A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Liv, en nagyon pontosan tudom miota koveti a mozgast, mert eddig minden nap felhuztuk az agya feletti kis forgo jatekot es tegnap volt eloszor, hogy mozgatta a fejet ahogy forgott a jatek. Ezek kozul is csak a piros lepket figyeli, a sarga es kek jatekokat nem. Ja a lenyeg, Miki 5 hetes es 2 napos. Ja es tegnap gagyogott eloszor, ugyancsak a piros lepkenek. (Sajnos engem nem figyel ennyire, a cicimet is neha a masik oldalon keresiKép )
csengo
Vendég

Nálunk is kb 5 hetesen követte a forgót, gondolom ekkor már jobban tudják fókuszálni a szemüket, mostmár pld fürdésnél hol rám néz hol a papáraKép.Hangokat is kb 6 hetes kora óta ad, giii, gaiii, oiiiKép
Szopi közben is kukucskál, de inkább becsukja a szemét(élvezi a pillanatot).

Kaki:
Eddig minden nap kétszer termelünk, előtte majdnem minden szopinál volt.
Azt hiszem rátérünk a pampersről a liberora, állandóan kicsorog a kaki a hátánál, és nyakig olyanok leszünkKép

Kormi!
Szerencse a bajban hogy műtéti úton tudtak rajta segíteni.
Nagyon szépek vagytok a képenKép Mi néztetek éppen? Mi lámpa mániásak vagyunkKép

Magika!
Szép a családodKépOlyan jó a családi képeket látni a topikban.
Tényleg jó volt a börze, csak nagyon melegem volt, és sajnáltam a sok picit, akit elcipeltek oda.Babatrapézt és egy téli overált vettem, kihúzzuk benne tavaszig, meg prince oliver bodykat.

Még mindig pocakosokKép

Tessék aktíválni a pocaklakótKép

Liv!
Ne aggódj annyit (persze könnyű ezt mondani)
mindennek eljön a maga ideje.én is sok minden miatt aggódtam cukorbetegség hatásai, meg van egy idegrendszeri betegségem amit a születésemkori oxigénhiány okozott (faros szülés, köldökzsinór meg a nyakamon)attól féltem öröklődik meg ilyesmi.El kell hesegetni az ilyen negatív gondolatokat, ha meg mégsem hagy nyugodni, akkor szakembert keres fel.

Este megint cirkusz volt 7-11 igKép Honnan meríti az energiát ez a gyerek?
Most kárpótlásul az ágyában alszikKép

Noémi
fantikbaba

MosziKép,

Én minden nap kb. 1 órát vagyok vele kint és majd egyre többet szeretnék vele kint tölteni. Most pénteken múlt 3 hetes a baba. Mondjuk Kishazánkban kicsit hidegebb van, de én ott is fokozatosan egyre többet lennék vele kint.

Moncsi
minike

Sziasztok!

NoémiKép, érdekes, nálun is 7-től 11-ig megy este a balhé. 11-kor viszont menetrendszerűen elalszik. Aztán hajnali 4-kor arra ébredek, hogy tekeredik ide-oda és majszolja az öklét. Szopi, majd alvás ált. 1/2 7-ig. Bár a tegnap este kivétel volt: 3-kor már felkelt, utána meg 1/2 6-kor.

Szájpenész ügyben kérdezem, hogy a baba nyelvén a fehér lepedék az az? Mert a doktornéni nem mondta, hogy az lenne, a védőnő igen. Csak a nyelvén van és fehér. Én azt olvastam, piros pöttyök is vannak ilyenkor.

Pipike kezdettől ad ki hangokat, jó-jó, ezek csak amolyan dünnyögések, de néha előjön egy "hhhhhajjjjjj"-szerű hangocska a szájából. Egyre többet nézeget.
Kaka naponta többször is van, de már nem olyan sok, mint kezdetben. Ahogy olvaslak Benneteket, ez normális.

Na, megyek vasalniKép.

Andi
Vendég

AndiKép
Úgylátszik egy órára járnak a babáinkKép
szerintem a fehér lepedék az a tej,a szájpenész nem jön le olyan könnyen, mint a tejmaradék.

Mától próbálom a kiságyban altatni a kisasszonyt, reggel már sikerültKépMeglátjuk........

Noémi
fantikbaba

Hangok: Dávid a szopi kezdetekor mondja, nagy örömében, hogy "jaj, jajaj, ajjaj, ajjajaj". Kép

Ezt találtam a neten: "A szem a születéskor viszonylag nagy és előrehaladott fejlettségű. Az újszülött vakító fényben hunyorog. Kb. 3-4 hetes korban már a fény forrására vagy élénk színű tárgyakra néz. 2-3 hónapos korára két szemmel tekint, fixál, mozgó tárgyakat rövid ideig követ."
Itt 2-3 hónapot említenek. A múltkor, amit bemásoltam, azon a lapon azt írják, mindenképpen 6-8 hetes kor előtt. És az embernek tudnia kellene, hogy akkor most mi van... A fény felé fordul Dávid, én úgylátom, a színeket is szereti, úgyhogy nem aggódom. Holnap pedig úgyis megyünk szemészeti kontrollra, úgyhogy azért megkérdezem erről a doktornőt is.

Ha valakit érdekel, szerintem érdemes erre az oldalra bekukkantani: http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blf1ertfejl.htm

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Ui.: Bocs a sok aggódásért. De jó elmondani, ami nyomaszt, és az is jó, hogy ti mindig megnyugtattok. Kép

Kép

Kép
liv

Szia Liv,
nem baj ha aggodsz, mindannyian ezt tesszuk.
Szegeny ferjemtol naponta 5x megkerdezem hogy jo anyuka vagyok-eKép

Nem tudom ki hogy van vele, de en meg mindig nem tudom rendesem megfurdetni a babat. Attol felek hogy fazik ezert gyorsan torolgetem es masnap mindig talalok egy hajlatot ahol marad valami feher vagy szurke kosz...A legnehezebb a nyak, mert annyira tokas, hajas es a kisbabaknak amugy sincs nyakuk, hogy az mindig kimarad.
A masik bajom a K vitamin. Amint megkapta onnantol nem eszik es amit evett kijon belole. Altalaban utana 2 nap mire ujra rendesen eszik. Mar probaltam eves elott , kozben es utana is...
Lehet hogy nem adok neki tobbet. Nem ertem az miert nincs a tejemben...

csengo
Vendég

Csengo, a K-vitamint egy kis tejben feloldva adod neki?

Kép

Kép
liv

Igen probaltam tejben oldani (meg a vedono is vegignezte), de ami nem a cicimbol jon az rogton kitornazza a szajabol.
Azt tudni kell, hogy az elso napokban rengeteget bukott, a csecsemosok szerint magzatvizet, szerintem kesobb az altaluk adott teat, lenyeg hogy cumiztatni sem lehetett. Probaltam az elfolydogalo anyatejet is neki adni (hofokot is beallitottam) de azt is kirakta.
A Dvitamint csinalom ugy neki, hogy a cicimre cseppentek szopi kozben, de az sem nagyon tetszik neki, utana mar nem eszik igy inkabb a szopi vegen adom neki.

Ha valakit erdekel leirom hogyan szultem, hatha tanulsagos, mert eleg izgi volt, persze csak azert mert tele volt a korhaz es nem jutott szuloszoba.
csengo
es ne aggodjatok tul sokat
Vendég

Csengo, halljuk a szülésed történetét!

A K-vitaminnal kapcsolatban a gyerekorvosnak nincs valami ötlete?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Október 19.-én reggel 9.22 kor megszületett kisfiuk:Vajna Balázs Dániel.3770 grammal és 56 cm-vel.Ma jöttünk haza.Nagyon nyugodt baba éjszaka is csak eszik és alszik.Majd késöbb jelentkezem,de most még nehezen bírom.Nekem ez volt az ötödik nagy hasi műtétem és kicsit többet kell még pihiznem.
Három leánykám piszkosul örűl a kisöcsinek.
pusza mindenkinek
Iboly
ibolyka

Akkor leirom hogy is volt. Nagyon reg nem neteztem, mert elotte megfaztam es sajnos jo beteg lettem. Aztan a szabin volt a dokim. Tehat szules elott 1 honapot nem talalkoztam a dokimmal. Azt azert tudtam hogy ha megreped a burok, vagy verzek, vagy mar 5 perces rendszeres fajasok lesznek, akkor be kell menni a korhazba. 17-en ejjel kettokor arra ebredtem hogy nagyon faj a hasam es megy isKép Ez egyertelmuve tette szamomra hogy ma lesz a nagy nap. Mertem az idot, 10 perc 2 perc 20 perc kulonbseggel jottek a fajasok es fel percig 2(!) percig tartottak. Fel5-kor felkeltettem a ferjemet, hogy pakoljon, egyen, hogy meg a dugo elott beerjunk. Es en csak vartam hogy rendszeresek legyenek a fajasok. Mivel mindenki mondta, hogy jobb otthon vajudni, ugy dontottem hogy a csucs utan megyek be szulni, azaz 9fele indulunk. Ekkor meg mindig vartam hogy rendszeresek legyenek a fajasok. Mar gyakrabban jottek, de volt hogy 10 perc, volt hogy 2 perc telt el. 10-kor keztem radobbenni, hogy mar 8 oraja tart, ideje benezni. Ezalatt a 8 ora alatt 2x kizuhanyoztam az osszes melegvizet a bojlerbol. Ez kb fel ora, de ez ido alatt nem voltak fajasaim. (Igy utolag, ha nagyobb lett volna a bojler, nem is szenvedek:P )
10 47-re beertunk a korhazba, ahol mindenki szulni akart, tele voltak a szuloszobak es en a beontes utan mar annyira kesz voltam, hogy azt hittem itt feladom. Akkor megvizsgalt a szuleszno es kozolte, hogy behivja a ferjemet es mar szulunk is. Nem reszletezem a kitolasi szakaszt, de utolag tudom, hogy a beontes elott is erztem mar tolofajast csak nem tudtam hogy az az.Atszaladt a dokim a rendelesrol es 12 50-re megszultem a kisfiamat, abban a helysegben, ahova a csaszarosokat viszik pihenni. Gatmetszes volt, de ezenkivul semmilyen fajdalom csillapitot vagy ilyesmit nem kaptam!!! (Lidocaint a varrashoz). Szoval beavatkozas mentesen szultem meg a fiamat ahogy terveztem.

Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy kozben kerdeztek hogy kerek e valamit, de mivel nem szuloszoba volt, egy ket dolog eleve kiesett es en pedig nem mertem kerdezni kozben. Szoval csak azt akartam mondani, hogy ha rajtam mulik konyorgom valamiert, de igy utolag jobban tettem, hogy nem kertem, mert szerintem folosleges lett volna.

Sajnos mivel keson mentem be, mar nem volt babamama szobaban hely. Ez nagyon rosszul esett, mert ha reggel en is bemegyek akkor velem lehetett volna a fiam. Igy viszont hiaba szultem hamarabb mint a tobbiek, az erkezesi sorrend szamit.
Masnap azert atkoltozhettem.

TAnulsag szerintem az, hogy ha kesz szulesi tervvel megyek be szulni, kadban vajudas EDA stb. akkor a legcsalodottabb ember lennek a vilagon, hiszen annak is orulhettem hogy nem a folyoson szultem, mert volt ez a helyiseg is.
Igy viszont hogy azt terveztem egyedul, hogy otthon maradok ameddig lehet, nagyon jol sult el az egesz.
Amugy a dokim nagyon rendes volt es kedves, ugyanez all a szulesznore is. Azt hiszem nekem a legnagyobb sgitseget a dokim szulesznom es persze a ferjem nyujtotta, nem is szulok nelkuluk soha.
Szoval aki meg nem szult annak uzenem hogy tenyleg jobb otthon vajudni es ha kesz terve van azert kalkulalja bele azt is hogy telt haz eseten nincsenek alternativak. A masik tanulsag szerintem hogy ha nincsenek rendszeres fajasok egy ido utan akkor is be kell menni.
csengo
Vendég

Sziasztok,

na, ma reggel főpróbáztunk. Kép

Az történt ugyanis, hogy reggel 3/4 8 körül azt éreztem, hogy valami csurog végig a lábamon. Gondoltam, na, ez a magzatvíz (bár pukkanást nem éreztem), szóltam a férjemnek, hogy megyünk, és ő nagyon örült. Ettünk, összekészültünk, taxit hívtunk (kocsi nincs, ha lenne sem érnénk vele semmit, mert egyikünknek sincsen jogsink Kép).
Bementünk, megvizsgált a szülésznő, de a lakmuszpapír nem lett zöld, tehát nem a magzatvíz folyt el. Kicsit furcsálltam, mert annyit olvastam már erről az egészről, hogy azt gondoltam, semmi újat nem lehet nekem mondani, hát mégis Kép, ugyanis azt mondta a szülésznő, hogy van úgy, hogy a terhesség legvégén (!!!) olyan mennyiségű váladék gyűlik össze, hogy reggel felkeléskor egész egyszerűen kifolyik. Mondtam, hogy szerintem ez marha sok volt, de azt mondta, hogy ez is normális.
Ctg-re raktak 20 percre, de az is rendben volt, addigra jött a doki, megvizsgált, és mondta, hogy kicsit ugyan hátrafelé hajlik a hüvelyem, de egyujjnyira nyitva vagyunk, de nyugodtan menjünk haza.
Úgyhogy BKV-val, az összes cuccokkal haza. A férjem nagyon jól mulatott. Én kicsit csalódott voltam, de azt hiszem, ez érthető.
Itthon aztán rá kellett, hogy jöjjek, hogy amit én eddig nyákdugónak hittem, az valójában csak bővebb váladékozás volt, ami szintén előfordulhat így a vége felé. No, a nyákdugóval pedig ma találkoztam, jó ujjnyi nagyságú volt, áttetsző, kocsonyás, kicsit barnás színű. Mindtam is neki: szevasz, nyákdugó! Kép
Na, legalább az elment.

Úgyhogy kiporszívóztam az egész lakit (68 m2), felmostam, kipucoltam a fürdőt-wc-t, sütöttem tócsit vacsira.
A derekam most is fáj, de apa majd megmasszírozza este jó kis orbáncfűolajjal. Kép
Amúgy tök jó kedvem van, és most úgy érzem, hogy már tényleg nincs messze a "vég" Kép

Bori
40+3
lbori

Sziasztok!
IBOLYKA! Kép NAGY gratuláció! Kép
Tegnap előtt írtam egy jó hosszú levelet, ami jól elveszett, és utána már nem volt kedvem újra megírni.
Természetesen a cigit és az alkoholizmust csak hirtelen felindulásból emlegettem, félig sem gondoltam komolyan. Kép
A légzés figyelővel lehet, hogy valami gond van, azóta még 2 alkalommal riasztott, az egyiket úgy, hogy épp hogy betettem a gyermeket, még elsem léptem az ágy mellől, és már sipolt. Arra gondoltam, hogy valószínűleg az elem merült le benne..

Mi ma egész jól voltunk, annak ellenére, hogy kaptunk egy jó nagy oltást, és most épp azzal küzdünk. Nem felvágásként mondom, csak inkább örömömben mesélem, hogy bár korai, de Lilike hasról hátra fordul. Először azt hittem véletlen, de amikor negyed órán belül 3x visszafordítottam és megcsinálta, akkor már beláttam, hogy nagyon ügyes a kismanó.

CSengo!
K-vitaminnal nekünk is meggyűlt a bajunk, ha sokat visszaolvasol akkor olvashatsz róla kb. szept. 3. hetében és később is, ha jól emlékszem. Mi saját szakállunkra egy cikk alapján abbahagytuk aszedését, eddig /kopp, kopp, kopp/ semmi gáz miatta. Ha olvasod a profilodban megadott mailt átküldök neked egy cikket, ami alapján igy döntöttem!

Bori!Kép Azért ne aggódj, most már az attrakció maga következik! Kép

Puszi:
Macs
maccs

http://www.babyruha.hu/
Szerintem egész jó dolgok vannak, és az ár sem vészes.
fantikbaba

Maccs, nekünk is hasonló volt a helyzet a légzésfigyelővel, pont ugyanez volt, hogy elléptem a kiságy mellől és már szólt is, ezután vittük el a szervizbe. (Ha Babysense-etek van, meg tudom adni a szerviz címét.) Ott kicseréltek egy eloxidálódott valamit, azóta, hála Istennek, nem riaszt.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Nem szeretne valaki jönni babamasszázs tanfolyamra? Én nov 24-től tervezem, akkor indulna a következő tanfolyam, az októberiről sajna lekéstem.
Valahogy egyedül nincs kedvemKép

Noémi
fantikbaba

Noémi,

Hol van a tanfolyam és mikor (milyen gyakran)?

Andi
Vendég

Az Arany János utca 10-ben, hetente egy alkalom (2*45 perc azaz másfél óra, és 5 hetes a tanfolyam)Bérletet érdemes venni állítólag ,6 órás 5000 ft ez három hétre elég .Szerdánként lenne 11-től 12.30 -ig. Nemzetközi tanfolyamot végzett védőnő - masszázs oktató tartja.
fantikbaba

Sziasztok Lányok!

Végre van valami, amiben dícsérhetem a védönöi szolgálatot. Nálunk ugyanis a babamasszázs ingyenes, a védönönk tartja (Ö már képzett babamasször) most majd nov. 11.-töl indul a következö, amire már én is jelentkeztem, és a babával kell majd mennem, helyben masszírozunk, a védönö egy játékbebán mutatja, mi anyukák pedig a saját manóinkat masszírozzuk. Azt nem tudom hány alkalom, de mintha heti egyet említett volna a védönöm.

Erka
szekera

Sziasztok!

2004.10.05-én megszületett Bálint.
súlya :4630gr
hossza: 59 cm

Kissé síros és hasfájós gyanus, de jelenleg éppen nyugodtan pihen...Kép)))
Van egy 5 éves kisfiam is aki bizony kissé nyugtalan és féltékenyKép((

Julika
jujo

Julika!

GRATULÁLOK ehhez a szép szál legénykéhez!!!
SOK-SOK TEJECSKÉT, és hasfájásmentességet, meg minden jót, amit csak lehet!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

A féltékenység miatt ne aggódj, a fiamnál már négy hete tart, de lassan kezd megbarátkozni a gondolattal, hogy a tesót nem tudjuk visszavinni, és Ö is a család tagja!

Erka
szekera

Erka!

Lehet hogy érdemes lenne rákérdeznem, szerintem a XIII. kerben is lenne masszázsKép
Pénteken megkérdezem, akkor megyünk a két hónapos szuriraKép
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Bori: mizujs veletek? Esetleg ma már nem a főpróba zajlott?Kép

Ma reggelre megfájdult a torkomKép Remélem, nem betegszem le, mert az senkinek nem lenne jó, legkevésbé a babának. Igyekszem sokat inni, ami amúgy is adott a tejgyártás miattKép
Babamasszázst én is megkérdezem holnap a védőnőtől.

Kormi: nagyon édes a kislurkó, ahogy figyelKép
Magika: ez a mosoly nagyon aranyosKép szépek vagytok együtt!

Jujo: nekem 6 éves lesz a fiam decemberben, valamilyen szinten nála is észrevettük, hogy féltékeny, de érthető is, hiszen eddig ők voltak ugye a középpontban, most meg anya is és apa is figyel egy másik gyerkőcre. Olyat sajnos még nem hallottam, hogy egy testvérpár ne lenne féltékeny egymásra. Ha nem most, akkor későbbiekben valamilyen téren.

Balázs mára kicsit szörcsög, mármint a nózija. Ez ugye, természetes állapot? Bízom benne, hogy nem betegszik le.
Az étvágya különben elég változó, van, hogy az egyik mellből jóllakik, van, hogy kipucolja mindkettőt.
Kíváncsi vagyok, holnap a mérlegelésen mennyit mutat a mérleg, mennyit hízott most két hét alatt.

Csengo: elolvastam a szüléstörténetedet. Hasonlóan vélekedtem én is még a szülés előtt, hogy csak ne kelljen semmiféle "rásegítést" igénybe venni. Hát, nálunk is így lett, még a gátmetszés is érzéstelenítés nélkül történt, olyan turbótempóban jött a kicsiKép
Utána szintén csak a varrásnál kaptam érzéstelenítőt, na, az tényleg nem volt kellemes.
Szüléstervem nekem sem volt, de idő sem lett volna még csak oda sem adniKép

Szép napot mindenkinek!

Csirkesz, Juti, Kriszti, Trompipi és a többi anyuka: mizujs veletek??

Puszi
Lau
lau

LauKép
Én itt vagyok, de csak olvasó üzemmódbanKép
Jól vagyunk, bár tegnap elég nügi volt a kicsi, ma viszont egy angyalKép Köldöke még vérezget picit, remélem rendbe jön. most még arany életünk van, apa itthon van szabin.
JobbulástKép

Bori
???

Csirkesz
Mizujs?

pusz:
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok Csajok!

Én is vagyok, de ma még csak most jutottam gép elé, tegnap meg csak 5 percet hagyott a gyerkőcöm.
A hétvége nagyon jól sikerült, az utazást kitűnően viselte boti, mert végigaludta az egészet. Akkor is, amikor bömbölve raktuk be a kocsiba. 100 m után már szunyált is.KépKép
Azt hiszem a későbbiekben nagyon a sarkunkra kell állnunk az apukájával, mert az első nagyszülős hétvégén szinte semennyit sem volt ágyban a gyerek, valaki mindig tartotta (én a legkevesebbetKépKép - pedig nekem nagyon hiányzottKép) Ha ez mindig így megy, akkor itthon sem lehet majd máshogy. Azért most a hosszú hétvégére megint hazamegyünkKép
Szerintem Boti is hasfájós, de legtöbbször kezelhető mértékben - bár ez a mai napra nem igaz. Reggel óta egyet sír szegénykém. Valamikor kettő körül beájult a mellkasomon, de vele együtt ájultam én is. Ráadásul a férjemnek pont ezen a héten vannak itt a német kollegái, akiket kísérgetnie kell, így még az esti felmentő seregre sem számíthatok.
Kb. 40 perce újra sikerült elaltatnom a gyerkőcöt, rögtön ki is toltam a gangra, azóta ott húzza a lóbőrt, én meg végre ehettem. Ma még tusolni sem volt időmKép De ha este/éjjel hazajön a férjem tutira alávetem magam a víznek egy fél órára.

BoriKép
FőpróbaKépKép Tök jó, hogy pozitívan állsz hozzá a dolgokhoz. nemsokára úgy sem lesz időd ennyit takarítani, főzőcskézniKép

NoémiKép
A babamasszézst én is terveztem, csak nem tudom, hogy mennyi idős kortól lehet oda vinni a gyerekeket. Boti pont akkor lesz két hónapos. Ha a kora megfelel, én szívesen társulok hozzád. Én oda jártam kismama fitnessre, és nagyon szimpi a hely.

Megyek, beizzítom a fürdőt, hogy ha ébred a gyerkőc, már minden kész legyen a pancsoláshoz.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

babamasszézs = babamasszázs KépKép

Így sétált velünk Boti a Balcsiparton a babahordozó kendőbenKép
Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Maccs olvastam delutan is csak irni nem volt idom. Sajnos email cimem meg nincs egy ideig, vagyis meg nem erem el. (Freemailest meg nem csinalok) Ugy dontottem hogy nem adom a Kvitamint, majd kedden kifaggatom a dokit, hogy vegulis miert kell (elvileg persze tudom, csak hatha megnyugtat lelkiekben, hogy tenyleg van a tejemben es amugy sem kell)

Nalunk is a vedono csinalja a massazst es azt mondta, hogy harom honapos kortol lehet menni, persze mivel mar lassan 5es fel kilo a babam, mehetunk hamarabb is. Azt mondta, hogy a nagyon pici babakhoz tul nagy a kezunk.

Bori, lehet hogy mar tul vagy rajta, de emlekszem mennyi vartam mar en is azutolso ket hetben, hogy megszulessen a baba. Este meg zaraskor vettunk a Coraban forgo jatekot, hogy mar bujjon ki es nezze meg milyen szep. A penztarosno kerdezte, hogy mikkorra vagyok kiirva. Mondtam, hogy holnaputanra. Erre legyintett, hogy nekem meg fenn van a hasam. 3 ora mulva beindult a szulesKép

csengo
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, Dávid vasárnap 3160 gramm volt, ma pedig az evésben újabb rekordot döntött: 170 grammot evett, utána 3 óra múlva megéhezett, gyorsan megfürdettük, és megint evett 130-at.

Voltunk ma szemészeten kontrollon: minden rendben van! Kép A bevérzések felszívódtak, a látása tökéletes, ép a szeme, minden oké. A doktornő szerint amúgy a látásnál abszolút a korrigált kort kell figyelembe venni, tehát majd az egy hónap múlva esedékes kontrollon beszéljünk a szemkontaktusról meg arról, hogy követi-e a mozgást. Viszont ma már teljesen egyértelműen követte a tekintetével a színes mesekönyvét, oda-vissza! Kép

Viszont a gyerekorvos szerint sajna elképzelhető, hogy csípőficamos, így szerinte a csütörtöki ortopédiai vizsgálaton azt fogják mondani, hogy terpeszpelenkát kell hordania. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Hogy ez mennyire kellemetlen, általában mennyi ideig kell hordani stb.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Julika! Gratula

Liv! Kép Örülünk a jó híreknek! Kép Csipőficam Kép

CSengo! Ha nincs e-mailed, akkor feltöltöm a cikket mégegyszer. Bocs a többiektől!
Kiengesztelésül küldök 2 képet Lilikéről is, bár ezek már kissé "elavultak" mert ezek szeptember végiek. Ha lesz időm kicsinyitek a frssek közül is Kép

Macs

Kép
Kép
Kép
maccs

SziasztokKép

Akkor novemberben kezdhetjük a masszázstKép
tegnap este 9.30 tól 4-ig aludt, aztán 5 perc szopi még mindig alszik Heléna.Mondjuk előtte mindkét cicim kiürítetteKép A fürcsi utáni elalvás zűrös ugyan, gondoltam arra is hogy nappal fogom fürdetni, ha ez annyira zavarja a lelki világátKép

Bori!
Gondolok rátok, tessék babázni végreKép

Maccs!
Mi is most megyünk szuriraKép Nem lázasodik be ilyenkor a baba?
Mi a kötelező oltáson kívül kapunk mást is (agyhártyagyullladás ellen is).Lilike nagyon aranyos, látom jól tud szundizni.Kép

Liv!
Nagyon szépen hízik Dávid, 170 gramKépKépKépKép Hogy fér a pocijába?Kép
Én is csipőficamos voltam, kengyelt kellett hordanom, mivel későn vették észre.Ma terpeszpelust ajánlanak kb 1-2 hónapig kell hordani.http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20010619csipoficam.html

CsirkeszKép
Nagyon jó a babakendős kép, a jó levegőn én is így aludnék.KépTársulj csak....Kép
A kiíráson 0-tól 1 év szerepel, gondolom a nullát nem gondolják komolyanKép

Noémi
fantikbaba

Liv
Gergő nem volt csipőficamos, de a hat hetes vizsgálaton felírták a terpeszpelust, mert kötött volt a csipője. Hat hétig hordtuk, nem zavarta. Sokat kellett tornásztatni.
a gerekorvs szerint Gellértnek pedig laza a csipője, hasaltassam sokat.
Gratula a mennyiségekhezKép

CsirkeszKép
Ari a kiskrapekKép

Ma vagyok először egyedül a kettővel. Ne tudjátok megKépKép Szoptatás közben kakaót főzniKépKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kép

Egy kis mosoly a kamerának.
fantikbaba

Újdonsült AnyukákKép

Ezer bocs Tőletek, hogy tegnap kimaradt a gratuláció... Annyira zsongott a fejem a sok sírástól, hogy önző módon csak sajnáltam magamat.
Szóval:
CsengoKép JuliKép IbolyKép Hatalmas gratula, nőljenek nagyra a gyerkőcök, legyen sok tejcsitek, és élvezzétek az anyaság minden másodpercét!!!
CsengoKép Elolvastam a szülésed történetét, ügyi vagy, hogy nem pánikoltál szoba híjján. Egyetértek veled, én is úgy gondolom, hogy konkrét szülésterv esetében nagyon könnyen csalódik az ember lánya, ha csak a legisebb dolog is nem úgy sikerül, mint ahogy eltervezte.

NoémiKép
Akkor ezt lezsíroztuk, babamasszázs indul!!!! A fürcsi utáni órák nálunk is zűrösek, Majd írd meg, hogy bevált-e nálad a nappali fürdetés! Valamit nekem is ki kellene már találnom, de az eddigi kísérletek mind kudarcba fulladtak, és csak a véletlenen múlik, hogy Boti a fürdés + evés után elalszik-e vagy sem. Illetve ha igen, akkor mennyi sírás után.

MacsKép
Lili tényleg ennivalóan aranyos, és látszik, hogy jól érzi magát a bőrében, ha ilyen szépen szunyókál. Eddig én még csak szemezgettem ezekkel a mintás textilpelusokkal, de most a képed alapján teljesen elkapott a vásárlási láz!
Macs, lehet, hogy ebben a konakionos-hasfájós dologban igazad lesz nálunk is. Hétfőn adtam be Botinak (bár szerintem a fele mellé ment - én szájába beborítós módszerrel adagolom a PicúrnakKépKép), de a tegnapi napot végigüvöltötte. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül a mai napunk.

LivKép
Dávid előtt le a kalappalKép Boti időre született, és tényleg úgy gyarapodik mint egy süldő kismalac, de ő is 170-nel tartja a hazai rekordot!
Így Dávid esetében ez valóságos olimpiai rekordnak számítKép Ügyes baba! A terpeszpelust én még csak másik kisbabán láttam, de nem tűnt úgy, mintha szenvedne tőle. Jelenleg még úgy is többnyire kisbékaként felhúzott lábbal töltik a napjaikat, gondolom Dávis is. Viszont eredményes volt a használata, mert azóta már csodaszépen szalad az a baba, akin láttamKép Fel a fejjel, ha használni kell!

JudyKép
Kicsit irigykedem, hogy Neked még van otthon segítséged. Tegnap nekem is jól jött volna. Mint írtam, csak este volt időm enni, és ezért külön rosszul esett, amikor a férjem (bár kedvesen tette) lecseszett, hogy miért nem eszem rendesen!!! Mikor tegyem? Hogyan főzzek, amikor a gyerek ott sír a vállamon??

BoriKép
Eltűntél... Hmmm, lehet hogy már nem vagy 2in1??

Lányok!
Nem tudom, hogy Ti is vagytok-e így, de rajtam a fáradtságtól időnként kezd jelentkezni a depi. Na persze ez nem a szó szerint értelmezett depresszió, hanem inkább kedvetlenség, levertség. Lelkifurkám van, hogy az öröm és lelkesedés helyett néha inkább kirohannék a lakásból. Ráadásul az ilyen pocsék napjaimon minden ok nélkül még a férjemet is csak cseszegetem, mert mire hazaér, addigra én már teljesen kipurcantam lelkileg.
Aztán persze a következő nap nincs semmi bajom. Csak az a gond, hogy a fáradtság miatt ezek a pocsék napok sajnos egyre sűrűbben követik egymást.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

NoémiKép
Nagyon aranyos ez a mosoly! Mit nem adnék már én is, ha az én gyerkőcöm nem csak álmában mosolyogna, hanem nyitott szemmel isKép

JudyKép
Most olvasom, hogy mától már egyedül veszed fel a harcot a két kiskrapekkelKép Le a kalappal a bátorságod előtt. Majd írj, hogyan sikerült.! Drukkolok neked, bár szerintem ügyi vagy, türelmes, és jó anyuka, úgyhogy menni fog. (Én tutira betojnékKépKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Itt vagyok lányok!Katasztrófális éjszakám volt.Kétszer kelt fel a lánykám de az Istenért nem akart visszaaludni.2,5-3 órámba telt míg nagy nehezen beájult.Na a második ájulás óta még mindig alszik.Rendetlen!Ráadásul elkaptam Ágotától a hurutos megfázást.Tegnap voltam dokinál de nem írt fel antibiotikumot mert szoptatós anyáknak nem javasolják.Algopirint szedhetek ha nagyon fájdalmas a nyelés.Mi a tanulság!Szoptatós anya ne legyen beteg mert nincs neki való gyógyszer.Vagyis penicilint lehetne szedni de sajna érzékeny vagyok rá!
Judy!Átérzem a helyzeted!Én két hete vagyok egyedül a lányokkal mert apa Ukrajnába van tanulni.Annyi segítséget kértem csak a családtól,hogy a nagyot vigyék el az oviba.Így a kicsit nem kell ebben a nyálkás időben kivinni reggel.Ágota is akkor szomjas,éhes amikor a kicsi eszik.De ha előrrelátó akarok lenni és mindent elkészítek neki biztos nincs szüsége az előkészített dolgokra.
Tegnap voltunk a doki néninél 700g-ot hízott Adrienn.Igaz a születési súlyához viszonyítva mert nem írták rá a zárójelentésre a hazaengedési súlyát.Öt hét múlva kell menni az első oltásra.Olyan furcsa Ágotával kéthetente menni kellett mert határeset volt a súlyemelkedése.Szerencsére a kicsinek nagyon jó étvágya van.
Gyönyörű napsütéses napot mindenkinek!GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti!

Bioparoxot vegyél, azt szopi alatt is lehet használni (fújós), nálam bevált.És ha van mód rá maszkot használj a kicsi közelében, gyakran szellőztess, én is beteg voltam a páromtól kaptam el, minden elővigyázatosság ellenére a kicsi is megfázott, egy hét takonykór után most jobb a helyzet.
Nehéz lehet a párod nélkül, én el sem tudnám képzelni, főleg 2 picivel.KitartástKép

Csirkesz!
Ez a mocskos idő is depissé tehet, én hétfőn akadtam ki, együtt bőgtem a gyerekkel, pedig csak 10 perces hisztije volt.Bőgés után jobban lettem, mikor hazajött a párom elmeséltem neki, azóta gyakrabban rámcsörög a netenKép
Na majd ha masszázsra járunk meglesz a kikapcsolódásKép Csak nem tudom a szopikat hogy hozzuk előre, mert dél körül szokottKép
Noémi
fantikbaba

Csirkesz
Nekem hétfőn volt ilyen napom, a kicsi egész nap alig aludt valamit.
Én a kaját rendelni fogom jövő héttől. Ha nem eszem, akkor estére nincs tej semKép Pedig lenne miből képződnieKépKép
Viszont a házimunkákkal nem tudom mi lesz. Majd csak feltakarít valami jó tündérKépKép

Kriszti
Bioparox nekem is használt. JobbulástKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

megvagyunk mi is, olvasok szorgalmasan, csak mire a billentyűzet után nyúlnék, a fiatalúr általában szól, hogy azért inkább mégis vele foglalkozzak... Nem tom, nálatok hogy van, Peti mostanában rendszeresen tart olyan napokat, amikor napközben 1-2 órát alszik, azt is csak miután már majd' leesik a feje az álmosságtól...

Csengő,
a K vitamint próbáltad 2 szopi között is beadni? Nálunk is az volt, hogy mindent kibukott, amit utána evett, de aztán az bevált, hogy fürdés előtt kapja meg, erre bő fél óra, mire enni kap, így neki már jó.

Csirkesz,
a főzést én néhány hete adtam fel - teljesen esetleges volt, hogy délben, vagy este 6kor tudtam megebédelni. Azóta FoodExpresst eszem, jön minden délben, és ha kinyitom a dobozokat, fél kézzel még akkor is meg tudom enni, ha éppen program van. Kicsit azért aggódom rajta, hogy a reggelit is meg az ebédet is csak lenyomom (a menzás korszakomra emlékeztet - 5 perc egy ebéd), csak a vacsira jutna idő, de én este már nem bírok enni... Nem így születik a gyomorfekély? Kép Legalább már visszajutottam a terhesség előtti súlyomra - már csak a maradék 10 kg felesleget kéne leadni. Kép
A depi nálam könnyebb lett, de amit írtál a fáradtságról meg a párod lehordásáról, az tökre megvan nálunk is - már komolyan aggódom néha, de ha este plusz fél órát üvölt a gyerek, mert nem bíííííír időben elindulni haza, akkor valahogy nem tudom megállni, hogy ne szóljak érte. Kép Másoknál ez hogy működik? Nálunk lassan már csak hétvégén van mosoly...

Noémi,
ez nagyon helyes kép! KépKépKép

Liv,
de jó,hogy egészséges a szeme! Kép A csipőficamról láttam egy cikket a holland neten a múltkor, voltak fényképek is, tök boldogak voltak a babák, azt írták a szülők, hogy láthatóan nem zavarta őket a terpeszpelus. Az unokahúgomnak is kellett, ő is teljesen egészséges már. Kép

Petinek köldöksérve lett. KépKépKép Persze - ha ennyit sír egy baba, és közben még a kakit is így préseli, tulképp akár számíthattam is volna rá. Kép Most még megpróbáljuk visszavonultatni a doki utasításai szerint - kis vattagombóc a köldökébe, aztán Leukoplast-tal összeragasztani fölötte a bőrkét. Kép Bár úgy tűnik, Petit ez nem zavarja, engem annál inkább. Tegnap este fürdés után összeragasztottuk a pocakját, aztán még a csípőgyakorlatokat is megcsináltuk, a párom elröhögte magát kínjában - ha az orvosok még valamit kitalálnak, egész nap csak a gyereket fogjuk molesztálni. Kép
Jaj, tegnap megkaptuk a 2 hónapos oltást is, hát nem szuper a modern orvostudomány - "anyuka, így fogja le a lábát, amíg megszúrom!" KépKépKép

Judy,
huhh! Szopi közben?! Pont a múltkor elmélkedtem, hogy mi lenne velem Peti mellett, ha még egy 2-3 éves is rohangászna a lábam alatt. Hát, nem tudom, hogy lehet ezt megcsinálni... Nem írnál néhány túlélési trükköt? Kép
babs

A köldöktapaszt mi csak hetente cseréljük, a diki néni szerint felesleges naponta letépni a ragitKépBár azt olvastam hogy a ragasztás nélkül spontán gyógyul a sérv, meglátjuk.
Csipőgyakorlaltot mi is végzünk, amikor pelus nélkül van akkor.
A kisasszony se a türelméről híres, a minap találkoztam egy ismerős kismamáva a kisfia egyidős Helénával, mikor meghallottam sírni elnevettem magam (mint egy kiscica úgy sírt)
no hallanád a lánykámat, mint egy oroszlánKép

Én is gondolkozom a kajarendelésről, bár eddig tudtam főzni 2-3 napra előre.

Jajj pénteken szuri leszKép

Noémi
fantikbaba

MacsKép, CsirkeszKép, NoémiKép,

Gyönyörüek a babákKép

CsirkeszKép,

Én megértem a depidet. Soha ilyen elviselhetetlen nem voltam. Szegény férjemet én is cseszegetem mindenért. Ma megpróbálom türtöztetni magam, mert szülinapja vanKép. Valahogy csak átvészeljük ezt a pocifájós idöszakot, ami állítólag kb. 3 hónapKép

Moncsi
minike

Hahó, én is itt vagyok, csak találtam egy index-es konyhás fórumot, azt bújom mostanában. Napi kérdés, hogy mit főzzek, ami egy Pipi-alvásba belefér. Ez egyébként elég rapszodikus, van, hogy 5 órát durmol a csaj, van, hogy 1 óra után feladja...
Az elmúlt 2 iccaka is elég érdekesen alakult:
tegnapelőtt fürcsi-szopi után, 8-kor elaludt és csak hajnali 2-kor ébredt fel. Tegnap viszont fürcsi-szopi után hajnali 1-ig bírta, az uccsó 2-3 órában szinte végig bömbölt, illetve a végén nem sírt, csak feküdt, én meg a cumit dugdostam a szájába, míg végre megadta magát...
Reggel 1/2 7-kor szopizott, majd 9-ig aludtunk. Ránk is fért!!!

A babamasszázs érdekelne minket is, csak nekem van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy ha "kötelező" valahova mennem rendszeresen, azt nagyon nem szeretem és idő előtt bedobom a törölközőt. Jobban szeretem a spontán dolgokat. Így nem merek belefogni, nehogy 1 alkalom után megfutamodjak. De azért még meggondolom.

Noémi, csodálatosan szép a babád!!!!!!!!!

Andi
Vendég

Maccs, most olvasom a tegnapi hozzászólásokat, a Te Lilid is gyönyörű!!!
Vendég

Csirkesz, és Boti is édes a kendőben!!!!!!
Jaj, senkit nem akarok kihagyni, minden baba olyan szépen "sikerült"!!!!
Vendég

Na, akkor még egy hozzászólás és befejezem, ígérem:

Juti, fel a fejjel 2 gyerkőc-ügyben!!! Nem lehet könnyű, nekem hétvégén 3 "lányom" volt összesen, ebből 2 ugye saját, a harmadik a párom 1.házasságából született (és a jó édesanyja tiszta náthásan adta ide...). Amúgy szerencsém van, mert a nagylányom rengeteget segít és élvezi is!!! Csakhogy nekem pont emiatt van lelkiismeret-furdalásom, hogy nem tudok vele eleget törődni, és "ugráltatom" is elég sokat...
Nekem az időjárás bejön, persze jobb, ha olyan sétálós-őszi idő van, és nem az a nyirkos, de ettől biztos nem vagyok depis. A másik, ami nyomaszt, az az, hogy nem tanulok még mindig. Mindig van valami fontosabb, ha Pipi elalszik, rohanok főzni vagy mosogatni, takarítani, pakolászni... Vagy netezniKép))

Na, grafománia kikapcs...
Vendég

Háááát bocs, de ezt még fel kell ide tennem, most lett bescannelve...

Ő a nagyobbik csajszim.

Kép
Vendég

Sziasztok Csajok!

Először is köszönjük a bókokat! Kép
Na, akkor szép sorban mindekinek a magáét!Kép Kép

Noémi! Oltás: Babóca reggel megkapta a szurit /HIB/, ahogy hazaértünk lábacska beborogatva, délutánra volt egy kis hőemelkedése, nem vártam meg, hogy láz legyen belőle, fél kúp a popiba. Fél napig olyan sapádt volt szegénykém, mint egy hulla. Estére már nem volt semmi szerencsére, de a doki azt mondta, hogy éjjelre mindenképp adjak be egy fél kúpot, hát az is megvolt, no meg újabb borogatás a lábijára. Kép Azóta sincs semmi baja, csak kicsit többet alszik, mint eddig. Ime a kis hadirokkantam, kivételesen a szülői ágyban! Kép
Kép
Kép
Kép

Mosoly: Nálunk is sokat nevet Lilike, néha kifejezetten hahaházik, de a kamerát valahogy megérzi, és nem sikerült még egyszer sem igazából lekapni! Kép
Masszázs: Arra én is beneveznék, de nem tudom a szopit hogy sikerül megoldani, ha éppen akkor van ideje a babus kajálásának??

Juti!
Ne aggódj, bele fogsz jönni a dologba, és a következő álláskeresésnél egyértelműen állíthatod, hogy multitasking-gal nincsenek problémáid! Kép No meg ugyan csak látásból ismerem a párod, de olyannak tűnt nekem, akinek nem okoz gondot, hogy hazaérés után besegítsen a háztartásba! KépKülönben is, szerintem a háztartás másodrendű egyenlőre. Majd ha picit belejöttetek a napirendbe, akkor ráérsz kialakitani valami rend jelleget, bár két gyerkőc mellett eleve nem hiszem hogy túl könnyű lenne Kép

Csirkesz!
Ezek a szines textilpelusok nekem is nagyon tetszenek, bár elég jó ára volt, a kedvencem a katicás napocskás.Kép
Konakion ügyben remélem nem lesz nálatok is gond Kép Azért tényleg ne hagyd a kaját, ha kell akkor inkább emeld fel a telefont, és rendelj valamit (pizza, stb.) valahonnan, mert ha nem eszel tényleg mindkettőtökkel kiszúrsz, ha elapad a tejed. Inkább sirjon 5 percet a kiságyban a manó, amig telefonon rendelsz valamit. Este meg ha már tud segíteni apa, akkor tudsz főzni. Én legalábbis igy csinálom.. Kép
DEPI: Na te most jutottál el oda Kép Mi, "korai versenyzők" már irtuk, hogy ránk tört néha-néha. Én azt modnom, a telefonszámla még mindig olcsobb mint a pszichiáter, inkább hivj fel, ha nagyon besokalsz! Kép
Minike, Babs! Ez rátok is vonatkozik, Bár tudom Moncsinak ez kicsit borsosabb buli lenneKép Azért probáljátok meg nem apát bántani, mert egyrészt megmérgezi a kapcsolatotokat, amikor a legboldogabb időszaknak kéne lennie, másrészt pedig tényleg nem ő tehet róla, nem is tud védekezni. Bocs, hogy megint magammal példálózom, de amikor nálunk apa hazaér, akkor ő van "ráuszítva" a gyerekre, /pl. ha sir ő ugrik, stb./, persze kivéve szopi, én meg főzök, meg ilyenek. Így aztán nem érzem annyira azt a nyomást, hogy m" már megint bőg a gyerek", no meg ő is kialakithat vele egy bensőségesebb kapcsolatot, még akkor is ha sirdogál közben a gyerkőc... És még mindig hangsúlyozom a meleg zuhany és az ötperc séta kedvező hatásást. Kép

Babs! Köldöksérv: Nálunk is van kicsi, de nekünk azt monda a dokinéni, hogy a legújabb sebészi álláspont szerint a köldök lekötése rossz, mert pont azt az izomköteget sorvasztja, ami behúzná. Azt mondta, hogy amikor elkezdi a gyerek tartani annyira a fejém hogy a két kezét fogva felhúzom, és közben tartja a fejét, akkor sokat kell majd tornáztatni, mert ez a hasizmát erősíti és a két hosszanti irányban futó izomköteg között ki fog alakulni az a háromszög alakú rés, amibe befog húzodni a köldök. Hiszek neki, mert már most sokkal jobban be van fordulva, mint egy hete, mert egy kicsit "erőltetem" ezt a felhúzós technikát, bár még nem tartja rendesen a fejét...
Ha mindenáron ragasztani akarod, akkor a patikában lehet kapni speckó bőrbarát ragtapaszt (olyasmi kinézete van mint egy selyemszallag) próbáld meg azzal, ne cibálja szegényke bőrét a leukoplaszt!

Kriszti! Én a terhességem alatt voltam nagyon náthás, nekem akkor a Sinupret nevű gyógyszer ajánlotta a doki, nagyon bevált. Úgy emlékszem szoptatás alatt is lehet nyugodtan szedni. Gyógynövényalapú a szer, tehát nem túl radikális.

Andi! Persze mindenkinek fel kell állítani a sorrendet, hogy mi a legfontosabb, nálad a háztartás előbb van, mint a tanulás, de ez jó így is. Majd ha egy ici-picit nagyobb lesz a babus, akkor meglátod, hogy már jobban be tudod osztani az idődet, és rá fogsz érni a tanulásra is!KépOlyan hamar telik ám az idő!!!
Nálunk a lakás néz ki pillanatnyilag úgy, mintha bomba robbant volna, mert tegnap előtt éjjel jó sokáig fennt voltam tanulni, és azóta nem tudom összeszedni magam, állandóan aludnék, ha van fél perc szabadidőm.. Kép

Én is gondoltam, hogy kéne a szocializációm érdekében tenni valamit, mert a 30nm kezd túl ingerszegény lenni. Szerintetek babaúszást mikortól lehet/kell kezdeni? Azt lehet télen is? /nem fázik meg a baba?/ Nem tudjátok a komjádiban van ilyen? Lili nagyon szeret pancsizni a kiskádban is, sokszor az egész szoba úszik a vizben a nagy kalimpálástól.. Kép

Lehet hogy kicsit bugyuta a kérdés, de a baba-mama körben mit csinálnak a babák és mamák? Azt mikortól érdemes elkezdeni?

Ti hogy álltok az alak-visszanyeréssel? Ugyan a kórházból 9 kilóval könnyebben jöttem ki, de ez így is + 4-5 kg az amúgysem versenysúlyban induló terhességemhez képest. Ráadásul igen csak löttyedt még mindig a pocakom, egyetlen egy gatyóm jön rám, ami a terhesség elején is. Most nem vállalnám be az "ilyenlett" képet! Kép
Tudtok valami jó baba-mama torna videókazit?

Nektek mennyire érzékeny a cickótok? Én állandóan félmeztelenül rohangászok itthon, mert nem bírom a sima pamut pólót sem elviselni, annyira piszkálja, /amúgy nem sebes és szopi közben sem fáj/, no meg egyfolytában megindul a tejcsi, és ilyenkor borzasztóan csöpögök...

Macs
maccs

MacsKép,

Teljesen igazad van. Nem kellene apát cseszegetni, de néha hiába fogadom meg magamnak, hogy nem teszem. Bár azért azt tudom, hogy sosem vele van bajom, hanem magammal, és pláne azzal, hogy túl sokat alszom mostanábanKép.

Érzékeny cicik:
A cicim nekem még jól van hála Istennek. Bár egyik nap nagyon megijedtem, mert csomós volt és fájt. Már azt hittem, hogy mellgyulladás, de szerencsére nem az volt. Bár félmeztelenül én is szeretek lenni, de most már itt is hideg lett 2 napjaKép.

Kilók:
Én meglehetösen bálna maradtam. Egyelöre +9 kg van rajtam. Semmilyen régi nadrág nem jön rám, söt még a cipöim 90%-a sem, így kénytelen voltam pár ruhát beszerezni, mert nem akarok terhes gatyában mászkálni egész télen. A ciki az lesz, ha a téli kabátok sem jönnek majd rám, mert nem szeretnék egy vagyont költeni ruhákra, amit reményeim szerint csak most télen hordanék, hisz utána újra karcsú leszekKép

Moncsi
minike

Sziasztok!

Nem, nem szültünk, sajnos még 2in1... Kép
Tegnap már nem tudtam magammal mit kezdeni és elmentem a párommal a Francia intézetbe filmet nézni, csak aztán olyan későn értünk haza, hogy már nem volt erőm bekapcsolni a gépet. Bezzeg reggel fél 6-kor már felébredtem, de kitartó voltam, és visszaaludtam. Kép
MA meg itt voltak anyukámék, velük mászkáltam egy kicsit.
Egyelőre semmi jele, hogy ma éjjel akarna megszületni a gyermek. Kép Pedig ma éjjel lesz telihold, meg mellé egy alapos holdfogyatkozás is, úgyhogy lehet, hogy kicsit nyugtalan lesz némelyik babuci. Én már azt sem bánnám, ha most este beindulna, pedig nem is aludtam délután.
Holnap reggel újabb uh, meg ctg. Kicsit már unom ezeket a vizsgálatokat. Meg a Kisasszony nem szereti az ultrahangot, de majd ma még beszélek vele, hogy nem muszáj megvárnia a vizsgálatokat, nyugodtan kijöhet előtte. Eléggé frusztrált vagyok időnként, ma például rengeteg édességet sütit, csokit ettem, pedig nem is akartam Kép.
Na mindegy.
Nagyon jólesik, hogy drukkoltok, néha marhára nehéz ez a várakozás. Kép

Bori
40+5
lbori

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: