A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Szép jó reggelt!

Mindenki jól van?
Babák????????Mamák??????
2 in 1??????

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
Mi jól vagyunk :wink:

Gergőnél a Nutritont próbáltátok???? (sűrítőnek szokták javasolni, csökkenti a bukásokat)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Hűha ma 9-kor keltem :lol: Áron kelt 2-kor meg 6-kor, Bence nem is tudom mikor, de Apa kelt vele, aztán ő visszafeküdt :lol:
Most, hogy ezen a hosszúhétvégén nem dolgozik, kint vagyunk anyósoméknál a kertes házban :D
Második gyereknél tényleg sokkal lazább vagyok, bár az elsőnél sem volt görcsölés....

Sterilizálással kapcsolatban osztom Maccs véleményét, meg a légzésfigyelővel is. :wink:

Évi le a kalappal előtted, hogy ennyi kitartásod van. A blogodhoz: illetve amit írtál a tej mennyiségével kapcsolatban: azért azt ne felejtsd el, hogy Áron már 3 hetes, a tej mennyisége neked is fog nőlni ahogy Tomika. És minden gyereknek más az igénye.... :wink:
Miki nagyon rendes, jó fej. Enyém férj is ilyen. Most, hogy itthon volt szorgalmasan kelt éjszaka is velem :) Kell is a kikapcsolódás gyerek nélkül. És igen, fogd be anyósodat, anyukádat is, jól jön a segítség, aztán úgyis kialakul majd minden.
Nekem is el fog kelleni, ha Bence újra oviba fog járni. De nagyon nem bánnám, ha Áron addigra beállna egy reggel 6-os kelésre... :)

királylány

Ircsi tesódéknak gratulálok a babához!

Csillag remélem hamarosan megoldódik ez a bukás dolog....

királylány

Szép jó reggelt!

Nem tudom érdmes-e a kapcsolatba ennyi energiát beleölni, de nem nagyon lévén más, így alakult. Nem mondták, hogy csutakoljam ki a lakást, de azt is jól tudják, hogy én nem bírok koszban lenni, ha már ottvagyok, megcsinálom. Akkor se volt másképpen, ha a háziak otthon voltak. Vagy vittem sütit, vagy konyhai rabszolgaságra ítéltettem. Nekik ugye 3 gyerekük van, plusz ök ketten ill a barátnöm öccse is mindig elökerül, ha tudja, hogy jövök, mert az is szereti a föztömet. Grillszezonban szintén konyhafogság, mert én készítem elö a husokat, ök csak az elöre pácoltakat ették, de amióta én pácolok, nagyon rákaptak. Ennek az a buktatója, hogy ennyi emberre kb. két óra húskicsontozás (ha csirkecombból indulunk ki) és pácolás dukál... Nekem ez nem presztizskérdés, hanem önvédelem, mert a barátnömék nem mosnak kezet, nincs mibe töröni, mindent le- ill. belenyalnak, a macska kajája a konyhai munkalapon van, következésképpen a macska is ott mászkál és még sorolhatnám. Ha én csinálom, akkor tiszta edényért elöször el kell mosogatnom, a munkalapot lesúrolni, az alkatrészeket tüzetesen szemügyre venni, stb.
Tegnap pl. befejeztük a konyha rendbetételét. A párom kiszórta az összes több éve lejárt és molylakta élelmiszertartalékokat, én az edényeket és egyebeket raktam rendbe, elmostam, ami hozzámragadt a megfogásakor, stb. A sütöt is kimostam, mert a gyerekeknek pizzát ígértem és csak úgy nem lehet ott sütni minden elözmény nélkül. Még egyszer kiporszívóztam, mert a madár és a nyúl megint mindent összekoszoltak. Örülök, hogy vége az odajárkálási kényszernek.
Mindketten el vannak egyébként rendesen kapatva, a nagyszülök nem éppen kis vagyonából élnek. Ha valami tönkremegy - és rengeteg dolog megy tönkre - másnap megveszik. A barátnöm egész nap mereszti a fenekét, ha egyszer leült valahová, fel már nem áll. Ha a gyerekekkel van közlendöje és ök az emeleten játszanak, felhívja öket telefonon... Nincs viszont egy valamirevaló edénye, nincs hova tenni a kéztörlöket, felírtam a beszerzendök listájára náluk.
A macska is elökerült, alig léptünk be a házba, Dönci megörült neki és elindult felé, hogy megsimogassa, de a macska gyorsabb volt önvédelem terén és akkorát karmolt a gyerekem fején, hogy folyt belöle a hajas részröl a vér. Még szerencse, hogy a hajas részt érte és nem az arcát! Ha nem menekült volna el ez a ronda dög, kitekertem volna ambulánsan a nyakát! Ne értsetek félre, állatszeretö vagyok, de mindennek van határa. Nekem százszámmal voltak macskáim, kutyáim és minden elképzelhetö háziállatom (még özünk és fácánunk is volt), meglehetösen tapasztaltnak mondanám magam, de ilyen rosszindulatú és ellenséges, kifejezetten embergyülölö macskát én az életben nem láttam még!
Ha tudnák a háziak, hogy nem tartottuk - nem is lehetett volna megoldani - a macskának elöírt 2 hetes szobafogságot, nem örülnének, de a macska és mi is élveztük a nem egymásbabotlást. Kasztrálva van, nem kell a lehetséges következményektöl se félnem.
Ha ma hazajön a srác és nekiáll papolni, hogy milyen jó is volt nekünk (!), mert ugye kipróbálhattuk egy ház elönyeit, beolvasok neki, de a párom se fogja visszafogni magát. Azt is megmondta a srácnak a párom telefonon, hogy lesz szíves maga intézni az autója elhozatalát:
- nekünk van jobb dolgunk is
- már egyszer elvitette magát oda a párommal, rengeteg idöt és benzint felemésztve, mire kiderült, hogy a srácnak ingyenes bérlete van és a szerelö elött van a metromegálló, a metrovonal ugyanaz, mint náluk, még át se kell szállnia...
- korábban kell elindulnia hazafelé, mert a cselédek - mi - felmondtunk
- a sógora autjával jönnek, ö igazán el tudja vinni oda hazafelé menet, ha nem akar metrozni
- azt is kérdezte, hogy fözök-e, mert akkor jön hozzánk tápolni, de ha én jönnék át fözni, az se lenne rossz (feleségül ne vegyem?)

Ök ilyenek. Önkritikától és kétségektöl mentesek. Egy kupac iszonyúan elkényeztetett banda.

Én meg marha vagyok, hogy hagyom ezt csinálni magammal, de a nyughatatlanság bennem is megvan, nem tudok megmaradni a fenekemen, amíg nem érzem jól magam az adott helyen. Bárhol nekiállok takarítani, kórházban, nyaralóban, bárhol...

Mennem kell,

Barbi
Vendég

[quote="lombikbaba"]C írta:lombikbabasillag
Mi jól vagyunk :wink:

Gergőnél a Nutritont próbáltátok???? (sűrítőnek szokták javasolni, csökkenti a bukásokat)

Azt még nem próbáltuk :(
Amit szedünk: Milupa-Milumil AR Optima (bukós csecsemők részére)-ez is sűrű tápszer...de többnyire ez is köjön :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Barbi-ez nem semmi!
Csúcs vagy anyám!!!

Komolyan mondom (barátnős dolog) fertő :(
iszonyat aggasztó :( Nem irigyellek!

Tegnap voltak Németországból fellépni nálunk Romonyán...Mentek Beremendre is...(ott volt az igazi nagy buli!
Fúvószenekar...Istenem,de szép népviseletetek van!
Fanni akar is magának ilyen rucit :)
Volt egy kismami is a csapatban...hát le a kalappal előtte!!!
Nagyon szépek voltak a csajok!-és a pasik is jól néztek ki(öltözék ügyileg)
Bírom a rövidnacijukat :) :oops:

Végig Gergő fülébe fújták a nótát...kicsi fiam aludt mint a bunda...amikor vége lett,sírt...hiányzott neki a jó kis sváb zene :)
Végül is ő is "abból" van
:wink: :oops: :)

Kép

Csúcs ahogy a két kis kezét összerakva alszik...megzabálom!

Kép

Kis álomszuszékom... :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="maccs01"]
írta:
maccs01

Napsi, Borisz gyönyörű! Már akartam írni, hogy lám-lám, végre valahára másnak is az orosz nevek jönnek be (3. babánknak orosz neve lesz), erre most olvasom, hogy apuka orosz :) Egyébként megértem párod, hogy leszedi "mindenki" orra elől a képet, én is ilyen para vagyok :lol: Aki úgyis olvas rendszeresen, az látja MOST.
Tanulod akkor a nyelvet rendesen párod által, az nagyon jó.

Szia Maccs!

Már le is vettem a képet...

Nálunk nem volt kérdés, hogy orosz eredetű nevet adunk a babának, hiszen a vezeték nevéhez is csak az illik. :-)
De nekem is tetszenek egyébként is az orosz eredetű nevek. Persze gondolkoztunk az Ivánon is, meg még pár másikon, de azok itt Magyarországon elég furcsán hangzottak volna. Lány nevekből egyébként sokkal nagyobb a választék. Bár ha kislányunk született volna, akkor valószínűleg Lénának lett volna keresztelve. Majd a következő baba... :D
Tanulgatom én is a nyelvet, már elég sok dolgot értek, de persze van még mit fejlődnöm. A baba természetesen két nyelvű lesz!

Kép
napsugar1123

Sziasztok!
Gyönyörűek... elolvadtam!!!!!

Sajnos nem sok időm van.... nem tudok visszaolvasni és azt sem tudom, hogy ki miről írt. Jó lenne követni, de nem megy. Időnként azért bekukkantok és látom gyönyörűen a kicsik!
szilvi35

Sziasztok!!
Míg a párom nem ér ide az ebéddel addig írok nektek!!!

Évi Tomika nagyon cuki,és pihengess élvezd ki hogy még a párod otthon van és segít meg azt is hogy kikapcsolódhatsz!!!!Szopi drukkolok!!!!

Maccs igen ideges az vagyok elég sokat de érthető de ha minden jól megy már csak egy hetet kell bent lenni és jövőhéten ilyenkor már megyünk haza 3-an!!!!! :lol: :lol:

Dia az jó ha kikapcsolódtok kertes ház legalább a nagy fiad el szaladgál és kifárasztja magát!!!!!

Csillag drukk nektek!!

Napsugár én nem láttam a képet de biztosan gyönyörű az a csöppségetek!!!

Szilvi35 el vagy havazva érthető szerintem én is el leszek,de nem bánom akkor már nyugodtabb leszek!!!!

Ma megvizsgált a doki méhnyak meg van méhszáj éretlen ugyan úgy van minden mint 2 hete,Nst rendben Lili mocorog,holnap megint Nst,nem tudott nézni magzatvízet mert zárt vagyok,tegnap sírtam mi van ha zöld vagy ilyesmi,de azt mondta a szülésznő és ő is ha zöld valamilyen formában az jelentkezik Nst eredmény nem jó,vagy elfolyik a víz,vagy megindul a szülés napokon belül,1-2 napon belül de általában ez nyitott méhszájnál jelemző zártnál nem szokott zöldülni a víz!!!Nah megpróbálok ezen ne streszelni hisz a doki 40 éve orvos és bízok a tudásában,szerdán reggel császár ha addig nem történik semmi,ez most már biztos hisz akkor töltjük a 42 hetet,már alig várom és nem bánok már semmit,az sem hogyan szülünk csak meglegyen!!!

Kép
bévi

Gyors bekukk, nem tudok jönni. Hasfájós a drága mióta hazahoztuk, kemény napokon vagyunk túl. Szopi gondok is akadtak, a tej majdnem elapadt..stb...Majd jövök, ha lesz időm. Mindenkinek puszi.

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Vagyok... 2in1 :wink:!

Csillag, drukk! Örülök, h jobb a helyzet!
Remélem nem haragszol, de neked küldök sms-t, ha aktuális lesz!
Leszel a híradósunk? Előre is köszi!

Babák nagyon szépek :!: :!: :!:

Bévi, szerda mindjárt itt van! Hajrá! +++++++++++

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi, Bols, Csibuc
Kitartást nektek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Íme a "Hatok!" Claire
Kép
claire

Bols-ez csak természetes!!! :D
Köszi a megtiszteltetést!
.......és ezerrel megy már a drukk :)

Dícséretet köszönjük :oops: :)

Ircsi!

Katus is nagyon szépen tartja az okos kis fejecskéjét!!!! :D
Annyira ügyesek!!! :) :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Claire
Gyönyörűek!
Gondolom, nem egyszerű összeterelni őket :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok ismét életjel rólam /rólunk :)

Sajnos össze szedtem egy jó kis tüszős mandula gyulladást ami levett a lábamról rendesen :( ügyelet kórház stb... még a szülészetre is vissza küldtek ahol úgy megvizsgáltak kézzel , kacsával hüvelyi uh-val azt hittem oda p...... :? de hála égnek kizártak mindent igy a tüszős m gyuszi maradt amire Algopyrin és augmentin volt a kúrám sok-sok folyadékkal egybe kötve és szigorú fekvéssel, ja és megemelték az ergam cseppek szedését :( 3-szor 20 -ra fúj de utálom :( :? :shock:

szopi : lányok rettenetes hogy mennyi tejem van minden evés után lefejek még legalább 240 ml és olyan gyorsan feltelítődik hogy akkor feszít és fáj és folyik minden felé :8 már nem tudom mit csináljak most 2 napja nem fejem mert nem akarom minél több tejem legyen de rettenetes mennyire sok van Bencike hála égnek leszívja de csak 1 -nek a felét . 1 evésre kb 140 ml eszik minimum a kis drágám . A legrosszabb éjszaka mikor Benci alszik mert ugye legtöbbször átalussza az éjszakákat vagy csak 1 kel fel de olyankor ne tudjátok meg mit érzek mind ha nem is mellem hanem szikláim lennének .............

Ameddig el nem felejtem Üdv Krixta , akik még egyben vannak kitartás , akik meg babáznak sok-sok örömöt a csöppségekben :)
Vendég

Vanilla,jobbulást,már gondoltam rád hogy hol lehetsz,de gondolom mindenki el van foglalva a babákkal.Nálunk általában egész nap megy a gép :oops: és ha van pár perc ideülök olvasni.
Tejci:háááát,azért csak örülj is neki,jól jár a kis Bence! De gondolom zavaró és fáj is,a többi fiúnál is így volt?
Engem nagyon zavar mikor elkezd csöpögni,fúúúú ha nem figyelek folyik végig rajtam :? a párnákon,stb...

Ircsi,Katus nagyon édes,Claire,a Te csapatod is gyönyörű! Csillag,Gergő alvás :lol: Tomi is szokott "imádkozni"
Ma megint bután eszik,cuclizik,a tej folyik az arcán de nem nyel
:? du.aludtam vele egyet az ágyban :wink: elvagyunk!

Bévi kitartás rossz lehet a kórházban,de most már tényleg hamarosan itt lesz a baba és nem lesz megállás :lol: alig várom az sms-t!

Babaimi azért remélem már jól vagytok,Szilvi35,néha írj magadról is,minden OK?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!!

Claire nagyon aranyosak a gyerekek a nagylányod tiszta olyan mint te!!!!Csak kicsiben!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Vanilla jobbulást és az jó ha van tejcsid!!!

Évi én is várom,hogy írjak sms-t egyre jobban izgulok mert itt azért az ember hal minden mende mondákat és ideges,de szorítok magunknak a kicsi moszat jól legyen,Tomi édes baba nagyon és te meg erős csajszi vagy!!!!

Csajok félek kicsit mindentől de remélem ez el fog múlni és minden rendben lesz Lilivel annyira izgulok érte,párom is már azt mondta várja is meg fél is mert ne hogy valami baj legyen,annyira izgulunk már ez a sok beszéd itt,meg szerintem a túlhordás izgalma is!!!!!!De próbálok nagyon erős lenni és csak arra gondolni minden rendben lesz és megnyugodni hát nem a leg könnyebb de próbálkozom nagyon!!!!!!

Kép
bévi

sziasztok!

csak ámulok, hogy mennyit írtok! :lol:

bevallom őszintén, hogy nem az időhiány miatt nem jövök, hanem azért, mert apa itt van velünk, és szeretném ezt az időt kihasználni, hogy minél többet együtt legyünk...

kicsit nehezen viselem az éjszakázást... :? :oops: kicsi lány napközben alszik, mint egy kisangyal, éjjel viszont nyöszörög, nyugtalan... néha ordít...

nincs valakinek valami tippje arra, hogy hogyan fordíthatnánk meg a napszakokat? lehet, hogy az zavarja, hogy éjjel csönd van és nem ezt szokta meg???

az a baj, hogy nappal viszont én nem tudok aludni... :( egyszerűen nem megy...

valaki írta, már nem emlékszem, hogy ki, hogy kifolyik a pelusból a kaki... nos... napi két ágyáthúzás után megtaláltuk az ideális megoldást a problémára: pampers premium care... beszívja a kaka nedves részét, így nem tud kifolyni...

elértük a születési súlyunkat!!! :lol: :lol: :lol: egy ipari szivattyút szültem! :lol: nehezen tudom tartani a lépést a kiscsajjal... tegnap éjjel majdnem adtam neki tápit, mert már nem volt tejcsi a 1,5-2 óránkénti szopi miatt... de végül megnyugodott... ma vettem tejszaporító teát... hátha kicsit több lesz a tejcsi...

puszilok mindenkit! azét olvaslak Titeket!!!

gratulálok az új babákhoz!

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Ma végigordította a napot....
Feszítette a lábait, gondolom fájt a pocakja.... de ha mellre tettem akkor elhallgatott.
Viszont mértem, de nem szívott semmit, csak cicizett.

Nem tudom, hogy jó-e h mellre tettem akkor....nem ám rászokik...
nem tudom mitévő legyek, ki vagyok merülve... :(

Most is letettem szopi után, majd elkezdett keservesen sírni pár perc múlva.
Most itt van mellettem, csendben.....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="vanilla01"]j írta:vanilla01a és megemelték az ergam cseppek szedését :( 3-szor 20 -ra fúj de utálom :( :? :shock:

-nekem alapból 3x20at kellett szednem....
Ma el is fogyott

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Vanilla
Jobbulást!!!!

Bévi
Ne aggódj... vagy 40 évig fogsz félni mindig Lili miatt :wink:

Tünde
n nappal nem hagytam Katust nagyon bealudni...
Éjszaka meg a lehető legkevesebb cicóval (nem cserélek pelust se mindig) igyekszem lerendezni a kajázást... olyankor még a büfiztetés is kimaradhat...

Clarika
Nem anyahiány volt a sírás oka?
Ha nem akarod mindig cicire tenni, cumit próbáltál?

Katus ma frontos... csak cicin volt jó neki...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="clárika"] írta:clárika
[quote="vanilla01"]j írta:vanilla01a és megemelték az ergam cseppek szedését :( 3-szor 20 -ra fúj de utálom :( :? :shock:

Ma el is fogyott

Az ERGAM gátolja a tejelválasztást... :?
http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gy ... k-576.html

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza néztem kicsit!!

Tünde,Clarika én ebben sajnos még nem tudok tanácsot adni!!!

Ircsi köszi a bíztatatást ez biztos így lesz!!!

Görcsölgetek,máskor is volt ilyen fájás,mondta a szülésznő nem lenne baj még így császár esetén sem ha kicsit puhulna a méhszáj nem lenne annyira kemény,én annyira nem értem már ez méhnyak is meg van méhszáj is zárt,azt mondták csak elég erős fájások nyithatják ki!!!Nah minden nap közelebb kerülünk a célhoz és a cél egészségesen meg puszillgatni Lili moszatot!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Ircsi

Elkeseredésemben már a cumit is adtam neki, de nem tetszik neki, kiköpi, csak a cicin volt jó....
Ha anyahiánya volt, akkor miért feszítette a lábát?
Mondjuk gyanús, hogy cicin egyből ellazult, s bealudt....

Clárika
Kép
clárika

Hasfájásnál inkább felhúzza a lábit a pocakra...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaba
[quote="clárika"] írta:clárika

Ma el is fogyott

Az ERGAM gátolja a tejelválasztást... :?
http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gy ... k-576.html

Akkor örüljek, hogy még van tejem?????
Remek....

Clárika
Kép
clárika

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én mindenhol azt olvastam, hogy az ismételt adása szoptatás alatt NEM javasolt...
Gátolja a prolaktin elválasztását...

Miért kellett? Nagyon véreztél???? Nem húzódott össze megfelelő ütemben a méhed????

A szopi természetes oxytocin-felszabadulással jár... sokszor érezhetőek az utófájások szopi közben...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaban mindenhol azt olvastam, hogy az ismételt adása szoptatás alatt NEM javasolt...
Gátolja a prolaktin elválasztását...

Miért kellett? Nagyon véreztél???? Nem húzódott össze megfelelő ütemben a méhed????

A szopi természetes oxytocin-felszabadulással jár... sokszor érezhetőek az utófájások szopi közben...

Szopi közbe éreztem én az összehúzódásokat.....
Hogy miért kaptam, nem tudom, nem mondták.
Mikor hazaengedtek, előtte megvizsgált a doki, akinél szültem, ő írta fel....

De sztem az se normális, hogy 12-én délben szültem, s 14-én du 3kor már itthon voltunk.
Persze úgy, hogy senki nem mondott semmit semmivel kapcsolatban.
S egy szopi alkalmával akkor 10g-okat szopott.... :(
Nem csoda h másnap mehettünk az ügyeletre... :(

Clárika
Kép
clárika

Tündi ez érthető!(kihasználod az apázós időt)
Sajnálom az éjszakázást,kitartás...nálunk nappal nyügi csak most.

Clari,tornáztattad? Infacol? Vagy azt még nem lehet?(pocakra)
Nekem nem kellett az Ergamot szednem.
Találtam szoptatási tanácsadót majd holnap hívom,remélem tudnak okosat mondani.
De, mára is 40 gr-ot híztunk :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!
köszi a dicséretet, valóban nem egyszerű összeterelni őket, most persze nagyon rajta voltak, hogy a kicsikkel le legyenek fotózva, de még mindkét kicsi legyen ébren, de ne nyügizzen.... :lol: Szerencsére nem készült filmfelvétel a fotózás menetéről :lol:

Bévi! Tényleg rám hasonlít? Érdekes, én nem látom, lehet, csak azért mert barna apja szeme van, de én nem fedezem fel, persze ez egy kivülállónak sokszor feltünőbb!
Ja, és hajrá!

Ergam: tényleg, az első szülésemnél én is kaptam. Nem emlékszem, h vki szólt volna, h a tejre hatással lehet. :( Lehet, h nem is volt, mert nem tudta róla :lol: :lol:
Most oxi injekciót adtak bent, azt mondjuk ott is, de most mást nem írtak. Mondjuk többedik szülésnél egyre durvábbak az utófájások, ráadásul most nagyon kitágult szintről indultunk. Kiváncsi leszek a 6 hetesen.

Vanilla! Őrület ennyi tej!! :shock: Elhiszem, h szétfeszít! Te dupla adagot kaptál
:lol: mit csinálsz ennyivel: leadod?fagyasztod?

Nálumk ma volt a heti mérés, Noémi elérte a 3 kg-ot, Jonatán3,68. 30-at híztak, kb mindketten, szóval nemcsak én látom tokásodni őket! :D
Claire
Claire
claire

Sziasztok!

Itthon vagyunk már...1 körül elengedtek minket!
elég fájdalmas még ülni, úgyhogy nem tudok sokat netezni...

Annyira kis tüneményes lánykánk van...nem győzzük nézegetni...
gyorsan leírom röviden a szülést, majd egyszer részletezem a blogba is...

Szóval ugye itthon nyyűglődtem már (azt korábban írtam)...tök elkenődtem, hogy hazaküldtek, de így utólag jobb volt itthon...
Nem változtak a fájásidők, viszont egyre durvultak...reggel 6-kor elmentem wcre, de hányás lett...aztán hasmenés, elment a nyákdugó, fájások meg hirtelen 2 percesek lettek...Gábor hívta a dokit, be a kórházba...akkor voltam 4 centire nyitva háromnegyed 7 körül, szülőszobában feltettek ctg-re...szerintem ez volt a legrosszbb része a szülésnek, mert hanyatt fekve volt a legelviselhetetlenebb, de a baba nem kelt fel, így majdnem egy órát volt rajtam...utána burokrepesztés volt akkor már 8 centire voltam tág...a fájások sokkal brutálabbak lettek, de szerintem rövidültek, na meg úgy szenvedtem, ahgy kényelmes volt...időérzék nuku innentől, szóval csak úgy ömlesztem...néha felfeküdtem, forognom kellett a fájások között, aztán éreztem, hogy nyomni kell (még csak kicsit)...3 fájást végignyomtam, de még nem volt eltűnve a méhszáj teljesen, úgyhogy azt mondták, 12 fájást várjunk, közben 3-3 fájásonként forogjak, és közbe ne túl erősen, de nyomjam...na a 12. után annyira kelllett már, hogy szóltunk, nem bírok nem nyomni, bejöttek, és mondták, hogy basszus, de ügyes voltam, félig kint a feje, úgyhogy innentől talán a negyedik fájás végére, meg is született a kis titokbabánk... utána kaptam egy kis szurit, és 3 perc múlva lepény is kint volt már...
Vágni nem vágtak, mert látták, hogy kifér, összesen 1 centit repedtem, de azt is csak kívül, bent minden ép maradt (azért ez is rohadtul fáj )
Petránk egyből a hasamra került, és még a szülőszobán szopizott is...nagyon gyönyörű kislányunk van (biztos mindenki ezt érzi ilyenkor, de hihetetlenül imádjuk)

Szóval röviden ennyi...amyúgy nagyon jó gyerek, nappal sokat aludt bent, de az első két estét végig sétálgattuk...kicsit pocibajok voltak 2 naposan, de mára már vagy a 7. pelust kakilta csurig.
2 nap estére lett tejem is (fejni is kellett, mert iszonyúan fájt), úgyhogy rengeteg tejecske van jelenleg, ő meg nagyon ügyesen szopizik, alig büfizik utána, már a szülőszobában is mondták, hogy magától is milyen ügyesen megtalálja a cicit, és jól is veszi be...

Most itt gyönyörködünk benne, nemrég volt fürcsi, meg szopi, most apájával nézik a star Warst (azaz Petra már alszik)...
Majd jövök sűrűbben, ahogy kicsit kényelmesebb, de most tényleg fáj még eléggé...

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus!Tényleg nagyon ügyik voltatok!!! Gratulálok a lánykához, meg a szép szüléshez, látod a kitartás meghozta szép kis gyümölcsét!!!
(különben ez a hányás -hasmenés menetrend ismerős, én a 2. fiammal kezdtem így :D )

Gyönyörködjetek benne sokat, és növeszd szép nagyra a sok finom tejcsivel!!!Remélem az majd beáll úgy, h neked se legyen kényelmetlen!

Claire
claire

Claire, nagyon szépek vagytok! Ilyenkor mindig elképzelem, hogy egyszer az én gyerekeim is lesznek ilyen "nagyok"... És hogy a jelenlegi problémák elmúlnak, lesz helyettük más... Nálunk azt hiszem, most kezdődik a megkergülés, ma még az elsőszülöttemtől is kaptam egyet, a másodszülöttem pedig két napja rettenetesen mohó és ennek következtében hasfájós... Eddig tartott a beetetés úgy látszik... :lol:

Ilus, szuper, hogy ilyen jól sikerült és szép élmény marad a szülés nektek! Gábor hogy viselte? Az se semmi, hogy a kórházi személyzet nem volt bent, miközben már ennyire igyekezett kifelé Petra... :shock: :shock:

Évilány, jól teszed, hogy élsz ezzel a lehetőséggel. Kíváncsi vagyok, mit mond a szopis tanácsadó! Tejcsöpögést megértem, hogy zavar. Engem is... :? És ugye nemcsak szoptatás közben van, a legváratlanabb pillanatokban egyszercsak jön a finom szúró érzés és a csöpögés. Nem emlékszem, hogy mikor fog ez abbamaradni... :roll: :?: :?: :?: :?:

Vanilla, sajnálom, hogy így összejött ez a mandulagyulladás most a szülés utánra... Gyógyulj meg teljesen! Tejmennyiség nagyon durva, remélem, hamarosan rendeződik a kereslet-kínálat elve alapján.

bekri

Bencék :lol: :cry:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.08.23 05:42-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clarika
Inkább nem is mondok semmit :cry:

Évi
Remélhetőleg hasznos lesz a szopistanácsadás!
Azért ügyesek vagytok!!!!!

Claire
Fejlődnek szépen a cseppjeid! :lol:

Ilus
Ügyesek voltatok!
Szeretgessétek is Petrát!

Bekri
Kitartást!

Az éjszaka Katus vagy óránként kelt :cry:
A mosott c@r hozzám képest tökéletesen néz ki... alighanem ma csak lazsálás lesz...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="clárika"]H írta:clárikaa anyahiánya volt, akkor miért feszítette a lábát?
Mondjuk gyanús, hogy cicin egyből ellazult, s bealudt....

Sziasztok,

Clarika,

Csak egy tipp: "sokszor a székletürítést sírás előzi meg, ilyenkor tudsz segíteni babádnak úgy, hogy válladra fekteted, és hagyod , hogy a talpát a karodnak feszítse! " Lehet, hogy ezért feszíti a lábát? Én, a laikus...

Mindenkinek gratulálok, Bévi, sokat gondolok rá, Csibucra is, bocsánat, hogy nem írok mindenkinek, de elfoglal a magam baja, meg igyekszem sok programot csinálni...

Kép
xtina75

Jó reggelt
Tomika egy angyal,este ugyan nehezen aludt el,de aztán aludt 11-fél 3-ig,cici,majd alvás fél 6-ig,cici,alvás... :wink:
Tomi is sír ha jönnek a pukik meg kaki,akkor tornáztatjuk,felhúzzuk a lábait,meg "kilógatjuk" a levegőben,anyósom mutatta.Összenyomjuk kicsit a bal vállát-jobb lábát,aztán másik oldal,aztán mindkét láb pocira finoman,majd lógatás...és segít.(egyenlőre)

Kérdés,édesítőt lehet használni szoptatás alatt...? :roll:

Na megyek mert ordít,meg jön a védőnő is :wink:

evilany

Évi, persze, hogy lehet édesítőt fogyasztanod!
Szerintem jól csináljátok Tomival a tornáztatást. Ha kicsit "öregebb" lesz, már nem lesz feladatotok, boldogulni fog maga is :) Szopi meg látod, remekül megy! Gratu! Ha éhes lenne, hidd el, nem aludna, ordítana a kajáért.

maccs01

Ircsi, az éjjel óránkénti kelés előfordul, lehet, hogy tegnap sűrű napotok volt és sok volt az inger, akkor nagyon gyakori. Mindenesetre ez nem rendszer, szerintem este (meg ma napközben :)) kialudhatod magad, szerintem Kata is így fog tenni :wink:

maccs01

Ilus, mihamarabbi jobbulást! Szép volt a történet, nagyon ügyes voltál!!!

Évi, még akartam írni, mikor írtad, hogy tiszta tej vagy, szóval lehet, hogy a bv-ből folyik, de az is lehet, hogy Tomi akkorát szív rajta, hogy ömlik a szájába és nem tud olyan gyorsan nyelni, mint a mennyiség :):):) Majd felnő a feladathoz :lol:

maccs01

Claire, nagyon szép a családod! Tokásodjanak csak, gömbölyödjenek a dedek :) Jó minőségű lehet a tejed.

maccs01

Tündi, ahogy Ircsi is írta, én is ébresztettem nappal a lányom, etetés, majd lefoglaltam játékkal, aztán hagytam aludni, 2-3órát, majd újra ébresztőt fújtam. Fáradjon, este meg aludjon. Be is állt pár hét alatt és saját maga kelt legalább 3óránként, 2. hónap végétől meg végigaludta az éjjeleket. Éjjel én sem mindig cseréltem pelust, pedig az első hónapban minden etetés alatt telerakta, de ha cseréltem, felébredt, de teljesen (ha zavarta, akkor úgysem aludt el peluscsere nélkül, de az nagyon ritka volt este). Büfi szintén nem mindig volt éjjel hasonló okok miatt, hasra fektettem, ha jön valami, az akkor jól ki tud jönni a száján, légzésfigyelő volt, úgyhogy dupla biztonság.

maccs01

BÉvi, már csak kettőt kell aludnod! Már alig várom Lilit!!!!!!!!

maccs01

Sziasztok!

Bencéknek: boldog névnapot kívánok! :)

claire: gyönyörűek a "Hatok" :lol:

Ilus: gratulálok a kis Petrához, ügyesek voltatok!

Bévi,bols : ++++++++ továbbra is

Rólam: éjszaka elindult kifelé a nyákdugó, azóta barnázgatok. Fájások vannak rendszertelenül, de szerintem ezek csak jóslók, mert egyáltalán nem vészesek (múlt héten 60-as erősségűeket mutatott a gép, no annál talán kicsit erősebbek a mostaniak). Korinna nem mocorog annyit, mint az elmúlt napokban, így felhívtam a szülésznőt, hogy esetleg menjünk-e be NST-re előbb (ma este 6-ra beszéltük meg a soron következő időpontot). Azt mondta nem szükséges kivéve ha egyáltalán nem érzek semmilyen mozgást. Reggeli után picit mocorgott Manónk, így marad az esti NST. Este még méhszájvizsgálat is lesz, meglátjuk...
Mindenesetre gyorsan kimostam a függönyöket még reggel, bedobtam az utolsó fél adag mosnivalót amit összevadásztam a lakásban, kivasaltam az utsó adag textilpeslust és gyorsan gyúrtam egy nagy adag gnocchi tésztát, amit meg is főzök mindjárt, hogy ne haljon éhen a család :D Fürdőszobát meg még gyorsan kisuvickoltatom apjukkal, hogy ő se unatkozzon azért :lol:
Délután még akupunktúrára megyek az allergia miatt (a múlt heti után egész jól lettem), aztán irány a kórház. Van egy olyan érzésem, hogy még nem szülünk, de Korinna már készülődik...
Vendég

Sziasztok!

Ilus nagyon ügyes voltál. Alkalomadtán egy képet Petráról :wink:

Tünde érthető, hogy szeretnéd kihasználni az időt a pároddal.... :)

Claire szép a hatosfogat. én azért megnéztem volna miképpen tereled őket össze :D

Bévi ne aggódj, Lilivel minden rendben van, érthető, hogy már szeretnéd a karodban tartani. Ne izgulj a műtét miatt és engedd el a füled mellett a rémtörténeteket. Haskötőt műtét után szerezz be! Sokat fog segíteni :wink:

Csibuc minden nap eszemben vagy :D Ha ma még nem is, de holnap lehet meglesz Korinna. Nagyon pörögsz ám! Ha unatkoznál esetleg akkor ugorj el hozzánk van itt némi takarítani, mosni, vasalni való :wink: 8) :lol:

Ircsi Katus tünemény!

Évi nagyon ügyes vagy! Tomi is az!
A gép nálunk is be van kapcsolva szinte egész nap ( ha apa itthon van) és ha épp nem ül itt senki akkor szoktam olvasni meg reagálni... :D

Clárika passz. Lehet csak Te hiányzol neki. Esetleg szeret karban lenni...kell neki a közelséged, az illatod....

Bencéknek nagyon boldog névnapot! A sajátomnak is :wink:

Vanilla jobbulást! Bár én tudnék ennyit kifejni....

Attól tartok nem fogom tudni felvenni a versenyt Áron étvágyával....éjjel 140ml-t evett....

Na megyek, folytatom a takarítást, pakolást, rámolást.....

Tina mi a baj? Remélem valamelyik gólya a sok közül odaér már hozzád. :wink:

Maccs sokmindenben egyetértek veled :wink:

királylány

Ééééééééés reggel ráálltam a mérlegre már csak 4 kg van rajtam.....8 lement a 12-ből :lol: 8)

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: