A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Beszti!
Én mondtam, hogy mindenkinek szíve-joga mit tesz. Az én életemben ez már a második ilyen eset volt. Tudom, hogy a kettönek semmi köze egymáshoz. Én akkor sem veszek semmit. Mondják rám, hogy babonás vagyok, de nem veszek semmit. Nem leszek elkésve. A kismamák topicban 6 hónaposan kezdenek el vásárolni. Sokan írták már, hogy még semmit nem vettek, pedig nem 15-20 hetesek már.

Kata
Kata

Jo reggelt!Kép

Probalok mindenkinek irni,ha vkit kihagynek akkor bocsi,potlom.
MJ
Engem is megtrefalt az akcio utani verzesem/ami vszinuleg gyulladastol van/,kicsit fagyos a hangulat de volt mar rosszabb is,lesz jobb isKépKép
Hajra,hajraKépKépHuzzatok beleKép

Kata
En megertem azokat akik ezt az eszmet valljak.Nalunk sokmindent kaptak a gyerekek,jopar dolgot mar 1-2 honapos terhesen megkaptam es oriztem.Halistennek most ott ulnek a sulibanKépKép

Kandi
Akinek egyszer sikerult annak bizti masodszorra is fogKépEn is igy gondolkodom tudom,hogy LESZKépKépKépTe is csak erre gondoljKép

Pucurek
Draga vagy nagyonKépMegsugom,hogyolyan meg nem tortent hogyha en valamit nagyon akartam akkor az ne ugy tortent volnaKépA ferjem csak fafejnek hiv emiattKépKépEgyebkent tok igazad van,meghogy mi vagyunk hisztisek!!!??
Erzel mar valamit?Kép

Gabo
Ugye nem izgulsz?KépKépKépEn nagyon izgulok ertetek!!

Edit
Ne gorcsoljKépLehet,hogy eppen most kopogtat be hozzatokKép

Eni
Oulok neked,ennel nincs fontosabb minthogy megbizz a dokidban.

Szoval en most UH nelkul fogok probalkozni,kicsit felek mert sok lesz a melo es keso este fog a papi haza jarni de itt mar nem foogom feledniKépKép
En a sutit vallalom a taliraKép
Nagyon varom mar!!!!!KépKépKép

puszi Kriszti
kriszti

Sziasztok Lányok!

Akkor maradjunk az edelweiss-nél. A havasi gyopárka az egyik kedvencem.
Szóval nézegették ultrahanggal a peteérésemet, és amikor a tüszõ 2 cm-es lett akkor kaptam valami kimondhatatlan nevû szurit. Cligominomyn vagy valami ilyesmi a neve. Viszont ami a dokinak nem tetszett, hogy a hõm 36-nál kezdõdik és kb 36,8 a legmagasabb érték. Épp tegnap voltam nála. Valami radikálisabb hormonális kezelést emlegetett. Azt hiszem, mostmár rá fog menni a hormonális dolgokra, csak meg akarja várni a párom eredményeit is, mivel õt is beiskolázta néhány vizsgálatra.
Pucur! Ha e-mail-en elküldenéd azokat a file-okat, azt nagyon megköszönném. (edelweiss@freemail.hu)

Edelweiss
edelweiss

Kata!

Szerintem a régi öregek csak azért gondoltak ilyen dolgokat (ami közöttt volt jó megérzés is), mert nem tudták a dolgok hátterét. Pucur irta, hogy lehet, hogy sárgatest-elégtelenség okozhatja a dolgot. Hülyén hangzik, de valószínü, ha kapott volna megfelelö hormonpótlást, akkor a bébicipö sem számitott volna semmit.
Olvastam régebben, hogy milyen hiedelmek kapcsolódtak a szüléshez. Hát... A legtöbb inkább ártott, mint használt.
Nagyon sok mindennek ma se tudjuk az okát. De én azt gondolom, legalább feleslegesen ne terheljük magunkat (szerintem) alaptalan félelmekkel. (Ki tudja, hány millió nö mondta már el babaruhával, cipövel vagy más babakellékkel a dolgot a férjének, és nagyon-nagyon soknak biztosan nem lett semmi baja a babajának).

Beszti
Beszti

nemtok irni:Nem fogom feladni!
kriszti

Edelweiss!

Én örizgetek néhány görbét a nemrég kisbabásodottaktól, és nagyon nem egyformák. Van olyan aminek a legalacsonyabb értéke 36,1 a legmagasabb 36,7. Meg olyan is, ahol a legalacsonyabb 36,55 a legmagasabb 37,3.
Magánvéleményem, hogy ha jól változik az érték (a ciklus elsö felében alacsonyabb, a másodikban magasabb), akkor majdnem mindegy, hogy milyen értékekkel van.
A szakkönyvek azt irják, hogy 37 fölé kell mennie, képzeld el, mit gondolhatott az, akinek nem ment 36,7 fölé. Pedig babás volt.
A görbét leginkább az Erazmusz topicba iró drnönek (Erazmusznak) kellene elküldeni, ö jól ki szokta értékelni.

Beszti
Beszti

Beszti!

Nagyon köszönöm, legalább a görbe miatt nem kell tovább aggódnom.

Edelweiss
edelweiss

Beszti!

Én nem vagyok babonás,de teljesen egyetértek Katával. Amikor terhes lettem mindenkinek mondtam, egyenlöre semmit se vegyenek a babának. Csak a közeli rokonok tudták és néhány barát. A bartánömtõl kaptam egy babazoknit. Aztán a babánk "elhalt",Kép milyen csunya szó. A zokininak biztos semmi köze nem volt, hozzá, de megfogadtam, hogy a következörõl már csak 3 hónap után értesitünk mindenkit. És nem veszek semmit.

Szerintem ne feledkezünk meg arról sem, hogy a korai vetélések 75%-a kromoszóma rendelleneség miatt van. Orsoly több orvost is megkérdezett a hormonok miatt, ha kellett volna biztos, hogy adnak neki.
(De bár mi is az ok, ez mindig nagyon szörnyüKépKépKép)

Györgyi
Györgyi

Edelweiss!

mail elment! A görbéket eltart egy ideig, mig letöltöd. Jelezz vissza, hogy OK-e.

Györgyi!

Sajnos az orvosok legtöbbje azt mondja, hogy biztos genetikailag hibás volt a baba, de a drnö bevallása szerint nem ez a helyzet, hanem a hormonhiány. Mivel a legtöbb terhes spontán lesz az, nincs elötte kivizsgálás, pedig ha lenne, akkor a vetélések száma igen csak megcsappanna. De hát az orvosok csak egy bizonyos idei probálkozás után hajlandoak bármit is csinálni!KépKép

Orsolynak PCO-ja van, amit hormonrendellenesség okoz. Petefészkében férfihormonnal teli cisztácskák nönek (ahogy Kriszti valahol már ezt leirta én Dr. E. Cs. könyvéböl néztem ki), tehát Orsolynak nem lehet jo a progeszteronszintje, hisz a kettö kizárja egymást. Nekem nincs PCO-m mégis férfihormon csökkentöt kaptam (oradexon) és igy lett jo a progiszintem.

Pucur
Pucúr

Elöbb elfelejtettem:

nem csinálnak genetikai vizsgálatot csak akkor, ha már két babát elvesztettél!!!!

Tehát ha a harmadik is elmegy, akkor csinálnak ténylegesen genetikai (kromoszoma) vizsgálatot!! A haramadik halott babán!!! és utána a szülein is!!

Tehát most Orsolynak sem fognak, csak szövettant néznek a babábol is és a placentábol is. Van-e szövetburjánzás stb. Nekem sem néztek mást, de amiket néztek az mind negativ volt.

Pucur
Pucúr

Gabó!

Ma nagy melóban vagyok.

Férjemnek: Asthenozoospermiája van.

Caldea
caldea

Gyorgyi!

Én elfogadom, ha valaki igy gondolkodik, csak tényleg azzal nem értek egyet, hogy ezt mondjuk mindekinek, akinek esetleg elment a babája.
Akár sárgatest-elégtelenség, akár kromoszómarendellenesség, a babaholmiknak nincs köze a dologhoz. Csak az ember utólag szereti megmagyarázni a dolgokat. (Talán azért, mert az orvosok nem adnak infot, nem tudják az okot. Ha mindenre tudnának magyarázatot adni, akkor sokkal kevesebben hinnének ilyen dolgokban.)

Beszti
Beszti

Pucur

Ezeket én is tudom, lehet, hogy Orsoly esetében tényleg ez volt. ÉS akkor az összes orvos akit megkérdezett "teljesen hozzá nem értõ"?

Mi a helyzet azokkal akinek a legmagasabb érték 36,7? Kata v. Norci irta, hogy ennél magasabb nem volt neki, most mégis terhes?

Györgyi
Györgyi

Beszti

Ebben megegyezhetünk a kettõ között semmi összefüggés nincs. Ha terhes leszel neked küldünk az elején valami apróságot, mi meg Katával maradunk a 9 hónap utáni ruhácskáknál.
Györgyi
Györgyi

Eszter!
Györgyivel vagyok! Kép, bár Téged is megértelek. Azért kötöttem ki az elején, hogy mindenkinek......
Olyan ez mint a péntek 13, vagy a fekete macska, stb. Nem hiszek egyikben sem, de ezt most betartom, hiszen a világon semmi hátrányom nem lesz belöle.
Én akkor sem veszek semmit. Mi is kaptunk már dolgokat, de semmit sem vettem még, én. Nem is fogok egy darabig. Pár hónap múlva ugyanúgy lesznek boltok, babaruhák, stb. Nincs olyan kelengye, kiságy, kocsi, amire több hónapot kell várni.

Kata
Kata

Pucúr!

Még nem jött meg az e-mailed. Mekkorák azok a file-ok? Nem lehet, hogy túllépték a megengedett nagyságot?

Edelweiss
edelweiss

Györgyi!

Azon a görbén, ahol 36,7 volt a legmagasabb érték (azt hiszem, a Katáé), ott a ciklus elsö felében nem ment 36,5 fölé, az ov. pedig 36,1 volt. Ráadásul nagyon jól kivehetö még nekem is az emelkedés. Tehát alacsonyabb alaphö mellett volt 36,7 a legmagasabb. Nekem pl. a 36,7 nem lenne jo, mert nekem 36,6-36,8 között mozgott az elsö felében a hö. 37,0 volt eddig a legmagasabb (igaz, az már jó néhány napja).
Látszik, hogy itt se kell mindig a könyvekre hallgatni.

Gondoltad, most megijesztesz a babaholmiküldéssel! Kép
Azért sem! Kép (Bár mint irtam tele van a szekrényem (és nem csak a fiamról maradt ruhákkal, hanem újakkal is), de valami apróságnak biztos örülni fogok.Kép)

Pucur!
Semmiféle külön kérésre nem csinálnak kromoszómavizsgálatot?
Tiszta szörnyü!
Meg azt nem értem, hogy olyan esetben, ahol nehezen jött össze a baba, vagy elötte valami rendellenességre derült fény (pl. PCO), ott miért nem csinálnak rutin hormonszintmérést? Amúgy is megszúrják. Ha az elején kiderülne (néhány hetesen), hogy baj van, akkor lehetne még hormonnal segiteni? Vagy csak akkor, ha a fogantatástól segitenek rá?

Beszti
Beszti

Elküldtem mégegyszer összecsomagolva! Nekem nincs korlátozáom, neked van? Ha igen, akkor darabonként küldöm neked!

Mindenki!

Most beszéltem Orsollyal!

Már kora reggel megcsinálták neki a mütétet, jol van, már "nagyjábol" tultette magát a dolgon. Nemsokára megy haza, a talcsira feltétlenül jön!!!
Csak szövettant néznek a babánál. Nagyon örült a tegnapi és mai SMS-eknek!!Kép Nem lesz egy darabig netközelben, de a férjével kinyomtatja az anyagot és majd otthon olvasgatja!

Pucur
Pucúr

Beszti!

Nem tudom, hogy külön kérésre csinálnak-e kromoszomavizsgálatot, akkor ezt megkérdezni eszembe sem jutott. Akkor azt hittem, hogy automatikusan csinálnak, aztán kiderült, hogy nem, mivel állitolag nagyon drága a vizsgálat. De az is lehet, hogy a TB csak a 3.-nál támogatja. Erröl orvost kellene megkérdezni.

Ne hivjuk meg E-t a találkozora?

Most mondta Orsoly, hogy neki az elsö orvos meg sem mutatta képernyön a babát, szivhangot sem néztek. A másik orvos sem mutatta meg neki, habár ott legalább kapott rola képet, de szivhangot itt sem néztek, mert látaszania kellene a szivdobogásának. Nem látszott.Kép Hormonvizsgálata nem volt.

Pucur
Pucúr

Kata!

OK!
OFF:
Tényleg nincs olyan dolog, amit nem tudnál megvenni késöbb. Én azért leszek nagyon elörelátó, mert minden nagyon drága, és nem szeretném a legolcsóbbat megvenni, hanem azt, ami nekem megtetszik, akármennyibe kerül. Igy pl. már most tudom, hogy kiszemelt babakocsi és babahordozó (autóülés) együtt kb. 100.000 Ft lesz. (Mostani áron.) És ennyi pénz nincs mindig a kasszában, gyüjtögetnem kell. És ha összejön, akkor majd megveszem, mert akkor kell a következöre dologra a pénz. Tudom, elvileg össze is gyüjthetném egybe az egészet, és majd ha megszületik a babus, akkor venném meg. De ennek két akadálya van: 1. lenne mindig máshol is helye, és lehet, hogy elköltenénk (naygon sokáig nem igazán tudunk gyüjtögetni) 2. szeretem, ha már minden elöbb el van rendezve (ez mindere igaz), és nem az utolsó percben kell kapkodni.
Persze annyira még nem "szálltam el", hogy eddig, amikor még nem voltam babás, mindezeket megvegyem. De amint aktuális lesz (reményeim szerint hamarosan), akkor elkezdhetek gondolkodni rajta.

Beszti
Beszti

Pucur!

"Keresd a nöt!" helyett szerintem szállóigévé kellene tenni a "Keresd az orvost!" Kép
Miért, miért, miért???? Kép
Hát erre nem fogtok tudni válaszolni. Kép
Ez az egész tiszára olyan, mintha egy baba nem is számítana. Kellene szivdobogást látni? Á, nem baj... Joga lenne megnézni a képernyön? Á, minek. PCO-ja van, kéne egy hormonvizsgálat? Á...
Persze erre igazán csak E. tudna felelni, hogy mikor lenne indokolt bizonyos dolgokat megcsinálni (pl. hormonvizsgálat). De laikusként ez nekem furcsa (és mindeki helyett, aki igy jár, bántó is).
Bocs, a tiszta OFF-ért, és a negatív hangulatért, de ez az egész nagyon bosszant és fáj. Kép (Ugráltam, mikor kiderült, hogy babás... Még a férjemnek is elújságoltam...)

Beszti
Beszti

Pucúr!

Úgy tûnik ez nem akar ideérni. Szerintem visszautasítja a rendszer. Próbáld meg erre: lippai.csilla@polghiv.szeged.hu . Itt nics korlátozás a nagyságra vonatkozóan.

Köszi,
Edelweiss
edelweiss

Beszti!

Igazad van!

Edelweiss!

Megprobálom egy kicsit késöbb, mert a freemail-os cim nem tetszik neki valszinüleg. Szoktam én ennél sokkal nagyobb fájlokat is küldözgetni.

Pucur
Pucúr

Beszti
Nagyonis megertem a felhborodasod,es egyetertek vele.
Nekem PCO-m van,de most sem irta fel a dokim a Duphastont pedig szurikat fogok kapni a tuszo erlelesere.E.szerint ilyenkor mindig kellene adni.rakerdeztem es annyit mondott,hogy majd ha terhes leszek merunk hormonszinteket.Tehat most en is rinyalok.
De nekem telleg nagyon jo dokim van,biztosan jok voltak a progi eredmenyeim azert nem ad.
Nagyon nehez lelkiismeretes dokit talalni es ez nagyon elszomorito.
A babaholmikrol annyit,hogy nekunk mar a kisagy minden megvan/kaptuk,nagyon szep/de mar vettunk is.Aztgondolom,hogyha ez engem megerosit abban a tudatomben,hogy varom ot nagyon akkor csak segithet:0

puszi Kriszti
kriszti

Kriszti!

Én nem mindig hiszem el, hogy az orvos jól mondja, amit mond. Pedig tényleg nem volt vele semmi bajom, de most már nem veszem készpénznek amit mond. (Legutóbb pl. nekem is azt mondta, hogy a hormoneredményeim jók, aztán csak a 44. napra jött meg, és én is elképzelhetetlennek tartom, hogy jók lettek volna). Nem azért, mert bizalmatlan lennék, hanem, mert rájöttem, hogy bármi másról van szó, abban is megvizsgáljuk a dolgokat, a dokik szavát pedig valahogy mégsem. Jelen esetben az a nagy baj, hogy ök sokáig tanulták a szakmát. Nem lehet csak úgy könyvekböl, innen-onnan pótolni. (Pedig, pl. ha a pénzedet akarod befektetni, akkor is jól körülnézel, nem?)
Észrevetted már, hogy a legtöbb esetben mégis a mi korlátolt tudásunk a baj?
Kétféleképpen:
1. általában nem szeretik, ha túl sokat tuds
2. bizonyos dolgok csak akkor történnek meg, ha eleget "ugrálsz", de ehhez az kell, hogy tudj a dologról!
Pl.
1. túl sok tudás: amikor a progihiányra rákérdeztem (a barna trutyi miatt), akkor lehurrogott, hogy "hisz ov.-om sincs!" (ja, lehet, hogy abban a hónapban nem volt, de elötte egy éven keresztül sem? Trutyi akkor is volt!)
2. "ugrálás": az én dokim nem csinált a Closti kúránál UH-t (pedig mindenhol olvasni, hogy kell), és a Serophenesnél is én mondtam, hogy csináljon (mert olvastam, tehát tudtam).
És még mindezek mellet is bizok benne. Mert hibát bárki követhet el. Csak néha jó lenne, ha nem olyan "magasról" néznének minket. Nem tudom, érted-e mire gondolok.
Szóval ugrálj, ne hagyd magad!!!!Kép
Nála, másnál...
Még mindig jobb, mint esetleg elveszteni egy babust!

Beszti
Beszti

Beszti
Tokeletesen igazad van,DE ha tortenetesen jo a progiszinted es megis szeded a bogyot ra akkor legalabb akkora bajt csinalhatsz!
En is amiatt rinyalok,hogy kapom a szurit es egy darab UH-m sem lesz mert a jovo pentek szabadnap aztan csak 1 het mulva lesz rendelese akkor meg mar a 18. napon felesleges.
A magasrol lenezest meg nem tapasztaltam,inkabb a hulyenek nezest.Amikor kerek-perec rakerdezel,hogy `ez`nem-e `az akkor azt mondja,hogy ez nem ennyire egyszeru.Aztan 1 honap mulva egy masik dokinal kiderul,hogy megicsak `az`.De addigra ujra eloadod a bajaidat,vizsgalgatnak,szurkalnak,elvesztegettel par honapot.Na hagyjuk a borulatast,legyunk nagyon Optimist-Pistak es akkor nem lesz semmi bajKépKép
Az a mi oriasi szerencsenk,hogy itt van nekunk Erazmusz Dr-no aki onzetlenul segit!!!!!!!

Pucur
Meghivhatjuk,de ugy sem fog eljonni.Megjegyzem en teljesen megertem ot ezert.

Pussssz Kriszti
kriszti

Lányok!

Megjöttem az UH-ról. Eredmény a bal oldalon egy 13mm a jobb oldalon egy 17 mm Kép domináns folliculius
Bal oldal kilöve, de a jobb az tuti! Inszem elhalasztva. A doki orvosi konferencián. De spontán beleadva apait anyait tuti siker.Fõ az optimizmus. A bromot nem hagyom abba, hanem minimumra csökkentem. Napi fél szem.
Folytatás: ha szombati UH-n már 20 mm-es lesz akkot kapok egy szurit. A nevét már elfelejtettem, valami probarin vagy mi. Után 24-36 órára kell az akciót idözíteni. Utána Duphason napi 3x1.
Ami rossz, hogy az endometrium csak 5 mm.Kép Dokim szerint lehet a clostitól is. Ez nagy baj????????
Hátha megnö amikorra kell.

Puszi: Gabó Kép
Gabómanó

GaboKép
Ez valami oruletes,hogy neked is megvaltozott az eredeti verzio!Orulok,hogy te eljutottal az UH-ra es tudod mi van benned.Menni fog ez spontan isKépKépKépA peterepesztot vszinuleg Profasi-nak hivjak.Uuugy orulok neketekKépKépKépKépKép

Szerintetek van olyan Uh ahova be lehet maganilag jelentkezni?Nem kell nekem gyogyszer es szuri sem csak az UH.

puszi Kriszti
kriszti

Gabó!

10. napon szép tüszõk. Endometrium 10. napon jó.
Profasi5000 a szuri neve egyszerre kettõt szoktak adni (természetesen egy bökés lesz)
Vasárnap (14. nap), hétfõ akció!!!
Sok sikert.

Nekem 14-15-16 napon csináltak inszemet sajna eddig sikertelenül.

Caldea
caldea

Gabó,
Nagyon drukkolok, és örülökKép és a csilagok állása is tökéletes.
Breki
Breki

Caldea!
Az az tényleg az a neve. Ez megrepeszti a tüszöt ugye?
Az én férjemnek is astenozospermiája van ezért is félek, hogy talán jobb lenne az inszem, de ha egyszer nincs doki, mit csináljak. Ettöl még összejöhet. Söt ilyen petével.KépKépKép

Kriszti!
Igazán nem mondhatod, hogy nem mindenben veled tartok.Kép Na ezt jól megaszondtam.Kép
A programok a dokik jóvoltából mindig megváltoznak. De ha így is összejön akkkor az lenne a legtutibb. KépKépKépKép

Alig tudlak ma követni benneteket, nemhogy válaszoljak.
A melóm változatlanul nagyon sok, de a maradék energiáimat rátok koncentrálom.

Gabómanó

Breki!
Tényleg a csillagok is....Kép Tudtam, hogy most mindenki szurkol nekem. Kösz, hogy te is velem vagy. De vigyázz, mert ha megjön akkor össze kell szedni magatokat, hogy meg tudjatok vígasztalni.

Pussssssz: Gabó Kép
Gabómanó

Beszti!
Én is tökéletesen egyetértek veled a dokikkal kapcsolatban. Ha nem képzed magad, akkor semmi nem úgy megy ahogyan szeretnéd. Pedig elég fárasztó az,hgoy nem bízhatsz meg teljesen vakon a dokidban. Én bízom benne, de
Gabómanó

Gabó

Szuper hireid vannakKépKép, de jó lenne, ha mind láthatnánk mi a helyzet odabent.
Biztos jó a csillagok állása, gondold csak meg most lesz a talcsi is és azután jön az esöKépSzurkolok neked. Ugyis egyidöben vagyunk!!

Beszti
Ne mérgelödj a dokik miatt! Meg kell találni azt akiben megbizol és akkor minden oké leszKépKépKép

Kriszi
Az én dokimnál van magán UH. Persze csak UH-ra nem hiszem, hogy lehet menni.

Mi az,hogy nem látta az UH-n? A korházakban nem mutatják meg? A dokimnál ugy van beállitva, hogy a beteg is lássa.
Györgyi
Györgyi

Sziasztok!
Olvasgattalak benneteket és tiszta szívembõl mindannyiótoknak drukkolok.
Orsolynak!
DRága Orsi!
Mindenki mélyen együttérez veled a friss kismamákból. MIndannyian újra várunk téged.
Pusszz. Chris
Chris

Gabo
Nem is panaszkodom telleg nagyon eccerre jarunk TE+ENKépKépKépSzerintem nekunk most spontan inszem,UH meg minden nelkul bejon es kesz!Eldotottem,hogy igy leszKépKép
En ma sokaig itt leszek es mostmar tudok jonni hozzatok is surunKép

Gyorgyi
Ari vagy.Majd veszek LH tesztet.

Breki
Most mindenkinek kedveznek a csillagok???Vagy csak Gabokanak?KépKép

Beszti
Nem vagy mar duhos?

Kriszti
kriszti

Gabomano!

A tüszök igéretesek, az endometrium még fog vastagodni, nyugodj meg. 8 mm már elégséges a beágyazodáshoz. Ennél több nem is nagyon szokott lenni félidöben. Szigoruan kétnaponta szex!!Kép Akkor tuti, hogy elcsipitek a kis drágát. 17 mm most, akkor az kb. 3-4 nap mulva reped meg. Hajrá!!!!!!Kép

Györgyi!

A SOTEII-n az UH-n (kettö is van) a dokinak is és neked is van monitor, sött teljesen normális dolog, hogy beviszed az UH-ra a férjed, anyád, gyermeked, barátnöd stb. Pl. képet is automatice adnak. Ráadásul szép nagy monitorok vannak.

Caldea!

Szerintem a tüszörepedés után már elég késö a szeretkezés, mert olvastam, hogy a petesejt igaz, hogy 2-3 napig él, de csak 24 orán keresztül fogamzoképes, utána már elöregszik. A spermák legalább 10 orát utaznak a 10 cm-es szakaszon a tüszöig. A szuri után nem tudod pontosan, hogy mikor szabadul ki a tüszö, tehát ha este van az akcio, akkor elöfordulhat, hogy a kis fickok lekésik a randit. E-drnö is mindig azt ajánlja, hogy még elötte kell szeretkezni és onnan kétnaponta. Akkor tuti a dolog. Ha igy sem jön össze, akkor más a probléma.

Beszti!

A dokikkal kapcsolatban teljesen igazad van. Nem szeretik, ha olyat tudsz, ami teljesen nyilvánvalo csak éppen hibáztak és pont azt nem vették észre.

Pucur
Pucúr

Gabo!

Én továbbra is szorítok, hogy minden rendben menjen a hónapban. Föleg ilyen petével! Kép

Gyorgyi!

Nem mérgelödök a dokik miatt, csak szeretném egyszer megtalálni az ideálisat. Van ilyen?
Azt hiszem azt is leirtam, hogy bizok a dokimban. Most már tudom, hogy mi a helyzet, mihez ért (pl. a meddöséghez nem, de a terhesgondozást szülést nagyon jól csinálja). Remélem most már nem is kell máshoz fordulnom! Kép

Kriszti!

Az UH-t biztos nem tudod máshol vagy máskor (rendelési idön kivül) elintézni?
14. napod már munkanap lenne, akkor nem tud fogadni?
Elvileg az én dokim is csak hetente kétszer rendel, de ha kell, és éppen dolgozik (kórházban), akkor máskor is megcsinálja.
Szerintem nem szabad szuriztatni neki, ha nem tudja követni. Hallotam már olyan dokiról, aki csak pár napot nem volt elérhetö az adott idöpont körül, de azt mondta, hogy inkább halasszanak.
Ja, egyébként a magasról lenézést én is valahogy igy értetem, nem úgy, hogy lekezelö.

Beszti
Beszti

Kriszti!

A csillagok neked is ugyan ugy kedveznek és ha elhatároztad, hogy most sikerül, akkor ugy is lesz!!Kép

Én is sokáig itt leszek ma!

Pucur
Pucúr

Kriszti!

Ez nem igazi düh volt. Teljesen nyugodt vagyok. Inkább valami szomorúság.

Pucur!
Pedig én megengedném nekik, hogy hibázzanak. Persze nem nagyot (az veszélyes), csak azt mondjuk, hogy elnézzenek valamit. Azt is megértem, hogy ha valaki nem találkozik egy dologgal sokáig (csak egyszer valamikor tanulta), akkor elfelejti. Ez mással is elöfordul, elö kell venni a könyveket (utána kell kérdezni), és azt mondani "utánajártam a dolognak, és igy és igy van." Te megharagudnál rá? Mert én csak annál jobban becsülném. Én számítástechnikával foglalkozom, ami (talán még jobban, mint a gyógyászat) folyamatosan változik. Nem tudhatok mindent. Ha valami kérdés merül fel, amire nem tudok válaszolni, akkor keresek infót. És még akkor sem állítom, hogy nem tévedhetek. Tudom ez az egész nem összehasolítható, mert nem emberekkel fogalkozom, ahol nem lehet megjavítani a dolgokat. De ha olyan eset van, ahol van idö utánajárni a dolgoknak, akkor meg lehetne tenni. Vagy mondja meg kerek-perec, hogy mi a helyzet.
És föleg, ha te kérdezel valamit, akkor nem rögtön nemet mondani, hanem igenis elgondolkodni azon, hogy esetleg én már utánajártam és jobban tudom.
Itt az ideális orvos néhány összetevöje!

Valaki ráismert a sajátjára? Nevet, címet, rendelési idöt kérek! Kép Kép Kép Kép Kép

Beszti
Beszti

Nekem most mennem kell. Bezzeg amikor itt vagyok nem marad senki sokáig.

Kriszti!
Ugyanúgy érzek mint te. MOST SIKERÜLNIE KELL!!!!!
Magam miatt és értetek is.
(Ha nem sikerül legfeljebb majd együtt rívunk Kép)(de sikerülni fog)(Félek, mi van ha mégsem)(Akkor legközlebb tuti.)Kép

Gabómanó

Kriszti,
Nem csak Gabónak, hanem valamennyiõtöknek kedvezõ most a csillagok állása, ez tuti!!!!!

Beszti,

Az orvosokkal kapcsolatos tapasztalatod sajnos nem egyedi, azt gondolom, hogy azért mert õk fehér köppenyben vannak az még nem biztosít számukra "isteni tiszteletet" holott õk azt hiszik (tisztelet persze a kivételnek). Nekem meggyõzõdésem az, hogy lassan õk is annyian vannak mint mi jogászok, közgazdászok, tanárok stb. Tehát ha hibáznak azért sajna vállalnuik kell a következményeket, ha nem felkészültek akkor fejlõdniük kell, ha pedig etikátlanok a betegekhez akkor etikai vizsgálatot kell kezdeményezni ellenük az orvosi kamaránál.
Ez csak egy tipp, de ha fenyegetõzik ezzel az ember, az sem utolsó.

Most sajna szaladnom kell, de errõl még "beszélgethetünk"bõvebben.
Breki
Breki

Beszti!

Szerencsére az én dokinöm ilyen, ha érdekel a neve akkor megadom. Hála istennek ért a meddöséghez is, nem csak a szülést ismeri. Ráadásul kedves, figyelmes, ha sok ideje van, akár egy orát is elbeszélget veled. Persze nem rendelési idöben, mert olyankor sokan vannak, de akkor sem dob ki, minden kérdésre válaszol. Ha ügyeletes és nincs szülése, akkor be lehet menni hozzá beszélgetni.

Pucur
Pucúr

Pucur
Te igazan szerencses vagy a dokineniddelKépKépJokezekben lesztekKép

Beszti
sajna telleg nehez az ilyenre raakadniKép
Felhivtam a dokimat nem mondta,hogy ne adassam be a szurikat,nezzem LH teszttel es szerinte az nem tortenik meg,hogy ne repedne meg a tuszo hiszen a mutet utani legeselyesebb szakaszban vagyokKép

Breki
Az azert mar nagyon csunya amikor az embernek mar az orvosi kamaraval kell fenyegetoznie,inkabb otthagyom a fenebe!

Gaboka
En is nagyon felek!Raadasul mi pont ezen vesztunk osszeKépDe sikerulni fogKépKépKép

Cupppppppp Kriszti
kriszti

Kriszti!

Sikerülni fog!!! Ne rinyálj már!!! Inkább szex, szex, szex.....KépKép

Egyébként nekem is van babatakarom, kiscipöm, egy-két rugi + 3 db kismama felsöm.

Ja, és egy szavam nem lehet a drnöre.

Tudod Kriszti a fönököm is azt szokta mondani, hogy hogy van az, hogy ö bármit mond, ugyis mindig az van amit én akarok! Hát igy!

Tehát ha most gyermeket akarsz, akkor lesz!! Punktum!

Breki!

Szerintem nem szabad odáig jutni, hogy az orvosi kamarával fenyegesse az ember, nem éri meg az addigi kinlodás + bizalmatlanság. Egyszerüen le kell cserélni az ilyet.

Pucur
Pucúr

Pucur
Nagyon Tundi-bundi vagyKép
Lesz is mire hasznalnod a ruckokatKép
nemtom mer lettem ilyen rinyalos?Nem voltam sose ilyen.
Melyik korhazban is van a dokinenid?

Kriszti
kriszti

Kriszti!

Én sem voltam rinyálos, de most mégis izgulok, hogy a babocával minden rendben legyen!

A doktornénim a SOTE II-n van. Szerencsére nem sporolosak a vizsgálatokkal, vérvétellel, UH-val stb. Lehet, hogy a TB kiemelten finanszirozza? Csak hétfön nem szeretek menni, mert akkor vannak ott a medikusok. Ugyan nem rád figyelnek, de lehet, hogy bizonyos szitukban engem zavarnának!

Itt nincs olyan, hogy az orvos szabin, akkor nincs UH vagy elhalasztják az inszemet. Ha nem kifejezetten ragaszkodsz a saját orvosodhoz, akkor ö megmondja, hogy éppen ki fogja neked csinálni. Mármint akiben ö megbizik és rá mer bizni téged és te is elfogadod öt. Ha nem, akkor megvárod mig visszajön szabirol.

NA, BÁTORSÁG, BÁTORSÁG......Kép

Andy mikor lesz?

Pucur
Pucúr

KépSziasztokKép
Hát persze,hogy elmegyek....már csak azért is ,mert holnap a férjem megy munkahelyi buliba és dáfke nem csak fél órára!ha én 1-2 körül mennék akkor mi lenne-vagy késöbb?-meddig kb?
Ma megkaptam a szurikat és majdnem elájultam-ilyen még nem volt,na mindegy,remélem nem rossz jel akar lenni!
Mindenki aki ma hozzámszolt-köszi-köszi-köszi!
-már nem is érzem magam mostoha-gyereknek!
29 éves gyerek akinek 2 hét múlva 3 éves lesz a gyereke hi-hi-hi!
Lella mindenkit puszil-nem tud bejutni ide-velem tartja a kapcsolatot és én közvetitek neki!
A talira vinnék görög salátát és valamilyen kevert sütit!Jó lesz?
KépKandi72Kép
Kandi72

Sziasztok!

Ma jó korán itt vagyok. Elöször is lista:

Cicó 4c 75 cn Szeged 27 év
Bubi 6c 68 cn Szolnok 28 év
Bella 15c 61 cn Debrecen 25 év
Boglárka 8c 54 cn Györ 24 év
Melinda 3c 49 cn Ulm 26 év
Monchy 3c 30 cn Budakeszi 32 év
Edit 8c 30 cn Budapest 30 év
Eszter 13c 29 cn Szigethalom 26 év
Edi 7c 29 cn Maglód 33 év
Sien 13c 26 cn Budapest 28 év
Gitta 6c 26 cn Békéscsaba 26 év
Márti 10c 25 cn Debrecen 24 év
Sugár 2c 22 cn Salgótarján 23 év
Andi 14c 22 cn Szeged 30 év
Djeszter 3c 21 cn Budapest 29 év
Cipomama 1c 21 cn Los Angeles 35 ev
Lora 12 c 20 cn Várpalota 24
Éva 29c 18 cn Nyíregyháza 26 év
Ildi 7c 16 cn Szekszárd 21 év
Klari 6c 15 cn Budapest 31 év
Edina 7c 14 cn Coimbra 23 év
Moni 6c 12 cn Törökbálint 28 év
Ancsi 2c 12 cn Adács 27 év
Györgyi 4c 12 cn Budapest 26 év
Gabó 30c 11 cn Miskolc 27
Kisvuk 3c 10 cn Svájc 27 év
Lella 11c 5 cn Líbia 32 év
Kriszti 15c 4 cn Galgamácsa 29 év
Kandi72 1c 4 cn Budapest 29 év

Nem tudtam aludni. (Valószínü nem voltam elég fáradt...) 5-kor felébredtem, de tudtam, hogy majd csak késöbb kel höméröznöm. Megpróbáltam visszaaludni, de akkor meg kétszer egymás után azt álmodtam (félálomban), hogy megjött. KépKép Pedig mondtam magamnak, hogy nem, nem, nem! Kép
Kicsit elöbb höméröztem, de még mindig 37,0.
Lehet, hogy ma leszek utoljára Kép, mert holnap délelött megyünk öszölni! Kép
Addig még sok dolgom van. De el is kell foglalnom magamat, mert túl sokat foglalkozok a baba-mensi témával.

Kandi72!
Nincs rossz jel!!!!
Én nagyon szeretem a görög salátát. Kép

Beszti
Beszti

Pucur!

A tüszõrepi szuri után (az óra nem biztos, hogy pontos)kb 36 óra múlva reped meg a tüszõ.
A doki meg szokta mondani mikor kell pontosan akciózni, spontán esetben.

Inszem esetén és az én esetemben:
Tüszõrepi szuri reggel 9 körül, inszem másnap délben, este szex, másnap szex ( ártani nem árt, biztos ami biztos alapon).
Inszemnél 10 cm tudnak sporólni a lusta fiúknak-lányoknak.

Caldea
caldea

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: