogy néhány hónapnál tovább visszaszorítsa a peteérést. Ha a csecsemő a szopások között hat óránál többet alszik, az anyai hormonegyensúly megváltozhat, és lehetővé teszi a peteérést és a menstruáció visszatérését. Ellenben, ha a csecsemő gyakran szopik, nemcsak táplálást, hanem megnyugtatást is nyújtva számára, és ha éjjel többször is szopik, akkor a terméketlenség időtartama ennek megfelelően nyúlik meg.

Miért van az, hogy a gyermekszülések között eltelt hónapok száma és a menstruációs ciklus visszatérésének ideje olyan különböző az asszonyoknál?

Míg kizárólagosan a szabad szoptatási mód a kulcstényező a terméketlenségben, a nő szervezetének saját kémiai állapota is befolyásolja a meddőség tartamát. Néhány anyának annak ellenére, hogy kiegészítés nélkül szoptatják csecsemőjüket, a menstruációjuk a szülés után hat hónappal visszatér. Más anyáknak, akiknek a csecsemője átalussza az éjszakát, vagy cumijuk van, hogy a külön szopásigényüket kielégítsék, mégsem tér vissza a menstruációjuk csak a csecsemő egyéves kora körül. Az egyéni hormonális különbségek egyaránt megnyújthatják vagy lerövidíthetik a természetes meddőség időszakát.

/La Leche Líga/

bekri

Dia, szerintem a fejés ebben a témában (menzesz) nem elegendő, de majd jön a külön bejáratú dokinénink és megvilágosít mindannyiunkat :D

Én 3 hete szültem, de nekem még el se múlt teljesen, neked meg már meg is jött volna :roll: :roll: :roll:

Badzsulka, 5 pár melltartóbetét egy nap alatt? Készülj, lesz ez még több is :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bekri 2010.08.26 13:57-kor.

bekri

Engem nem zavar ha megjött. Csak kérdezem, hogy ez normális, hogy ilyen ham,ar vagy esetleg ez még az utó vérzés lehet? :roll:

Évi nálunk éjjel sötét van csak etetéshez van felkapcsolva. Anno Bencénél én szerettem volna égve hagyni az éjjeli fényt de apa nem engedte. Igaza volt.

Nekem izomláz szerű fájdalom van ha tapogatom, nyomkodom.....
Mikor mondta a doki, hogy 6 hétig még nincs házasélet majdnem körbe röhögtem....azt mondtam is neki: két gyerek mellett? :lol: Lesz az még több hét is, főleg ilyen cicikkel :roll:

királylány

:lol: :lol: na meg ezzel a testtel ami nekem ittmaradt :roll:

evilany

[quote="bekri"]
írta:
bekri
Én 3 hete szültem, de nekem még el se múlt teljesen, neked meg már meg is jött volna :roll: :roll: :roll:

Na ezt nem tudom én sem, hogy ez még az utóvérzés esetleg vagy már mensi. :roll: Mert napok óta nem volt ilyenem csak némi folyás, de ez most élénkpiros, igaz nem sok... :roll:

királylány

Sziasztok!!!

Olvasgatlak ám benneteket, de csak ámulok, hogy majd min megyek keresztül én is :)

Dia: nagyon remélem hogy nem leszel lázas ismét és cici rendbejön

Clárika: le a kalappal.... nagyon kis ügyes vagy!!

Évi: kis Tomika nagyon édes a képen.... biztos meglesz az oka hogy miért sír.. talán ő ilyen érzékenyebb baba nem??? ( jó most nem kezdem el a Suttogó könyvet idézni, nem értek én hozzá, csak amiket hallok olvasok).... nagyon szorítok hogy minden okés legyen

Csillag: Gergő is milyen édeske... jaj hát cukorfalatka, remélem dokinéninél is ilyen édeske volt a kérésedre

Bévi: jaj, nagy gratula, nálatok is végre baba van!!!

Nekem most odalenet, szeméremcsont vagy nem tudom hét eleje óta fáj, reggel főleg ha felkelek, mintha izomláz lenne egy hosszú kerékpár túra után vagy mintha lábtárogatást végeztem volna, ... pedig rá se ugrottam apira :lol: :oops:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi :lol: Nyugi! Szerintem mostanság mindenkinél a sex a legutolsó gondolat...

Nekem most a testemmel nincs bajom :lol: Ma épp arra gondoltam amikor megláttam egy fiatal csajszit, hogy 2 gyerek után milyen jól nézek ki hozzá képest. Mondjuk manökenn alakom nekem sem lesz :roll: :lol: de talán ez legyen a legnagyobb gondom-bajom az életben

királylány

Mares de régen írtál már. Gergő már helyezkedik szerintem. Neked sem sok van már hátra. :wink:

királylány

Mares, nekem is volt ilyen... kitartott szülésig. De nekem később kezdődött, ha jól emlékszem. És akkor jött a pingvinjárás is. Nekem akkor már nagyon lent volt Bálint feje.
Talán mégis valami másról lehet szó nálad? Doki mit mondott rá?

bekri

cekc? ammegmi?
:wink:

szilvás76

[quote="szilvás76"]c írta:szilvás76ekc? ammegmi?

Hehe. Hogy is kell azt csinálni? :lol: 8)

királylány

Hát nekem eszembe jut de csak elméleti síkon ugye :oops: :lol:

evilany

Körbenyalva a lakás... olyan igazi nagytakarítás most történt, mióta itt lakunk... először ugye el kellett pakolnom...
És csak olyan szépen apránként csináltam, ahogy Katus hagyta... (igaz, szülés utáni első 2-3 hetet én igazából pihenéssel töltöttem... :oops: )

Clárika
Fürdésnél vízhőfok, vízmennyiség??? Azt próbáltátok változtatni????
Ha nagyon nem szeret Réka fürdeni, lehet csak vizes szivaccsal letörölgetni, vagy gyorsan leöblíteni a csap alatt...
Ki kell tapasztalni...
Nálunk fürdés után szinte egyből van kaja...

Dia
Én minden lehetséges védőoltást beadatok. Már a hepa-B-ből megkapott Katus kettőt, a jövő héten kapja a rota-, a pneumococcus-ellenit és azt, ami Mo-n is szokásos. Biztos, marnám magam, ha nem adatom be az oltást és valami baja lesz a gyereknek... így tudom, nyugodt vagyok, hogy minden lehetségest megteszek...
(kétfajta oltás között annyi a különbség, hogy az egyikből 2, a másikból 3 adag kell)
Mensi :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: (Mutasd meg magad orvosnak!)

Ilus
http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/

Csillag
Nagyon édes Gergő! És jól látom, apával :wink:

Altatás
Szerintem, az a gyerekeknek egy szórakozás.
Katus evés után le van téve... aztán ha álmos úgyis elalszik, ha meg nem, akkor minek idegeljem magam azon, hogy hiába altatom...
Sírásra mindig reagálunk... van, hogy elég, ha szólok hozzá, vagy simogatás, vagy fel kell venni... (sírni hagyás... az olyan, mintha cserbenhagynám :cry: )
Merev szabályok nincsenek... :wink:

Egyébként meg a csecsemőknek nagyon rövidek az alvási ciklusaik!!!

Évi
Kaki: ahol bevétel van, ott van kiadás is... :wink:
Bukás: Katus is szokott... (éretlen a gyomorszáj záróizma általában a csecsemőknek) Amíg fejlődik, én nem csinálok belőle nagy gondot..

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Has
Nekem kb. olyan, mint terhesség előtt...

Cumi
Katus nem elégszik meg holmi pótszerrel... :oops: :wink:
Anyuka próbálkozik, de 2 szívás után cumi röpül...és eget rengető visítás van... liluló fejig...

Bekri
A gyakori szoptatás se védi ki teljesen a ciklus visszatértét :wink:
Vagy még gyakrabban kellene szoptatnom? :oops: :lol: :wink:

Nekem nem csepeg a tejem... akkor most kezdjek aggódni? :roll: :roll: :roll: :roll: (ezt meg kell kérdeznem a tanácsadómtól)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]
[quote="szilvás76"]c írta:szilvás76ekc? ammegmi?

Hehe. Hogy is kell azt csinálni? :lol: 8) [/color]

Hihi.... dicsekedjem?????? :oops: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba
Hihi.... dicsekedjem?????? :oops: :lol: :wink:

jóvanna, egy hónappal előttünk jársz... :-)

szilvás76

Felkelt a Kisfőnököm. :-)
Mennem kell... :wink:

szilvás76

Sziasztok!
Has: türelem! Magamnak is mindig ezt kell mondjam. És előbb a gátat kell visszaerősíteni, még annak is, aki nem hüvelyi úton szült, aztán jöhet a hasi. sajna a kötőszövet erőssége egyéni kérdés, és azt nem tudod erősíteni, de az izmot igen. Nekem eddig mindig visszaállt, most még eléggé zacsi jellegű, remélem nem viccel meg, így utolsó nekifutásra. Vagy így jár, aki "öregen" szül???

Mensi: nekem mindig hetekig tart az utóvérzés, lehet, h ezlrt, de én arra tippelnék. Az sem egyenletes, lehet, h úgytűnt vége, de mégsem. Azért ha bizonytalan vagy, kérdezd meg orvostól.

Éjszakai világos, persze egy sólámpa, v vmi kicsifényű, az tök jó, csak ha nem muszáj ne legyen hirtelen nagy fényváltozás.

Cumi: én adtam nekik, mert amikor fáj a hasuk, akkor a kezüket kirántják a szájukból, viszont ha mellre teszem, rászopik, és még jobban nyög. az eddigi csemetéimnek is volt cumija, 6 hós korukig max, de volt amelyik 3 hósan kiköpte, nem rögtön az elején adtam hanem kb 2 hetesen. eddig nem zavart be a szopiba, remélem ezeknél is hasonlóan fog működni.

Claire
claire

Megjöttünk :)
beértünk-rögtön behívtak-Gergő még aludt-4 perc össz-vissz a vizsgálat és jöttünk is ki :D
Minden rendben találtatott :D
Buszra tűző napon 20 percet vártunk :(
Aztán Dm...és ismét 20 perces várakozás a "parasztjáratra" :D
De itthon vagyunk :)
Már fől a kolompéros tészta is :D
Buszon kajcsiztunk...nem bírta ki hazáig :oops: :wink:

Ircsi....jól látod ááááááááááááááááááááám :)

cekc??????????????
hm-hm-hm... :oops: :oops: :oops:
Ircsinek és nekem már jóóóóóóóóóóóóóóóóó :) :oops:

Gergő sem szereti a tisztábatételt :(
Szinte mindig sír-visít...direkt még pörgeti is magát...akkor van nyugi,ha evés előtt én ébresztem a tisztábatétellel....de ha magától kel és úgy cserélem le a pelust-vége a világnak
ELADJA a házat! :D

Fürdés nekünk kóser :D :wink:

Cumi-így ahogy előttem írták...babája válogatja...
...még a fajtáját is :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nekem a hegem érzékeny és eléggé kidudorodik...(rondán varrtak össze)
Viszont 14 kilót híztam terhesség alatt...és már csak 2 van rajtam...az első 3 hétben eltűntek a kilók :shock: :shock:
Mondjuk örülök neki!!!
Gyermekágyim nekem 4 hétig volt...és most 2 napja nálam is megjelent a mikulás!!! :(
áááááááááááájjjjj-de ez van :(
Én hasam is löttyedt...érdekes állagú...de én nem használtam haskötőt...már úgy is lógott a bőr(az már nem tud visszamenni) :( :? :twisted:
Na megyek lassan ismét etetééééés! :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tejcsepegés:
Nálam ha felsír a gyerek, vagy ha éjjel felébredek, hogy megnézzem, mindkettő csöpög.
Vagy ha szoptatok, akkor a másik csöpög.

Szerintem nincs sok tejem, mármint 100-at eszik most átlagban, de nem fejek utána.

Mares
Képet kérek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
POCAKOT! :D

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Csillag örülök h.minden rendben a manóval.
Tisztázás nem tudom miért ekkora probléma de úgy üvölt h.bereked :?

Clari,én is így vagyok,szoptatásnál pelus az egyik cici alá míg a másikból eszik...és nekem sincs sok,kb amennyi neki elég...(egy ciciből 50-60-at eszik,másikat nem mértem hozzá mert bealudt :) )

evilany

Sziasztok Lányok!
No, az az igazság, hogy mégsem tudtam megválni tőletek. :-) Olyan jó kis társaság, hogy egyszerűen hiányzik, ha nem olvasom, mi van veletek. Tiszta függő lettem. :-)
Bár írni eztán sem fogok tudni sokat, de követem az eseményeket!
BÉvinek nagy gratula Lilihez, és remélem hamarosan felépül, és a sok rosszat elfelejti.
És természetesen gratula Bolsnak is és Ilusnak is, remélem nem hagytam ki senkit.
A tejcsöpögéshez, ha nagyon csöpög, akkor tudom ajánlani egy úgynevezett bimbókiemelő-tejgyűjtő kagyló. Én ezt használom, amikor az egyikből szoptatok, a másikból folyik rendesen, és ez összegyűjti, nem csöpög olyan nagyon össze-vissza.
A menstruációs ciklus, és teherbeesés szoptatás alatt. Én vagyok az élő példa, szoptattam, fejtem éjszaka is(mert nagyon sok tejem volt), egyszer nem védekeztünk, és rögtön összejött Timi. :-) Szóval abszolút egyénfüggő lehet a dolog.
Barbcsi, Melish, tényleg nagyon rendesek a nagyszülők, bár én sem panaszkodhatok, mert anyukám is jön szinte mindennap. Így azért egész jól lehet bírni a két gyereket. :-)
A babák egyébként gyönyörűek, kivétel nélkül. Egyik cukibb, mint a másik.
A hasam nekem is lóg, és sajna csíkos lett. Szóval a bikiniről már lemondtam. :-( De nem baj, mert van helyette két tündérlányom.
Most hirtelen ennyi. Várom, hogy hozzák haza a nagylányt az unokatesós kikapcsolódásból, és, hogy ébredjen a pici. Aztán indul a banzáj. :-)
Tina! Hogy haladsz a kúttal? Ide is lehet jönni kertet díszíteni, mert a Tietek annyira szép, hogy mindig csak ámulok rajta.
puszi mindenkinek!
Katka

Katka
KépKép
katka77

Én mindig csak egy mellből adok neki....
Azt se szíjja ki rendesen, mert bealszik....
de nem fejek utána....

Nem értem miért bántja az egyik bimbómat.... :shock: :roll:
Nem áll a szájára? :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Most Tomi is csak 1-ből evett és bealudt.Mai mérlegelés szerint is +30 gr :) 3190 most.

Katka,képek...? :wink:

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: