A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Kriszta: nagyon aranyos a legény!
Nyugodtan panaszkodj! Azért vagyunk :wink: hátha tudunk segíteni.

Mérleg: Bence rettenetesen keveset evett, hoztak nekünk egy régi konyhai mérleget. Mondtanom sem kell, hogy nem nagyon tudtunk rajta mérni. Egyszer beidegeskedtem, és nem mértük csak hetente 1x, folyamatosan hordtuzk őt a drnőhöz tanácsadásra. Mindig a minimumot hízta.
Most nincs mérlegünk. Anyósom mondta elkéri, de megmondtam neki eszébe se jusson. Mert Áron meg - szerintem - sokat eszik. Pedig nem, csak nekem furcsa....Igaz, üvegből eszik, így látom mennyi a kapacitása. Jövő héten megyünk védőnőhöz, drnőhöz.

Leves kész. Pöri kész. Már csak nokedlit kell szaggatnom...

királylány

Királylány: bírsz, annyit fejni? Vagy tápit is kap? Kézzel vagy géppel fejsz?

Sajnos nekem ez az egyik gondom, h amikor tele is van a cicim -éjjel- nem bírok 30-nál többet fejni. Nekem olyankor nem indul be, mint amikor ő szopizza. Lehet rossz a technikám? Hétfőn jön egy tanácsadó, hátha segít.

Krixta
Kép
krixta

Kriszta egyelőre tudok annyit kifejni amennyi elég neki. Az elején kellett a tápszer pótlásnak, de most pár napja csak tejet kap. Az elsőnél 8 hónapig fejtem. :D Van, hogy 81ml-t tudok kipréselni de tegnap egyszer sikerült 170ml-t fejni. De a 80-100 az általános. Általában 3 óránként művelem ezt mikor Áron eszik 8)

Szopis tanácsadó már sokaknak segített. Nem is értem miért nem foglalkoztatnak a kórházban egyet.... :roll:

királylány

A fő gondom, h nagyon változó a tejtermelésem. Hol tud sokat szopizni (akár 120-t is), utána meg keveset 50. Jó tudom, az átlag a lényeg, csak szerintem ezért ilyen ingadozó a tejcsi is. A legény gyarapszik rendesen, tehát biztos van tej, xopik, csak engem kitör a frász, amikor szopi elött tök puha a cicim. Meg éjjel többet alszik 5-6 órákat és nem tudom, h fejjek akkor vagy ne. Bár mint írtam, nem nagyon megy a fejés. Valami ötlet? A tejszaporítokon (tea - nem bírja a gyerek hasa, homeo, sör, more milk kapszula már túlvagyok). Tenném én sűrűn cicire, de elalxik rajta, ha nem éhes. Éjjel is félálomban tömtem meg, míg bírtam, h ne pangjon a tej. Nem tudom mit kellene még tennem. Akit tápit ad, h csinálja üvegből vagy pohárból?

Krixta
Kép
krixta

8 hónapig, az igen. Egyszerre 170-t is ki tudsz fejni? Hogy csinálod?

Krixta
Kép
krixta

Kriszta csak 1x fordult ez elő, és nem tudom megmagyarázni, mert eddig sem tettem mást. De azért általában a 80-100ml a jellemzőbb.
Nem tudom mit lehetne még kipróbálni, túl vagy már minden csodaszeren. De lehet érdemes lenne valamelyiket tovább alkalmazni. Nekem a tea jó, amikor elkezdtem inni nem rögtön láttam a változást hanem egy pár nep után. De aztán lehet smmi köze a tej mennyiségéhez és tényleg csak pszichésen hat. Dícsérik a homeós bogyót, de azt is huzamosabb ideig kellene szedni és mellé nem szabad mást alkalmazni.

Szopis tanácsadó biztosan tud majd segíteni :D

Én aventes kézi mellszívót használok :wink:

királylány

Reggel fejtem 100mlt, most 3 órával később meg 90ml-t....változó nálam is. Áron ébred, éhes.... :lol:

királylány

Sziasztok! Megvagyunk mi is!

Gratula az új babákhoz!!! Egészséget, boldogságot kívánok!

Üdv Krixta!!!

Bévi!...Használd ki ezt a pár napot pihenésre, és élvezd, hogy még körülötted forog a világ...mert legkésőbb szerdától már Lili lesz a központ.

Azt hiszem mi berendezkedhetünk a tápolásra. Tegnap egész nap tudtam fejni 15 ml :( Gyakorlatilag akkor csöpög kicsit amikor beveszem a méhösszehúzó csöppöket.

Az előkészületi részét nem érzem problémásnak, inkább még mindig ez a mikor mennyit kérdést.
Éjjel 2kor evett 75ml-t majd még ráküldött 10et, aludt 7ig, reggeli 85 ml, volt egy kis játék, most úgy alszik, hogy nincs szívem kelteni, pedig már nagyon muszáj.
limo73

Sziasztok!

Üdv Kriszta, naná, hogy csatlakozhatsz! Többiek is biztos örülnek! Gratulálok a két lurkóhoz!

Évilány, nem lehet, hogy túl érzékenyre van beállítva a légzésfigyelő? Nekünk akkor riasztott állandóan.

Szopi: nálunk is a cicin lógás ment hajnalban. Most szaporítja a tejet: akkor termelődik, amikor szopizik. Aztán muszáj voltam reggelizni, mert már nagyon éhes voltam és a család többi tagja is. Hát addig sírdogált Bálint... De tény, hogy van, amikor annyi elég, hogy kiveszem, megringatom, esetleg még egy büfi kiszalad vagy a pózváltás tesz jót.

Bálint sokat csuklik, így pár korty tej is szokott segíteni.
Ja, én nem mérem, fogalmam sincs, mennyit ehet, de ha másfél hét alatt 35 dekát hízott (ráadásul szopi után 2,5 órával mérték), akkor tetemes mennyiségeket nyomhat be.

Cici: nekem is fáj, pedig jól teszem rá. Egyszerűen az igénybevételtől is fájhat, nem biztos, hogy a rossz technika az oka!
Dia, férjed milyen nagy szoptatási tudor :lol: A lényeg, hogy el vagy látva okosságokkal :wink:

Csibuc, sajnálom, hogy dokid lelép.

Bévi, én úgy vagyok vele, hogy amikor van segítség - mint pl most Miki Évinek -, akkor éljenek vele. Ilyen korban nem lehet elkényeztetni a babát... Jobb egy elégedett baba és mama. Ha egyedül lesz Évi, ráér akkor szoktatni Tomit az egyedül alvásra. Akkor úgyis muszáj lesz :D

bekri

Évi
Én a szekrény mélyére tenném azt a mérleget!
Ne hergeld magad ezekkel a mennyiségekkel!!!!
A babák, ha a fülükön folyik ki a kaja már, akkor is szopiznak, ha az arcukhoz, a szájukhoz ér bármi! Nem feltétlenül az éhség jele!!!!
(szopó-reflex)... Mivel a látásuk mg nagyon kezdetleges, az információkat a szájukon keresztül szerzik meg... :wink:
Bimbóvédő mellett nem kellene hogy fájjon a bimbód... valami technikai gond lehet....

Clárika
Én felveszem Katust ha kicsit is sír... mellettem van...
Nem hiszem, hogy ez hiszti lenne... még nem tudja az ok-okozati összefüggéseket...
Anya melegére, a védelmezésére van szükségük!

Krixta
Üdv itt! Írj sokat, tegyél képeket!!!! :lol:

Tina
????????????

Dia
Ha nálatok nincs nyitva a bolt, akkor gyertek ide :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Limo, mivel fejsz (kéz/mellszívó/gép) és hogyan (szopi után/előtt), mennyi ideig (7-7-5-5-3-3-1-1 perc vagy valami más)?

bekri

Tejmennyiség nem állandó! Baba nem egyforma mennyiségeket eszik... ugyanúgy, ahogy mi sem...

Nem érdemes állandóan méregetni, hogy mennyit eszik, mert csak stresszel rajta az ember...
Inkább azt kell nézni, hogy van-e napi 5-6 jócskán pisis pelenkája, szép, rugalmas-e a bőre... nem száraz a nyelve, a szájában a nyálkahártyák felülete fényes, nedves... a szeme élénk... nem túl aluszékony...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ja, a bimbóvédő elkerülte a figyelmemet... olyat én sose próbáltam...

bekri

Ircsi, milyen volt a 6hetes kontrollod?

bekri

Nekem tegnapelőtt kellett fejnem... a húsleves megtette hatását... nagyon feszes, kemény volt a cicim... az éhenkórászom nem tudott annyit enni, hogy szopi után ne fejjek ki 70ml-t... most van ez a tej...
Mit csináljak vele????????? :roll: :roll: :roll:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="bekri"]I írta:bekrircsi, milyen volt a 6hetes kontrollod?

Orvos megvizsgált, megnézett UH-val is....
Beszélgettünk a fogamzásgátlásról :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kriszta, nem kell, hogy feszüljön a cicid, attól még van benne tej, nyugi!

bekri

Tartok a kézi vizsgálattól... Ma újra megnéztem odalent, hááát....

Tedd fagyasztóba, hátha kell valamikor.

bekri

Hajrá Bévi!!!
szilvi35

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvi
Már nem aktuális a vonalzód :lol: :wink:
Hogy vagytok?????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Nem tüntem el, csak anyukám itt volt 2 napig. Szerencsére.... :lol:

Még nem tudtam visszaolvasni, a több mint 7 oldalt. (bocsi) :D

Sajnos még nem vagyok teljesen fitt. :?
Hétfőn voltam bőrgyógyászaton is persze az államinál szabin voltak a dokik, így előre szóltak, hogy csak 1 orvos van és sokan lesznek és csak délután van rendelés. Inkább kivételesen elmentem magánba a lényeg, hogy, mivel szoptatok semmit nem kaphatok csak kálciumot és valami speciális tusfürdőt és krémet. Sajnos azóta, már a teljes testem olyan ja a mellem is. A tejem is kevesebb lett, mert próbál küzdeni a kiütések ellen. A gyerekorvos is azt mondta, hogy most magamat kell rendberakni.
Viszont az én hormonjaim is tombolnak, sírtam már egy párat, pedig nem vagyok az a típus, de nem bírtam ezt már.
Mára javult a helyzet. Remélem, nem kell durvább beavatkozás injekció v. ilyesmi, mivel akkor nem szoptathatók majd. De a dokinő szerint várjunk még kb. 1 hetet, hogy mi lesz.

Egy-két kép:
Kép
Kép
Kép

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

[quote="bekri"]L írta:bekriimo, mivel fejsz (kéz/mellszívó/gép) és hogyan (szopi után/előtt), mennyi ideig (7-7-5-5-3-3-1-1 perc vagy valami más)?

Szopi helyett, mivel egyáltalán nem fogadja el a mellemet. És próbáltam kézzel, kis kézivel, és elektromossal is. Próbáltam többször röviden, de próbáltam majd egy órán át is.
Kedden éreztem úgy, hogy talán beindul...cici kemény, feszes...masszíroztam, melegzuhi...tejcsi semmi......azóta cici puha, se keményedés, se csomó, se tej :arrow: párom :arrow: "díszcsöcs"
limo73

Sziasztok!
Krixta! Üdv, és grat utólag is a szép nagy fiúcskához!

Szopi: lehet, h én rosszul csinálok vmit, de én csak hetente mérem őket :oops: fejni nem szoktam, persze dupla biomellszívóval könnyű :lol: Éjjel már nagyon fezsült, majdnem fejni kezdtem, mert Noémi, aki du rajta lógott, ,nagyon bealudt, de szerncsére Jonatán csuklani kezdett, muszáj volt mellre tenni :wink: így megúsztam a fejést!Az elsőnél még csinálgattam, de hamar a természetre bíztam a dolgot :)

Claire
claire

Woody
Gyönyörű Lili!!!!
Allergia :cry:

Limo
Ne stresszeld magad!!!!!
Azzal többet ártasz Bercibonak!!!!! Neki egy boldog anyukára van szüksége!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nagyon édesek a Törpék :D Mindegyik kivétel nélkül. :D

Évi tegnap a mi légzésfigyelőnk is beriasztott, de csak az elem merült le :?

Woody sajnálom ezt az allergiát, remélem hamar rendbe jössz és tejcsi is lesz.

Ircsi tedd a mélyhűtőbe, később még hasznát veheted amikor főzeléket csinálsz Katusnak :wink:
Lehet a húslevestől volt akkor nekem is extra mennyiségű tejcsi?
Bolt nyitva volt :lol:

Limo én nem keleteném, Áront sem szoktam. A mennyiséget megeszi így is szerintem, mert utána esetleg többet kér.
Adagolás: sacc/kb a súlyának megfelelő mennyiséget készíts, ha éhes úgyis jelzi. Én várni szoktam kicsit mielőtt rátöltök, mert volt már úgy, hogy visszabukta ha rögtön adtam neki.

Bekri én is szoktam Áront nyekeregni hagyni. Na nem sokat, de ha nem tudok rögtön ugrani.... :roll:

királylány

http://okosanya.blog.hu/2009/10/18/az_u ... _a_tapszer

Azt ne felejtsétek el, hogy annak a babának, aki tápszert kap, nem kell külön K-vitamin (Konakion)...
D-vitamint viszont minden babának adni kell!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Van egy kis időm megint jönni, Bence szépen alszik. :wink: :roll:

Évi, Sophie, Maccs! Nekem a kórházban mondták, és a K-vitamin (Konakion) betegtájékoztatóján is rajta van, hogy szoptatott csecsemőknek 1 hetesen, majd havonta 1x kell 1 ampullával adni. Nálunk ez megtörtént.
D-vitamint pedig 2 hetesen kell elkezdeni, napi 1 csepp, de Ircsi, meddig?

Ma reggel végre leesett a köldökcsonkunk, apuka kezében maradt mindkettőnk nagy örömére. :D Viszont nem tudjuk, hogy most mit kell a köldökével tenni, hogyan kell ápolni? Amíg még váladékozik, addig napi 3x törölgetni kell alkohollal? Hintőpor már nem kell, ugye? Fürdésnél még mindig nem érheti víz? És meddig nem? Ebben teljesen tanácstalanok vagyunk.

Ma éjjel újra szuper éjszakánk volt. Felkelt enni 3óránként, de amúgy aludt, nem volt gond, míg tegnapelőtt... Alig aludtunk, nem tudtuk miért sírt, pedig mindent megnéztünk (éhes-e, tiszta-e a pelus, fáj-e a hasa, melege van, fázik, anya hiánya van), apája még mesélt is neki. Még bele kell jönnünk, hogy felismerjük a sírás okát.

Krixta, üdv köztünk!

Ilus! Hatalmas gratula a kislányotokhoz, jó egészséget, sok tejcit kívánok!!!

Mérleg: gyerekorvos szerint heti 1x meztelenül tegyük rá, ennyi bőven elég.

Tündi! Zoé nagyon édes!!! Bence is szeret az apukáján aludni. :wink:

Bévi! KITARTÁS!!!! Veled vagyunk, most már tényleg nincs sok, és Lilizhetsz! :wink: Viszont tényleg pihenj sokat, amíg lehet, kell az erő!!! Többieknek is: Sucer, Bols, Csibuc! :wink:

Én a szülésig a nőgyógyászaton feküdtem, 6 ágyas szobában 6-an. Én voltam egyedül, aki a 40. hetet betöltötte. Volt egy 35 hetes és egy 38 hetes kismama kevés magzatvízzel, két 35 hetes kismama görccsel, vérzéssel, és egy 12 hetes kismama vérzéssel. Nagyon jó társaság volt! Utolsó éjjel már csak 3-an voltunk, a lányok kedvesek voltak, mondták, hogy keltsem őket, ha menni kell szülni, majd ők szólnak, velem együtt izgultak. :wink:
Utána a gyerekágyas osztályon nálunk se lehetett bejönni látogatni! Csak üvegen át lehetett nézni a babát, még apukának is. :( Én viszont kimehettem beszélgetni. De jobb is volt így, 5 ágyasban feküdtünk 4-en, majd utolsó előtti éjjel hoztak egy barna anyukát, hááát.... Khmm... Enyhén kikészültünk tőle.... Jó, hogy alig kellett vele aludni... Rajta kívül a többiekkel nagyon jóban voltunk, vigyáztunk egymás babájára, amíg a másik kiment pisilni vagy gátkezelésre. Az egyik szobatársam a férjem volt általános iskolás osztálytársa volt. :D :lol:

Szopi: nem idegelem magam a mérleggel, Bence se szereti, ha éhes, hogy még méricskéljük előtte, ha meg már tele a poci és alszik, akkor meg azért nem. Látjuk rajta, hogy alszik szépen, mosolyog, elégedett, van elég pisi, kaki, jönnek a pukik, rotyik, büfik :D (olyan édes, ilyenkor kis meglepődött arcot vág), tejcis a szája széle, sima a bőre az arcocskáján. Nekem ennyi elég. Úgyis mindig más mennyiségeket eszik (amíg mértük, észrevettem), de ő tudja mindig, hogy mennyi elég neki, és jelzi is ezt, számomra ez elég visszajelzés. :roll: :wink:

Woody! Sajnálom az allergiát, remélem hamar rendben leszel!

Évi! Szerintem se idegeskedj a mérlegen, nekem a képen nagyon elégedettnek tűnik! :wink: Mi légzésfigyelőnk eddig egyszer sem riasztott, pedig 2-esen van az érzékenysége. .. :oops: :) Szerintem állítsátok feljebb az érzékenységet!!! Hátha akkor nem riaszt tévesen. De tudod: inkább tévesen, minthogy ne jelezzen, ha ne adj' Isten baj van!

Köszönöm a segítséget az igénylőlapok kitöltéséhez! Igen, nekem csak gyes jár, gyed/tgyás nem, mivel hallgató vagyok, nincs munkaviszonyom... Már az önkormányzathoz is beadtuk a támogatáshoz az igénylést.

Még igyekszem visszaolvasni, és reagálni, elég lassan megy, ne haragudjatok.

ui.: Minden baba gyönyörűen szépséges, nekünk vannak a legszebb topicbabáink!!! :roll: :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Atyaég már du.2 óra,elmennek a napok mint egy pillanat.
Tomika délben lusta volt,talán ha 10-et evett,fejtem,most sikerült először de brutál ez a gép :cry: :cry: nagyon fáj a cicim tőle,lejött 30,azt benyelte.
A légzésfigyelő továbbra is beriaszt :evil: :evil: már lapot cseréltünk,de nem jó,érzékenységet állítottunk,most du.Miki visszaviszi cserére,nincs ezzel szerencsénk.

Dia tök ügyi vagy hogy ennyit tudsz fejni..

Krixta,enyém is elalszik cicin,ez a mi bajunk is. Szerintem 50-nél többet még sose evett. Iszom a teát,szerintem segít.

Hát,mindenesetre nem annyira csodaként élem meg a szoptatást...(mivel nem megy tökéletesen) inkább egy feladat hegy :cry: :cry:

Ircsi,a súlyát se méregeted Katusnak?(időnként,hogy hízik-e?)
Elkezdtem a Duphalacot...talán segít..

Bekri,muszáj a bimbóvédő,anélkül csak tátog mint a cápa,nem tudja bekapni
:( ez van..
Reggeli:nálunk délben volt,reggel szopi közben ettem pár linzert mert már muszáj volt...
:roll: mennek le a kg-k,mára is 1 :wink:

Woody,neked is gyönyörű bébid van!!
Kiütések:remélem mielőbb múlik

:( jellemzően ilyenkor jön minden...

Claire,hát aki profi az profi :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi Áron igényeihez nem olyan sok ez a mennyiség. Persze, örülök neki, hogyne örülnék, de mindig van bennem drukk, hogy elég lesz e. Pedig van itthon tápszer vészhelyzetre, tehát éhen nem marad....

Megyek is, letelt a 3 óra, gyerek is kelni fog enni....

Jahh hát nekem sem a csoda jött le a szoptatásból:oops: :roll:

Barbcsi ügyesek vagytok ám!

királylány

Dia! Köszi a dicséretet! Csak mondom, az éjszakák vészesek néha... Most ügyes volt, mert felkelt 3 óránként enni, de aztán aludt is, ráadásul a kiságyban. :roll: :D De néha olyan éjszakáink vannak, hogy a Tomival egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány órát aludtunk, nem is tudom, kinek karikásabb a szeme ilyenkor, de kitartunk! Csak mondom, néha olyan nehéz rájönni a sírás okára, főleg mikor már mindent megpróbáltunk, és ő még sír, és anya-apa szíve majd megszakad. :( Ilyenkor mondogatni szoktuk neki, hogy de jó is lenne, ha tudna beszélni, csak hogy elmondja, mi a baj. De amíg nem tud beszélni, addig megpróbáljuk kitalálni, mi a gond. Azért vagyunk, hogy ha sír, megvigasztaljuk, szoptassam, pelusozzuk, büfiztessük, szeretgessük, ringassuk, beszélgessünk vele. :) Úgy tud figyelni az apukájára, mikor mesél neki mindenről, nagyon édesek. :)

Reggel keresztbe fordulva találtuk a kiságyban!!! Nem tudom, hogyan csinálta, de elmászott magától! 8) :D :lol: :roll:

Évi! Bimbóvédővel nem szabadna, hogy fájjon! Lehet,hogy tényleg a szoptatási technika/helyzettel lehet a gond. Kg-k az szuper! :wink: Reggeli: nálunk is hasonló, mire odáig eljutunk, hogy eszünk, hmm... Sőt, már nem is tudom, hány nap óta most jutottam el először hajat mosni... Eddig csak gyors zuhanyra volt idő. Hát igen... Én is azt veszem észre sokszor, hogy Úristen, már ennyi idő van. Milyen mellszívód van? Nekem Avent kézi mellszívóm, és semmi gond nincs vele (bár csak egyszer fejtem, mikor a K-vitamint beadtuk). Légzésfigyelőt sajnálom, hogy nincs vele szerencsétek! :(

Ide sajnos valamiért nem sikerül a képfeltöltés, pedig a kép mérete nem nagyobb, mint 600x600, úgyhogy amíg nem jövök rá, hogyan kell, teszek g-re a Barbcsi-s mappámba. :wink: Tiszta béna vagyok. :oops:

Kérdés: fürdetést mikorra időzítitek? Tudom, hogy szopi előtt kell, egyszer sajnos szopi után sikeredett, bukott is szegényem :(. De ébresszem fel a köv. szopi előtt? Mert különben akkor ébred, ha éhes, és már fürödtünk ilyenkor, és csak hatalmas sírás-ordítozás kerekedett belőle. :(

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi akkor nálatok más a szokás. (K vitamin)
Ügyesek vagytok,belejöttök majd,mi se tudjuk mikor miért sír...pl.most is.... :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Mi este 7-8 között fürdetünk, attól függ mikor ébred de van, hogy ébreszteni kell. Ha sír is a vízben megnyugszik :D

Na igen, beszélni még nem tudnak :lol:

Szerencsénk van, nem szokott sírni éjjel....eddig.

Lehet nem lesz elég a tejcsi Áronnak. Ma többet eszik, annyit viszont nem tudok fejni.....No majd kiderül.

királylány

Barbcsi elvileg 2 hónapos korukra alakul ki a napirend és ekkorra esznek napközben annyit, hogy éjjel ritkábban ébrednek. Persze gyereke válogatja....

királylány

Igen Évi, ez a sírás elég nehéz ügy... Szegényem csak így tudja velünk tudatni mi a baj, mit szeretne, mi meg próbáljuk őt megérteni... Hol sikerül, hol nem, de próbálkozunk! Csak olyankor néha én is elsírom magam, hogy ennyi ideje sír, én meg nem tudom megvigasztalni, de aztán csak rájövünk. Ilyenkor egyébként odaadom a Tominak, ne lássa, érezze rajtam, hogy én is sírok. Néha amikor vigyorog, azon gondolkodunk, hogy mire gondolhat. Biztos jól kinevet minket, hogy néha milyen bénák vagyunk. :oops:

Most már tényleg belefogok a szüléstörténet megírásába, itt az ideje... :oops: Csak ahhoz hosszabb idő kell, amikor sokat alszik a kislegény is, és anyája se fáradt. Amúgy nekem is kicsi a gátsebem, ráadásul a dokim más technikával varr, mint a többi doki a kórházban, ez már azon meglátszott, hogy a szobatársaim több nap után is ugyanúgy alig bírtak ülni, felkelni, menni, én meg... Szerencsém van ezzel is, semmi baj nincs vele, nem fáj, tudok ülni, állni, menni, feküdni szinte az első nap óta. Nekem viszont sajnos van egy 1-2 centis méhszájsebem is (azt is összevarrta a doki), mert a méhszájam csak 9 cm-re nyílt ki, nem akart utána egyáltalán eltűnni, nekem meg már nyomni kellett... Az volt a mázlim, hogy végig papírvékony volt, és a Bence fejkörfogata is 33 cm volt!!! De majd szüléstörténetbe leírom! :wink:

Kinek van felszívódó varrata? Mennyi idő alatt fog felszívódni és én ezt hogyan fogom észrevenni? :roll: :oops: Bocsi a hülye kérdésekért.

Kép

Kép
barbcsi

Dia, tudom ilyenkor még ne várjak napirendet tőle, de 2. nap éjszaka és tegnap éjjel is aludt rendesen, többi éjjel meg... Hát zombik voltunk, ő nagyon bírta, tele volt energiával, mi meg... Bár a pocakban is ilyen volt. :D

Pelus: nekünk nincs vele gond, eddig mindig minden benne landolt, vagy engem pisilt le pelusozás közben :D :lol:. Egyébként már 2-es Pampers-t használunk, 1 csomag elég volt az újszülöttből. Főleg, amennyit mostanában kakilunk, ahhoz már 2-es méret kell. :D De a kórházban 2-es Libero-t adtak, azzal se volt baj.

Na megyek, mert hív a kisfiam. :roll: :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi
D-vitamint kb. 1-1,5 éves korig nem árt adni...
Konakion addig kell, amíg csak anyatejet kap a baba, ha kap már mást (tápszer, egyéb kaja) nem kell...

Köldökcsonk
Én eleve csak alkohollal kenegettem... Amikor már leesett, nem csináltam semmi különlegest....

Légzésfigyelő
Az első éjszaka, még a kórházban volt pulzoxi Katuson... az nem jelzett légzéskimaradást, így nem béreltünk légzésfigyelőt.
Igaz, velünk egy szobában alszik, éjszaka is legalább 4-5 óránként felkelünk...

Évi
Katus akkor van mérve, mikor megyünk ellenőrzésre... :oops:
Inkább figyelem, hogy pisil-e, hogy milyenek a nyálkahártyái...
Ha nem enne, ha kiszáradás fenyegetné, úgyis vinném orvoshoz...
Most azzal minek idegesítsem magam, hogy más-más mennyiségeket eszik?????
Arra figyelj, hogy TE egyél rendesen!!!! Ha nem eszel, miből legyen tejed?????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tesóm a csokitojásaival teljesen egyedül volt... igény szerint szoptatott, sose hagyta sírni őket (max. pár perc: wc-ről, zuhany alól kugrott)
Két évesek lesznek... minden altatás nélkül elalszanak, esznek jó étvággyal...

És... lesz 6 hónap múlva kistesójuk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Üdv Krixta :) (drusza) :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi-gratula a tesódéknak :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mivel ma kicsit jobban vagyok, és tudok netezni, "továbbképeztem" magam a tápszerezésről :) Meg anyám és a párom jól cseszett, hogy nem óramű ez a gyerek....meg hogy nincs para....

Dia!....Köszi a gyakorlati tanácsokat, és persze a többieknek is!
Ircsi!...Tudom a stressz árt, már kezdek nyugodtabb lenni, most már nem folyamatosan aggódok, tudok enni, és csak néha jön rám az "5perc", de akkor helyre raknak.

Megyek bekapcsolódok a játékba, apuka bemutatót tart! :D
limo73

Limo-örülök,hogy jobban vagy...vidámabb a "hangulatod" -így jött le

CSajok!!!! Képeket!!! :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi!
Profi :lol: :lol: Most például dél óta tök nyügi mindkettő. Szopiznak, elalszanak az ölemben, lerakom őket, 5 perc múlva kezdődik a nyüglődés, és nem tudom miért sírnak, mert szerintem eleget ettek, stb. Talána profizmus csak annyi, h tudom, túl fogjuk élni, meg hogy azon kívül, h fárasztó, valszeg semmi komoly bajuk. Persze figyelem őket, de próbálok nem idegeskedni, pedig semmit nem tudok ma csinálni tőlük, meg nem parázni.
ahogy Ircsi írta, a mai körülmények között, egy odafigylő anyuka mellett nehéz éhenhalasztani egy egészséges újszülöttet! Engedd el magad, örülj, h szopik és szépen gyarapszik, és csak úgy simán élvezd őt. Akkor a szopi is jobban fog menni. Sztem egyébként nem árt megkérdezni védőnőt, vagy szoptatási szakembert, h nézze meg, jó-e a kölyök technikája, különben szenvedtek csak mindketten! A kórházban nem nézték?

Ircsi! Grat a tesódnak, 2 éves ikrek mellé, at már vállalás. És ő most egy, vagy megint ketten vannak?

Limo! Jó hallani, h javul a hangulatod! MIndenki parázik néha, de gonodlj bele, h nőttek fel emberek, miket túléltek pici gyerekek, ti meg ott álltok körülötte, vigyáztok rá 3-an, életerős, egészséges gyerek, tuti minden OK lesz.

Claire
claire

Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást.

Cicifájás: nekem az elsővel volt, de 2-3 hét után "ráállt" és megszoktam. Most nem is volt, vagy csak nem arra figyelek, hanem örülök, h tud mit szopizni. Amúgy a bepanthen kenőcs szerintem jó rá és néha szoktam és azt le is "szopizhatja" nem lesz baja tőle..

Ircsi: tudom te igény szerint szopiztatod, de éjjel is felkelted? Vagy, ha nem akkor nem feszül nagyon a cicid? Mi babánk éjjel 4-5 óránként kell, de én aggódom, ha ilyen "sokat áll a cicim"? És már nem bírok aludni, pedig lehetne. Fejni nem igazán megy. Nappal is 2 óránként cicire teszed? És a két óra, h számít, mert enyém vagy hogy 1 órát is cicizik, na ha ilyenkor beeszik nem tudom 1 óra múlva semmivel szopira bírni. Ötlet?
Ma nálunk is marhaleves volt, anyuféle, remélem megteszi a hatását.
Nagyon ari, a popsis bodyban.

Bekri: Próbáltad a "tejszaporító fejést? Én sokszor szinte úgy érzem, h a legtöbb tejcsi a szopi alatt képződik.

Woody: :(, nagyon cuki a baby

limo: díszcsöcs , de legalább viccel elüti a dolgot, h te se aggódj annyira. én férjem is mindig nyugtatgat és humorizál.

claire: dupla ikrek, nem semmi. Hát ennyi gyerköccel csak lazán lehet venni a dolgokat. Van segítséged egyébként? Vagy egyedül nyomod velük?

Barbcsi: első gyerek dec. 18-án született, 23-án jöhettünk haza és a 24-e este úgy nézett ki, hogy este 6tól kb. hajnal2-3 ordított a ded. Mi meg álltunk és minden lehetséges dolgot kipróbáltunk, végül egyszercsak abbahagyta.

Tudom tiszta hülye lehetek ennyit agyalni a szopin, második gyereknél, de vele még nagyon fiatal voltam, semmin nem paráztam, semmi gond nem volt. Öregszik az ember és paramami lesz.

Amugy pedig tényleg annak kell örülni, hogy itt van ennyi apró emberke és mind egészséges és csudaszép. Ez a legfontosabb, szerintem sokan a két mellüket adnák, csak minden ok legyen a babájukkal. Én ezzel szoktam magam nyugtatni.

Krixta
Kép
krixta

Évi: légzésfigyelő biztos kell? Nekünk az nincs, attól nem parázok hál isten.
Én kerestem a neten egy szoptatási tanácsadót, hétfőn jön hozzám (igaz óradíjért) lehet neked is kellene. Más nem megnyugtat, de eddig csak jókat olvastam róluk és egészen reménytelen esetekben is tudnak segíteni. Itt találtam: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=hova
Szopitea, nálunk fájt tőle a gyerköc hasa, amióta nem iszom lényegesen csökkent a hasfájás . Állítólag nem szabad olyan erősen csinálni, mint az ajánlás.
Hát a szopival olvadnak a kilók, az biztos.

Barbcsi: fürdés nálunk is villámfürdés,, mert akár ébresztjük, akár maagától kell ordít a kádig, ott csend élvezet, utána amíg nincs cici újra ordít. Xtem majd ha többet lesznek fent könnyebb lesz.

Sírás: én mindenen tudok sírni, ha jó azért, ha nem azért. Ezekben a hormonok is luadask ám.

Ircsi: ikrekkel az nem semmi.

Para: mindig van és én lassan látom a nagyfiamnál, hogy igaz a mondás kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond

Krixta
Kép
krixta

Kép

Amikor hazahoztuk még kicsit sárga volt, így nem napozott persze, de "beengedtük a fényt a szobába". Na neki esze ágába nem volt fényezni.

Krixta
Kép
krixta

Limo
Élvezd, hogy kisbabád van! Olyan hamar eltelik ez az idő... és azt fogod észrevenni, hogy egy lüke kamasszal hadakozol nap mint nap :wink:
Bercinek most van szüksége arra, hogy szeretgessed, hogy a karodban legyen...

Claire
Tesómnak most az UH szerint 1 babája lesz...
Olyan jó, hogy te is hasonlóan gondolkodsz, mint én... pedig neked ott a sok gyereked, nem csak egyet kell ellátnod... :lol:

Krixta
Mi úgy jöttünk haza, hogy nappal legalább 2, éjszaka 4 óránként egyen Katus. (Katus koraszülött!!!!).
Az időt a szopi kezdetétől számolom...
Most már olyan 2,5-3 óránként eszik...
Az meg teljesen normális, hogy szopi alatt, közben képződik a tej...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Krixta-nagyon édes!:)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: