A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ircsi,
akarom mondani hordozókendőben :) .

Tényleg, Tündit, Limot mikor engedik haza?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Már akartam kérdezni, hogy szülés után szedtétek tovább a vasat? Én tardyferronfol-t (asszem így írják) szedek. Vigyek magammal a kórházba?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer
Én szedem a terhesvitamint is és a vasat is+folsavat....
(ha te vashiányos vagy, a babád is az lehet...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok Anyukák és Kismamik!

Annyira édesek a csöppségek, hogy nem lehet velük betelni :)

már én is nyúznám Gergőt nagyon!!!! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Melisch: GRATULÁLOK! SOK BOLDOGSÁGOT! Petra nagyon édes és szép nagy lány.
Az nagyon jó, hogy semmit nem kell csinálnod. Pihenj sokat, hogy minél előbb erőre kapj. Vérszegénység: ismerős, nekem is kellene vasat szednem....

Csibuc minden kismaminak gratulál, annak aki 2in1 van annak pedig kitartást kíván. Jól vannak, Korinna még mindig faros. A gépe még car, nem tudni mikorra lesz készen.

Barbcsi nagyon ügyesek vagytok. Bence szép kis pasi.
Fürdetés: én a fürdetőt feloldom forró vízben hozzácsapom a kádban lévőhöz és abban fürdetem a gyereket. Nem kenem neki a hajlatokat, csak addig olajoztam ( nem minden babát kell olajozni) az egész testét amíg hámlott. Fürdés után sem kenem őt semmivel, de van A vitaminos krémünk bőrszárazságra, de ez majd télen fog jelentkezni a panelben.

Brik ne hülyéskedj már! Nincs veled semmi gond és én tisztellek a kitartásodért. Én pl üvegből adom a tejet neki, annyira ki volt sebesedve a cicim, hogy már attól ordítani tudtam volna, hogy ha ránéz a gyerek. Nálunk így az üveg vált be. Megmondom őszintén ( és igen, önző vagyok), hogy ez nekem nagyon kényelmes. Mert a gyerek 3 -4 óránként eszik, éjjel pedig alszik, sőt apa is meg tudja etetni.

Évi Tomi olyan aranyos! Bencére emlékeztet ahogy néz. Igaz most Áron is így kukkol....

Bamass nagyon aranyos a gyermek. Kórház: hűha! Gondoltam, rátok, hogy hogy vagytok. Barátnőd háztartása: na ne már! Nincs neked elég dolgod?

Zsófi a második gyerekkel más kérdések merülnek majd fel :lol: Na most komolyan: jól jön majd a rutin.

Bévi nem, nem rosszat álmodtam, de már nem emlékszem konkrétan, hogy mit. :D Mondd meg Lilinek, hogy most már kifelé!

Ilus ez vonatkozik a ti gyermeketekre is!

Folyt. köv.

királylány

Bmaas,de szép a babád,és mekkora öröm a családban látom!!

Barbcsi,mi kenjük a hajlatokat,paraffin olajjal.A fürdetőkrémet egy nagyon tisztára mosott tusfürdős dobozban oldottam fel,1/3 krém 2/3 víz,a védőnő tanácsára,és nyomunk a vízbe,ennyi. Nem kenem semmivel,csak a popóját.
De látom ahány ház annyi szokás :wink:

Melisch,
Kép
szívből gratulálok!!! Egy napon szültünk végül! :wink: Férjed boldog igaz?? Sebed rendben?

Fúúú iszonyat melegem van a haskötőben!! De ugyanakkor tök jól tart,és könnyű benne mozogni,felállni.. :?
Itt van anyukám,hozott ebédet és kivasalt,jó vendég :wink:
Holnap megyünk csípőszűrésre.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Melisch, óriási gratula! Még egy 10-i baba, szuper! A legjobbakat kívánom nektek! Minél gyakrabban tedd cicire pici lányodat, hátha ráérez a dologra!

Barbcsi, ügyesek voltatok, örülök, hogy minden klappolt!

Ircsi, babáknál, kisgyerekeknél is pszichésen hat a homeopátia? Vagy ez csak a felnőttekre igaz?

bekri

Ircsi,
köszönöm szépen, viszek akkor magammal! A minimumon van a vas szintem, akkor nem érdemes ezzel spórolni.

Évi,
Anyukád :) :) Enyém is sokat segít, hálás is vagyok érte :) .

Mares,
gyorsan elszáll ez a pár hét és te is babázhatsz... komolyan ez az utolsó pár nap a legnehezebb :roll: :roll:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bea,
én iszom a málnalevél teát, eszem a golyókat az előírt adagban, eddig nem sok sikerrel. Remélem, hogy a szülésnél majd érzem az áldásos hatását. Szerintem a hitnek nagy szerepe van ebben, az tény.

Még egy kérdés:
van köztetek olyan akinek a szülés előtt már kijött az aranyere? Nekem kijött, igaz csak picit, de félek tőle, hogy az erőlködéstől sokkal rosszabb lesz. Sperti nevű kenőcscel kezelem 2 hete, de nem érzek változást. Tippek? :( :(

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!!!
Ma párom mikor felkelt mentem vele kicsit együtt voltunk!!!Nagyon magam alatt vagyok amiért még nem szültünk,nem azért mert be kel feküdni csak már minden nehéz,nem bírok menni,dagad mindenem és nem tudom már mikor lesz változás,fájás semmi csak nagyon minimális,szeretném már én is láttni Lilit,hogy jól van!!! :cry: :cry: :cry: reggel emgyek 8-ra dokihoz nem tudom mi lesz mit mond!!!

Barbcsi gyönyörűek vagytok és örülök,hogy minden rendben veletek!!!!

Melisch nektek is hatalmas gratuláció,nagyon drága a pici kis husi :lol: :lol:

Minden baba gyönyörű nem lehet velük betelni,annyira szépek mind egytől egyig!!!!

Sucer nekem van gazdagságom,nem kicsi,de kenem gyógynövényes kenőccsel ma vettem,szülésznő szerint lehet kintebb jön lehet nem,volt olyan szülőnője aki császáros volt és 1,5 hét után olyan arany ere lett nem bírt ülni,hajlam kérdése,nyom a súly!!!!

Mindenkinek sok-sok puszi,én meg megpróbálom magam össze szedni,mert mos már hiányzik Lili azért mert már majdnem mindenki megszült és olyan nehéz olvasni a töréneteket én meg nem látthatom a drágámat!!!!Mindenkinek örülök ne értsétek fére remélem érti mindenki miért nehéz,nem irigy vagyok vagy ilyesmi hanem szeretném már itt tudni és látni a kis moszatot,hogy minden rendben van vele és puszilgatni stb!!!Nah de erős leszek és biztos minden rendben lesz!!!

Kép
bévi

Köszi a dicséretet!

Tápszerrel kapcsolatban, nálunk mikor Lilivel voltam otthon 4,5 hónapig tudtam csak szoptatni, sokszor volt olyan, hogy Lili ordított, mert kevés volt és nem volt zsíros a tejem elvittük a dokihoz, hozzá teszem imádtam a dokit:-) azt mondta nem ír fel tápszert szoptassam úgy ahogy akarom. Nem bírtam szegény kicsim sírását annyira sajnáltam őt, hát vettünk tápszert pont húsvét hétvége volt Lili tiszta piros foltos lett, kiderült a tápszer tejalapú volt és tejallergiás lett, rohanás Heim Pál ott elmondtam, hogy a dokink nem ír fel tápszert aztán az allergológus írta fel és levelet címzett a dokinak, így kaptunk tápszert Lilinek. Ami nem tejalapú tápszer azokat nem lehet recept nélkül kapni és ilyen piciknél tapasztalatból tudom vigyázni kell.

Melisch szép a szülésed:-) Gyönyörűű bébid van. Gratulálok nektek! :-))

Dia köszönöm:-) Most én is cumisüvegből etetem Bencét, úgy hogy először szoptatok amíg bírok, aztán cumis üveg, szerencsére mindkettő kell neki. Nem megy másképp.

Pszichés dolog is persze a szoptatás meg rengeteg pihenés kéne, nekem semmi segítségem nem volt, se párom senki, Lili figyelt Álmosra ennyi. Én így is örülök, hogy van tejem, lesz ameddig lesz, most már kezdek lenyugodni:-) Próbálkozom amíg lehet, én soha nem adom fel, de mindennel így vagyok.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Bekri
Homeo: legtöbbször pszichoszomatikus tünetekre hat... a szülő érzelmeit nagyon könnyen átveszi a gyerek... (homeopátiás szerekben hatóanyag szinte semmi... )
(by Ircsi)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szájpenész

A szájüregben megjelenő, fehér, letörölhetetlen foltok, melyeknek felülete kissé érdes, és hamar elterjednek az egész szájüregben, Gombás fertőzés okozza. Fertőző, átterjedhet a másik babára, illetve az anyára is.

Jelek:
1. letörölhetetlen, fehér foltok a szájban
2. piros, pöttyös popsi
3. az anya mellbimbója fénylő rózsaszínű, esetleg piros pöttyös, vagy viszket, és elképzelhető, hogy a szoptatás alatt és közben is szúrkáló fájdalmat érez az anya a mellében.

Kezelés:
1. orvos írhat fel bórax-glicerint, amivel át kell alaposan törölni naponta többször a babák száját, nemcsak a tünetek megszűntéig, hanem annyi ideig, ameddig az orvos előírja. Az anya mellét, és ha a tápcsatornán átjutva a babák popsiján is megjelenik, akkor azt a területet is kezelni kell.
2. mindent, ami a babák szájával, vagy az anya mellével érintkezik, ki kell mosni, fertőtleníteni, minden pelenkacserénél, vagy ha az anya a babák szájához, vagy asaját melléhez ért, alaposan, szappannal kezet kell mosni.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

1. Mindent ehetsz tejet ne igyál literszámra, de ha nincs allergia a családban, akkor egy-két pohár bőven beleférhet naponta. Ha egyébként bármire van allergia a családban, azt érdemes egy ideig mellőznöd, és szép lassan bevezetned, amikor a babák elég nagyok lesznek, ne most próbálkozz. Ha bármi szokatlan reakciót látsz, akkor gyanakodhatsz valami ételre, gyógyszerre (kiütések, hasfájás, hasmenés, stb. - ne legyen). Koffeint természetesen mértékkel, egészségtelen ételeket pedig főleg magad miatt ne. Itt olvashatsz még:
http://www.lll.hu/node/11
2. Vannak, akik erre-arra esküsznek. Az igazság, hogy a tejmennyiséget az növeli hatékonyan, ha ürül a mellből a tej. A babák tudják a legjobban kiüriteni a mellet, amig ez nem lehetséges, akkor olyan eszközzel fejjél, ami neked a legjobb. Ha Avent, akkor Avent, ha más, akkor más. Mindenkinek másra reagál a szervezete. Ami fontos, hogy a szoptatós teaként hirdetett készitmények sokszor okoznak hasfájást a babáknál. Igyál bőségesen, ez nagyon fontos a tejremelés szempontjából, táplálkozz egészségesen, hogy legyen energiád, ez a legjobb, amit tehetsz.
3. Mit jelent a folyamatos váltogatás? Általában úgy érdemes, hogy ha kiváltódik a tejleadó reflex, akkor addig fejsz, amig jön, aztán a másik oldalon fejsz, amig jön, aztán megint az elsőn. Jó, ha mindkét oldalon tudsz kiváltani tejleadó reflexet, de ezt egy kétszivófejes géppel könnyebb, mint az avent kézivel.
4. Azt szoktuk javasolni, hogy annyi ideig tartson a fejés, ameddig az utolsó csepp tej kijön, plusz még két perc. Fontos, hogy ebben az első időben, amig nem lehetsz együtt a babáiddal, és nem tudsz szoptatni, rendszeresen, háromóránként fejjél (kezdettől kezdetig számolva), éjjel hagyhatsz egy hosszabb szünetet.
5. Lejjebb találsz tippeket, ez nem tejserkentés, inkább a tejleadó reflex megkönnyitése: kellemesen meleg lemosás, vagy zuhany fejés előtt, meleg borogatás fejés alatt a mellbimbó területét kihagyva, természetesen, halk, megnyugtató zene, férjed masszirozása , ölelése, gondolj a picikre, ahogy isszák a tejet, képzeld el, ahogy kispriccel a melledből a tej, a látványt, az érzetet, igyál meleg italt előtte-vagy közben, legyen a lakásban kellemesen meleg, amikor fejsz, tartsd magad előtt a babák fényképét.
6. Anyiy a jó, amennyit fejni tudsz, és az a jó módszer, amivel a lehető leghatékonyabban tudsz fejni. Mindenkinél egyéni. Ha ez most kielégiti a babáid igényét, ez midnenképpen jó (nekem jó mennyiségnek hangzik), és rendszeres fejéssel, meg aztán a gyakori szopival növelhető a mennyiség. Miből kapják a babák a tejet?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi de jó, hogy anyukád segített.
Haskötő: nekem is melegem van benne, de gondolt azt, hogy szaunaöv :lol: Én lejjebb szoktam tenni, hogy érje a "lógó hasamat" is. Sokkal könnyebb benne ugrálni...

Bévi értjük hogyan gondolod :wink:

Sucer elhiszem, rossz, hogy mindenki ezzel macerál....

Holnap megyek fodrászhoz :lol: 8)

Barbcsi ide úgy tudsz képet tenni, hogy alul rákatt a melléklet feltöltésére :arrow: tallózás, stb....arra figyelj, hogy 600x600-as lehet a kép :wink:

királylány

Mikor van szükség fejésre?

ha a tejmennyiséget szeretnénk növelni
ha tartalékolni szeretnénk
ha aggódik valaki, hogy elég-e a mennyiség, megnyugtatás céljából
ha a gyulladt mellet a baba nem tudja rendesen kiüríteni
ha túltermelődés van, akkor mindig csak annyit kell fejni, hogy megkönnyebbüljön a mell, feloldódjanak a csomók, de nem kell "üresre fejni"
ha a baba valami miatt átmenetileg, vagy egyáltalán nem tud szopni
ha a baba gyenge, picike

Még ez fontos lehet:

Igény szerinti, korlátozás nélküli és kizárólagos szoptatás

A mai álláspontok szerint az első fél évben ez a legideálisabb módszer: a baba igénye szerint, vagyis ahányszor csak a baba kér, korlátozás nélkül: azaz annyi ideig és anyniszor, amennyi ideig és ahányszor a baba szeretne, és kizárólagos: vagyis a baba minden szopási igényét az anyán tölti ki, nem kap sem cumit, sem cumisüveget.

Meg ez:

Az első napok túltermelése, a mell feszülése

Az első napokban természetes a nagy mértékű feszülés, keménység, túltelítettség. Ez nagyon kellemetlen tud lenni. Ilyenkor mindenképpen érdemes annyit lefejni, hogy megkönnyebbüljön a mell. Csak annyit, nem többet, de annyit muszáj, nehogy tejpangás, majd gyulladás legyen. Tehát amikor csak szükségét érzed, ez fontos, ez nem vezet túltermeléshez, hanem pont az az üzenete a szervezetnek, hogy kell, de nem ennyi, csökkentse a termelést. Emellett megteheted, hogy behűtött, megtördelt káposztalevelet teszel a melledre, de csak addig, amíg nem enyhül a túltermelés mértéke, mert jelentősen csökkentheti aztán a tejmennyiséget. A szoptatások között alkalmazott hűvös borogatás szintén segít a kemény területek okozta kellemetlenségek enyhítésében, de ezzel is vigyázni kell, tejcsökkentő hatása miatt. A szoptatás előtt a bimbóra és környékére tett, vagy az egész mellet elfedő meleg borogatás segít a tejleadó reflex könnyebb beindulásában, illetve abban, hogy hatékonyabban tudjon ürülni a tej. Ha a babának a keménység miatt nehéz bekapnia a bimbót, ez a meleg borogatás, vagy egy pici fejés a szopi előtt segíthet. Emellett még azt kell tudni, hogy az első napok keménysége nem feltétlenül jelez óriási túltermelést, jelentős mennyiségű plusz vér kering a mellben ebben az időszakban, a tejelválasztás beindulásával párhuzamosan, és részben az okozza a kőszerű érzést. Ami még segíthet, az a szoptatási pozíciók váltogatása, ha marad egy-egy keményebb terület, célszerű olyan pozíciót keresni, melyben a baba alsó állkapcsa van a kemény terület felé, mert azzal masszírozza ki legerőteljesebben a tejet a mellből.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

súlynövekedés általában csökken a negyedik-ötödik hónap táján. A babák legnagyobb része ilyenkor kezd el intenzivebben mozogni, többet is vannak ébren, tehát több energiát használnak el, mint korábban.

ÁTLAGOS növekedési adatok:

(A gyarapodás üteme és mértéke változó)
Súlygyarapodás:
0-3 hó 140-245 g/hét
4-6 hó 119-126 g/hét
6-9 hó 84-91 g/hét
9-12 hó 63 g/hét

Hossznövekedés:
0-6 hó 2,5 cm/hó
6-12 hó 1,25 cm/hó

Fejkörfogatnövekedés:
0-12 hó 7,5 cm

Valamint a WHO adatai, ezt már többször betettem (angolul):

http://www.who.int/childgrowth/standard ... boys_p.pdf (fiúk)
http://www.who.int/childgrowth/standard ... irls_p.pdf (lányok)

ÉS!!! Fontos hangsúlyozni, hogy óriási eltérések lehetnek két baba közt, és nagyon sok minden "normális". Figyelni kell a súly mellett a hossz- és fejkörfogatnövekedésre is, a pisis pelenkák számára, a fejlődésre, bőr állapotára, baba kedélyére, alvási szokásaira, stb.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nem én vagyok ennyire okos, hanem egy anyuka, aki szopis tanácsadó... szoptatott már 5 gyereket, köztük ikreket is... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nekünk alapból írt fel a drnő tápszert, egy zacskó már elfogyott a kettőből. A másodikból alig hiányzik. :lol:

Tejserkentő tea: én 2db filtert áztatok be 1.7l vízbe, ízesítve iszom. Lehet, hogy nem ettől van tejem, de jólesik, oltja a szomjamat. Mellete még mentes vizet iszom, ritkán almalevet, na meg a sima tea jöhet.

királylány

Hát ez az igény szerinti szoptatás..... :roll: érdekes téma....

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Hát ez az igény szerinti szoptatás..... :roll: érdekes téma....[/color]

Mi most kb. itt tartunk.... :wink:

DE.... ehhez olyan lelkület is kell....

EGYébként.... az a fontos, hogy anyuka jól érezze magát... ne kényszer legyen a szopi... ne tegyen szemrehányást magának a tápszerezés miatt!!!!!!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bekri Bálint olyan kis markáns pasi!

Barbcsi Bence meg nagyon Király :lol: Nekem a lánynevem Király :lol:

királylány

Ircsi ezalatt az igény szerinti alatt azt értettem, hogy én pl nem tudnám fél-egyóránként szoptatni, mert ugye van egy nagyobb gyermek akit oviba kell hordani, stb....
Persze, aki így csinálja az is jól csinálja.
Van egy illetékes ismerősöm, na az is azt mondta, hogy tuti pasi volt aki kitalálta.....gondold el van olyan akinek egész nap a cicin lóg a gyemeke.....na de mindenki másképp csinálja :lol:

királylány

Egyébként enyém gyerek is igény szerint eszik: átaludt egy etetés, de most pótolta :lol:

királylány

Dia
Nálunk sincs fél-egy óránkénti szopi!!!!

Az igény szerinti szopinál anyuka igényei is számítanak!!!!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Szerintem is nagyon fontos, h mit bír az anya. Én pl nem bírom, ha sirnak, nyognek, olyankor mindig szopi. Annak idején azt hittem, az ikreket nem fogom igény szerint, de aztán mégis ez vált be. Mindenesetre amíg jól be nem áll a kereslet -kínálat viszony, addig szerintem is érdemes! Persze, ez nem jelenti azt, h egész nap mellen lóg, de nálam azt ikgen, h pl szinte bárhol megszoptattam őket, mivel nekem is mennem kellett a nagyobbakkal. Azt hiszem ez most sem lesz másképp. :)
Mell: időnként azért is fáj, mert nem jól kapja be a baba, nem az egész udvart, pl. most én is nyögök néha, amikor a jobb mellemből szopik bármelyik, próbálom jól a szájába gyömni, és bízom benne, h ahogy nőnek, még jobban megy majd.
Fejés: valóban a bébik a legjobb mellszívók, így aztán ikreknél fejni sem kell, és amikor egyszerre szopiznak, akkor legalább nem folyik a másik hiába. :lol:
tejleadó reflex: babára koncentrálás segít, nekem ha pl zuhizok, és közben felsírnak, akkor folyni kezd a tejem. :lol:

most este felváltva nyögnek, én meg éhenhalok, megyek: C
claire

Sziasztok! Jól eltűntem, adós vagyok jónéhány gratulációval - szerintem -, ahogy itt következtetek :) De pótolok.

Claire, gyereksírás-tejcsorgás, hasonlóképp volt nálunk is.

Szoptatás, én úgy voltam vele, hogy minden nap Ajándék :), lesz, ami lesz, ha rágörcsöl az ember, akkor hamarabb elapad6.
Nálunk igény szerint volt, kb. 3-4 hét, míg beállt 3órásra a lányom, addig másfél-2óránként evett, volt, hogy egy órán keresztül, szóval szinte mindig rajtam lógott... kemény volt!

Ugyi milyen jó a haskötő? :):):)

Melisch, nagyon örülök, hogy végül jól alakult a szülésed! Anyukád meg drága kincs! Ezt komolyan mondom!!!
Babádnak nagyon hamar helyre fog jönni a buksija, annyira rugalmasak még ilyen korban.
GRATULÁLOK KISLÁNYOTOK MEGSZÜLETÉSÉHEZ!

Kismamák, kitartás, ez már tényleg a Ti időtök, szülessenek a bébik :lol:

maccs01

sziasztok!
íme néhány kép rólunk:1. indulunk szülni

Kép
2.Friss porontyok és a büszke Apa
Kép
claire

3. Két naposan
Kép

4. hazatérés
Kép

5. itthon, 1 hetesen
Kép
Üdv: Claire
claire

Claire, nem is olyan óriási pocak! A babák viszont hatalmasak, és nagyon szépek :) Hogy csináltad? Nagyon jóóóó! Gratulálok

maccs01

Tünde, Limo, Babaimi HATALMAS GRATULÁCIÓ KISBABÁITOK MEGSZÜLETÉSÉHEZ! SOK TEJECSKÉT ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK HOZZÁJUK!

Kép

maccs01

BÉvi, tökre megértem a sok aggódást, így a vége felé már mit is csinálnál? Egyértelmű, hogy a baba minden gondolatod! Sokat gondolok Rátok, hogy minél hamarabb Lilit a kezedben foghasd, és Te is belecsöppenj a gyereksírásos és szopiztatós létbe! Akkor majd másféle aggódás lesz, de azt mondom, hogy könnyebb lesz, mivel már látod, ha gond van és nem kell a látatlantól tartanod. Egy kalappal csajszi! Ha rajtam múlna, ma este már meglenne Lili-baba! Puszik

maccs01

Maccs! Köszi, tudod az összes szervem helyén ők voltak, mostmár próbálok levegőt venni, enni, stb :lol:

Barbi! Tényleg Te vagy a legalkalmasabb személy a barátnő háztartásának ellátására???? :roll:

Hú, nem tudom minden babára reagáltam-e, csak itt csodálom a képeket nagy bambán, szóval? Üdv a legújabb jövevényeknek, és gratula a mamáknak!

Claire
claire

Jó reggelt!

Tudtok segíteni nekem szoptatás alatt milyen teát lehet inni, mondjuk zöld tea vagy citromfű tea ezeket lehet inni?

A másik kérdésem szoptatás alatt rubophent be lehet venni, ha mondjuk nincs algopyrinem itthon? Fáj a fejem tegnap este óta és ma hajnalban torokfájásra keltem, ráz a hideg, de érdekes mert lázam nincs.
Kívánom a meleg teát de nem tudom milyet lehet inni.

Köszi előre is:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Claire
Gyönyörűek!

Brik
Jobbulást! Vehetsz be rubophent.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Claire tényleg nem volt nagy hasad. És milyen gyönyörűek az ikrek :!: :D

Brik jobbulást neked! Remélem nem dőlsz le még jobban a lábadról.
Tea: passz. Én sima liptont ittam anno, de ebben a zöldteában nem vagyok biztos.

Maccs haskötő? Nagggggggyon tuti! :lol: 8)

Áron nagyon rendes volt az éjjel. Elaludt 9 körül majd hajnali 2-kor jelezte, hogy éhes. Ezekután pedig 6.45-kor ébredt 8) :lol:

királylány

Claire: nagyon csini voltal pocakkal! És ahogy a lányok mondták, babák igazán szépek!!!

Bévi: ne aggódj, ott lesz veled Lili hamarosan!!! Kitartás, nincs sok hátra már! ( remélem csak percek és órák vannak neked)

Sucer: igen néha belegondolok,hogy már csak 8 hét... :) de ahogy itt olvasom, a vége nem egyszerű!

Dia: Áron jó gyerek, mi más lehetne!? Tudja, hogy anyukájának is kell pihizni!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares: lezsíroztam vele a kórházban. Mondtam neki, ha be akar kerülni a családba akkor bizony éjjel aludni kell :lol:
nagy szerencsém van vele eddig....kopp-kopp. Bence is ilyen jó volt. Sőt ő nem nyekergett ennyit sem....

királylány

Köszi Ircsi, köszi Dia!

Közben csináltam meleg gyümölcs teát abban nincs koffein:-)) Olyan jól esett a meleg és a mellem is elkezdett töltödni:-))) Pedig most fejtem:-)) Nem baj mert így is kevés van.
Este csak 60-at tudtam kifejni 2-ből. Oda adtam éjfélkor, volt sírás, hogy nem elég, de végül elaludt szegénykém, aztán 5 kor kelt akkor már 100-at evett és azóta volt még egy 100, ma ilyen 100-as evések lesznek:-) Mi szerencsére jól hízunk:-)) Remélem marad is így:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Dia, de jó neked:-)) Nekem Álmos volt, hogy éjszaka első perctől végig aludt, semmiért nem kelt fel és ez így van most is.

Bencém nem ilyen ő sírósabb, és ahogy felkel sír. Gondolom ez beáll majd. Nekünk azért fura ez most, mert mi nagyon korán fekszünk. Azért vagyok fáradtabb, eddig mi 7kor már feküdtünk és reggel fél 4kor keltünk. Lassan újra be kell állnunk erre, mert kezdődik a suli és Lili nem itt Üllőn tanul, kelteni kel.:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Áron is van, hogy sírva kel. Bence az nem. Mondjuk ő nem is evett sokat.
Fél 4-kor keltek suliidőben? Lili hogy bírja? Hová jár suliba? És lmos hogyan viseli a kistesót? Lili gondolom jól veszi az akadályt, hiszen ő már nagy csaj, meg már átélte ezt.

Bencének jó étvágya van! Én meg már azon aggódtam, hogy Áron sokat eszik, de akkor ezek szerint nem :D

királylány

Fél 4kor mi kelünk, hogy elkészítsek mindent, Lilit fél 5kor keltem, de lusta öltözni, készülődni. Lili ahhoz képest jól bírja. Pestre járunk suliba, Norbi viszi, mert Pesten dolgozik.

Álmos nem féltékeny, imádja kicsit, állandóan puszilgatja, simogatja:-)))

Szerencsére jól eszik, mondjuk van olyan egy nap egyszer amikor kevesebbet kér, de gondolom elég neki mert 3 órát végig alszik.
Dia Áron mennyit eszik? Te mikor fekteted le? Te kiegészíted tápszerrel?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Claire nincsenek német felmenöid? Annyira beillenél itt a tájba az öltözködési stílusod és az arcvonásaid alapján! Megkérdezhetem, hogy milyen magas vagy? Vagy a kép csalóka, vagy tényleg jó magas vagy és én eltörpülök melletted! :)
Nagyon jól nézel ki és föleg szuper kompakt a bébik csomagolása, sehol egy gram felesleg, fantasztikus! Minden elismerésem a tiéd!
A barátnöm háztartására gondolom nincsenek egyéb jelentkezök. Ez egy kicsit furcsa úgy összességében. Akik tavaly beszálltak az állatok gondozásába, azokból egy se maradt. Arra emlékszem, hogy a macskát valaki magához vette, majd két nap múlva már újra az elsötétített házban volt és két hét alat brutál neorotikus lett. Nekünk is meghagyták, hogy a macska nem mehet ki, noha normál esetben jár-kel kedve szerint. Hát én nem zárom be, mehet ahova akar. Onnan látom, hogy hazalátogat, hogy fogy a kaja szép ütemben, így nem aggódom érte. Látni nem láttam amióta oda járunk, egyszer hallottam csak nyávogni. Nem hiányzik, mert rossz kedélyü állat, nem egy kedves cica.
Aztán a baratnöm fö barátjai is velük szoktak menni nyaralni, ahogy a tesója is és a szülök, noha utóbbiak a héten még itthon vannak, csak félnek az állatoktól. Takarítani ök se szoktak, mert a barátnöm , aki a saját háztartását is képtelen ellátni, jár szombatonként az anyjához pénzért (!) takarítani. Gondolom valamit rosszul csinálok, mert én nem kapok fizut érte... :)

Üvölt a gyerekem, berakom neki a hangtompítót. Siker. Szopizik. :)

Még nem gratuláltam a sok új babához, ezúton szeretném a lemaradásom behozni és szívböl gratulálni az újdonsült anyukáknak a szép babákhoz!

Ami az igény szerinti szoptatást illeti: minden megoldható, csak hozzáállás kérdése. Nekem is vinnem kell nem egy gyereket ide-oda, de mindig sikerült összehangolni a tevékenységünket, a ded nem maradt éhen, a gyerekek idöben értek oda mindenhova. Én mínusz 15 fokban is szoptattam már játszótéren, vagy bárhol máshol. Van olyan, akit ez zavar és noha semmit nem látni, max. mellettem állva hallani az elégedett cuppogást, van olyan, aki leordít engem. Ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy ö sose eszik útközben?
Ircsinek és Maccsnak igaza van, a mama és a baba összhangja kell az ügy sikeréhez.

Most mennem kell, hemzseg a nép, hideg van és szakad az esö. Megint egy bezártságban töltött nap.

Puszi: Barbi
Vendég

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok

Életjel :D :D :D

"2010 augusztus 12-én otthagytam a luxusalbérletet, és 11 : 52-kor különköltöztem anyától. Jó volt nála, de a 3750 g 52 cm-nek már szűkös volt a hely. A karkötőm szerint Máté lettem. Sok puszit küldünk."

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Bmaas gyönyörűű a kisfiad:-)) Szép gyermekeid vannak:-))

Szamoca Gratulálok! Sok Boldogságot! Jó egészséget! Sok tejcsit kívánok Nektek! Szép nagy súly:-))
Kérünk képet:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!!!
Mares köszönöm a biztatás nagyon aranyos vagy!!Milyen volt a nyaralás és hogy érzed magad??!!!

Maccs jól írtad itt ez már nehéz és ha már a kezemben lesz akkor fogom tudni minden rendben van vele egészséges és majd kibarkóbázom miért is sír!!!Kis családod hogy van???

Claire nagyon csodálatosan szépek a picurok és nagyon irigy vagyok,csinos vagy és fitt nagyon szép anyuka vagy!!!!!

Dia Áron jó pasi akkor nem csinál galibát alszik ügyes!!!És jó étvágya van az nem baj!!!

Brik remélem meggyógyulsz hamar és semmi komoly nem lesz belőle!!!

Szamóca hát hatalmas gratuláció nektek sok egészséget és sok-sok tejcsit!!!!

Mi voltunk reggel dokinál,méhszáj zárt és éretlen,minden rendben túl vagyok a második síráson,párom szerint nem szabad sírni fő,hogy minden rendben van,igen igaza van nem azon kell sírni,hogy holnap be kell feküdjek mert letelt az egy hét,hanem annak kell örülni Lilivel minden rendben van,nyugtat szegény de látom őt is bántja!!!Nagyon nehéz ezt nem lehet elmondani semmi jele annak,hogy ki szeretne bujni,nagyon féltem és szeretném már a kezemben tartani,azt mondtam ma a dokinak én már azt sem bánom ha császár lesz,csak lássam minden rendben van vele,nem tudom várunk még egy hetet vagy mi lesz fogalmam sincs!!!!Holnap este megyek be vagyis 6 körül mert az én dokim ügyel és azt mondta ráérek akkor bemenni,ne menjek reggel!!!Ha nem indul és nem folyik el a víz vagy nem császároz,akkor egy hét múlva lesz indítás!!!Itt 14 napot várnak vele,lehet ez hülyén hangzik de azt sem bánnám ha megcsászározna,egyre nagyobb a feszültség bennem,és érzek görcsöket de az nem számot tevő ezek szerint,de arra is gondoltam a görcs vagy nyílalás lehet a hüvelyi gyulladás miatt is,vagy az aranyerem miatt,mind a kettő okozhatja ezt a mértékű gyulladást!!!

Kép
bévi

Sziasztok!
Mátéhoz gratula! Jó ez a különköltözés anyától (először :lol: ) :D

Bévi! Tudom, h nehéz, de ha éretlen a méhszáj, és nem sürgetik, ctg rendben, akkor te se sürgesd, jobb ha magától indul! (a tapasztalat beszél belőlem, meg az aggódás :) )

Köszi a dicsérő szavakat. ez nem nagy pocak? az összes terhességem közül ez volt a max, tényleg :) Azért ezzel is elleszek, míg visszamegy :( .

Barbi!
Van nekem mindenféle felmenőm, aki a Kárpát-medencében és környékén megfordult :lol: , de egyébként tényleg van német is (szudéta vidék, anyai nagyanyám Stuchlik, ez magáért beszél), meg vannak szlovák hegyi népek is, azok is ilyen magas, szőke népek. Különben 176 cm vagyok, ez a mi korosztályunkban magas, de ahogy a maiakat elnézem, már nem vagyok sehol :D
Ami az öltözködést illeti, ahhoz a tesóm, meg a barátnőim izlése is kell, mert nálunk körmagyart járnak a kismama cuccok is :lol:
Nagyon stramm nő vagy, h így ugrálsz szülés után! Párod hogy van? Segít? És a nagyok hogy bírják?
Nálunk folyton felkapdosnák, nehezen fogják, h nem játék babák, de különben helyesek, még a leganyásabb se morog, ha nem érek rá vele foglalkozni. :)

Majd teszek fel egyben a 6 kölyökről képet! Nem volt egyszerű összeterelni őket :D

claire
claire

Gyerekek! Ilyen "egész éjszaka alszunk" modellt hol osztogatnak, vagy ez felárral van??? :lol: Nekem ilyen még sosem jutott, bár most lekopogom, az ikrek egész jól viselik magukat.
C
claire

Claire tudom nem érdemes sürgetni,csak aggódom,és tudom azt is a császár nem a legjobb dolog,csak félek attól is,hogy nem tudta nézni a magzat vizet és Évinek is pl jó volt a ctg,vagy nst már nem tudom náluk,hogy nevezik,de mégis zavaros volt a vizük és valahol tartok tudod ilyenektől!!!!Menni alig bírok görcsölök is,meg folyton kemény a hasam még sincs semmi,tágulás akkor voltak ilyen fájásaim mikor nagyon be voltam gyulladva,lehet igen türelmetlen vagyok,de nem magam miatt hanem azért hogy lássam ezt a csöpp moszatot!És azt mondják el van számolva lehet ez is,de érdekes mert 12 hétig folyton nagyobb volt a koránál utána kezdett,kisebb lenni egy héttel!!Köszi azért a biztató szavakat nagyon jól esik,kíváncsi vagyok a gyerekekre 6 gyerek számomra ez olyan hihetetlen de biztos nagyon szuper lehet :lol: :lol: :lol: küld át belőlük és lekötnek míg Lili nem jön!!!!

Kép
bévi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: