A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Nyuszi, Csibe, Czigka!

Deee, enyémapa volt ilyen jófej kisgyerek :twisted: . Sőt, a tesója is :shock: :? . ! Mind a ketten évekig felkeltek éjszaka inni, Ricsi 5 éves koráig!!!! :evil: És onnantól, hogy szobatiszta lett, persze pisilni is kisérgetni kellett éjszaka :? .
Ez egyszerűen rossz megszokás szerintem! Bár annak idején Orsi szeliden "kikérte magának", hogy ő megszoksból járna pisilni éjszaka, de sztem ez igenis ugyanolyan. Én terhesen állandóan kijártam pisilni, aztán ittam is. Hiába tűnt el a pocakom szülés után, nem elég, hogy szoptatni keltem, de pisilni+inni is :evil: . Tudtam, hogy csak berögződés, ezért leszoktattam magam :lol: . Ugyanúgy, ahogy egy gyereket is kénytelen vagy:hiába keltem fel inni, nem ittam. Iszonyú rossz volt visszaaludni, és esküszöm úgy éreztem, hogy szomjan halok, ha nem iszom :shock: :( . De nem ittam, és pár nap után visszaállt a rend :wink: .
Tudom, hogy most már iszonyat szívósak :twisted: , Botond is egyre gyakrabban próbára tesz :twisted: :lol: . És az a durva, hogy ha egyszer is elgyengülsz, rájön, hogy van értelme sírni, tehát addig sír, amíg meg nem kapja, amit akar. Pedig nekem is a szívem szakad meg miatta, annnnnyira rossz :cry: .
Én a helyetekben olyankor bemennék, simi-simi, akinek van, cumi, kicsi nyugtatás, ének, aztán ki. De többet nem mennék be, amíg el nem alszik. Ugyanis nem direkt ébred fel, tehát meg kell őt nyugtatni, viszont ha utána is bemész X idő múlva, azt hiszi, hogy a hisztiért anya "jár". Így egyre csak tovább fog sírni... Sztem.

Folyt....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na király, most pont ellentéteset írtunk Ronmay-jel, nesztek a tuti tippek :twisted: :lol: :lol: . Mondjuk ő is azt írja, hogy nyugtassátok meg őket, csak sztem egyből, mert az ébredésről nem tehetnek, a vissza(nem)alvásról igen :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi! Az a gáz,hogy Lili eleve cumival alszik éjszaka,be is tudja tenni még éjjel is. Én arra gondoltam,hogy lehet azzal van a baj,hogy ugyebár úgy alszik el,hogy ott vagyunk mellette,és amikor felkel,keres minket. Nem tudom,csak találgatok,mert már nincs ötletem.

Ronmay! A sírni hagyással az a gondom,hogy ő csak belelovalja magát és még jobban felspanolódik,aztán végképp lőhetem a vissza alvást :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ja,amúgy ma megint jó éjszakának nézünk elébe,ugyanis alszik a gyerekem :shock: Anyunál voltunk,és elaludt a kocsiban,de annyira,hogy még arra sem ébredt fel,hogy kivettem az ülésből.... Kb 11-kor fog elaludni... Amúgy nem csodálom,hogy fáradt,mert napi 1-szer alszik már,de azt csak délelőtt,így a délutánjaink kínszenvedések... Bocsi,hogy így panaszkodom most,de msot eléggé kivagyok

KépKép
KépKép
nyuszi81

Most azon gondolkoztam,hogy nem lehet,hogy azért iszik sokat,mert vacsorára sonkát és ehhez hasonlókat eszik,ami nyilván sósabb a kelleténél? És mindenzt kenyér nélkül,mert a gyerekem nem csak a tápszert nem eszi,hanem semmilyen kenyérfélét sem :shock:

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi: annyira együtt érzek Veled!! Nálunk is volt idő, nem is rég, hogy pontosan ugyan ez ment....én egy bodyban altatom, pelenkával takarom be vagy egy vékony takaróval, 26 fok körül pedig ujjatlan bodyban alszik. Estére adtam Neki Nurofent. S ez bevált, egyszer kelt fel max. Kiderült jött a foga és meleg volt...simán lehet, hogy Ő is azért iszik mert melege van. Dorkim pl. iszonyat "meleges", nem izzad, de melege van, és akkor nyugodott meg mikor bodyban aludt hasán a pelussal...holott én be tudtam volna takarózni nála...

boo: úgy örülök Nektek, hogy végre sikerült kijutnotok, és csodálatosak vagytok, és a képek....:)

f.nikici

ja, és emellett változtattam a napi alvásán is...fél12 12 körül ebéd, majd szunya, és így bírja estig. ha nagyon fáradt délelőtt, és tudod, hogy ki fog fáradni, akkor pl. vidd le játszótérre, hátha ott ellenne, nézelődne a többi gyerkőc között.és akkor talán kihúzzátok legalább délig....nálunk ez nagyon nehéz volt, hogy ezt kialakítsam, de valóban, mióta ebéd után alszik egyet, sokkal jobban érzi magát Ő is!:)

f.nikici

Nyuszi!

Nagyon egyetértek Nikicivel a nappali alvást illetően :wink: . Az sztem "nem normális", hogy csak délelőtt alszik, nem csoda, hogy nehezen bír ki 8-10 órát ébren :( .
Mondtad, hogy (részben) bevált, amit az "alvásszakértő" tanácsolt a barátnőméknek, szóval sztem az végigvihetnétek, mert náluk így szuperül működik :wink: :
Egyrészt, lassan ki kéne jönnötök a szobából elalváskor. Tudod, hogy egyre kijjebb jöttök nap, mint nap :wink: .
Másrészt, ahogy Nikici írta, a délelőtti alvást ki kéne húzni legalább délig. Ez pár nap alatt megoldható. Le kéne kötnöd játszóházzal, játszótérrel, programokkal...

Viszont ezek nem oldják meg az alapproblémát, hogy inni akar éjszaka :( . Arról tényleg csak úgy tudod leszoktatni (szerintem), hogy megvonod tőle. Én amúgy abszolút a fokozatosság híve vagyok, de ebben nem nagyon tudsz fokozatos lenni :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na, hát hol is kezdjem... Az én drága kis lánykáim is felkelnek éjszaka. Eddig mindenki legalább 2-szer,az azt jelenti 6 különböző alkalommal. Én is besokalltam, így kihasználva, hogy apa nem volt itthon 4 éjszakát, fogtam magam és leszokattam őket. Első nap már fél 1-kor kelt Natali (hozzáteszem, az ő sírását szerintem még az utca az végében is hallani, de a ház előtt tuti, mert apa már többször hallotta, mikor jött haza - mi meg ugye a másodikon lakunk) Elkezdett üvölteni jó kis operaénekesnőhangján. Akkor vártam 1 percet, aztán átmentem hozzá, próbáltam cumit adni (de ezt már tudtam, hogy hozzámvágja, mert mindhárom ezt csinálta, ha tápszer helyett vizet vagy cumit adtam). Szóval most is hozzámvágta, a víz után még hangosabb fokozatra kapcsolt, erre már felébredt a másik két leányozó is, szóval hárman egyszerre... MIndháromnak megpróbáltam a cumit, vizet, egyiknek se kellett. MEnt a sírás, én meg vissza a szobába, bedurcáztam, hogy semmi nem kell nekik, a fejemre húztam a takarót és közben figyeltem, mennyi idő telt már el. Fél óra után újra próbálkotam (tényleg tűnt vagy 3 órának is, de azért azt is tudni kell, hogy nem folyamatos volt a sírás, hanem mivel már kezdtek fáradni, inkább csak sírogattak, néha majdnem be is aludtam én is) Aztán végül fél 2 körül átmentem, jól "leszidtam" őket, rájuk szóltam, hogy azonnal hagyják abba, most aludni kell, éjszaka van, nem kapnak enni, ha akarnak ihatnak, oda készítettem a vizet az ágyba, bekapcsoltam az elalvós zenéjüket és kijöttem. Csodák csodájára még fél percnyi nyűglődés után elaludtak. Végül 5-kor keltek, akkor már adtam nekik enni, nem volt erőm hozzá, hogy újra csináljam. JA, és ráadásul 8-fél 9-ig aludtak, ilyen se volt még sose!! Másnap ugyanez, de már csak 2-kor keltek, tartott viszont fél 4 ig, de ugyanúgy rájuk kellett szólni és utána sírás nélkül rögtön aludtak (úgy látszik, nem tudják mi van, mondani kell nekik) Reggel 6-kor keltek enni, és 8-ig aludtak. 3. nap szintén 2-kor elkezdett Nati nyöszörögni, de ez semmi a hangjához képest, be is aludt nemsokára, a többiek csak 5-kor keltek, aztán ő meg fél 6-kor. (enni, utána 7-ig aludtak) 4. nap megint kis nyöszörgés néha-néha, de megint csak 5-kor keltek és már tegnap is így volt, remélem, így is marad. Szerintem három gyereknél, 1 éves kor után a 3-4 nap leszoktatás szuper! Aztán persze még ott lesz az az 5 órási kelésről való leszoktatás, de későbbre teszem, örülök, hogy már nem kell 1-2 körül kelnem!!! ÍGy sokkal kipihentebb vagyok/leszek. Szóval nálunk így volt, és el se tudom képzelni másképp a leszoktatást. Osztom Dodi véleményét, hogy egyszer bemenni megnyugtatni és utána kuksolni a takaró alatt.
Niki, ténylg szépek ezek a termékek, az első az egy pólya, ugye? Nagyon szép! Én inkább a másodikra (meg az utána lévőkre) lennék kíváncsi, hogy az mire jó?
Ja, és Nyuszi, hát a sonkára biztos tényleg marha szomjas lesz az ember. De nem próbáltad ki, hogy ahogy a cumi tis megtalálja egyedül és beteszi a vizet nem inná meg ha megmutatnád neki, hova teszed? (ezt aztán jól megfogalmaztam...)
és a délelőtti alvást nem tudnád eltolni ebéd utánira? Lehet azért is nyugtalan éjszaka, mert már túl fáradt.
Na, majd folyt köv, apa hazaért a munkából.

Kép
pagika

Ja, ahogy NIkici is írta, nálunk is csak egy bodyban alszanak, nincs rajtuk semmi, néha betakarom őket textil pelussal (kifogóval) de ahogy rájuk teszem, már fordulnak is, és már alattuk van.
Az alvást is megszokják, mikor van, ezért húzni kell a délelőttit, hogy átszokjanak az ebéd utánira.
a, egyek psuz

Kép
pagika

hát köszi a sok tanácsot.lehet,h mindegyiket kipróbálom,mert már
tényleg én is aludnék egyszer egész éjszaka meg apának is mondtam,h
szilveszterkor azért idén már csinálhatunk valamit és Kiarát rá lehetne
bizni a nagymamira.

remélem hamarosan mi is elmondhatjuk,h átalussza a gyerekünk az
éjszakát.
bár az az igazság,h engem azért annyira nem visel meg a kelés,hisz
amúgy meg elkényeztet a lányom,mert 9től 9ig alszik ettől
függetlenül,h 2szer kelek hozzá.

jaj Boo már délelőtt is akartam irni,h nagyon jók a képek és nekem
az a kép tetszik,amikor apát megtaposta Zsiri és az is amin mind a 4en
rajta vagytok

Bond!
azt a lángosost én is imádom!!!
amikor Szentendrén járunk én sem birom megállni,h ne egyek ott.

Kép
Kép
csibe83

nálunk egy atlétába alszik és én is kifogóval takarom be.
elalvás előtt mindig kap inni és mégis felkel olyan 1körül és 5körül.

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Czigka!
Krk-n is voltunk, na az tényleg car. Lis mi oda tuti nem megyünk vissza.

Niki!
Az a világos rszín babakocsiba való micsudi és az ágynemű szett nekem bejön, rszín mániás vagyok.

Nyuszi, Csibe!
Ötletem nincs, de sajnálatom és együttérzésem a tiétek. Bodzi egész pici kora óta végig alussza az éjszakákat (koppkopp)

Bond!
Majd ha Szentendrére készülök, előtte rákérdezek a lángos lelőhelyre, mert én is szeressem.

Látom Csibe is lángosos. Esetleg egy szentendrei babatali?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

F.Nikici,Dodi! Én is gondoltam már erre a lehetőségre,DE: a közelünkben nincs játszótér/játszóház,amit sétálva el lehetne érni,így biztos vagyok benne,hogy amikor jövünk haza,akkor bealudna a kocsiban és neki bőven elég 10 perc is,hogy utána ne tudjam letenni,csak max. késő délután,amikor meg már nem kéne aludnia. Ezzel igazából nincs is gondom,hogy csak délelőtt alszik,mert fokozatosan tolódik ki későbbre. Nekem most csak az éjszaka a probléma,amit jó lenne orvosolni minnél hamarabb.

Dodi! Egyébként kezdek arra gyanakodni,hogy neki azzal van a baja,hogy amikor felébred,nem vagyunk ott,mert mi még mindig úgy altatjuk,hogy ott maradunk vele. Amint kijövünk,már sír. Barátnődék ezt hogy hidalták át? Mennyi idő múlva tudtak kijönni hiszti nélkül?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Szonibaba!
Kiara nekünk is 4hónapos koráig átaludta az éjszakát,nem tudom
mi történhetett.

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Hát, próbállak követni, olvasgatni bennetek, de nagyon nem bírom követni.
2-szer akartam már írni, mindkétszer elszállt minden, úgyhogy most is csak rövid leszek.

Remélem mindenki jól van.
Örömmel látom, hogy rég elveszett báránykák is visszatértek :)
Niki, nagyon szépek a munkáid! Gratulálok hozzá.

Irigy vagyok mindenkire, aki nyaral - nyaralt. Sajnos nekünk mostanság nem telik ilyesmire.

Boo: az 57 kg-odról csak annyit, hogy kb 10 évesen voltam annyi :oops:

Rólunk: Vica pénteken (miközben gombázni voltunk) felállt végre kapaszkodás nélkül, és hétvégén meg is tette az első önálló lépéseit.
LÁthatóan élvezi, hogy egyedül tud állni, viszont a menéstől nagyon fél.
Érdekes módon mindig a leg lehetetlenebb helyeken akar felállni, mint pl: ágy, ami puha, és ingatag.

Láttam, az éjjeli kelés volt a téma: Vica változóan kel, általában 1-2x felsír, simizéssel, pisszegéssel jól nyugtatható. Enni nem, inni csak ritkán kap éjjel. Viszont Nócim is van, hogy többször is kel még mindig. De ő elaludni sem akar, amúgy is folyton mozog, de vszínű az asztmagyógyszer mellékhatása is (most már reggel szedi az esti helyett, így valamivel jobb a helyzet). Viszont a gyógyszer használ, így szedjük.

El is köszönök, jók legyetek.

Kép
Kép]
hendegabi

Pagika!

Hú, sztem nagyon ügyi vagy :wink: . Mármint elég fura, hogy a "siratáshoz" gratulálok, de komolyan nem tudok én sem jobb megoldást, nálunk is ez vált be, pedig én kipróbáltam több dolgot is. Botond a szoptatás befejeztével egyből elhagyta az éjszakai evést, mondjuk így is húzta 8,5 hónapig. Viszont a hajnali 6-os kaja megmaradt.Erről én is így szoktattam le, de ő a mai napig flsír időnként olyankor, de csak egy-kettőt kiált, és már fodul is a másik oldalásra :lol: .
Ja, és Botond is ugyanígy sír, hogy pár percig csőgázon, aztán meg csak hullámokban,és egyre ritkul, és halkul. De ő sose volt ilyen kitartó :twisted: , neki negyed óra volt a plafon, de én már attól kikészültem, és két napig azt figyeltem, nem viselte-e meg őt :oops: :lol: . Tudom-tudom a cél szentesíti az eszközt :wink: .

Nyuszi!

Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy emlékszem, hogy pár nap. Ők egybe csinálták végig: 2 nap volt, hogy a kiságyban aludjon el, aztán rá 3-4 napra már ki is tudtak jönni. Nekik azt mondta a doki, hogy először üljenek oda egy székre, de ne a babával foglalkozzanak, ne tetessenek alvást...stb, hanem pl. olvassanak addig. Így is volt, és napról napra kijjebb ültek. Ott voltak, de nem szóltak hozzá, nem figyeltek rá. Aztán már csak nyitva hagyták az ajtót (úgy emlékszem Katy is így csinálja, hogy kiül az étkezőbe, ahol Petra rálát). Ez pár nap volt, azt hiszem. És most már az ajtónál se kell lenniük :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! Nálunk is újabb alvásmizéria van,pedig nyaralás előtt már tök jó volt, ebéd után aludt 2 -2 és fél órát és kész. Aztán mióta hazajöttünk újra elkezdett délelőtt aludni, így a délutáni kitolódott 4 órára :shock: ,persze este nem akart elaludni...hiába próbáltam húzni, nem sikerült ébren tartanom, vagy ha mégis akkor ebéd után csak max 1 órát aludt és estig így sem bírta...Aztán elkezdett újra éjszaka is ébredni...én a mozgásfejlődésére fogom,mert gyakorlatilag ő most már csak jár, sőt tegnap már úgy sétáltunk, hogy ő jött a babakocsi mellett.
Az éjszaka nem keltem fel mikor sírt, 10 perc után elaludt. Reggel fél 6kor kelt, nem tudtam visszaaltatni, így felkeltünk, játszottunk, reggeliztünk és 8kor elaludt, most alszik :shock: Na ez sem a legjobb így...ja és hozzáteszem,hogy én még mindig a szobájában alszom éjszaka :oops: :oops: :oops: Tudomtudom most már ideje lenne kiköltöznöm :arrow: felébredt

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Na, megnéztem google earth-ön krk-et meg rab-ot, mert én sem a kopárságra emlékeztem, sőt inkább arra, hogy ahogy mentünk krk-en, olyan aranyos kis fenyvesek között vezetett az utunk. Szóval ott láthatja mindenki, krk innenső fele teli zölddel és déli fele kissé kopárabb (pl. Baska) , viszont rab tényleg nem épp a legzöldebb sziget. De nekem Rab-hoz akkor is jobb emlékeim fűződnek, szóval jobban szeretem. Viszont egészen délen még sose voltam (Split közelében) Arra milyen??? És régen ezek is Magyarországhoz tartoztak......

Boo!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Szóval most zavarba hoztál.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: köszönöm!

Úgy látom, lassan minden gyerek átáll a járásra, nemde?

Tegnap megérkezett a hámunk, olyan kis édes, kis katicás. Már csak kicsit stabilabban kell, hogy járjanak, mert így ha véletlenül is megrántom, hogy állj a földön köt ki három gyerek. :lol: :lol: :lol: D eazért szoktatni is kell őket, mert Noémira ráadtam itthon és utána azt röhögtük anyuval, hogy szép lesz, ha majd mondjuk a városközpontban is előadja, amit itt, szó szerint behisztizett és lefeküdt a földre. Jól néznék ki három ilyen fekvő-síró gyerekkel. Lehet majd inkább a babakocsihoz rögzítem a hámot, nem magamhoz. CSAk akkor meg azt fogják megszokni, hogy nem hozzám, hanem a babakocsihoz kell közel maradni. Nem tudom, hogy jobb...
Hú, basszus megyek, reggeli elmaradt eddig.... :oops: :oops: 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Kép
pagika

Ja és még valami gyorsan, ma egy nyikkanás sem volt 5-ig!!!!!!! Úgy örülök! Végre!!!
szóval hajrá hajrá Csibe és Nyuszi!!! Csak ki kell bírni egy-két napot. Tudom, hogy nagyon rossz, hisz átéltem, én sem vagyok az a terroranya, de hát néha muszáj annak lenni, na, megyek, mert még a végén lefogynak... :lol: :lol:

Kép
pagika

Sziasztok!

Pagika! Nem nagyon merem otthagyni neki az ágyban a vizet,mert amilyen csúnyán iszik néha,tuti mindene tiszta víz lenne, és akkor meg megfázna... Biztos abban is van valami,amit írsz,hogy mivel nem alszik már délután,ezért nyugtalanabb éjjel,de egyelőre nem tudom kitolni ebéd utánra az alvást,mert addig még nem bírja ki. De ahogy írtam,fokozatosan tolódik ki,ma már csak 11-kor aludt vissza :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nálunk is a "sírni hagyás" vált be annak idején. Illetve én bementem hozzá a szobába, ki is vettem az ágyból, de megmondtam neki, hogy csak én vagyok, szopi nincs. És én semmit nem adtam neki. Már nem emlékszem pontosan (és nincs időm visszakeresni), de 1-2 nap alatt túl voltunk a dolgon. Persze az az 1-2 éjszaka szar volt, de a szomszédokkal próbáltam nem foglalkozni.

Petra is igényli, hogy lásson, mikor elalszik. Dodi jól emlékszel! :D , én az étkezőbe szoktam kiülni, ahová kilát Petra. Ez őt megnyugtatja, én meg olyankor szoktam a naplóját írni.
Van, hogy nem is kell leülnöm, de van, hogy sír, olyankor kint maradok az étkezőben, de szigorúan úgy, hogy nem nézek rá, gyakorlatilag háttal vagyok neki.

Nálunk 2 napja volt a valaha eltöltött legbrutálabb éjszaka. Fél 11-ig semmit!!!! nem aludt a lányom. Sokat sírt, tudtam, hogy a foga miatt nem alszik. Aztán aludt kb. 40 percet, majd újabb egy órányi sírás következett. Aztán hajnalban keltünk, mert menni kellett dolgozni. :?
Alul már a két oldalsó metszője kezd áttörni, de a felsők még mindig nagyon duzzadtak, és nem látom a foga széleit. Nagyon megszenved ezekkel szegénykém.

A tetejébe az árpája is megint csúnya volt, azon a napon, mikor olyan rosszul aludt főleg. Tutira összefüggésben van a fogával, mármint immunrendszer-ügyileg.

Most akkor mi lesz csütörtökön? Tali vagy nem tali?

Kép
katy76

Nyuszi!
Egyébként szerintem sincs szükségük éjszakai ivásra, ez is csak egy szokás Lili részéről. Nyilván más a helyzet láz meg nátha esetén, de normál esetben ki kéne bírnia reggelig.

Kép
katy76

Sziasztok lanyok!

En is egy kis "szigort" javaslok a nemalvo babakhoz, 1-2 nap alatt minden helyrejon, nalunk is voltak ilyen idoszakok mindegyik gyereknel, holott amugy Jo alvok.
Koszonom a dicsereteket a termekeimre, nagyon orulok, hogy tetszenek :-)
Az elso kepen az egy szett babakocsiba, vagy bolcsobe. A kovetkezok babakocsiba vagy Autoulesbe valo parna, kenyelmesebb ezen ulni a bananak, es moshato, tisztan tartja a babakocsit.
nagy keszulodesben vagyok, holnap lesz Rania 3 eves :-)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:59-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 18:01-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nyuszi,

az alvásos-ébredős sztorihoz szerencsére én sem tudok hozzászólni, mert Mintagyerekem első perctől átalussza az éjszakát :oops: :oops: :oops:
Légy erős és határozott, mindenki azt írta, pár nap alatt át lehet őket állítani, és ugyanezt olvastam én is. ++++++++++++++++++++++++

Czigka,

ez a sztori nagyon félelmetes... szegény kislány... azóta volt még ilyen?

Boo,

igen, Falcon szandi nem olcsó... de a többi is ilyen árban van. Nézd meg azt a boltot, ami itt van nálunk, ott én júniusban 5500ért vettem egyet. Mikor a csajnak a Mini Manó melletti boltban mondtam, nézett nagy szemekkel, nem akarta elhinni.
Itthonra puhatalpút használtunk télen, meg tapadókorongos zoknit, az bejött nagyon. Én sem szandálban vagyok itthon, valahogy fura lenne a gyerekemet abban rohangáltatni itthon...

És tegnap elkezdett járni, azóta már egyre gyakrabban tipeg! Van hogy csak úgy elindul, mondjuk még max 4-5 lépést megy egyedül, de ha fogom a kezét (szigorúan csak az egyiket) akkor már hosszan tud menni

Csibe,

tali nekem még mindíg jó.

Nekünk kalandos napjaink voltak: tegnap szegénykém nyűgösen ébredt az alvásból, így bevittem a hálóba és fetrengtünk a franciaágyon kicsit... forgolódott, aztán a hátán feküdt eléggé az ágy szélén, gondoltam nehogy leessen... fél percre nem néztem oda, és durr, leesett mert megpróbált oldalra fordulni, csak nem volt már ágy... szegényem beesett az ágy és a fal közötti ficakba, totál pofára. Alig bírtam megnyugtatni, remegve sírt... most van egy óriás hupli a feje búbján, kb mint anno Zének, és sajna (vagy most vagy más eséseknél korábban) a bal alsó ketteséről lepattant egy darab. Hülyeanyaaaaaaaaaaaaaa
Egész nap azt figyeltem, normálisan viselkedik-e, van-e valami gáz vele, de szerencsére nem. Óriásit csattant, olyan hangja volt a fejének, hogy borzalom, mint amikor egy telepakolt cserép leesik és eltörik...

Ma éjjel felébredt fél2kor, utána 5kor, de 6kor kivettük, mert nem aludt vissza, felsírt, stb. Az napközbeni alvása is rövid volt, nyüglődött, elkezdett folyni az orra... :arrow: doki: semmi baja, csak a fogzás... szegénykém. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Egyedül úgy megy, mint egy kis zombi :arrow: merev lábak, előre tartott kéz :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon vicces, majd igyekszem videózni.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok: Hédi pont így esett le az ágyról múltkor, csak én még aludtam is mellette :oops: :oops: :oops:

Boo: Mi 1 hónapja vettük akcióban 4400-ért, meg 10.000-ért a supinálós őszi cipőcskét :roll: Lakásban mi is zoknit használunk...

Nyuszi: mi is úgy altatjuk Hédit,hogy akkor jövünk ki ha már elaludt. MA gondoltam megpróbálom kezdeni a leszoktatást erről,hogy tudjak visszaköltözni apa mellé.Dodi féle módszerrel próbáltam, szopi,simi, ének, puszi és az ágy helyett ahol eddig ülni szoktam megálltam a küszöbön. Gyerekek azt az ordítást :roll: :roll: Kemény voltam, dse apa nem bírta hallgatni, bement, lefektette, simizte :twisted: :roll: :twisted: utána megbeszéltük,hogy én miért csináltam és mit szeretnék elérni, holnap újra próbáljuk :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!
tali nekem is még mindig jó.szóval katy ksipocok és az én részemről
áll a tali.
valaki még?
Dodi,Boo,Bond?
ha kihagytam valakit akkor sorry,nem direkt.

éjszakai kelés:
hát nekünk volt időnk leszoktatni,amig apa itthon volt 4hétig betegszabin,
de nem sikerült sajna,pedig eléggé sokáig birtuk,mert 1 órát hagytuk
sirni és csak nem hagyta abba,igy mostanáig szüneteltettük a dolgot,
de jó lenne már ha aludna reggelig.

Kép
Kép
csibe83

Boo,

cipőbolt:168;-)
Apa nem szólt semmit tegnap, csak ma szólt be egyet. Jogos, de nem hiszem ha ő lenne vele egész nap, nem történne ilyesmi. Bőgni nem bőgtem, csak ölelgettem nagyon sokáig...
De még mindíg parázok, nehogy vmi baja legyen, agyrázkódás vagy vmi belső cucc...

Szegényem most sírt fel másodszor egy órán belül...

Ja, akartam írni hogy az a szentendrei lángosos tényleg tuti, csak nem bababarát a hely: soklépcsős sikátor vezet fel a főtérről.

KépKép

KépKép
kispocok13

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 18:02-kor.
Vendég

czigka!
úgy egyszer,h 4 hétig...

Kép
Kép
csibe83

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 18:02-kor.
Vendég

Czigka!
hát az intenziv minden éjszaka az másfél 2hét volt.utána már pár nap pihi és újra próbálkoztunk,de végül abbahagytuk.
majd még jövőhéten hétfőn megyünk dokihoz és értekezek vele és
utána lehet,h újra nekikezdünk.

Kép
Kép
csibe83

jaj azt nem is irtam,h ma telefonáltak,h csütörtökön mehetünk a bankba,
mert megkaptuk a hitelt,szóval jövőhéten meg adásvétel és telektulajdonosok
leszünk :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
csibe83

Csibe,

hurráhurráhurrá!

KépKép

KépKép
kispocok13

hát nagyon nagy hurrá :lol: :lol: :lol: :lol:

de ettől függetlenül megyünk a talira,mert a bank az délelőtti progi.
viszont ha sz@r idő lesz,akkor elnapoljk megint?

Kép
Kép
csibe83

mondjuk a köpönyegen mai állása szerint nem lesz eső,hanem 29 fok

Kép
Kép
csibe83

Katy!

Jaj szegénykéim, sajnálom az éjszakát :( . De elvileg csak az áttörés ennyire gáz, szóval a nehezén túlvagytok :wink: . Már csak 14 van hátra :twisted: :twisted: :lol: .

Tike!

Sajnálom, hogy borult a rend, pedig az tényleg szuper volt úgy. Idővel biztos visszaáll, csak sztem ne törödj bele hosszú távon. Lehet, hogy most lefárasztja a sok séta, Botond is többet alszik mióta csak megy :wink: .

Boo!

egy pasi emlékét "hagytam ott" a szigeten
Most elképzeltem, ahogy 4 kapatos bige, törzsi táncot lejtve, vudu szertartás keretein belül, szárított kakasherével hinti be a galád exek képét, majd begyújtják őket a maradék tequilat használva gyújtófolyadékként..... :lol: :lol: :lol: :lol: .

Czigka!

Pár naposan.... :evil: . Szerintem most már túlvagyunk ezen a "jajszegénygyerekazthiszinemszámíthatrád...."-időszakon :roll: . Ennél sokkal-sokkal több eszük van!!!!!! Még Lorca is azt mondta annak idején, hogy egy éves korig feleseges "nevelni" (mondjuk ebben nem értünk egyet), de utána már szerinte is nem hogy lehet, kell! :twisted: :lol: És ő tényleg "bizalomfan" :lol: .

Annajárás :shock: :shock: :shock: :shock:
(Őőő, nem kötöszködni akarok, de a tesódék komolyan gondolták, hogy az egyik gyerek Anna, a másik Panna :shock: ? )

Boo!

Miron biztosabban megy a szandálban :shock: ? Botond cipőben mindig bénább, és nekem eddig ez is tűnt logikusnak. Mondjuk most már cipőben is nagyon penge, de azért szolidan "cseplines" :lol: . Mezitláb sokkal szebben megy.
Viszont a szobában szandizástól én rosszul vagyok :oops: . Adj rá két zoknit :twisted: :lol: . Nem kell mindig mindenféle szupniáltemeltmerevítettmagasított lóf@sz egy egészséges babalábra! Hidd el, hogy a mezitlábazás legalább olyan fontos, télen meg úgyis cipő van rajta kint.
Azóta látom többen is egyetértettek :wink: .

Czigka!

A szádból vettem ki a szavakat :lol: :lol: :lol: . Na, cipőben járkálás az nálunk se nincsen!!! Anyuéknál van, mondván állatok vannak bent, "jajhagyjadnemkelllevenni", így viszont mindenki behordja a sok redvát, ergo mindig retek van, mert hiába gürizik anyám, bejön 2-3 srác cipőben, és hömpölyög a retek :evil: .
Most felújítanak, remélem szabályt módosítanak...
Náluk: "cipődetleveszedmaxadokpapucsothafázol" :twisted: :lol: . Főleg mióta baba van. a gyerekem a padló csúszik-mászik, más meg behozná az utcai retket?! Kezétlábát levágnám :twisted: :lol: .

Na jóvanmá' ne siránkozz! Bende mintababa, gyönyörű, és baromi kommunikatív! Ne legyél telhetetlen, mert postázok egy raklap fóti cigánygyereket :twisted: :lol: :lol: .

KIspocok!

Járáshoz juhuuuuu :D :D :D :D !
Fogacskát viszont nagyon sajnálom :cry: . Botond is éppen így esett le pár napja az ágyról, de ő még csak nem is a szélén feküdt, hanem egy fél méterrel minimum beljebb, mégis egy forgásból leesett :shock: . Én konkrétan végignztem, mert gyakorlatilag fizikai képtelenség volt, hogy leessen, és mégis :shock: :evil: . De ő szerencsésen esett, hamar meg is nyugodott :wink: .

Tike!

Látom apák nagy segítségetekre vannak :twisted: :lol: . Na, nálunk ezzel sose volt gond, mert éjszaka apa soha(!!!!) nem csinál a babával semmit :evil: . Még akkor sem, mikor két hétig fájt a pocakja. Emlékszem 5 (!) órán át járkáltam a hüppögő gyerekkel a karomon! Nem is értem, hogy bírtam :shock: . Annyit segített, hogy ő kelt 6-kor, és babázott, ha még kellett, hogy én tudjak kicsit aludni. De amúgy az éjszaka mindig az én reszortom volt, hogy őfelsége tudjon aludni :evil: :twisted: . Ezt azzal magyarázza, hogy ő ha egyszer felkel, iszonyat nehezen alszik vissza (valóban, majd' egy óra), én viszont azonnal 8) . De mondtam neki, hogy ne izguljon: 1-2 órát grosszál a síró gyerekkel, tuti el fog tudni aludni :twisted: :lol: .
Viszont az abszolút pozitívum, hogy ha vmi ilyesmit megbeszélek vele, hogy ezt így, vagy úgy szeretném, azt mindig betartja, sőt rámszól, ha én gyengülnék :oops: :lol: .

Kispocok, Boo!

Én meg épp azt akartam mondani, hogy innentől tök könnyű lesz vele :roll: :lol: . Botond azóta egész nap csak felfedez, kurjongatva örül a világnak, meg kell zabálni :lol: . A mutogatós mondokák is azóta hozzák lázba, sokkal értelmesebb lett valahogy :shock: :D . És tökre tudja, hogy mihez nem nyúlhat(na), mert azokat a dolgokat egyből hozza oda hozzám :lol: . Ezért alakult ez így, mert ha csak elvettem tőle, behisztizett, ezért mindig mondtam neki, hogy azzal nem szabad játszani, mert..., és légyszíves hozd ide anyának/apának. Ebből lett az, hogy 10 perc alatt kapok 5 távirányítót, 3 telefont, meg 1-2 cipőt :lol: . És ha vki rászól, hogy azt nem szabad, egyből nyújtja az illetőnek a dolgot :lol: .
Amúgy elég bababarát a kecó, nem nagyon van mit szétrámoljon :wink: .

Ja, megint van két új szava: a cici, és az egy 8) :D .
Itt volt ma anyu, játszottak, majd egyszer csak rámutatott anyu pólójára, és közölte, hogy cici :lol: . És azóta mondja. Olyan cukin: a c és az sz közötti hangon :lol: . Az egyet is nagyon szépen mondja, de nem is tudom ez hogy jött neki :shock: :lol: .
Ja, és végre mondja, hogy baba, gyönyörű tisztán :D . Eddig vagy bababa volt, vagy bvabva :lol: . Sztem hamar meg fog eredni a nyelve, de ezen vhogy senki nem csodálkozik engem ismerve :twisted: :lol: :oops: .

Csibe!

Tali nekem csütörtökönelvileg jó, de iszonyú rohanós hetem van, szóval nem száz százalék. Csak írjátok meg, hogy mikor lesz, és hol, és mi igyekszünk ottlenni :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Nem tudom minek köszönhető,de ma elég jó éjszakánk volt,csak 1-szer kelt Lili. Tegnap itt volt a konduktor,lehet,nagyon kifárasztotta,úgyhogy délután is aludt fél órát,este pedig kijöttem a szobájából és nyitva hagytam az ajtót,hogy lásson. Őszintén szólva nagyobb hisztire számítottunk,kb.10 perc volt,de az sem az ordítozós fajtából,hanem csak úgy light-osan :lol: Aztán bementem,adtam neki inni,utána le is feküdt és aludt reggel 3/4 8-ig 3/4 9-től :lol:
Köszönöm a jótanácsokat,most ezt próbáltam ki,remélem nem kell tovább kísérleteznem :D

Kispocok! Úristen szegény Nimród. El is hiszem,hogy nagyon sírt. :cry: Lili is egyszer leesett a kanapéról,pont így,a fal és a kanapé közé....

Dodi! Lili is mondja,hogy cici,olyan édes!! Meg képzeljétek,van egy barátnője,Hanna és mondja a nevét,tök érthetően,annyira cuki!!

Tali: nekünk ez a hét nem jó sajnos,majd legközelebb :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Juhuuuu, úgy örülök neki! Hajráhajrá :wink: .

Ma fasza napunk lesz: megyünk postára, körzetihez, gyógyszertárba, tankolni, Bauhausba komplett lakásfelszerelést nézni anyunak, vásárolni, és ruhát venni a vasárnapi keresztelőre Botondnak is, meg nekem is. És mindezt kettesben az egyéves fiammal. Hát, meglátjuk mennyi jön össze ezekből :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hú,Dodi,nem irigyellek akkor most :D Én ennyi helyre biztos nem tudnám Lilit magammal cibálni.. Tegnap elmentünk a Camponaba és képzeljétek ívbe feszítette magát,amikor be akartuk rakni a kocsiba,hogy jövünk haza.. És ezt azóta előszeretettel gyakorolja :twisted: De nem izgatom magam,otthagyom őt :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Úgy tűnik ma Lili kihúzza ebéd utánig az alvással :lol: Ilyenkor ti délben ebédeltetitek meg a babákat? Mert azt sem akarom,hogy ne egyen,ha már nagyon fáradt,viszont ebéd nélkül sem akarom letenni majd őt :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ja! Czigka! Még Lili sem jár,nyugi!! :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: